Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Polanski felelőssége

2009.09.29. 10:23 | Proszektura | 299 komment

Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala Lumpur-i fellebbviteli bíróság jóváhagyta azt az ítéletet, amely szerint hat botütést kap egy maláj modell, akit még 2007-ben egy éjszakai bárban söriváson kaptak. A 32 éves Kartika Szari Devi Sukarno az első nő, akit a muzulmán többségű Malajziában megbotoznak. Augusztusban elhalasztották a büntetését, de most mégis a bot elé kell állnia.

Ez az elvetemült Kartika Szari Devi Sukarno legközelebb bizonyára jobban meggondolja majd, hogy mivel oltja szomját, s alighanem inkább valami Allahnak jobban tetsző egészségesebb italt fog elfogyasztani, teszem azt Coca vagy Pepsi Colát.

Mindenesetre azért érdekes, hogy Kartika Szari stb. nem azért kap ilyen sajátos büntetést, mert egy éjszakai bárban tartózkodott, hanem kifejezetten a sörfogyasztásért. A híradások nem részletezik egyébként, hogy mennyit ivott ez a romlott nőszemély az erjesztett árpa-léből, lehet, hogy mindössze csak egy pikolóval. És ezért kapott mindössze hat botütésnyi büntetést.

Hát ilyen a világ. Münchenben a hölgyek is - élükön Angela Merkellel - literes korsóból isszák a folyékony kenyeret a sörfesztivál – Oktoberfest - idején, addig máshol ezért megalázó testi fenyítés jár.

Ami az egyik országban megengedett, sőt támogatott, az a másikban tiltott.

Persze az, hogy bizonyos arab államokban e téren megállt az idő azt elég régóta tudjuk. De, hogy Amerika a szabadság hazája is ehhez hasonló elképesztő bornírt jogi szabályozást produkáljon, azt még a joghoz értők is elhűlve konstatálják.

Egy 32 évvel ezelőtt állítólag elkövetett megrontásért valakit letartóztatni, s most felelősségre vonni? Amikor már az állítólagos sértett is nagymamakorú lett? Hát milyen jogrendszer az, amelyik nem ismeri az elévülést?  Tegyük hozzá, jelen esetben nem emberiség elleni bűntettről van szó. Jó, nem is szimpla sörivásról. De azért mégis.

A kaliforniai igazságszolgáltatás azonban kevésbé könyörületes, így idén májusban ismét és végleg elutasították Polanski kérelmét a 32 évvel ezelőtti ügy lezárására. A Los Angeles-i bíróság a kérelem elutasítása mellett személyes megjelenésre utasította a filmrendezőt.

Persze az USA jogi szabályairól egyébként is megoszlanak a vélemények. Sokak számára visszatetsző például az, ahogy ott egyes államokban a halálbüntetést kezelik. Bizony sok téves, előítéletes döntésről is hallani.

Ami azonban most inkább megdöbbentett, az nem az amerikai jog furcsasága, hanem a svájci igazságszolgáltatás elképesztő szolgai hozzáállása mindehhez.

Mert bármennyire is lehet szidni a hazai jogrendszerünket, azért ilyesmi nálunk aligha történhetett volna meg. Hogy idejön a világ egyik legnagyobb élő filmrendezője, életműdíja átvételére, ám ehelyett Bencze barátságtalan fogdmegjei várják őt a repülőtéren. Nálunk ugyanis a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről rendelkező törvény szerint nincs helye kiadatásnak, ha az a bűncselekmény, illetőleg büntetés, amely miatt a kiadatást kérik, akár a megkereső államban, akár Magyarországon elévült.

Szinte felfoghatatlan, hogy Svájcban ezzel ellentétes rendelkezés legyen érvényben. Tisztességes jogállamban ugyanis nem létezik örökös, életfogytig tartó felelősség, csak egészen kivételes esetekben, kirívóan súlyos élet és állam elleni bűncselekmények elkövetése esetén.

Eddig több mint hetven világhírű filmrendező, színész és értelmiségi írta alá azt a petíciót, amely Roman Polanski "azonnali szabadon bocsátását" követeli, és elítéli a lengyel-francia filmrendezőnek állított "rendőrségi kelepcét",

Polanski letartóztatása miatt nem csupán a filmszakma jeleseinek kéne tiltakoznia. Hanem illene a jogászi szakmai elitnek is.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr71414976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Előítélet 2009.10.05. 12:28:57

A hétvégén volt bőven időm, hogy elmenjek moziba és megnézzem a District 9 nevű amerikai filmet. A film maga (szerintem) pocsék volt, nagyon untam, de a tartalma és mondanivalója igencsak elgondolkoztatott. A poén nem akarom ellőni, röviden, ami a beje...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drömögödömötör 2009.09.29. 11:43:11

amennyiben nem Polanski - ról lenne szó hanem egy nevesincs valakiről gondolom most mindenki ujjongana hogy a pedofil állat aki 13 éves lányt dugott meg 30 év után is megkapja a méltó büntetését

Drömögödömötör 2009.09.29. 11:44:52

svájc hozzállása magérthető igy is toszogatják öket a bankok miatt hát tesék most betartják a szerződésüket

Dike 2009.09.29. 11:45:53

@Drömögödömötör: Pláne, hogy nem Polanski volt az első "pedofil állat" aki megdugta a "kislányt"...

2009.09.29. 11:47:04

Mi lehet demagógabb annál, amikor azt hozod fel hasonlatnak, hogy van olyan ország, ahol meg verik a nőket?
Hozz fel olyat, ahol meg lehet dugni büntetlenül a 13 éveseket. Igen, van olyan is, de talán ezt ne tudjuk már be finom kulturális különbségeknek.
Hát, igen, ez a svájciak már csak ilyen barbár horda...

Koky_ 2009.09.29. 11:47:47

Miért is kéne elfelejteni, amit tett?? Egy pedofil rendező. Azért, mert ismert ember, már tehet ilyet? Szóval ha a Te gyerekeddel ilyet tennének, megbocsájtanád, csak mert híres ember? Nem értelek....

Drömögödömötör 2009.09.29. 11:48:03

a sorszám nem változtatt a büntetési kategórián

Kalmár 2009.09.29. 11:49:34

Rosszul tudom, hogy nem megrontás, hanem nemi erőszak volt?
Valamelyik hírportálon olvastam.
Ha erőszak, akkor dögöljön meg. Az elévülés egy hülyeség. Nem tudom elfogdni, még lopásnál sem. Mi a fenéért lenne elfelejthető?
Mindegy, hogy az áldozat inkább hagyná a fenébe, gondolom tele van a hócipője a sok újságíróval.
Egyébként egyetértek benne, hogy fel kellene szólalnia a jogász elitnek.
Hogy a fenébe lehet világsztár egy elítélt pedofil, akiről minenki tuja, hol él? Az a szégyen, hogy most kapják el, nem peig akkor vagy azóta ezerszer.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.29. 11:50:17

Bedrogozott és megerőszakolt egy 13 éves kislányt!

Már rég el kellet volna kapni, minden EU-s országnak van kiadatási egyezménye az USA-val ....

Dike 2009.09.29. 11:50:33

Sorry, de az én szememben nem esik egy megítélés alá egy 5éveseket megrontó pedofil és egy olyan férfi, aki lefekszik egy már nem szűz, majdnem 14 évessel.

ghavin 2009.09.29. 11:53:23

Ember, teljesen mindegy, hogy mikor történt, az is lényegtelen, hogy az áldozat már megbocsátott, az sem számít, hogy minden idők egyik legjobb filmeséről van szó - elismerte, hogy megerőszakolt egy 13 éves lányt és ezért felelnie kell, ugyanúgy, mint a kevésbé híres erőszaktevőknek, gyilkosoknak. Vagy ettől kezdve bárki tovább élhet büntetlenül, amennyiben módjában áll elmenekülnie az igazságszolgáltatás elől? A Wiesenthal Központ e poszt alapján egy felesleges szervezet. Ja bocs, ők emberiség ellen elkövetett bűntényekben járnak el, végül is egy 13 éves lány nem számít (demagógia tudom, de véleményem szerint a faji alapú gyilkosság ugyanúgy védhetetlen mint a nemi erőszak megspékelve némi pedofíliával)

solesz · www.index.hu 2009.09.29. 11:53:41

Lásd az az eset, ahol az Ír állampolgárságú autós Leányfalun, ittasan két gyermeket gázolt halálra az autóbuszmegállóban.Az úriember ír létére, angolosan távozott. Ebben az esetben pl. a szülők (vagy akár a magyar közvélemény) nem tűrnének el semmiféle elévülésről szóló litániát. 30 év múlva sem.

Persze Polanski esete a 13 éves lánnyal nem ennyire durva - de azért én tennék még ehhez is némi megjegyzést: a pedofilia nem egy múlékony szeszély, hanem a személyiség részét képező beteg (perverz) szexuális viselkedés.

40 évesen 13 éves lánnyal szeretkezni... hmmm ez így leírva is elég durva. Thaiföldre ezért járnak sokan... Viszont a nyugati kultúrában ez büntetendő.

Polanski amerikából "fizetés nélkül" távozott. Elérkezett az idő, amikor leverik rajta a fizetséget. Legalábbis megpróbálják.

Nem tudok egyértelműen egyik oldalra sem helyezkedni. Ha bevarrják pár évre, akkor azt is teljesen megértem.

Tenoce · http://www.deezer.com 2009.09.29. 11:53:58

Allahnak max a Mecca Cola vagy a Zamzam Cola lehet kedves.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.09.29. 11:55:07

Rosmary gyermeke a legjobb film, de én is azt mondom, hogy le kéne tudnia 1-2 évet legalább, a bekábítás, leitatás, kihasználás miatt. Mivel nem volt kölcsönös a szándék.

gelsystem 2009.09.29. 11:57:44

kedves postíró: normális-e vagy-e?????
pont leszarom, kicsoda-micsoda ez a vén fasz!
elkövette, elismerte, az áldozat már megbocsájtott.........ÉS?????
felőlem, lehetne ő akár a rák ellenszerének is a megtalálója, akkor is feleljen a tetteiért!!!!!!
pont ezért lehet pl., hogy írországban egy TETŰ, aki halálragázolt két magyar gyermeket, éli életét, mintha misem történt volna............
ha ennyire a pártján állsz, gyűjcscscsé aláírást te is

solesz · www.index.hu 2009.09.29. 11:57:51

(mondjuk várható volt, hogy megosztott lesz a köznép véleménye Polanski bácsiról. A híres emberek meg azért is állnak mellé, mert előjogokat képzelnek maguknak... illetve néhányuknak nem szeplőtlen a múltja sem... )

Közöd?? (törölt) 2009.09.29. 11:58:28

remélem megvasalva amcsiba szállítják és ott a négerek a sitten elszórakoznak vele, meg is érdemli, a cikked meg aljas csúsztatás polanski ugyanis meglépett a törvény elől azért kell még mindig az elítélésével szenvedni az amcsi bíróságoknak. az a művészeti szakmai krém ami e mellett kiáll meg önmagáról és a feslett erkölcsiről állít ki végleges bizonyítványt.

mxz 2009.09.29. 11:58:39

komolyan mondom, nem ertem ezt a felhaborodast. miert is kellene elsiklani az ugy felett? miert is mumus svajc? inkabb az az alszent, hogy eddig "mindenki tudta", de soha egyik europai allam sem lepett fel ellene. azert mert rendezo??? es????? megeroszakolta, vagy nem???

mi ez? mindenki egyenlo, csak o egy kicsit jobban egyenlo???

vicc....

M_R 2009.09.29. 11:59:43

Úgy tűnik Franciaország Európa Bangkokja.Lehet hogy más pedofilokat is befogadnának?

Dike 2009.09.29. 11:50:33
Sorry, de az én szememben nem esik egy megítélés alá egy 5éveseket megrontó pedofil és egy olyan férfi, aki lefekszik egy már nem szűz, majdnem 14 évessel

Aha, akkor szerinted teljesen frankó és elfogadható a gyermekprostitúció - végül is ott is már nem szűz, majdnem 14 éves gyerekekekt dugnak. De jó hogy ilyen liberális vagy, őszintén remélem hogy van gyereked, akit majd 15 éves kora előtt megdugnak vagy százan... Végül is az első után már nem szűz...

szily 2009.09.29. 12:00:17

Hm, a világhírűfilmrendezőzés közben érdemes elolvasni a lány vallomását - www.thesmokinggun.com/archive/years/2008/0610081polanski1.html

Polanski - és ezt a perben ő sem tagadta - elvitt egy 13 éves lányt (akinek pontosan tudta az életkorát) Jack Nicholson házába, ahol először itatta, majd bedrogoztatta egy akkoriban népszerű tablettával, aztán akarata ellenére megdugta, először vaginálisan, aztán análisan is.

Nem pontosan látom, ezt miért ne kéne büntetni, és miért enyhítő körülmény, hogy remek és híres filmesről van szó.

Wuff 2009.09.29. 12:00:28

@Dike: Aki nem lefekszik egy nem szűz, majdnem 14 évessel, hanem megerőszakol egy nem szűz, majdnem 14 évest. Így azért más a dolog.

És egyébként: ha híres ember valaki, akkor bocsánatos bűn neki a nemi erőszak? Vagy az emberölés? Vagy más? Igen? Elég eltorzult értékrend. Pénzzel megvehető az ártatlanság? Szép kis világ.

opelgeza 2009.09.29. 12:01:34

Nagyon becsülöm Svájcban, vagy a svájci rendőrségben, hogy ezt be merték vállalni. Lásd még Kadhafi randalírozó királyfi letartóztatását.
Ebben az országban le merik tartóztatni a külföldi uralkodókat, ha azok vétenek a törvény ellen. Nálunk még azzal sem teszik ezt meg, aki hazai és mindenki tudja róla hogy bűnös.
Polanski vétett a törvény ellen, és ezt el is ismerte. Akkor meg ne szaladgáljon olyan helyre, ahol ezért elkaphatják.

ave 2009.09.29. 12:01:35

Hat az annya picsajat a polanszkinak, meg az osszes idiotanak aki vedi, meg "milyen dolog ez".

Milyen az, hogy lelep a felelossegrevonas elol??

A tokom kivan, hogy egyeseknek mindent lehet, osszezarnak mogotte...

Tuvalu 2009.09.29. 12:02:00

Illetve jogilag azért nem ilyen egyszerű a helyzet, mert 32 éve megszületett a jogerős bírósági ítélet, azelől repült külföldre Polanski. Ilyen esetben talán más elévülési szabályok vonatkoznak, nem?

mxz 2009.09.29. 12:02:27

ne vicceskedjunk mar, ha azt buntetik, hogy valaki liliomtiprast kovet el, holott ott sok esetben van szerelem, csak az eletkor nem stimmel, akkor ezt miert is ne kellene buntetni?

solesz · www.index.hu 2009.09.29. 12:02:52

köszönöm szily, igazán jó volt, hogy leírtad. (ez most a magánvéleményed volt, vagy az Index-é? Ha netán az Index-é is, akkor kellene esetleg egy szép kis vélemény a főoldalra, esetleg tóta mestert kérhetitek, hogy keressen idevágó képet, abban elég erős worluk.)

yafet 2009.09.29. 12:08:17

Ha mondjuk valami melósról lenne szó, akkor már rég a vérét szívnák.
Ki tudja hányszor ismételte meg azóta, csak épp nem tudunk róla!

henici 2009.09.29. 12:08:57

Szerintem is mindegy mikor csinálta, meg ki ez. Tudom ki ez, de akkor is! Helyesen tették a svájciak!!! Precízek, mint mindenben. Polanskinak meg a börtönben is át lehet adni az életműdíjat. Azt mondják sokan, hogy régen volt? 30 éve bújkál az amerikai hatóságok elől! Ez miatt kellene elnézni, amit művelt? Fújj!!!!

sanyisanyi 2009.09.29. 12:09:39

Miért is kéne elfelejteni?

Ha a te lányodat erőszakolná meg valaki, te elfelejtenéd???

2009.09.29. 12:10:19

komolyan mondom, nekem kezd visszajönni a hitem az emberiségben az elmúlt napokban. megy az anyázás a különböző blogokon, de részletkérdéseken, meg szalonzsidózáson. viszont abban 90% egyetért, hogy igenis sitten a helye, mér, kiazapolanski. esküszöm jó ezt olvasni.

hát a művészvilág az más tészta....

Hellóka 2009.09.29. 12:10:29

Hát sziasztok. Én csak annyit szeretnék: van egy sokkal idősebbnek látszó (legalábbis a fényképek alapján) 13 éves lány, akinek saját elmondása szerint az eset előtt volt már szexuális kapcsolata. Bizony, nem lett elkérve az aktus előtt a személyi, hogy mennyi idős. Hiba. Most látszik mennyire.
Van egy 13 éves lány, aki hajnalok hajnalán felnőtt felügyelet nélkül mulat egy színész villájában. Szülői felelősség? Senki sem beszél róla. Senki sem kérdezi meg, miért csak Polanskit nyomta fel a rendőrségen? Hát itt jön az ismertség. Géza, Matyi lefekszik vele, az senkit sem érdekel. Viszont Polanski: általa ismertté válhat, híresebb lehet, az ismertsége miatt többet foglalkoztathatják. És be is jött neki: állítólag filmet is forgattak az esetről.

