Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ítéld el a cigányt!

2009.09.14. 19:59 | Proszektura | 7 komment

A Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Bíróságnak az olaszliszkai ügyben hozott 150 oldalas elsőfokú ítélete nem vitásan maximálisan megfelelt a mérvadó közvélemény elvárásainak.

A minap kezembe került az ítélet teljes szövege, s módomban állt annak terjedelmes indokolását is elolvasni.

Mint az már köztudott, a brutális gyilkosság miatt egy vádlottat életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtott a bíróság, a többiekre pedig a magyar jogszabályok szerint a maximálisan kiszabható határozott tartamú büntetéseket rótta ki.

A szélsőjobb persze most is hőzöngött a rettenetesen enyhe elmarasztalások miatt, alighanem ők azzal lettek volna csupán elégedettek, ha az elkövetőket valamennyi olaszliszkai cigánnyal együtt nyílt színen megkövezik, majd felakasztják és felnégyelik.

A köztudottan, s nem is titkoltan sokféleképpen gondolkodó – nem megosztott, hanem sokszínű! – szocialista párt hívei is – tán még a rasszisták is - bizonyára meg lehettek ezzel a döntéssel elégedve. Bár az MSZP-n belül eddig olyanról, hogy Rasszista tagozat, még nem tudtunk, hogy hivatalosan is megalakult volna, de köszönhetően Teleki László alapos felmérésének, most már az ő létezésükről is értesülhettünk. Akiknek a szavazatait, mint tudjuk, nem lenne szabad elveszíteni ebben az ínséges világban.)

De visszatérve a miskolci bíróság 2009. május 29-én kihirdetett olaszliszkai ítéletére, abból egy kisebb részt idéznék.

A bíróság bizonyos a vádlottakat menteni igyekvő tanúk vallomásai értékelésénél arra hívakózott, miszerint „a tárgyaláson tanúsított viselkedésük – feszengtek, bizonytalanok voltak – is amellett szólt, hogy nyomozati vallomásaik az irányadóak.”

Vagyis aki egy ilyen kirívó ügyben a tárgyaláson feszeng és bizonytalan, az nyilvánvalóan hazudik is.

Az ítéletben még több, hasonló érdekes okfejtés található.

Most ebből még egyet emelnék ki, a vádlottként szereplő H. házaspár kislánya vallomásának bizonyítékként történő felhasználásának módját.

Az ítélet szerint: „Sajátos módon gyermekkorú H. Kitti tanú… kihallgatásának anyaga – mint azt jól érzékelhetően utóbb édesanyja meghatalmazott védője is felismerte – szándéka ellenére terhelő adatotokkal szolgált id. H. Dezsőné V.r. vádlottat illetően… Nem véletlen, hogy előbb… gyámja, majd id. H. Dezsőné V.r. vádlott meghatalmazott védője jelentette be, miszerint -. betöltvén 14. életévét - a tárgyaláson immáron szeretne mentességi jogával élni. Ezzel kapcsolatban a megyei bíróság e helyütt tartja indokoltnak kifejteni a következőket: A kiküldött bíróként történő meghallgatás – amelyről kizárólag az ügyész és gyermekkorú H. Kitti eseti gondnoka kapott előzetes értesítést – a Be 304. § (5) bekezdése II. fordulata értelmében teljes mértékben törvényes volt. Amikor pedig a tárgyaláson felmerült édesanyja meghatalmazott védője részéről az újbóli kihallgatás ténye, az eljáró tanács elnökének ennek okát firtató kérdésére mindössze annyi válasz hangzott el, hogy élni kíván mentességi jogával. Tehát nem valamely körülmény tisztázását szolgálta volna az eljárási cselekmény, hanem a mentességi jog visszaélésszerű gyakorlása alapját volt hívatott megteremteni. Ez pedig teljesen ellentétes a tanúk jogait és kötelességeit taglaló eljárásjogi rendelkezések szellemével. Így a megyei bíróság nem is dönthetett másként, mint hogy végzéssel elutasította ezen indítványt.”

Magyarán, az a tény, hogy az édesanyjára még gyermekkorúként mások rábeszélésére terhelő vallomást tévő H. Kitti a 14. életévét betöltve immáron az ő önálló, saját akaratából élni kívánt azzal a jogával, hogy a legközelebbi hozzátartozóira – szüleire, testvéreire - nem köteles terhelő vallomást tenni, sőt az ügyben egyáltalán nem köteles semmit sem nyilatkozni, a bíróság szerint a joggal való visszaélésnek volt minősíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr541381982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.09.14. 21:08:25

Azt hiszem nem kéne a cigányoknak hőbörögni az ítéleteken. Minden magyar, aki akár csak elbotlik és meglök egy cigányt, rasszista támadásért felel és extra 2-5 év letöltendőt kap. Fordítva még akkor sem ez a helyzet, ha 30 késszúrással öli meg a cigány a magyart. Az olaszliszkai állatok közül így is 30-40-en megúszták a dolgot.

