Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szabadlábon a tarnabodiak

2009.08.25. 20:11 | Proszektura | 7 komment

A sorozatgyilkosságokhoz kapcsolódó hír, hogy elhagyhatták a börtönt azok a fiatalok, akiket több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítottak. Kiderült, azon bűncselekményt, amelynek végrehajtásával őket gyanúsították, azt is a most elfogott debreceni banda tagjai követték el.

A romatelepek sorozatgyilkosságainak ügyében már közel egy éve ült letartóztatásban három tarnabodi cigány, akiket azzal gyanúsítottak, hogy tavaly szeptember 29-ről 30-ra virradó éjjel a falu legszélső utcájának végében több házra rálőttek, illetőleg oda Molotov-koktélokat dobáltak be. Az egyik lakás kigyulladt, a szoba teljesen kiégett. Egy kíváncsiskodóra rá is lőttek, a puskagolyó szerencséjére a mellette lévő vasoszlopot lukasztotta ki.

Az ügy kivizsgálását rövid időn belül a hevesi szervektől átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda, összefüggést látva a többi cigánytelepi támadások elleni üggyel.  S ha már úgyis ültek hárman, ráadásul cigányok is voltak az illetők, hát a nyomozói logika számára szinte evidenciaként nyerte el a prioritást az a verzió, miszerint naná, hogy a többi helyszínen is ezek a személyek, vagy hozzátartozóik lövöldözhettek. Trükkös módon megkísérelték rájuk bizonyítani előbb a nagycsécsi kettős gyilkosságot, majd a piricsei esetet is.

Ám ezek a hírek valahogy senkit sem érdekeltek. Pedig a tarnabodi fiatalokkal szemben elkövetett rendőriségi bénázások kapcsán ismét bebizonyosodott, a hazai igazság-szolgáltatás nagyon komoly működési zavarokkal küzd. A rendszer fő hibája, hogy az ügyészséget és a bíróságot a rendőrség irányítja – és mondhatni gyakran megvezeti - , nem pedig fordítva, ahogy kéne. Miként Lomniczi volt főbíró fogalmazta meg örökbecsűen e jelenség lényegét a Kaiser üggyel összefüggésben: a bíróság hozott anyagból dolgozik.

A tarnabodi ügyben (is) eljáró rendőröknek sikerült egy olyan szakértői véleményt összegründolni, amely szerint a gyanúsítottak kezein, illetőleg ruházatán – nem lőpor, mint ahogy a rendőrség állította, hanem: lőporhoz hasonló összetételű elemi anyagmaradványok találhatók. Összetákoltak ellenük egy olyan hazugságvizsgálatot is, amelyik, ha nem is volt teljesen terhelő, de mindenképpen arra utalt, hogy bizonyos kérdésekben hazudnak.

Akadt egy – védett - tanú is, rokon és haragos egyben, aki később visszavont vallomásában arról számolt be, hallotta, amint a fiatalok arról beszélgetnek, ma este még embert ölnek.

Bizony, a Pusoma ügy tanulságait senki sem vonta le az illetékes hatóságoknál, az ott elkövetet hibák újra és úja megismétlődnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr351338019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.08.26. 08:51:15

Módosítva: "S ha már úgyis ültek négyen, ráadásul nem cigányok voltak az illetők, hát a nyomozói logika számára szinte evidenciaként nyerte el a prioritást az a verzió, miszerint naná, hogy a többi helyszínen is ezek a személyek lövöldözhettek."

khmm... 2009.08.26. 18:48:00

Tanulság: ha cigány vagy, hiába lőporos a kezed, akkor is szabadlábra helyeznek. HOlott a másik gyanúsítottak esetén még jócskán nem gyűlt össze minden bizonyíték...

No meg érdekes, hogy 19.-én szabadonbocsátják őket, holott a tettesek csak 21-én lettek meg.

Ééééérdekes.....

Abszurdisztán! :-((((((((((((

khmm... 2009.08.26. 18:48:52

Remélem, mindenki látta a hírszerző oldalán a kedves ártatlan ministránsfiúk fényképét.....

:-)))

sivatagi n. 2009.08.29. 08:28:54

@khmm...: gyönyörű példányok, minden bizonnyal hasznos tagjai a társadalomnak...

Etniez 2009.08.29. 20:49:21

Kapnak egy nagy lófaszt a seggükbe, a bloggazdát meg az ilyen írásaiért tartom egy pöcsnek.

"Petőfi Attila kitért arra a három roma fiatalemberre is, akiket közel egy évig tartottak előzetes letartóztatásban az egyik támadás gyanúsítottjaiként, majd a debreceni csoport elfogása után a hét elején elengedték őket [1]. A három fiatalembernél egy tanúvallomás alapján fegyvereket láttak, bejelentés érkezett arról is, hogy kábítószeres befolyásoltság alatt garázdálkodtak. A testükön talált lőpornyomok erősítették a gyanút, hogy olyan típusú fegyvert használtak, amelyeket a romák elleni támadásoknál. Bár előzetes letartóztatásukat megszüntették, ellenük továbbra is eljárás folyik, mondta Petőfi Attila."

index.hu/bulvar/2009/08/29/hasznot_huznak_a_romak_szervezett_kivandorlasabol/

FEJEZD BE A SZERECSENMOSDATÁST. EZÉRT KEZDTEK EL GYILKOLNI PÁRAN. MERT HAZUDOZTOK!
süti beállítások módosítása