MAti 2009.09.29. 12:14:26

Azért el lehet vitatkozni azon, hogy egy "kiskorú megrontása" milyen súlyú cselekmény, és mikorra kellene elévülnie.
Bár hozzáteszem, szerintem egy kocsilopásnak sem kéne elévülni, de az tényleg nem ez a kategória.

A másik érdekes kérdés az, hogy mi is évül el pontosan?
A bűncselekmény vagy a börtönbüntetés?
Mert Polanski-t nem most perelték be, hanem 32 éve.
Ő megszökött a börtön küszöbéről, és azóta "keresik" - most megtalálták.
Fura lenne, ha minden börtönbüntetést le lehetne tudni pár év külföldni tartózkodással, nem?

Szavada 2009.09.29. 12:15:21

KÖNYÖRGÖM!!!! POLANSKI LEITATOT, BEDROGOZOTT ÉS MEGERŐSZAKOLT EGY 13 ÉVES KISLÁNYT!!! Mindezt 45 éves fejjel!

Ez melyik országban elfogadott? Ki nem szarja le, hogy mekkora rendező, ha nem szökött volna meg a büntetés elől, akkor már régesrégen csak börtöndarabokat rendezhetne.

Azért kellene békénhagyni mert volt olyan cseles, hogy meg tudott szökni és 31 évig "bújkálni"?

Ez az ember egy pedofil. Pont. Sitten a helye.
Aki pedig védi, annak meg egy elmegyógyintézetben.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.29. 12:15:45

Ha Wízentálék képesek előszedni 100 éves öregembereket és meghurcolni, akkor igenis, ez a ...... is kapja meg méltó büntetését, leszarom ha ezerszer polanszki is.

2009.09.29. 12:16:10

Fizessen csak meg azért mert megerőszakolt egy 13 éves kiscsajt. Vágják le a farkát a degeneráltnak (a filmjei sem tetszenek)

Balangó 2009.09.29. 12:16:40

1.
Mintha valami olyasmi is lett volna, hogy előtte drogot adott a kislánynak. Nem jól tudom? Szóval egy 13 éves lányt - akár szűz volt, akár nem, egyikünk sem vizsgálta meg - bekábítózott, majd megdugta és megszopatta. Nem úriemberhez méltó magatartás.
Európa szégyene, hogy akkoriban nem fogta el. Ha nincs kiadatási egyezmény, a franciák akkor is leültethették volna, nem kellett volna kiadni. Polanski élete üzenet: a törvény előtt mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

2.
Azon lehet elmélkedni, hogy 32 év után kell-e büntetni. Ugyanakkor felhívom a posztoló figyelmét, hogy léteznek olyan fogalmak, hogy az elévülés nyugvása, illetve megszakadása. Utána illett volna nézni.

hagyóelvtárs 2009.09.29. 12:16:48

khmm, én most nem hagyó elvtárs vagyok, az csak gúnynév, bizonyára stimm. namármost: az olyan rohadt, mocsodék, aljas gazembereket, mint ez a polanski, vagy kicsoda, ki kell írtani, mint a tetvet. Nem értem a filmvilágot, minek védik: ha őket baszták volna meg 13 évesen, akkor is ezt mondanák? vagy ott ez a szokás? AKASZTÓFÁRA vele és nagyon helyes, hogy az amcsik üldözik!!!! MOCSKOS PEDOFIL! minimum a faszát vágják le!

Hellóka 2009.09.29. 12:20:06

Mindig elcsodálkozom mennyi álszent ember van a világon. Leitatott, bedrogozott: szegény kislány, most már tényleg kezdem sajnálni. Piszollyal kényszerítve leitatták, bedrogozták, és csak ketten voltak: senkitől nem tudott segítséget kérni. Azért nem hat évesről van szó. Erőszak, vagy magától ment el vele? Mert ez sem mindegy...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.29. 12:22:27

@Hellóka:
Mindegy hogy magától vagy sem, te nagyon egyszerű.
13 évesen, még ha beleegyezett, akkor is nemi erőszaknak minősül.

metal · http://electric.blog.hu 2009.09.29. 12:24:56

Leitatott, bekábszerezett egy 13éves lányt, majd megkurta. Miért kellene elengedni? 32 évig szökésben volt, most legalább megtanulja, hogy a név nem minden.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.09.29. 12:26:10

ha évtizedekig tudatosan és stratégikusan kerülöm a felelősségre vonást, az mióta ment fel a felelősségre vonás alól?
ha közben filmrendező leszek, és milliók visítják a nevem, az mióta ment fel a felelősségre vonás alól?
nem botozzák, nem végzik ki, hanem bíróság elé viszik, ahogy minden elkövetőt kell, még akkor is, ha az illető gazdag, híres és befolyásos, és szeretjük mind a csodálatos filmjeit satöbbi satöbbi.
végül is csak kis stikli mint a pikoló sör, nem igaz? hát kurvára nem igaz.

metal · http://electric.blog.hu 2009.09.29. 12:26:41

@metal: Ja és ez a mi jogrendszerünk szerint akkor is nemi-erőszaknak számít, ha a lány belegyezett (ami kétséges). Tehát még ezt fel lehetne neki róni. Be kell baszni egy igazi börtönbe, ahol a 2méteres négerek megmutatják neki, hogy milyen az, ha nem ő van felül:)

Accordion 2009.09.29. 12:27:41

Ki nem szarja le, hogy a világ egyik legnagyobb élő rendezője? Én meg a világ egyik legnagyobb élő Accordion nick-ű embere vagyok.
Ha nem tűnt volna fel, már rabszolgák sem, emberek vannak, ugyanolyan kétlábú, kétkezű, egyfaszú mindegyik, mint te, vagy én.

Továbbá óriáscsúsztatással kezded, amikor azt mondod, hogy állítólag dugta meg. Valóban megdugta. Ő mondta. Bevallotta. Csak a büntetést nem várta meg. Ez meg ráadásul sunyiság is. Bevallja, de azért a következményeket már nem várja meg.

AzHofi 2009.09.29. 12:28:08

Szépen sorban hozzák ide a kislányukat a polanskit védők. Drogot is hozzanak, mert drága...

Csurár apuka 2009.09.29. 12:28:29

Megszökött az igazságszolgáltatás elől a vén köcsög!!!!!!!!!
Beismerte a tettét!!!
Hát mi kell még?
Miért ilyen álszent mindenki, hogy állva tapsolják, mikor oszkárt kap, holott mindenki jól tudja, miért nincs ott az ünnepségen?!!!

SITTRE VELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CsigaBige 2009.09.29. 12:29:40

A poszt olvasása után rendesen kinyílt a bicska a zsebemben, úgyhogy már vadul görgettem lefelé, hogy na én is jól megmondom, de örömmel láttam, hogy ezt megtették előttem jó sokan. Úgyhogy én már csak annyit fűznék hozzá, hogy aláírásgyűjtést kéne szervezni azért, hogy dugják börtönbe ezt a f*szkalapot. Szerintem töb aláírás lenne azon, mint az őt védő gyűjtőn...

Zigi 2009.09.29. 12:32:22

@M_R: Miért csodálkozol ezen? A szarháziak a zámolyi gyilkos cigányokat is befogadták, emlékezhetsz.

oTTo$$ 2009.09.29. 12:33:16

szalamas vagy. foldet a van szarhazira
remelem lanyod lesz kedves cikkiro

Morten Harket (törölt) 2009.09.29. 12:34:01

Igen, a svájciak szolgai hozzáállása némiképp megdöbbentő. Különösen annak fényében, hogy Polanskinak Svájcban háza is van, tehát valószinűleg eddig is lett volna lehetőség a letartóztatásra. Mentségükre legyen szólva, hogy kissé meg vannak zavarodva, amióta az USA a pénzmosó államok toplistájára akarta tenni őket és most annyira meg akarnak feleni az USÁnak, hogy akár a saját annyukat is latartóztatnák, ha az USA azt kérné. Szánalmas, hogy hová sűlyedtek.

Az amerikai jogról annyit, hogy európai szemmel nézve különösen szigorú. Ami nekünk itt európában természetes, hogy bizonyos idő után automatikusan elévül a bűntett, ott nem az. Sőt, ha az ügyész veszi a fáradságot és rendszeresen napirenden tartja az ügyet, lépéseket tesz a tettes felderítésére, akkor gyakorlatilag a végtelenségig elhúzható az ügy. (Javaslom referenciaként a Döglött Akták tv sorozatot).

Az a bizonyos 13 éves lány megerőszakolása (vagy legalábbis beleegyezés nélküli szexuális aktusa) az USÁban másként ítélendő meg mint Európában, mert ott a beleegyezési korhatár 18 év és nem 14 mint a legtöbb európai államban. Tehát mondhatni egy 13 éves lány megerőszakolása a társadalom rendjét súlyosan veszélyezteti, ott ez nagyobb súlyú bűncselekmény, mivel még 5 éve volt a sértettnek hátra a beleegyezési korhatárig. Ezért az ügyész, akár társadalmi nyomásra is, tarhatta még mindig napirenden az ügyet.

A muszlim joggal illetve a magyar joggal ("a nejem hány botütést érdemelne") történő összehasonlítgatás nem túl szerencsés, mert minden kultúra a saját értékeinek védelmét ülteti át a jogrendszerébe, és bármilyen hihetetlen, de Magyarország, Malajzia és az USA különböző értékeket vallanak magukénak. Még akkor is ha mind Coca Colát iszunk.

Accordion 2009.09.29. 12:34:36

Proszektúra fiam, okosabb maradtál volna, ha hallgatsz.
Ülj le, egyes!

Hellóka 2009.09.29. 12:35:48

@anti_troll: Hát szia, Te kis még egyszerűbb egyismeretlenes egyenlet. Nemi erőszaknak minősül, ez idáig rendben. De mivel mi nem ítélethozatallal foglalkozunk, hanem az emberi oldalával a dolognak (legalábbis én), ezért csak a véleményemet tudom továbbra is írni: megvetem az olyan "embereket", akik így akarnak ismertséget szerezni maguknak. Mert ha magától ment el vele, mi szükség volt a rendőrségre? Az előző szexuális kapcsolatait (mert ugye saját maga mondta, hogy volt neki) miért nem tárta a nyilvánosság elé. Egyszerűen egy számító kiscsaj volt, a szüleivel egyetemben.
Ez saját vélemény, de én is szajkózhatnám a dolgok mögé egyáltalán nem nézve: hogy fúj, pedofil, fúj, fúj, és még egyszer fúj...

Fikalnyik Eugén 2009.09.29. 12:35:58

Hmmm.
Mégiscsak igaza lett azoknak, akik azzal érveltek, hogy a túlzott buzipropaganda egyenes út lesz a pedofília elfogadtatása felé is.
Elkezdődött...

pyromaster 2009.09.29. 12:39:39

Posztíró!
Ebből az következik, hogy ha te neked is ilyen hajlamaid vannak, akkor nem kell amerikána menned, hogy megbaszhass nehény kuislányt. Csinálhatod nyugodtan itthon. Sőt azt javaslom bazd meg a saját lányodat, utána bazd meg az anyádat is. Sőt legvégül bazd meg polanskit is.
Amerikába nem szeretik a gyerekbaszókat. Ez van sajnos.

Treff7 2009.09.29. 12:40:36

tegye föl a kezét aki kettesben hagyná 13 éves lányát ezzel a beteg emberrel!

a_tom 2009.09.29. 12:41:05

Ha bűnös bűnhődnie kell. Az hogy vannak egyenlőbbek az egyenlőeknél az köztudott, inkább örüljön mint majom a farkának hogy eddig szabadon flangálhatott, dolgozhatott. Eddig tartott a szerencséje, így járt.
Az igazi szánalom és vérlázító hogy mások - eddig tisztelt emberek is - kiállnak mellette :(

Zozzzo 2009.09.29. 12:41:38

@Hellóka:

18 éves kor alatt nem mehetsz el szavazni. Tudod miért? Azért mert még gyerek vagy és nem tudsz felelősségteljesen dönteni, azért. Nem viccből vannak megszabva a különböző korhatárok.

14 év a beleegyezési korhatár, ez alatt tök mindegy, hogy a lány akarta-e vagy sem, (egyébként nem akarta, nézz utána, Polanski tényleg leitatta, az italába drogot kevert, de még így sem akarta, így megerőszakolta - és mindezt be is ismerte bíróság előtt) ez alapból bűncselekménynek számít, mivel még nincs annyi idős, hogy felelősségteljesen eldönthesse mit akar. Ez így van a legtöbb CIVILIZÁLT országban. Nálunk is.

A lány életkora csak súlyosbító körülmény, a nemi erőszak alapból is megáll, nincs miről vitatkozni. Különösen lényegtelen, hogy azóta hány millió dollárt utalt át a már felnőtt lánynak, hogy "megbocsásson" neki, ami történt megtörtént.

Polanski pedig azért nincs börtönben, mert egyszerűen megszökött és 31 éve szökésben van.
Ilyen dolgokat sehol nem szokás elengedni senkinek.

lozl8 2009.09.29. 12:42:48

Mindenki vállalja tettéért a felelősséget.Azért nem kellene ilyen nagyon a zsidók fenekét nyalni ezzel a véleménnyel.Kíváncsi volnék azért arra,hogy ,ha nem zsidóról volna szó,akkor is ez lenne az író véleménye....?

mVik 2009.09.29. 12:43:59

Itt mindenki teljesen hülye???

Jogerősen bűnösnek találták fiatalkorú megrontásában, amit be is ismert, illetve Jack Nicholson barátnője rajtakapta őket! Az ítélet elől elmenekült, ez esetben ha jól tudom az elévülés szóba sem jöhet!
Én sem értem Svájc lépését, de akkor is dugják csak börtönbe nem érdekel, hogy kicsoda micsoda, akkor is egy pedofil!
Nem is értem, hogy a sok képmutató támogatójának hogy van képe védelmezni, mikor nyilvánvaló, hogy nem ártatlan.
Oscar-díja van, hunyjatok már szemet légyszíves a liliomtiprás felett, vagy micsoda? Mivel lehet itt érvelni? Bűnös, vonatkozik rá a jog, és pont!

csakezértregisztrált 2009.09.29. 12:44:32

Mennyire kell híresnek lenned ahhoz, hogy büntetlenül dughass gyerekeket?

csipesz. 2009.09.29. 12:44:40

Ha jól tudom, Svájcnak kiadatási egyezménye van az USÁval, tehát egyértelmű, hogy ki kell adnia Polanskit.

Zozzzo 2009.09.29. 12:46:26

@Hellóka:

Tök mindegy, hogy mit próbálsz bemagyarázni, egy 13 éves lány MÉG GYEREK! Ennyi, nincs hova csűrni-csavarni.

G.Szabolcs 2009.09.29. 12:47:07

POLANSKI ELISMERTE A BŰNŐSÉGÉT. EL IS ITÉLTÉK!
CSAK A VÉGREHAJTÁS ELŐL MENEKÜL, AMI VISZONT NEM ÉVÜL EL!!

TEHÁT ELEVE ZAGYVASÁG A BLOG KINDULÁSI ALAPJA.

DE HA VALAKI EBBEN BŰNŐS, AKKOR AZ MEGÉREDMI A BŰNTETÉSÉT EZ NEM IS KÉRDÉS!!!!!!!

Zozzzo 2009.09.29. 12:47:50

@lozl8:

Húzzál már a zsidózásoddal a picsába. Semmivel sem vagy jobb mint akik Polanskit védik.

statez 2009.09.29. 12:50:54

Ekkora zagyvaságot még itt a neten is ritkán olvasni. Ha valaki megszökik az igazságszolgáltatás elől, akkor azzal le is van tudva a dolog? Ilyen alapon akkor senkinek nem kell letölteni a büntetését, hanem odébb állunk egy határnyival. És ehhez az egészhez mi köze Merkel sörivási szokásainak? Na erről ennyit...

hegyilany 2009.09.29. 12:52:34

Az egykori kislány maga kérte az ügy lezárását. A több évtizeddel ezelőtt történt dolgok miatt ő nem lett lelkibeteg/kurva/depressziós, stb. Igen, egy 13 éves kislány még gyerek, de most már felnőtt és felnőtt fejjel el tudja dönteni felelőssége teljes tudatában, hogy ártott-e neki Polanski. Azt mondja, ő már nem tekinti bűnösnek a rendezőt. Akkor mit akarnak most megmutatni az amcsik?

Reggie 2009.09.29. 12:54:06

@hegyilany: Persze es az sem szamit hogy bedrogoztatta. Innentol kezdve a kisgyerekeket bedrogozo drogdilereket sem kene elitelni 30 ev utan?

BéLóg 2009.09.29. 12:54:19

Azért talán az sem mindegy, hogy maga a SÉRTETT is kérte a per megszüntetését. Mint ahogy többször is kifejtette, haragszik Polanskira, de az anyjára, aki az egészet "összehozta" legalább annyira.

Természetesen ha igaz, hogy itt a pernek régótra vége van, ellenben Polanski a büntetés elől szökött, akkor valóban össze-vissza beszél mindenki.

Ugyanakkor ezt a megjegyzést én eleddig csak itt fentebb olvastam, a híradásokban sehol, azaz a fene se tudja mi az igazság.

A legjobb dolog az volna, ha Polanski elmenne a bíróságra és ott kiderülne, justizmord vagy valódi igazságszolgáltatás történne.

