Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szalonzsidózás, szaloncigányozás

2009.11.05. 14:44 | Proszektura | 9 komment

Van egy régi szolmizálós versike, miszerint dóremifászólátidó – szalonnát eszik a zsidó. Nem tudom, honnan származik, de ezúttal számomra nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ez most akkor zsidózás-e?  Szalonnazsidózás-e?

Szerintem állapodjunk meg abban, hogy ez afféle határeset. A vicces mondóka lényege ugyanis, hogy a (vallásos) zsidó nem ehet szalonnát. De ennek felemlegetése talán nem túl sértő. Igaz, folytathatnánk a szöveget úgy is, hogy: … fára mászik a víziló.

A szalonzsidózás régóta ismert fogalom. A lényege, hogy alattomosan próbálják e népcsoportot bántani, rágalmazni, gyalázni, előítéletekre alapozva.

immortalis nevezetű blogger a Szent István gimnázium egyik blogjáról egy bejegyzést idézett:

„… idén ez a harmadik Holokauszt-megemlékezés, míg Trianonról egyszer sem emlékezünk úgy igazán, nemhogy többnapos rendezvények keretében. A sokadik emlékművet adják át, miközben a Turul-szobrokat elbontják. A tanulság az, hogy mégis létezik a többi néptől egy még feljebbvaló.”

Sunyin célozgatni, nevén nem nevezni, de erősen sugallni, hogy még a leghülyébb Fradista is értse, kikről is beszélünk – ez a tipikus szalonzsidózás.

Hol bontottak el egyébként hazánkban törvényesen emelt bármilyen emlékművet? (Itt a törvényes szón van a hangsúly. Ráadásul tudtommal még a törvénytelent sem bontották el eddig!) És mi gátolja meg akármelyik (törvényes) társadalmi szervezetünket, egyesületünket abban, hogy Trianonról (törvényesen) megemlékezzen ahányszor csak jólesik, évente akár többtucatszor is?

Ráadásul illogikus módon két teljesen össze nem illő dolgot hasonlít össze eme gimnáziumi eminens blogger, amelyből jól kiviláglik a szalonzsidózók sajátos logikája.

Annak idején, logika-tanulmányaim során hallottam először arról, hogy ha igaz az az állítás, hogy minden kapitalista kizsákmányoló, mister Smith viszont kapitalista, akkor mister Smith kizsákmányoló is.

Ezek szerint viszont, ha igaz az, hogy minden szocialista baloldali, Gyurcsány, Zuschlag, Nyakó, Veres János, Veresné Szabó Éva, stb pedig mind szocialista , akkor ebből az következik, hogy Gyurcsány, Zuschlag, Nyakó, Veres János, Veres Jánosné Szabó Éva, stb. mind baloldaliak  is.

Márpedig az szintén evidencia, hogy aki baloldali, az nem lehet rasszista. Vagyis nem zsidózik, nem cigányozik sehol, sem nyilvánosan, sem titkokban.

Molnár Oszkár Fideszes polgármester a közelmúltban drámai hangon jelentette be, hogy a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

Aztán a napokban kiderült, hogy Veresné Szabó Éva képviselő szintén állított valami hasonlót. Igaz, ő szűk körben, az mszp frakció langymelegében. Az országunkban kialakult szociális segélyezési rendszer anomáliáiról beszélve egy különös módszert ismertetett. „A magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt fiatal anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra. A képviselő megfigyelését a jelenlevők elképedve hallgatták, ám néhány honatya elismerte, maga is hallott már hasonló esetről. „

Nyakó István szóvivő szerint Molnár Oszkár és Veres Jánosné kijelentései között nagy különbségek vannak. Először is, Veresné nem is mondott ilyesmit, de ha mondta is, segítő szándékkal mondta, amit mondott, Molnár viszont rosszindulatúan. Molnár cigánynőkről beszélt, Veresné viszont egyáltalán nem cigányozott.

Ám, hogy Veres Jánosné konkrétan kikről beszélt, vagy nem beszélt, ezt leginkább az ő szájából szerettük volna hallani, de ő ez ügyben a médiával nem volt hajlandó szóba állni. No persze a védelmében azt is el kell ismerni, hogy nem fejelt le egyetlen tévékamerát sem. Így viszont azt sem lehetett tőle megkérdezni, kik azok az mszp-s képviselőtársak, akik elismerték, hogy ők is hallottak már hasonló esetről.

Molnár Oszkár úr mindezek után azzal vágott vissza, ő sem cigánynőkről beszélt. Ő „csupán” azt mondta, hogy ezek a dolgok a cigány többségű településeken történnek meg.

Szóval a kölcsönös magyarázkodások lényege, hogy egyikőjük sem a cigányokról állította, amit állított. Naná, hogy nem.

Dávid Ibolya ezt hallván talán hamarosan ki is jelenti majd, hogy a két nagy párt színfalak mögötti rasszista mutyija ez az egész.

