Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kiesési rangadó

2009.11.01. 09:44 | Proszektura | 1 komment

Néztem a tévében az FTC-Diósgyőr focimeccset. Előre bocsátom, én nem drukkoltam egyik csapatnak sem, arra voltam kíváncsi, hol tart az a magyar foci, milyen színvonalon játszik a hazai első osztály legalja.

Nem vagyok nagyigényű, nekem tetszett is a mérkőzés egy darabig. Különösen a Diósgyőr jól megszervezett védelme, s bátor, agresszív játéka. Az agresszivitás alatt persze egészen mást értek, mint egyes fradi játékosok. Történt ugyanis, hogy az egyikőjük teljes erővel szándékosan arcul ütötte Balajtit az oldalvonal környékén. Ráunt talán, hogy a labdával sokszor becsapta őt. A fiatal csatár arcából ömlött a vér. Az eset a partjelző orra előtt történt, azt jól láthatták a közelben ülő nézők, de a kamera is rögzítette, s a karosszékéből élvezhette valamennyi tévénéző is. Dragóner ütése egyébként már a harmadik volt a mérkőzésen, korábban ugyanezt két társa már alattomosan megtette, csak akkor még nem folyt vér. A bírók persze ahogyan ennél az estnél, úgy korábban sem vettek észre semmit. Szerintem ettől a játékvezetői hármastól legközelebb nyugodtan akár baseball ütőkkel és bokszerekkel is kijöhetnek majd a pályára az elszántabb sportemberek.

Utólag már nem is csodálkozom, hogy ilyen előzmények után miért nem ijedtek meg a diósgyőriek, amikor éppen a hazaiak egyik veszélyes akciójánál – a gyalogsági támadást tüzérségileg támogatni hivatott – méretes petárda repült az ötésfelesük környékére. (Figyeltem erősen, ezt viszont nem Dragóner dobta. Bár ki tudja.) De a kohászlegényeket láthatóan nem lepték meg különösebben azok az események sem, amikor be akart jönni a pályára jónéhány marcona úriember, vagy amikor székdarabokat kezdtek dobálni a nézőtérről.

Az úgynevezett hazai szurkolótábor egyébként a meccs első felében a szokásos „vicces” skandálással volt elfoglalva, miszerint diósgyőri cigányok, basszátok az anyátok. Természetesen ezt a versikét leleményesen mindig az adott körülményekhez szokták igazítani, debreceni cigányok…, szombathelyi cigányok…, stb…

Tettlegességhez, rongáláshoz, gyújtogatáshoz, pályára bemászáshoz már csak akkor folyamodtak, amikor a diósgyőriek nem a hazai szurkolók óhaja szerint jártak el, és nem az anyjukkal foglalkoztak, hanem hármat berámoltak a zöld-fehéreknek.

Meg kell említenem azt is, hogy a helyszíni rendfenntartó erők viszont most rendkívül európai módon intézkedtek. Reményeim szerint még Morvai Krisztina elismerését is kivívják majd, s az EP-ben talán még Barrosonak is felemlíti eme kulturált intézkedést a hazafiakkal szemben.

Itt ugyanis nem történt szemkilövés, nem vetettek be könnygázt – hacsak nem a szurkolók részéről – de még egyetlen gumibot sem került elő a helyéről. A félelmetes kinézetű feketébe öltözött páncélsisakos, golyóálló mellényes csapat felsorakozott a tribün előtt és bambán bámulta a vicsorgó, dühöngő tömeget. Bámulta, bámulta vagy tíz percig, aztán ahogy jöttek, futva elvonultak, majdnem felöklelve a sport tévé partvonal mellett álló riporterét is. Bár jóllehet a nézőtéren a több tucatnyi rendőr szemeláttára súlyos bűncselekményeket sorozatban követtek el az ismeretlen kilétű (?) szurkolók (?) azzal sem törődve, hogy mindeközben a sport tévé kamerája mindvégig őket pásztázta. 

A köznyugalmat súlyosan megsértő csoportos garázdaságot, hívatalos személy elleni erőszakot, rongálást, közveszély okozást, testi sértés kísérletét, stb. megvalósítók közül azonban senkivel szemben sem intézkedtek. Csak álltak a tribün előtt és néztek mint Rozi a moziban. Még azt is tűrték, hogy őket is megdobálják, majd kisbuszukat összetörjék.

Nem lett volna dolguk a nagy nyilvánosság előtt elkövetett durva jogsértések azonnali haladéktalan megakadályozása? Vagy nem is ez volt a céljuk?

Érdekes, hogy ugyanezek a marcona kinézetű zsaruk mily keményen és határozottan tudnak intézkedni egy-egy cigánytelepen a kiabáló asszonyokkal szemben. Vagy amikor a hevesi búcsúban rohanták le és bilincselték meg az ott üldögélő kisgyermekes roma családokat.

Ja, hogy azt nem látták a kamerák?

A helyszínen jelenlévő mérkőzés ellenőr szigorú kivizsgálást, s súlyos következményeket ígért. Nagyon remélem ugyanezt meg fogja tenni Budapest rendőrfőkapitánya is.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr51490310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csürhe, csürhe... 2009.11.01. 12:21:33

Hogy is szokták mondani? Morális válság? Hát valami ilyesmi történik a Fradi háza táján. Több év keserűség, NB2, tulajváltások, szurkolói terror Magyarország kirakatcsapatánál, a 28 bajnoki címmel büszkélkedő Ferencvárosi Torna Clubnál. Az, ami ma tört...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.11.02. 16:41:59

"Reményeim szerint még Morvai Krisztina elismerését is kivívják majd, s az EP-ben talán még Barrosonak is felemlíti eme kulturált intézkedést a hazafiakkal szemben."

Ezek nem "hazafiak", hanem egyszerű agynélküli, kultúrálatlan agresszív csürhe, még ha nemzetiszínbe vagy árpádsávba is csavarja magát némelyik.

"Érdekes, hogy ugyanezek a marcona kinézetű zsaruk mily keményen és határozottan tudnak intézkedni egy-egy cigánytelepen a kiabáló asszonyokkal szemben. Vagy amikor a hevesi búcsúban rohanták le és bilincselték meg az ott üldögélő kisgyermekes roma családokat."

Azt tudod, ugye, hogy ezzel így nem vagy több egy inverz Morvai Krisztinánál? Ahogy idegesítő módon ő sem tud a szemkilövetéstől elszakadni, te is csak azt hozod fel, hogy bezzeg a cigányokkal szemben... Írhatnám, hogy bezzeg a békés tüntetéseken, ahol ugyanígy gond nélkül "intézkednek" a "rendőrök", és igazam lenne, ahogy neked is, csak egysíkúak maradnánk mindketten, és még a végtelenben sem találkoznánk.
süti beállítások módosítása