Pala 2009.09.29. 12:54:47

Ha nem egy híres - és főleg: megfelelő témában alkotó és brancshoz tartozó - rendezőről lenne szó, senki nem szólalt volna meg.

Che Pel (törölt) 2009.09.29. 12:55:18

Kötelet a köcsögnek!!!!!
...
...
...
Hogy jön ahhoz, hogy nyilvánosan sört igyon! A szuka, nem tudja, hol a helye? Hát mutassák már végre meg neki! :D

Dr Minimum 2009.09.29. 12:56:18

Mivel ez a perverz állat történetesen egy híres zsidó, így már nem egy rohadt pedofil, hanem szerencsétlen meghurcolt ártatlan ember, ugyan ki emlékszik már mit csinált 30 éve?

Persze a gonosz náci papákat előveszik 90 évesen. Mert tudjuk, vannak egyenlők, és egyenlőbbek. Szánalmas cikk. És persze tele hibával. Amatőr...

Smacika 2009.09.29. 12:56:37

Miért kell védeni azt, aki bizonyítottan bűnös?
Ha teszem azt, a blog írójának a kislánya lett volna a sértett, egyből más lenne a leányzó fekvése!?
Akkor habzó szájjal követelné a fejét a faszinak.
Az meg, hogy híresség, meg ilyen-olyan fasza "művész", nehogy már felmentő körülmény legyen. Sőt!
Ennyi erővel az összes híres ember rabolhat-gyilkolhat-erőszakolhat, mert neki azt alanyi jogon szabad?

Zozzzo 2009.09.29. 12:57:13

@hegyilany: @BéLóg:

Ja persze, így már rendben van. Nyugodtan lehet kislányokat erőszakolni büntetlenül, mert 30 év után már esetleg megbocsátanak (esetleg egy kis "adomány" sokat segíthet ezen) és akkor ennyi az ügy.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.09.29. 13:00:14

@hegyilany: talán azt akarják megmutatni, hogy nem azért nem ült börtönbe kétméteres négerekkel, mert a csaj "nem lett lelkibeteg/kurva/depressziós, stb.", hanem mert elmenekült a jogosan kiszabott, megérdemelt büntetése elől? hogy nem lehet utólag kimosakodnod a szarból, hanem vállalni a tetteid következményeit?

olap 2009.09.29. 13:01:01

Remélem Svájc kiadja Malajziának is, és jól megbotozzák, mert sört ivott nem erőszak előtt...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.09.29. 13:01:25

mármint "vállalnod kell" pardon, kicsit elszaladt velem a klaviatúra.

zsolt csaba (törölt) 2009.09.29. 13:01:43

Poalanski egy Oscar dijas rendező,szerintem ez is erősen vitatható.
Akárki is Ő akármilyen vallású v. származású főbenjáró bünt követett el,ami miatt Öfelségének is bűnhödnie kell. Ez a "demokrácia" más kultúrában nem hagyták volna megszökni
az igazságszolgáltatás elől,hanem nemes egyszerűséggel kivégzik! Még is mi a fenét vár ?!! Ezért is Oscart ? A fenéket, börtönt neki is mint minden pedofil állatnak ! A sitten majd a fekák megtanitják arra, mi ennek az ára! 40 cm t a valagába,igy kényszeritsék bűnbánatra élete végéig a pedofil patkányt !!!

Executioner 2009.09.29. 13:01:50

Beteg zsicit élete végéig sitten kéne tartani!!

zsolt csaba (törölt) 2009.09.29. 13:04:11

@manókomment: Nagyon egyetértek veled! Van aki származására ill. vallására való tekintettel mindent meguszhat !
Legyen ennek vége ! Remélem fekákkal kerül egy cellába !

mudjahida 2009.09.29. 13:05:09

Jaj, még végig sem olvastam, de már kicsapta a biztosítékot lol. Ezek szerint ahogy múlik az idő, és civilizálódik a társadalom, úgy lesz egyre bájosabb, civilizáltabb, stb társaság a piától bűzlő, esetleg hányó, esetleg kiabáló, esetleg autóval embert gázoló, esetleg családot tönkre tevő stb, civilizált, korral együtt haladó alkoholfogyasztó.

solesz · www.index.hu 2009.09.29. 13:06:45

Arról is lehetett hallani, hogy Polanski vádalku miatt ment bele a beismerő vallomásba. Állítólag elmondták neki, hogy büntetés lesz, de ha van beismerő vallomás, akkor hamarabb mehet útjára, és nincs évekig elnyúló nyomozás, bizonyítás, tárgyalás.

Polanski megette a vallomást, utána meg elítélték pár évre.

Tehát: (Állítólag)

1. Polanski megdugott egy 13 éves lányt (számomra ez önmagában elég lenne egy börtönbüntetésre)
2. Véleménye szerint, ezt a lány beleegyezésével tette, de vallomásában ennél többet ismert be, bízva a gyors ügyintézésben.
3. A bíróság börtönre ítélte.
4. Polanski meglepődött, mert nem számított egyáltalán letöltendő büntetésre, és szabadlábon védekezésből elhagyta az országot.

Szeretném megjegyezni, hogy itthon van olyan népcsoport - minden bántás és hátsó szándék nélkül mondom - ahol ugyan nem megszokott, de nem is ismeretlen fogalom a lányanya, azaz van aki 13 éves korára már szült.

Azaz nyugateurópában beágyazódva - nemcsak Hungary, hanem mondjuk Germany, vagy akár France is büszkélkedhet olyan csoporttal ahol a gyermekkorúak között mindennapos a szexuális élet.

Nyilván nem ment fel - és főként egy példamutató ember esetében különösen nem ment fel - senkit ez a megrontás bűne alól.

Kókuszmenyét 2009.09.29. 13:07:45

Már bocs, de nem egy "állítólagosan" elkövetett tettről van szó!
Anno Polanski elismerte, hogy alkoholt és gyógyszert is adott a lánynak, de mivel vádalkut kötött, végül kiskorúval létesített szexuális kapcsolat miatt fogták perbe. Polanski akkor lépett meg, mikor rájött, hogy hosszú börtönévek állnak előtte.

Polanski munkásságának az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, amit tett... megtette.

Ami pedig azt illeti, hogy az áldozata megbocsájtott neki: ez nem mérvadó. A II. János Pál is megbocsájtott a merénylőjének amikor meglátogatta a börtönben, mégse gondolta senki, hogy ezért ki kell engedni.

Számomra az egyetlen felháborító a történetben, hogy Polanskit csak most kapták el... már rég el kellett volna. Viszont ha így jött ki a lépés, akkor igenis kapja meg most amit érdemel!

sakha 2009.09.29. 13:07:57

Az összes zsidózónak (és egyre szaporodnak) felhívom a figyelmét, hogy nem azért erőszakolta meg a lányt POlanski, mert ő maga zsidó, nem azért akarják elkapni, mert zsidó, nem azért védik, mert zsidó. Az egész ügyhöz semmi köze nincsen ennek.
MIért nem azon rugóztok, hogy mondjuk 168 cm magas, és a 168 cm-eseket védik.
Az itt betegesen zsidózók olyanok, mint a viccben a szexmániás, akinek mindenről csak egy dolog jut eszébe.

Gyerekek! Ébresztő, orvoshoz!

Ja, és a Polanski egy gäci, és örülök, hogy elkapták. Csinálja a köv. filmjét a dutyiban az új élményeiről. Ha jó lesz, megnézem.

azallamenvagyok 2009.09.29. 13:08:26

szerintem is hirdessük ki végre az osztálykülönbségeket

jogilag is

nincs értelme tovább hülyíteni önmagunkat egyenjogúsággal

vannak a munkások (ja, kb szószerint)

a herék (élősködők)

a királynők (az elit)

a társadalom alapja: a királynő viruljon

és így Polanski, mint elit, minden bűne feloldozást nyerhet

nyomi 2009.09.29. 13:09:50

@Dike: Az en szememben sem egyenlo, aki megdug egy majdnem 5 evest, es egy majdnem 20 eveset. Ne bulvarkodjunk mar ennyire.

Pedo? Az. Bevallotta? Igen. Lelepett a bunti elol? Le. Van mentsege? Nincs.

Tomzone 2009.09.29. 13:12:50

Svájccal az amerikaiak nemrég komoly háttérmegállapodásokat kötöttek az amerikai adóelkerülők adatainak kiadásával kapcsolatban. Valószínűleg a megegyezés kiterjedhetett az igazságszolgáltatás és kiadatás egyéb összefüggéseire is, és Svájc is kaphatott cserébe engedményeket pozíciói megtartására. Ennek keretében most hirtelen lecsaptak Polanskira.

Ez pont ugyan olyan, mint amikor az Index parkoló szégyenfalára kikerült cimlapon a Liszt Ferenc tér előtt rokkanthelyen parkoló fehér, lichtensteini rendszámú Ferrari fotója amint kerékblilincs van rajt... és hogy - hogy nem, egy héttel rá a kerékbilincselős főnökbácsi máris rács mögött ült korrupció vádjával...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.09.29. 13:12:56

Mi magyarok kibaszott gyengék vagyunk a felelősség vállalásában, elég vicces ennek a fényében olvasni ezt a sok okoskodást.

tamasoft 2009.09.29. 13:13:08

Ez hasonló, mint amikor Császár Elődöt egy ország, és egy ország médiája akarta halálra ítélni. Közben minden nap történik 1-2 halálos baleset, rend szerint felfüggesztett börtönnel sújtva. Azért mert "híres emberről" van szó, mindjárt dögöljön meg? Menjen el a bíróságra, kapjon egy felfüggesztettet, aztán csókolom. Svájcot nem értem, jövőre meg bombázni valamelyik olaj államba, mert az USA is azt csinálja?
Persze kíváncsi lennék a "sértett" vallomására is, és kíváncsi lennék 32 évvel ezelőtti társadalmi és anyagi helyzetére.

indapasssucks 2009.09.29. 13:13:58

más lesz a véleményed, ha egy barátnőd rányitja polanskira az ajtót, és a röviditalok valamint az asztalon szétszórt kokain mellett azt látja, hogy polanski dugja a bekábult lányodat.

Nyilván elmagyarázod az asszonynak, hogy ez már több, mint 2 perce történt, és mégiscsak polanski a világ legnagyobb rendezője. Aztán Polanski átszökik franciaországba, ahol megint csak lefényképezik egy fiatalkorú kiscsajjal, de te eközben magyarázod a kislányodnak, hogy ezt ő akarta, és még élvezte is.

Hogy a nagyon tájékozott blogger is értse: Polanski a világegyetem legnagyobb rendezője. OKés. Csak ne a világegyetem legnagyobb élő rendezője legyen.

Nekem nincs rá gusztusom, de a szemközti építkezésen van pár fazon, átküldöm a kislányodhoz őket, de ne aggódj, visznek egy zacskó pillecukrot, két kevertet, és ha jó fej leszel, visznek óvszert... vagy nem...

eszkep 2009.09.29. 13:14:08

Mi ez a szar pedofil mosdatás???????????????
Értelmi fogyatékosok kedvéért nézzük a tényeket:

1. A pedoíilia és a nemi erőszak MINDENHOL bűncselekmény, tehát a "sörivással" nagyon ne hasonlítsuk má' össze!!!

2. Minden civilizált országban (Magyarország jelenleg nem tartozik ide), az elévülés az elkövetés és a FELDERÍTÉS közötti időszakot szabályozza. Ha valaki már köröznek, szökésben van, nincs elévülés!!!!

3. A kiskorú sérelmére elkövetett nemi erőszak tényállásán az sem változtat, ha egy ismert színész / rendező követi el!

3. Úgy mellesleg, ha már a "sörivásnál" tartunk: a kiadatás a világ valószínűleg minden országában működik, hogy csak akkor lehet az elkövetőt kiadni, ha az adott bűncselekményt abban az országban is büntetni rendeli a "helyi BTK", ahol a körözésben lévő személyt elkapták. Pont azért, hogy egy kuala lumpuri "sörözés" miatt ne lehessen senkit kiadni...

Tomzone 2009.09.29. 13:15:19

Miért nem rendezik le a svájci előzetesben élő kamerák előtt? Egy izmos elítélt eljátszhatná vele ugyanazt, amit ő a kiscsajjal annak idején, aztán mehetne átvenni a díjat... minek ezt agyonbonyolítani?

eszkep 2009.09.29. 13:16:20

@Dike: Nem kell a rizsa, ezt az elkövető állítja, amit persze utólag lehetetlen bizonyítani. ne nem is kell, mert a bűncselekmény tényállása szempontjából irreleváns!

szvsz 2009.09.29. 13:16:46

Milyen érdekes... Kézenfekvő, hogy 90pár éves embert biróság elé lehet citálni állitólagos 67 évvel ezelötti bűnökért, ugyanakkor felháboritó hogy szegény Polanskit zaklatját jogerős itélet miatt, pedig hát már 3öpár éve volt. Meg hát állitólag ugye... ja nem,
ITÉLET VOLT B+.
A hülye meg nyilván én vagyok.

Yodz 2009.09.29. 13:17:04

@Ghavin:
A büntetésnek mindenhol van célja, méghozzá leginkább az, hogy az elkövető bűnhődjön és ne kövessen el több bűncselekményt. Polanski esetében az utóbbi megvalósult, nem valószínű, hogy ha 30 akárhány évig kibírta, majd most fog megint bűnözni (vagy most fog kiderülni, sosem lehet tudni). Előbbi - a büntetés - valóban elmaradt, legalábbis a börtönbüntetés.
A modern büntetőjog alapelve, hogy a büntetési tételnél is az összes körülményt figyelembe kell venni, így az elkövető személyi jegyeit, múltját is stb.. Kétségtelen, hogy ezt most is figyelni kéne. Márpedig: 38 év eltelt büntetlenül, a sértett megbocsájtott és az ügy lezárását kéri. A társadalom nem lát veszélyt Polanskiban amiért el kellene zárni. A börtönbüntetésnek már nincs értelme, mert a célt el lehet érni mással is. Kapjon felfüggesztettet, tiltsák ki, mittudom én...de ne csukják le, mert értelmetlen lenne.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.09.29. 13:18:21

mindegy, hogy polanski előtt hányan fektették meg a lányt, azokba beleegyezett, és azok valószínűleg az akkori saját korosztályából való srácok voltak. polanskival NEM AKART lefekükni. ha nem akarta, és mégis megtörtént, akkor pedig polanski bűnhődjön. nem azt kell mérlegelni, hogy ki az elkövető, hanem azt, hogy mit tett.

eszkep 2009.09.29. 13:19:50

@Dike: Egyrészt erős csúsztatás amit írsz, másrészt az erkölcsi nívódat minősíted ezzel.

sakha 2009.09.29. 13:20:26

Császár Előd gyorsan hajtott és egy rendőrt ütött el, ha jól emlékszem, és korántsem volt vétlen az ügyben. Az ügy részleteire nem emlékszem, de arról szó sem volt, hogy halálra akarták volna ítélni.
A két eset közt azonban óriási a különbség. Kapjon egy felfüggesztettet? Mire föl? Kapja meg a rendes büntetést a tettéért Polanski.
Aki azzal érvel, hogy az áldozat már megbocsájtott, annak csak azt mondhatom, hogy nem csak magánügy és személyes sérelem egy lány megerőszakolása, hanem közügy is. Függetlenül attól, hogy mit mond az áldozat, egy országnak és egy jogrendnek képviselnie kell a közösség által elfogadott normákat és értékrendet. És ezek szerint kell elítélni Polanskit.
Aki asszem már el is van ítélve...

statez 2009.09.29. 13:20:53

@hegyilany: Teljesen mindegy, hogy mit mond a kislány, nehogy már a bíróság bemondásokra működjön. Én nem is tudom, ti hol éltek?

fajturista 2009.09.29. 13:22:46

Kövezz meg, kedves szerző, de a magam részéről üdvözlöm a hírt.

zsolt csaba (törölt) 2009.09.29. 13:23:03

@Yodz: Te ostoba barom ! majdnem 70 éve elkövetett büncselekménnyérért lehet biroság elé állitani egy 90 éves embert ?! Bizonyitékok nélkül és tanuk nélkül ?!
Egy pedofil barmot bizonyitékok birtokában nem mert elszökött ? Mi ez a kettős mérce ? Miért a pedofil ússza meg ? Lófaszt a seggébe , dögöljön meg a sitten !

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.09.29. 13:23:49

@zsolt csaba: el tetszett téveszteni a házszámot, én is zsidó vagyok, meg még cigány is, de attól még rendes ember esküszöm az ateisták istenére!

oscar dirlewanger 2009.09.29. 13:23:54

csak azért védi a sok köcsög polanskit, mert egy galiciai polák metélt faszú zsidrák!!!!!!

füligjimmy77 2009.09.29. 13:25:18

Egy pedo bedrogozott, és megersőszakolt egy 13 éves lányt. A lány valószínűleg idősebbnek látszott, a szülők felelősségét is felvetném, ahogy a nő beszámolóját olvastam, de lényegtelen. Az, hogy a franciák szeretik a pedofilokat babusgatni, csak mert jó filmeket rendeztek, őket minősíti. Az, hogy Amerikában ezt baromi komolyan veszik, az nem feltétlenül rossz. A nemi erőszak, és a megrontás amúgy elévül?? Váó, ez tuti jó dolog a jogrendszerben, a sértetteket azért megkérdezném erről.

gyz 2009.09.29. 13:28:36

@Hellóka: de, tökmindegy. Ha beleegyezel, hogy elvágjam a torkod, mert úgy gondolod, hogy az neked jó lesz, és én megteszem, akkor joggal ítélnek el engem.