Nyakó szóvivő legvégső érve egyébként a párttársa védelmében az volt, hogy Molnár Oszkár szavazatszerző szándékkal mondta, amit mondott, Veres Jánosné viszont nem. Ezt többször is elismételte.

Az ész megáll, itt már minden szalon- és egyéb logika csődöt mond!

Erre Molnár Oszkár akár azzal is érvelhetne, ő sem szavazatszerző szándékkal rágalmazta a cigányokat, sőt a zsidókat sem. Hanem csak úgy. l’art pour l’art.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr391502516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.05. 16:11:03

"idén ez a harmadik Holokauszt-megemlékezés, míg Trianonról egyszer sem emlékezünk úgy igazán, nemhogy többnapos rendezvények keretében"

A probléma létező jelenség, akárhogy is akarja bagatellizálni a posztoló.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.11.05. 16:16:40

@TaTa86.: Nem akarok semmi bagatellizálni, el kell olvasni a későbbieket is, amiben arról írok, mi akadályoz meg bárkit is, hogy bármikor Trianonra emlékezzen?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.05. 16:22:23

@Proszektura:a megbélyegzés ,málymagyrozás,turulozás,nácizás,összemosás a miépes csürhével,egyszóval szalonmagyarozás.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.05. 16:46:22

@Proszektura: Ahogy blas mondja.
De szerintem meg lehetne ezt érteni, csak egy kis empátia kell hozzá. Tényleg nem világos, hogy mit is akar mondani a blogger, egyébként valóban eléggé támadhatóan? (De mit várnánk ebben az oktatási rendszerben? archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba )

Nyugodt lehetsz elolvastam a többit is.

Én egyébként azt nem értem, hogy miért baj a szalonzsidózás, szaloncigányozás léte? Inkább az a gond, hogy vannak problémák, akiket nem lehet normálisan megbeszélni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.05. 16:55:41

@Proszektura: Nyugodt lehetsz, elolvastam, mi több még értelmeztem is.

A blogger valóban elég támadhatóan fejtette ki az álláspontját, de hát mit várunk ettől az oktatási rendszertől? ( archiregnum.blog.hu/2009/09/28/politikat_az_iskolakba )

Viszont ennek ellenére szerintem egy kis empátiával lehet érteni miről ír. Erre viszont nem az a válasz, hogy "mi akadályoz meg bárkit is, hogy bármikor Trianonra emlékezzen?".
Egyébként komolyan nem világos, miről szól a dolog, vagy érted, de nem tudtad megállni a magas labda lecsapását?

@blas: Pl.

Tapmancs 2009.11.06. 12:27:32

Felesleges ezen vitatkozni, mindenki látja hogy mindketten ugyanazt mondták. Az mszp magyarázkodása hihetetlenül szánalmas, de ezt már megszoktuk. Ők tényleg mindig hazudnak, ha mozog a szájuk.
Viszont! mindenki arról vitatkozik hogy ez most cigányozás, meg M. O. rasszista, stb. Nem volna esetleg fontosabb megvizsgálni hogy honnan erednek ezek a szóbeszédek? Közhely, de igaz hogy minden pletykának van valóságalapja. Egy ekkora, első hallásra képtelenségnek tűnő kijelentést sem hiszem hogy bárki magától, minden alap nélkül kitalálna. Szóval az illetékesek utaánanézhetnének a "legendának". Ne arról vitatkozzanak hogy ki mit mondott, és az rasszista-e.

A Holokauszt-Trianon meg valóban létező jelenség. Egyszerűen hihetetlen hogy egy ország kormánya jobban támogatja egy másik nép tragédiájának emléknapjait, mint a sajátját. Itt nem arról van szó hogy bárki szervezhet magának Trianon-megemlékezést, persze hogy szervezhet. De akkor egyből megjelennek a sünök, kameráznak, igazoltatnak. Mígy egy hollókoszt-rendezvény rendszerint vastag állami (adófizetői) támogatást kap. Gondolom érthető a különbség. Ennek fordítva kéne lennie. A Trianon-emlékműveket, rendezvényeket támogassák államilag, Hollókoszt-napot meg zvaartalanul ünnepelhessenek a zsidók, de ne kapjanak vaskos támogatásokat. Úgysincsenek rászorulva, másrészt pedig ez itt Magyarország, saját nemzeti ünnepekkel és tragédiákkal, nem pedig Izrael. Ezt tessék tudomásul venni.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.11.06. 15:00:49

@Tapmancs: A holokauszt ugyanúgy Magyarország tragédiája is. Többszázezer magyar-zsidó, magyar-cigány, magyar-homoszexuális, vagy rendszeridegen magyar-gondolkodó, magyar-művész és magyar-politikus vált az áldozatává. Ugyanúgy nemzeti tragédiánk, ahogy Trianon, a Don-kanyar, vagy '56. Mindannyiunké, akik itt élünk.

Óvári 2009.11.14. 00:00:20

Na de kérem,mi ez a szalonfradistázás??? A Ferencvárosi Torna Club 24 olimpiai bajnokkal büszkélkedhet!
süti beállítások módosítása