Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Csontvázak és temetők

2009.10.07. 11:55 | Proszektura | 8 komment

Nem jó az állami tulajdon, mindent privatizálni, privatizálni, harsogták a liberálisok. Az állam ugyanis rossz gazda, tették hozzá legfontosabb érvként. Mindezt addig-addig sulykolták, hogy az emberek már kezdték elhinni. A vicc csak az volt, hogy többnyire maguk az e nézeteket hirdetők voltak az állam, vagyis amikor ilyesmiket hangoztattak, valójában saját magukat minősítették. Akkor ez ennyire nem is tűnt föl, de most a BKV, Sukoró, MÁV, stb. történések fényében már egyre világosabb, hogy miként is gondolták mindezt.

Saját magukból indultak ki ezek a fő-fő liberálisok, amikor a rossz gazdáról papoltak.

Akkoriban Kuncze úr és eszmetársai zajos performansz keretében hatalmas Lop-STOP feliratú pólókkal, táblákkal nyüzsögtek a Parlament környékén, s próbálták elhitetni a néppel, hogy a Fidesz milyen lenyúlós fajta.

Az utóbb megismert történések fényében ez a Lop-STOP táblás hepaj és műbalhé felért egy kiadós blaszfémiával.

Ugyanis szép lassan kiderült, hogy nem csak a Fidesz, hanem bizony a szadesz, sőt a szoci párt is igencsak csórelós fajta. Sőt, túltesz amazokon is. Kaya Ibrahim és Josip Tot kiscserkészek mellettük. Ahogy Szollár szóvivő úr találóan fogalmazott a ma reggeli mokkában: a szekrényben nem csontvázak vannak, hanem egész temetők.

Sokakban megfogalmazódik hát az igény, hogy jöjjenek a tiszták, a magunkfajták, új időknek új dalaival! Jöjjenek a jobbak, a jobbikok.

És ők jönnek is, mit jönnek? - Masíroznak. (Látnak is, győznek is?)

Morvai és Szegedi egyébként tegnap az Országházban újfent feltalálták a nemzeti szocializmus melegvizét. A beszédeikben felhozott érvek nem voltak mások, mint a XX. századból jól ismert fasiszta gondolatok csócsálásai. Egyelőre persze kissé lájtosabb kiadásban, némi bolseviki beütéssel. (Ki a nép ellenségeivel a koalícióból!)

Morvai Krisztina – akinél egyelőre nem volt semmilyen stoptábla – elmondta, úgy látja, a hasznot privatizálják, a kárt államosítják. Ezért aztán „radikális, gyökeres változás kell, „el kell kergetni az ország kifosztóit, gyarmati sorban tartóit”. Új vezetők, új szemlélet kell.” Az pedig olyan, amely a pénz helyett, az emberhez méltó élet szempontjait nézi. „Globalizáció helyett lokalizáció”, „a multik helyett a kis- és középvállalkozások támogatása”, „Magyarország a magyaroké”, „Adjon az Isten szebb jövőt”

A párt és képviselőtársa, Szegedi Csanád szerint „milliárdokat költ a kormány roma felzárkóztatásra, miközben a magyarság a cigánybűnözés karanténjában vergődik.” „És van pofájuk azt mondani, hogy nincs pénz? Önök ellopták, azért nincs kedves elvtársak.”

(Meglepetésre Szegedi képviselő úr ezúttal szimpla öltönyben osztotta az igazságot. Tán gárdista – elnézést: újgárdista! - egyenruháját ruhatisztítóba vitte?)

A Jobbik politikusok fellépését az ülésteremben alig néhány ember hallgatta egyébként.

Az elhangzottakra Kuncze Gábor, a már szinte nem létező Szdsz önjáró frakciójának nagy megmondó embere reagált, aki az MSZP időkeretének a terhére (?) tőle szokatlan körülményességgel fogalmazta meg:

" Tartalmát tekintve egy újfasiszta alapvetésnek minősül az én szememben, szeretném, ha a magyar Parlamentben ez elhangzana, nem maradna nyom nélkül mindaz a kifejezés, és persze a stílus is, amit az európai parlamenti képviselőtársunk az imént megengedett".