A posztíró meg segghülye.

zsolt csaba (törölt) 2009.09.29. 13:28:37

@manókomment: nem utaltam a származásra,nem érdekel ha néger is vagy.A pedofilia bűn ! nem is kicsi, és leszarom Polanski félelmét a méteres néger dákokról a sitten ! Élje át azt amit a kislány is átélt!

Sátán meg a Jocó 2009.09.29. 13:28:39

"Egy 32 évvel ezelőtt állítólag elkövetett megrontásért valakit letartóztatni, s most felelősségre vonni? "

Érdekes a liberális felháborodás, ha dédelgetett holokamu-propagálójukról van szó.

bezzeg 9x éves öregembereket bíróság elé állítani állítólag 6x éve elkövetett cselekményekért, az már rendben van.

ezek vagytok ti, magatokfajták.

vessék csak börtönbe a drogos pedót, ahol cellatársai mutatják be neki az élet sötétebbik oldalát.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.09.29. 13:30:00

A lány akart, nem akart, mindenesetre kiskorú, tehát automatikusan büntetendő az ügy. Ráadásul ne felejtsük el, hogy az USÁ-ban a felnőttkor határa 21 év, vagyis a szexelés megengedettsége sem biztos, hogy a 14 éves kor.

Emlékezzünk egy percre Farkas Péterre, aki szintén meglépett az ítélet elől, mindenki hitetlenségére, és most valahol lapul a kis tetű. És még híresség is, olimpiai bajnok, hajdan ünnepelt kedvenc volt. Érte is rendezzünk tiltakozó körmenetet?

A kiadatási egyezmény Svájc és az USA között rendben van, de volt-e érvényben lévő nemzetközi elfogatóparancs? Mert ha nem, akkor a svájciaknak viszont nem lett volna szabad letartóztatni. A kiadatás csak az után kerül szóba, hogy valakit letartóztatnak.

A nagyszerű Császár Előd a bal oldali sávban ment, szembe a szabályosan közlekedő rendőrrel, és lehetséges, bár nem tisztázott, hogy bedrogozva. Nem tekinthető ártatlan áldozatnak, aki egy rossz mozdulat miatt véletlenül összecsattant valakivel, pechére.

zsolt csaba (törölt) 2009.09.29. 13:30:30

@Sátán meg a Jocó: nagyon egyetértek ! Tanitsák meg a kis köcsög pedofilt ! Remélem kitágitják a popokáját a reteknek !

globocnick 2009.09.29. 13:30:37

Ingyen reklám a következő polanski filmnek. Ennyi.

gyz 2009.09.29. 13:31:27

@Sátán meg a Jocó: hülyegyerek, vannak itt sokan nem magadfajták, akik elítélik Polanskit.

De te csak oszd fel Morvai Hiszti-fanok vs mindenki más alapon a világot. Egyszerűbb lesz az életed, kétségtelen.

Sátán meg a Jocó 2009.09.29. 13:32:44

@gyz: "hülyegyerek".. :)

Ideges vagy?

Helyes :)

SehonnaiBitangEmber 2009.09.29. 13:32:52

@hegyilany: Talán azt akarják megmutatni ezek a szerencsétlen amcsik, hogy náluk létezik a mi kis országunkban teljesen ismeretlen fogalom, amit JOGBIZTONSÁGnak hívnak.

sakha 2009.09.29. 13:33:25

@zsolt csaba: Te egy telivér rasszista vagy öregem, aki nagyf@szú négereket képzel a börtönbe, akik egy vén szaros seggére áhitoznak. Beteg vagy. Miért nem latinókat, vagy fehéreket, vagy kínaiakat írtál? És miért négerekkel akarod elvégeztetni a piszkos munkát? CSináld te magad, ha annyira jogosnak tartod!

zsolt csaba (törölt) 2009.09.29. 13:33:51

@gyz: Te teljesen hülye vagy ? hogy jön ide a jobbik ? A pedofilokat utálom baromarcú, nem politizálok !!!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.09.29. 13:33:52

@gyz: "Egy rendőrfelügyelő vallomása az államügyésznek." Érdekes ötlet, már meg is filmesítették.

gyz 2009.09.29. 13:33:55

@Sátán meg a Jocó: ideges? Tényt közöltem pusztán.

SevenDeadlySins (törölt) 2009.09.29. 13:34:10

Srácok két adalék:

pár adalékkal had foglaljam össze.

1)Polanszki elviszi a kicsi lányt fotózásra és buliba a felvigyázónak adott barátnőt az utolsó pillanatban hazaküldi. egyedül mennek

2)A bulin bedrogoztatja és megerőszakolja a lányt

3)letartóztatják. ügyvédei tanácsára bűnösnek vallja magát. 20 évet kap.

4) megszökik
5)páriszba éli világát többször megfordul Svájcban is
6idén júniusban a Los Agnelesis broság elutasítja az ügy lezárásáért nbenyújtott kérelmét s ÚJFENT elrendeli hogy jelenjen meg bíróság előtt
7) ezt látva a Svájci hatóságot a szemlére érkező Polanskit letartóztatják.

8) a fél világ fel van hördülve

A svájciak azért léptek pont most, mert az amerikaiak most erősítették emg szándékukat hogy nem ússza meg.

Valahol mindenki racionálisan cselekedett. Polanszki is aki azt mondta hogy ok egy kretén vagyok, de ezért ne basszanak már sittre egy életre.

Én egy tetemes pénzbírságot de az utolsó rongyos takaróig mindent elvennék tőle és cserébe 5 évvel jutalmaznám.

Zozzzo 2009.09.29. 13:34:35

@Sátán meg a Jocó:

Hagyjuk már ezt a 90-es éves öregemberezést.
Azt is le kell csukni ha bűnös, meg Polanskit is le kell csukni, mi a faszért kell idekverni a zsidózást?

Ha zsidózás nélkül nem bírsz egy épkézláb mondatot összerakni, akkor inkább maradj csendben, elvagyunk nélküled is.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.09.29. 13:36:14

Nem kéne elfelejteni azt sem, hogy Polanski valószínűleg nem volt túl jó passzban mentálisan akkoriban. A gyermekével várandós feleségétugyanis valamivel korábban Charles Manson bandája mészárolta le az otthonukban.

Tudom, ez nem menti fel őt a kiskorú megrontását illetően, de azért egy kicsit árnyalja a történteket.

SehonnaiBitangEmber 2009.09.29. 13:36:44

@Androsz: Tökéletesen egyetértek. Ráadásul (ha jól rémlik) Farkas Péternek alanyi jogon (olimpia bajnokként) havi 200 ezret fizet az állam. Ergo mi finanszírozzuk a bujkálását. Taps....

Sátán meg a Jocó 2009.09.29. 13:37:41

@Zozzzo: szerencsére ezt nem te mondod meg :) Szar ilyenkor az Internet szabad hozzáférése, mi? Tipikus , a szemközti sublótig érő "liberális" "tolerancia"

gyz: hát, te kezdtél el szeméyleskedni, úgy látom, nem mebnt a cáfolat és ettől lettél ideges :)
S hát akkor, igen, kétfelé választom a világot: a pedofilokat is tisztán faji alapon védőket az egészséges, józan gondolkodású emberektől. Polanskinak börtönben a helye.
Cuppantalak :)

Vad.Korte (törölt) 2009.09.29. 13:38:19

Polnaski nagy művész, de ez most nem ide tartozik. Elkövetett valamit, amiért felelnie kell. A parancs érvényben van, ennek tettek eleget. Mr. Polanski egyszer már elmenekült az ítélet elől... Miért érdemelne ő más elbánást, csak mert híres művész? Neki többet szabad? A cikkbeli hasonlat a sörivással természetesen csúsztatás. Ha kedves feleséged malajziában itta volna, majd hazamenekül az ítélet elől, de mikor legközelebb visszamegy, elkapják, akkor lehetne erről beszélgetni.

A törvény az törvény, ezt kéne megértenie a sok ügyeskedőnek!

gyz 2009.09.29. 13:38:53

@zsolt csaba: nem neked írtam, hanem erre:

"ezek vagytok ti, magatokfajták."

éppen azt próbáltam érzékeltetni, hogy e kérdésben nincs helye a politikai alapon való megosztásnak. De nem muszáj érteni.

Zozzzo 2009.09.29. 13:38:58

@Pólópokol - David:

Szerintem ennek semmi köze a történtekhez.
Rengeteg embernek gyilkolták meg valamelyik hozzátartozóját a világon, mégsem kezd mindenki gyerekeket erőszakolni a gyászában.

eszkep 2009.09.29. 13:39:00

@hegyilany: Gyengébbek kedvéért: Egy adott ország Büntető törvénykönyve nem attól teszi függővé a büntetés kiszabását és letöltését, hogy az áldozat esetleg megbocsájtott, miközben az elkövető több, mint 30 évig szökésben van.

Vad.Korte (törölt) 2009.09.29. 13:39:55

@statez:
A bíróság bemondásra működik. Úgy hívják: tanuvallomás.

nyomi 2009.09.29. 13:40:01

@Pólópokol - David: Ennek fenyeben, az az esetet is ujra kellene vizslatni...
No, meg nem art emlekezni ra, hogy az amcsiknal precendens jog van, ha most Polanszki megussza, akkor lehet, hogy tobszazan megusszak.

2009.09.29. 13:41:03

Nagy, rücskös négerpénisz lesz ebből Roman fiam... Az elől próbálj megszökni majd...

Zozzzo 2009.09.29. 13:41:55

@Sátán meg a Jocó:

Milyen liberális toleranciáról beszélsz te vadbarom? Órák óta azt ecsetelem, hogy MIÉRT KELL LECSUKNI Polanskit.

A különbség kettőnk között, hogy én a 90 éves gyilkost és a 76 éves pedofilt is lecsuknám, a "magadfajta" viszont csak az utóbbit.

Vad.Korte (törölt) 2009.09.29. 13:42:07

@Androsz:
A nagykorúdág határa nem automatikusan a büntethetőség határa is az ő kárára elkövetett esetekben. Nem tudom pontosan, hogyan, de az külön van szabályozva. Attól, hogy nagykorú, még lehet rajta erőszakot elkövetni.

SevenDeadlySins (törölt) 2009.09.29. 13:42:20

@SehonnaiBitangEmber:

jogegyenlőség. a jogbiztonság az az a jelenség, hogy a 'jogrendszer konzekvens, az alapjogok - a gyakorlatban is - mindenkitől elidegeníthetetlenek valamint hogy a jogrendszer kiszmíthatóan változik. Magyarul jogod van a szólásszabadsághoz, s ezt a közlekedés megzavarásának ténye nem korlátozhatja, a vállalkozásoddal vagy személyeddel kapcsolatos jogszabályok nem változnak két évente drasztikusan

akira2 2009.09.29. 13:42:33

Engem a szülői felelősség kérdése is foglalkoztat az esettel kapcsolatban (legalábbis, amit lehet tudni erről a sztoriról), ugyanis én nem fogom elengedni a lányomat 13 évesen sehová fotózásra, nem még a hírhedt nőfaló színész házába, bulizni, ahol rajta kívül még más filmrendezők is jelen lesznek.

Természetesen nem a 13 éves kislány a hibás/felelős, hanem azok, akik ilyen helyzetbe hozták, első sorban a szülei, akik még jó ötletnek is tartották, hogy fotózásra megy színeszészekkel és rendezőkkel.

A szexuális zaklatás és nemi erőszak ugyanis a legtöbb esetben nem ismeretlenek között, hanem családon belül, ismerősi körben a leggyakoribb. A nyilvánosságot kapott esetek csupán a törekéke azoknak, ami ténylegesen meg is történik, és egy 13 éves kislánynak még egy szexuális kapcsolat nélküli zaklatás is komoly lelki problémákat okozhat.

De visszatérve a Polanski svájci tőrbecsalására, azzal egyetértek, hogy nem árt, ha valakit felelősségre vonnak akár 32 év után is a bűnéért, de nem hiszem, hogy ebbe a svájciaknak ebben a formában kellett volna hozzájárulniuk. Amennyiben Svájc úgy ítéli meg, hogy Polanskinak bűnhődnie kellene, akkor csupán ki kellene tiltania az országból, és ha más országok is így gondolkodnának, több, mint valószínű, hogy kevésbé állna ki Polanski mellett a művészvilág.

Ha Polanskinak bújkálni kellene a fél világban (bár ez némiképp eddig is megvalósult), egészen más lenne az ügy megítélése, nem áldozatként gondolnánk rá, hanem szexuális bűnözőként valamint az igazságszolgáltatás elől megfutamodóként.

A legundorítóbb az egészben az, ha valaki a hibáiért/bűneiért nem vállalja a felelősséget...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.09.29. 13:42:38

@Pólópokol - David: csak hogy én is árnyaljam a történteket, a Manson-banda is nehéz korszakában volt a mészárlások idején, nem mintha ez őket mentené föl.

gyz 2009.09.29. 13:42:53

@Sátán meg a Jocó: lásd a fenti kommentem.

Mindannyian tudjuk, kitől származik a magatokfajták kifejezés, és hogy kik használják. Szóval te ezdtél személyeskedni, most meg maszatolsz és magyarázkodsz. Nyugi.

Polanskit nem faji alapon védik, hanem a civilizált viselkedés félreértelmezése miatt. Vannak, akinek néhány nagyszerű műalkotás anullálja a bűnöket. Nekem nem.

Nem kell minden mögött cionista összeesküvést látni, lehet az egyszerű hülyeség/erkölcstelenség is.

kerdesek05 2009.09.29. 13:43:25

44 ÉVESEN MEGDUGOTT EGY 13 ÉVEST. SŐT MÉG FÉNYKÉPEZTÉK IS MEZTELENÜL A NICHOLSONÉK. MIRŐL BESZÉLÜNK?!

HA NEM POLANSKI LENNE MÁR RÉG KIVÉGEZTÉK VOLNA!

asimo 2009.09.29. 13:43:29

Egy kis jogaszkodas: az USAban a kerdeses buncselekmeny bizony nem evul el (olyan, mint nalunk az emberiseg elleni bcs-k), plusz a svajci-USA kiadatasi egyezmeny szerint (ellentetben a kiadatasi egyezmenyekkel altalaban) nem kell a svajci jog szerint elevulnie a bcs-nek, azaz ki lehet adni. Tehat egyaltalan nem veletlen, h epp ott fogtak el...

Legalabbis a Der Spiegel szerint (www.spiegel.de/panorama/justiz/0,1518,651781,00.html):

Es gibt allerdings gute Gründe dafür, dass der Zugriff nun in der Schweiz erfolgte. Das Auslieferungsabkommen zwischen der Eidgenossenschaft und den USA enthält keine Klausel, die sich in vergleichbaren Vereinbarungen mit anderen Staaten findet. Diese besagt, dass es nur dann zu einer Auslieferung kommt, wenn die Tat des Beschuldigten in dem Land, das ausliefern soll, noch nicht verjährt ist. In dem Abkommen mit den USA wird jedoch nur auf die Verjährung nach amerikanischem Recht abgestellt.

In der Causa Polanski ein entscheidender Punkt: Im Gegensatz zu den meisten europäischen Staaten verjährt in den USA Kindesmissbrauch nicht. Übrigens wurde in der Schweiz im vergangenen November ein Verfassungsartikel gutgeheißen, der ebenfalls die Unverjährbarkeit von Kindesmissbrauch vorsieht. Die notwendigen Gesetzesänderungen werden derzeit erarbeitet.

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2009.09.29. 13:46:16

Senki nem szólhatna semmit, ha annak idején bebörtönzik és még most is ülne.
A háborúban elkövetett gyilkosságért is elővesznek embereket, néha 54 év után.

Tulajdonképpen nincs semmi okunk megbocsájtani neki, épp ellenkezőleg, a demokrácia erkölcsileg azt követeli meg, hogy aki kiváltságokat tud venni magának (és vesz is!), azzal ne legyünk engedékenyek.

2009.09.29. 13:46:38

szóval lehet itt zsidózni, de erre viszont tényleg csak mi magyarok vagyunk képesek: itt anyázzátok egymást, és azt se veszitek észre, hogy kb. mindenki ugyanazon a véleményen van, vagyis hogy be kell csukni a vén gennyládát.

ddd.dino 2009.09.29. 13:46:57

Azt azért vegyük figyelembe, hogy Polanski vádalku keretében vallotta magát bűnösnek és 90 napra börtönbe vonult, ahonnan szabályosan kiengedték. Mikor kiderült, hogy a vádalkut felrúgva újra be akarják csukni, akkor dobbantott európába, egy esetleges sokkal hosszabb börtönbüntetés elől. Utólag kiderült, hogy David Wells államügyés és Laurence Rittenband bíró összebeszéltek az ügy folyamán és eszük ágában sem volt betartani a vádalkut. Rittenband bíró a kor legbefolyásosabb bírója volt, aki előszeretettel elnökölt híres emberek ügyeiben, legyen az Cary Grant apasági keresete, Marlon Brando vagy Elvis Presley válása. Az ítéleteit is előszeretettel hozta úgy, hogy a saját népszerűségét növelje. Akkor az tünt jó PR fogásnak, ha újra perbe fogja polanskit, olyan vádpontokkal, amiket ejtettek a vádalku keretében.
Ha az amerikaiaknak annyira csípi a szemét Polanski, miért engedték ki a börtönből jogerősen az első, 3 hónapos börtönbüntetés végén 1978-ban?
Ez egy álszent ügy egy álszent országból. Az elévülés szabályait nem ismerem, de kultúrhelyeken még a gyilkosság is elévül 30 év alatt, kivéve az emberiség elleni bűncselekményeket. Polanski bevallotta a liliomtiprást és jogerősen ült is miatta. Mit akarnak még amerikában? Kössék fel?

gpetersz 2009.09.29. 13:47:00

Aki bűnös bünhődjön. Pont.

