Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Lajos, a király

2009.10.08. 14:21 | Proszektura | 8 komment

Címkék: börtön bokros draskovics vona bajnai azurák zsidózás vissza cigányozás erdélyt

A brazil Wallace Souzát pár hete gyanúsította meg az ottani rendőrség azzal, hogy bűnügyi műsora nézettsége érdekében maga rendelt meg gyilkosságokat. A gyanú azon alapult, hogy az egyébként népszerű politikus stábja a rendőrök előtt érkezett meg a bűntettek színhelyére. Ráadásul az áldozatok a politikai ellenfelei voltak.

Persze Magyarországon is ádáz harc folyik a tévécsatornák között. A nézettség nagyon fontos dolog, főként a reklámokból befolyó pénzek miatt. Arról azonban egyelőre még nem hallottam, hogy mondjuk Doszpot Péter bárkiket is kinyíratott volna azért, hogy többen tekintsék meg az ATV-n futó bűnügyi műsorát. Gyárfás sem intézett el még senkit abból a célból, hogy többen lessék a Napkeltét. Még a politikai ellenfeleit sem. (Lehet, hogy épp' ez kellett volna tennie persze.) Jáksó Lászlóból viszont már inkább kinézek olyasmit, hogy ölni is képes volna az egyre kókadtabb Heti hetes sikeresebbé tételéért. (Ha mással nem is, a poénjaival.)

Szóval a nézettség itthon is a legfontosabb dolog, a rafkós tévések a növelése érdekében nálunk is képesek sok mindenre. Ha kell verekednek, meztelenre vetkőznek.

A nagy kedvencem ebből a szempontból mégis a TV2 reggeli műsora. Azon belül is a nézőknek feltett kérdés. Ma például azt tudakolták a kedves nagyérdeműtől, egyetértenének-e azzal, hogy Bokros Lajos legyen hazánk miniszterelnöke. Három válaszlehetőség volt most is: igen – nem - csomag.

Önmagában már a kérdésfeltevés is provokatív, de az igazi trükk nem ebben van. Hanem, hogy a szavazás elején bemutatnak egy szerintem teljesen kamu szavazási arányt, amelyik jól felhúzza az egyébként is kissé zabos, ideges, munkába siető embereket, és amelynek hatására azonnal magukhoz, illetőleg a mobiljukhoz nyúlnak, és bőszen sms-ezni kezdenek. Növelve ezzel persze a telefontársaságoké mellett a tévé bevételeit is.

A negyed nyolc körül bemutatott adatok szerint a nézők többsége, 50 %-a voksolt Bokros miniszterelnökségére. Azurák maga is kissé pironkodva fűzte hozzá, természetesen nem biztos, hogy ez a valós közvéleményi adatokat tükrözi. (Inkább trükközi, teszem hozzá.)

A műsor politikus vendége viszont érdekes módon nem a kérdéssel érintett csomagos ember volt, hanem az a halk szavú, ám magabiztos pártelnök, aki ezúttal is igen visszafogottan és szerényen – mondhatni szinte már européer módon - zsidózott és cigányozott, ahogy azt egyébként már tőle megszokhattuk. Úgy tűnik, a tévéműsor szerkesztői viszont nem merték megkockáztatni, hogy az eznapi kérdést aktuálisan, a vendégükre szabva, úgy tegyék föl, szeretné-e ön Vona Gábort Magyarország miniszterelnökének?

Egy ilyen kérdés esetén az igenek arányát lehetett volna például 0 % -ról indítani. Ez alighanem olymértékben lázba hozta volna a szélsőjobb híveket, hogy lebénult volna a telefonforgalom.

Egyébként a mokka szerkesztőségének szívesen nyújtanék segítséget néhány jövendőben felteendő hasonlóan frappáns kérdés megfogalmazására.

Szeretné-e ön Bajnait börtönben látni? Válaszlehetőségek: igen – nem – Joav Blum.

Akarja-e, hogy Magyarország államformája királyság legyen? Igen – nem – Erdélyt vissza.

Ön szerint jól állna-e Draskovicsnak a Magyar Gárda egyenruhája? Igen – nem - rabruha.

Várjuk a további hasonlóan frappáns kérdéseket. A legjobbak között kisorsoljuk az őszödi beszéd CD-jét, valamint egy belépőt az MSZP legközelebbi pártkongresszusára.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr151436506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.10.08. 16:33:45

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2009.10.08. 18:21:37

"igen – nem - csomag" van ennek valami értelme?

magyar-magyar szótár 2009.10.09. 06:30:01

Várja a telefaXXXm, az! A TV 2 Napló -ja már kimerítette ezt a cuccost, leghatékonyabban 2006. január-áprilisban.

Tapmancs 2009.10.09. 12:30:46

@Proszektura: de mi a "csomag" opció? Ezt elmondják az elején, vagy mi?

Etniez 2009.10.11. 10:58:00

Lelkesen várjuk az új szerecsenmosdató írásodat: www.rtlhirek.hu/video/71903

aaabbbccc 2009.10.12. 09:31:49

a választásokig 2 féle dolgot fogunk hallani
1. nagy a veszély emberek, jön a jobbik de a fidesz sem jobb
mindenki szarjon be és továbbra is támogassa a kisebbik rosszat (akik egyébként nem is rosszak, csak a mi érdekünkben és egyébként is a másik oldal sokkal többet lopott volna ha teheti)
2. akik eddig balra nyaltak elkezdenek jobbra nyalni a későbbi csont reményében vagy beköpik eddigi elvtársaikat csak ők megússzák az elszámoltatást

szerintem a ker. tv-k még nem tudják, hogy 1-re vagy 2-re szavazzanak de gondolom a választások előtt azért a 2-es opcióra küldik be a szavazatukat
süti beállítások módosítása