Igaza van Kunczénak. De talán jobb lett volna, ha egy hitelesebb ember szólal fel ez ügyben. ő pedig inkább a Lop-STOP pólóját és tábláit mutogatná megint az ország házában.

Az MSZP időkeretének terhére persze.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr251433727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.10.07. 12:48:42

"A Jobbik politikusok fellépését az ülésteremben alig néhány ember hallgatta egyébként."

Egyébként meg az mszp-n kívül mindenki hallgatta, mivel bent voltak. Nem kéne a hangulatot kelteni meg csúsztatni. Bár ennyi legyen a legnagyobb örömöd, jövőre sokszor annyi jobbikos lesz az országgyűlés állandó résztvevője mint liberális. Tudom, fáj.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.10.07. 12:58:59

@Tapmancs:
Én mindig tisztelem a véleményed, néha még egyet is értek azzal. Értelmes, nem szimpla gyűlölködő, gondolkodó embernek tartalak. De te is hidd el, hogy én is az vagyok. Légy szíves nézzél utána a tudósításoknak, hányan voltak a felszólalások alatt az ülésteremben. Nagyon kevesen.

Tapmancs 2009.10.07. 14:59:42

Nos, köszönöm hogy nem tartasz szimpla gyűlölködőnek, jelzem hogy gyűlölködő nem vagyok egyáltalán. Való igaz hogy nem voltak sokan az ülésteremben, az MTI szerint a "több mint egy tucatnyi" szoci képviselő visszatért Szegedi Csanád felszólalása után. Tehát 13-14 szocialista képviselő volt jelen a 189-ből? Magyarul jóval kevesebb mint 10%-ukat érdekli hogy mit mondanak a SAJÁT EU parlamenti képviselőik a költségvetésről a parlamentben? Feltételezem hogy a többi párt is hasonló arányokkal böszkélkedhetett. Ez viszont azt jelenti hogy nagy ívben sz*rtak az ÖSSZES eu-képviselőre, nem csak a jobbikosokra. Ezért (is) érzem csúsztatásnak az előző hozzászólásomban idézett mondatot. Tetszőlegesen behelyettesíthető bármelyik párt neve, Te mégis kötelességednek érezted csak a Jobbikot odaírni.

Csanád nem mondott igazat? Nem lopják/ták szét az országot? Egy egyszerű, elkeseredett állampolgár szavai voltak. Ilyen hang kell a parlamentbe, nem a mézes-mázas, mellébeszélő, pc szóf*sás. Kit nem akaszt ki hogy azok kapnak milliókat akik egy fűszálat nem tesznek keresztbe, közben napi 10-12 órás műszakokat lenyomók épphogy tengődnek?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.10.07. 15:35:09

@Tapmancs:
Lopásról a Fidesz is beszél épp eleget.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.10.07. 15:46:45

"Igaza van Kunczénak. De talán jobb lett volna, ha egy hitelesebb ember szólal fel ez ügyben."

Mondj egyet...

Tapmancs 2009.10.08. 07:50:06

@Proszektura: na igen, csak ezzel az a probléma hogy a Fidesz is lop(ott) eleget, így ők számomra hiteltelenek. Lehet hogy a Jobbik is lopni fog ha lesz rá lehetőségük, de ez egyelőre még nem történt meg, így egyelőre egyedül nekik van joguk számonkérni.

2009.10.08. 09:58:23

index.hu/bulvar/2009/10/07/megvertek_egy_foiskolast_mert_a_romak_utcajaba_ment/

Hoppá-hoppá...Szegedi Csanád mindössze a tényeket közölte, mikor a cigánybűnözésről beszélt.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.10.08. 15:02:07

Megjegyzem, amikor Morvai arról beszél, hogy a hasznot privatizálják, a kárt államosítják, nem másról beszél, mint amit talán Noam Chomsky mondott a Corporation című filmben talán vagy 6 évvel korábban, és amit a Szélsőközép című rádióműsor is harsogott még 2-3 évvel ezelőtt is. Persze a Jobbik már megint feltalálta a spanyolviaszt.
süti beállítások módosítása