Az elévülés azért van, mivel 40 év múlva már senki nem fog pontosan emlékezni. Azonban anno akkor 1977-ben már elég pontosan feltárta a nyomozás a tényeket, csak azóta szökött.

nemezisazis 2009.09.29. 13:47:56

"nagy ember", de törvényt sértett. ráadásul egy különösen érzékeny ponton.

(csak tényleg mellékesen, tegyük fel: a ti 13éves lányotokat hágja meg valaki. feljelentés, nyomozás, tárgyalás, ítélet, delikvens lelép, meddő körözés, vége a történetnek.
úgy gondolnátok igazságos lenne futni hagyni? ha igen, javasolnék egy szép pohár kénsavat rázva nem keverve..)

volt pár jó filmje, de nagyobbrészt már a filmjeiért is büntetést érdemelne.. ne sírassuk már.. a picsába polanskival..

az egész hírverésben az egyetlen érdekes dolog az, hogy svájc vajon miért fogta el és adta ki?

(és megint csak mellékesen: innentől kezdve vajon minden hírességet lecsuknak ugyanazokért amikért a kevésbé híres fajtársaikat?)

ezt is csak azért csinálták mert épp egyik celebük sem villantott pinát kocsiból kiszállás közben

Turboanyu 2009.09.29. 13:48:03

@Pólópokol - David: Nem, nem árnyalja egy cseppet sem. Majd te is elfogadod, ha megdugják a gyerekedet és az a válasz: bocsi, szar hangulatom volt mert meghalt a nagyi?

sakha 2009.09.29. 13:49:39

@Sátán meg a Jocó: Mutass már te szerencsétlen egyetlen olyan forrást, vagy kommentet, amely azért védi Polanskit, mert zsidó!
"tisztán faji alapon".

ThufirHawat 2009.09.29. 13:50:03

Erőszakolnák csak meg a Te lányod 13 évesen, Drága Posztoló. Kíváncsi lennék, akkor mennyire lennél engedékeny...

oscar dirlewanger 2009.09.29. 13:51:34

mansonék népnyúzó, semmirekellő burzsujukot őltek, a társadalom szemétjét!!!!!!!heil charles manson!!!!!

Zozzzo 2009.09.29. 13:53:39

@ddd.dino:

Milyen álszentségről beszélsz? Te is csak hozod itt a maszlagot, miközben kifelejted a lényeget:

Adott egy 13 -azaz tizenhárom- éves GYEREK
és adott az akkor 45 -azaz negyvenön- éves Polanski, aki LEITATTA, BEDROGOZTA, MEGERŐSZAKOLTA őt

Ennyi. Lényegtelen a jogi csűrés-csavarás, lényegtelen, hogy ő miért gondolta úgy, hogy inkább lelép, lényegtelen, hogy ki volt a bíró, az ügyész, lényegtelen, hogy a lány X évvel később megbocsát-e, lényegtelen, hogy Gipsz Jakabról vagy egy filmes atyaúristenről beszélünk. Történt egy bűncselekmény amiért emberünk nem bünhődött meg.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.09.29. 13:53:47

@sakha: jajj ne hergeld, pont erre recskázik, hagyjuk már szerencsétlent, ő is nehéz korszakában van biztos...

asimo 2009.09.29. 13:53:58

@ddd.dino: @gpetersz: ld. fent - USAban ez a buncselekmeny nem evul el...

tamasoft 2009.09.29. 13:54:22

Rég olvastam ennyi használható hozzászólást mind pro, mind kontra! Komolyan!

Persze ide is beszorul néhány korlátolt, aki csak zsidózással meg b*zmegolással tudja elmondani véleményét.

A többieknek köszönöm, jó volt beszélgetni.

gyz 2009.09.29. 13:55:39

@Zozzzo: ennyi a lényeg, a többi meg a gumicsont csócsálása.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.09.29. 13:55:49

@Vad.Korte: "Attól, hogy nagykorú, még lehet rajta erőszakot elkövetni."

Hát persze, én csak annyit akartam jelezni, hogy az erőszak itt nem is volt szükséges a dolog büntethetőségéhez, hiszen a lány a vád szerint kiskorú volt, akármennyi legyen is a kiskorúság határa. Innentől már csak ráadás, hogy volt-e erőszak, meg begyógyszerezés, ezek csak súlyosbítják az automatikusan lérejött bűncselekményt.

Én is tudom, hogy néha egy kis ribancról nehéz megtippelni, hogy már zsákmánykorban van-e, és utólag szintén nem egyszerű megvizsgálni, hogy kellett-e erőszak a dugáshoz. Elég sok nő akarja a saját becsületét azzal menteni, hogy erőszaknak állítja be a rámenősséget. De ezek a per során nyilván vizsgálva lettek, és egyelőre azt kell feltételeznünk, hogy egy megalapozott börtönbüntetés várt Polanskira, akkor pedig ő bizony szökött bűnöző, bármilyen híres legyen is. James Brown is leülte a maga idejét, Mike Tyson is, egyikük sem volt egynyári celeb, de vannak dolgok, amelyekért sajnos hűsölni kell, ez a dolgok rendje.

asimo 2009.09.29. 13:56:08

@nemezisazis: az elfogatas egyebkent kulon vicces: a fickonak Gstaadban (meno sielohely) van haza, csomoszor mar jart is ott. A svajci miniszterium szerint viszont errol mindig csak utolag szereztek tudomast (?), kiveve most, amikor ugye joelore tudott volt, h a zurichi filmfesztivalon kap dijat...

gitáros 2009.09.29. 13:56:27

@Szavada:
1. Mitől pedofil, te nagyon okos? Ha te gyerekkorodban elloptál egy csokit, akkor te negyven év múlva is kleptomániásnak minősülsz? Mert ugyebár ne felejtsük el, hogy - jelentőségétől függetlenül - ez is, az is betegség.

2. A poszt egy baromság, gyakorlatilag minden mondatába bele lehet kötni. HA valóban joggal ítélték el az érvényes USA-törvények szerint, akkor nyilvánvalóan bűnösnek minősül és pont. Mivel a végrehajtás előtt lelépett, és HA az érvényes USA-törvények szerint nem évült el a cselekmény, jogos a körözés.
Innentől kezdve max. figyelembe lehetne/kellene venni egyéb dolgokat (például Polanski saját szerencsétlensége, amitől akkoriban eléggé megborulhatott; persze lehet, hogy az akkori ítéletben ez már benne volt), de legfőképpen az elmúlt időre, a pali harminc év alatt tanúsított viselkedésére (és egy picit talán az egykori áldozat véleményére is) tekintettel vagy nem kellene kiadni továbbra sem, vagy ha igen, akkor simán kegyelmet kellene adni neki.
És kurvára nem azért, mert ő _valaki_, hanem pusztán a fentiek miatt.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.29. 13:57:01

Nemhogy megbocsájtani nem kéne neki, de a szökés miatt még pár évet rávarrni.
Egyébként meg nem hiszem, hogy bármelyik szülő akárcsak a börtönbüntetéssel is elégedett lenne ilyen esetben. Ez még így is enyhe büntetés. Nagyon jól tudta mit csinál, be is ismerte, nem kell a rizsa szegény feleségéről, gyerekéről, problémáiról. Akkor tudatában volt a tettének. Ha olyan nagy ember, mint az őt védők állítják, akkor éppen hogy méltósággal kéne most szépen bevonulnia a börtönbe és mindenki másnak pedig mélyen kussolnia kéne.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.29. 13:57:04

@sakha:
Mire vagy kíváncsi? Cion bölcseinek jegyzőkönyvére? Ne legyél már nevetséges.

Nagyon szomorú hogy idáig eljuthatunk, és sajnos nagyon hihető, hogy összefog érdekében a zsidó lobbi.

Vagy szerinted ez teljesen alaptalan feltételezés?

ddd.dino 2009.09.29. 13:57:34

@Zozzzo:
Akkor elmondom lassan, szótagolva: beismerte és leülte, amit kiszabtak érte. jogerősen kiengedték 3 hónap után.
Slussz, vége.

Utólag a bírónak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha még egy eljárást indítana, amit ő nem várt meg.

bunko_jobbos 2009.09.29. 13:59:08

Botrány, hogy hogyan mosdatják ezt az embert azért, mert híres. Bűnt követett el, bűnhődjön a szabályok szerint. ennyire egyszerű. Ha meg ártatlan, akkor úgyis felmentik, nem?

gyz 2009.09.29. 14:02:22

@gitáros: saját szerencsétlensége?

Te el tudod képzelni azt a szitut, hogy valaki úgy reagál a várandós felesége legyilkolására, hogy bedrogoz, leitat és fenékbe dug egy kiskamaszt?

ne vicceljünk már.

Zozzzo 2009.09.29. 14:05:49

@anti_troll:

Igen, alaptalan, te pedig segghülye vagy. Az ostoba zsidózásoddal pedig minden Polanski ellen érvelőnek csak ártasz, minket égetsz le.

Ha csak ennyit tudsz felmutatni akkor te is maradj csendben mint Jocó barátod, hagyd a felnőtteket értelmesen társalogni.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.29. 14:06:31

@ddd.dino: Elmondom neked én is lassan, szótagolva. Még az ítélethirdetés előtt megszökött az USA-ból, a pszichiátriai megfigyelés ideje alatt. Slussz, vége.

Nem a bírónak jutott eszébe utólag az ítélethirdetés. Nem tudom honnan szeded ezt a baromságot.

krumey 2009.09.29. 14:07:01

Teljesen egyetértek! Végre megfogták a vén kéjencet. Remélem kap egy ötöst legalább. Az elévülés nem arra vonatkozik, ha a bűncselekmény megtörténte csak 20 év után derül ki?Ha jól tudom, szökésben lévő gyanusított,vagy elítélt esetében nincs elévülés.

SehonnaiBitangEmber 2009.09.29. 14:07:48

@SevenDeadlySins: tudomásom szerint a jogbiztonság elve alát tartozik a törvény előtti egyenlőség is.

Kis Leokádia 2009.09.29. 14:08:10

@asimo: Azért most fogták el, mert most kérték. Svájcba simán be tudsz gyalogolni anélkül, hogy bárki megszólítana(már Schengen előtt is így volt). Remélem nem gondolod, hogy 24/7 üzemmódban ott fognak szobrozni 30 éven keresztül a háza előtt csak azért, hogy elkaphassák? A házvásárláshoz meg a rendőrségnek semmi köze, simán megtehette.

Kérték, elkapták...

www.bloomberg.com írd a keresési mezőbe a Polanski nevet és keress a hírekre (ne a részvényekre)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.09.29. 14:08:24

"Szinte felfoghatatlan, hogy Svájcban ezzel ellentétes rendelkezés legyen érvényben. Tisztességes jogállamban ugyanis nem létezik örökös, életfogytig tartó felelősség, csak egészen kivételes esetekben, kirívóan súlyos élet és állam elleni bűncselekmények elkövetése esetén."

Lófaszt nem, azért nem olyan a ti országotok, mint Svájc. Svájcban nem lövik ki a tiltakozók szemét. Maradjunk ennyiben. A vén Polanskit tényleg kár már leültetni.

dany82 2009.09.29. 14:11:05

ez nagyon, nagyon gyenge post...

Zozzzo 2009.09.29. 14:11:46

@ddd.dino:

Te magad írtad le: "Utólag a bírónak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha még egy eljárást indítana, amit ő nem várt meg. "

Innentől miről beszélsz? Miért nem várta meg?

Slussz, vége akkor lett volna, ha megvárja ezt az eljárást is és leüli ezt büntetést is. Ha igazságtalan az eljárás, lehet fellebezni, lehet emberi jogi bírósághoz fordulni, stb, stb. Amerikáról beszélünk nem valami banánköztársaságról, és egy olyan bűncselekményről amit a bűnös besimert.

Szótagoljam újra a lényeget?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.29. 14:12:19

@Zozzzo:
1. Nem Hozzád szóltam
2. Én csak kérdeztem

Ha valakinek ez a kérdés "zsidózás" az magára vessen.
Ha nem tudsz kultúráltan kommunikálni, inkább ne tedd.

asimo 2009.09.29. 14:15:38

@Kis Leokádia: persze, h be lehet gyalogolni Svajcba, de gondolom o maskor is repulon ult, aminek mondjuk lehet ellenorizni az utaslistajat.
Plusz ha "begyalogol", lehet szolni a helyieknek, h figyeljek a hazat, megiscsak nemzetkozi elfogatoparancs...kerdem en: mi lenne egy "rendes" bunozovel?:)

akira2 2009.09.29. 14:15:50

@ddd.dino:
"@Zozzzo:
Akkor elmondom lassan, szótagolva: beismerte és leülte, amit kiszabtak érte. jogerősen kiengedték 3 hónap után.
Slussz, vége.

Utólag a bírónak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha még egy eljárást indítana, amit ő nem várt meg."

Miért nem erről szólnak a hírek? Miért nem ezzel kampányolnak a polanski-hívek? Miért azzal, hogy mekkora művész, meg harminc egynehány éve volt?

Lehet, hogy így történt, ahogy írod, lehet, hogy nem. Honnan vagy olyan biztos benne, hogy harminc egynehány éve, Los Angelesben mi történt a bíróságon, az ügyészségen, milyen ítélet született jogerősen és azt leülte-e?

Mert ha valóban így volt (nem tagadom, csupán kételkedem), akkor tényleg nem értem, miért nem azért kampányol a fél világ harmincegynehány éve, hogy megtette, bevallotta, leülte (a bűnös "elnyerte" a büntetését), csupán egy-két ügyész és bíró túlórázna az adófizetők pénzén....?

Lehet, hogy mégsem úgy történt?

Doubledeceker 2009.09.29. 14:16:17

Tényleg gáz, hogy ennyi idő útán elkapták.

De ha lett volna ebben az emberben némi gernic, akkor először is nem kefél gyerekekkel, másodszor vállalja tetének következményeit.

Harmadszor, aki zsidózik az egy hülye, mert mint látjátok, annak ellenére, hogy zsidó a pali, nem nagyon tudja megúszni.

Sózanak rá 1 évet, de csak azért mert eltelt 32 év, aztán majd forgathat a rabságról egy filmet.

Faszért kell gyerekekkel dúgni, na de tényleg?

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.29. 14:17:00

"Movie director Roman Polanski, who had pleaded guilty to unlawful sexual intercourse with a 13-year-old girl, yesterday was ordered imprisoned for a 90-day psychiatric study to help the judge decide his sentence."

"Film director Roman Polanski arrived at his Paris apartment yesterday (after a stop in London) having fled the United States just hours before he was to have been sentenced in a California court for his admitted unlawful sexual relations with a 13-year-old girl last March."

forrás: The Washington Post,

Platon 2009.09.29. 14:18:00

@G.Szabolcs:

Írod hogy a végrehajtás nem évül el, ezért zagyvaság a poszt kiindulása. Ezzel szemben éppen a te állításod a zagyvaság.

De bizony hogy igen. Csapd fel a BTK-t.

Másrészt Polanskit NEM ítélték el.

sakha 2009.09.29. 14:18:50

@anti_troll: Sokáig az is hihető volt, hogy a Föld lapos. Légyszi egyetlen bizonyítékot, vagy utalást hozzál a felvetésedre.
Egyébként Polanskit később egy katolikus család nevelte, és hívő katolikusnak tartotta magát egészen a felesége meggyilkolásáig. Nem is a zsidó közösségben dolgozott, élt élete során. Azt sem hinném, hogy a bigott zsidó közösségnek tetszettek volna POlanski elég abszurd nézetei Istemről ördögről.

Szóval egy légbőlkapott vagdalkozás a hőbörgésetek. Nem a zsidók igyekszenek menteni őt- Nézz már egy kicsit legalább utána annak, amiről írsz!

Chalabre (törölt) 2009.09.29. 14:19:02

Büntetőjogi szempontból Polanski miért lenne több, más, mint bárki más? Ő is csak bűnös. Bűnelkövetés szempontjából nem számít az elkövető személye, díjai, bőrszíne, vallási, szexuális hovatartozása stb. A bűn, az bűn, mindegy ki követte el. Milyen alapon kivételeznének vele? Ugyanmár! Ő is csak egy ember. Most nem filmtörténeti szempontból ítéltetik meg.

Zozzzo 2009.09.29. 14:19:31

@anti_troll:

"Nagyon szomorú hogy idáig eljuthatunk, és sajnos nagyon hihető, hogy összefog érdekében a zsidó lobbi."

