Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ingerküszöb

2009.11.11. 20:32 | Proszektura | 3 komment

Manapság már egyfajta evidencia, hogy ami nem kerül be a hírekbe, az az esemény tulajdonképpen nem is létezik. Ezért törekedni kell a folyamatos nagyotmondásra, minél feltűnőbb őrült performanszokra. Hogy szerepelhessünk a híradásokban.Régebben ehhez még elég volt egy szimpla éhségsztrájk. Vagy egy meztelenkedés. Ma már jóval nagyobb durranásra van szükség, magasabb lett az ingerküszöb. Manapság már egy influenza járvány is akkor érdekes, ha naponta be tudunk számolni minimum egy halálesetről. Az más kérdés, hogy aki meghal, az egyébként is meghalt volna, de ha szervezetében ki tudjuk mutatni a H1N1 vírust, nyert ügyünk van.

Egyébként pedig, ha a címlapokra akarunk kerülni, be kell ülni egy kutyaólba. Vagy ki kell tiltani a szoci vezetőket a falunkból. Esetleg halálmegvető bátorsággal harcolni kell a „bakcigány uzsorások” ellen (Created by: Mali Zoltán)

Mindez annak kapcsán jutott eszembe, hogy a hvg hírlevelében olvastam, terrorelhárítók kísérték a szülészetre azt a kismamát, akinél éppen egy esőtől áztatott és zsúfolásig telt autópálya-szakaszon indultak meg a szülési fájdalmak, a főváros határában - értesült a HavariaPress. Mint utólag kiderült, persze nem szült meg mégsem. Pedig holnap reggel már tuti, hogy a mokka sztárja lehetett volna, ha mégis.

 

Nagyon komálom az ilyen híreket. Micsoda nagyszerű emberek ezek a terrorelhárítók, gondolják a hírolvasók. Nem csak szemkilövéshez értenek, de segítenek a várandós hölgyeken is. A kuruc.info viszont a szokásos stílusában – egy az egyben ellopva a HavariaPress hírét - már kommentálja is ezt az eseményt, miszerint biztosan réti néger volt a kismama, s a terrorelhárítók valójában a szülést nem elősegíteni, hanem megakadályozni akarták.

 

Ez az egész médiacirkusz valamikor ott kezdődött, amikor Sztálin pionyírokkal körbefogva, karján egy aranyos gyévocskával integetett a Kreml tövében a dísztribün előtt elvonuló harckocsiknak, és hercig lövegeknek. Ugyanezt megtette később Hitler is, majd később a többi fasiszta, illetőleg kommunista diktátor.

 

Rákosi nemcsak a megszeppent kisdobosokat szorongatta (ki ez a randa kopasz bácsi?), de kedvelt póza volt az is, amikor nagy búzatábla közepén harcsabajszos parasztok között állva morzsolgatta a kalászokat, saccolgatva milyen lesz a termés. Pedig, annyira értett a gabonához, mint dr Torgyán ügyvéd úr, egykori mezőgazdasági miniszter.

 

De emlékszünk még arra is, amikor a zámolyi romák egy budai vilában laktak. Persze csak addig, amíg ennek hírértéke volt.

 

Aztán jött Gyurcsány, aki egy Pécelről megszökött kislányt fogadott be miniszterelnöki otthonába. Pár napja London főpolgármestere kerékpárjáról lepattanva egy külvárosi lánybanda által megtámadott újságírót mentett ki szorult helyzetéből. A városatya a lányokat a tőlük zsákmányolt vascsővel kergette szét.

 

Várom az ötleteket, ki hogyan képzeli, miként szerepelhetnénk minél gyakrabban a médiában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr201518737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.11.12. 04:30:03

Az már lejárt cucc. Már régen kevés pusztán az akció. "Nem a hír birtoklása a hatalom, hanem a megosztása". Te mahgad is tapasztalod, hogy ha van egy napiaktuális, mondjuk ilyen volt a betyársereg, akkor arra címlapéhségben rácuppannak 10-en, de a blogponthuadmin saját gyártású payolablogból valót tesz föl, ha van ewgyébként 7 jobb ugyanarról.
Önmagában egy "akciót" kiszopni kevés. Még az Agitációs Propaganda Főosztály is belekavar, május óta azért vannak zavarok, mert az Ádi nem ér rá.

magyar-magyar szótár 2009.11.12. 04:31:47

Ez a bejegyzés mindenben alkalmas a címlaposságra, sok kattogást igér a "küldd be ötletedet" vitát generál, minden komment hány kattogás is? Ez a címlapmarketing kb 2006-ban volt új, a néhai Bakura Professzor iskolájában :)))

Gilderoy 2009.11.12. 11:25:33

Csicskázásról nem akarsz cikket írni?
süti beállítások módosítása