A cigány vádlottak és hozzátartozóik vallomásaiból pedig az jön ki, hogy Szögi tanár úr önmagát rúgta agyon. Ugye igazat mondanak "szegíny romákok".

TD223 2009.09.14. 21:10:51

index.hu/bulvar/2009/09/14/sztojka_csabat_keresi_a_rendorseg/

Itt is ártatlan szegínyke, hiszen az áldozat 20-szor elbotlott és mindig az acélbetítre esett a fejével.

Tapmancs 2009.09.15. 08:00:47

Csak azt nem értem miért véded őket? Ez az eset volt a közvetlen elindítója a mai magyar-cigány "háborúnak", legalábbis ez előtt nem volt ennyire kiélezett az ellentét.

egyébként meg "hívakózott"=hivatkozott?

Drang 2009.09.15. 11:35:39

Persze, H. Kitti a 14. életévének betöltésekor Isten kegyelméből szabad akaratot nyert, továbbá jártasságot a Be. szabályaiban.

==T== 2009.09.17. 21:31:51

Jobb helyeken villamosszék járna nekik + a fél telep mehetne pár évig a sittre.

956stö9f 2009.09.22. 17:15:18

az en velemenyem nem kell bantani a ciganyokat.viszont az amerikai indianokhoz hasonloan rezervatumot kellene letrehozni szamukra a hortobagy teruleten,es 50 eves integralodasi idot megszabva reszleteiben szepen beilleszteni a magyar popullacioba.elzarni oket a mostani tarsadalmi retegektol.komoly veszelyt jelentenek a tarsadalomra.elobb iskolaztatas megelhetes munkahoz szoktatas.talan az alapveto higeniak ismerete.ezek az alapveto tarsadalomhoz valo csatlakozas feltetelei.bunozik?minden esetben a mervado itelet a legfelsobb hatar.2.tol 8 evig-akkor 8 ev. megkell tanulniuk dolgozni es nem lopni .aki gyilkolaszik eletfogyt.aki rabol 15 ev.aki szokik a vajda elsore 20 bot utes a masodikra 50 botutes nyilvanosan.gyerek nemmegy iskolaba a szulo 10 botutes mind ketto reszere.nemieroszak?kihereles es 15 ev.az orszag minden ciganytelepet ledozerolni.viszont az allam elheto oszkomfortos egeszseges lakast kell hogy biztositson szamukra.ilyeneket mint ez a tolvaj korrupt kolompar orban elvtars ki kell vonni a tarsadalombol.a ciganysagnak nem elvtarsi elvarasoknak kell megfelelni hanem a az emberi eggyutteles felteteleinek.ehez viszont nem tarsadalmi hanem a kommunista diktatura eltuntetese az alapja.amig a gyerek koszosan budosen es ehesen megy az iskolaba,az tobb kerdest felvet.disznolban laknak 12 en. nincs aram nincs viz nencs ennivalo.persze hogy ez a tarsadalmi reteg elvadul.amig a cigany maffia 50 millios kocsikkal kozlekedik 100 millios villakban lakik es a politikai elitet penzelik korumpalodnak addig a masik fele a tarsadalmuknak allatnal rosszabb sorban elnek.az atalakitasuk az nem egyszeru es nem egyszeruen csak es csupan az o feladatuk.ez az egesz magyar tarsadalom feladata es lelkiesmerete.800 000 ember sorsa elete felemelkese es elheto emeri elet kerdese.egy biztos nem a korrupt hazug csalo kommunista kormany az aki ezt megtudna oldani.ezeknek az embereknek nem igeretre hanem azonnali segitsegre van szugsege.

gesa2 2009.09.24. 08:29:31

Ez a kislány rettenetesen kiokosodott, akkor kellett volna több eszének lenni, amikor a kocsi alá szaladt.
A Bíróság nem most ítélkezett először, meg vannak a tapasztalatai a testbeszédről, ismerik a vádlottak minden reagálását.
Azóta is előfordultak ilyen lincshangulatok és mind a cigányság részéről.Kik ők, hogy maguk ítélkezzenek?
Ideje lenne őket helyre rakni és megértetni velük, hogy ez nem Cigándia, hanem MAGYaRORSZÁG!
süti beállítások módosítása