Mutasd már meg, hogy ennek a mondatnak a végén, hol van a kérdőjel (így nézk ki, ha esetleg nem ismernéd: ?)

Nekem ez a kiejelntés biza csak ostoba zsidózás, amiből pedig levontam azt az egyértelmű következtetést, hogy te pedig segghülye vagy. És ezt nyugodtan magadra veheted.

Vérnűsző Barom (törölt) 2009.09.29. 14:21:12

Itt, mifelénk páréve egy ír faszi elüzött kocsival két kisgyereket, akik ebbe jól belahaltak. nem megdugta őket, amitől még lehetett volna később akár filmrendező is belőlük, hanem precízen kivégezte őket a zebrán.
Majd hazabaktatott, összecsomagolt, és nem különösebben sietősen visszakocogott Írországba, ahol azóta is remekül érzi magát, néha idegesen legyintve a magyar igazságszolgáltatásra (ezt persze megértem).

Harminc év múlva vajon megkapjuk pl. Svájcból, leülni azt az aprócska pár évét, amivel lóg egy kicsit?

Kis Leokádia 2009.09.29. 14:21:46

@asimo: Most szóltak... Tényleg olvasd el a cikket.

r123 2009.09.29. 14:22:01

nem kell összemosni a kettől. a 90 éves náci papát is kapják el és csukják be és ezt a szarházit is akármilyen híres filmrendező is. gusztustalan ahogy a fél világ ki akarja mosdatni. (mondom ezt alapvetően liberális felfogásommal is.)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.29. 14:23:46

@Zozzzo:
"Vagy szerinted ez teljesen alaptalan feltételezés? "

Ez így teljes. Csakhát ugye a magadfajtáknak kicsit szelektív az értelmezési kézsége.

Még azt idézhetnéd tőlem, hogy én mikor sértegettelek téged.

r123 2009.09.29. 14:25:10

@Vérnűsző Barom: mennyire igazad van!!! az egész velejéig bűzlő uniós jogrendszer bizonyítványa az az ügy !!! rohadt Ciaran Tobin, remélem kínok közt fogsz megdögleni! megjegyzem tavaly tavasszal Drazsé nagyon megígérte, hogy most ő aztán ennek úgy igazán tényleg nagyon utánamegy.. ja.

Zozzzo 2009.09.29. 14:26:19

@Vérnűsző Barom:

Ez megint mire jó? Igen, bűnhödjön ő is, de azért ne keverj már össze egy BALESETET egy szándékos erőszakkal!
Vagy te tudsz valami olyan bizonyítékot felmutatni, hogy az ír direkt gyerekekre vadászott az utakon és szándékosan ütötte el őket mert ezt élvezte?

Ha te is vezetsz autót, belőled is bármelyik pillanatban lehet ilyen "kivégző", elég csak egyetlen pillanatra rossz irányba nézned, rosszkor. Félreértés ne legyen, nem mentegetni akarom az illetőt, csak azért kezeljük már a helyükön a dolgokat.

sakha 2009.09.29. 14:28:35

@anti_troll: Ami meg a cion bölcseit ilelti. Kezdd úgy, hogy megtanulsz oroszul, és olvasd úgy, mert azona nyelven született a dokumentum. Két újságíró tollából.

"Протоколы сионских мудрецов" erre keress rá a gugliddal, és szembesülj azzal, hogy milyen ingatag lábakon áll a te összeesküvés elméleted.

Ja, és Polanskit, hagyd ki a hagymázos képzeteidből, mert itt egy valódi bűnesetről és a te zsidózásódnál sokkal fontosabb dologról van szó.

Zozzzo 2009.09.29. 14:28:48

@anti_troll:

Én nem a kérdőmondatodra válaszoltam, hanem a kijelentésedre, hiába idézed be, hogy ugyanabban a posztban kérdeztél is egyet. Ne legyél már ennyire szerencsétlen, hogy még egy épkézláb érvet sem tudsz összerakni.

Te pedig akkor sértegetsz engem és minden jóízlésű ember itt, amikor ostoba troll módjára zsidólobbizol.

Lichtenstein · http://terrormedia.blog.hu 2009.09.29. 14:30:29

Kussoljatok prolik!

Én is rendszeresen seggbe erőszakolok 13 éves lányokat, viszont szép agyagkancsókat csinálok. A haverom, a szobrász idős nőket erőszakol meg. A filmes pajtink meg mosdókagylóba fullasztott kiscicákra rejszol. Nem értitek ezt, mert nincs érzéketek a magaskultúrához. Én nem is állok neki egy bonyolultabb kancsónak anélkül, hogy előtte nem szakítok szét egy hamvas barackot.

marklovassy 2009.09.29. 14:33:29

@asimo: amennyiben repulovel erkezel svajcba, mindenkeppen megnezik az utleveled. Ha vonattal, akkor is nagy valoszinuseggel. Ha autoval, akkor viszont nem biztos. Identol mar reszben Schengen, de mar jopar eve (evtizede) a nyugateuropai rendszamu (francia, nemet, olasz) autokat nem ellenoriztek a hataron (csak neha-neha egyet), mig persze a keleti rendszamuakat (pl a magyart) mindig megallitottak. Tudom, mert sokszor jartam arra. Igy lehetseges, hogyha francia rendszamu autoval utazott be, nem biztos hogy megneztek ki ul az autoban.

Yodz 2009.09.29. 14:34:57

@zsolt csaba: Te ostoba barom? Az agyad megvan? Mondtam én, hogy ne állítsák bíróság elé? Csak azt írtam, hogy szerintem felesleges lecsukni. Nemm kérek a paraszt, unintelligens stílusodból. A véleményedet megértem, de viselkedj már normális ember módjára.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.29. 14:35:35

@Zozzzo:
Ha tagadod a zsidó lobbi létét, ugyan olyan ostoba vagy, mint akik a holokaustot tagadják.

És ezennel szálj le rólam légy szíves, a magad fajta tahókkal nem óhajtok kommunikálni.

akira2 2009.09.29. 14:37:53

@Zozzzo:

off:

Az ír faszi lakotterületen nagyon gyorsan hajtott, ráadásul felelőtlenül előzgetett és annyira figyelmetlen is volt, hogy a járdára fölhajtva ütötte el a gyerekeket (nem a zebrán), és ezt követően még cserben is hagyta...

A két gyermek halálával végződő "baleset" az eredmény tekintetében sokkal súlyosabb, mint a 13 évessel való köüzösülés (ha nem lesz ettől pszichiátriai beteg a gyerek, és nem lett), a baleset pedig nem véletlenül következett be, hanem a sofőr végtelen felelőtlensége és ügyetlensége következtében, ami csupán hajszálnyi távolságra van a szándékosságtól - szerintem...

Remélem, az ír faszi valóban hosszú kínok között fog meghalni, és a legelvetemültebb gyerekgyilkosokkal egy szinten kerül be a jogtörténetbe. Az igazságszolgáltatás elől való megfutamodás pedig még szánalmas pondróvá alacsonyítja - legalábbis az én szememben...

ON

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.09.29. 14:39:30

Svájc, a világ orgazdája most odapucsította valagát a jenki bránernek, mert érzi hogy szorongatják a golyóit több száz évnyi zavartalan hullarablás és pénzmosás után.

Yodz 2009.09.29. 14:48:22

@nyomi: ez nem így van, de ne menjünk bele részletesen

Zozzzo 2009.09.29. 14:49:41

@anti_troll:

Te nagyon el vagy tévedve öreg. Itt rajtad kívűl senkit nem érdekel a zsidólobbi meg a holochaust, mert MI NEM ERRŐL VITATKOZUNK!
És megmondom őszintén, kurvára idegesítő, hogy bármiről is van szó, mindig jon egy-egy idióta troll, aki a témától teljesen függetlenül nekiáll zsidózni, mert az értelmi képességei meggátolják abban, hogy a témához kapcsolódóan érveljen. Erre mondják, hogy az a legrosszabb, amikor a hülyeség szorgalommal párosul.

Olvasd el, hogy én mit és mennyit írtam itt eddig, aztán nézd meg a saját teljesítményedet. Menj inkább a kurucinfóra, ott nyugodtan társaloghatsz a "magafajtával" anélkül, hogy ilyen "magamfajták" megzavarnának.

asimo 2009.09.29. 14:52:45

@marklovassy: most mar full Schengen van: magyar rendszamu autot sem allitjak meg (sot neha egyaltalan nincs ellenorzes), plusz a repulon a megerkezeskor sem kerik az utlevelet - ezert irtam, h utaslista v. hazmegfigyeles, de lehet h eleg rossz rendorkopo lennek:)

mudjahida 2009.09.29. 14:57:22

@ddd.dino: Nem börtönbe ment 90 napra, hanem pszichiátriai kivizsgálásra, aminek a büntetéshez semmi köze, max. enyhítő körülményekre deríthetett volna fényt. És muhahaha.. 90 nap egy sok mindennel megspékelt megrontásért.. ezt te sem gondolod komolyan.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.29. 15:00:22

@Zozzzo:
Egy kérdést tettem fel körülmetélt barátom, és azt se neked.

Egyetlen felvetést, ami NEM NEKED szólt, mégis belekapaszkodtál mint fuldokló rabbi a kamatlábba.

A tényeket semmibe vevő, gsuztustalanul csúsztató kommunkiációd teljesen jellemző RÁTOK.

Az hogy valaki le meri írni azt a szót hogy "zsidó", még ha eszébe sincs senkit se megsérteni, azonnal jöttök az antiszemita szövegetekkel.

Szégyelld magad.

Yodz 2009.09.29. 15:01:00

Elolvastam a lány annak idején tett vallomását. Nem arról van azért szó, hogy elkapta, lefogta és betette neki, miközben ütlegelte. Planski nem volt durva, a csaj a drogtól (amiről tudta, hogy mi és önként vette be, mint ahogy a pezsgőből is önként ivott jókedvéből, és egyiket sem akkor csinálta először), meg a félelemtől hagyta magát, bár többször kérte, hogy hagyja abba (állítota ő, szemben Polanski állításával, miszerint nem ellenkezett a lány. Több tanú nem volt, az esküdtek a lánynak hittek.). Előtte azonban színjózanul minden gond nélkül félmeztelenre vetkőzött és pózolt a fotókhoz és ezért is ment oda, önként, saját bevallása szerint.

Ezzel most nem akarom védeni Polanskit, mert ha megtörtént az ugyanolyan erőszak (azonban ha nem ellenkezett, ahogy Polanski állította egész más a tészta), csak érdekességképpen jegyeztem meg, ha már a postból kimaradtak az ügyre vonatkozó részletek. Én nem bánom, hogy elkapták, merthát mégis nonszensz, hogy Oscarokat kap, vígan dolgozik, miközben szökésben van, viszont továbbra is fenntartom, hogy nem aarányos ennyi idő után a börtönbüntetés egy 70 valahány éves embernek.

Bár az igaz, hogy azért élte meg ezt a kort, mert megszökött. Nem egyszerű kérdés...

ampierre 2009.09.29. 15:05:30

"Tisztességes jogállamban ugyanis nem létezik örökös, életfogytig tartó felelősség, "

Ennek annyi az üzenete, hogy lopj, rabolj, erőszakolj, szökj el egy országba amivel nincs kiadatás, és ha elévült a cselekmény, utazz haza és röhögj a sértett/áldozat és mindenki képébe, hisz megteheted..

Személy szerint az elévüléssel mint intézménnyel EGÉSZÉBEN és ABSZOLÚT nem tudok egyetérteni.. Úgy szar ahogy van..
Lehet, hogy létezik, de valami jogász ember magyarázza már el nekem, hogy milyen alapon/mielyen okból hozták létre ezt a nonszensz fogalmat..

"A bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad"

indapasssucks 2009.09.29. 15:05:57

hahah, mind jól beszoptátok, mert a blogger faszán kaszál a reklámokon.

töltsétek még párszor újra az oldalt :))))

Heyd Richard 2009.09.29. 15:06:30

Egy önmagát komolyan vevő jogrendszer úgy működik, hogy a szankciók mindenkire vonatkoznak származásra és karrierre való tekintet nélkül. Nekem egyébként erről az a véleményem, hogy az élet- és nemi erkölcs ellen elkövetett bűncselekményeknek semmilyen körülmények között nem szabad elévülniük. Az akkori áldozat mai véleménye (pl. megbocsátás) pedig számomra azért irreveláns, mert ezeket (nálunk így mondják) magánvád helyett hivatalból kell üldözni. A tett számít, és sem az erkölcsi megitélés, sem a joggal elvárható büntetés nem von le semmit Polanski filmrendezői értékéből. Ezért tévútnak tartom a filmjeire való hivatkozást ebben az esetben.

Zozzzo 2009.09.29. 15:07:54

@akira2:

OFF

Teljesen egyetértek abban, hogy az ír faszinak bünhődnie kell, ez nem is kérdés!

DE nem értek egyet abban, hogy a SZÁNDÉKOSSÁG és a GONDATLANSÁG közé egyenlőség jelet tegyünk.
Számomra sokkal súlyosabb megítélés alá esik egy SZÁNDÉKOSAN elkövetett, de esetleg kevesebb "kárt" okozó bűncselekmény mint egy akármilyen felelőtlenül, de GONDATLANÁSGBÓL elkövetett baleset.

ON

Polanskit pedig egyáltalán nem menti, hogy a lány az eset kapcsán -állítólag- nem szenvedett lelki sérülést vagy hogy később megbocsátott, mert ezt ő nem tudhatta előre amikor megerőszakolta, simán megtörténhetett volna az is, hogy később mondjuk öngyilkos lesz a trauma miatt.

Egyébként ha te pl rálősz valakire és egyértelmáen bizonyítható, hogy ezt azzal a szándékkal tetted, hogy megöld őt, csak épp nem tudtad, hogy vaktöltény van a fegyverben, akkor hiába nem görbül az illetőnek haja szála sem, téged gyilkossági kísérletért fognak elítélni.
Ha viszont abban a tudatban lősz rá valakire, hogy a fegyverben vaktöltény van és eszed ágában sincs bántani őt, miközben valójában éles lőszer van benne és az illető meghal, akkor az csak gondatlanásgból elkövetett emberölés.
Ez a különbség, ami nagyon lényeges.

Roy 2009.09.29. 15:10:24

@zsolt csaba: A háborús bűnöknek nincs elévülési ideje. Azt hogy lehet bizonyitani ennyi idő után az más kérdés. Ezt illene tudni, hamár annyira nagy jogszakértő vagy.
Svájc meg egy köcsög ország. Seggnyalója Amerikának.
Még egy dolog. Egyszer Polanski kötött egy vádalkut, amit egy barom ügyész felrúgott. Az állítólag megerőszakolt nö nem is akarja az újboli tárgyalást. Lehet, hogy ugyan az történt mint Michael Jackson esetében. Az egész körül valami nagyon bűzlik.

Yodz 2009.09.29. 15:12:41

@Heyd Richard: Korrekt, mindenben egyetértek.

mizrolist 2009.09.29. 15:15:00

Feltételezem, mindenki látta a lányról akkortájt készült képeket is; nem 13-nak látszott, hanem kb. 16-nak. Nem tudom, hogy Polanski tudta-e, mennyi idős...

gorillka 2009.09.29. 15:16:39

@Zozzzo: Ha féktávolságon belül lelép eléd egy gyerek és elcsapod, na, az véletlen baleset.
Ha záróvonalon, kanyarban előzöl, lakott területen száguldozol és közben elütsz egy gyereket, az ne legyen már gondatlanság. Vagy ne vezess! Ha szándékosan megszegsz egy előírást, ami a többi résztvevő életét védi, az SZÁNDÉKOSSÁG. Az hogy nincs mindegyikből halálos baleset, az a te szerencséd.

12-13 éves lányok a kamaszkor küszöbén szeretnek felnőttesen - illetve általuk felnőttesnek gondoltan - viselkedni. Ha egy 45 éves pasi tekintélyét, intelligenciáját, testi erőfölényét használva a saját "örömére" fordítja ezt, az igenis bűnhődjön. Ha nem akkor, akkor most.

toxikus 2009.09.29. 15:17:05

@mizrolist: értem. tehát ha egy 16évesnek látszó 13évest leitatsz, bedrogozol majd megerőszakolod az teljesen oké... gratulálok agyatlanka

House MD 2009.09.29. 15:17:54

Nem arról van szó, hogy az amerikai igazsászolgáltatás csak most akarja elszámoltatni Polanskit azért, amit 32 éve tett, hanem arról, hogy Polanski nem jelent met 32 éve a tárgyaláson. Akkor meg könyörgöm, hadd ne évüljön már el.
A posztíró meg teljesen hülye, persze hogy Mo-gon ez fordulhatott volna eő, mert nálunk kinyalták volna Polanski seggét, meg egyébként is az egész igazságszolgáltatás csak egy szánalmas báb. Hát Svájcban nem!

Zozzzo 2009.09.29. 15:19:04

@anti_troll:

OFF

Na látod, megint ennyit tudsz. Nyilván, ha engem zavar a zsidózásod, akkor nem lehetek más csak "körülmetélt" :)))

Ennyit az elborult világképedről.

Azt azért továbbra sem magyaráztad meg, hogy ebben a mondatban HOL A FENÉBEN VAN A KÉRDÉSED???

