Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Fradika

2009.07.15. 18:58 | Proszektura | 2 komment

A magyar rendőrség úgy viselkedik, akár az elvált szülők elkényeztetett gyereke, aki a szüleitől bármit kérhet, mindent megkap. Rámászhat a fejükre, azt sem bánják.

Szadista módon bántalmazhatnak csak azért embereket, mert azok a hatalom számára nem szimpatikus nézeteket képviselő csoportok tagjai, vagy szimpatizánsai. Sőt az is elég, ha ilyen gyülekezetbe akár csak valakik véletlenül belekeverednek, már csak ez okból is bármit megtehetnek velük. Amikor 2006 őszén véghezvitt szemkilövő ámokfutásukat és az azt követő pökhendi hazudozásaikat a főpolgármester kitüntetésekkel honorálta, akkor a derék fakabátjaink rájöttek arra, hogy miként lehet ezzel a helyzettel maradéktalanul visszaélni. Rájöttek arra, hogy Demszky és hasonszőrű cimborái csak addig demokraták, amíg őket ütik egy eszmerendszer képviselete miatt. Amint viszont számukra ellenszenves nézeteket hangoztatókat vernek, az megengedett, sőt dicséretes. Soha nem feledhető Kuncze pártelnök ama humorosnak szánt bonmotja, amikor a brutálisan összevert Révész Máriuszt lemártíriuszozta.

Hasonló logika alapján dicsérte meg egyébként Bajnai Gordon legutóbb azon zsarukat, akik pár napja egy téren békésen ücsörgőkkel bántak el szadista módon.

A rendőrség rájött, tehet bármit, a jelenlegi hatalom úgyis kimossa a szarból.

Jellemző, hogy a szocik már odáig süllyedtek, hogy akkor sem próbálták a vandál egyenruhások tetteit elítélni, amikor nyilvánvaló volt azok rasszista motivációja.

Bizony sorra visszhang nélkül maradtak a cigánytelepek elleni indokolatlan vagy eltúlzott méretű kommandós támadások is, s nem töri magát a faluszéli romák gyilkosainak felderítésére létrehozott egyre nagyobb létszámú detektívcsapat sem.

A kétszínű hatalom némán tűri, hogy a főkapitány kéthavonta megesküdjék arra, hogy már nagyon közel vannak a megoldáshoz. Némán tűri, hogy ezen ügyek állásáról a közvélemény hónapok óta semmilyen tájékoztatást nem kap.

Ez az elkényeztetett rendőrség büntetlenül megteheti már azt is, hogy amikor a Magyar Gárda ügyében semmi dolga nem lenne, akkor erőt fitogtat, amikor pedig erőt kéne mutatni, akkor kussol.

Most legutóbb pedig egy olyan skandalumhoz asszisztáltak, amelyik szerintem az ország-imázsunknak sokkal nagyobb kárt okozott, mint amit például az EP parlamentben holmi megzakkant temetkezési vállalkozóként gárdistaruhában esküt tevő Szegedi Csanád.

A Bild beszámolója szerint a Fradi pályán a huligánok "Sieg Heil" kiáltásokkal hirtelen támadtak a német szurkolókra. A részeg randalírozók megrohamozták a Hertha szurkolóit. A németek igyekeztek védekezni, vagy a kerítésen keresztül menekültek. Az egyik szurkoló a lapnak kijelentette: "Minden áron igyekeztem kimenekülni a szektorból. És sehol nem volt egyetlen rendfenntartó sem, hogy segítsen."
Nyilatkozott a Hertha mendezsere, Michael Preetz is. "A kispadról láttuk, mi történik. A félidőben kértük a szervezőket, hogy a rendőrségi erők avatkozzanak be". A rendőrség azonban csak a stadion előtt várakozott ahelyett, hogy a rend helyreállítása érdekében bármit is tett volna
A berlini Der Tagesspiegel " és a Berliner Zeitung is hasonlóképpen számolt be a „mérkőzésről”. Eszerint mintegy ötven rövid hajú, agyontetovált huligán a mérkőzés kezdete előtt mintegy 30 perccel már elkezdték a balhézást. "Egyikük elhajította az első palackot, azt követte a másik, és azután megkezdődött a budapesti vadászat a Hertha szurkolóira" ...

Vajon kinek az érdeke, hogy ilyesmik történhessenek manapság Magyarországon?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr231248000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.07.16. 11:22:19

Régen félni kellett a rendőrtől, mert az államhatalom teljhatalmú kiszolgálója volt. Aztán volt egy időszak, amikor ez enyhülni látszott. Most újra erősödik. Amikor meglát az ember egy rendőrt akkor nem arra gondol hogy jaj de jó, biztonságban vagyok, hanem hogy vajon miért fog megbüntetni? Hiányzik egy izzó a készletből, esetleg lejárt az eü-csomag szavatossága? Miközben a bűnözőket képtelenek elkapni, a becsületes embereket mondvacsinált indokokkal megsarcolják. Külföldön miért nincs ez így? Ott miért partnerként tekintenek az emberek a rendőrökre? Mo-n már olyan szintre jutottunk hogy sokan be sem jelentik ha valamijük eltűnik, Drazsé meg örül hogy visszaesik a lopások száma.

rives 2009.07.17. 16:08:45

Nincs is feleslegesebb dolog a médiából tájékozódó bloggernél... :)
süti beállítások módosítása