Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Állampolgári jog hülyének lenni

2009.10.12. 11:35 | Proszektura | 1 komment

Ma reggel ismételten bebizonyosodott a mondás igazsága: polak- weger dwa bratanki. Magyar-lengyel két jó barát.

A tv2-ben bizonyos dr. Magyar György nyilatkozott megint a tőle megszokott bölcs mértéktartással, ezúttal Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő ügyvédjeként. A téma a meglehetősen hányatott életű politikus-védenc állítólagos öngyilkossági kísérlete volt.

Magyar doktor némi finom távolságtartással ugyan, de védelmébe vette Lengyel urat. Persze – vethetnénk ellen némi malíciával – ez nem jelenti azt, hogy ez a Magyar föltétlenül szereti is azt a Lengyelt, s a barátja is neki. Hiszen azt sem tudjuk, vajh csak szívességből, puszta filantrópiából vállalta-e Lengyel védelmét, vagy esetleg borsos munkadíj ellenében.

Lengyel úr gyógyszer-túladagolási ügyében az adásban megszólalt egyébként egy doktornő is, aki patetikusan visszakérdezett a mokka műsorvezetőjétől, Kárász Róberttől, nincsenek-e ennél kitárgyalásra méltóbb, drámaibb esetek, s azoknak miért nincs hírértékük.

Tetszik, nem tetszik, igaza van a doktornőnek. Hiszen sajnos, mint tudjuk, a hír soha nem az, ha egy kutya megharapja a postást, hanem ha ez fordítva történik. Egyébként is ha ma hazánkban mindazok többsége szuicid gondolatokat forgatna, akik ellen valamilyen nem teljesen tisztességes eljárás folyik az igazságszolgáltatás fórumai előtt, akkor a többségüknek arra sem futná, hogy az öngyilkosságukhoz szükséges gyógyszereket a patikában megvegyék. De nem lenne annyi melegvizük sem, hogy abba beleülve az ereiket felvágják.

Ezen esetek taglalása egyébként sem férne bele a tévék reggeli műsoridejébe.

De visszatérve Lengyel képviselő úr viselt, illetőleg épp’, hogy nem viselt dolgaira! Én nem tudom tényleg rárontott-e a rendőrökre, amikor egy szál gatyában, gyógyszerek hatása alatt autókázott a budai alagút közelében, vagy azok páholták el őt. Azt sem tudjuk a mai napig sem, hogy régebben tényleg ő pózolt-e meztelenül egy feszület előtt. Ő tagadta.

Ami viszont tény, Lengyel úrnak ezúttal ismét sikerült áttörnie a média ingerküszöbét.

Mindenestre az utóbbi időkben egyre érdekesebb embereket termel ki magából a magyar politikai cirkusz világa.

Itt van a manézs közepén ez a Molnár Oszkár nevű egykori szdsz-es, majd fideszes férfiú is. A saját bevallása szerint anno a Mókus őrsben szocializálódott buszsofőr, majd országgyűlési képviselő, valamint polgármester, akinek, bár gyakran zsidózik, de sok zsidó barátja van. Egy interjúban a nagy költőt, Széchenyit idézte, mondván nyelvében él a nemzet. És szerinte eme nagyszerű gondolat kerülhet veszélybe azzal, hogy Izraelben már magyarul tanulnak a diákok. Magyarul, vagyis amiről szintén tőle értesülhetünk: a világ legrégebbi nyelvén.

Simicska Lajos óta persze azt is tudjuk, egy demokratikus jogállamban mindenkinek alapvető állampolgári joga hülyének lenni.

Jó, de ennyire?

Hacsak nem volt annakidején némely politikusunk anyukájának gumikalapácsa.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr501444444

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adj egy pacsit! 2009.11.11. 11:18:18

- Szevasz Lacikám! - Szevasz Lajos, mivan veled? - Á, semmi. Most jöttem haza Kubából, erre látom, hogy már megint balhézik ez az Ibolya a rádiók miatt. - Kubából? Szidjátok itt a komcsikat, és kimész Kubába? Tudod nálunk gazdasági válság van, meg figy...

Trackback: 2009.10.12. 13:24:23

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.10.12. 14:17:37

A lengyelek már régen ránkhűágtak, főleg a Turul pörkölt regény óta. Szanálták a cucjaliaizmusból maradt adósságaikat, engedetlenek, oldalbafütyülik a zónijós normákat, tejet exportálna Magyarországra, lehegesztika magyar kukoricaszállító vagonok kerekeit a sínhez és leboríjják a rakományt, didizik Angela Merkel csöcsét és mégis a burkusok jobban szeretik őket, szerinntem a színfalak mögött Merkel a muschiliját is engedi lecken aus.

De hogy ez az Izé Zoltán, akiről most azt hazudják a médejákok, hogy független képviselő, pedig kivásárolta az MDF.. EZ lett volna inkább cucc, kedves Proszek[a]túra.
süti beállítások módosítása