"Nagyon szomorú hogy idáig eljuthatunk, és sajnos nagyon hihető, hogy összefog érdekében a zsidó lobbi."

Ez bizony egy kijelentés, amit te írtál és amire én reagáltam, szóval ne nagyon feszegessük, hogy ki csúsztat :)

Egyébként fasza, hogy mennyi komoly érvet hoztál fel eddig ebben a vitában.

ON

uckmuckfuck 2009.09.29. 15:19:28

A postnak egy szavával se nagyon tudok egyetérteni:)
Én már régóta úgy gondolom, hogy 100 év múlva majd a pedofilok jogaiért fognak ugyanolyan hévvel ugyanazok az emberek küzdeni, akik ma a melegek jogaiért küzdenek. Beteg ez a világ, de nagyon.

A maláj eset is sajnálatos, és gáz, hogy ott ilyen törvények vannak, de! szögezzük, le, ott is csak a törvény által érvényes büntetés kiszabásáról van szó. A nő ismerte a törvényt, megszegte, megkapta a büntetését. Nem szerencsés, hogy ez a törvény, nem szerencsés, hogy fizikai fenyítést használnak büntetésként, de mindenki ismerte a játékszabályokat. Így ezt sem kellene különös kegyetlenkedésként beállítani. Itt pl. hasonló a könnyű drogokkal élők helyzete. Ők sem követnek el nagyob bűnt, mint a sörivók, mégis beleszaladhatnak a büntibe. Szóval emiatt egyáltalán nem kellene lenézned vagy visszamaradottnak tartanod Malajziát sem.

Zozzzo 2009.09.29. 15:20:54

@anti_troll:

...ja és azt se nagyon feszegessük, hogy te nem hozzám szóltál, mert akinek te reagáltál, az se hozzád szólt, ha csak nem trollkodsz itt más néven is.

blackbarika 2009.09.29. 15:22:07

Mindenféle politizálástól függetlenül, akármilyen nagy művész valaki,(magam is szeretem a filmjeit) ha bűnös akkor igenis kapja meg a büntetését, tök mindegy hogy 1-10-20 vagy 30 évvel ezelőtti-e a bűncselekmény.

blackbarika 2009.09.29. 15:23:33

@mizrolist: ez olyan dolog hogy engem meg rendszeresen 4-5 évvel fiatalabbnak néznek. Egy ismerősömet meg már 15 évesen is 20nak nézték.

Yodz 2009.09.29. 15:24:10

@uckmuckfuck: Akkor ne nézzük le azokat az országokat se, ahol érvényes törvények alapján megölheted a feleséged, ha már férfira néz. Mindenki ismeri a játékszabályokat jeligével...

Dallas 2009.09.29. 15:24:43

Nem kell ezt nagyon bonyolítani: aki 13 éves kiscsajt megcsinál annak 20 év. Ennyi. A körülmények teljesen mellékesek. 13 éves lányt nem dugunk meg. Akkor se ha akarja. És ez a kislány még nem is akarta, kellett neki "bátorítás". Jó filmelet csinál Polanski, de ez nem mentesíti.

Franky4fingers 2009.09.29. 15:24:45

Nem értem a felhördülést. Ha jogi oldalról nézem akkor sem, ha erkölcsiről akkor sem.
Jog:Elkövetett egy BŰNCSELEKMÉNYT - elítélték - megszökött - szökésben volt most elfogták.

Erkölcs: Megerőszakolt egy 13 (még egyszer a gyengébbek kedvéért tizenhárom !!!) éves kisgyereket, ezért elnyeri méltó büntetését.

Így van rendjén a világ.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.29. 15:25:12

@Roy: Nem rúgtak fel semmilyen vádalkut. A vádalku szerint még mindig börtönbüntetés várt volna rá, de az ítélethirdetés elől megszökött Roman Polanski, ahogy azt fentebb is idéztem a The Washington Post-ból.

Yodz 2009.09.29. 15:25:41

@blackbarika: csak ez a dolog befolyásolja ám azt, hogy mennyit kaphat az elkövető, ha nem tudta a valós korát a sértettnek. Ezért egy büntető eljárás során nem mindegy.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.29. 15:25:45

@Franky4fingers: Még nem ítélték el. Elfogatási parancsot adtak ki ellene.

Franky4fingers 2009.09.29. 15:26:11

Ja és még valamit. Nem ismerős egy kicsit a sztori a MAgyarországon halálos balesetet okozó ír menedzserről? Aki hazament és nem tudják bíróság elé állítani?

Most őt is engedjük el, mert azóta csinált esetleg egypár filmet? Vagy szobrot vagy akármit?

hegyilany 2009.09.29. 15:26:56

@eszkep: Köszönöm drága, tisztában vagyok vele. Viszont a bírói mérlegelés lehetőségével is.

Franky4fingers 2009.09.29. 15:28:04

@lOc (a pasztafáriánus):

oké, akkor helyettesítsük be, hogy megszökött az eljárás elől.

(itt jegyzem meg, ezért még a nyakába varrnék x évet, mert ez sem az a kimondott jogkövető magatartás)

Zozzzo 2009.09.29. 15:30:47

@gorillka:

Ne írj már úgy, mintha mentegetni akarnám az ír faszit. Amiket felsorolsz azokat úgy hívják, hogy SULYOSBÍTÓ KÖRÜLMÉNY, amiket figyelembe kell venni az ítélet hozatal során és ennek megfelelően büntetni.
Ettől függetlenül ez akkor sem egyenlő azzal, mintha emberünk megy az utcán, meglát két kislányt és egy késsel átvágja a torkukat, mert épp olyan kedve volt.

mizrolist 2009.09.29. 15:31:29

@toxikus: a lány a saját vallomása alapján önként ivott és drogozott. Egyéb kérdés?

blackbarika 2009.09.29. 15:32:34

@Yodz: Ebben igazad van. De mégis hogy bizonyítja be hogy tudta-e vagy nem? Simán rámondhatja hogy ááá azt hittem idősebb. Vagy akármi mást.

Yodz 2009.09.29. 15:32:51

@Zozzzo: Ezért van egyenes és eshetőleges szándék, valamint tudatos és hanyag gondatlanság.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.29. 15:33:29

Bazdmeg, te komolyan egy pedofilt védesz???

Azért mert rendezett egy holofilmet, rá már nem vonatkoznak a törvények? Szar alak vagy Proszektura, és az is maradsz!

Yodz 2009.09.29. 15:34:03

@blackbarika: Hát azt az ügyészségnek kell bizonyítania, hogy tudta. Ártatlanság vélelme ugye...

uckmuckfuck 2009.09.29. 15:36:17

@Yodz:

Azért ez messze nem ugyanaz. Az én hasonlatom, miszerint nálunk is megbüntetnek pl. ha füves cigit szívsz, sokkal közelebb áll hozzá. És bár nem jó dolog, hogy így van, nyilván emiatt nem kell szerintem senkinek sem lenéznie Magyarországot.

A gyilkosság geészen más dolog, főleg, hogy szerintem nincs is ilyen ország, ahol emgölheted a feleséged, ha másra néz.
De semmiképp se kéne összemosni a 6 botütéssel.

Valamikor nálunk is volt botütés büntetés, és ki tudja, lehet nagyobb elrettentő ereje volt, mint a gyógyszanatórium börtöneinknek..

toxikus 2009.09.29. 15:38:30

@mizrolist: hm. jgy sokkal másabb tényleg. 13éves. "önként". továbbra is fogadd el gratulációmat,h képes vagy agy nélkül élni:)

Zozzzo 2009.09.29. 15:38:44

@mizrolist:

A lány kiskorú volt.
Felesleges több, kérdés, több érv, ennyi a lényeg. Egy kiskorú pedig még nem döntésképes, nem véletlenül nem szavazhat, nem vezethet, stb.

Polanksi ellenben 45 éves volt és a magam részéről azt is beteg dolognak tartanám, ha ebben a korban egy akár 18 évesnek is tűnő lányra is rámászik. Így járt.

ibanez 2009.09.29. 15:47:33

megdöbbentett h ilyen komoly vaj van ennek a polánszkinak a füle mögött.
az ügy óta usán kívül élt?

Zozzzo 2009.09.29. 15:52:36

@ibanez:

Igen, azóta nem is lépett be az USÁ-ba, mert egyből lekapcsolták volna.

Őszintén szólva, engem az is megdöbbent, hogy lazán élte az életét, anélkül, hogy elfordultak volna tőle és kizárták volna mindenhonnan. Nem igazán értem, hogy bármilyen ember, akinek van gyereke, hogyan képes ezzel az alakkal egy levegőt szívni, nemhogy még tapsolni is neki, meg díjakat adni.

gorillka 2009.09.29. 15:54:17

@Zozzzo: ezzel azt szerettem volna érzékeltetni, hogy lehet, hogy rossz oldalról vizsgáljuk a dolgokat. Egy adott esetben ne az legyen az alap, hogy véletlen volt és esetleg vannak súlyosbító körülmények. Ha megszegtél egy szabályt, az szándékos és lehetnek enyhítő körülmények.
Én egyszer léptem át záróvonalat, amikor a nálunk burkoló szaki flexszel elvágta a csuklóját. Törölközőt csavartam rá és irány a kórház, ami a szomszéd faluban (kisvárosban) van. Egyenes szakaszon, szembe két sáv, nekünk lejtő és záróvonal.
Akkor úgy döntöttem, hogy átlépem a záróvonalat és megyek. szerencsére szemből nem jött senki. De ha egy rendőr látja és megbüntet, akkor vállaltam volna.

Lehet "bűnözni", de vállalni kell a felelősséget. Ezért erkölcsi nulla egy felhajtott rendszámmal motorozó, vagy egy rendszám nélkül autózó.

Polanskiról is azt gondolom, mint az ingatlan haszonélvezőjéről, húzza hasznát, látja kárát...

Yodz 2009.09.29. 16:04:56

@uckmuckfuck: Ma már lehet, hogy nincs ilyen, de hasonlóan kegyetlen, ámbátor jogszerű esetek vannak. Nem ez a lényeg. Az elv hibásságára akartam rávilágítani, miszerint "ismerte a játékszabályokat".
A te példád pedig baromira nem jó, mert nem specifikus. Füves cigit szívni egy-két kivételtől eltekintve mindenhol büntetéssel jár. Hol enyhébb, hol súlyosabb. Ki nézne le amiatt, hogy mi büntetjük? Inkább azokat nézik le, ha lenézik, akik nem teszik..
De nem menjünk bele ebbe, mert semmi köze Polanskihoz, emg egyébként is értelmetlen.

Sanyi 2009.09.29. 16:06:13

szerintem helyes, hogy a pedofilia nem evul el.

adjak ki aztan toltse csak le.

Sanyi 2009.09.29. 16:09:57

amugy csak a kedvenc vicceim egyike jut eszembe:
- biro ur, hogy mondta, ot ev?
- mondom kotel!

Zozzzo 2009.09.29. 16:12:07

@gorillka:

OFF

Én a magam részéről nagyon-nagyon elítélem azokat akik eszement módjára vezetnek, mivel én is a szabályokat többnyire betartva, de mindenképpen óvatosan, felelősségel vezetek, de tisztában vagyok vele, hogy így is bármikor előforudlhat, hogy akaratom ellenére balesetet okozok, mivel én is ember vagyok, én is hibázhatok.

Kétségtelen, hogy itt nem mindegy, hogy hány és milyen tényezők/szabálytalanságok járulnak hozzá egy balesethez és nem mindegy, hogy valaki csak figyelmetlen, vagy számos szabályt megszegve eszetlenül megy, ezért ezeket megfelelően kell figyelembevenni és büntetni, DE ezek még akkor sem vehetőek egy lapra azzal, hogyha valaki kifejezetten, szánt szándékkal ártani akar valakinek.

Az ír pasi egy seggfej volt, ráadásul még meg is lépett, ami szintén súlyosbító körülmény, jó pár év börtönt kellene kiszabni rá. De a tetteit akkor sem lehet azonosan megítélni, mint mondjuk a kiskunlacházi gyilkosét, hiába ő "csak" egy embert ölt meg, míg az ír kettőt, mindenképpen a szándékos gyilkosság a súlyosabb.

ON

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.29. 16:12:27

@mizrolist: Ezt hol hallottad? Ez nem igaz. A lány eskü alatt vallotta, hogy Polanski adta neki a pezsgőt és a drogot.

tibsi 2009.09.29. 16:16:17

Üljön csak a tetves görény, és örüljön, hogy ennyivel megússza.

uckmuckfuck 2009.09.29. 16:19:55

@Yodz:

Mondhatni az alkohol is sok helyen büntetéssel jár. Tény hogy nálunk nem, de ha olyan helyen laknék, nyilván jobban meggondolnám a sörözést.

Sákif za morro? 2009.09.29. 16:21:44

Nekem egy (alig) 13 éves lány vette el a szüzességemet. Akkor most nekem is bíróság elé kéne állnom (16 éves voltam, a lánynak már volt dolga előttem más férfiakkal)?

Yodz 2009.09.29. 16:23:29

@lOc (a pasztafáriánus): de önként vette be. a vallomásában benne van, hogy Polanski megkérdezte kér-e. Pezsgőt kért, a drogra nemet mondott, majd rögtön mégis kért. Tudta is, hogy mi az.
Ettől persze nem lesz ártatlan, de a leitatta és bedrogozta kifejezések nem feltétlen fedik a valóságot.

Kyuzo 2009.09.29. 16:27:45

ritkán olvasom a blogod, de mindig hányingert kapok, amikor ide látogatok...

akira2 2009.09.29. 16:31:16

@Zozzzo:

Ha visszanézed, én sem tettem egyenlőségjelet a szándékosság és a mégoly súlyos gondatlanság közé, épp ellenkezőleg, annyit írtam, hogy nagyon közel állnak egymáshoz.

És épp azért állnak közel, mert a társadalom (és az egyének számára) épp annyi veszéllyel jár a szándékos emberölés, mint az ír által megvalósított nagyon súlyos gondatlanság, felelőtlenség, ha azzal is emberéleteket veszélyeztet valaki. Nem véletlen, hogy az autóvezetés veszélyes üzem, jóval szigorúbbak az autóvezetés szabályai, mint más, alapvetően veszélyes üzemnek nem minősülő tevékenységek.

Mike36 2009.09.29. 16:33:50

látom a posztolók nagy többsége, olyan mint a plebs Rómában: vért akar. Kicsit sem zavar senkit, hogy a fenenagy bűncslekményére magasan szartak 30 éven át mind Lengyelországben, mind Franciaországban? Hogy lassan az egész Föld az USA fennhatósága alá kerül? Hogy FBI ügynükök működnek legálisan Mo-n, holott még nem vagyunk az USA egyik tagállama? Hogy mind a mai napig kvázi vízumkényszer van? Hogy ők azt csinálnak ami nekik tetszik, mi meg csicskák kussoljunk? Hogy ezek szerint Svájc USA egyik kantonja?

Mike36 2009.09.29. 16:34:48

@Ben Zinkoot: egyértelmüen igen
megrontottad a lányt
2-5 év minimum

Yorick White 2009.09.29. 16:39:44

Proszektura úr hozta a formáját. A kommentek számából ítélve még az index is lecsapott erre a "remek" bejegyzésre. :)

Nekem ez a véleményem az ügyről:

yorickblog.blog.hu/2009/09/29/a_polanski_ugy_1

Mike36 2009.09.29. 16:42:04

Azon is eltépelődhetnének a kedves véresszájú posztolok, hogy egy zenekar turnéján mi megy a szinfalak mögött, és hány 14 év alatti kiscsaj akaszkdik rá a bpiáltt bedrogozott együttestagokra. Mit keresett a kiscsaj polanskinál? kettőn áll a vásár ugyanis, hiába mondja a jog, hoyg kiskorú, meg Polanski a rém. Nem szép dologg amit csinált, meglépett, megúszta. Nem ő az első művész aki nem léphet USA területére, mert különben börtön várna rá. De hogy helyettes amcsi ügyésznek nincs jobb dolga, mint 32 éves ügyekben ugorjon amikor kell, és hogy USA beli megintcsak helyettes ügyész dirigáljon Svájcnak! Hogy lassan már a bakntitkokat is kaidják a svájciak! Csak tudnám a mi a lófasznak fexenek le az USA-nak? Terorista ország lesz az is? Az egész WTC-s hepaj arra kellett, hogy meglegyen a világdominancija, és aki nem az USA füttyére ugrál, az egyből terrorista? Hát a jó büdös kurva anyjukat (paszmek, terrorista lettem én is, mindjárt jön az FBI, kinyomozzák az ip-m, aztán utasítják a maygar kommandót, hogy ablakot ajtót rám törve, fogjanak el, mitn terrorista elemet, kapok 5 évezt tárgyalás nélkül, ahogy a Demokrácia Házájában szokás

toxikus 2009.09.29. 16:45:05

@Mike36: mike futás a gyógyszered után. úgy látom elég messzire gurult

akira2 2009.09.29. 16:45:32

@gorillka:

Egyetértek, a szándékossággal azért határos az ír faszi súlyos gondatlansága, mert egyszerre több szabályt is (szándékosan) megsértett. A szándékosság így nem abban merül ki, hogy valakinek az életét kívánta ontani, hanem abban, hogy szándékosan olyan szabályokat megsértve és olyan felelőtlenül vezetett, amely mellett szinte biztosra vehető volt a baleset bekövetkezése. (Ha egy autót olyan veszélyesen vezetnek, hogy ennek következtében - és nem véletlenül, pillanatnyi figyelemlankadás miatt - a járdára felhajtva elüti az ott tartózkodókat és megöli, az szerintem nagyonis közel áll a szándékos veszélyeztetéshez, a szándékos emberüléshez. Természetesen nem ugyanaz, de váleményem szerint hasonló súlyúnak kellene a jognak megítélni.)

orient 2009.09.29. 16:46:24

megdöntötte a kiscsajtPONT.Lekell ülnie mint minden más embernekPONT.Mitől különb Ő mint a villanyszerelő aki megdugja a szomszéd kislányát? AZért mert csinál jó filmeket?A kiscsaj nem hibás mégha szét is tette a lábát neki. 14 éves. Gyerek, fingja sincs mit csinál. Ez meg egy felnőtt ember volt. Kérem azért Ő már tudatában volt a tetténekPONT

Chalabre (törölt) 2009.09.29. 16:57:44

A legfrissebb hír: Lengyelországban elfogadták azt a törvényt, miszerint a pedofilokat ivartalanítják... Polanski lengyel...

TD223 2009.09.29. 17:02:13

Nagyszerű világ, védjük a bűnözők jogait, az áldozatok le vannak szarva.

"...elutasították Polanski kérelmét a 32 évvel ezelőtti ügy lezárására..."

Az ügy le van zárva, ideje letölteni a büntetést.

orient 2009.09.29. 17:03:34

Ezaz. Küldjük át lengyelországba! Tegyenek ott igazságot! lool.
Sajnos utálom a pedókat...

Mike36 2009.09.29. 17:03:36

@orient: semmivel nem különb
max lelépett, ügyes volt, ennyi
nekem jobban tetszik a Három férfi és egy mózeskosár mint a Három férfi és egy bébi.
ami számomra gond, az az, hogy Svájc USA egyik kantonja ezek szerint
USA = Föld
szerencsére még páran pl. Franciák beintenek a amcsi hegemóniának

Mike36 2009.09.29. 17:06:10

mindegy nem csodálkozom
bosszúszomjas a magyar mindig is az volt
kivéve amikor valamit elkövet
mert akkor az már semmiség

orient 2009.09.29. 17:06:43

Ok. Politizálhatunk: Én is utálom az USA hegemóniát. De itt egy ember tettéről és a felelősérevonásról van szó. Sajnos le kellett volna ülnie már rég.Filmjei nagyszerüek egyébként

BéLóg 2009.09.29. 17:14:42

@Zozzzo: Mond te Jóisten Állatkálya, ELOLVASTAD amit én írtam? Hol mentegetem én a Polanskit?
Nemde AZT írtam, el kéne menneie az usákokba LERENDEZNI az ügyét?
Az, hogy az áldozat maga kérte hogy fejezzék már be a xarrágást és hagyják ŐT békén annak a Polanski bűnéhez mégis mi köze van?
!elyüH

ravens01 2009.09.29. 17:16:30

Mike36 meg hasonszőrűek: kicsit utána kéne olvasni a tényeknek, mielőtt baromságokat írtok. A kiscsaj nem azért ment el P.vel, mert lógott, hanem az anyuka tudtával. Azért, hogy fényképeket készítsen róla (nem, nem aktfotókat). A fényképen egyértelműen látszanak a 13 éves lányka gyerekes vonásai.
Ja persze, az áldozat soha nem számít. Úgy tűnik, hogy a nő nem szenvedett lelki sérüléseket (habár k itudja), ugyanakkor saját bevallása szerint tervezett életpályáját tönkretette ez az esemény. De hányan vannak olyanok, akik egy állat 10 perces élvezkedése után 32 év után se tudják túltenni magukat egy ilyen eseményen. Ja, de hát ez kit érdekel...

toxikus 2009.09.29. 17:20:16

@Mike36: gratulálok:DDDD látom még mindig nincs meg az a fránya gyógyszer:D

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.09.29. 17:24:25

Hány évet kapjon az a 14 éves kölyök, aki megdugja a 13 éves osztálytársnőjét?

Lubimov 2009.09.29. 17:49:16

@Mike36:

Az a baj, hogy Te azt ismételgeted, hogy Svájc az USA egyik katonája ami tényleg nagy probléma, de úgy látom elfeledkezel a témáról. Minden normális morális érzékkel rendelkező emberben annak kell megfogalmazódnia, hogy Polanskinak le kell töltenie a büntetését, mert megérdemli.

Ríka 2009.09.29. 18:15:15

Daily Shark:Ha a 14 éves kölyök leitatná,bedrogozná és utána megerőszakolná a lányomat,a minimum hogy feljelenteném a rendőrségen.Polanski viszont 43 éves volt.13 éves gyerekkel a szexuális kapcsolat akkor is erőszaknak minősül ha a gyerek igent mond,de itt szó sem volt hogy a lány beleegyezikl.Az már más kérdés hogy az erőszakon kívül ha jól tudom kiskorúnak(gyermekkorúnak)alkoholt és drogot adni is bűncselekmény.

GargleBlaster · http://autostat.hu/hasznos 2009.09.29. 18:19:54

hát szerintem meg 30 éve a börtönben kéne rohadnia. egyáltalán nem érdekel, hogy milyen zseniális filmeket rendezett és hogy eltelt ennyi idő. ez az ember undorító bűncselekményt követett el amiért meg kell kapnia azt ami jár neki. még örülhet is hogy 30 év alatt még hozzá tudott tenni az életművéhez csomó mindent...

Forest (törölt) 2009.09.29. 18:24:36

Tökmindegy mennyi idősnek látszik a lány.. 13 évessel nem dugunk.
Oké, a lánynak nem volt ellenére, sőt, gyanítom hogy még élvezte is, de mégis vannak bizonyos törvények, meg általános elvárások (főleg ha híressége miatt még példakép is lehet valaki) amit illik betartani.
Az amerikai törvények eléggé képmutatóak ugyan, de itt _nem_ két felnőtt ember szexuális kapcsolatáról van szó, ugye.
Ez a baj.
Mondjuk most már nem kellene az embert a körülmények ismeretében b@sztatni, de azért egy kicsit ülhetne (mondjuk legyen két hónap) és nyomhatna egy fiatalkorúakra felügyelő alapítványnak a vagyonából pár százalékot.
De azért ne ússza már meg teljesen..

Forest (törölt) 2009.09.29. 18:26:40

@Ríka: Asszem mostanában nyilatkozott a már negyvenvalahány éves "lány", hogy nem haragszik Polanskira, viszotn a médiára nagyon ki van akadva, akik felfújták ezt a dolgot.

Viktus 2009.09.29. 18:41:18

@Mike36:

Te elmebeteg vagy ...

Ríka 2009.09.29. 18:44:02

Forest:Ha jól emlékszem azt is nyilatkozta hogy az eset tönkretette a gyerekkorát.És az hogy az áldozat most hány éves annak nincs köze ahhoz hogy egy 40 év feletti férfi megerőszakol egy 13 éves gyereket és elvárná hogy simán megússza csak azért mert éveken keresztül sikeresen bujkált az igazságszolgáltatás elől.

Lubimov 2009.09.29. 18:50:18

@Forest:

Ez teljesen lényegtelen. Az országban ahol élt és állampolgár volt, ezáltal elfogadta annak a közösségnek a szabályait, ez bűncselekménynek számít. A tetteiért felelnie kell még ha ennyi éven keresztül sikeresen is rejtőzött el a törvény elől.

Benikuty 2009.09.29. 19:25:51

Polanski zseni, és egy degenerált féreg. Előbbi nem nemti utóbbit, tiszta szívemből kívánom neki, csukják be élete hátralévő részére. Rohadjon rá a lakat!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.09.29. 19:40:49

Ezt nem hiszem el. Még zsidós filmet is csinált és ezek után is le akarják csukni? Hát, hova tartunk??? :)))

Forest (törölt) 2009.09.29. 19:47:05

@Ríka: Én sem mondtam hogy ússza meg. (lásd korábbi hsz.) Nem is ismerem az esetet részletesen, a mai állapot szerint viszont a "lány" megbocsájtott neki.
Kicsit erről a Jackson "perek" jutnak eszembe. Ugye ott az volt az alapeset, hogy a szülők hagyták, elengedték éjjszakára!! Neverland-re a "féltve őrzött" gyermekeiket.
Aztán pár nap múlva jött a molesztálási botrány (persze jó pénzért eláltak a perekedéstől) Én vágom hogy Jacko sem volt 100-as (minek gyerekeket becitálni a bírtokra egy felnőtt férfinek) de azért azt is be kell látni, hogy a szülők simán nyereségvágyból hagyták hogy a gyerkőc ki legyen szolgáltatva ey hírességnek, szülői felügyelet nélkül éjszakákon át.
Mondom, a Polanski esetről nincsenek infóim, erőszak volt-e, vagy rájátszott a lány a kefélésre, és eladta magát 16-nak (amit utólag aztán keservesen megbánt)
De azért azt tudjuk, hogy Polanski nem hülye, egészséges felnőtt ember meg azért nagyjából tudja - érzi - mi az a korhatár ami még belefér.
Ez súlyos hiba volt Polanski részéről.

Siona 2009.09.29. 21:48:31

Nagyon jo cikk van az indexen most: tetelesen fel van sorolva benne, hogy hany orszagtol es mikor kertek Polanski kiadatasat.

Vajon miert utazott ez a "zsenge" (most 70-75?) koru filmrendezo 2005-ben Thaifoldre?

Gondolom az epuletekert es filmet rendezni, csakis....

Nekem az se all meg mindig ossze vele kapcsolatban: pont nem volt otthon, amikor terhes feleseget es meg vagy 5 baratjukat lemeszarolta a Manson banda (felesege ex-baratja pedig ott volt naluk) - hiaba, pont az o hazat szurtak ki veletlenul?

Szerettem a filmjeit, de teny, hogy szinte mind eleg beteg (keseru mez, kilencedik kapu), s ez vmit talan megis jelenthet.

Nem vagyok nagyon jartas a temaban, de pszichologia elodason egyzer elhangzott, hogy pl. Bartok (meg nyilvan van mas ilyen muvesz is) szadista lelkialkatu volt, de ezt muveiben ki tudta elni, "kidolgozta " magabol (ld. Kekszakallu herceg vara), nem jutott belole a civil eletebe.

Nem biztos, hogy ez mindenkinek sikerul vagy, hogy igazan torekszik ra, hogy ne valjon rohadekka :(

Kobor_Szellem 2009.09.29. 21:58:22

Nem azért, de számomra megdöbbentő, hogy egyesek =-jelet tesznek az ír gázoló és polanski ügye közé. Csak hogy kicsit szemléltessem a dolgokat a saját szemszögemből:
- Ha az én gyerekemet ütné el így az ír gázoló, pláne a mai világban, ilyen következményekkel, akkor elutaznék írországba, megkeresném először ellőném a lábát, aztán a karját, a tökeit és végül golyót eresztenék a fejébe. És jöhetne utána a börtön, de ez már qra nem érdekelne.
- Ha a 19 éves fiam megdugna egy discos összemelegedés után egy 13 éves, bedrogozott, bepiált kiscsajt, aki 16nak látszik, és szintén akarja, és utána őt emiatt meghurcolnák, akkor összeverném azt a bírót aki elítélte. De hogy megnyomorodjon egy életre.
- Ha a fiam 19 évesen bepiáltatna, bedrogoztatna egy 13 éves kiscsajt, aki NEM akarna vele lefeküdni, és ezután megerőszakolná, akkor kitagadnám aztán szétverném a fejét.
- fentebbi 2 esetet tartom akkor is, ha 45 éves az illető, bár tény hogy jóval ferdébb szemmel néznék az első esetben.
Mielőtt megvádolnátok, hogy gyilkolós ütlegelős típus lennék, elmondom, hogy nem :) de ezeket tartanám HELYESnek nem feltétlenül JOGosnak. Mert már a jog, és más az igazság. De polanskit egy kalapban említeni az ír gázolóval akkor sem lehet, ha valóban szándékosan ő itatta, ő drogozta, és a kiscsaj folyamatos tiltakozása ellenére ő erőszakolta meg. Elítélni valóban kellene, ha másért nem, a meglépésért. De azért vicc, hogy az USAban ilyen eseteken felverik a port, miközben gyerekek 1más fejét lövik szét a papa gondatlanul tartott pisztolyával. Nagyon nagyon nagyon nem egy kategória. Ha a fentebbi üssemverjem hozzáállásomat meg nem hazudtolva akarnék polanskinak ítéletet hozni, akkor először is qra újravizsgálnám az ügyet, hogy VALÓBAN az e a tényállás ami, mert bizony az USAban vannak furcsa dolgok, és ha VALÓBAN az, akkor dutyiba min 1-2 évre. De ezt csak azért mondom, hogy 1-2 év, mert a csaj azóta él és virul. És mert polanski nem megölni akarta. Egy ilyen polanskis esetet egy lapon az ír gázolóval.. ezen még mindig azért megdöbbenek, hogy így leírtátok páran...

középcsatár 2009.09.30. 03:54:33

Elemér, egy újabb, tőled már megszokott, gyomorforgató, bűnpártoló, szerecsenmosdató posztot kanyarítottál ide. Gratulálok.

középcsatár 2009.09.30. 03:56:16

Elemér, egy újabb, tőled már megszokott, gyomorforgató, bűnpártoló, szerecsenmosdató posztot kanyarítottál ide. Gratulálok.

BéLóg 2009.09.30. 11:28:07

Egyre több a részlet.
Aki akar, kikeresheti. Nekem úgy tűnik, van ebben minden, megsértődött ügyészek, hazug és csaló bíró, eljárási szabálytalanság és "életfogyt" elől menekülő rendező.

Ezek alapján is egyre erősebb a véleményem, a tiltakozások nem használnak, ELLENBEN ha Polanski elmenne az Usába TISZTÁZNI a dolgot, az igen.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.30. 11:52:23

@BéLóg: A legszebb az az egészben, hogy most már a média is hazudik. Hogy pontosan ki azt nem tudni, de a Reuters szerint a vádalku alapján nem lett volna börtönbüntetés és 42 nap lett volna a pszichológiai kezelés, ami után kiengedték és a gonosz bíró kitalálta hogy még 48 napra zárják be és emiatt szökött meg.

Ezzel szemben a The Washington Post archívumában ami interneten is hozzáférhető egy korabeli cikk szerint a vádalku alapján eleve 90 (!) (42+48) nap pszichológiai vizsgálatra ítélték, ami alapján ítéletet hozott volna a bíróság. Innen 42 nap után kiengedték hogy a bíróságra menjen és ekkor szökött meg órákkal az ítélethozatal előtt.

BéLóg 2009.09.30. 11:53:47

@lOc (a pasztafáriánus): Én is ezekre a dolgokra utaltam, azt hiszem egyetéretünk.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.30. 12:01:39

Jah és az Index is azt írja a Reuters alapján, hogy azért szökött meg, mert a vádalku szerint nem járt volna börtön.
Ezzel szemben ismét csak a WP archívumában az szerepel, hogy a vádalku után még mindig 6 vádpontban találták bűnösnek.
A másik hogy mivel nem volt még ítélet, ezért nem tudom, hogy a Reuters/Index honnan szedi az 50 évet, amit állítólag kiszabtak volna rá. Érdekes lett volna, ha az ítélethozatal előtt kiderül az ítélet (már ha valóban ez lett volna a büntetés).

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.30. 12:09:09

Ééés most nézem, hogy az origon már a WP-hez hűen írták az eseményeket. Össze lehet hasonlítani a 2 cikket:
www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20090928-roman-polanski-nemi-eroszak-ugye-1977tol-2009ig.html

index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/09/29/polanski/

Tegnap már írtam ezzel kapcsolatban az Indexes cikk írójának, de még nem válaszolt. Valamiért nekem úgy tűnik a cikk írója inkább mosdatni szeretné Polanskit, mint tárgyilagosan cikket írni.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.30. 12:18:48

És persze ez az egész szarkavarás a média részéről megint csak arra jó, hogy elfeledkezzünk a lényegről, hogy ez az ember megrontott egy 13 éves lányt.
Ezt nagyon jól érzékelteti az áldozat szemszögéből az origo cikke:
www.origo.hu/filmklub/blog/riport/20090928-roman-polanski-a-cukros-bacsi-samantha-gailey-geimer.html

Nem, nem az origonál dolgozok, de ha egyszer az Index nem tud tárgyilagosan megírni egy cikket...

BéLóg 2009.09.30. 12:19:09

@lOc (a pasztafáriánus): Írtál az Indexes cikk írójának?
Bocs de rofl....

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.30. 12:24:15

@BéLóg: :D
Egyébként azóta már kb. a 4. módosításon esett át a cikk. Most már máshogy szól, mint először.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.09.30. 12:27:40

@BéLóg: Válaszoltak is, ebben a pillanatban kaptam meg. Azt írják valszeg a CNN ferdített mert ott azt írják 48 nap lett volna neki a letöltendő, a Reuters szerint pedig 50 év miatt menekült el az ítélethirdetés elől.
Nekem ez az egész most már nagyon furcsa.
süti beállítások módosítása