Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Riherongy. info

2009.08.31. 17:08 | Proszektura | 7 komment

Nagy szégyenemben azzal nyugtatgatom magam, hogy a kuruc szó azért valójában többjelentésű. Történelmi értelemben azokat neveztük, nevezzük így, akik anno a Thököly, illetve Rákóczi-szabadságharccal rokonszenveztek, illetve abban részt vettek.

Aztán szerepel ez a kifejezés a dacos, ellenzéki magatartású személyek jelzőjeként, sőt a nyakas, konok, harcias, bátor szinonimájaként is. Ez a szó azonban ezenkívül bizonyos speciális átvitt értelemben is használatos. Azok a (nő)személyek értendők ez alatt, akik prostituált módjára élnek, vagyis kurvák. De mondhatjuk úgy is, hogy ringyók, cemendék, cédák, riherongyok, stb.

Most akkor ezek után döntsük el, a fenti szó melyik jelentésében értendő az a magát korlátlanul magyarnak nevező internetes újság, amelyik legutóbb, igencsak sajátos humor gyanánt a cigányok felemelkedését egy akasztáshoz használt hurkos kötélben látta.

Én eme „szellemes” hírportállal kapcsolatban a kuruc szó legutoljára említett jelentésére szavaznék. Sőt még ennek kapcsán is zavarban vagyok, hiszen a legutolsó utcasarki kurvák, vagyis kurucok humora is színvonalban évszázadnyira van ettől a köteles „viccelődéstől.” Ha persze egyáltalán viccelődésnek lehet aposztrofálni egy olyan jelenséget, amikor beteg agyú, gyűlölködő egyének egy népcsoport kiirtására buzdítanak másokat. Nem kell a szoci táborban pedálozó Bárándy Gergely és eszmetársai erőltetett, életidegen, sőt alkotmányos alapjogokat is sértő törvénymódosítási kísérleteinek abszolválása ahhoz, hogy megállapítsuk, az ilyen köteles poénok közvetlen cselekvés veszélyét rejtő gyűlöletkeltésre is alkalmasak. Vagyis a jelenlegi jogszabályok alapján is bűncselekmény megalapozott gyanúját keltik. Kár, hogy a nemzetbiztonsági szerveink és rendőreink nem érnek rá az ilyesféle "poénkodásokkal" úgymond hivatalból foglalkozni, mert leköti őket az a hatalmi harc és helyezkedés, amelyik a várható jobboldali hatalomátvétel apropóján folyik közöttük. Kár az is, hogy a köztársasági elnökünk mindeközben e kötelet ajánlgató kurva.info helyett azzal van elfoglalva, hogy a szlovákoknak miért nem tetszik az ő ottani regnálása.

Mindenesetre mindezek után azt hiszem nem követek el nagy hibát,ha ezt az echt kurucos hírportált ezennel elnevezem a találóbb Ringyó.infonak, esetleg Cemende.infonak, Céda.infonak, vagy Riherongy.infonak.

Ja, és egyébként én pedig erősen gondolkodom azon, hogy magyarosítom a nevem. Magyar Elemérről Tóth Elemérre.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr141351164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.09.01. 09:49:45

Tájékoztatásul közlöm, hogy a kuruc-in-fos turhaportált csak berzenkedésen élvezniképes ám vitamin és témahiányos jógyerteújságírók szoktak nézdegélni. Valamirevaló küldetéstudatosnak (pl pathologikus kérdéseket maceráló bloggernek) ilyesmire elvileg nem lenne szüksége, meg még csekkolnia sem jógyerekségét. (jógyerek, ha már téma végképpen nincs, akkor megereszt egy tudományos dóógozatot a kuruc-in-fos szociológiai vetóületében, pl Bajomi Lázár Péter tavaly az ÉS-ben)

magyar-magyar szótár 2009.09.01. 09:50:25

bocsjav.: jógyerteú..stb helyett jógyerekújságírók

Drang 2009.09.01. 17:11:56

Azért ha a társadalomra való veszélyesség szempontjából vizsgáljuk a kurucinfo "humorát", meg mondjuk azokat a cselekményeket, amelyekről szinte csak a kurucinfo tudósít, nem biztos, hogy az előbbi a veszélyesebb.

Tapmancs 2009.09.02. 08:58:43

Az hogy valaminek/valakinek a nevén viccelődtök illetve figurázzátok ki, nagyon szánalmas. (riherongy.info, kuruc-in-fos) Akaratlanul is azt a látszatot kelti ez a fajta "személyeskedés", hogy más fogást nem találtok rajta, és kínotokban ilyen bárgyúságokat találtok ki. Mellesleg én még sosem hallottam hogy kurvákat kuruc-nak nevezzenek.

Szúrófény 2009.10.08. 06:19:01

1 újságról, úgy tudod meg az igazat, hogy küldesz írásokat, és mit közöl, mit nem? Szóval, "minden cigány a maga lovát dícséri!" Ellenvéleményt nem közli. Mi ez, ha nem 1 oldalú tájékoztatás? Mivel különb leszólt ellenfelénél?
süti beállítások módosítása