Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A békák lázadása

2009.07.13. 09:29 | Proszektura | Szólj hozzá!

2009. július 12. napján az SZDSZ új elnököt választott.

Egyébként 2007-ben éppen ezen a napon jegyezte be a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda Kulturális Hagyományőrző Egyesületet, mely a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének – Vona Gábornak – a vezetésével alakult meg, s amely az elmúlt szombaton úgymond újjáalakult. Vagyis a történelem páternoszterében a liberálisokkal összetalálkoztak. Csak amíg ők fölfelé haladnak, amaz lefelé.

Amint az várható volt, az SZDSZ új elnöke a regnálását azzal kezdte, hogy Kókát a szabaddemokrata küldöttek nagy többségének ujjongása közepette a frakcióelnöki szék otthagyására szólította fel. Kijelentette, Kóka János az SZDSZ számára vállalhatatlan politikus.

Az érintett mindezt rezzenéstelen arccal vette tudomásul, s megvetően nézett körbe a mocsárban brekegő tömegen. Nem sokkal később pedig gyors léptekkel távozott.

Kóka úrnak azonban, mielőtt úgy gondolná, hogy az SZDSZ is az egyik üzleti vállalkozása, el kéne bizonyos letagadhatatlan tényeken gondolkodnia.

S nemcsak azon, hogy ő volt (van) az utóbbi húsz év legnépszerűtlenebb politikusa.

Még most is előttem van az a jelenet, amikor a vizitdíj elleni népszavazás eredményhirdetését váró Horn Gábor elküldi Gyurcsányt. Aki aztán később el is ment.

De nem is emiatt emlékszem erre oly élénken. Hanem Kóka János miatt. A Hír Tv felvételén ott áll Horn Gábor mellett, akinek a nagyképű, pikírt megjegyzéseire folyamatos sunyi mosollyal reagál. Mindeközben jól láthatóan kétszer is belenéz egyenesen a kamerába. Mint aki tudja, hogy veszik őket.

Aztán beugrik az is, amikor megkérdezték tőle, tisztességesnek, jogszerűnek tartja-e az Andrássy úti MÁV-székház értékesítésének körülményeit? A konkrét válasz helyett az akkor még gazdasági miniszter úgy folytatta: érti a kérdés mögötti próbálkozást, „de a Teve utcai rendőrpalotába sem ő lövetett”.

Kovács Zoltán ÉS főszerkesztő 2007-i írása szerint viszont "Egy magát komolyan vevő, a miniszteri felelősséget kellőképp átérző politikus nem kerülhet ilyen gyalázatos helyzetbe. Kóka akkor került miniszteri posztra, amikor az országnak már elege lett a sorozatos "etikailag kifogásolható, de jogilag valószínűleg korrekt" ügyekből (...). Ha Kóka komolyan veszi magát, akkor nem korábbi üzlettársát nevezi ki vagy bízza meg. Se ezzel, se azzal."
Szerintem egyébként a ma reggeli tv2 mokka szerkesztői is igen csak meglepődtek, amikor azzal szembesültek, hogy az általuk feltett egyébként igen provokatív kérdésre, miszerint egyáltalán szükség van-e az SZDSZ-re, a nézők jó egyharmada igennel válaszolt.

Kíváncsi lennék, hogy nézne ki az MSZP-vel kapcsolatban feltett hasonló kérdés esetén ugyanez az arány?

Mindenesetre az igazi harc az SZDSZ birtoklásáért csak most kezdődik. Pető Iván például jó demokrata módjára az országos tanács ülésére nem ment el, de már minősítgetett. Szerinte Fodorról kiderült, hogy nem volt más, mint "egy politikai lufi".

A nagy öregek – tisztelet a kivételnek – mindeddig lapítottak, sumákoltak, de most, hogy kiderült valakik felkavarták a mocsár állóvizét, s őket küldték el oda, ahová Horn Gábor Gyurcsányt, hirtelen aggódni kezdenek a párt jövőéért. Álszent szemforgató módon azok aggódnak majd leginkább, akiknek leginkább köszönhető a párt lepusztulása.

S jönnek majd a perek és a személyeskedő lejáratások.

Mindenesetre én akkor is a békáknak drukkolok.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr421242961

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ubi904 2009.07.14. 10:01:10

A megszűnt 2% betiltaná a 15%-otAlig hullott látványosan a már ak orábbról (KDNP, MIÉP) ismert módon a devnullba az SZDSZ, Bárándy SZDSZ-es exakármilyenminiszter betiltaná, de izizbe a JOBBIK-ot. http://nol.hu/archivum/20090714-barandy_peter__meg_kell_fon…

Trackback: Sárdobáló 2009.07.13. 10:37:29

Nincs esélyTegnaptól új elnöke van az SZDSZ-nek. Többször írtam már erről a pártról, azonban végül sosem publikáltam. Azért, mert liberálisként jóval több és összetettebb bajom van az SZDSZ-szel, mint a többi párttal, hiszen elméletileg nekik kellene az é…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása