Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Cigányokat nem szolgálunk ki!

2009.11.12. 08:59 | Proszektura | 640 komment

Egy a mai napon kelt részletes tájékoztatásában a jászalsószentgyörgyi AGIP benzinkút tulajdonosa a miheztartás végett arról értesíti a lakosságot, hogy a továbbiakban „az általam üzemeltetett és tulajdonomat képező benzinkutat BEZÁROM A ROMA, CIGÁNY KISEBBSÉG ELŐTT!”

„Részükre az üzemanyag értékesítés szünetel!”

A vállalkozó közli azt is, hogy „A Roma, Cigány közösség képviselőjét, az Önkormányzat illetékesét, a Rendőrséget, az Ombudsmant is tájékoztattam a történtekről. A mai napig választ nem kaptam.”

Gondolom azért írta ki eme kisebbség  megnevezésének mindkét szalonképesnek mondható formáját, hogy még véletlenül sem bújhasson ki egyetlen egy cigány sem azzal az átlátszó dumával, és nyerhessen kiszolgálást, hogy ő valójában nem is cigány, hanem roma.

A benzinkutas szerint "megengedhetetlen és elfogadhatatlan a XXI. században, a megélhetési bűnözésre, mint szabálysértési eljárási kategóriára hivatkozva folyamatosan visszaélnek és fizetés nélkül megtankolva távoznak  az üzemanyagtöltő állomásról az etnikai kisebbség tagjai. Amelyről videofelvétel is készült!"

Hogy a XXI. században mi a megengedhetetlen és elfogadhatatlan, erről most az idézett tájékoztatás írójával nem szeretnék vitát nyitni.

Sőt, tulajdonképpen nem is lenne nekem semmi bajom ezzel a tájékoztatással, ha mondjuk az történt volna, hogy ennek a szerencsétlen jászalsószentgyörgyi benzinkutasnak a benzinkútját az utóbbi napokban valamennyi a Földön élő cigány – nem tudom pontosan hány millió ember – megrohamozta volna tankolás végett, majd onnan valamennyien eléggé el nem ítélhető módon fizetés nélkül távoztak volna, még a csecsemőket is beleértve.

Ám, ha mégsem ez lenne a valóság, hanem az, hogy a benzinkút tulajdonost az a néhány gépkocsi tulajdonos károsította meg, akiknek a rendszámát fel is sorolja a tájékoztatásában, akkor nem egészen világos előttem, hogy miért, milyen alapon zárja ki valamennyi romát, még a nem Magyarországon élőket is, abból a szolgáltatásból, amelyet egyébként másoknak biztosít.

Kíváncsi lennék arra is, hogy miként dönti el ez az úriember valakinek a cigányságát, romaságát, aki nála kuncsaftként megjelenik. Gondolom elsősorban a bőrszín, hajszín, s egyéb esetleg még fellelhető külsődleges rasszjegyek alapján. De egy világosabb bőrszínű is gyanús lehet ám, ha például az adott egyént Kolompárnak hívják.

Nem tudom azt sem, hogy egyedül határoz e majd, vagy bizottságot alakít a kisegítő személyzettel és többségi szavazással döntenek ebben a kérdésben.

Remélem ez a benzinkutast egyébként holnap reggel már a TV2 mokkában üdvözölhetjük, s legalább akkora médiasztárrá növi majd ki magát, mint a szépemlékű Molnár Oszkár.

Most persze egyesek jöhetnének itt az Alkotmánnyal, meg egyéb jogszabályokkal, ósdi évszázados jogelvekkel, hogy nem lehet ember és ember között neme, származása, vallása, bőrszíne stb. szerint különbséget tenni, de hát a benzinkutast ez aligha hatná meg. Ahogy ő fogalmazna, kitörölhetem én a seggem az egyetemes emberi jogok Chartájával, az emberi jogok egyetemes nyilatkozatával, meg ilyesmikkel. Az én benzinem ugyanis attól még ellopódik.

Arra azért kíváncsi lennék, ha holnap teszemazt néhány gárdaegyenruhás alak távozik fizetés nélkül a boltjából, akkor ez ügyben is ki fog e akasztani a kirakatára egy feliratot?

Kertész Imre Nobel-díjas írónk nagy vihart kavart kijelentése szerint Budapest balkanizálódott.Sokan meg is sértődtek e miatt. Szerintem sem volt helyes, amit az író állított. Ugyanis nem Budapestről kellett volna ezt megállapítania, hanem az egész országról.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr581519558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Molnár Oszkár rasszista 2009.11.18. 07:20:05

Az a csávó, aki egy demokráciában megengedhetetlen kijelentéseket tesz, a friss hírek szerint újra képvieslő lesz - elég jó eséllyel. És ne legyenek kétségeink a felől, hogy egy nem éppen a belső demokráciájáról híres pártnál ez miként szavazódott meg....

Trackback: M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből 2009.11.12. 13:08:10

"-Ez egy könyv? -Nem, ez a plafon." (egy életcentrikus orosz nyelvkönyvből) Kedves honfitársaim! Roma barátaim! Szomorú vagyok, szomorú, mint a farkatlan füles a szivárvány tövében. Lógathatnám kamillába csepegő orro...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.11.12. 09:25:50

"Arra azért kíváncsi lennék, ha holnap teszemazt néhány gárdaegyenruhás alak távozik fizetés nélkül a boltjából, akkor ez ügyben is ki fog e akasztani a kirakatára egy feliratot?"

Itt van a lényeg. Ilyen eddig még nem történt meg, ellentétben az említett kisebbséggel. Vajon miért?

Az egyik "mi van ha, teszemazt", fikció, a másik pedig már RENDSZERESEN megtörtént.

Karvaly 2009.11.12. 09:32:29

Ha a rendőrség (+törvénykezés, törvényhozás) normálisan működne, akkor nem lenne szükség ilyen táblákra. Ha már köpködni akarsz valakire, akkor gondoltam szólok, merre keresd a célpontot.

qwertzu 2009.11.12. 10:08:33

Érdekes. Arra nem vagy kíváncsi, hogy ha valaki videófelvételen dokumentáltan LOP, az mér nem kap jogerősen letöltendő börtönbüntetést 1 hét alatt?

Valaki2 2009.11.12. 11:18:42

@qwertzu: mert rájuk nem vonatkoznak a törvények. :(

furiosity killed the rat 2009.11.12. 11:18:42

Milyen egyszerű álszenteskedni, amikor mástól lopnak, ugye?

Elveszett Angyal 2009.11.12. 11:21:49

szerintem
a benzinkút - gondolom - közforgalom számára megnyitott magánterület. vagyis az üzemeltetője eldönti, hogy kit enged be, kit szolgál ki. és kit nem.
ő eldöntötte. kész.

és miért is nem kapták el azokat, akik dokumnetáltan meglopták? mi?
a fodrászom is említette, hogy beülnek hozzá 100-an a hissuú hajukkal, majd nem fizetnek, ha meg nem akar nekik dolgozni fenyegetik.
ezeket ki teszi rendbe, mi?

tudod először a kötelesség (fizetés, nem lopás, és hasonlók), majd utána elmerengünk a jogokról.

Gilderoy 2009.11.12. 11:21:51

Szerintem amíg a megélhetési bűnözés fordulattal bárkit mentegetni lehet, addig az egész egy nagy Balkán.

speki2 2009.11.12. 11:22:42

"Kíváncsi lennék arra is, hogy miként dönti el ez az úriember valakinek a cigányságát, romaságát, aki nála kuncsaftként megjelenik."

SZAGRA bazmeg szagra :D :D

Azokat mentsük ki, védjük, akikkel szivesen laknánk egy utcában, szomszédságban!!! És ne magyarázzunk bele emberi jogokat, XXI. századot meg miegymást! Akinek szivesen mondanád hogy "jó reggelt szomszéd", azokat protezsáld!

Art Mooney 2009.11.12. 11:24:37

ez az! ballibek, meg veletlenul se gondolkodjatok azon, h h lehetne a ciganysag problemait megoldani, puffogtassatok csak az evtizedes, mar kialakulasakor eletkeptelen, de a belvarosi kavehazakban olyan jol hangzo libsi lozungokat!

a ciganysag ugyenek aruloi TI vagytok.

szelídgesztenye · http://szelidgesztenye.blog.hu 2009.11.12. 11:25:09

Már megint a szokásos (ámbár megszokhatatlan) liberális nyávogás. Vedd már észre te szerencsétlen, hogy a rendőrség impotenciájával hathatósan megtámogatott ilyesfajta irományok jelentenek olajat a tűzre! Ha már úgy gondolod, hogy a lopáshoz joguk van egyeseknek, legalább adhatnál tanácsot a kutasnak.
Vagy szerinted az önvédelem legjámborabb módja is tilos?

Picitures doktor 2009.11.12. 11:25:12

Baba,ha majd rendszeresen kilopja a szemed valaki,akkor is beengeded a lakásba???Vagy már a küszöbön sem engeded át.?Tulajdonosa,és üzemeltetője a kútnak.Ergo,akkor zárja be,és azt szolgál ki,akit akar.Ez annyira egyértelmű,hogy nem is értem,miért kellett ebből ujságcikket csinálni?Az más,hogy a hozzád hasonló alakok valószínüleg bajt hoznak a fejére.

TD223 2009.11.12. 11:25:27

"Ugyanis nem Budapestről kellett volna ezt megállapítania, hanem az egész országról."

Hála a hozzád hasonlóknak, akik a bűnöző cigányokat mentegetik. No meg az elmúlt 8 év hatalomgyakorlóinak meg a zsaruknak.

A helyes reakció az lenne, hogy felszólítod a cigányaidat, adják fel a rendőrségen a bűnöző, rabló cigányokat és kártalanítsák a benzinkutat.

tommygun 2009.11.12. 11:25:47

Ez a poszt nagyon gáz, kábé a NOL-blogok szintjén van.

fehso2 2009.11.12. 11:26:22

Igaza van a kutasnak, bár rá fog b@szni!

A benzinlopás különösen nem megélhetési bűnözés (ha egyáltalán van olyan).
Nevetséges, hogy 20.000 Ft alatti kár esetén nem is foglalkoznak az üggyel.

"Kíváncsi lennék arra is, hogy miként dönti el ez az úriember valakinek a cigányságát, romaságát, aki nála kuncsaftként megjelenik."
Álszent balf@sz vagy posztíró!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.12. 11:27:15

A benzinkutas is kitörölheti a seggét az őt és a tulajdonát védő jogszabályokkal, ugyanis a bodzaszedő brigádok büntetlenül tevékenykedhetnek-
akkor meg csoda, hogy elveszti a hitét az Alkotmányban?

.szali 2009.11.12. 11:28:14

Libsi propaganda - fasisztáznak, és ezzel elfedik a valós problémákat, pl. a cigánybűnözést, ami a lakosság 94%-a szerint létezik. Nagyon lejárt ez már 2009-ben!

Gilderoy 2009.11.12. 11:28:38

@TD223: "A helyes reakció az lenne, hogy felszólítod a cigányaidat, adják fel a rendőrségen a bűnöző, rabló cigányokat és kártalanítsák a benzinkutat."

Ezt már Horn Gyula is mondta anno. Nyilván fasiszta volt.

@tommygun:

Az egész blog. Épp azért jó. Különben milyen uncsi lenne.

Nazareus 2009.11.12. 11:29:04

Az emberek össze szokták keverni a rasszizmust az elöitélettel. Hasonló a kettö, de nem ugyanaz - mondhatni az elöitélet a rasszizmus elöszobája. A nagy különbség, hogy az elöitélet tényleges tapasztalatokon alapszik (ettöl persze még lehet hibás!).

De az ember ilyen: mintákat keres a világban és ez alapján tájékozódik. Ez segiti a túlélésben. Lehet, hogy nem minden nagyfogú állat esz meg, de mivel a többség igen, ezért jobb elkerülni mindet (elöitélet ez is). Lehet, hogy nem minden cigány távozik fizetés nélkül a benzinkútról, de ha 10-böl 8 igen, akkor a saját jól felfogott érdekében az ember ezt a mintát általánositja. Ha 10 gárdista egyenruhásból 8 nem fog fizetni, akkor biztos lehetsz benne, hogy ugyanilyen tábla kerül ki a gárdistákról is. Persze akkor van bajban az ember, ha nem tud mintát állitani (egyik tolvaj szemüveges, másik nem, de vörös hajú, stb.). Mindenesetre ez a benzinkutas felismert vagy felismerni vélt egy mintát és ez alapján próbálja minimalizálni a veszteségét. Ha beválik neki, akkor ragaszkodni fog hozzá.

Lehet, hogy bennem is van elöitélet, de az az érzésem, hogy be fog válni neki.

Franky4fingers 2009.11.12. 11:29:17

Hogyan állapítja, meg, hogy ki a cigány...

Elmondom. NEm bőrszín alapján, és nem is az alapján, hogy ki, minek vallja magát.

HAnem ahogy beparkol az autóval, ahogy üvöltözve kiszállnak 7-en az ötüléses autóból, ahogyan viselkednek a kúton.

Tudod ez a baj a magadfajta ál-liberális fajankókkal. Hogy te is pontosan meg tudod állapítani a szembe jövő csoportról, hogy az meg akar-e verni, vagy nem. Figyelembe veszed a bőrszínt, viselkedést csomó szubjektív dolgot. És te is átmész a túloldalra. Rasszista vagy? Nem gondolnám.

A legjobb definíció eddig szerintem: Az a bűnözőcigány, aki akként viselkedik.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 11:30:21

Szívesen elkísérem a poszt íróját egy kirándulásra,mondjuk Ózd városába.
Egy napot töltsön el együtt velem Ózdon, és csak figyeljen.
Utána biztos meg fogja érteni a benzinkutast.
Más az érzés személyesen megtapasztalni a dolgokat, mintha az ember csak tévében lát cigányokat.

Franky4fingers 2009.11.12. 11:30:25

Ja. MÉg valamit. Az egész sztori egy kistelepülésen történt. Mindenki ismer mindenkit. Nem a világ cigányai rabolják ki a kutat rendszeresen, hanem azok akiről mindenki tudja, hogy kicsodaák.

A rendőrség is.

Akkor ki a rasszista?

kuki123 2009.11.12. 11:30:32

"Arra azért kíváncsi lennék, ha holnap teszemazt néhány gárdaegyenruhás alak távozik fizetés nélkül a boltjából, akkor ez ügyben is ki fog e akasztani a kirakatára egy feliratot?"

ilyen is csak ilyen szarrágó senkiházinak jut eszébe

Gyere le ide a jászságba vagy heves megyébe
majd meg tudod mi az a cigánybűnözés

Morten Harket (törölt) 2009.11.12. 11:30:45

Érdekes, hogy a megélhetési bűnözés csak az utóbbi 8 évben futott fel ennyire. Az is megérne egy misét, hogy hol a határ a megélhetési szabálysértés és a bűncselekmény között.
Mivel egy tank benzin kb 10-15 ezer forint, ennek eltulajdonítása már bőven lehetne bűncselekmény. Vagy ezek a bűnözők ki vannak esetleg tanítva, hogy csak addig az összegig tankoljanak, ameddig az még szabálysértés? Akkor valaki kitanította őket, az pedig mintha bűnszövetkezetnek tűnne, nem?

2009.11.12. 11:32:00

Azért kiváncsi lennék, hogy a cikk írója mikor járt utoljára vidéken (sőt, mikor mozdult ki utoljára a belvárosi, üvegablakos irodájából?)

Kertészt meg felejtsük már el végre. Az az ember aki -nem túl jó íróként- de stabil megélhetési holocausstúlélőként Berlinből picsog, hogy az általa amúgy megvetett szülőországában nácik tenyésznek, majd végül kiakad hogy nem is úgy gondolta... nos az egy legyintésnél többre nem érdemes.

Elveszett Angyal 2009.11.12. 11:34:01

igen, ez is szociológoiai tény: ha személyesen távol vagy a problémáktól, hajlamos vagy inkább elméletekben gondolkodni. gondolom cigányt még csak tévében láttál, ezért nem ismernéd fel.
na, kedves posztíró, lécci fejtsd ki, hogy a kutas hogyan tudja megakadályozni, hogy rendszeresen meglopják?

valami pragmatikus megoldást kérek. ha ez megvan, majd merengek veled az elméletekről.

yafet 2009.11.12. 11:34:02

Két osztrák vadász tart haza amikor megállítja őket a rendőr. Látja, hogy két lelőtt cigány van a tetőcsomagtartóra kötözve. Megkérdezi:

-Hát ez mégis micsoda, hogy történt?

-Az erdő szélén a dögkútnál ejtettük el őket.

-Na de uraim, az etetőn?!

/Benzinkút, dögkút? Nem mindegy?!/

cazsolti 2009.11.12. 11:34:05

Teljesen igaza van!
Pár éve voltam szemtanúja egy tipikus esetnek Budapesten, a Blaha Lujza téri gyorsétteremben. Épp vártuk a kasszánál, hogy kiadják a rendelést, amikor bejött egy cigány srác kb. 25 év körüli. A fagyi (nyár volt) 120 Ft-ba került, kért egyet, és fizetésnél a pénztáros srácnak adott egy 100-ast. A pénztáros szólt, hogy 120 forint a fagyi, de erre a cigány csak annyit mondott, elég az neked! És természetesen tudjátok, akkor az ajtóban már volt még 5-6 cigány, ha valakinek nem tetszene, akkor majd ők segítenek a tesónak. Csak 20 forint, de az a legrosszabb, hogy az a ..... (még offolnak) megengedi magának!

enba 2009.11.12. 11:34:24

tök igaza van a csávónak szerintem

elég.volt 2009.11.12. 11:34:50

Végre egy értelmes ember!

kuki123 2009.11.12. 11:35:44

OFF:
hehe most jutott eszembe voltunk a temetőben halottak napján
kocsival legfeljebb az öreg nyanyáka viszik be mert menni se tudnak...
Persze a cigányok begyüttek egy 7személyes kocsival:
legalább vagy 12-en szálltak ki belőle a a rendőr meg se szólalt a bejáratnál...
Off vége

Eco 2009.11.12. 11:36:19

@Nazareus: ott a pont. szépen, finoman kifejtve. annyival megtoldanám - és ez mindig elő szokott kerülni, most kivételesen én leszek az - gyere, kedves posztoló, azt kőtözz a nyócba. kicsit járkájjá a 9-es/83-ss busszal gecc, meg éjcaka hazafele, pláne nyáron, amikó rajzanak a tesók, aztá legyen nagy a pofád.

Herr Flick 2009.11.12. 11:37:02

Kedves cikkíró.

Jókívánságaimat szeretném átadni neked. Kívánom hogy üzemeltesd te azt ...vagy egyéb hasonlóan "etnikailag kiegyenlített" településen lévő benzinkutat.

Kívánom hogy téged károsítson meg egy tetszőleges kisebbség "pár" tagja ..csak napi 1 teletankkal.

Kiváncsi lennék mennyi idő kellene hogy megváltozzon a véleményed.

Pláne hogy az ilyeneknek ha odaállsz hogy "fizess..ne siess" akkor rád támadnak... ha meg feljelentesz... semmi se lesz belőle.

Tiszta szívemből kívánom hogy bármilyen vállalkozásba is fogsz... ha nem csak egy szarosseggű bértollnok leszel világ életedben persze... menjenek be csak páran naponta... és ingyen vegyenek, egyenek valamit a te megértő számládra.

Sok sikert az élethez.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.12. 11:37:56

Kiakadt a kutas, a tolvajokra, aztán csak ilyen béna kis cigányozásra futotta.

Mást mit tud tenni?

Forduljon a rendőrséghez? haha!

Így legalább felhívta az ügyére a figyelmet.

Sőt! Az igyekvő romák is érezhetik, hogy milyen ciki nekik a tolvajok miatt, tehát nekik is érdekük, hogy fékezzék meg azokat.

A bünözőket helyre kell tenni, ez közös érdek.

kuki123 2009.11.12. 11:38:37

Tescónál is csinálták a cigányok, apám szemtanúja volt az esetnek.
Beálltak megtankoltak és kitolattak, persze nem 1.3-as Lada volt hanem merci audi
Azóta több kamera van a Tescós benzinkútnál.

paráznabillegető 2009.11.12. 11:39:53

én azt nem értem, hogy azok a kurva angolok mi alapján döntik el, hogy nekem miért nem járnak azok a támogatások, amik az angoloknak meg igen.
merthogy állampolgárság? mijafasz? unió, bazmeg!!!
szóval mocskos fasiszta britek.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.11.12. 11:40:44

nos, engem is diszkriminál az összes biztosító, csak azért mert annyi éves vagyok amennyi, ott lakok ahol, és annyi lábam van a lábam között amennyi.

Azért miért nem tiltakozik senki nagyhangon? Vagy mindenhogy lehet megkülönböztetni csak bőrszín szerint nem?

KolompárRómeó 2009.11.12. 11:41:30

Gratulalok az irashoz. Ha engem osszecsipnek a szunyogok a Duna-parton, akkor az ugye nem jelenti azt, hogy az osszes szunyog a vilagon mind artalmatlan? Ezt te sem gondolod komolyan.

Belolem nem az eloitelet, hanem a tapasztalat beszel. A hutukat, tuszikat, lappokat, egyebeket nem utalom, mert nincs miert. De a fent nevezetteket igen.

Valakinyolc 2009.11.12. 11:42:11

Balkáni ja, hogy "Szebb jövőt!"-ért már bevisznek, rendőrkapitányság ostromért meg semmi.

"Arra azért kíváncsi lennék, ha holnap teszemazt néhány gárdaegyenruhás alak távozik fizetés nélkül a boltjából, akkor ez ügyben is ki fog e akasztani a kirakatára egy feliratot?"

Ha! ha! ha bemenne 1 muzulmán..1 zsidó..1 kínai..1 néger...1 terhes anyuka...1 öltönyös muki...de ezek NEM távoznak fizetés nélkül, CSAK a cigányok.
Balfasz...ki kellene mozdulni a II. kerületből.

supi007 2009.11.12. 11:42:50

Azt nem értem én, hogy miért nem érti már meg ez a sok liberalista, hogy Mo. nem kér a cigányságból. Tényleg ilyen nehéz ezt így nektek felfogni?! Mert ha igen akkor lehet, hogy veletek van a baj. Esetleg, ha nem értenéd akkor neked még egyszer elmondom lassan: NEM KELLENEK A CIGÁNYOK EBBE AZ ORSZÁGBA! EGY SEM!
Ezt lennél szíves kinyomtatni és kiragasztani Mo. összes buszmegállójába?!

xi00 2009.11.12. 11:43:14

teljesen sírnivaló, hogy a libbantak állandóan azzal jönnek, hogy mi lenne ha a gárdisták, a fehérek, a nemcigányok

de nem ez van, bameg!

majd ha az is rendszeresen és egyre pofátlanabbul megtörténik, akkor...

yafet 2009.11.12. 11:44:11

ÉS KANADA A VÍZUMKÉNYSZERREL.....

kuki123 2009.11.12. 11:44:15

@supi007: Ejj az a komment így nyomtatandó :D

==T== 2009.11.12. 11:45:32

Ennek a történetnek sok szereplője van. A benzinkutas, a rendőrség, a helyi önkori, a kisebbségi önkori, az ombucmanó és persze a benzinkutat rendszeresen meglopó cigók. Ezek közül egyedül a cikkben b*gatott benzinkutas az, aki rendesen szeretné végezni a munkáját, csak éppen a többi szereplő magatartása vagy passzivitása miatt ne mtudja. Megértem az elkeseredését.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.12. 11:45:57

@supi007:

"NEM KELLENEK A CIGÁNYOK EBBE AZ ORSZÁGBA! EGY SEM"

Ez nem kell, nem kell kérdése. itt vannak és szaporodnak, csak az a baj, hogy nem nagyon integrálodnak. Maguktól nem is fognak, maguktól csak a neveletlenség bővített újratermelésére képesek.

lujdzsi123 2009.11.12. 11:46:07

A jelenlegi helyzetet köszönjük meg szépen a balliberális elitnek, akik bevezették a "megélhetési bűnözés" fogalmát, relativizálva és elfogadhatóvá téve ezzel a bűnözést. A fogalmat egyébként elsőként Kuncze Gábor használta a parlamentben.

Kevésbé ismert, de az olaszliszkai lincselés (amely szóhasználat miatt a lincselést elkövető embernek kinéző állatok hatalmas nagy önérzetükben 1 milliárd forint kártérítés fizetésére szerették volna rávenni a magyar államot...)után a balliberális értelmiség bepróbálkozott az "indulati cselekedet" fogalmának bevezetésével, hasonló szándékkal, mint a megélhetési bűnözés esetén. Egyenlőre úgy látszik, kevésbé sikeresen, de ne áltassuk magunkat.

Egyszer és mindenkorra ki kell mondani, nincs megélhetési bűnözés, csak szimplán bűnözés van. Az ilyen ostoba, az élettől és a realitásoktól maximálisan elrugaszkodó írások pedig nemhogy segítenek, hanem csak tovább fokozzák azt a problémahalmazt, amit úgy hívunk, a cigányság integrációja.

zsolt csaba (törölt) 2009.11.12. 11:46:26

Helyesen tette a benzinkut tulajdonosa,hogy kitiltotta a füstösöket ! Nem elég hogy eltartjuk öket,eltűrjük a mocskosságaikat még ingyen is tankoljanak ?!
Kertészről annyit, hogy nem egyszer kiderült, hogy hazug,és értelmezhetetlen dolgokat iró szenilis vén f@sz! Ha neki ez balkán ( és a cikk irónak is) el lehet huzni a levesbe ebből a megnyomoritott országból !Lehet viszont igazi értékeket teremteni a fröccsögés és átkozódás helyett !

Evil One 2009.11.12. 11:47:08

Ha én ki tudom védeni azzal a havi párszászezres veszteségemet, hogy minden cigányt kitiltok a kútról, akkor felmérem, hogy vajon megéri-e nekem, ha azok a cigányok se jönnek, akik fizetnek.
Ha a bevételkiesés kisebb, mint az ellopott üzemanyag, csak akkor van értelme egy ilyen akciónak.
Hát, úgy látszik, kisebb. Így jártak, szarjanak sünt, meg a posztíró is, ha ezt nem érti meg.

tlantos 2009.11.12. 11:47:10

Teljesen korrekt megoldas. Azt szolgal ki, akit akar.
Mar varom a folytatast, hogy az eroszakos kozeledesre lovunk.
A ciganyt utni kell, masbol nem tanul.

Mr Y · http://blog.hu 2009.11.12. 11:47:15

két hete pesten a savoyaparknál auchan kúton játszotta meg ezt a pereputty. tankol, tolat padlógázon, és irány kifelé az egyirányú felhajtón. rendszám persze semmi. tankolás 9997 Ft értékben...

Picitures doktor 2009.11.12. 11:47:47

Odamegy a szarházi a nagy dög autójával,és telitankolja a tesókkal a háta mögött.Tessenmáelmondani,valóban ez a megélhetési bűnözés?

stulquec 2009.11.12. 11:50:08

Elemér! Mi a faszért érdekelnek téged a cigányok? Tán kisebbségi jogvédő vagy-e?

TD223 2009.11.12. 11:50:57

Kár, hogy nem mondta el a benzinkutas, mennyi volt Mercedes, mennyi Audi, mennyi BMW...

supi007 2009.11.12. 11:50:57

@Jobb híján MDF-es: Igazad van. Sajnos. A post egyébként hatásvadász, de elérte a célját. Az azonban biztos, hogy ezért a cikkírót én egyszerűen lehülyézem. Nem értek egyet vele és számomra teljesen elfogadhatatlan, hogy tapasztalatlanul és teljesen szubjektíven ír egy olyan dologról, ami az ország tyúkszeme. Ő most konkrétan erre rálépett. Minimum egy, ha nem több verbális pofánvágás lenne a jussa. Megérdemli.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.12. 11:51:05

@==T==:

A kutasnak van a legkönnyebb dolga. A rendőrnek meg van kötve a keze, a hivatalok is szarnak mindenre.

Pepe135 2009.11.12. 11:52:48

Ezért jó az automata kút!

Előbb levonja a kártyádról a pénzt, vagy beveszi a kp-t, aztán kezdi kiadni a benzint!
Lehet itt is ez kellene.
A kutas előre elkéri a kp-t és utána beletölti a benzint.
(legfeljebb ha nem fér bele, akor a végén visszaad, de a pénz már biztos)!
Akinek nem tetszik, menjen máshová ingyé' tankolni!

felcsúti kimdzsongil fan club 2009.11.12. 11:53:19

érdekes világ lesz itt 20-25év múlva.:
2-3millió magyar tart majd el 5milla cig őőő romát.
persze mind tisztességes segélyleső állampolgár lesz...
Na én ezt már külföldön szeretném +élni a kis családommal. bizony.

jozicsenko 2009.11.12. 11:53:23

remélem megérem, hogy kunczemackó lesz a benzinkutas (mert máshol nem kap állást) és arról fog itt irogatni, hogy nem sok az a napi egy telitank...

komolyabban:

Belgiumban (és más művelt, ny-i országokban) annyit tankolhatsz, amennyit befizetsz

a hazai liberális álláspont szerint minden odabetérő automatikusan tolvajként van nyilvántartva, mert nincs annyi bizalom, hogy megvárjuk, mennyit tankol? lowfast...

ők tudják: nincs megélhetési bünözés, csak bünözés...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.12. 11:54:03

szarhazi a blogiro az egesz pereputtyaval egyutt. Hol elsz te idiota? Gondolom valami elit helyen, ahol ciganyt csak hiradoban latsz. Mohacsi viktoria a csajod neve?

pfeeej, en csak kopok az ilyen kibaszott baloldali liberalis faszjankokra, akik ilyen provokativ blogbejegyzesekkel probalnak index cimlaphoz, fizetett blogoloi allashoz jutni.

miert nem mesz a nepszabadsagba te allat?
Kivanom neked hogy a csaladodon verjek le/lopjak el/ eroszakoljak meg azt, amit a ballib haverjaiddal osszehoztal te tetu.

A ciganyokrol meg csupan ennyit: ciganybunozes.blog.hu

nem kell ennel tobb.

yarisugi 2009.11.12. 11:57:37

VAN megélhetési bűnözés, a középkorban is volt. Amikor valaki tényleg éhenhalás szélén követ el olyan bűncselekményt amivel a saját életét megmentheti. A napok óta nem evő koldus ha lop egy vekni kenyeret, az valóban megélhetési bűnözés. A középkorban ha menekülés közben bele harapott a kenyérbe vagy húsba akkor nem is ítélték el.

Az viszont nyilván való hogy az ingyen tankolás nem ez a kategória és nem lehet megélhetési rablás, betörés sem. Az se hihető hogy megélhetéshez piát cigit csipszet lop valaki.

Ezért aljasság volt Kunczétól hogy ezt a fogalmat bedobta a mai bűnözőknek felmentésként.

abrak_a_dabra 2009.11.12. 11:59:14

nagy kar hogy ilyen felelmetesen primitiv vagy.
meg kellene tanulni a szoveget ertelmezni is,
illetve nem artana, ha esetleg odamennel dolgozni csak par hetre.
Egyreszt meg a rendszamokat is megadta, masreszt a NEM roma/cigány etnikum NEM szokott fizetes nelkul tavozni.
szanalmas vagy ezzel az alertetlenkedessel.

yarisugi 2009.11.12. 12:00:03

@boyzee:
Nem lesz ilyen mert addigra az lesz hogy aki teheti védett lakóparkokba menekül a többiek meg egymást fogják lőni.

Bűnözőket beköltöztetik a védelem neélküli városokba községekbe rászabadítják a társadalomra hogy verjék csépeljék egymást.

jobogi 2009.11.12. 12:01:25

Egyetétek az előttem szólókkal. Azonban felhívom a figyelmet egy dologra. Aki szolgáltatás végzésére adja a fejét az nem csak jogokat szerez, hanem kötzelezettségeket is vesz a nyakába. Pl. azt a kötelezettséget, hogy mindenkit köteles kiszolgálni. Ha nem ezt teszi, akkor bármit mond is az igazságérzet a jog alapján a kutast fogják meghurcolni.

Vagyis a rendszer rossz, azt kellene megreformálni. Csakhogy ez a kérdés messzire vezetne. Nem véletlenül van annyi megélhetési antifasiszta, jobboldaltólrettegő, holokausztbizniszes, és ilyen cikkeket író alak. A rendszer őket támogatja, pénzeli, stb.

GaZe 2009.11.12. 12:01:49

bezzeg milyen felháborító amikor ki van írva, hogy "MAGYAR NE LOPJ!"

a sok felháborodó miért nem a rendőrségen kéri számon, hogy ha ott a videofelvétel (amit pont az ilyen esetek miatt készítenek) szóval, hogy akinek ez a dolga és még fizetést is kap érte. az miért is nem teszi a dolgát?

@==T==: azt jó látni, hogy van még némi józan ész a magyar fejekben, meg azt is, hogy még az ezzel a józan ésszel rendelkezőben lakozik némi erő arra, hogy kommenteljenek is, a szomorú viszont, az előtte álló 99% komment, amely szerint a XXI. századi magyarországon teljesen korrekt dolog valakit a bőrszíne alapján ELŐRE elítélni (itt ugyanis az történt, hogy derék benzinkutasunk, un bloc MINDEN cigány emberre vonatkozóan határozott).
De komolyan. A sok apartheidet helyeső arc szeretné ha őket mondjuk azért nem engednék be a tescoba, mert egy másik fehér ember lopott onnan? Az szar lenne, mi?
De persze fehér ember olyat nem csinálni, mi?

Magyarország a balkán kapuja.
most, hogy kivételesen nincs itt idegen hadsereg, megszálló hatalom, most majd kiderül, hogy akkor a balkáni posványba óhajtunk belesüppedni, vagy egy nehezebb és hosszabb utat próbálunk meg végigjárni.
Erős kutya baszik, ugye.
Aztán megy a sopánkodás amikor nem mi voltunk az rősebb kutyák és minket basztak meg.

A "cigányokra nem vonatkoznak a törvények"-et hablatyolókat kérdezném, hogy akkor miért is nem a törvényi végrehajtást vegzálják? (valamint: ha a cigányokra nem vonatkoznak a törvények, akkor miért van erőteljesen felülreprezentálva számuk a börtönökben? tudom, tudom, a vérükben van. Az önellentmondás sosem volt gond a magyarembernek.)

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.12. 12:01:51

Szanalmas orszag szanalmas emberekkel: megint a tolvaj a szegeny, vedendo allat, es a karosult, a dolgozo ember a geci, leugatni valo fasz.

Te ember, nem vagy te egy icipicit fasz?

yarisugi 2009.11.12. 12:03:39

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

Nem kell így felfogni mert ezeket a cikkeket direkt így irják meg. Tudják hogy ráugranak a felháborodott olvasók és teleírják kommentekkel elküldik az anyjába. A cikk író jót röhög ezen mert ez jó sok látogatottságot hoz, jó sok reklám letöltést, sok bevételt.

Nem hiszem hogy komolyan gondolná bármelyik ilyen cikket. A blog.hu az index üzleti érdekeltsége, muszáj nyomatni hogy hozza a pénzt. Azért is rakják ki az index címlapra.

Ezt persze soha nem fogják neked elismerni de nyugodtan el hiheted hogy igy van.

Samott 2009.11.12. 12:03:43

Technikai kerdes: hogyan tudja megvalositani a kutas amit leirt? Amikor beall a nagycsalad odamegy es szol nekik hogy ácsi? Vagy sorompot szerel fel?

phaidros 2009.11.12. 12:03:57

Mondjuk akkor sem ez a megoldás. Hanem mondjuk padlóból felcsapódó sorompó a kocsi elé, mögé. :)

szvsz 2009.11.12. 12:04:39

Szarosfarku ballib elempé-szadeszos fajvédőink megint más faszával verik a csalánt...
Lehet nekik a szeretett tizsviirek közé költözni és majd onnan ájvékolni.

OmegA404 (törölt) 2009.11.12. 12:04:41

szerintem magánterületen le is lőhetné őket.

2009.11.12. 12:05:20

Wahorn jó példa a szemléletváltásra: www.youtube.com/watch?v=6hfHlgO5Rzo

xi00 2009.11.12. 12:05:21

hogy lehet ennyire osotba a blogger?

fizetnek neki, vagy meggyőződésből ilyen?

egy biztos, a való élethez köze nincs, sosem látta, hogy mi történik, hogy ezek az emberek milyenek...

és most biztosan azt hiszi, hogy ő a jani, és kurvára igaza van - és mutogatja a sok haverjának, hogy látjátok a sok rasszer barom hogy hőbörög és a haverjai pont ugyanezt gondolják és közben megnyugodnak, hogy tettek valamit a gyűlöletbeszéd ellen

közben persze valahol felsír egy gyerek

valahol meg megkéselnek egy nyugdíjast...

szvsz 2009.11.12. 12:07:13

@yarisugi: nem jön reklám, tűzróka van meg adblokk. Tehetik az egész szarhalmazt blogostól flashbe és tolhatják adserveren keresztül. Muhahahahaha.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.12. 12:07:21

@Pepe135:

Ez plusz beruházás, tehát a kutas szív a nem fizetők miatt.

Normális emberek esetén maradhatna a mostani gyakorlat, miért mi változtassunk a szokásainkon?

Nem inkább a normális szokásokat kellene terjeszteni?

Az előre fizetés a bizalmatlanságon alapszik és sokkal hosszabb ideig tart így tankolni. Egy normális állam közössége a renden, a törvényeken és a bizalman alapszik.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.11.12. 12:08:35

1. a fizetési bizalmatlanságot előrefizetéses módszerrel meg lehet oldani. Aki nem fizet, nem kap. Nem kell válogatással vacakolni.

2. Ha azt írja ki, hogy a kút tulajdonosa fenntartja a jogot, hogy magyarázat nélkül megtagadja a kiszolgálást akkor nincs semmi probléma, nem kapja a nyakába a rasszizmust meg a többit. Ez a PC fogalmazás nagy előnye, hogy nem kell előre okosnak lenni, és megmagyarázni, hogy kik nem lesznek kiszolgálva. Ráadásul jobban is működik, mert a nem-cigány rosszarcú ügyféllel sem kell foglalkozni.

Páneurópai Harci Kos 2009.11.12. 12:08:39

"az általam üzemeltetett és tulajdonomat képező benzinkutat BEZÁROM A ROMA, CIGÁNY KISEBBSÉG ELŐTT!”"

Akkor mostantól az engedélyed visszavonva.
további szépnapot.

OmegA404 (törölt) 2009.11.12. 12:09:12

Te nagyon liberális. Mi fáj, hogy kiírták.
Jársz szórakozóhelyre? Láttál ott cigányt a kurvákon kívül.

szerinted csak ide nem engedik be őket?

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2009.11.12. 12:09:15

Kíváncsi lennék arra is, hogy miként dönti el ez az úriember valakinek a cigányságát, romaságát, aki nála kuncsaftként megjelenik. Gondolom elsősorban a bőrszín, hajszín, s egyéb esetleg még fellelhető külsődleges rasszjegyek alapján. De egy világosabb bőrszínű is gyanús lehet ám, ha például az adott egyént Kolompárnak hívják.

úgy baszkikám ahogy a bajnai gyerek eldönti hogy ki a 200 cigány aki közalkalmazott lesz

ami pedig kimrét illeti hát őt meg ki nem szja le?

Picitures doktor 2009.11.12. 12:09:35

@phaidros: vagy puskából kicsapódó lövedék??Fejlettebb szomszédainknál nyugodtan lelövik a tolvajt.

gorcsev54 2009.11.12. 12:09:50

Nem tudom a blogger mit akart írni, de inkább ne írt volna semmit.
Kertészt nem kommentálom , nincs mit maradjon csak Berlinben

nyílméregbéka 2009.11.12. 12:10:36

Különben a benzinlopás mitől is lenne MEGÉLHETÉSI bűncselekmény?

Ha már valaki megengedheti magának, hogy AUTÓT tartson, akkor olyan kurva csóró nem lehet, hogy a benzinre nem fussa.
Ha meg tényleg csóró, adja el az autót, egyből lesz mit enni pár hónapig.

Szóval nem tudom sajnálni az autótulajdonos benzintolvajokat.

Viktus 2009.11.12. 12:10:46

A blog szerzője egyszer belekóstolhatna a mukásdinak nevezett v.mibe, amiért ellenszolgáltatás jár. Nem segélyekből élne értené mi a szitu a levélben.

rowi 2009.11.12. 12:11:21

a szépemlékű Molnár Oszkárról annyit, hogy a jelen állás szerint mégiscsak igazat mondott...mióta kiderült, hogy mszp-s képviselők a saját lapjukban is ugyanarról beszéltek, valahogy nagy csönd van a témáról...

vauvauvau 2009.11.12. 12:11:29

Egyértelmű, hogy egy fasz a benzinkutas.

Kúrcsány Ferenc 2009.11.12. 12:11:30

A blog írója forgalmat akar, ezért keveri a (cigány)szart. S lám, lőn forgalom.

vauvauvau 2009.11.12. 12:11:56

Már látom, ma a Kontrában ez lesz a téma.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.11.12. 12:12:11

@Nazareus: Einstein mondta assze, hogy a rasszizmus a történelmi tapasztalatok összegzése és megjelenése a társadalomban. Lehet, hogy nem ő mondta, de félig igaz.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.12. 12:12:19

mondjuk nem is értem, hogy lehet fizetés nélkül tankolni. Nem lehet úgy megoldani, hogy a kutas bentről csak fizetés után nyitja meg a kutat, majd ha a számláló elérte a kifizetett mennyiséget, elzárja? (Persze kártyás fizetés esetén már régóta működik, hogy csak akkor tankolhatsz, ha lehúzod a kártyádat)

yarisugi 2009.11.12. 12:12:46

@GaZe:
Ahol ki volt írva hogy magyar ne lopj ott sajnos sok esetben magyar állampolgárságú bűnöző életformát folytató népcsoportok loptak. Arra gondolsz amikor ezt 20 éve Ausztriában kiirták. Az osztrákok annyit tudtak hogy Magyarországról érkező emberek lopnak. Nem tudtak különbséget tenni (most már valszinüleg tudnak).

Az ilyen feliratokban hogy magyar ne lopj az az igazán felháboritó hogy a többségében nem bolti tolvaj magyar etnikumú és magyar állampolgárságú embereket sérti, magyar állampolgárságú roma etnikumú polgártársaik disznóságai miatt.

Kanadában vízumkényszer lesz megint, magyar állampolgárok miatt akikről mindenki tudja hogy csak magyar állampolgárságú cigányok.

Ezt az összemosást kellene megszüntetni. A romáknak el kell döntenie hogy magyarok vagy romák és hogy az etnikumukat csak takarózásra használják. Ha magyaroknak érzik magukat akkor tartsák be a magyar törvényeket és viselkedjenek úgy ahogy az normális állampolgárokhoz illik, ahogy a sváb, szlovák és más magyarországi kisebbségek tagjai is teszik.

Vagy mondják ki hogy ők nem magyarok hanem romák vagy cigányok vagy amit akarnak és hogy nem akarnak normális emberként viselkedni. De akkor ne várják el hogy a magyar társadalom adjon nekik pénzt, adományt, segítséget és még azt is birkaként tűrje el hogy ha hálából kirabolják, megalázzák ezek az emberek. Akkor éljenek autonóm területen, saját törvényeik szerint, van nekik a Romani Cris, éljenek a saját erejükből és hagyják élni a többi embert is.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.11.12. 12:13:23

gondolom, a kutas sem az első eset után tette ki a táblát. gondolom, volt egy ilyen eset, mondta az embereinek, hogy azt a valakit többet ne szolgálják ki. jött a következő ilyen, rákerült a listára, ami egy ideig szaporodott, míg végül a kutas megunta. na, ekkor került ki az a tábla...

Baszkurátor 2009.11.12. 12:15:53

Amellett, hogy teljesen megértem a kutast azt kell mondanom, hogy Ő fog rábaszni erre a mutatványra is ( sjanos ) .Hiába a tulajdona, hiába ő üzemelteti ilyent nem csinálhat.Nem olvastam el az összes hsz-t de talán volt vagy esetleg lesz valaki aki ért ehhez jogilag és elmagyarázza miért is volt ez ballépés a tulajtól.

2009.11.12. 12:16:40

Tökös liberális gyerek, add már meg a címed bazmeg, szólók néhány roma csávónak, hogy menjenek hozzád este, biztosan van mit ellopni. Utána vernyogjál.

yarisugi 2009.11.12. 12:17:03

@vauvauvau:
Fasz a benzinkutas.
Fejtsd ki, mit és hol hibázott és mit kellene tennie annak érdekében hogy a vállalkozása normálisan üzemelhessen.

Kamera, video van, ez kipipálva. Eredménye semmi.
Szólt a rendőrségnek, kipipálva. Eredménye semmi.
Szólt a kisebbségi képviseleteknek, kipipálva. Eredménye semmi.

Mi lenne a javaslatod?
Mert gondolom nem az hogy tekintse isten csapásának az ilyen pofátlan lopásokat, írja le veszteségként vagy ügyeskedje vissza a becsületes vevőkön.
Gondolom az sem hogy állítson őröket minden benzincső mellé.

Hát akkor mi lenne a megoldás? Várom a hasznos javaslatodat, a kutas is biztosan örülne.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.12. 12:17:12

@yarisugi: ez egy jo meglatas. csak nem nepszeru a parlamentben. pedig nicnsen benne semmi rasszista csak oszinte.
respect.

KolomparVinetu 2009.11.12. 12:17:19

Kedves cikkíró!
Őszintén kívánok mielőbbi, de minél hosszadalmasabb kínhalált valamelyik kiváló, baráti cigánycsaládban csicskaként. Hátha közben sikerül eldöntenie, hogy ki a cigány. öszintén kívánom neked, hogy DÖGÖLJ MEG

Viktus 2009.11.12. 12:17:42

@Evil One:

Mondjuk ez tényleg Balkán. Nyugaton, ha folyamatosan járnak egy benzinkúthoz, és fizetésnélkül távoznak a kamerák kereszttűzébe lecsukják őket ott nem élvez mentességett egyetlen társadalmi csoport sem.

2009.11.12. 12:17:49

Amerikában egyébként (ami közismerten náci állam) a kutas még le is lőné aszt a gecit, aki lopja a benzint.

Úgyhogy ez a tábla még igencsak européer megoldás...

Baszkurátor 2009.11.12. 12:18:03

@yarisugi: Ehhez én csak annyit tennék hozzá vazsmegyeiként, hogy az osztrákok semmivel sem viselkedtek / viselkednek különbül és itt is kilehetett volna tenni hasonló tartalmú táblákat.

hhh. 2009.11.12. 12:18:07

kedves posztíró!
"Ám, ha mégsem ez lenne a valóság, hanem az, hogy a benzinkút tulajdonost az a néhány gépkocsi tulajdonos károsította meg, akiknek a rendszámát fel is sorolja a tájékoztatásában, akkor nem egészen világos előttem, hogy miért, milyen alapon zárja ki valamennyi romát, még a nem Magyarországon élőket is, abból a szolgáltatásból, amelyet egyébként másoknak biztosít."

szóval, szerinted mi alapján szállta meg USA egész Irakot és Afganisztánt?
szerinted mi az a vízumkényszer pl? nemzetközi jogban ismerhetjük?
gyökér te vagy.

mallac 2009.11.12. 12:19:23

Így van magyarország balkanizálódott, már fizetés nélkül távoznak élőlények a benzinkútról.Magyarországot vissza kell vezetni európába, ehhez a cigányokat meg kell fegyelmezni,ha kell tűzzel vassal.Van egy párt ami felvállalja ezt a nehéz feladatot támogassuk hát őket, hiszen gyermekeink biztonságáért küzdenek!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.12. 12:20:45

majd szepen eljutunk az olasz mintahoz: benzinkut elott megvaltod a jegyet amennyiert tankolni akarsz. jah, nem fert bele a tankba? ej ej.. jah, elromlott a keszulek ami adja a ticket-et? ej ej...

akkor most

fasz a benzinkutas?
fasz a rendszer?
fasz a cigany, aki miatt ilyen lett a rendszer?

megint a tisztesseges ember szopik a rohadt cigok miatt.

jah: es ne felejtuk el: fasz a blogiro.
Meglepo modon az en blogomat nem teszik a zsido index cimlapra. :))) bar ott is vannak utos, tobbseg alltal nem latott, temak... csak hat ugye a kommunizmus-liberalizmus a meno hazankban, nem az egyenesbeszed..

eszkep 2009.11.12. 12:21:14

Ebben a bőlére eresztett blogbejegyzésben - szokás szerint - megint nincs szó a lényegről: ha a rendőrség, ügyészség tenné a dolgát (hisz ezek szerint KAMERAFELVÉTEL bizonyítja a lopásokat!), nem szorulnának a kifosztottak ilyen "pótcselekvésre".
Persze szokás szerint a bűnöző helyett az ÁLDOZATOT fogják elővenni...

varikon 2009.11.12. 12:21:55

Szégyellem magam a hozzászólások 80 %-a helyett is. Valószínűnek tartom, hogy ilyen "egyszerű" gondolkodású emberek reagálnak ilyen módon egy-egy írásra.
Igaza van az írónak! Igenis elítélendő az ilyen magatartás. Nem lehet kollektíven büntetni! Emberek! Próbáljatok már felülemelkedni egy kicsit!

Mielőtt nagyon kikelnétek magatokból: abban a megyében élek, magyar nemzetiségűként, amelyben a cigányság legnagyobb arányban van jelen. Van tapasztalatom, szerintem sokkal nagyobb, mint az itt hozzászólók többségének!

Véleményem szerint a benzinkutas diszkriminációját sürgősen meg kell szüntetni!!!

Nazareus 2009.11.12. 12:22:53

@molnibalage: Az emberek 3 különbözö csoportba tartozhatnak - legalabbis a következö megitélés alapján:

1. Nem önkéntes csoporttagság. Ilyen a rassz, börszin, életkor, stb. , vagyis ami nem az egyénen múlik.

2. Önkéntes csoporttagság. Ilyen pl. a tüzoltók (nem muszáj tüzoltónak lenni), Fradisták (nem muszáj fradistának lenni), gárdisták, stb.

3. A félig-önkéntes csoporttagság. Ez a legnehezebben megfogható, olyan, amin elvileg változtathat az ember, csak nagyon nehéz. Ilyen például sok helyen a vallás. Egy afgán kisfiúból igen nagy valószinüséggel lesz muzulmán. Tehet róla? Tehetne ellene? Elvileg igen, de gyakorlatilag nem nagyon vagy nehezen.

A mostanság liberálisoknak nevezett csoportok (és a cikkiró) azt hiszi, hogy az 1-es alapján van a cigányok elleni ellenérzés a társadalomban. Pedig nem. Részben a 2-es és részben a 3-as pont miatt. A 2-es pont miatt amikor fizetés nélkül távozik a benzinkútról és a 3-as pont miatt, mert üvöltözik az utcán. Amelyik cigány le tudja vetközni a 2-es és 3-as pontban lévö viselkedésmintákat, azokat szinte teljes mértékben befogadja a társadalom. Elismerem, a 3-as pontot nem könnyü túllépniük és ebben segitség is kell nekik. A 2-es pontban leirt esetekben pedig szigorúan fel kellene lépni velük (és persze mindenki mással) szemben.

DArchAngel 2009.11.12. 12:23:22

@Picitures: pontosan erre gondoltam. Még valami: egy vállalkozó nem kevés gondolkodás, megaláztatás és veszteség után dönt csak így. Neki sem jó, hogy "lerasszistázzák", kiesik valamennyi bevétel, ráadásul a cigók is rászállnak, meg esetleg még rendőrség meg az ombudsman. Sok kocsmában van hasonló korlátozás, pedig dzsippók vedelnek rendesen, főleg ha segély van. De a kocsmárosok egy részének egyszerűen nem éri meg a stressz miatt, mert mondjuk nem szeretik a kések és szamurájkardok villogását. Egyébként a kocsmákban az is ki van írva "Ittas egyéneket nem szolgálunk ki.". A posztíró után szabadon: ki ő, hogy eldöntse, mikor vagyok ittas, és mikor csak szalonspicces? Hazudhatom-e, hogy rasszista, mert nem azt nézte, hogy be vagyok állva, mint a gerely, hanem hogy fekete hajam van? És akkor majd elítélik kisebbség elleni izgatás miatt? Röhejes ez a rasszistázás. Magyarországon hivatalosan csak magyar állampolgárok élnek. Belőlük csak azt enged be a kútra, akiket akar. Arról ő nem tehet, ha többségük roma nemzetiségű.
A megélhetési bűnözést és a 20000 Forintos értékhatárt nagyon gyorsan el kellene törölni, és leszarom, hogy akkor kétszer ennyi börtön kellene. Építsünk, úgy is jobban megérné. Pláne, ha igazi *büntető* intézetek lennének...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.12. 12:23:26

@varikon: probalj egy kis agyat noveszteni. addig a 80% szegyenkezik helyetted is.

Baszkurátor 2009.11.12. 12:23:46

Szerintem valami ilyesmi lesz / lenne itt is a helyzet.
Pedig ( mondom mégegyszer ) teljes mértékben egyetértek a kutassal!!!

"Az elsôfokú bíróság ítéletében megállapította: „az
alperes azzal, hogy az általa üzemeltetett vendéglátó
üzlethelyiségben nem szolgálta ki az I. és II. r. felpe-
reseket, megsértette a személyiségi jogaikat. A jövô-
ben az ilyen és hasonló jellegû magatartásoktól az al-
perest eltiltotta”, és az alperest 100 000 forint közér-
dekû bírsággal sújtotta. A lefolytatott bizonyítási eljá-
rás eredményeként az elsôfokú bíróság arra a követ-
keztetésre jutott, hogy az alperes indokolatlanul és a
szakmai szabályokat sértve járt el akkor, amikor a fel-
peresek kiszolgálását megtagadta. Ezzel egyúttal ôket
hátrányosan megkülönböztette, így a Ptk. 75. és 76. §-
aiban védett személyhez fûzôdô jogaikat megsértette.
Emiatt az alperest a jogsértés megállapításán túl a jog-
sértéstôl eltiltotta. A hátrányos megkülönböztetés gya-
korisága miatt szükségesnek tartotta közérdekû bírság
kiszabását is a Ptk. 84. §-ának (2) bekezdése szerint."

Forrás : 157.181.181.13/dokuk/02-34-19.pdf

yarisugi 2009.11.12. 12:24:00

@KolomparVinetu:
Már írtam feljebb hogy ez felesleges.
A poszt író jól kinevet ezért.
Ott van jobb oldalon a reklám csík, minden kommentnél, frissítésnél jön érte a bevétel.

A probléma érdekes de a poszt író csak játsza az eszét ugyanúgy mint a többi blg.hu blog provokátor cikk írói.

Gondolj bele:
Ha a hírrel kapcsolatban egy olyan ciket ír hogy "a tökös kutas jól megmondta a cigóknak" akkor arra legfeljebb pár helyeslés jön, sokkal kevesebb felháborodás. A helyeslések után pedig unalmas lesz a cikk, kevesebb letöltést kap.

Ha viszont ír egy ilyen bicska nyitogató cikket amire pontosan tudja hogy rengeteg felháborodás fog jönni, sokkal jobban jár.

Időnként pár kamu néven ilyenkor bele szoktak a bloggerek rakni olyan hozzászólásokat amik a cikk írót védik vagy beszólnak a felháborodott kommentezőknek, mert akkor azokra újabb anyázások jönnek és még nagyobb a forgalom.

Ez bizony így van, ne hagyd hogy megvezessenek.

eszkep 2009.11.12. 12:24:30

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
"jah: es ne felejtuk el: fasz a blogiro."

Igen, köszönöm, hogy nem nekem kellett ezt leírnom...
Nyivákolhatnak még a fajvédők a bűnözők jogairól, de már régen idő lenne a PROBLÉMÁRÓL beszélni (és nem lefasisztázni azt, aki ezt meg meri tenni), ugyanis ez az első lépés a problémamegoldás - rögösnek ígérkező - útján. A degenerált blogger megmaradt a régi, bevált liberális sémáknál, kapott is egy Index-es linket...

Viktus 2009.11.12. 12:24:51

@varikon:

Nerked is csak azt tudopm tanácsolni a segélyvárás meg a roma cimbikkel kocsmába nyerőgép verés helyett próbáld ki a munkát pl. benzinkútasként, amikor is a fizetésedet nem kapod meg, mert levonják a drága jó etnyikum tankolásaira, és nem érkezik a segély megnézem a debil agyad által kreált reakciókat.

Nazareus 2009.11.12. 12:26:04

@varikon: Nem lehet kollektivan büntetni? Légyszi szólj az EU-nak is a Benes-dektrétumok maitt. És miért ne lehetne kollektivan büntetni? Ha a fradi-szurkolók törnek-zúznak, akkor legközelebb az összeset megmotozzák - ez is kollektiv büntetés.

yarisugi 2009.11.12. 12:27:07

@yarisugi:
Varikon például tipikusan egy ilyen kamu kommentező, szándékosan további dühöngést provokáló beszólással.

Legjobb ezeket trollnak tekinteni és nem etetni őket hanem válasz nélkül hagyni.

eszkep 2009.11.12. 12:27:17

@varikon: "Véleményem szerint a benzinkutas diszkriminációját sürgősen meg kell szüntetni!!! "
Nem az OKOZATTAL kellene kezdeni a problémamegoldást, hanem az OKKAL nemde??? Volt most már közle 8 éve erre jelen kormányunknak, de az eddigi hozzáállásuk csak RONTOTT a helyzeten, nem javított.
Hülyeségeket nyivákolsz most is, és egy szót sem ejtesz az ÜGYÉSZSÉG, BÍRÓSÁG, a KORMÁNY, JOGVÉDŐK felelősségéről!!!

Irgun 2009.11.12. 12:27:32

Nagyon cuki a bejegyzés...nekünk boltunk volt angyalföldön...és kik akartak átvágni meglopni állandóan...nem fogjátok kitalálni...a kokerok...szóval én megértem a benzinkutas úrat..

BKV reszelő 2009.11.12. 12:27:35

Ki ez a fasz, aki ezt írta ?! Mi lenne, ha a harry potter színes világa helyett végre a mai magyar valóságot nézné és nem írna hülyeségeket ?! Be kéne költöztetni egy olaszliszka szélén álló házba a hülye családjával, hamar megtanulná, miért rühelli mindenki globálisan a cigányokat.

baliquez 2009.11.12. 12:27:40

A benzinkút magántulajdona, azt szolgál ki akit akar. Ha azt írja ki hogy mostantól ujgurokat nem szolgál ki akkor szíve joga. Nem kényszeríthető senki hogy szándékosan meglopassa magát ha elkerülheti.

Posztíró meg a rózsaszín pécéfelhőn keresztül nem érzi át a kutas elkeseredettségét: bele sem gondol abba hogy milyen előzmények sokaságára van szükség ahhoz hogy valaki ilyet kiírjon!! Az a nem mindegy pedig.

Finnországban sok boltban ki van írva finnül, svédül és angolul is hogy népviseletbe öltözötteket nem szolgálunk ki. Népviseletbe meg az van öltözve akire ő azt mondja. Pont. Szerinted kit fog hamarabb kiszolgálni, egy lapp népviseletbe öltözött polgárt vagy egy susogósba vagy bármibe öltözött cigányt? Megteheti, és meg is teszi.

Ugyanott, ha cigányt lát a rendőr a városban akkor megkérdezi mit keres ott (munkát keres, persze ez a leggyakoribb válasz), elviszi a munkaügyi hivatalba, soron kívül megnézik mikor volt ott utoljára. Mivel egy közös hálózatú számítógéprendszeren van az ÖSSZES, Finnországban lakó minden hivatalos adata (rendőrség, adóhatóság, közművek, tb stb.) ezért pillanatok alatt kiderül hogy ki mit kamuzik. Akkor a rendőr kiviszi az illetőt a városszélre és megmondja neki hogy ha még egyszer meglátja a városban akkor lesitteli. És lesittelik, KMK-ért, közrendzavarásért meg ami még eszükbe jut.

Nem előítéletből teszik, keserű tapasztalatból. Mégsem halljuk hogy az EU meg a média tele lenne azzal hogy pl. a rasszistanáci finnek milyen csúnyán bánnak szegíny romákokkal. Megsúgom, ha minden benzinkút és bolt nálunk is hasonlóan járna el, akkor is csak a megélhetési fajvádők visítoznának, az EU meg leszarná magasról.

Az ember túlélésének a lényege a tapasztalatok feldolgozása. Ha azt látja hogy a nagy csíkos cica esélyesen megöli, akkor távolságot fog tartani nagy csíkos cicáktól akkor is ha azoknak szép puha bundája van és kedvesen tudnak dorombolni. Enélkül a tulajdonság nélkül már rég kipusztult volna az emberiség! Ugyanez levezethető társadalmakra is!

Itt meg azt nyomják hogy a tigris nem harap, mert szép. A cigánybűnüző nem bűnös, csak megéli a védendő és becsülendő kultúráját. Hát lófaszt mama. Minden bolt, minden benzinkút JOGGAL kaphatna ehhez hasonló feliratot 2009 Magyarországán, köszönhetően a nemzetvesztésre felesküdött import-fajvédőknek.

Viktus 2009.11.12. 12:27:42

@DArchAngel:

Érdekes nálunk új börtön kell edző termekkel, internettel két ágyas szobákkal az emberi jogi élharcos USA-ban meg egy sivatag közepén felrántottak egy sátortábort, ahol étkezdék kajamaradványait eszik a rabok. :D Ennyit erről.

eszkep 2009.11.12. 12:28:47

@GaZe: "bezzeg milyen felháborító amikor ki van írva, hogy "MAGYAR NE LOPJ!""

Igen, ez egy nagyon jó példa! Kedves bloggíró, erről mikor készül bejegyzés?????

robinzone 2009.11.12. 12:30:06

@Samott: na igen, ez motoszkált bennem is. azt a kutat hamarosan szétveri egy ilyen horda.

DArchAngel 2009.11.12. 12:30:53

@GaZe: a "Magyar ne lopj"-ot szerinted ki miatt írták ki?
Szerinted ha minden elkövetőt lesittelnének, ahogy illenék és nem röhejes (ráadásul felfüggesztett) büntetést kapnának, hány száz százalékos lenne a börtönök kihasználtsága?

Yasashi Tanuki 2009.11.12. 12:31:27

Közgazdasági értelemben joga van meghatározni a vevőkörét. Mivel a környéken feltehetően sok a cigány ezzel a potenciális vevőket zár ki, ezt nyilván mérlegelte a benzinkút tulajdonosa. Mivel a vállalkozó a saját eszközeiből és a saját kockázatára üzemelteti a vállalkozását nem lehet arra kényszeriteni, hogy olyanokkal kössön üzletet akikel az üzletköztést túlságosan rizikósnak tartja. Ha valaki másként gondolja téritse meg a felmerülő kárt.
Csak annak van joga a gyakorlat ellen szót emelni aki kész anyagi áldoztatot hozni.

Viktus 2009.11.12. 12:32:00

@robinzone:

Így is , úgy is, ha buli van :P

robinzone 2009.11.12. 12:34:15

@GaZe: nézzél szét Finnországban!

Evil One 2009.11.12. 12:34:25

@Viktus:

Igen, ez nyilván csak szükségmegoldás addig, amíg az állam, mint olyan nem működik.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.11.12. 12:35:20

tökéletesen megértem. az egész kontinensről ki kellene tiltani a viselkedni képtelen embereket (vagyis a cigányok 99,9999%-át, meg jópár színmagyart is, természetesen)

robinzone 2009.11.12. 12:35:56

@Viktus: demagóg, tudom, de mi fizetjük ezt a bulit! Jó észben tartani.

Samott 2009.11.12. 12:36:26

@robinzone: en speciel nem szetveresre gondoltam, de igazad van, ha ki tud menni szolni hogy ti itt nem tankoltok, akkor azert is ki tud menni hogy begyujtse a penzt a tankolasert. Ha azert osszeverik mert a penzt keri, akkor azert is osszefogjak verni ha el akarja zavarni oket. A sorompo csak otlet volt, gyanitom az nem akadaly.

Viktus 2009.11.12. 12:37:37

@Evil One:

Ahm , és a benzinkutas miből visz haza kenyeret? , vagy ő meg menjen lopni a pékhez? :D míg egyszer az állam működni kezd ...

gpetersz 2009.11.12. 12:38:42

Ne csodálkozzatok... ez a blog mindig is szélsőségesen liberális álláspontot foglalt el (lásd: jogvédelem).

Így nem csoda, hogy toleranciát csak másoktól vár el.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.12. 12:40:43

Korrekt a pasi, jól tette, mindenkinek ezt kéne csinálni! Bár arra kíváncsi leszek, milyen büntetést rónak majd ki rá!

Werwolf 2009.11.12. 12:40:46

Sajnalom a kutast, mert felek, hogy a dolgot rossz oldalrol kozelitette meg.
Sajnalom ot, mert attol tartok, hogy hamar elveszik majd az engedelyet. Felek, hogy nem nyerhet.
Minden szo, minden egyeb helyett technikailag kellett volna megoldania, hogy ne lehessen tankolni, csak fizetes utan. Igen, kerult volna valamibe. Igy viszont felek, hogy elbukja az egeszet.
Nem beszelve arrol, hogy mi lesz vele, ha az elszemtelenedett tucskok, majd nekiallnak meglincselni ot, es szetverni a boltot, mert nekik a benzin az "jar".
Magyarorszagon jelenleg az szdsz-mszmp-fele hazarulo, tudatos orszagrombolo torvenyek hatarozzak meg a jogokat es kotelessegeket.
Nem sokaig mar.

movhu 2009.11.12. 12:41:04

A szélsőségességét mindig ak aktuális hatalom töketlenkedése hívja életre. Ha minden mocskos tolvajt sittre vágnának, a rendőrség el tudna és el akarna járni, akkor itt nyoma sem volna a rasszizmus szikrájának sem.
Az ember úgy születik, hogy igazságérzete van. Ha ezt kelégíti neki a hatalom, akkor nem tör elő belőle. Ennyi.

Céltalan Gyűlölet :) (törölt) · http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6let 2009.11.12. 12:41:36

reméljük bevezetik az állampolgárságtól való megfosztás lehetőségeit hazaárulás (pl cigány menekültek) esetében!

Viktus 2009.11.12. 12:41:42

A munkakerülő segélyekből élő álliberálisék elvárnák, hogy a benzinkutas senkit ne szolgáljon ki, hanem zárja a bazárt, ahogyan a tesco esetében kierőszakolták. Nem írhatta ki a tesco cigusok ne lopjatok, hanem beakarta zárni a sarkadi boltot komplette ... na ez az ami Balkán.

2009.11.12. 12:41:42

Egyébként teljesen egyetértek azzal, hogy ilyen módszerekhez nyilván azért folyamodik a kutas, mert a magyar állam hatóságai és erőszakszervezetei képtelenek a feladataik ellátására.

Nem pimpogni kell, hanem tudomásul venni: Ha az állam gyenge és tehetetlen, akkor az emberek előbb-utóbb megpróbálják kezükbe venni a sorsuk irányítását.

BF79 2009.11.12. 12:42:13

A kommentelők többsége azt nem érti, hogy hiába csak cigány elkövetők voltak a benzinkúton, nem lehet általánosítani származás alapján. Tételezzük fel, hogy 10 cigány autósból 9 fizetés nélkül távozik (bár én gyanítom, hogy nem feltétlenül csak az autósokkal volt a baj), nehezen tartom valósnak ezt az arányt, valószínűleg sokkal kisebb, de képzeljük el. A maradék 1 embert az égvilágon semmi joga a tulajdonosnak kitiltani a kútról, morális oldalról sem.
Nekem vannak zenész roma ismerőseim. Soha életükben nem loptak semmit, mindig keményen dolgoztak. Ha egy éjszaka valahol zenélnek, mennek haza, tankolnának, de nem tehetik, mert "cigányoknak nem lehet", akklor mit fognak érezni?

Ha származási alapon ítéltek meg minden cigányt, azzal mindegyiknek - a bűnözést soha még a fejükbe sem vevőknek is - ellehetetlenítitek az integrálódást, amit szeretnétek. Ezzel csak rontotok a helyzeten, amit tény, hogy nem ti idéztetek elő.

Igen, a cigányság körében ma kimutathatóan magasabb a bűnözési arány bizonyos bűncselekmények esetén. De a magasabb arány nem jelenti azt, hogy mindenki. Engem raboltak ki cigányok (egészen pontosan adott összegű készpénz átadását javasolták, ha csak nem szeretnék egy fémtárgyat a hasamban érezni), mégsem gondolom, hogy mindegyik bűnöző.

Bár sajnálom, és egy bizonyos fokig megértem a benzinkutas tettét (de nem értek egyet vele), ezt látva és a kommenteket olvasva úgy érzem, hogy nem a megoldás felé haladunk, hanem távolodunk tőle.

Valaki2 2009.11.12. 12:42:45

@GaZe: megszólítottként válaszolok.

Nézd, 1 darabot bezárnak, egy csoportot meg hagynak a fenébe. (lásd olaszliszkán az összes ott lévő embert bíróság el kellett volna állítani, aki ütött, azért, aki nem segített a tanáron, azt meg segítségnyújtás elmulasztása miatt)

Hogy miért történik mindez? Azért, mert a rendőrség masszívan politika vezérelt, a cél meg a bohóckodó gárdisták "féken tartása", nem pedig a rendfenntartás, ami a hétköznapi emberek életét igazán meghatározza.

Rossz a rendszer, ebben egyetértünk.

Viktus 2009.11.12. 12:43:01

Szörnyű hírek:

Több ezer cigány vándorol ki Kanadába!!!

Delegációt küldene Kanadába az országos cigány önkormányzat, hogy meggyőződjön a kivándorolt cigányok valós helyzetéről.
Az egyik cigány internetes portál szerint több ezer cigány kel útra néhány héten, hónapon belül, hogy Kanadába induljanak "itthoni, kilátástalan helyzetük elől".

:D

movhu 2009.11.12. 12:44:30

@BF79: A módszer nagyon egyszerű. Aki egyszer fizetés nélkül távozik a benzinkútról, azt lecsukják egy évre. Második esetnél 5-re. Hidd el, akkor a szegény egy szerencsétlen cigányt nem fogja senki kitiltani.

iNick 2009.11.12. 12:44:32

Te beteg vagy. Egyébként meg semmi közöd hozzá.

ö...mikó? 2009.11.12. 12:45:50

Kedves Posztíró!

Ne foglalkozz szerintem olyan kérdéssel, amihez nem értesz. Költözz be közéjük, éld úgy az életed, ahogy ezek az emberek, s lehet Te leszel a legnagyobb rasszista.
Azt kéne már végre az ilyen álértelmiségi blogíróknak felfogni, hogy nem elő-, hanem utóítéletekről van szó. Nap mint nap példákkal szolgálnak romáink arra, hogy képtelenek a békés együttélésre. Nézd meg a Wahornt, nagy szdsz katona volt, leköltözött vidékre, egy kis faluba, ahol szembesült a valósággal, s szerintem utána tudsz Te is járni (bár eme cikk után kételkedem értelmi képességeidben), hogy hogyan változott a véleménye. Emberek millióit terrorizálják nap mint nap, s Te a rasszizmus miatt ajvékolsz. Ez Magyarország....
Ja, én válaszolok kérdésedre: Gárdisták még nem loptak, s valószínűleg nem is fognak, talán ezért nem írnak ki hasonlókat róluk.....

énlennék 2009.11.12. 12:45:55

Jók az ilyen posztok: hírt adnak az ehhez hasonló történetekről, és gyűjtik jövő májusra a sok-sok ikszet a Jobbiknak.

Viktus 2009.11.12. 12:46:27

@BF79:

Irány neked is dolgozni, ha mondjuk 10-ből csak 4-6 mit tudom én "rocker, ügyvéd" nem fizet ki nem fogsz te sem elmenni a következőkben" ügyvédekhez" dolgozni pedig vannak nagyon rendes "ügyvédek" is, akik fizetnek pl. , ha pedig elmész rövidesen tapasztalhatod, hogy tönkrementél. Ennyi. Kapise?

A megoldás az lenne, ha működne a rendőrség nem csupán az autósokat húznák le annyi pénzzel amennyivel tudják, meg rohamosztagos ruhában az államvédelmi terrort tudnák űzni ... hanem pl. biztosítani a rendet pl. beviszek egy felvételt, hogy ez meglopott menjenek ki csukják le. Ne basszon még le a rendőr is, hogy minek zavarod ilyesmikket.

2009.11.12. 12:47:03

@yarisugi: A reklámokat ki kell b@szni az oldalról, és akkor ennyi.

Mindenkienk csak ajánlani tudom, hogy FF+Adblock Plus+esetleg NoScript. Oszt akkor máris sokat tettünk azért, hogy egy blog ne a reklámok miatt létezzen.

Samott 2009.11.12. 12:48:23

@Viktus: Ne vicceld el a dolgot, ez tenyleg szornyu hir. Ugyanis Kanada is ugy fog reagalni mint a kutas, es kitilt mindenkit aki Magyarorszagrol erkezik (azaz vizumkenyszert vezet be). Azt pedig mi is megszopjuk.

Színes Géza 2009.11.12. 12:49:27

A sok okoskodónak cigány szomszédokat/ ügyfeleket/ támadókat kívánok.

Kertész meg le van szarva. Ennyi.

chydorus 2009.11.12. 12:49:28

"Arra azért kíváncsi lennék, ha holnap teszemazt néhány gárdaegyenruhás alak távozik fizetés nélkül a boltjából, akkor ez ügyben is ki fog e akasztani a kirakatára egy feliratot?"

Posztíró, láttál már cigányt? És több cigányt? Esetleg éltél már olyan lakóházban vagy faluban ahol akár egy cigány család is képes felforgatni az emberek hétköznapi életét, nyugalmát?
10 éve a 8. és 9. kerületet járom a munkám miatt, nekem nem egy tetű rózsadombi szociológus fogja megmondani, hogy mi nincs és mi van ebben az országban.
Látom én a saját szememmel...
A gárdista hasonlatod alaptalan, ocsmány fikció. A gárda nem a cigányok ellen jött létre, hanem a magyarok, az átlag ember és legfőképpen a vidéki emberek védelmére.
Az pedig kinek szegénységi bizonyítvány, hogy 10 elkövetőből 9 cigány? Talán annak aki kimondja a tényt, az igazságot, szót emel ellene?! Vagy az áldozatoknak?! Miért pont cigánnyal raboltatja ki, vereti meg, öleti meg magát?
Szélsőség szélsőséget szül. Közhely, de igaz. Ha nem teszik helyre a bűnöző, deviáns életmódot folytató cigányokat, akkor tényleg előfordulhat, hogy valaki válogatás nélkül elkezdi lőni őket. Ez sem helyes, de ne tessék csodálkozni és úgy csinálni, mintha érthetetlen okok vezettek volna ide... A megoldás, hogy meg kell védeni az embereket!!! Ne az átlag féljen, féljen az aki valami rosszra készül és tízszer is gondolja meg.

Picitures doktor 2009.11.12. 12:49:39

@varikon: szégyeld magad te.Az egyszerű ember így gondolkodik.Az egyszerű ember úgy gondolkodik,hogy dolgozik,küzd valamiért,hogy abból a számára fontosakat,a családját,a Valakiket eltartsa.Erre jön a cigó tolvaj,lopós horda,és elveszi,mert ez Neki jár.A kutas is befektetett,gondolom nem is keveset.Alkalmazottat,járulékot,áfát,jaffát,ifát,adót fizet,a cigánynak segílre például,mert el kell tartani a rohadt fajtájukat,azt!Aztán jön az a6-os megélhetési bűnöző,és elviszi a munkája gyümölcsét.Varikon mi ez az álszent szar itt,amit írtál?????A6-osod -e van?

fehéregér 2009.11.12. 12:50:45

Igazad van posztíró, és cseppet se zavarjon a rasszista kommentelők hordája, ők még evolúciós szempontból egy alacsonyabb fokon állnak szegények. És Kertész Imrének is qrvára igaza volt, mázlista, hogy - még ha ott sem fenékig tejfel - egy intelligensebb, polgáribb, humánusabb közegben élhet Berlinben.
Jó lenne, ha nem adnád fel a posztolást...ritkán olvasni ilyesmit a primtiív, vagy éppen okoskodó rasszista, meg mindeféle-fób, intoleráns irományok között.

Rwindx 2009.11.12. 12:50:46

Elolvastam minden kommentet, nekem már nincs mit hozzátennem :)

BF79 2009.11.12. 12:50:49

Elolvastam a kutas hirdetményét is. Még a rendszámok is ott vannak. Nem lett volna egyszerűbb csak őket kitiltani? Esetleg ha helyiek az illetők, erre van utalás a hirdetményben, akkor valószínűleg tudja is, hogy kik ők, így az ő nevüket is kiírhatná, vagy ha ezt nem lehet, akkor az első betűjét. Ahelyett, hogy általánosan kitilt minden romát. Saját magával is kevsébé szúrt volna ki, ha ezt teszi.

regression 2009.11.12. 12:51:19

Bazmeg, ha hozzányúlsz négy izzó sütőlaphoz négyszer, és mind a négyszer megéget, akkor is azt a szöveget veszed elő, hogy "valamennyi a Földön létező sütőlap – nem tudom pontosan hány millió –", gondolván, hogy a több is sütőlap másmilyen?

Egyébként magyarázd a kanadaiaknak, akik vízumkénszert akartak (vagy még mindig akarnak) bevezetni Csehországgal szemben.

BF79 2009.11.12. 12:51:51

@movhu: Ha a pontos számokkal nem is, az elvvel egyetértek.

Titan 2009.11.12. 12:54:14

Ez marha jó, tényleg, egyre másra minden idióta tehetségtelen blogger előveszi a joker-témákat, úgy mint cigányság, magyarság, fasiszták, és elkezd olyanokat firkálni, amivel az emberek 90%-a nem ért egyet. Sőt, nemhogy nem ért egyet, de felviszi benne a pumpát, mert ezek mind olyan témák, amikről van a népnek egy álláspontja, és van a sajtónak, médiának, politikusoknak egy totál másik. Ezért érzi mindneki úgy, hogy kommentelnie kell, mert nem ért vele egyet. Ha az index nem rakta volna ki főoldalra a cikket, a kutyát nem érdekelné, tényleg, mert baromság.
A probléma létezik, a kutas egy fasz, te meg egy köcsög vagy. Egy DIVATLIBERÁLIS.
De nem hibáztatlak, ez a trend
Az igazság:
Túl könnyű kitenni egy táblát, és elküldeni a falut ezzel a 20sz. eleji amerikába. A tábla kirakása zsákutca, hosszú távon nem megoldás, ha mindenki kirakná, hova jutnánk?
A megoldás a benzinkútnak: kutas helyett biztonsági őr alkalmazása, az is be tudja ütni a számokat a pénztárgépbe, de a cigányok fejét is a motorháztetőbe.
Vagy, ha a probléma állandó, másoknál is fennáll, polgárőrséget kell szervezni.
Nem elkezdeni ajvékolni, hogy mekkora a rasszizmus.
Kertész Imrével kapcsolatban meg: nem a balkánon háborodott fel midnenki, de ezt te is pontosan tudod.

Jim Raynor 2009.11.12. 12:55:31

@BF79:

"Nekem vannak zenész roma ismerőseim. Soha életükben nem loptak semmit, mindig keményen dolgoztak. Ha egy éjszaka valahol zenélnek, mennek haza, tankolnának, de nem tehetik, mert "cigányoknak nem lehet", akklor mit fognak érezni?"

szégyent. de ennek ellensúlyozásaként nem rasszistázni kell elkezdeni - mondjuk a zenészromák ált. nem szoktak -, hanem keressék meg az illetékes cigányvajdát, hogy te Gazsi, hát mi a kurvaanyja folyik itt, lopják a cigányaid a benzint?! normális esetben a vajda kurvára elszégyellné magát, felkutatná a delikvenseket egy igazságosztó osztag élén, és szépen elmagyarázná nekik, hogy még egy ilyen, és kezük lábuk el lesz törve. Ezt követően a vajda elmehetne a kutashoz bocsánatot kérni, és tök kulturáltan meg tudnák beszélni, hogy a vajda intézkedett, ergo a táblára semmi szükség.

a kisebbség lennék, én így csinálnám.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.11.12. 12:56:41

A cigányokat azért utálják, amilyenek. Kínai van annyi, mint ők a városban, de senki sem áll fel ellenük. Mert tudnak viselkedni.
Ez nem antiszemitizmus.
Ez tapasztalat.

kacce 2009.11.12. 12:56:50

Ugy latom a reggeli kave kimaradt a posztolonak...

GaZe 2009.11.12. 12:57:46

@movhu: aaaa, a magyar ember ebben is kulonleges.
egyszerre tudja magaban, hogy csakis magara szamithat, vagy csaladjara, stb. ezert nem is torekszik kozossegkent ertelmezni onmagat, hiszen csak onmaga szamit.
aztan ekozben parhuzamosan meg minden problemajara megoldast az allamtol var, hogy majd az intezi el MINDEN bajat. termeszetesen ugy, hogy nem jarul hozza a kozoshoz, mert hat o ugye csak magara szamithat.

ez egy rendeszeti es technikai kerdesre adott nagyon buta valasz, mert megoldast nem fog hozni. de komolyan:
most kiirja a csoka, hogy ciganyokat nem szolgalunk ki. miert, eddig kiszolgalas volt? pont hogy az a gond, hogy nem kiszolgalas zajlik, hanem egyszeru lopas.
na most ha azt nem tudta elerni, hogy fizetes nelkul lelepjenek, akkor hogyan fogja megoldani, hogy felhaborodasukban ne verjek szet a boltot?
ha viszont, ezt meg tudja oldani, akkor azt is meg fogja tudni oldani, hogy fizetes nelkul le lehessen lepni.
tehat az egesz dologba teljesen foloslegesen lett belekeverve egy ilyen rasszista baromsag. ami azon kivul, hogy olaj (benzin) a hazai rasszista hiszeteria bulvar tuzere, azon kivul egyeb megoldast nem kinalt.

esetleg egy tanacs a szegeny es elkeseredett benzinkutasnak: tegyen a behajtohoz egy-egy betontombot, egymastol eltolva, mint az amerikai ellenorzo pontoknal irakban, mert ez a behajtasnal nem okoz problemat, viszont aki egy ilyen S vonalban kepes kitolatni... az megerdemli a benzint (haha).

a tobbi frocsogo meg azon gondolkozzon mar el, hogy olyan orszagban akar-e elni ahol tablakra van kiirva, hogy valakit a borszine miatt nem szolgalnak ki. (fontos, hogy elgondolkozzon es ne a zsigeri-propagandat bofogje fel, mert az nem valaszol erre a ekrdesre). tehat akar olyan helyen elni ahol ilyet meg lehet csinalni?

tegnap epp csehorszagban jartam, benzinkuton betevedt ket szlovakul beszelo roma srac. aztan az lepett meg, hogy par mondat utan mar magyarul beszeltek.
na most akkor, mondjuk, ok igy elmennek tankolni az adott kutas allomasahoz, es nem szolgaljak ki oket, akkor ok most mit is erezzenek? mi kozuk van a rendszeresen tolvajlo arcokhoz?
nincs kollektiv bunosseg, ezt kene megerteni.
liberalozas meg tucskozes helyett.
(mert ha van, akkro meg egesz olcson usztuk meg trianonnal. ha ertitek a parhuzamot..)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 12:58:01

micsoda egy szemet rasszista orszag lett ez...

a legszanalmasabb az, hogy sokan azt hiszik, hogy a helyes ut masok megkulonboztetese, kirekesztese a sajat elmejuk muvelese helyett...

senkinek nincs joga en bloc kitiltani a ciganyokat valahonnan meg abban az esetben sem, ha a ciganyok kozott bizonyos tipusu bunozesek - jellemzoen kisebb karertekuek - nagyobb szazalekban fordulnak elo a szocialis helyzetukbol kifolyolag.

mellesleg en kivancsi lennek egy vagyonosodasi vizsgalatra a kikurt modon becsuletes melymagyar benzinkutas eseteben. nem lepodnek meg, ha jo magyar vallalkozoi szokas szerint kiderulnee, tobb adot es jarulekot lop, mint amennyi segelyt egy ciganysor kap egy kozepes magyar faluban...

csak megis, ki a nagyobb bunozo;-)

2009.11.12. 12:59:28

Erre miért nincs minisztériumi támogatás, mint elemi csapásra az őstermelőknek? Járhatna az adózott forgalom és a bűnözési mutatók / megtett és eredménytelen rendőrségi feljelentések függvényében. És még csak nem is rasszista. Ingyen a Jobbik rendelkezésére bocsátom az ötletemet. :)

fehéregér 2009.11.12. 12:59:30

@Jim Raynor: te is kisebbség vagy. Hány magyar van a Földön, nagyokos. Aztán a "fehér" kis- és nagypályás tolvajoknak ki legyen a vajdája, aki majd "elmagyarázza", hogy ne lopj milliókat a közösből, hogy villád épüljön a Rózsadombon? na meg, mi a fenét gazsizol itt?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.11.12. 12:59:46

kicsit európaibb megoldás lenne felszerelni egy (vagy két) sorompót, mint a parkolóházakban.. és csak az mehet ki, aki a kasszánál érvényesíti a jegyét, aztán ennyi, nincs rasszistázás.. amúgy akárhogy is, tökéltesen megértem a kutast, ezekkel a cigány állatokkal egyszerűen képtelenség együtt élni, ezek erre alkalmatlanok.

2009.11.12. 13:00:15

plusz, motiválná a hatóságokat az eredményesebb felderítésre.

BF79 2009.11.12. 13:00:18

@Viktus: Nem értek egyet. Nem az alapján nem dolgozom valakivel mert "ügyvéd", hanem azért mert korrekt vagy nem. Ha sok eset történt, akkor óvatosabb vagyok, de nem zárkózom el teljesen. Például a kutas a kihajtáshoz tehetne sorompót, ami automatikusan kinyíilk, de a pénztáros adott esetben blokkolhatná, bevezethetné az előzetes fizetést van ilyen nyugaton, talán valaki említette is, a nem fizető autósók rendszámát már a behajtásnál egy nagy táblára kifüggeszthetné, stb. Nyilván kérdés, hogy a jogszabályok és az Agip franchise szerződése ezeket hogyan teszi lehetővé, de megoldás biztosan van.

Viktus 2009.11.12. 13:00:32

@Jim Raynor:

Én meg megtiltanám pl. ezt a vajdásdit. Magyarországon a Magyar Köztársaság törvényeit kellene betartani, és betartatni! nem vajdák, táltosok, népvezérek, gárda kapitányok, betyárok, mszp megyei vezetések elé kellene járulni kérvényekkel ...

@fehéregér:

No te vagy a jobbik szavazat felhajtója? :D

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.12. 13:00:40

Én viszont ezt olvastam a jászalsószentgyörgyi AGIP kút oldalán (merthogy ilyen is van):

A nap minden órájában kedves és gyors kiszolgálással várunk minden vendéget.

agip.jaszbere.hu/index.html

Picitures doktor 2009.11.12. 13:00:57

@fehéregér: vazze erre már nem is találok szavakat.
EZ neked RASSZIZMUS????

2009.11.12. 13:01:10

Azért moderáltad ki a hozzászólásomat, mert Kertészt "megélhetési holocausttúlélő"-nek tituláltam?

Köszöntem, ennyit a véleményszabadságról.

Ötvös 2009.11.12. 13:01:25

Igaza van a kutasnak,tegyünk igy minél többen.

Céltalan Gyűlölet :) (törölt) · http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6let 2009.11.12. 13:01:31

@GaZe: nem, nem értjük. a románok rabszolgaként tartották 150 éve a cigányokat (dolgoztatták őket!!!!), ez történelmi tény. tehát ha mi csesztettük is őket mégis mi voltunk az erkölcsösebbek. menjünk a tengerig :)

Ötvös 2009.11.12. 13:02:43

@BF79: és megint a károsult fizet...

Werwolf 2009.11.12. 13:02:45

fehereger,

ha ennyire nem jon be Magyarorszag, akkor miert nem mesz el?
Megmondta a nagyformatumu miniszterelnokod is, hogy el lehet menni.
Ha megigered, hogy elmesz, en megigerem, hogy hianyzol majd.
Nyilvan egy idegen nyelvet sem tanultal meg rendesen, azert elvezed meg mindig a mi balkanizalt orszagunk vendegszeretetet, igaz?

BF79 2009.11.12. 13:02:47

@regression: Nagyon rossz hasonlat. A sütőlapról tudományosan be lehet bizonyítani, hogy ha meleg és hozzányúlsz, meg fogod égetni magad.Mindegyik. A cigányokról nemhogy nem lehet tudományosan bebizonyítani, hogy mindegyik lop, de éppen azt lehet bebizonyítani, hogy nem lop mindegyik.

baliquez 2009.11.12. 13:03:06

Rendkívül frappáns megoldásom van erre a problémára:

a mostani szdsz/mszmp kormány politikusai (+ kollaboránsaik) elszámoltatásnál választhatnak a bünti (teljes vagyonelkobzás és/vagy pár év közhasznú mezőgazdasági munka és/vagy száműzetés) és a között hogy magánvagyonukból romaintegráló központokban dolgozzanak - ezt nem vidámparknak kell elképzelni, hanem az ilyen központokban lenne bolt, benzinkút, iskola, kórház stb. stb, ahonnan a nem roma népesség ki lenne zárva! Ezeket a helyeket a szakértői kormány politikusai működtetnék személyesen.

Végre valahára, pozitív diszkrimináció a gyakorlatban! Akkor megtapasztalhatnák rövid úton hogy milyen nemes értékekkel bír az általuk oly nagyra tartott kisebbség, amikor a gyerekeik kötelező jelleggel csak olyan iskolába óvodába járhatnának ahova a védendő és becsülendő szocializáltságú lumpenek sarjai! Learathatnák nehéz, és (sajnos magyar) áldozatokat hozó integráló munkájuk gyümölcsét!

Che Pel (törölt) 2009.11.12. 13:03:34

Sajnos a kisebbségi ombudsman biztos, rámászik majd a benzinkutasra, mert ma Magyarországon az a szokás, hogy a tisztességesen dolgozó embereket érik hátrányok, a tolvaj, rohadék banda meg egyből megy a jogvédőkhöz, ha valaki rájuk mer szólni! Az más kérdés, hogy egy benzinkutas mennyire tisztességes?...
Sajnos benzinkutas emberünknek igaza van! Vissza a Szent László-i törvényeket! Akkor hamarosan messziről meg lehetne ismerni, ki a cigány: amellett, hogy barna, hiányzik egy vagy mindkét keze is!

8510 (törölt) 2009.11.12. 13:04:16

index.hu/belfold/2009/11/10/dokumentalnak_a_szarmazast_az_ombudsmanok/
Oombudsmanok: Bőrszín alapján döntenék el, ki roma

Lehet cigányfilek eltakarodni a retkesbe, már az elvakult ballbi ombucmanók is nácirasszisták, jájjájjáj. :)))

Jim Raynor 2009.11.12. 13:04:52

@fehéregér:

na mész te a jó kurva anyádba.

@Viktus:

ebben tök igazad van, csak arra akartam utalni, hogy amíg maguk a cigányok leszarják, hogy a saját fajtájukbeliek ilyeneket csinálnak, addig ne csodálkozzanak, ha kitiltják őket a faszba.

Céltalan Gyűlölet :) (törölt) · http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6let 2009.11.12. 13:04:54

@BF79: hibás az érvelésed - a kikapcsolt sütőlap sem éget! a nevelt roma se lop

8510 (törölt) 2009.11.12. 13:05:01

Mit javasolnak az ombudsmanok?

A diszkrimináció elszenvedőinek, illetve az etnikai indítékú bűncselekmények áldozatainak azonosítására objektív szempontrendszert dolgoznának ki. Az eljáró hatóság objektív elsődleges (bőrszín, név, szülők neve, lakóhely, dialektus, kisebbség tagjaként való ismertség) és másodlagos (pl. végzettség, foglalkozás, szociális státusz) szempontok alapján vélelmezné a származást, és a cselekményt – amíg az ellenkezője nem igazolódik – ez alapján vizsgálná.

Viktus 2009.11.12. 13:05:34

@az igazi Sipi:

Te balkáni idióta. Más zsebére könnyű okoskodni megnézném a pofikádat, ha téged nyúlna le rendszeresen egy adott közösségben ugyanaz a behatárolható kör, aki jelen esetben cigus. Tönkremenetelt választanád-é, vagy a tiltást. A biztonságos zugocskákból könnyű okoskodni.

A kutas adjon ingyen benzint ne háborogjon, mari néni adja át a termését-tyúkjait , mert minek az neki nem érték a számotokra a pesti zugban...

Mizu 2009.11.12. 13:05:39

Aranyoskám, nem laktál még cigányok közt, nem lenne ekkora a szád. És hogy minden cigány egyforma-e? nem valóban, de hidd el egy jól öltözött nem zsigást nem mercist ki fog szolgálni emberük.

De azért csináld a fesztivált... mentek párt kelte után a süllyesztőbe.

HgGina 2009.11.12. 13:07:22

@OmegA404: sajnos nem egyszerű magánterület, hanem közforgalmú. Tehát a lelövés nem segít akkor sem, ha maximálisan a módszert és hatékonyságát tartom jónak sokakkal együtt.
A blogszerzőhöz elküldök pár niggát, hogy egyék ki a vagyonából. Aztán majd meglátjuk, meddig lesz toleráns
a seggagyú bibsilibsi.

GaZe 2009.11.12. 13:07:37

@Jim Raynor: "szégyent."
Igen, volt mar kulfoldi hostel ahol dupla depositot kertek a szobara, mert egy elozo magyar csapat rendesen lelakta a pecot.
akkro en is ilyesmit ereztem. remek erzes volt. meg persze kurva igazsagtalan.

"nem rasszistázni kell elkezdeni"
ha a borszin alapjan kollektive itelkeznek feletted (elore) akkor azt te minek nevezned, ha nem rasszistanak?

"keressék meg az illetékes cigányvajdát"
egyreszt miert kene nekik keresgelniuk a vajdat?
masreszt, ha mar ez igy megy, es ilyen egyszeru az egesz, akkor a kutas miert nem a VAJDAT kereste meg? (a kisebbsegi onkorik rendszere 90%-ban csod)

"normális esetben"
az eletben nincs normalis eset, hanem van idelais eset, tervezett eset, meg eset ami eppen kialakult es az arra adott reakciok. de ertem mire erted ezt.

"és kezük lábuk el lesz törve."
na az de kurva szep vilag lenne, ahol a torvenyek helyett ilyen "el lesz torve" fenyegetesekkel operalnak a nepek.
Hehe, habar, kvazi most is ez zajlik: ok ellopjak a benzint, azt a kutas majd oldja meg.
erted mi a gond ebben a torzsi-onbiraskodos vonalban, ugye?

" Ezt követően a vajda elmehetne a kutashoz bocsánatot kérni, és tök kulturáltan meg tudnák beszélni, hogy a vajda intézkedett,"
ezt mar most sem zarna ki semmi.

" ergo a táblára semmi szükség."
szerintem most sincs, mivel az egvilagon semmilyen megoldast nem hoz, csak feszultseget kelt, ami az adott szituacioban vegkepp szuksegtelen.
de gondolom a kutas gondolkodott, aztan eddig jutott a megoldasi lehetosegekben.
szerintem egy rossz dontes volt.

ha a rendszer rosszul mukodik (nem kapjak el a tovlajokat) akkor sztem celravezetobb megjavitani a rendszert, mint nekiallni azt butykolgetni, barkacsolni, ugyeskedni, kiveteleket gyartani, hogy aztan egy nagy es erthetetlen katyvasz legyen az egessz, ahol aztan eldonthetetlen hogy kinek miert van vagy nincs eppen igaza, es johet az eros kutya baszik.

BF79 2009.11.12. 13:08:11

@Jim Raynor: Persze az logikus lenne, hogy megbeszéljék, de egy rendes cigányembertől nem lehet elvárni, hogy minden egyes kirekesztés esetén így járjon el, csak azért mert cigánynak született. Egyszer-kétszer megteheti, de állandóan fizikai képtelenség is. Mit tehet ma egy rendes roma származású ember? Dolgozik, próbál becsületesen élni, és behúzott fejjel elviselni a megaláztatásokat.
Másrészt ma már a kirekesztést gyakorlókkal sem könnyű megtalálni a hangot, odáig jutott a helyzet. Mondom: nem ők kezdték, de a problémát a magatáartásukkal csak növelik.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:08:27

A cigánybűnözés problémájával tökéletesen tisztában vannak országunk vezetői.
Az a baj, hogy maximálisan leszarják. Amíg nem őket rabolják ki, amíg nem az ő gyerekeiket verik meg naponta az iskolában, addig egész egyszerűen hidegen hagyja őket a dolog.
Ráadásul még védik is a cigányokat, hiszen biztos szavazók.
Soha a büdös életben nem lesz rend ebben az országban, ha politikusokra bízzuk a kérdést.

errrrrrrrrr 2009.11.12. 13:08:29

legközelebb ha a kutas észreveszi, hogy valaki fizetés nélkül akar távozni, akkor rohanjon oda és próbálja meg az embert az autóból vagy a gyújtáskulcsot a zárból kikapni. esetleg valahogy marasztalni. ha eközben a kisebbség akár csak egy ujjal is hozzáér a kutashoz (ellöki, netán megüti), akkor onnantól már rablássá változik a cselekmény. azzal a yard is foglalkozik és években mérik.
a blog szerzője meg kussoljon inkább.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:08:50

@Viktus: van szerencsem ismerni a ciganysagot.
kepzeld el, semmiben sem kulonboznek a magyaroktol.

koztik is van olyan kis neveletlen bunko, mint amilyen te is vagy es van normalis is, mint amilyen en is vagyok..:-)

nem a szarmazas hartarozza meg, hopgy mekkora seggfej vagy, hanem hogy mennyi idot toltottel el magad muvelesevel, kepzesevel.

Viktus 2009.11.12. 13:10:10

@nénike:

Bizonyára öregszel, és egy lényeges pont elkerülte a figyelmed:

" termékek ellenértékét természetesen a készpénzfizetés mellett, Maestro, vagy más hitelkártyával is kiegyenlíthet."

Deneware. 2009.11.12. 13:10:15

Nem lehet hogy eleve ott baszta el az ember, hogy a papírt a kassza fölé tette ki? Mert mi van? Beáll tankolni a kissebbségi, megbuggyantja a verdát, majd készíti a bukszát, FIZETNI akar, bemegy és mit lát? "Cigányok számára zárva vagyunk". Naná , hogy erre sarkon fordul és elhajt. :o)))

Jim Raynor 2009.11.12. 13:10:48

@BF79:

nem is a rendes cigányembernek kellene, hanem a vajdának. ez lenne ugyanis a dolga, többek között.

BF79 2009.11.12. 13:11:09

@Ötvös: A biztonságra ma költeni kell, függetlenül attól, hogy ki az elkövető. A pénzszállítást speciális autókkal végzik, a lakásod ajtaján dupla zár van, a kocsidban riasztó, stb.

Emellett abban a célzásban igazad van, hogy a jogszabályoknak és a rendőrségnek jobban kellene védenie őt.

fehéregér 2009.11.12. 13:11:28

@Werwolf: azért nem megyek el, mert nem hagyom magára a hazámat, hogy teféléd uralják. Szánandóan ostobák vagytok, tele gyűlölettel, nektek a legrosszabb, az ember sok mindent megváltoztathat, lakhelyet is akár, de saját személyiségétől nemigen szabadulhat.
Öcsisajt, nem megyek bele ebbe a na, ki tud többet, nyelveket, miegymás, ide, névtelenül bármit írhatsz, és, ha azt írom, hogy hat nyelven beszélek, vagy azt, hogy analfabéta vagyok és csak teszem itt magam, mintha tudnék írni, akkor mi van?

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:11:59

Uraim és Vaskohászok!
Ez EGY kut, méghozzá magántulajdon, a tulaj azt szolgál ki akit akar.
majd akkor csácsogjon a jogvédő libahad, ha minden OMV és MOL kuton is ez lesz kiírva.
Amúgy üzemeltet ismerősöm LUKOIL kutat Bp-en ahol ugyanez a tendencia.A kancigányok beállnak, tankolnak aztán mint a puskagolyó hátrafele a behajtani tiloson kilőnek.
A zsaruk meg ki sem mennek, mert a tankolás 10 ezer forint. De egy éjjel ez 10x...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:12:05

@Benzinkutas Brigi: szocialis bunozesnek hivjak, nem ciganybunozesnek.

az az itt elok szegyene, hogy a rasszizmusukkal a ciganysag tulreprezentalt a szegenyebb szocialis retegekben, hiszen senki sem akar munkat adni nekik, senki nem akarja, hogy a gyereke ciganyokkal egyutt tanuljon.

es elore megvalaszolom a "es mit gondolsz, miert van ez igy?" kerdest.

mert a lakossag tulnyomo resze egyszeruen rasszista. nem fogja fel azt az egyszeru axiomat, miszerint azert, mert valaki cigany nem lesz bunozo, pont ugyanannyi tiszteletet es megbecsulest erdemel, mint barki mas es az elkovetett es nem a feltetelezett tettei minositik.

Viktus 2009.11.12. 13:12:25

@az igazi Sipi:

Nincsen szerencséd ismerni őket, de szívesen segítek megismerni sajnos nekem gyerekkorom óta volt elég szerencsém hozzá. ÍIsmernéd őket nem írogatnál hülyeségeket. A többségüknek egyszerűen fogalma sincsen a megfelelő együttélés szabályairól azoknak pedig, akiknek van maguk tagadják meg a szemetet. Van roma származású alkalmazottam őt is ugyanúgy meglopják a cigányok ... nem is vállal velük semmiféle közösséget.

Cigányokat integrálni meg a jelenlegi álszent hippi rendszerben nem lehet. Először is megfelelő rendőrség kell , megfelelő oktatási-nevelési rendszerrel.

BF79 2009.11.12. 13:13:12

@Céltalan Gyűlölet :): Egyrészt írtam, hogy a meleg sütőlap. Másrészt az, hogy a sütőlap mikor éget meg tudományosan pontosan levezethető, és az minden esetben így van. Az, hogy egy cigány (vagy akárki más száramzás alapján )mikor lop, nem vezethető így le.

gemby 2009.11.12. 13:14:04

mondjuk az kristálytisztán látszik, hogy a blog írója valami barátságos pesti kerületből osztja az észt, és sosem ment végig reszketve a búza téri aluljárón éjjel, és az avaskettőn sem köpték le menet közben csak azért, mert fehér.

w.blog.hu/2006/11/23/ciganymentes_ovezet

ajánlom olvasásra, jónapot.

eszkep 2009.11.12. 13:14:18

@az igazi Sipi: "mellesleg en kivancsi lennek egy vagyonosodasi vizsgalatra a kikurt modon becsuletes melymagyar benzinkutas eseteben"

Akkor most ki itt a rasszista??? Aki megoldást követel egy létező problémára, vagy TE, aki nem vagy hajlandó foglalkozni a problémával, megbélyegzel mindenkit aki szót emel a jelenlegi tarthatatlan helyzet ellen, ehelyett a "magyarokat" becsméreled???

GaZe 2009.11.12. 13:14:19

@Céltalan Gyűlölet :): nem volt az 150 eve, moldaviaban meg 1910-ben is voltak "városi szolgák".

termeszetesen egy ilyen frocsogos temanal folosleges, de for the record alapon azert kifejtenem, hogy ez azert erdekes, mert azert talan nem olyan hulyeseg belegondolni, hogy olyan nepcsoportrol beszelunk, akiket 100 eve meg rabszolgakent tartottak a derek, tisztes feher emberek.
szal ez a csoport-tarsadalom-kozosseg kb innen probalna meg felepiteni onmagat.
mikozben ha mondjuk arra gondolunk, hogy a magyar tarsadalomnak 20 ev kb arra volt eleg, hogy az europai ertekrendttol eljusson a "ciganyokat nem szolgalunk ki" tablak helyesleseig. (term, nem az egesz tarsadalomra ertendo).

Mr.AT 2009.11.12. 13:14:31

Elszomorít, hogy írástudó emberek elolvasnak egy ilyen jelenségről szóló hírt, s erre annyi a reakciójuk, mint a posztírónak.

Ez a szerencsétlen, életképtelen bölcsészmaradvány, aki bemantrázta az utóbbi évek álliberális turbó-egalitárius maszlagát, dolgozott már valaha meg valamiért?
Tudja, milyen érzés az, mikor valamiért megdolgozik, valamit elér, majd ezt más emberek önkényesen, flegma arccal eltulajdonítják, s mikor ezzel a problémával a törvényhez fordul, széttárt kezeket és unott arcokat kap csak válaszul?

Gombamód szaporodnak a betörések, az autófeltörések, a bolti lopások, az erőszakos utcai rablások mindenhol, ahol ezek a társadalmi élősködők felbukkannak. Nem szűk környezetemben gyakorlatilag nincs senki, akit ne ért volna már atrocitás részükről.
Az önkényes, következmények nélküli tolvajlás és rablás országa lettünk, ahol a lassan egymilliós kisebbség kénye-kedvére foszt ki idős embereket, dobálja be téglával kocsik ablakát egy bármely kis ellopható és kocsiban hagyott értékért, hegyoldalnyi erdőket vág ki és lop el, aknafedelektől vasúti átjárók szerelvényein át biciklikig mindent lop, amit csak ér, s ami nincs lebetonozva vagy fegyveres őrrel őrizve, s mostanra már odáig szemtelenedett, hogy nyíltan, fényes nappal sétál be áruházakba és benzinkutakra, hogy onnan fizetés nélkül kihozzon bármit, amit kedve tartja?

Hát hova jutottunk? És erre annyi a cikkíró válasza, hogy elítéli a benzinkutast, aki próbálja megvédeni, ami az övé? Szégyen.

Viktus 2009.11.12. 13:14:40

@az igazi Sipi:

Te hol ismerkedsz ilyen buzgón a cigánysággal v.merre nyugaton ékezetek nélkül a száz tagú cigányzenekar koncertjeire járva? :D:D:D:D

Che Pel (törölt) 2009.11.12. 13:14:43

@Benzinkutas Brigi:
És ha más motivációja is van a politikusoknak? Mi van, ha ez így jó nekik, mert mi (a pórnép) gumicsontként elrágódunk a a virágzó cigánybűnözésen, amíg ők lenyúlják (és eladják) az országot kilóra! Mindez, ha így van, már előre megfontolt szándékot sugall, ami a BTK-ban is súlyosbító körülmény!

Lehet, hogy el kellene kezdeni élezni a lámpavasakat!

mokas_gizi 2009.11.12. 13:15:02

A Cikk írója egy picikét magába szállhatna és a benzinkutas bőrébe képzelhetné magát egy rövidke időre...!!!

A tulajdonos MINDEN törvényes lehetőséged megpróbált még csak válaszra sem méltatták...!!!
A józanul gondolkodó BECSÜLETESEN dolgozó emberek szerinted kinek adnak igazat, mert szerintem nem a tolvajoknak...!!!
Vidéken a nem egy településen a rendőrök NEM a becsületes emberekeket védik, hanem a bűnözőket, ha megvéded magadat esetleg arra vetemedsz akkor meg a becsületes ember ellen indul eljárás... Ez ma Magyarország,de kérdés hogy még meddig, az emberek kezdenek éhesek lenni...

Kedves Cikk író:
Kezd elege lenni a Magyarságnak, hogy van egy szűk kisebbségi rétek aki évszázadok óta élősködik, ha valaki megemlíti, hogy ez talán nincs így jól akkor azonnal rasszista vagy Náci lesz...!!!

Hát Kedves cikk író nem vagyok Rasszista vannak 1-2 Roma barátom, munkatársaim között is vannak Roma emberek akik beilleszkedtek és becsületesen dolgoznak...!!!
De a Cigányokból már kezd elege lenni a Magyarságnak...!!!

(Ha esetleg törli a hozzászólólást azzal szerintem épen az ellenkezőjét éri el, mint amit esetlegesen ön és a önhöz hasonlók szeretnének...!!!)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:15:23

@Viktus: de van szerencsem ismerni oket.
ne akard mar eldonteni, mit tudok es mit nem, aranymaszat:-))

11 ev havanna lakotelep es 10 ev gyal utan, sok forgolodas a szigony kornyeken, valamint egy eselyegyenlosegi alapitvanynal vegzett munka utan nyugodtan allithatom, tobbet tudok a ciganyokrol, ciganysagrol, mint te a sajat szexualis eletedrol:-)

BF79 2009.11.12. 13:15:54

@Mizu: Ezt nekem írtad? Nap-keltét én csak akkor nézek, ha nincs a közelben TV és hajnal van.

eszkep 2009.11.12. 13:16:07

@az igazi Sipi: Egyébként nagy öngólt rúgtál! Ha lenne közöd a Jövedéki törvényhez, tudhatnád, hogy egy benzinkutas biztosan nem mer csalni (vagy ha igen, nagyon hamar lebukna...) Tehát még ebben az esetben is rossz végéről közelíted meg a problémát...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:16:49

@mokas_gizi: a benzinkutas nem azt irta ki, hogy benzintolvajokat nem szolgal ki...

en bloc letolvajozni a ciganysagot szerintem mindenkeppen elegge selejtes szellemi kepessegekrol ad tanubizonysagot ugy a benzinkutas, mint a te esetedben...

izlésrendőrség 2009.11.12. 13:16:57

na mi van posztiro?

visszafele sült el a puska?...a komentek 99 szäzaleka nem ad igazat, hogy lehet ez?...csak nem mindenki rässzista?..inkäbb ez a reprezentativ minta a cigänykerdeshez, leforditom neked: TELE VAN A FASZA A TETVES CIGÄNYOKKAL

egyebkent köszönjük az ilyen blogoknak , hogy minden nap szavazatok uj tucatjait szerzitek a jobbiknak, akarva - akaratlanul...aztän majd lehet buta arccal lesni tavasszal: hät ezt igy hogy?

_wood_ 2009.11.12. 13:17:02

hozzászólásokatvégignemolvasós...
posztíró, a kérdést azért egynél több oldalról is körbejárhatnád. rendben, felsorod, mit nem tehet a kutas, azzal azonban nem foglalkozol, mi tehet.

a végén sok "nemlehet" után nem lesz ott kút.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:18:01

@eszkep: a benzinkutas a shopban csal..

volt szerencsem a 90es evekben benzinkuton dolgozni..:-D

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:18:02

@az igazi Sipi:
Akkor meg ne oszd itt az észt ha ismered őket, én is ismerem a havannát, az egészet fel kéne gyújtani.

eszkep 2009.11.12. 13:18:17

@Benzinkutas Brigi: Ne is várd, hogy a szocik, liberálisok foglalkozni fognak a jelenlegi tarthatatlan helyzettel. Nekik ez jó: nagyobb teret ad nekik a "fasisztázásra". Igaz erre egyre kevesebben "vevők", de még mindig vannak totál idióták, akik ezt beveszik. Lásd ezt a Sipi gyereket.

Werwolf 2009.11.12. 13:18:30

@fehéregér:

akkor semmi. mindegy mit irsz. Ocsisajt...:))

Parajpuding 2009.11.12. 13:18:39

Szerzőkém, asszem te sok mindent nem értesz. Életedben nem voltál vállalkozó, ahol a te bőrödre ment a lopás. Valószínüleg nem voltál olyan tehetetlen helyzetben, amikor minden bizonyíték ellenére a téged megkárosítót nemhogy futni hagyják, de a jogszabályok hiánya, vagy hiányosságai ösztönzik is. Látom, neked az kell, hogy néhányszor cigányok elverjenek és meglopjanak, hogy végre lehúzd magadról ezt az ostoba, képmutató, álszent antirasszista gúnyát. Érdekes: nyugati országokban lehet(ett) talákozni Ne lopj (magyarul) és hasonló feliratokkal, pedig hidd el, nem lopta meg ott sem a vállalkozót az a tizenvalahánymillió.

chydorus 2009.11.12. 13:18:50

@Jim Raynor:
Régen a vajdaság működött, a csendőr odaszólt a vajdának és egykettőre meglett a lopott holmi.
Most a vajda szól oda a rendőrnek, hogy kiket ne zaklassanak holmi nyomozás miatt...
A cigányság ugyanolyan megosztott mint mindenki ebben az országban. Náluk is vannak önjelölt vajdák aztán vannak akik elismerik őt, vannak akik nem. Tehát azzal, hogy hivatalossá tennék se hiszem, hogy változna a dolog.

Viktusnak véleményét osztom, ha ők egyenlőek, ők is magyarok (közben tudjuk, hogy szarnak rá), akkor rájuk is a magyar köztársaság törvényei vonatkoznak.
Vagy csak a segélyosztás idején? Egyébként pedig a cigány törvények?
Ám legyen, de akkor a segélyeket is a vajda fizeti...

Viktus 2009.11.12. 13:19:22

@az igazi Sipi:

Heves-Borsod-Nógrád-Jászság ezek a kemény régiók aranyapa.
Persze az más tészta, ha megélhetésiként belőlük éltél érthető az álláspontod addig jó a hozzád hasonlóknak míg a szemét szinten mozognak mindaddig ti is élősködhettek különböző szociológiai maszlagok mentén.

eszkep 2009.11.12. 13:20:01

@az igazi Sipi: Nem tudom feltűnt-e, hogy 2009-et írunk... 1996 óta "kicsit" más szelek fújnak a Jövedéki törvényben.

mokas_gizi 2009.11.12. 13:20:12

@Jim Raynor:

Itt az a legnagyobb baj, hogy maguk a Vajdák és a kisebbségi cigány önkormányzatok vezetői többségében bizonyítottan bűnözők maffiózók akik ellene TÖBB büntető eljárás is folyamatban van...

Innentől meg mit várhat az ember...azt a pár becsületes Roma vezetőt a többi el lehetetleníti nem engedi érvényesülni...
Politikusok, Rendőrség meg NEM a becsületes emberek oldalán áll...

Magyarországot el akarják foglalni, fel akarják vásárolni...
Aki egy kicsit tájékozottabb az átlagnál az tudja mire gondolok, hiszen ezt élő adásban a világsajtó előtt jelentette ki egyik ország elnöke...

2009.11.12. 13:20:48

Na, úgy látom megjött a Gizella utcai netkommandó.

Hajrá fiúk, igyekezzetek, mert még mindig túl sok nektek a 2,16%

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:21:04

@az igazi Sipi:
Hát persze..a sphop-ban csal.
Hogyan?Kieszi aznuborkát a szendvicsből? Minden kólából leiszik egy kortyot és visszahegeszti műanyagrúddal?
Menj már...

bajnaikondom 2009.11.12. 13:21:13

Költözz a csótányos cigánypurgyék közé te fasz! Majd megtudod fizetnek-e üzemanyagért, vagy sem.

Dezsőjóska 2009.11.12. 13:21:20

Nohát, végigszámoltam, hogy hányan értenek egyet a posztolóval. 3nál többet nem találtam. Ezen kéne elgondolkozni!

Már a hivatásos fajvédők is leálltak a témáról!

eszkep 2009.11.12. 13:21:26

@az igazi Sipi: Dipi-nek ezek a "megoldások" természetesnek hatnak. Liberális (és posztkommunista) alapelv: aki egyetért velem, annak mindent szabad, aki nem, annak semmit.

GaZe 2009.11.12. 13:21:31

@az igazi Sipi: a tapasztalatok azt mutatjak, hogy az ilyen diskurzusokban, ha azt mondod, hogy nem MINDEN cigany ember bunozo, akkor az tobbnyire ugy megy at a voros kodbe durrant agyakba, hogy a ciganyokra nem vonatkoznak a torvenyek. nehez dolog ez, de hat mo egy halmozottan hatranyos helyzetu siralomvolgy a koherens gondolkodas teruleten.

@eszkep: "Akkor most ki itt a rasszista???"
Te tudod egyáltalán mit jelent a rasszista kifejezés? Az nem szitokszó ám, önmagában nem jelent sem jót, se rosszat.. szál nagyon nicns értelme felháborodni miatta..

Che Pel (törölt) 2009.11.12. 13:21:40

@az igazi Sipi:
Ennyi év megpróbáltatásai után, amit barnák között töltöttél, Te vagy idióta vagy, vagy szent! De boldog biztosan...

Kopi3.14 2009.11.12. 13:21:55

Hmm. látom olcsóbb két papirost megírni, mint esetleg lelakatolni a kutat, s személyesen kiszolgálni mindenkit, nem önkiszolgáló tankolást fenntartva. Vagyis a problémát sikerült a rövidebb végén megfogni, megen, lustaságból.

Viktus 2009.11.12. 13:22:38

@az igazi Sipi:

Álllamtitkár még nem voltál? :D sajnos már nem is leszel az időtök lejárt. A cigányságon sem sokat élősködhettek, hamarosan ténylegesen beindul az integráció. Rend lesz az országban ők pedig európai oktatást, és nevelést kapnak nem tudjátok kihasználni szerencsétleneket.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:23:06

@az igazi Sipi:
Most hogy mondod..
Németországban ez nem probléma, a deviánsoknak tavaly kezdték felállítani ezeket a táborokat.
Pedig ott még anno a zsidókat is vegzálták ilyenekkel..

Kopi3.14 2009.11.12. 13:23:14

@eszkep: az nem liberális alapelv. Max. Mo-n, ahol a liberalizmust mint olyat még nem találták fel.

mokas_gizi 2009.11.12. 13:25:01

@az igazi Sipi:

Most vitatkozhatnék veled napokig, de legyen neked igazad primitív vagyok...
Most akkor nézzed meg, hogy a kommentek többsége kinek add igazat...
Emberek többsége látja, hogy mi folyik itt ebben az országba...

Valóban szomorú dolog, hogy esetleg pár Roma embert esetlegesen hátrányos megkülönböztetés ér,de ezt a cigányoknak köszönhetik nem a fehéreknek...!!!

Ezenfelül, ha egy Roma beilleszkedett és becsületesen él akkor ő is kerüli a bűnöző cigányokat...de biztosan ők is nácik és rasszisták...

Viktus 2009.11.12. 13:25:47

@Kopi3.14:

Ahm elképzeltem az éleszerű jelenetet. Kolompár Romeo a telep bikája leparkol a S500 mercivel, hogy tankol Kutas Józsi kisomfordál megtankolja a gépet várja a fizetést Kolompár Romeo meg beül a kocsiba , és elhajt. Megoldódott a probléma? nem.

Ezzel sem fog, mert Kolompar Romeo eleve nem tud olvasni meg Kutas Józsi nem meri neki beszólni, de ez legalább felhívja a figyelmet a problémára, ahogyan a miskolci rendőrkapitány is tette anno.

2009.11.12. 13:25:51

@az igazi Sipi: "az az itt elok szegyene, hogy a rasszizmusukkal a ciganysag tulreprezentalt a szegenyebb szocialis retegekben, hiszen senki sem akar munkat adni nekik, senki nem akarja, hogy a gyereke ciganyokkal egyutt tanuljon."

Mihez értenek azok a szegény cigányok? Van-e köztük CNC esztergályos, programozó, marketinges, hegesztő, ács-állványozó szakmunkás? Biztosan. Vajon azoknak sincs munkája? A nyócátalánost végzett fél/egészen analfabéta embereknek milyen munkát adnál a saját cégednél? erre felelj nagyokos.

Neked hány gyereked jár/járt cigánnyal egy osztályba?
Egy kb. szám is jó lesz.

(Az enyémek jártak, igaz csak egy-két cigánygyerek volt, nem is volt velük gond.)

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:26:07

Sajnos a liberalizmus nem jött be.
Alapjában jogkövető és békés állampolgárként ki kell jelentenem, hogy jelen pillanatban kizárólag valamilyen radikális megoldást tudok csak elképzelni a problémák megoldására.
Itt már nem segít az értelmes szó, mert nincs kinek elmondani.
Jót tenne egy kis csihi-puhi, valami polgárháborúféleség, hogy rendeződjenek a viszonyok.
Persze jó magyar szokás szerint az emberek nem a Parlamentet lőnének, hanem a telekszomszédjukat, agy torolván meg a kerítésépítésen kialakult ezeréves vitájukat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:26:16

@Viktus: nem..
allamtitkar meg nem..
de dolgoztam gyali diszkoban mint portas/kidobo...

ott is volt szerencsem a kisebbseggel talalkozni..:-)

meg voltam motoros futar, epuletszobrasz, soforkodtem is...
oktattam sport- es kombatloveszetet, szereltem motorkerekparokat..
meg volt meg egysmas...

kalandos volt a 90es evek;-)

tompus 2009.11.12. 13:26:46

Szar, álszent írás.

eszkep 2009.11.12. 13:27:30

@GaZe: Ha jártál volna iskolába (ált isk. 4. oszt.) tudnád, hogy a "rasszista" szó jelző, mint mondjuk a "hülye". Tehát ha azt mondom, hogy "hülye vagy", abban "nincs semmi sértő".
Egyébként hülye vagy... Most tényleg.

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.12. 13:28:09

Benzinkutas Brigi

Olyan Jugoszláviát atomizáló balkáni háborúra gondoltál?

vakondnadragja 2009.11.12. 13:28:13

Van egy ismerősöm, benzinkutas. Meséli, rendszeresen előfordulnak olyan esetek, amikor csóresz-móresz van. Ekkor visszatartják az etnikumot, a rendőrök kijönnek, beviszik a delikvenst a raktárba és megverik. Ezzel az ügy el van boronálva.

Dubito 2009.11.12. 13:28:57

Én sem szeretem a cigányokat, és személyes kapcsolatom is volt velük - megloptak, átvertek, megzsaroltak.

DE - amit a kutas csinál és a kommentelők többsége bőszen helyesel - NEM MEGOLDÁS.

Ugyanis mások mellett mi is próbáltunk már ilyen megoldást: elkülöníteni, gettóba zárni, jogokat megvonni, sárga csillaggal megjelölni. Nem jött be. Katasztrófa lett a vége nemcsak a kiszorítandó kisebbség, hanem mindannyiunk számára.

Civilizáltabb országok ebből tanultak. Amerikában a feketék, Franciaországban a bevándorlók, Ausztriában a magyarok bűnöznek nagyobb arányban, mint a többség, mégsem vezeti be senki az apartheidot. Még Dél-Afrika is most szüntette meg.

Ez csak egy újabb példa, hogy a magyar társadalom a fejlődés helyett visszafelé halad. És nem az a nagy baj, hogy egy kétségbeesett benzinkutas ilyet tett, hanem, hogy a többség helyeslésével találkozik.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:29:04

Egyezzünk meg kecske-káposzta alapon:
Vannak a romák, (adjuk meg ezzel a megfelelő megjelölést9 akik dolgoznak, családot nevelnek és adót fizetnek stb.
Welcome.
Meg vannak a cigányok, akiknek nincs törvény mert az gádzsó, nincs csaaládmodell mert az gádzsó, és minden ami a normális társadalom kategóriába tartozik az nem kő mert az gádzsó.
No persze ezeknek figyelembe vételével vannak fehércigányok is, akik idomultak a nemnorvég környezetükhöz.

eszkep 2009.11.12. 13:29:24

@Kopi3.14: Akkor mondok nemzetközi példát: vöröscsillag (Magyarország) jöhet, feszület (Olaszország): nem jöhet....
Ezt utóbbi 1-2 hetes hír olvass utána a neten, utána gyere vissza.

vércseharcsa 2009.11.12. 13:29:38

kedves rózsadombi fajvédők!

a blog tulajdonosának sajátos lelkivilágából adódóan a benzinkút üzemeltetőjének nem a teljes levelét ismerhettétek meg.
az eredeti levélben 5 db rendszámot jelöl meg akiket nem szolgál ki.

Az eredeti szöveg önkényes vágásokkal való közlése arra szolgál, hogy szegény selejtes rózsadombi megmondó ember, belesavanyúbüföghessen a nagyvilágba mondván jön a barna eső meg személyesen adolf hitler (sztálint már meg se említsük ő már talán itt is van kim ir szennel együtt a spájzban)

kedves bloggazda, majd ha téged és vállalkozásodat is sokadszorra rabolja ki a helyi etnikum és a hatóságok a vállukat vonogatják, majd akkor is ilyen felháborodást várunk tőled.

az együttérzésünkre akkor nyugodtan számíthatsz mert mi legalább gerincesek vagyunk.

veled ellentétben.

mokas_gizi 2009.11.12. 13:30:25

Még egy megjegyzés:
Kertész Imre meg menjen vissza a fajtársaihoz Izráelbe...!!!

Izrael a világ legrasszistább állama, csak ezekről a sajtó nem számol be...
Palesztinokkal mit művelnek...

Nálunk ment a Nácizás amikor meleg felvonulás volt....Izraelben amikor a meleg felvonulás volt ott melegeket gyilkoltak nem is egyet...Ennyit Kertész Imréről és társairól akik szándékosan gyalázzák az országot mind itthon mind külföldön...!!!
Mi meg hagyjuk ezt...

Utána lehet nézni amiket itt írtam ha valótlan állíttok csak akkor kérném a Nácizást...!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:31:17

@eszkep: ez csunya es hazug leegyszerusitese a dolgoknak...

a dolog ugy nez ki, hogy _vilagi_ iskolakban nem lehet feszuletet tenni a falra.

hany iskolaban van kiteve voroscsillag nalunk?
akarmilyenben..

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.12. 13:31:27

Hol olvasható az eredeti levél?

Tisztelettel: Rózsadombi Fajvédő

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:31:27

nénike · reakcio.hu 2009.11.12. 13:28:09
Ha valaki garantálja, hogy utána úgy állunk majd gazdaságilag mint a szlovének, úgy szeretjük a hazánkat mint a horvátok, és úgy szeretjük egymást mint a szerbek, akkor tőlem akár holnap elkezdhetjük!

hoseman 2009.11.12. 13:32:07

"Kíváncsi lennék arra is, hogy miként dönti el ez az úriember valakinek a cigányságát, romaságát, aki nála kuncsaftként megjelenik"..

tE hiperkorrekt álszent liberális baszadék! a kutas megvédi a tulajdonát ahogy tudja,mert ebben az országban csak jogok vannak...igazság nincs.
Most pedig javaslom hogy a kutas helyett baszogasd az anyucikádat...lehetőleg szájba!

BF79 2009.11.12. 13:32:18

@Benzinkutas Brigi: Komolyan gondolod, hogy "alapjában jogkövető és békés állampolgárként" szerinted "jót tenne egy kis csihi-puhi, valami polgárháborúféleség"?

Eddig a történelemben soha semmilyen etnikai alapú problémát nem oldott meg az ellentét eszkalálódása és a tömeges erőszak. Sőt, mindig rontott rajta.

Che Pel (törölt) 2009.11.12. 13:32:27

@Benzinkutas Brigi:
ezt Te sem gondolod komolyan! Ne felejtsd el, hogy háború (legyen az polgár) esetén az ellenségnek is fegyver van a kezében... Sok jó ember halna meg! Szerintem, Te pogromra gondoltál...

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:34:14

@Dubito:
Tévedsz.Ausztriában nem a magyarok bűnöznek.
Sajnos (elég sokat járok ki lévén határmenti, sok boltos ismerősöm van) ott is a nagykalapos román korcsok meg a nyírségből,biharból, fejér megyéből kiránduló okádékok.
DE az útlevelük, irataik alapján ugye ők "magyarok".

chydorus 2009.11.12. 13:35:00

Tudjuk kiféle miféle ez a Kertész Imre... Leszarom a véleményét.
Biztos kényelmetlenül érezné magát az otthonomban, tele van magyar motívumokkal...

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:35:03

BF79 2009.11.12. 13:32:18

Személyesen, nekem, biztos jót tenne, lehiggadnék egy kicsit:)

2009.11.12. 13:35:38

@Dubito: Nem lehet hogy a felsorolt országokban a hatóság jól tökön rúgja az elkövetőt? Nálunk viszont minden ötödik megélhetési bűnöző között kisorsol az ORFK egy kéthetes maldívi utat all inclusive.

Merséjl már, Bostonban mikor rugdoták a fekák utoljára a rendőrőrs ajtaját, üvölve hogy "Kill the cops!" ???

Viktus 2009.11.12. 13:35:43

A benzinkútasnak mindenféleképpen pénzébe kerülne a "védelem" minden telepnek v.melyik cigánymaffiózócsoport alá tartozik azoknak fizetnek pénzt nem lopnak tőle ... az más kérdés, hogy ez hova vezet az igazi Sipik álomvilágához tökéletes anarchia.

eszkep 2009.11.12. 13:35:54

@Dubito: Funkcionális analfabétáknak összefoglalom, amit eddig leírtam. A hozzád hasonló liberálisok politikai okokból (?Ö) nem hajlandóak foglalkozni egy súlyos problémával, akik viszont beszélnek a probléma megoldásáról, azokat megbélyegzik. Eközben az ügyészség, (vádemelés), bíróság (ítélkezés), kormány (jogalkotás) nem végzi a dolgát (politikai okokból?)
Amikor pedig egy ember (az ÁLDOZAT, akik szétrabolnak a fenti tények ismeretén felbátorodott "elkövetői körök") ilyen - nyilvánvalóan nem helyes lépésre szánja el magát, továbbra sem a problémáról beszéltek, (ti: a kormánynak, karhatalomnak MŰKÖDTETNI kellene az országot, de erre képtelen, vagy egyszerűen nem akarja), hanem mellébeszéltek, és marad minden a régiben. Eközben a "jogvédő megmondóemberek" meggátolnak (megpróbálják meggátolni) minden előre mutató kezdeményezést (legutóbbi példa: szociális kártya).

eszkep 2009.11.12. 13:36:36

@chydorus: "Tudjuk kiféle miféle ez a Kertész Imre..."

Egy szar alak. Ennyi...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:36:46

@Che Pel: marmint te az istenhivokrol beszelsz...

en arrool, hogy a sajat erombol es eszembol felepitettem az eletemet, amiben jol erzem magam. nem azert vagyok boldog, mert akkora birka vagyok, hogy elhiggyem a kulonbozo legalizalt szelhamossagok egyikenek azt az igejet, hogy "majd ha meghalsz kurvajo lesz, csak most szenvedj":-)

BF79 2009.11.12. 13:36:54

@vércseharcsa: A magam részéről már írtam a rendszámokról feljebb, és ha már ismét felhoztad azt magyarázd meg, hogy miért nem csak őket tiltotta ki? Miért úgy általában a cigányokat?

(sosem laktam a Rózsadombon)

Törböly (törölt) 2009.11.12. 13:37:17

Ha már vittek el árut tőled fizetést elfelejtve akkor rögtön jobban megérted. Hogy szeded ki a tankból a benzint ha a dádé bejelenti hogy elfelejtett pénzt hozni? És a kasszánál addig ki lesz?

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.12. 13:37:25

Benzinkutas Brigi

És akkor gyorsan lépjünk is túl a 300.000 halálos áldozaton és az egymilliónál is több,szülőföldjükről elüldözött emberen, a felgyújtott templomokon, iskolákon, könyvtárakon.

Normális vagy?

Che Pel (törölt) 2009.11.12. 13:38:31

@Dubito:
"Civilizáltabb országok ebből tanultak. Amerikában a feketék, Franciaországban a bevándorlók,.." Megkérdezted az ott élőket, hogy mit szólnak ehhez. Mellesleg, az amerikai rendőr szó nélkül lelövi a niggert, ha csak rosszul néz rá! A frankoknál állandóan áll a balhé a bevándorlók és a bennszülöttek között. Most akkor miről is beszélsz? Hol vannak ezek a kérdések megoldva? Dél-Afrikában? Ahol fehérként nem állhatsz meg a piros lámpánál a kereszteződésben, mert biztos, hogy egy nigger fejbe lő?

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:38:39

Che Pel 2009.11.12. 13:32:27

A pogrom nem jó, mert akkor a normálisak is elhullanának, van olyan akit én is sajnálnék.
A forradalom nem jó, mert ugyanúgy az ügyeskedők kerülnének utána hatalomra.
A polgárháború viszont megmutatja az erőviszonyokat, és utána letisztul a helyzet.

GaZe 2009.11.12. 13:39:12

@eszkep: istenem, hogy te milyen egy ostoba leny vagy.
tehat mivel a rasszitsa szo egy jelzo, ezert az mar serto, tehat ha valakire azt mondod, hogy kek, akkor az serto.
fiam, olyan hulye vagy, mint a segg, es ezt meg orszag-vilag ele is tarod.
a szo jelentestartalma abszolut erteku, mar ha tudod mit jelent ez a szo. tehat ha valakire azt mondja, hogy fasiszta, akkro az szerinted serto, es addig mar nem jut el az agyad, hogy ez a kifejezes alapvetoen meg "csak" azt jelenti, hogy a fasizmus ideologiaja szerint gondolkodik. hogy ez az ideologia, a hozza kapcsolodo egyeb emlekek milyen tonust kapnak, az egy tok mas kerdes.
de sajnos te tenyleg annyira ostoba voltal, hogy meg azt sem fogtad fel, mire haborodsz fel.
de tenyleg.

Dubito 2009.11.12. 13:39:15

@gonosztojás: A múltkoriban Ausztriában egy autópályapihenőnél egy magas, szőke, szimpatikus MAGYAR férfi emelte el a társaságunk egyik tagjának a pénztárcáját a fogasra akasztott kabátja zsebéből. Egy aranyos kislányt használt fel a figyelmünk elterelésére. NEM voltak cigányok.

mokas_gizi 2009.11.12. 13:40:12

@gonosztojás:

Igen itt kb meg is írtad a lényeget...
Kanada is a Romák miatt gondolkozik, hogy vissza állítja a vízumkényszert...mert az útlevelükben ők magyarok ugye...

Azért meglehet nézni hogy a környező EU és egyéb országokban ,hogyan bánnak a bűnözőkkel, származástól most eltekintve...
Szlovákiában pl lelőheted a betörőt rablót stb-t ott megvétheted magadat...
Itt ha megvéded magadat ellened indul eljárás gyilkos cigány meg házi örizetben védekezhet (Bár itt jegyezném meg hogy nem tudom milyen házi örizet az amikor az emberke szórakozni, buliba jár... Lásd.: Rajmund barátunkat...)

Ahol szabadabb a fegyver törvény és megvéthetik magukat az emberek, szabadon tarthatnak éles önvédelmi fegyvert NEM nőt hanem CSÖKKENT a bűnözés...!!!

Ez az amit a médiában nem igen hangoztatnak...de ezek nyilvános adatok amit BÁRKI utána tud nézni...

Che Pel (törölt) 2009.11.12. 13:40:53

@az igazi Sipi:
No, ez elég off volt! Nem értetted a poént, de nem baj nem vetem a szemedre...

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.12. 13:41:29

Benzinkutas Brigi

A te fejedben kéne letisztulnia pár dolognak.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:41:30

@az igazi Sipi:
Leresztő ...ja..a zsigulin. De ez a márka manapság már cigánékná' is snassz...j

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:42:07

nénike · reakcio.hu 2009.11.12. 13:37:25

A halál nem jó dolog, de szerintem jobb polgárháborúban meghalni, mint megvárni míg kikapcsolják a fűtést és megfagyni, vagy munkanélküliként éhenhalni, vagy mint hogy a cigányok leszúrjanak 20 forintért.

mokas_gizi 2009.11.12. 13:42:35

@az igazi Sipi:

Barátom szerintem valaki más hozzászólását láttad és arra válaszoltál... Mert én nem éppen szeretettel nyilatkoztam róluk...

errrrrrrrrr 2009.11.12. 13:42:37

hogy is van? nem minden bűnöző .......... de minden ........... bűnöző?

GaZe 2009.11.12. 13:43:08

@Benzinkutas Brigi: polgarhaboru.
te hulye vagy?
tudod te mi az a polgarhaboru?
lathatoan nemhogy szemelyes elmenyed nincs vele kapcsolatban (eszembe se jut, hogy neked, hanem hogy barkivel lettel volna egy helysegben aki atelt ilyesmit) de meg az utanaolvasas luxusat is megsporoltad mielott kijelentettel volna.

a polgarhaboru megmutatja az eroviszonyokat es letisztul minden..
az am, de kurvara letisztult minden koszovoban, boszniaban, libanonban, ugandaban... de rohadtul les szoktak am tisztulni a dolgok.
a haboru a gondokodas kudarca.

eszem megall... 2009-ben magyarorszagon vannak fiatalok akik polgarhaborut akarnak vizionalni romak es magyarok kozott... gratulalok, sokat tudtunk kezdeni a 20 evnyi szabadsagunkkal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:43:12

@Che Pel: ez egy idezet volt a reszedrol..
a 8 boldogsagbol

mt 5,1-10

es nem volt off, mindossze nem azert vagyok boldog, mint ahogy az idezet mondja es ezt kivantam leszogezni;-)

Gclass 2009.11.12. 13:43:46

abban az esetben megélhetési bűnözés a benzin lopása ha sajátmaga és népes csaláldja felgyújtására használja... ;)
ha van megélhetési bűnözés akkor van cigánybűnözés...
aki meg ennyire védi őket az fogadjon örökbe egy roma családot és tartsa el őket :)

eszkep 2009.11.12. 13:43:54

@GaZe: "a szo jelentestartalma abszolut erteku, mar ha tudod mit jelent ez a szo."
A szó jelentéstartalma korántsem abszolút értékű.
Számomra pl.a fasiszta ugyanolyan sértő jelző, mintha téged lekommunistáználak, vagy lehülyéznének. Az viszont már szinte "vicces", amikor nyíltan kommunista múltú egyének (pl. Gyurcsány - és itt remélem nem akarsz bemenni mit jelent a KISZ és milyen funkciót látott el benne) "lefasisztáznak másokat, mert nem ért egyet velük.

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.12. 13:44:02

Benzinkutas Brigi

Előbb érettségizzél le, aztán folytatjuk, rendben?

vakondnadragja 2009.11.12. 13:44:04

@mokas_gizi: te egy faszkalap náci vagy! A palesztinok pont olyanok mint a cigók!

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 13:44:09

Rasszizmus mi?
Mindig csak azt kiabáljátok, hogy rasszizmus...
Az nem rasszizmus, hogy direkt romáknak írtak ki köztisztviselői pályázatot?
Az nem rasszizmus, hogy a romák INGYEN házakat kapnak?

És mellesleg nyilván a kút a saját tulajdona.. és a kutas dönti el, hogy kit szolgál ki a SAJÁT kútjában...
Vagy aki itt nagyon rasszistázik, az is beenged a lakásába mindenkit? Mert ha valakit kizársz, akkor vagy rasszista vagy, vagy előítéletes. Tehát a saját lakásodba (benzinkutadba) be kell, hogy engedd a cigányt (vagy rasszista vagy), a csövest (vagy előítéletes vagy), a kirúzsozott hapsikat (vagy előítéletes vagy), vagy akár engem (vagy előítéletes vagy).
Én is eldöntöm, hogy kinek dolgozom, kinek nem.
Mert nem mindenkiért éri meg dolgozni.

vakondnadragja 2009.11.12. 13:45:00

@eszkep: kommunista múltja Magyarországon senkinek sincs. sosem voltak itt kommunisták.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:45:01

@Dubito:
Öregem, tegnap a tanárölés témájában egy hibátlan nyelvtannal és kiejtéssel beszélő, külsőre svéd bankigazgatónak kinéző cigány beszélt a tévében, aki arról a testvére beszaladt a házba baltáért és le akarta vágni a Szögi tanár fejét..j

sanya64 2009.11.12. 13:45:44

Azt, hogy kiket engednek be egy boltba, pld. Pesten sokkal egyszerűbben, diszkrétebben intézik, azon ismerőseim, kiknek rabolták már ki üzletét, úgy csinálják, hogy az ajtó folyamatosan kulcsrazárva, így aki be kíván gyönni, előtte lesz szíves kopgtatni...
és meglepődésemre, ez már egyre több helyen így van, még olyan frekventált helyeken is, ahol nem várná ezt az ember...
de megértem őket, nagyon...
csak jobb így, mint állandóan rettegni...
és az se semmi, hogy már egyes sarki kisboltokban is ott áll a "biztonsági őr", aki általában egy környékbeli, még nem teljesen lecsúszott figura, aki majdnemhogy szívességből vigyáz egész nap a boltoslányokra, meg az üzletre...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:46:09

@Kheopsz: ugy van
az nem rasszizmus, hanem azt ugy hivjak, hogy pozitiv diszkriminacio.

es nem o donti el, hogy kit szolgal ki.
nem lepodnek meg amugy, ha az agip siman szerzodest bontana vele.

Dubito 2009.11.12. 13:47:07

@eszkep, @zulu: Abban teljesen igazatok van, hogy működtetni kellene az országot és érvényt szerezni az ország törvényeinek, MINDENKI számára. És ez az igazi probléma.
Ami aztán önbíráskodáshoz vezet. De akkor ezzel a problémával kellene foglalkozni, szót emelni. A kirekesztés nem megoldás.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:47:46

GaZe 2009.11.12. 13:43:08

Ja, biztos vannak ilyen fiatalok is.
Én már kurva régen voltam fiatal.

Che Pel (törölt) 2009.11.12. 13:47:57

@Benzinkutas Brigi:
Megbocsáss, de szerintem klinikai eset vagy! Mutattad már magad orvosnak? Vagy elgurult a gyógyszered? :)
Ép ésszel az ember nem akarhat háborút! Még egy aprócska körömfingnyit sem!
Szerintem, nem ártana esténként kicsit meditálnod... Az nyugtat! Javaslom a gyertyaláng meditációt!

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:48:39

nénike · reakcio.hu 2009.11.12. 13:44:02

Várjál, várjál, előbb be kell fejeznem a nyóc elemit.
Most járom estin.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:50:14

@eszkep: na ez van, ha az embert az ertelme helyett az erzelmei vezerlik.

mellesleg ha nem birod ha lefasisztaznak, ne viselkedj fasiszta modon..
ha eros allamot akarsz az egyeni szabadsagjogok megnyirbalasaval - es ebbe a melegek, ciganyok, zsidok jogai is beletartoznak, nem csak a tieid -, ha ugy gondolod, a kozosseg erdeke elorebbvalo, mint az egyen szabadsaga, ha ugy veled, hogy mindenaron "rendet" kell csinalni, ha szerinted a cel szentesiti az eszkozt, akkor a politikai nezeteid fasisztak.

ha ez nem tetszik, akkor valtoztass nezeteket. ha ragaszkodsz a nezeteidhez, vedd tudomasul, hogy azok fasiszta nezetek..

hogy egy orokbecsut mondjak, aki kurvanak all, ne sirjon ha basszak...

aki a rendet ugy kepzeli el, hogy azzal masokat aranytalan mertekben korlatoz, az fasiszta.

eszkep 2009.11.12. 13:50:14

@Dubito: "Ugyanis mások mellett mi is próbáltunk már ilyen megoldást: elkülöníteni, gettóba zárni, jogokat megvonni, sárga csillaggal megjelölni."
Eléggé korlátolt gondolkodásmódú vagy nem gondolod??? Olyan megoldás nem jut el csöpp agyadig, hogy

-szigorú törvényeket hozunk, amiket a bíróság MEGFELELŐEN alkalmaz,
- erős rendőrséget tartunk fent, de nem az állampolgárok vegzálásra, hanem BŰNÜLDÖZÉSRE,
- a segélyeket feltételekhez kötik???

Az általad példaként említett országok ezeket mind megtették, mégsem nevezed őket "fasisztának" / "nácinak". Miért???
Egyébként az általad említett USA több államában van halálbüntetés. A washington-i orvlövészt most végezték ki, az akkor 17 éves társa ÉLETFOGYTIGLANT kapott. A személyleírás pedig így kezdődik: WHITE vagy BLACK!!! (Merthogy enélkül elég komikus egy körözési személyleírás...)

Fospunpa Bizottság 2009.11.12. 13:50:25

nem olvastam végig, annyira fel vagyok háborodva.

van pofája megvédeni a tulajdonát! micsoda disznó! biztos náci.

van pofája általánosítani!
10-ből 10 tolvaj cigány volt, és van pofája megelőlegezni, hogy a 11. is az lesz! elképesztő!

hát hol van ilyenkor a rendőrség, amelyik megállítja a benzinkutast, és megvédi a rászoruló cigányokat?!

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:50:36

@Benzinkutas Brigi:
Ja, Brigi, én is javaslom a gyertyalángos meditációt..
és tartsál fölé boton egy ....benzintolvajt..:))))

Dubito 2009.11.12. 13:50:37

@gonosztojás: és akkor honnan fogja a kutas tudni, hogy ő cigány?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 13:51:03

Akkor a rasszizmus nem rasszizmus, hanem csak negatív diszkrimináció.. :)
Tehát én nem vagyok rasszista, csak negatívan diszkriminálok... :)

És ha én kirabolom barátnőd/feleséged/lányod és meg is erőszakolom, akkor az csak megélhetési bűnözés... :) ja, és minderről csak a társadalom tehet!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:51:45

@Benzinkutas Brigi: na meg1 fotelforradalmar, aki a tvn nezne vegig ahogy masok halomra gyilkoljak egymast..
hat igy konnyu polgarhaborut akarni:-D

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 13:52:24

Che Pel 2009.11.12. 13:47:57

Mutattam, persze.
Azt mondta, fürödjek rendesen, és adott egy penicilin injekciót.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:53:33

@Kheopsz: azt egyebkent tudod, hogy az, hogy valakinek a tettet megelhetesi bunozeskent aposztrofaljak nem jelenti azt, hogy az illetot felmentik a felelosseg alol?

tehat a megelhetesi bunozes inkabb csak elmeleti, mint gyakorlati kategoria. hivatkozni ra birosagon felesleges.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 13:53:43

ja, a 13:51-es hozzászólás az Igazi Sipihez ment. :)

bajnaikondom 2009.11.12. 13:54:23

Ó szegény bigányok nem tudnak majd a SEGÍLYKÉBŐL TANKOLNI! Remélem érzitek...

Dubito 2009.11.12. 13:55:14

@eszkep: de, ezeket szeretném én is, de azok a hozzászólók, akikkel vitába szálltam, nem ezeket tartják a jó megoldásnak, hanme a kutas eljárását.

2009.11.12. 13:55:30

Nagyon helyes, kovetkezzenek a varosokat hatarolo tablak ugyanzezen kitelellel, majd johet az orszaghatar.

Vegre valaki be meri vallalni! Ne hagyjuk mar hogy par oltonyos iroasztalkatona allandoan ezeket a fergeket vedelmezze.

Bilux67 2009.11.12. 13:55:51

Sipi, sipi te hazudsz!

porthosz 2009.11.12. 13:56:19

Kedves liberálisok!

Olvasva kommentjeiteket azok a következőképpen néznek ki:
-az nem megoldás hogy ...
-az sem megoldás hogy ...
-az nem megoldás hogy ...

Kérlek titeket hagyjátok ezeket a negativ gondolatokat, minket nem liberálisokat csak egyvalami érdekel:
-mi a megoldás?
Szóval ha szeretnétek egy kis tiszteletet magatoknak, akkor a következőképpen kezdjétek a kommenteket:
-az a megoldás hogy ...
-az is megoldás hogy ...

Azt is jegyezném meg, hogy:
-biztonsági őr: nem megoldás, lásd balatoni felvonulás, kézilabdás srác meggyilkolása, a cigányok sohasem egyedül mozognak, hacsak nincs legalább 200-300 biztonsági őröd (mert ennél több cigány nem szokott egy csapatban mozogni) egyidőben, akkor csak annyit érsz el hogy a biztonsági őrt is megverik
-"technikai akadály" : nem megoldás, maximum csak annyit érsz vele, hogy az egyik elkövető bemegy hozzád, a nyakadhoz szorit egy szamurájkardot (amire igazoltatás kapcsán max annyit mond, hogy fogpiszkáló helyett van nála és máris elengedik a rendőrők) és szépen megkér, hogy ugyan már háritsd el ezt a technikai akadályt.
-biztonsági kamera: nem megoldás, mert mint látjuk a rendőrség nem kapja el azokat sem akikről felvétel készül büncselekmény közben (kivéve ha az áldozat egy ismert kisebbséghez tartozik)

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:56:22

@Dubito:
Hogyan különbözteti meg akutas?Hát itt baxtak rá kollektíve..Intézzék ezt el maguk között.

mjordan 2009.11.12. 13:56:40

@az igazi Sipi: Aha...cigányság megmentője,csak egy kérdésre válaszolj légy szíves:
Ha a te benzinkútaddal történik ugyanez,hogy a cigók szétrabolnak minden nap,akkor te mit tennél?Ejnye-bejnyéznél nekik,és várnád a többi "nem lopó" cigót,hogy ők hátha majd kegyeskednek fizetni?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 13:57:02

@az igazi Sipi:
Tudom, hogy nincs ilyen jogi kategória, ezt jelenleg inkább társadalmi kategóriának hívhatnánk.
De mivel nem kapják el a rendőrök, mert szegényke ő nem akart rosszat, és nem fogják bevinni, semmit sem kap, így átvitt értelemben jogi kategória is, szinte egyenlő az "ártatlan" zsebtolvajlással...
És rasszista lehet fehér, néger, cigány, kínai...
Mellesleg jogi értelemben nincs olyan, hogy cigány... vagy hogyan határozod meg?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 13:57:33

@Bilux67: esetleg meg is tudod cafolni az altalam leeirtak valamelyiket?

tudod az, hogy hazudok boven lehet hazugsag a reszedrol;-)

balu9 2009.11.12. 13:58:06

szerintem meg kellne indulni, nyugatól és keletről egy-egy arcvonallal és középen a dunába beletolni az összes cigányt korra és nemre való tekintet nélkül. a víz meg majd elviszi a sok szart....

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 13:59:50

Kéne nyitni egy hobby benzinkutat nekik..
Elöl ellophatják a benyát, hátul meg visszaöntik a tartályba.
Hátha csak a filing miatt csinálják...
Ha már a kutyáknak is jár játszótér, kiharcolták az állatvédők.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:00:01

@balu9:
Nem, ezt nem szabad!
Hiszen csak szennyeznénk vele a dunát...
sorozzuk be az összes cigányt katonának, és támadjuk meg romániát... :) vagy visszakapjuk Erdélyt, vagy nem lesznek cigányok. csak nyerhetünk :)

mokas_gizi 2009.11.12. 14:01:17

@vakondnadragja:

Tudom Magyarországon mindenki Náci aki megemlíti, hogy van cigány bűnözés és az is Náci aki felszólal Izrael háborús bűncselekményei miatt...
Itt ebben az országban ez így működik tényleg nem haragszom rád, nem is veszem magamra...
Kevesebb TV több olvasás barátom...

14/88!!!

Rwindx 2009.11.12. 14:01:41

@GaZe: Szép hosszú körmondatokat sikerül írnod arról hogy ne basztassák a libsiket, rohadt rasszisták, satöbi, satöbbi.

A probléma megoldásáról miért nem írsz semmit? Meg a többi jogvédő sem ír semmit erről csak megy a handabanda. Ennyire telik tőletek. A benzinkutas jogait miért nem véditek?

Megmondjam? Mert egy rohadt nagy lófaszok vagytok, se nem liberálisok se nem valódi jogvédők. Leszartok mindent és mindenkit csakis magatokkal foglalkoztok, illetve saját érdekeitekkel, érzelmeitekkel. A szavatok már nullát ér. Ha erről indikátor kell, csak nézd meg a parlamentben ugyanilyen süket szöveget tolókkal mi lett és lesz. Az emberek azt mondják húzzatok a picsába, mert tönkrebasztok mindent, mert nem értetek semihez sem, csak óriási szátok, enyves kezetek és mértéktelen gőgötök van.

Közöd?? (törölt) 2009.11.12. 14:01:57

Az ilyen benzinkutakat be kell zárni! Csak ez a tisztességes megoldás.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:03:36

@balu9:
Ja. Ha harangot is kötsz rájuk meg egy horgonyt, mindjárt megvan a munkahely is nekik a MAHART-nál..
harangbója köd-és éjjeli közlekedési viszonyokra.
Bár a harang lehetőleg ne legyen bronzból vagy rézből...

DArchAngel 2009.11.12. 14:05:19

@BF79: hol olvastad? Én nem találom, ha egyáltalán a neten találtad...

Bilux67 2009.11.12. 14:05:38

@az igazi Sipi: Csak nem a Tanár úr személyesen?

Mr.AT 2009.11.12. 14:05:51

@porthosz: Qrvára egyetértek az általad írtakkal.

A sok elméleti síkon hentergő álentellektüel ugyan írjon már pls kettő azaz kettő gyakorlatban kivitelezhető, értelmes megoldást a benzinkutas problémájára.
A mellébeszéléssel, ítélkezéssel, kenetteljes jogvédő mantrával már a hócipője tele van az egész országnak.

Konkrétumokat, pls.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:06:05

@Közöd??:
Hát ha a sok büdös cigány továbbra is lopni fog, sajnos bezár majd, és akkor az ott dolgozók utcára kerülnek, így nem fogják fizetni a cigányok segélyét, és a parlamenti tolvajok fizetését...

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:06:31

@Közöd??:
Már bezárták..
igaz hogy csak a nem kivánatos elemek elöl.
Egyéb wish?

Dubito 2009.11.12. 14:07:48

Azoknak, akik polgárháborút vizionálnak, ajánlom Spiro Feleségverseny című regényét. A nem túl távoli jövőben játszódik, az országban polgárháború dúl a magyarok és cigányok között, a front Budapesten Angyalföld-Margitsziget magasságában húzódik. Szerintem rossz a regény, de érdekes, és helyenként elgondolgodtató a megrajzolt helyzet. Biztos nem úgy fest, amit a Benzinkutas Brigi elképzelt.

A háborúban ugyanis az a szar, hogy veszteni is lehet.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.11.12. 14:08:30

Ha a kutas nem írhatja ezt ki a tapasztalatai alapján akkor én is feltehetném a kérdést, hogy az én kutyámnak miért kell szájkosarat és pórázt viselni, mikor az én kutyám nem harap. Mi alapján döntik el hogy MINDEN kutyára kerüljön szájkosár. Nem mondhatják ki, hogy MINDEN kutya harap, amíg meg nem bizonyosodtak róla, hogy a Földön élő minden kutya harap.

GaZe 2009.11.12. 14:08:55

@porthosz: hat porthosz, szamodra az a megoldas, hogy felallsz egy kozepes meretu samlira, gondosan nyakadba akasztod az elore hurkolt kotelet, fohaszt mormolsz es ugrasz.
a bulvar ostobasag szola fejedbol.
igen, mindenhol 2-300 fos hordakban nyomjak, igen, minden cigany szarmazasu ember csak es kizarolg, elore megfontolt szandekkal a tobbsegi tarsadalmat ohajtja lopni, pumploni, jogosulatlanul elonyben reszesiteni.

ha valoban erdekel a dolog, tessek, a HVG egy teljesen okesnak tuno diskurzust inditott romak magyarorszagon temakorben.
hvg.hu/cimke/roma-felzarkoztatas.aspx

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:10:03

@Mr.AT:
Sajnos az a baj, hogy "politikailag korrekt" megoldása igen nehéz, hiszen látjuk, a sok majom lilaöltönyös mit sápítozik össze, hogy "jaj, szegény romák!"
Télleg legegyszerűbb módja az lenne, ha nem önkiszolgáló lenne... persze akkor a cigányok megölnék, vagy megvernék, a pártőrség pedig nem találná meg őket még rendszám és videófelvételek alapján sem...

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 14:10:15

Dubito 2009.11.12. 14:07:48

Ez így igaz.
De ami most van, abban a helyzetben is csak veszteni lehet, ha a jelenlegi tendencia folytatódik.

GaZe 2009.11.12. 14:10:24

@balu9: hjajjj.. de egy ostoba egy furko vagy te...

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:10:24

@Dubito:
Hát persze..
Totál egyenlő lövészárok harc lenne két egyenlő féllel mi?
Olyan kapitányokkal az egyik oldalon mint Beszar-ábiai Győzike ..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:14:53

@porthosz: az a megoldas, hogy a ciganysagnak nem csak papiron, hanem valoban is ugyanazokat a jogokat es lehetosegeket megadni, mint barki masnak es tudomasul venni, hogy a cigany gyereknek pont ugyanolyan joga van iskolaba jarni es barki padtarsanak lenni, mint egy magyarnak, ugyanugy joga van kozepiskolaba jarni, szakmat szerezni, ugyanolyan esellyel kell egy munkahelyre jelentkezni, mint masnak es aki ezeket a jogokat nem adja meg - nem tobbet, hanem _ugyanannyit_ - kemenyen buntetni.

Surfy 2009.11.12. 14:15:34

Amerikában először fizetsz, utána tankolsz ez kéne itt is és megoldódna a fenti probléma....

Természetesen ettől az alap probléma nem oldódik meg, de reméljük a Jobbik vagy vki már itt végre rendetrak!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:16:45

@Bilux67: a tanar ur volt allamtitkar
en tanar ur sem vagyok es allamtitkar sem voltam...

tovabbra is varom a szep magyar mondatokba szedett cafolatodat az altalam leirtakra...

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:16:54

@az igazi Sipi:
Natürlich..mindezeket a jogokat azonban előtzze meg a kötelesség...

dessert eagle 2009.11.12. 14:18:02

Szerintem objektívebb képet kapnánk a blogger cigánybarátságáról, ha beszámolna, hogy eddig mennyi bevétele származott a cigány bűnözők büntető jogi képviseletéből. Nem csodálkoznék, ha ez lenne az, ami befolyásolja van az ügyvéd úr világnézetét.

Surfy 2009.11.12. 14:18:46

Sipi b+

a ciganyok közül is mindegyik csak a jogokat tudja, ezt belenevelik a romákba már az anyatejjel. Először tanulja a jogait, csak utána beszélni, lopni, csalni hazudni.

Kötelesség az hol marad?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:18:47

@az igazi Sipi:
Igen. A cigánynak ugyanannyi joga van? Tehát van joga ingyen utazni a BKV-n/MÁV-on? Van joga ingyen házhoz? Van joga köztisztviselői pályázathoz? Akkor nekem is van?
És van kötelessége iskolába járni, tisztán tartani magát és környezetét, tiszteletben tartani mások épségét és tulajdonát?
Te buta alak... már megint a jogokkal jössz. A jogok kötelezettségekkel járnak. Ezt vedd figyelembe.

GaZe 2009.11.12. 14:19:44

@Rwindx: biztos nemi elmezavarod okozhatta, vagy a szovegertesi kepesseged ment eppen vakfoltra, de pl a rasszistanal konkretan azt irtam, hogy a kifejezes onmagaban meg nem jelent sem jot, sem rosszat.
nya, akkor probaljuk meg ilyen hozzaerto vitapertnerekkel megvitatni a kerdest.
Szerinted egy bovitett mondatban ossze lehet foglalni mi a megoldas? Elhiszem, hogy bizonyos elemek szeretnek ennyire basic-be leegyszerusiteni az elet nagy dolgait, es lathatoan van is ra igeny, hogy egymondatos okossagokkal nyugtassak meg az ostobasag tomegeit, de ez ennel kicsit bonyolultabb.

Nos, attol mert TE nem tudsz arrol, hogy mit irnak a temaban a "libsik" meg a "magukfajtak" attol errol a kerdesrol meg folyik diskurzus.
tessek, ha erdekel, itt teljesen okes irasok vannak:
hvg.hu/cimke/roma-felzarkoztatas.aspx
(mondjuk ilyen szovegertelmezessel nem tudom, hogy van-e ertelme..)

de tessek, egybites mondatok: oktatas(mert a jelenben nem fog valtozni a helyzet, az egyetlen esely, hogy a jovo ne legyen elkurva) a szegragacio megszuntetese (akrja on, hogy gyermeke ciganyokkal jarjon egy osztalyba?), eselyegyenloseg(keress melot romakent :), felzarkoztatas(ha a ciganysoron olyan jo elni, miert nem el ott mindenki?), integracio(vicces amikro integraciot varnak el a romaktol, mikozben szegregalt osztalyokba kenyszeritik a problemas gerekekt, mert hogy jobb nekik a magukei kozott), tobb kontaktus a kisbbsegi es a tobbsegi tarsadalom kozott (akar ilyenek, mint roma musorvezetok, idojarasjelentok, stb stb)

de láthatóan neked valami paranoia hajlamod van, amiben egyszer azt nyafogod, hogy kulonbozoek az emberek, aztan meg hogy mindenki ellened van, majd de megis mindenki egy ugyert szolal fel.
olvass sokat, ertelmezd, keress osszefuggeseket, mert igy csak a sehova sem kilyukado ostobasagod szocsove a fejed.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:20:16

@Kheopsz: miert ne kapnak el a rendorok?

a rasszistak egyik legszivesebben hangoztatott ultima ratioja az, hogy a ciganyokkal van tele a borton.
utana rogton a masodik az, hogy persze, a ciganyok altal elkovetett buncselekmenyek felett szemet hunynak a rendorok ilyen-olyan okokbol..

na most melyik az igaz?

Mr.AT 2009.11.12. 14:21:35

@GaZe: Számodra meg az lenne a megoldás, kisbarátom, hogy vedd le az elcseszett szifonszemüvegedet, a mamától kapott kötött kinyúlt pulóvered, borotválkozz meg és zuhanyozz le, és a Baudelaire összes könyvespolc mellől a könyvtárból gyere ki kicsit a való életbe, a normális, hétköznapi emberek közé.

Oda, ahol emberek pénzért dolgoznak, és pénzért szereznek maguknak javakat, leszámítva persze az általad ajnározott barna bőrű polgártársainkat.
Tudod, a pénz az egy ilyen érdekes, megfoghatatlan dolog, amiért esetedben egyelőre még anyádék dolgoznak, de néha biztos hallottál már róla, hogy nehéz szerezni és egyre kevesebb van.

Ha már kint leszel a való életben, akkor gyorsan látni fogod, hogy
ad.1. a könyvtár helyett néha mégis gyúrni kellett volna kicsit, mert az első cigó visszkézből jól pofánvág, hogy "némmá' ezt a vézna csicskát", majd elszedi a telefonod, amit aputól kaptál
ad.2. mégsem biciklivel kellett volna jönni, mert arról épp most fűrészeli le a zárat a fenti cigó tesáááóója,
ad.3. ha a fentieket szóvá teszed egy erre hivatott szervnél, kiröhögnek, hogy nem éri el a szabálysértési tétel alsó határát, amúgyis húzzap*csába, ezer ilyen sztori van nap mint nap, adminisztrálni nem bírják, nem hogy kezelni,
ad.4. sajnos a munkáért (amit elvállalni készülsz) járó pénznek csak egy nevetségesen kis hányadát kapod majd kézhez, ugyanis a fennmaradó részből az út mentén fetrengő cigó férgeket etetjük, trendszerűen, milliószám.

Aztán majd gyere vissza, és akkor innen folytatjuk a beszélgetést. Idióta.

GaZe 2009.11.12. 14:21:58

@lOc (a pasztafáriánus): az ilyen rasszista vitak (inkabb csak frocsogesek) mindig elojon a nagy fordulat, amikor emberek es allatok kozott probalnak parhuzamot vonni.
nem tudom te hogy erzed magadban, de en azert erzek kulonbseget ember es allat viselkedese kozott.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 14:22:01

Már 300 felett járunk, de még az nem volt, hogy hülye a posztíró.

BKV reszelő 2009.11.12. 14:22:27

@az igazi Sipi: Nos, a rasszisták is csak diszkriminációra vágynak. Pozitívra. Maguk felé. A másik felé meg negatívra, de ez mindig együtt jár. Ha valakit pozitívan diszkriminálnak, azt kifejezhetjük úgy is, hogy a többit negatívan diszkriminálják....és a negatív diszkrimináció gyakorlatilag maga a fasizmus. Persze ha etnikai alapon történik, mint a példában említett büdös cigányok pozitív diszkriminációja. A példában tehát a fasizmusról beszéltünk. Egyébként büdös cigány vagy ? Te is lopod a benzint és mindent amit hazahordasz ? Huszadmagaddal vered az idős embereket a buszon, mert az társadalmilag hasznos, ha éppen elfogyott a segélyed, amit sosem érdemeltél ki ?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:22:43

@az igazi Sipi:
Mert nem kapják el. Tudom, nem egy rendőr ismerősöm van... Nem kaphatják el.
S tudod mi a pláne? hogy igazad van... tele vannak a börtönök cigányokkal, s közben egy csomó cigányt elengednek a rendőrök...
Képzeld el, ha mindegyiket elkapnák, nem lenne őket hova tenni...
Érted? Még így is, hogy sokat elengednek, még így is tele vannak a börtönök cigányokkal. :))

HgGina 2009.11.12. 14:22:44

@Dubito: igazad van, valóban az a tragédia, hogy nem sikerült megoldani annak idején. Bezzeg a lengyeleknél és másoknál megoldódott.
Össze kell fogdosni őket, aztán amelyik első körben alá tudja írni a nevét, az elmehet, amelyik nem, azt meg vihetik az oroszok ágyútölteléknek Szibériába.
Aztán másodszorra csak az mehet el, aki a nevén kívül el tud számolni tízig.
4-5 iilyen teszt, és a maradék megtanul beilleszkedni. Vagy mehet Szibériába.

Nem kell itt már kedvesen elbeszélgetni velük, egyszerűen ki kell hajítani ezt az erkölcsi trágyadomb népséget.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:23:05

@az igazi Sipi:
Aha...
főleg amikor a vidéki rendőrt megfenegetik hogy a gyerekei fejét teszik ki töklámpásnak a kapuoszlopra ha feljelenti őket.
Mert ilyenről is tudok.

Franky4fingers 2009.11.12. 14:23:27

@az igazi Sipi:

Ha a te gyereked nem tud tanulni, mert üvölt az órán állandóan a cigánygyerek, matekóránb, amikor figyelne a magyarázatra a gyereked haját húzgálja, mert szegény hátrányos helyzetű és nem tud normálisan viselkedni, akkor is ezt mondanád?
Hümm?

Nem. Te is számon kérdéd a pedagógustól, hogy miért nem biztosítja a gyereked számára a jogot a tanuláshoz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:23:37

@Kheopsz: hol lattad te leirva azt, hogy vannaak olyan jogaik a szarmazasuk alapjan, mint amiket te leirtal?

az, hogy avalosagot elferdited - magyaran hazudsz - nem visz kozelebb amegoldashoz, sot..

bar ez attol is fugg, szamodra mi is jelentene a megoldast...

ha neked az a megoldas, hogy a ciganyokat teljes mertekben elkuloniteni, akkor jo uton haladsz, bar sosem fog ez az idea akkora tamogatottsagot kapni, hogy veghezviheto legyen.

BKV reszelő 2009.11.12. 14:23:54

@az igazi Sipi: Te setét cigány ! A büdös és koszos kölködnek ugyanúgy joga iskolába járni, mint a rendes emberek gyerekének. Ha nem tanul, ha visszahúz mindenkit, ne csodálkozz, hogy a rendes emberek elviszik a közönséges és ostoba kölköd mellől a gyereküket.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:25:04

@GaZe:
"nem tudom te hogy erzed magadban, de en azert erzek kulonbseget ember es allat viselkedese kozott. "
Bizony, az állatok különbek mint a cigányok...

Franky4fingers 2009.11.12. 14:25:15

Ja. És mielőtt valaki azt mondaná, nem tudom miről beszlek. A nagyanyám tanító volt 40 évig a Dob utcában. (diákok fele cigó)

chydorus 2009.11.12. 14:25:20

Ne foglalkozzatok már @az igazi fasszal, provokál.
Összefüggéstelen badarságokat irkál.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 14:25:25

az igazi Sipi 2009.11.12. 14:20:16

Igen, cigányokkal van tele a börtön.
És igen, a kisebb balhék felett szemet hunynak a rendőrök, mert belefáradtak hogy a fülön csípett cigány még aznap kisétál és szembe röhögi őket.Inkább hagyják a francba.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:25:34

@Franky4fingers: nana, hogy apedagoguson kernem szamon es nem a ciganygyereken.
aki nem bir gyerekekkel banni annak akar tarsadalmi, akar etnikai szarmazasatol fuggetlenul, az ne menjen pedagosgusnak ugyanis.

a pedagogusok lecserelese a megoldas - ritka felhigult egy gagyi szakma lett ez nalunk... - nem a tarsadalom egy reszenek kirekesztese.

BKV reszelő 2009.11.12. 14:27:07

@az igazi Sipi: Anyád hígult fel sajnos, de nagyon. Nem részletezem miért és hogyan.

Rwindx 2009.11.12. 14:27:11

@GaZe:
Írtál sok mindent de a megoldást meg sem próbáltad vázolni. Persze lehet mondani hogy mindenki hülye hozzá rajtad kívül, és ez egy bonyolult dolog, de hát ez max arra elég hogy te legyél hülyének tartva.

Pont azt tetted amit most is: összevissza beszélsz hülyeségeket. Beszélhetnénk a roma felzárkóztatásról, mivel mást sem tesztek tizenhúsz éve, de ez most kevés, ugyanis a kérdés nem ez volt.

Segítek szívesen, mert gondolom a 4-es IQ nem teszi lehetővé 4 mondatnál hoszabb szövegek és 0 mondatnál hoszabb kérdések megértését:

"A benzinkutas jogait miért nem véditek? "

Ami meg az előbb kiesett a szádon az csak megerősítette azt amit írtam rólatok :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:27:41

@gonosztojás: mindenki tud horrortorteneteket meselni..
aki beszari, az ne menjen rendornek es plane ne hunyaszkodjon meg.

egy eroszakszervezetnel betoltott pozicio bizony olyan, hogy ott attrocitasok erhetik az embert.

ha valaki rendornek megy es hagyja magat megfenyegetni, az egyszeruen alkalmatlan rendornek.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.12. 14:28:08

@az igazi Sipi:

:-)

Legyen joguk normális szülőkre is?

Ezt hogyan éred el? Kötelező legyen örökbefogadni és ugyanúgy szeretni egy cigánypurdét? :-)

Fogd már fel, hogy a családban, az otthoni mintával kezdődik minden!

Neveletlen embereknek, haszontalan, neveletlen kölykeik lesznek. Az iskola nem helyettesítheti a szülőket.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:28:27

@az igazi Sipi:
Attól még hogy nincsenek leírva, igazak, Te is tudod.
A roma-telepek felszámolása... vannak ilyen programok?
Hogy rokkantnyugdíjasként utazik a 30éves cigó, vannak ilyenek.
Bárcsak hazudnék, de sajnos ezek mind így vannak...
A cigányoknak két utat kellene biztosítani:
1. vagy különüljön el teljesen, s tartsa el magát, ne az én adómból.
2. vagy integrálódjon teljesen, fizessen adót, dolgozzon, fizesse ki, amit megvesz.
Az integráció biztosítva van, tudnának tanulni, én sem keresek jól, mégsem lopok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:28:31

@BKV reszelő: nem is tudnad reszletezni, te szellemi egytaletel, az van:-DDD

ennyire vagy kepes mindossze:-DDD

BKV reszelő 2009.11.12. 14:29:37

Dehogynem tudnám, fél budapest tudja, mert látta őt dolgozni esténként. Mondjuk a vevőköre után nem csoda, hogy te lettél az eredmény.

GaZe 2009.11.12. 14:29:38

@Mr.AT: jajj de szeretem amikor latatlanban tudod, hogy ki vagyok...
se diplomam, se szuloi oroksegem, videki szarmazas, tobbszori 0-rol valo eletkezdes, rendszeres konfliktus a fent nevezett nepcsoporttal, szoval igazabol egyreszt a marhasagadibol semmi sem stimmel, masreszt boven lenne okom nekem is itt frocsogni.

csak szerintem a szabadsag nem azt jelenti, hogy az EN szabadsagom, masok rovasara.

mindig le kell irni mert lathatoan a ciganybunozesben hivo agyak nem kepsek befogadni: nem lophat senki sem buntetlenul. ahogy a kolto mondta: "a rosszakat el kell itelni"

teged minden szembejovo cigany pofan vag? nem? akkor mit irsz hulyesegeket?
devianciakbol probalsz altalanost csinalni, pedig ebbol csak szart csinalsz, es nagy adagot.
U-lakatot hasznalok, jo helyre lakatolok, rovid idore? egyeb kerdes?
feketen kapom a fizumat, mert a (magyar) fonokomnek csak igy erem meg, es nincs valasztasom, hogy mashogy szeretnem. (illetve van: felmondhatok)

szoval hulyesegek helyett olvass es tajekozodj.
aztan talan probalj meg nem zsigerbol reagalni.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 14:30:11

Szerintem törvénybe kéne foglalni, hogy az összes cigánynak alanyi jogon jár a Zinternet, és akkor ők is tudnának itt okosakat írni, nem csak egy-két foteljogvédő védené az érdeküket.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:30:29

@az igazi Sipi:
"nana, hogy apedagoguson kernem szamon es nem a ciganygyereken."
Ha pofánverem a gyerekedet az utcán azt kin fogod számonkérni? :)
A gyereked sétált provokálóan. :)

GaZe 2009.11.12. 14:30:47

@Kheopsz: *ásít*
olyan unalmas az ilyen ócska és elkoptatott frázisok puffogtatása...

mjordan 2009.11.12. 14:30:51

@az igazi Sipi: Aha...cigányság megmentője,csak egy kérdésre válaszolj légy szíves:
Ha a te benzinkútaddal történik ugyanez,hogy a cigók szétrabolnak minden nap,akkor te mit tennél?Ejnye-bejnyéznél nekik,és várnád a többi "nem lopó" cigót,hogy ők hátha majd kegyeskednek fizetni?

BKV reszelő 2009.11.12. 14:31:15

@Benzinkutas Brigi: És kinek diktálna a sok okos ásókezelő ? ...mert írni és olvasni nem tudnak.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:31:18

@az igazi Sipi:
Na figyu:
A Bp. VI. kerületi utcai .X..iskoilában a tanárnő rászólt a 9 éves purgyéra hogy fejezze be a hangos és nem megengedett órán mobilozást.(!) A kis korcs szünetben felhívta a "szülőket" (rossz definició sorry) aki megérkeztek egy Merci terepjáróval négyen.Bementek órára és a szerencsétlen tanárnőt megverték úgy hogy eltört az arccsontja.
Konkrétan az én csemetém is oda járt onnan tudom.
Most te jössz a pedagógus alkalmatlanságáról:

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:31:49

@Kheopsz: en tudom, hogy nem igazak..
azt tudom, hogy van egy csomo beszari ember, akik nem vegzik el amunkajukat. ellenorok, kalauzok, rendorok, akik nem elnek a rajuk ruhazott joggal, hatalommal mert gyavak es gerinctelenek.

es azt tudom, hogy jarvanyos mereteket oltott az orszagban a fejhangon vonyitas a cselekves helyett, valamnint az ellensegkep kopkodese, mert attol majd talan jobb lesz...

el tudom kepzelni, hogy vannak rendorok, akik gyavak elvegezni amunkajukat. de ez nem a ciganysag bune. el tudom kepzelni, hogy vannak ellenorok, akik gyavak elvegezni amunkajukat. ez sem a ciganysag bune. tudom, hogy vannak pedagogusok, akik alkalmatlanok a palyara, mert 4 krumplit nem lehet rajuk bizni, nemhogy 30 gyereket. de ez nem a ciganysag bune.

Nazareus 2009.11.12. 14:32:11

@az igazi Sipi: Egyik nem zárja ki a másikat.

porthosz 2009.11.12. 14:32:36

@GaZe:
Kedves barátom, te olyan ostoba vagy, hogy az már nekem fáj.
Igen igazad van, tényleg nem mindig 200-an járnak.

Elmesélek egy történetet:
Jászszentandrás (meglepő módon ez is a jászságban van, mint a cikkben emlitett falu) ~2000-es évek eleje.
A helyi diszkóban a kidóbok nem engedtek be néhány cigányt.
A következő alkalomkor megérkezett 10 autóval ~ 30-40 nagydarab (szó szerint két ajtós szekrény méretü) cigány, késekkel, botokkal és egyéb szúró fegyverekkel felszerelkezve, bejöttek a diszkóba és mindhárom kidobott megkéselték (szerencsére túlélték).

Szóval igen igazad van, nem mindig nagy tömegben járnak, de üss meg egyet és garantált hogy másnap 50-en fognak keresni téged...

Ha esetleg kételkednél a sztoriban, akkor csak annyit mondanék hogy én is ott voltam ekkor a diszkóban és mindezt a saját szememmel láttam.

Szóval úgy gondolom, hogy a megoldás inkább az, ha te (és az összes hülye liberális társad), fog egy kötelet és felköti magát, vagy távozik az országból örökre, mert ti miattatok és a ti hozzáállásotok miatt nem lehet normális életet élni az országban.

GaZe 2009.11.12. 14:32:57

@Rwindx: en haragudj, de te tenyleg hulye vagy.
meg egyszer segitek, de aztan magadra maradsz, es az egesz liberalis vilag a te torkodat akarja majd elvagni...
na figyelj ostobacska, akkor amit irtam, csak nalad valahogy nem ment be az imput az agyadba:

oktatas(mert a jelenben nem fog valtozni a helyzet, az egyetlen esely, hogy a jovo ne legyen elkurva) a szegragacio megszuntetese (akrja on, hogy gyermeke ciganyokkal jarjon egy osztalyba?), eselyegyenloseg(keress melot romakent :), felzarkoztatas(ha a ciganysoron olyan jo elni, miert nem el ott mindenki?), integracio(vicces amikro integraciot varnak el a romaktol, mikozben szegregalt osztalyokba kenyszeritik a problemas gerekekt, mert hogy jobb nekik a magukei kozott), tobb kontaktus a kisbbsegi es a tobbsegi tarsadalom kozott (akar ilyenek, mint roma musorvezetok, idojarasjelentok, stb stb)

vagy milyen megoldast kene meg irni nekd, hogy bevegye az agyad?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:32:57

@az igazi Sipi:
Te is igazi liberális-mszp-s hülye vagy... :)
Csak a többieket tudod szidni, meg azt mondani, hogy ez így nem jó.
De igazi megoldást nem tudsz mondani. Csak a személyeskedés, ez megy neked.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 14:33:14

BKV reszelő 2009.11.12. 14:31:15

Hát az omnibuszmann segítene nekik.
Meg a Mohácsi spiné.
Amúgy a Mohácsi állítólag fiatal korában jól nézett ki, sunázható volt.

Surfy 2009.11.12. 14:33:43

@az igazi Sipi: Csak egy kérdésem van, te hol a faszomba élsz? Mert ha Mo-n akkor vak vagy és süket?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:33:58

@Kheopsz: senkin
siman feljelentenelek, aztan maganuton leperelnem az utolso retkes zoknit is rolad es kapnal emlekebe egy kulipintyot ozdon, hogy szokd;-)

Franky4fingers 2009.11.12. 14:34:15

@az igazi Sipi:
Bocsánat erre amit tudnék mondani azért kimoderálnának.

Hogy a bánatos égenreszelő magasságos mosómedvefaszba bánjon a pedagógus azokkal a gyerekekkel, akik nemhogy 45, de 10 percet sem tudnak egy helyben ülni, és a többi gyereket vegzálják?

És ha meg ezeknek a megnevelésével foglalkozik, akkor mennyi ideje marad tanításra, te csökkent értelmű barom? Szerinted ott hol vannak a jogok, ha apedagógus, mondjuk egy matekóra 45 percéből nettő 32-t azzal tölt el, hogy fegyelmezzen 5-10 gyereket a 30-ból, akik otthon az elemi viselkedési szabályokat nem tanulták meg??????

És ez a pedagógus hibája, te barom? A nagyanyám tanítói munkáját többszörösen ismerték el ilyen- olyan díjakkal, és mégis az a véleménye a cigó diákokról ami.

Jó lenne, ha gondolkodnál is te idióta.

porthosz 2009.11.12. 14:34:35

@az igazi Sipi:
"az a megoldas, hogy a ciganysagnak nem csak papiron, hanem valoban is ugyanazokat a jogokat es lehetosegeket megadni"

Ez már most is megvan.
Ami hiányzik (sajnos a kommentedből is) az a következő:
a cigányságnak nem csak papiron hanem valóban is ugyanazokat a kötelességeket és jogokat kell betartani ami mindenki másra is vonatkozik ebben az országban.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:34:36

@az igazi Sipi:
Látod fiam, már megint csak azt tudod mondani, hogy fúj rossz emberek vagyunk mind, mindenki tehet arról, hogy milyenek a cigányok, csak a cigányok nem.

HgGina 2009.11.12. 14:35:00

@Kheopsz: van egy harmadik út is. Az akasztófához. Minél előbb és minél többet.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:35:43

@GaZe:
Unalmas vagy nem, ez másoknak rutin.
A cigány cigánygyerek rutinból lop, hazudik, csal...
Lehet, hogy unalmas, de az biztos, hogy mindennapos.

GaZe 2009.11.12. 14:36:43

@porthosz: uristen, olyan kejes atelessel irod ezeket a ketajtos szekreny dolgokat, hogy akaratlanul is felmerul bennem a kerdes, hogy nem vagy te valahol latens homoszexualis? vagy valami peniszirigyseg munkall benned?
biztos valahol mar leirtad korabban is, hogy "kancigany", az is bizsergeto erzes volt?

(amugy, a liberalizmusrol lathatoan fingod sincs, hogy mit jelent, ugyanis a liberalizmus alapvetese, hogy szabalyok szerint kell elni, mert csak ez szavatolja, hogy szabadsagban elhess.)

szoval sztem nyugodtan szegyelheted magad, meg fajhat is, van miert.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:36:49

@porthosz: nincs meg
ez egy rasszista orszag, ahol az emberek bevallottan panaszra mennenek, ha a gyerekuk cigany padtarsat kapna, ahol az emberek nyiltan bevalljak, hogy egy ciganyt akkor sem alkalmaznanak szivesen, ha minden kepzettsege megvan az elvegzendo munkahoz.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:36:59

@az igazi Sipi:
Ha pofánverném a gyerekedet, kijelenteném, hogy rasszista megjegyzésekett tett rám, és különben is ő kezdte, én ott se voltam. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:37:32

@Kheopsz: ahogy mondod

egyes emberek tehetnek dolgokrol, egy etnikum en bloc nem.

tehat egyes emberek buntethetoek, egy egesz etnikum en bloc nem.

BKV reszelő 2009.11.12. 14:37:51

@az igazi Sipi: Nem látsz te semmit, nem értesz semmit, hülye is vagy és a bőröd is sötét, mint az elméd. ...de akkor te nem is cigány vagy, hanem néger !

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:37:53

@HgGina:
Oké, de ezeket az akasztófákat újrafelhasználni kell. Már így is sokat vágtak ki a cigányok... :)

GaZe 2009.11.12. 14:38:45

@Kheopsz:
*khm* és ne haragudj, te tudsz mondani "megolasdt"? meg tudod mondani a tuttit?
most nem a lagerekre, meg atnevelo taborokra gondolok, mert onnan egeszen hamar eljutnank az elso roma ongyilkos merenyloig (es ott mar akar azt is lehetne mondani, hogy joggal)
szoval enegedd szabadjara az okossagod, frocsogjed akkor te is ki a tutit.

amugy tovabbra is jo ovlasast: hvg.hu/cimke/roma-felzarkoztatas.aspx

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:38:49

@Franky4fingers: hat ezek szerint pont ennyit ernek a dijai...

mondom en, hogy a hazai oktatas lezullott teljesen koszonhetoen a benne dolgozok lezullesenek.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:39:28

@az igazi Sipi:
Tehát nincs olyan, hogy kollektív bűnösség?
Akkor a magyarok nem rasszisták, csak néhányan.
Akkor a cigányok nem lopnak... csak akivel eddig találkoztam... :)

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 14:40:25

Na, most akkor mi a megoldás? Dumálunk róla, vagy lőjük őket?

porthosz 2009.11.12. 14:40:39

@GaZe:
"uristen, olyan kejes atelessel irod ezeket a ketajtos szekreny dolgokat, hogy akaratlanul is felmerul bennem a kerdes, hogy nem vagy te valahol latens homoszexualis?"

Úgy látszik hogy az asszociácis készséged alapján ez pont hogy rád vonatkozik.

Mindenesetre nekem csak egy kivánságom lenne:
adja az isten, hogy pár hónapot le kelljen élned egy kis kellemes cigányközösségben mondjuk borsodban.
(ez amúgy a többi társadra is ráférne)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:40:39

@BKV reszelő: ezt most sertesnek szantad?:-)))

veled ellentetben nekem sokkal tobbmindenre van okom buszkenek lenni az eletemben, mint a szarmazasomra...:-)

nem nagyon tudsz megserteni sem ciganyozassal, sem negerezessel, sem zsidozassal, sem liberalisozassal - mondjuk ez utobbi inkabb dicseret;-)

Franky4fingers 2009.11.12. 14:40:51

@az igazi Sipi:
Te hülye. Mi züllött le? A nagyanyámról beszélek, aki nem mostanában kezdte.

Idióta fasz vagy. Egy igazi ostoba köcsög.

Jöhet a modi. Sajnos nem tudom finomabban megfogalmazni a véleményem, mert nem is közelíteném az igazságot.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:41:48

@GaZe:
Hát, a liberális törvényjavaslatokon mindez lemérhető...
nagybácsi jogot kapjon az unokahúg megkefélésére és feleségül vételére, stbstb...
Jó hogy a fene ngay szabadságban nem lenne kötelelező kefélni a szülőkkel is..
Broáf...
Még jó hogy a szociknak több eszük volt kivételesen.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:42:09

@GaZe:
Igen, TUDOK MEGOLDÁST.
Egyrészt talán a viselkedésükön kéne változtatni, nem?
Ha szegény, attól még nem kell lopnia, rabolnia.
Miért lopnak mobilokat? Miért lopnak vezetéket, miért lopnak benzint?
Miért nem fizet a buszon? Miért köt belém, hogy miattam volt börtönben?
Ha nem lopnak, nem csalnak és nem hazudnak, senki nem fogja őket utálni.
Hány svábbűnözős cikket látsz? Vagy hány olyat, hogy az osztrákok felvonultak karddal, mert nem engedték be őket valahova??

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:42:15

@Franky4fingers: ebbol is latszik, hogy mennyire lezullott a magyar oktatas..
latod, teged meg fogalmazni sem tanitottak meg..

nagyanyad sem, pedig az aztan a pedagogusi etalon!!!!:-DDD

GaZe 2009.11.12. 14:42:45

@Kheopsz: biztos megdobbento lehet szamodra, de ugy van ahogy irod.
a magyarok nem rasszistak, csak vannak magyarok akik rasszistak.
es bizonyara nem lop minden cigany csak akikkel te talalkoztal. (mert hat egeszen biztosan jol atgondolta es megfontolt kijelentesed alapos statisztikara epit...)

de komolyan, mi ebben a nehez?
vannak ciganyok akik lopnak, es vannak akik nem.

ha viszont minden ciganyt meg akarsz buntetni azert mert vannak koztuk akik lopnak, akkor az hibas.

Rwindx 2009.11.12. 14:42:53

@GaZe:
A te agyadnak kellene bevenni a kérdést. Na mégegyszer te szerencsétlen:

"A benzinkutas jogait miért nem véditek?"

Szóval az oktatás a szegregáció megszüntetése, a cigányok felzárkóztatása már holnaptól megoldja a benzinkutas problémáját? És természetesen emiatt hagynia kell magát meglopnia holnapig a rohadt fasisztának.
Persze lehet azt mondani hogy ez majd a jövőt fogja megalapozni tehát már 15 év múlva minden jó lesz csak hát '94 óta váltjátok a világot és minden csak szarabb lett amihez hozzáértetek, kivéve a pénzeket mert azokat meg szimplán elloptátok.

A liberális világ meg nem vághatja el a torkomat, mivel ti nem vagytok liberálisok, hanem csak öntelt marhák akik azt hiszik magukról mindenkinél okosabbak (meg persze azt is hogy liberálisok), holott nem vagytok képesek többre mint lejárt, értéktelen mantrákat ismételgetni, kormányként is is a kormány cselekvését követelni. Ja és folyamatosan mellébeszélni.

És még mindig nem adtál választ a kérdésemre. De nem aggódj tőled nem is várom el :) Majd írok neked privátban felzárkóztató kérdéseket, először egyszerűeket aztán egyre nehezebben értelmezhetőeket. 3-4 év múlva eljuthatunk olyan durva kérdésekig mint pl.: "Hogy vagy?" :)

Mr.AT 2009.11.12. 14:43:03

@GaZe: A DEVIANCIA az általános, te, csökött agyú szellemi hulladék. Te beszélsz meg nem értésről?

Miről beszélsz? Mit láttál egyáltalán eddig az életből?

"A rosszakat el kell ítélni", és ennyi a megoldásotok. Röhej. Ki ítéli el, mire, mennyire, mi alapján? Mikor 8 falura jut egy körzeti megbízott, akinek 30 km a napi limitje? Körbejárni nem tudja a területét, nem felügyelni, pláne az ott naponta zajló több tucat lopást/rablást felderíteni.
Mindeközben szerencsétlen kap 120 bruttót, és ott él a faluban, összezárva 400 cigánnyal, akik mind pontosan tudják, ki az anyja/apja/felesége/lánya, stb.

Ti meg itt osztjátok az észt, hogy mit és hogy kéne. Röhej. Ha 10x ennyi rendőr lenne az országban, az se lenne elég. Nincs jogkörük, nincs cselekvési szabadságuk, nincs eszközük, technikai hátterük, semmi.
Elméleti ideológiákról fröcsögtök itt, hogy mi lenne jó, meg hogy lenne jó, olyan dolgokról, amikre mostani költségvetési arányok alapján 20 év se lenne elég. Az embereket meg most, MA fosztogatják, nap, mint nap, egyre sűrűsödő módon, egyre többen.

Egy ember ellátása a büntetésvégrehajtási intézményekben napi 6.000 HUF-ba került, te szerencsétlen ostoba. Naponta, capiche? Ha az összes bűnöző cigót bezárnád ide, ki finanszírozná ezt?
Emellett 18 évesen a cigánylány már 3xos anya, hogy jöjjön szípen a segílyke, minél több. Több gyerek, több segély, ez a jövőképük. Ennek megfelelően már majdnem 2x annyian vannak, mint 20 éve. Ezt ki fogja finanszírozni, pláne kontrollálni?
A családmodell annyi, hogy legyen sok gyereked, mert akkor a gádzsók majd adnak pénzt, a többit meg lopd el, ahonnan lehet. És ez nem a kivétel, hanem a sztenderd, de erről neked, aki lóf*szt sem láttál még az életből, gőzöd sincs, csak hordod itt össze az arrogáns baromságaidat.

Ezek mellé ne legyen szegregáció? Majd mikor hazajön a gyereked cipő, kabát meg óra nélkül, megverve, mert a kiváló istápoltjaid kölykei összeverték, akkor gyere ide észt osztani, te, te öntelt f*szkalap.

BF79 2009.11.12. 14:43:13

@porthosz: Bár már írtam néhányat, de legyen:

- Azt a bizonyos értékhatárt le kell vinni nullára, és szigorítani a BTK-t. Olyasmire gondolok, hogy már 5 Ft-os rágó ellopása is bűncselekmény, és mondjuk már a másodikért is letöltendő elzárás jár.
- Össze kellene hívni egy Roma Integrációs Kerekasztalt, amelyik mondjuk havonta ülésezne, kisebbségi ombusdman, roma szervezetek vezetői, pártok delegáltjai (igen, a Jobbik is), szociális és rendvédelmi ügyekben érintett főbb állami hivatalok vezetői
- Közös kulturális programokat kellene tartani. Ma a romák és nem romák szinte teljesen elkülönülve töltik a szabadidejüket (de mindne szempontból el vannak különülve). A cigány zenét majdnem mindenki szereti, még azok akik általában gyűlölik a cigányokat.

Ez pár konkrét lépés. Néhány kevéssé konkrét, de elengedhetetlen:

- A kisebbség tagjainak szembe kell nézniük azzal, hogy a magyar lakosság többsége nem szereti őket, és bár etnikai alapon nem értek vele egyet, de tény, hogy nem teljesen ok nélkül. Ezután tenniük kell ez ellen. Akkor is, ha történetesen az adott cigányember életében nem tett semmi rosszat. Sajnos ez a helyzet, ez a kihívás, ezt kell megoldania. Egy cigánynak ma kétszer olyan keményen kell(ene) dolgoznia, mint egy magyarnak. Ezt kell tenniük, ahelyett, hogy a legtöbben elhagyják magukat, és vannak sokan akik bűnöznek és meg sem próbálják elfogadtatni magukat.
- A többség nagy részének pedig meg kellene tanulnia, hogy nem lehet senkit etnikai alapon elítélni. Még akkor sem, ha jóval magasabb bizonyos bűncselekmények száma és/vagy aránya az adott kisebbségen belül. Ezzel - azon túl, hogy növelitek a problémát - még ártatlan embereket is megbélyegeztek, akár százezerszámra is.

A benzinkutas problémájára feljebb írtam potenciális megoldásokat. A te felvetéseidre:

"-biztonsági őr: nem megoldás, lásd balatoni felvonulás, kézilabdás srác meggyilkolása, a cigányok sohasem egyedül mozognak, hacsak nincs legalább 200-300 biztonsági őröd (mert ennél több cigány nem szokott egy csapatban mozogni) egyidőben, akkor csak annyit érsz el hogy a biztonsági őrt is megverik"

A biztonsági őrnek mindenképpen van valamekkora visszatartó ereje. Ha egy fő 18 éves nyikhaj gyerek próbálkozna, akkor ellene tud tenni. Ha egy 8 fős társaság, akkor nem.

"-"technikai akadály" : nem megoldás, maximum csak annyit érsz vele, hogy az egyik elkövető bemegy hozzád, a nyakadhoz szorit egy szamurájkardot (amire igazoltatás kapcsán max annyit mond, hogy fogpiszkáló helyett van nála és máris elengedik a rendőrők) és szépen megkér, hogy ugyan már háritsd el ezt a technikai akadályt."

1. Ezzel már eleve komoly visszatartó erőt értél el, hogy csak akkor tud lopni, ha konkrét erőszakkal fenyegeti meg az alkalmazottakat. Más odamenni és fizetés nélkül távozni, és más előkapni a szamurájkardot. Ezt jóval kevesebben tennék meg.
2. Ez már ma is olyan btk kategória, amely a gyakorlatban is elítélhető tételt jelent. Nemrég egy barom megfenyegetett kb. 50 e Ft-os tétel miatt, nem volt igaza, szerintem bolond volt. Megkérdeztem egy ügyvédet, hogy feljelenthetem-e zsarolást, fenyegetésért, stb. Hosszan válaszolt, de röviden a lényeg ez volt: például ha már a nyakamhoz szorít egy kést, és erről van dieófelvétel, pláne egy tanú, akkor azért már ténylegesen el fogják ítélni. A "sima" benzinlopásért láthatóan nem ítélnek el senkit...

"-biztonsági kamera: nem megoldás, mert mint látjuk a rendőrség nem kapja el azokat sem akikről felvétel készül büncselekmény közben (kivéve ha az áldozat egy ismert kisebbséghez tartozik)"

Erre csak azt tudom mondani, hogy nagyobb nyomást kell gyakorolni a bűnüldőző szervekre, hogy normálisan végezzék a munkájukat (nem jó, hogy ezt kell tenni, de ha ez a helyzet), például a média is kaphatna a felvételekből.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:43:24

@az igazi Sipi:
Hát lehetséges, hogy kevés cigánnyal találkoztam, és a mintavételem a szegényes... :)) s ezért találkoztam mindig bűnöző cigányokkal...
De mit csináljak... se pesten, se hevesben nincs másféle cigány. :)

HgGina 2009.11.12. 14:43:40

@Kheopsz: akkor beépíthetjük Kőműves Kelemenné mintájára őket valami vastag betonalapba. Vagy ajándéknak elküldeni őket bedarálva, konzervben, cápaeledelnek.
Vagy határzónába hutuk és tuszik közé. Palesztínok és zsidók közé. Brazíliába piranha-eledelnek...

Fospunpa Bizottság 2009.11.12. 14:44:01

@az igazi Sipi:

tudtommal több ilyesfajta joggal bírnak, mint a nem-cigányok.

természetesen választhasson iskolát, de akkor az én gyerekem is. kapjon segélyt, de akkor én is. mindenki.
középiskolába járni, szakmát szerezni mindenkinek ma is ugyanolyan joga van. a felvételnél, vizsgánál a teljesítményt mérik.

ha tudsz olyanról, ahol nem azt, kérlek mutass egy forrást. esetleg mutass egy intézményben egy írásbeli vizsgát, ahol fel kell tüntetni, hogy a vizsgázó cigány, és ez alapján rostálnak, nem a tudás alapján.

a pozitív diszkrimináció MIÉRT NEM rasszizmus?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:44:20

@Kheopsz: marmint kinek kellene valtoztatni a viselkedesen?

a k.jozsinak, aki amiota ismerem dolgozik es adot fizet? vagy egik cigany kollegamnak, aki 3 nyelvet beszel es konyvvizsgalo?

ugyanis ha a ciganysagot diszkriminalod, akkor oket is diszkriminalod...

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:45:15

@GaZe:
Ahogy sipinek is mondtam, úgy látszik, hogy akkor kevés cigánnyal találkoztam. Oké, lehet, hogy van olyan, amelyik nem lop...

Valaki2 2009.11.12. 14:45:27

@az igazi Sipi:

Mesélhetnék sztorikat... Amikor a cigánygyerek családja
várja a tanárt, mert a gyerek rossz jegyet kapott. Amikor
a 10 éves, egyébként jó tanuló cigánygyerek azzal dicsekszik,
hogy hogyan lopott. Amikor az ÓVODÁS kissrác azt meséli,
hogy ők lopni voltak húsvétkor. Folytassam? Erről is a tanár tehet???? Ezeket a gyerekeket már réges rég ki kellett volna venni a bűnöző közegből, és normális körülmények között felnevelni.

Mert hiába az oktatás, semmi de semmi eredménye nincs, kidobott pénz.

Mi - azok a hülye adófizetők - bizony azt szeretnénk, hogy a gyerekünk normális közegben, normális közösségben nőljön fel, és nem akarunk attól rettegni, hogy mikor fogják elszedni a gyerek cipőjét, ruháját, telefonját, stb. a kedves nem
szocializált osztálytársai.

Ha ehhez az kell, hogy magán iskolába járassuk a gyerekünket, akkor azt fogjuk tenni, sokan ezt teszik. Mert az állam a jelenlegi rendszerben szépen kivonul mindenből, mi meg fizessük az iszonyat sok adót, miközben más meg a segélyből veszi az adidas cuccot, meg tankolja a kocsiját, kirabbolja a járókelőket, verekszik, rongál. Köszönjük, a mások jogai addig tartanak, amíg a miénk nem sérül. Jó lenne már megtanulni.

BF79 2009.11.12. 14:45:31

@DArchAngel: Van olyan weboldal, amelyik az ilyen esetek boncolgatására szakosodott, többek között. Valaki feljebb linkelte is, én nem teszem.

GaZe 2009.11.12. 14:45:37

@Kheopsz: na, es akkor le is irod, hogy mi a megoldas?
vagy csak leirsz egy csomo szot egymas utan, mindenfele terv, tanulmany, alapanyag, kovetkeztetes, hatekonysagviszgalat nelkul.

erted, olyan megolast en is tudok mondani, hogy legyen minden szep es jo, es akkro majd nem lesz semmi baj.

szoval ne rohogess mar engem, lovesed sincs a megoldasrol mert lathatoan az alapokkal nem vagy kepben.
szeretnem ha megcafolnal es felvezetnel ide egy valodi megoldast vazolo tanulmanyt, amit jovo heten mar el is lehet kezdeni.

de amig ezt nem tolod be ide, kb annyi jogod van barkire is frocsogni mint a lofaszu bagyol segglyukanak.

HgGina 2009.11.12. 14:45:39

Terelhetjük őket a félig kész négyes metróba, aztán lefalazni a két végét, egy csövön keresztül meg kiönteni a felesleges réseket erős cementlével.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:46:04

@Fospunpa Bizottság: mert pozitiv

a rasszizmus definicioja pedig ugy fest, hogy egy csoport _negativ_ megkulonboztetese szarmazasi es/vagy kulturalis alapon

(ennel kicsit reszletesebben megfogalmazva)

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:46:51

@HgGina:
Betonba ne építsük be őket, mert ha elrohadnak, akkor ott marad egy lyuk, és megsűllyedhet a beton... :)
A többi jó, de a cápaeledel dolog nem tetszik...
Erre átállítani egy konzervgyárat aztán mérgezni ártatlan cápákat? :)

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:47:56

@az igazi Sipi:
Ők maradjanak jók, ahogy vannak.
De ők változtathatnának a többiek bűnöző életvitelén.

GaZe 2009.11.12. 14:48:01

@Rwindx: oke, egyszeruen osszefoglalom: szerintem te egy ostoba fasz vagy, akinek hiaba irom le a valszt, fel nem kepes fogni, csak daralja ujra a sajat baromsagait.

ki mondta, hogy az oktatas holnap oldja meg a benzinkutas gondjait? jol lathatoan nalad tutti taptalajra lelt a demagogia.
mondjuk ha nem irtam volna le, hogy az oktatas a JOVOT teszi rendbe...
na mindegy, en megtettem ami tolem tellett, nalad a tobbit mar a szulediddel, vagy apoloiddal old meg.

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 14:48:16

Ehh, sose juttok el a megoldásig.
Én mondtam, mi a megoldás, akkor meg mindenki nyígott hogy jujj azt ne.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:50:20

@GaZe:
A tanulmányokat hagyjuk, a bkv-nál van elég, milliókért...
Miért nem írtál arra, amit írtam? Hogy egyszerűen ne kövessenek el bűncselekményeket?
Minek ehhez tanulmány? Ki kell menni, és megmondani nekik. Vannak cigány vezetőik nem? Meg te is mondtad, vannak cigány diplomások. Ők menjenek ki, és mondják meg, hogy ne folytassák a bűnözést.
A tanulmány, meg a szakértők, ehhez nagyon kellenek... :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:50:50

@Valaki2: tovabbra is azt tudom mondani, hogy ilyen esetben rendorsegi feljelentest kell tenni..

mint pl amikor valami ciganygaleri egy kessel bezavarta valami foiskolara az egyik diakot. kihivtak a jardot, el is vittek oket es - mivel a diakot magyar szarmazasa miatt abuzaltak - rasszista buncselekmeny miatt vadat emeltek ellenuk.

de ha valaki csak sir es annyit nem kepes megtenni, hogy funkcionalisan hasznalja az allami megtorlo rendszreket - prevenciot felejtsuk el.. a jogi apparatus es a rendorseg megtorlasra van kitalalva, nem megelozesre. a megelozes mindenkinek a sajat feladata - akkor megis mit var?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:51:20

@az igazi Sipi:
Ez NEM RASSZIZMUS!! EZ NEGATÍV DISZKRIMINÁCIÓ!!! :))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:52:02

@Kheopsz: de ha kitesszuk valahova a ciganyoknak belepni tilos tablat, akkor ok sem lephetnek be...

pedig te magad mondtad, hogy ok jok ugy, ahogy vannak...

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:52:30

@az igazi Sipi:
"a megelozes mindenkinek a sajat feladata"
Igen. Azaz nem kéne bűnöző életmódot folytatni.

porthosz 2009.11.12. 14:52:40

@BF79:
Liberális vagy? Csak mert ha igen, akkor te vagy az első aki végre értelmes dolgokat ir a témáról.

Az a baj hogy a sok tökhülye liberális (te nem tartozol közéjük) nem fogja fel, hogy a hozzállásával pont hogy fokozza a problémát.
Mert jelenleg az a tendencia hogy a liberálisok miatt az emberek nem védhetik meg magukat --> az emberek dühösek és agresszivek lesznek --> a rendőrség és a jog az elkövetőket védik --> az emberek saját erőszakszervezeteket alapitanak (magyar gárda)-->a liberálisok mégjobban védik a védhetetlent ahelyett hogy a problémák megoldásán dolgoznának továbbra is a szönyeg alá söprik azokat-->az emberek a szélsőséges pártokra szavaznak (pl. jobbik)-->a szélsőséges pártok szélsőséges módszerekkel fognak rendet rakni, ami nem lesz jó se a cigányoknak se a magyaroknak.

Ehelyett ha liberálisok a probléma megoldásán dolgoznának, akkor lbierális módszerekkel lehetne megoldan a problémákat ami mind a cigányságnak mind a magyaroknak jó lenne.

Sajnos a fenti gondolatmenetemet szerintem még a heti hetesben lévő viszonylag intelligensnek gondolt (liberális) emberek sem képesek felfogni, megérteni, mit várjunk akkor a többitől...

GaZe 2009.11.12. 14:53:18

@Mr.AT: nem az a baj veled, hogy buta vagy, hanem hogy rosszindulatu.

a "rosszakat el kell itelni"
latom nem nagyon vagy muvelt, igy hat tessek :)
www.youtube.com/watch?v=q_vyC_Z80Bc

"Ti meg itt osztjátok az észt"
Na te se a kis faludbol irod am ezt itt most, a 120 bruttodbol.
szoval ne csinaljuk mar ezt a "lebasszuk a masikat olyan dolgokert amiket mi is siman megcsinalunk" tipikus hazai szardagasztast.

Figyelj, azt hogy en mennyit lattam az eletbol azt te mi alapjan jelented ki?
te ocska kis pocs.
he?
amiket itt leirtal, az kb a kuruc info "mit kell frocsogni egy foumon" kiskatejabol kopiztad be, nagy eszre ez sem vall.

szoval... mit irjak itt neked? menj anyadba?
ugyan, csak faraszto vagy.

na, olvassal addig itt, aztan folytasd a baromsagod:
hvg.hu/cimke/roma-felzarkoztatas.aspx

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:53:54

@az igazi Sipi:
Az negatív diszkrimináció.
Mint az is, hogy egy fiatal nőt nem vesznek munkába, mert hogy előbb-utóbb szülni fog, meg ilyesmi...

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:54:34

@az igazi Sipi:
Emeltek vádat a nagy lófaszt.
Kihallgatás után mindegyik kisétált a seregesen érkező "jogvédő" ügyvédeknek hála..

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:54:46

@GaZe:
Ejnye bejnye... míg itt ontjuk az ötleteket, te csak személyeskedni tudsz. :)

chydorus 2009.11.12. 14:56:09

Mindenki köcsög! :D

BF79 2009.11.12. 14:56:58

Megértem bizonyos fokig, és sok tekintetben, akik dühösek a cigányokra. Nem értek egyet velük, de értem, hogy miért dühösek, és tudom, hogy ez nem ok nélkül van. Nagyon is létező problémára reagálnak.

A gond az, hogy éppen amiatt, hogy érzelmi alapon ítélik meg a helyzetet, rossz következtetésekre jutnak. Annyira jó lenne, ha lenne egy köztiszteletben álló ember, aki kiállna és feltenné a kérdést:

Mit értek el azzal, hogy utáljátok őket? Anélkül nem fog megoldódni a helyzet, hogy ha mindkét fél nem kezdi el egy kicsit más szemszögből nézi a helyzetet.

Sajnos most nincs ilyen ember. Remélem lesz, és minél hamarabb.

Még elvitatkozgatnék itt, de ha nem akarok fizetés nélkül távozni a benzinkúton, akkor kell egy kis pénzt is keresnem és szépen kikapcsolni az időrabló böngészőt. :)

Mindenkinek további megoldáscentrikus és megbékélő hangulatú eszmecserét kívánok.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 14:57:14

@Kheopsz:
"a megelőzés mindenkinek a saját feladata.."
Okés, megyek lőszert venni..
Én komolyan veszem a feladatomat..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 14:58:29

@Kheopsz: persze.
az is csunya dolog. ennek ellenere en, mint "kocsog multialkalmazott" kb 300 novel vagyok korulveve 20-35 eves korig. ha valaki teherbe esik, akkor szepen elmegy szulesi szabadsagra, gyesre/gyedre, majd maikor jon vissza, akkor varja a melo ujra.
de itt az is megesett, hogy az illetonek a felesege szult es az itt dolgozo apa ment el szulesire...

es amikor visszajon, akkor dolgozhat tovabb.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 14:58:47

@GaZe:
Az a gond, hogy az úgynevezett "roma-felzárkóztatás" programot a bűnöző, lusta cigányok le se sz*rják...
Mert egyszerűbb lopni, baszni és várni a segélyt, mint az,hogy elmenjen dolgozni.

Mr.AT 2009.11.12. 14:59:41

@GaZe: Ne velem foglalkozz, te szánalmas kis senki, hanem a problémával, ami szerinted nem is létezik.

Arról egy épkézláb szót nem írtál, csak öntelt arroganciával lököd a fost, meg linkelketed mások írásait. Az, hogy a hozzászólók 99%-ával vitatkoznod kell, még nem tűnt fel? Személyeskedés meg gőg, ez minden, egy nagy üres lufi, lózungokkal, és semmi tartalommal.

Nyilván mki másnak hibásak a tapasztalatai, de majd te, a nagy szellemi iránytű, megmondod, hogy mit hogyan kellene látni. Röhej. Az életben megtörölném a lábam a pofádban, majd sajnálkoznék, hogy már megint mibe léptem.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 15:00:26

@az igazi Sipi:
Akkor lehet, hogy nálad jó dolgozni... :)
Nem egy ismerősöm van, akit nem vettek fel, mert fiatal nő, és rosszul válaszolt az "akar e gyereket később" kérdésre.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 15:01:11

@gonosztojás: az, hogy kisetalt meg nem jelenti azt, hogy nem emeltek vadat ellene...

jellemzoen elozetesbe akkor kerul valaki, ha

1. az altala elkovetett cselekmeny tarsadalomra valo veszelyessege meghalad egy bizonyos merteket
2. osszebeszelestol lehet tartani a buntarsak kozott
3. szokes valoszinusitheto

szoval az illetok ellen vadat emeltek, legjobb tudomasom szerint vizsgalati fazisban van az ugy.

BF79 2009.11.12. 15:01:59

@porthosz: Erre még gyorsan reagálok, aztán tényleg mennem kell. A Ny-Európai értelemben vett liberalizmussal nagyrészt egyetértek, és az ottani politikai palettán az áll hozzám legközelebb. Például Németországban valószínűleg az FDP-re szavaznék. Itthon nincs olyan párt, amelyik ezt képviseli.

Az általad leírt folyamat nyilván az egyszerűsítés végett kissé kisarkított, de lényegében igaz.

Rwindx 2009.11.12. 15:03:58

@GaZe: Gaze te nyomorék, ha nem a kérdésemre válaszolsz akkor minek írsz? Legalább ne háborodj fel azon ha kiröhöglek emiatt. :)

Leírtál nekem valamit aminek semmi köze nincs a konkrét problémához, esetleg azt mondanám hoszútávon ha nem te okádtad volna ide. Sőt a végén még ezt te is ideírod. Akkor mi a faszt akarsz? Tapsikoljak a szellemi képességed mértékét látva, és dícsérjelek meg?

/buksi simogat
/kezet most

De tőlem kezdhetjük előlről mondjuk a bejegyzéstől. Adott egy benzinkutas akit folyamatosan meglopnak, megpróbált mindent törvényes dolgot, és most tett egy megkérdőjelezhetőt. Azt mondod ne tegye, mert ez meg az, bla bla.

Akkor mit csináljon, amit megoldja a problémáját és eszközei is vannak a megvalósításhoz? Tudod erre nem válasz a szegregáció meg az összes trágya amit idelapátoltál, akármennyire is vért izzadsz ezért.

GaZe 2009.11.12. 15:04:44

@Kheopsz: én pont azt mondtam hogy alig vannak cigany diplomasok.
ez lenne a megoldas, hogy menjenek ki es mondjak meg valakinek, hogy ne kovessen el bunt??

azetr mert a bkv-nal tanulmanyok imen lehuztak egy csomo penzt, attol meg a tanulmany nem hulyeseg, hanem egy alapos es tudomanyos folyamat munkamodszere.

vagy te hogyan epitenel hazat? nem keszitenel tervrajzokat, csak kimennel azt raknad a teglat egymas utan, mert valami majd biztos lesz...
ejj ejj.

a magyarorszagi romaintegracio egy mocskos modon bonyolutl, kenyes, es hosszu folyamat (lesz).
nincsenek ra ket mondatos tutti megoldo kepletek, meg marol holnapra bekovetkezo csoodak.
eppen ezert ciki es egyben karos dolog is ilyen magyaros virtus alapjan "ne pocsoljunk, csinaljuk" alapon gondolkodni.
erted, a franciaknak 50 evbe telt, hogy szembenezzenek a Vichy-rendszer nacikkal valo kollaboraciojara, a gyarmatositast meg most sem merik feldolgozni.
szoval evtizedekben lehet itt szamolni.

de amig ilyen "a verukben van a bunozes" meg hasonlo faszsagok, addig ez a folyamat el sem kezdodhet.
csak megy a hiszteria.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:04:53

@az igazi Sipi:
Vádemelési szakaszban...
Várj csak..lefekszem a szőnyegre mert már nem vagyok annyira tinédzser hogy csak úgy hanyatt dobjam magam a röhögéstől..:)))

Nazareus 2009.11.12. 15:05:17

Az alapvetö problémát abban látom, hogy más jogrendszerben gondolkozik a két tábor.

Ugye a Római Jog az elterjedt, mely szerint mindenki ártatlan és a bünösséget kell bizonyitani. Ennek a jogrendszernek a hátránya, hogy néhány bünös is megússza a dolgot.

A másik a Napóleoni Jog, mely szerint az ártatlanságot kell bizonyitani, lényeg, hogy lecsukjuk a bünösökat, ha néhány ártatlan is melléjük kerül az nem baj. Ennek a jogrendszernek a hátránya, hogy ártatlanok is bünhödnek.

A Római Jog általában szimpatikusabb, csak ha a egyre több bünös kezdi megúszni a dolgot, akkor az emberek elkezdenek kacsintgatni a másik jogrendszer irányába, és hajlik abba az irányba, hogy nem számit, ha néhány ártatlan cigány is belekerül a szórásba, csak a többségi bünözö is legyen elkapva és legyen már végre nyugalma a bünözéstöl.

Egyébként mindkét jogrendszer használható, müködöképes. Mindkettö eléri azt, hogy ne legyenek bünözö elemek (túl sokan) szabadlábon. A probléma az, hogy a nálunk lévö jogrendszer kezd müködésképtelenné válni - részben pont a cigányokat védö szlogenek miatt (mert a rendör kevésbé mer intézkedni, fél, hogy lerasszistázzák). Tehát (részben) pont azok ártanak a cigányoknak, akik védik öket.

Mr.AT 2009.11.12. 15:05:45

@Kheopsz: Ez a lényeg, amit írsz. Csak ezt szegény szefok az életben nem fogják felfogni. Az amit ő elgondol ideálisnak, az nem válik majd valósággá csak azért, mert ezt ő jónak gondolja.

Ezerszám vannak már most is roma felzárkóztató programok az országban. Valahogy az összesnek az a vége, hogy a hétfőn kezdő 30 cigóból szerdán már csak 8 jön be, pénteken meg már egy se, és valahogy a 30 talicska meg a 30 lapát is eltűnik, ki tudja hova.

Az állami pénzből felhúzott házakat szétrombolják, lefosztják, töredékáron eladják, a nyílászárókat meg a parkettát meg eltüzelik. Pont mint a barlangi ősemberek.

Teljesen más értékrendű és világszemléletű emberek próbálnak itt mintát adni egy olyan társadalmi csoportnak, ami kőkorszaki szintű egyszerűséggel gondolkodik. Teljességgel reménytelen.

Itt egy megoldás van: az erő. A kőkemény retorziók és következmények ökölcsapásai. Ez az egy, amiből értenek. Nem bebörtönözni kell a rabló kancigányt, hanem nyomorékká verni. Az máris nem olyan vonzó, mint Matisz papának a "Három év? Mi az... leüli a vécén".

GaZe 2009.11.12. 15:06:01

@Kheopsz: olvasd el a linken talalhato tobb cikket is, ne csak a link nevet.
pl tanulmanyok, hogy miert olyan elutasitoak a cigany gyerekek az allami oktatassal szemben, stb stb stb.

ha erdekel a dolog, erdemes olvasni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 15:06:05

@Kheopsz: marmint nalunk, mert en csak alkalmazott vagyok itt, nem az enyem a ceg..;-)

jah.. nem rossz itt melozni. a fizetes eleg jo, a kikuldetesekkel eleg jol feltornazhato, cafeteria fullos - egeszsegkartya, sajat edzoterem, kajajegy, coffekey az automatahoz, meg meg mittomenmi - a varandossagot maximalisan tiszteletben tartjak es tudjak, hogy az az elet rendje, hogy egy no altalaban fiatalon igyekszik szulni...

vontod75 2009.11.12. 15:06:55

És a távolban felsír egy kisgyerek...

Rwindx 2009.11.12. 15:07:34

@GaZe:
"a magyarorszagi romaintegracio egy mocskos modon bonyolutl, kenyes, es hosszu folyamat (lesz).
nincsenek ra ket mondatos tutti megoldo kepletek, meg marol holnapra bekovetkezo csoodak."

Hajaj, már megint ezek a bomyolult dolgok amihez senki sem érthet... :D

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:08:14

@vontod75:
Nabazze..
nem mondod hogy Borsodban megint eggyel többen lettek???

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 15:08:15

@gonosztojás: en vizsgalatit irtam..
de ha van informaciod arrol,hogy az ugyet buncselekmeny hianyaban lezartak, akkor tajekoztass kerlek..
elhiszem, hogy bizonyos korokben az ilyen cinikus alrohogessel vitat lehet nyerni, de en ehhez tulkepzett vagyok kisse..;-)

GaZe 2009.11.12. 15:08:17

@Mr.AT: hat, en konkretan azt irtam, hogy TE egy ostoba alak vagy.
cizellaljam meg?

de szivesen elolvasom a TE tanulmanyaidat is a kerdesben... istenem.. te tenyleg hulye vagy.
gondolom tankonyvet se vettel a kezedbe, es magadtol tanultal meg irni olvasni.
istenem... az a baj ezzel a rasszista topicoccal, hogy nem a problemakrol lehet beszelgetni, hanem az elemi iskola hianyossagait foltozgatni.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 15:09:53

@GaZe:
Megmondanád, hogy miért csak a cigányokkal kell ennyit foglalkozni integráció, felzárkóztatás meg miegymás?
A többiekkel miért nem kell?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 15:10:42

@az igazi Sipi:
Akkor télleg jó helyen dolgozol... :)

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 15:11:25

@GaZe:
Ej, mindig csak a tanulmányok...
Vajon van olyan tanulmány, ami igazat mond, és ér is valamit?

Mr.AT 2009.11.12. 15:12:38

@GaZe: Annyira kevés vagy, kisbarátom, hogy ha még ennél is kevesebb lennél, már el is tűnnél, anyuci nagy bánatára. :-)

Egy önálló gondolatot nem írtál még, csak sértegetsz mkit, nagy pofával. Pedig jobban teszed, ha ezzel vigyázol, sokan megjárták már, azt gondolván, a net az névtelen és arctalan... :-)

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 15:13:25

@Mr.AT:
Szóval mindenki a maga szerencséjének kovácsa.
Nem tudom, hogy vajon én miért nem sz*rok a szoba közepére, és miért nem lopok?
Lehet, hogy engem már sikeresen felzárkóztattak? :)

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:13:51

@Kheopsz:
Na ezeaz..
miért nem olvasok olyant hogy:
A herendi sváb kisebbség meglincselte özvegy Ocsenás Matild helyi kisnyugdíjast aki bevásárló kerekes szatyorjával elsodort egy árokparton szaró kislányt..

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 15:14:37

Sajnos mennem kell, pedig olyan szórakoztató a topic... :)
A sok liberális, aki csak személyeskedni tud, és kijelenteni, hogy a megoldás nem jó...
De nem tudnak megoldást, csak tanulmányokat... és a mások megoldását meg rossznak gondolják.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.12. 15:16:23

@gonosztojás:
Mert őket már szerencsésen integrálták! :)

na üdv :)

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:16:35

@Kheopsz:
Nem jó a sorrend..
Először ki kell rámolni a szobát, aztán kell a közepére szarni.
Ez babona, egyszer egy cigánygyerek mesélte anno..

GaZe 2009.11.12. 15:18:29

@Rwindx: te, en igazabol leszarlak teged, szoval nyugodtan rohoghetsz azon amit agyad felfogni kepes.

"és most tett egy megkérdőjelezhetőt"
ennyi tortenik: megkerdojelezodik a mekerdojelezheto.
ez a demokracia.

és igen, vannak bonyolult dolgok, amikhez azért szükséges némi háttértudás. de nem is az lesz, hogy majd a nagybecsű szónok feláll a pódiumra és elmondja a tuttit.
biztos nehezen megy bele az agyadba, hogy hogy is neznek ki az ilyen folyamatok.
feketek polgarjogi mozgalma a 60-as evekben...

na, sztem olvass elso korben, aztan ha van mirol, akkor vitatkozzunk, most csak frocsoges van, es egyikonknek sem jo.

GaZe 2009.11.12. 15:19:10

@Kheopsz: "Vajon van olyan tanulmány, ami igazat mond, és ér is valamit?"
bocs, ez mar a paranoia kategoria.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.11.12. 15:19:51

@Kheopsz: "De nem tudnak megoldást, csak tanulmányokat... és a mások megoldását meg rossznak gondolják. "

Ha egyszer hiba van benne, akkor nem érdemes letagadni a hibákat csak azért, mert még nincs tökéletes megoldás.

Gondold végig: van egy szomszédod, aki ki akarja magát lőni az űrbe, és ezért felhalmoz egy rakás robbanóanyagot a kertjében, ráül a tetejére, és kilőni készül magát. Te szólsz neki, hogy ugyan nem tudod, hogyan lenne jól kilőve ő, ez a módszer nem lesz jó. Ő teljesen jogosan válaszolhatja azt, hogy "De nem tudnak megoldást, és a mások megoldását meg rossznak gondolják. "

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 15:20:06

Beszéljünk a pozitívumokrol is. A cigány gádzsik például jó szeretők.
Ti dugtatok már cigánylányt?

Mr.AT 2009.11.12. 15:20:28

@gonosztojás: LOL, ez qrva nagy. :-) Amúgy amiatt nem, mert a herendi sváb kisebbség bűntetteit a sajtó elkendőzni, eltussolja. :-)

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:22:13

@GaZe:
Nem.Nem paranoia.
A hosszú évek tapasztalatának összegzése.

Fospunpa Bizottság 2009.11.12. 15:24:38

@az igazi Sipi:

"a rasszizmus definicioja pedig ugy fest, hogy egy csoport _negativ_ megkulonboztetese szarmazasi es/vagy kulturalis alapon"

akkor definíció szerint _hátrányosan_ vagyok megkülönböztetve, ha nem tartozom abba a csoportba, amelyik pozitív diszkriminációban részesül.
származásom és/vagy kulturális alapon _negatív_ megkülönböztetés van velem szemben.
tehát ez rasszizmus.

gondolom, most jön a lehülyézés, ilyenkor az a következő érv.
(esetleg a helyesírásom.)
(vagy a nicknevem.)
(vagy a mély kuss.)

GaZe 2009.11.12. 15:25:55

@Mr.AT: hu de mocsok kemenybe valtott am valaki.
es mi lesz? megkeresel es majd megtanitasz, mert hogy majd te vagy a foisten?
hagyjal mar ezzel a bullshittel.
te most komolyan megfenyegettel engem?
mindezt mert mas a velmenyem mint neked?
hat mia faszt kepzelsz mar te magadrol?
marmint, milyen jogon mondasz te barmi rosszat is ciganyokrol, mikozben magad is ugyanolyan suttyo vagy mint akiket fikazol??

chydorus 2009.11.12. 15:26:22

Brigi: Még benzinkutast sem... :)

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 15:26:31

Fospunpa Bizottság 2009.11.12. 15:24:38

Na ja, a nicknév valóban rossz.
Nem punpa, hanem punEpa.
Mint az köztudott:)

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:26:32

@Mr.AT:
Na tudtam én....
Ez a liberális sajtó rákfenéje...
Pedig milyen jó lenne itt most a svábokat szapulni..
A léha életüket, rendetlenségüket, meg úgy mindent ami hátrányosan jellemző rájuk...

GaZe 2009.11.12. 15:27:50

@gonosztojás: micsoda? hogy egy tudomanyos munkahoz nem art elotanulmanyokat vegezni, hogy tudjad, hogy mivel is foglalkozol? ez gond lenne...?

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 15:29:55

gonosztojás 2009.11.12. 15:26:32
A sváboknak egy negatívuma van, mégpedig az hogy hatalmas pofonokat tudnak adni. Legalábbis az én grószmutterom mindég nagy pofonokat osztogatott nekünk.

Rwindx 2009.11.12. 15:30:00

@GaZe:
Ha megnyugtat én is leszarlak téged. :)

Azért jó nézni hogy ha én nem írok valamit akkor nem is tudsz reagálni legalább félig érdemben. Magadtől eszedbe sem jutott volna a szó hogy megkérdőjelezhető :)

A bibi veletek az hogy ti csak megkérdőjeleztek reakciókat és a dolog egészét figyelmen kívül hagyjátok, milyen hatások eredőjeként jött az létre. A megfigyelőképesség hiánya okán igazából a problémákat amitt nem is tudjátok megoldani. Hogyan is lehetne a probléma teljes ismerete nélkül? Ez olyasmire hasonlít mint amikor én 6 évesen próbáltam megjavítani az elromlott távirányítós autómat. Az eredmény borítékolható volt, utána már a műszerész sem tudta megjavítani.

Valójában ebből az is következik hogy ti teljesen életképtelenek vagytok, az emberiség népesedéséből és technikai fejlődéséből adódó evolúciós ugrás az hogy ma mégis életben maradhattok. Igaz felmerül a jogos kérdés: Minek? Előre mozdítják az emberiség közös útját akár csak egy hangyafasznyival is? Nem. A szűkebb környezetüknek segítenek? Nem.
Hát ennyi.

Ja ugye a kérdésre azóta sem született válasz. Ez a fröcsögésről jutott eszembe.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:31:38

@GaZe:
Aza gond, hogy az elmúlt 20 év előtanulmányai annyit érnek mint a tojás finggal való festése.
Mondj már valamilyen anyagot aminek lett folyamodványa?
Kidobott pénz selejtes irományokra. Pártfinanszírozási umbuldák.

Mr.AT 2009.11.12. 15:32:13

@GaZe: Nem azért, mert más a véleményed. Hanem azért, mert egy jelentéktelen lúzer senki vagy, aki a sikertelenségét arroganciával és a mocskos pofájának a bűzével próbálja kompenzálni.

Az itteni hozzászólásaid kivétel nélkül vulgáris, személyeskedő, fölényeskedő, arrogáns hulladékok voltak, bárminemű tartalom nélkül.

Igazítsd meg a szemüveged, kisfiú, amíg még van mit.

Fospunpa Bizottság 2009.11.12. 15:32:23

a konkrét sztorira reagálva:

én a benzinkutas helyében CIGÁNYNAK VALLANÁM MAGAM.

aztán akkor lehet rugózni, hogy azért van-e kitiltva pár ember, mert cigány, vagy azért, mert lop. (és mellesleg cigány.)

én biztos, hogy cigánynak fogom vallani magam, ha mondjuk egy hatóság zaklatni kezd. első körben ez a legjobb védekezési módszer.

"nem parkoltam rossz helyen, hanem a közterületes egy náci."
"a rendőr azért állított meg igazoltatni, mert cigány vagyok."
"nem késtem az illeték befizetésével, hanem az APEH munkatársa egyértelműen rasszista."
"a gyerek magaviselete nem rossz, hanem a tanár hátrányosan megkülönböztet minket."

és így tovább.

ti is haladjatok a korral!

Jollipukki Bácsi 2009.11.12. 15:33:43

Amúgy meg, mi vagyunk a hülyék, hogy évek óta ugrunk az ilyen provokatív posztokra,mint például ez is.
Már régen el kellett volna indítani a Taigetosz programot, mint azt néhány évvel ezelőtt ajánlottam.
Akkor se talált értő fülekre az ötlet, sajnos.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:35:02

@Rwindx:
Az evolúciós fejlődésnek megvan a maga plafonja minden ágon. A majmok megálltak ott ahol vannak , a hüllők dettó, másoknál meg ott érkezett el a plafon hogy a lakhelyet jól körül kell szarni...

rasam (törölt) 2009.11.12. 15:36:27

1. Jogok : mindenki egyenlő jogokkal bír, szabad az út az óvodákba, iskolákba. Törvényileg kötelező oktatás. Megoldott.Kikerüli valaki. Nem járatja a gyereket ?Retorzió : állami nevelőintézmények, gyereket elvenni, bentlakásos intézményekben nevelni. Kivitelezhető? Nem. Miért nem ? ... mert jönnek a panelek : emberi jog, sakálkórus, hogy a gyereket lélektani sokkhatás éri, ha kiszakítjuk a környezetéből.
Más megoldás ? Vegyük el a családi pótlékot, kössük az iskola látogatáshoz ?
2. Gyerekvállalás, családon belüli, szoros vérségi kapcsolatokból születő gyerekek.Kiskorúak terhességei. Van retorzió ? Megrontás miatt, kiskorú veszélyeztetése miatt ? Hallott már valaki bárki nagybácsiról, testvérről, apáról, aki gyereket csinált egy családja béli 13-14 éves cigány lánynak, hogy a börtönben hűsölne ? Volt már egy esetben is genetikai vizsgálat ( azt hiszem, csak egy tanulmány készítése során, amit az Ormánságban végeztek volt vérségi kutatás, de belegabalyodtak, oly mértékű volt a családon belüli szexuális élet...és tegyük hozzá a terhelt gyerekek száma is )

ok. Mindenki egyenlő jogokkal bír. Te, én, ő. Ha megszegem, ha nem tartom be, büntessenek. Csak ha a fenti két területet nézem, történik ezeken olyan, hogy lesújt a törvény keze ?
Hogy szankciókkal hatni próbálunk említettek hozzáállásán ?
Nem. Mi ezt finanszírozzuk, farizeus módon törvényen kívülivé engedtünk válni százezreket, akik ezt pontosan érzik és tudják.
Szóval neki kellene állni a jogszabályok betartatásának.
Ez legyen az alap.És ettől függjön minden. A gyerekek érdekében. Bentlakásos iskolák, ahol a gyerekek után járó pénzt a fenntartó kapja meg. Ösztöndíjak.És kemény retorziók, ha valakit 15 éves korára 2 gyerekes anyukává tesz valaki.
Ha nem megy, akkor olyan egészségpolitika és társadalombiztosítási rendszer, mint az USA-ban. És onnantól nem érdekelne, hogy lenne 1 millió biztosítás nélküli országlakó. Viszont nem az én adómból finanszíroznának egy demográfiai bombát, ami alattam és a gyerekeim alatt robban 25-30 év múlva.

Mr.AT 2009.11.12. 15:37:07

@gonosztojás: Teljesen egyetértek. A politikai célú tanulmányok 90%-a pusztán egy legális számlázási lehetőség.

Össze nem hasonlítható egy multi projekttanulmányával, aminek van célkitűzése, előzetes és utólag hatástanulmánya, eredménymérése, és legfőképp eredménye.

Az, hogy Trottyenbüller Oszkár phd hallgató összecopypaste-el vmi fércművet 5 guriga plusz ÁFÁ-ért a netről, aminek 3/4-ét visszaforgatja kéz alatt a megfelelő helyekre, édeskevés ahhoz, hogy tényekről beszélhessünk.

gonosztojás (törölt) 2009.11.12. 15:44:32

@Mr.AT:
Én három guriét írok egy 200 oldalas tanulmányt a hátrányos helyzetű kisebbségek "Key account lapát end talicska manager"
projektről és annak az állam által történő finanszírozási megtérüléséről.
Na ez is annyit érne mint az eddigi cigányprojektek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 15:47:03

@Fospunpa Bizottság: nem igy van..
masok pozitiv megkulonboztetese ugyanis nem feltetlenul jelenti a te negativ megkulonboztetesedet.

mellesleg mas lehetoseg nincs a ciganysag integralasara, megjegyzem, csak az, ha veszitenivalot adsz a kezukbe. most nincs veszitenivalojuk, egyszeruen ha az ember ciganynak szuletik ebben az orszagban jobban megeri pitianer buncselekmenyekre es segelyezesre berendezkednie, mint a rasszista szembeszel ellen hugyozni.

es ahogy a magyarok kozott, ugy a ciganyok kozott is a nagytobbseg a konnyebbik utat valasztja. csak addig, mig a mi esetunkben a konyebb ut a munkaadoval osszekacsintos meglopasa a sajat hazanknak - mert ugye meg feketemunkat is elobb adnak magyarnak, mint ciganynak - addig a ciganysag elott a konyebb ut az altalam fent vazolt.

akar milyen hulyen hangzik, neked, nekem, mindenkinek csak elonye szarmazna a ciganysag pozitiv diszkriminaciojabol. marmint ha nem az a celod, hogy egy folyamatos ellensegkeppel torteno riogatast hasznalj eszkozkent az osszetartas eleresehez.

GaZe 2009.11.12. 15:48:52

@gonosztojás: hat, ha szerinted a tanulmany, mint olyan alapvetoen folosleges, akkor en mar nem segithetek neked.
azok a hulyek a harvardon, meg kembridzsbe', azok a naplopo hulyek, nem tudnak azok semmit.
majd mi itt, megmutatjuk hogyan kell tudomanyos munkat vegezni tanulmanyok nelkul.
vivat!

(ne legyunk mar ostobak jo: a tudomanyos munka modszertana megkoveteli az elotanulmanyok, megvalosithatosagi tanulmanyok kesziteset. osszetett, komplex dolgokat nem lehet ugy "elintezni", hogy faszpofazunkodakőmennioszcsinalni.)

Rwindx 2009.11.12. 15:49:03

@az igazi Sipi:
"masok pozitiv megkulonboztetese ugyanis nem feltetlenul jelenti a te negativ megkulonboztetesedet."

Erre mondjál légyszives egy példát. Kiváncsi leszek.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.11.12. 15:51:40

@Rwindx: szülinapi ajándék. Tökre csak egy ember kapja, ami teljesen igazságtalan, ugye?

rasam (törölt) 2009.11.12. 15:54:31

@gonosztojás: valaki írta egyszer, hogy svéd adórendszer, albán bérek, dél-amerikai politikusok. Ezt kiegészíteném azzal, hogy egy gatyáig eladósodott ország olyan társadalom és egészségbiztosítási- + nyugdíjrendszert tart fenn, amit csak hitelekből finanszírozható. Ha nem történnek jogszabály módosítások és nem nyúlunk hozzá a nagy ellátórendszerekhez, akkor végünk. Bár már így is végünk van.
Pofázni sok mindent lehet, meg jogokat védeni, tanulmányokat íratni, közben nem adni pénzt autista iskolákra, viszont milliárdokat mutyizni ejtőernyős haverokkal...
20 éve ehhez mindenki gyáva volt. Így lesz a 25 éves szabolcsi cigánygyerek 100 %-os rokkant sok százezer társához hasonlóan,( konkrétan beleba**ott a buszmegálló üvegébe, és ilyen kézzel nem lehet munkát vállalni - konkrét eset !, miközben a 35 év munkaviszonyt letudó áttétes rákban szenvedő kamionsofőr meg 30%-os rokkantnyugdíjas a halál előtt 1 hónappal.
Senki nem mer belecsapni a lecsóba. Pedig sok millióan arra várunk, hogy valaki jöjjön és csapjon bele.Unjuk a középkorú adófizető szerepét. Nagyon- nagyon unjuk.

Rwindx 2009.11.12. 15:55:42

@GaZe:
Tudod Gaze, tanulmány és tanulmány között is van különbség és ez nem diszkrimináció. Az a tanulmány ami arról szól hogyan húzzunk ki az államkasszából egy bőröndnyi pénzt, az nem tanulmány. Ezt te is tudhatnád :)

Meg tudnád számolni hogy az elmúlt 20 évben a témában hány tanulmány született?
Összegeznéd hogy ezek összesen mennyibe kerültek?
Megjelölnéd (legalább darabszámra) azokat amelyek alapján tényleges projektek indultak meg?
Összegeznéd ezen projektekre költött pénzt?
Megmondanád (mellébeszélés nélkül) hogy az eredeti célokat hány valósította meg?
Megmondanád hogy ezek közül mennyinek volt valódi haszna? (Olyanok nem érdekelnek hogy pl.: csináljunk egy honlapot, vagy reklámozzunk a TV-ben, stb)

GaZe 2009.11.12. 15:57:36

@Rwindx: ""masok pozitiv megkulonboztetese ugyanis nem feltetlenul jelenti a te negativ megkulonboztetesedet."

Erre mondjál légyszives egy példát. Kiváncsi leszek. "

akadálymentesítés.
elvégre, egészséges ember miatt nem kéne oda rámpát építeni...
(nem 100%-ban a legjobb példa, de talán érthető)

rasam (törölt) 2009.11.12. 16:00:17

@Rwindx: ez a tanulmányok és a pályázatok országa.
Annyi roma felzárkóztatásért alapított alapítvány ( brr.bocs ) leledzik ebben az országban, hogy külön erre szakosodott pályázatíró cégek lubickolnak körülöttünk. Persze, milliárdok mentek el , a pontos számot becsülni se tudják.
Pályázatíró maffiák, és ál- alapítványok.
Itt mindenki fürödni viszi a roma gyerekeket, de a cigány " hullámlovasok " érnek el az élményfürdőkbe.

Rwindx 2009.11.12. 16:01:43

@flugi_: Flugi a születésnapi ajándék a születésnaposoknak jár(hat). Ez előfeltétel.

Így az is diszkrimináció hogy nem vezethet akinek nincs vezetői engedélye?

GaZe 2009.11.12. 16:04:13

@Rwindx: te összetévesztessz engem a KSH-val. ha érdekel a dolog - ugyanazt az internetet használjuk - nézz utána magad.

a fentebbi hvg-s gyujtes alapjan egeszen jol el lehet am indulni a vonalon.
pl mo-n az eddigi romaintegracio nagyjabol kudarcos, pont azert mert minden aktualis kormany immel-ammal nyult hozza, mivel ez ilyen hot topic, meg maceras, meg 20 evekre kene elore tervezni...
integraciora, segelyekre, szocpolra, mindenszarra elment nagyjabol 120 milliard forint 90 ota.
irjuk le ujra: 120 milliard forint.
mennyi 120 millaiard forint? 10 km autopalya?
plane mindez 20 ev alatt?
nos, azert lassuk be, nem ettol a 120 milliardtol van olyan csöcsön az orszag mint amennyire. (tengernyi penz, nem vitatom, plane ha eredmenytelenul lett felhasznalva) de ne tulozzunk mar, hogy a segelyezes miatt vesszuk fel az IMF hitelt.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.12. 16:05:21

@GaZe:

Honnan iroghatsz te kis fassopó köcsög? Nincs ékezeted, hol vagy? London, Tel-Aviv, honnan osztod azt észt?

Nehogy azt mondd, nem telik rendes billentyűzetre!

2009.11.12. 16:05:27

"ha az ember ciganynak szuletik ebben az orszagban jobban megeri pitianer buncselekmenyekre es segelyezesre berendezkednie, mint a rasszista szembeszel ellen hugyozni."

S miért? Mert nem csukják le ezer évre, hogy rohadjon rá a falakat, s tolják beléjük a csp-t, meg a segélyeket.

A rasszista szembeszéllel meg hagyjál már... Ismerek cigány nőt, aki pénztárosként dolgozik, mindenki elfogadja, kedveli. Ismerek cigány egyetemistát, akit mindenki elfogad, eszébe sem jut, hogy a cigány. Ismerek még jó pár hasonló esetet.

Lassan mondom, hogy a sok ostoba libsi is megértse: NEM AZ A BAJ, HOGY MÁS A SZÍNE EGY EMBERNEK, HANEM AZ A BAJ, HA NEM TUDJA ELFOGADNI ANNAK A TÁRSADALOMNAK A NORMÁIT, AMIBEN ÉL.

A mai szélsőséges liberalizmus fő bűne, hogy megoldásokat nem tud nyújtani, viszont a pikírt és pofátlan ostobaságával alapvetően békés embereket hergel fel olyan szintre, ami már robbanásveszélyes.

Szinte hallom, ahogy az egész rohadó szdsz szűköl egy jó kis pogromért, mert biztosan hozna pár %-ot.

rasam (törölt) 2009.11.12. 16:05:42

@GaZe: rossz példa, mert az esélyegyenlőség, szimplán csak az.

2009.11.12. 16:08:34

@anti_troll: Csak úgy mondom, hogy aki nem ír ékezettel, az lehet hogy csupán azért teszi, mert erre szokott rá tíz tizenöt éve. Akkor ugyanis voltak még problémák gyakran az ékezetekkel, tessék csak utánanézni. Még a zsidózáshoz is butus vagy....

GaZe 2009.11.12. 16:08:45

@Rwindx: most ugye a pozitiv diszkriminacio azert szurja sok ember szemet, mert arra gondolnak, hogy a cigany gyereket csak azert veszik fel az egyetemre mert cigany, es nem azert mert okos/szorgalmas, es ezert nem jut hely a masik gyereknek.
ez egyreszt nem igaz, mivel a pd-s arcokat mas forrasbol tamogatjak, pl szocialis tarca, masreszt az integracio+felemelkedes legjobb, de talan egyetlen utja az oktatas.
na most, mint minden ilyen buli, hosszutavu buli.
tehat, azert kell betolni pd-vel a cigot az egyetemre, hogy majd az o gyereke is egyetemre tudjon jarni, ezaltal tobb hasznot termelve, tobb adot fizetve, lehessen epiteni tobb egyetemet.

ezert mondom, hogy a "adjal valaszt" kiabalasok ertelmetlenek, mert ki a fasz tud 20-40 evre elore BIZTOSAT mondani?

2009.11.12. 16:11:11

@GaZe: "20-40 evre elore BIZTOSAT "

Én tudok. Polgárháború lesz. Sokkal hamarabb.

GaZe 2009.11.12. 16:11:45

@anti_troll: ennyi a hozzafuznivalod?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.12. 16:12:02

Miért nem lehet megérteni, hogy a társadalmi szolidaritásnak (amibe beletartozik hogy segélyt kapunk, családi pótlékot stb) az alapfeltétele kell legyen az alapvető társadalmi szabályok betartása, ami bizony kemény kötelességekkel jár együtt.

Milyen alapon mentegetnek olyan embereket, demokratikus jogokra hivatkozva, akiknek soha eszébe sem jut a kötelességük teljesítése a társadalommal szemben
(törvények betartása, a másik állampolgár jogainak tiszteleben tartása, járulék, adófizetés stb)

Miért nem említik SOHA a benzinkutas jogait, Szögi LAjos jogait, MArian Cosma jogait?

Nekik nem voltak jogaik, csak kötelességük?

Egyes embereknek pedig csak jogaik vannak, kötelesség semmi?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.12. 16:13:50

@zulu:
Ki szólt hozzád?
Ki zsidózott?

Sunyiba elhúzni qrva gyorsan.

Előző kommentemben ott a véleményem, azokhoz szóljál hozzá ha ilyen okos vagy.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:13:58

@anti_troll: alapveto tarsadalmi szabaly az is, hogy nem rekesztek ki masokat a szarmazasuk alapjan....

egyebkent szogineek es cosmanak is megvannak a maguk jogai. es akik a jogaikat megsertettek, a torveny elott felelnek erte.

GaZe 2009.11.12. 16:15:14

@zulu: ezt a polgarhaborut szeretik vizionalni mindenfele korokben, csak azt felejtik el, hogy ha van dolog ami gallyra baszhat egy orszagot, akkor az a polgarhaboru.

tehat romantikazas, meg keszulodesre a nagy csatakra helyett talan celszerubb lenne esszel oldani meg a problemakat, mint beletorodni, hogy ejj, biztos polgarhaboru lesz.

nem lesz itt polgarhaboru, csak rossz szajiz meg depresszio.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:16:41

@zulu: mivel pitianer buncselekmenyert senki nem csukhato le ezer evre...

ezer evre csak fajsulyos buncselekmenyert lehet lecsukni valakit. meg akkor is, ha tortenetesen cigany az illeto.

mellesleg visszaternek arra, hogy akinek nincs veszitenivaloja, az szarik a bortonre. tehat hiaba zarod be bortonbe azt, akinek esetenkent biztosabb es biztonsagosabb a lete a bortonben, mint idekint.

tehat ezert kell veszitenivalot adni a ciganysagnak. munkat, megbecsulest, kulonben a kilatasba helyezett buntetesnek nincs visszatarto ereje.

Mr.AT 2009.11.12. 16:20:18

@GaZe: 120 milliárd felzárkóztató programokra, te troll. Ebben a klasszikus szociális kiadások (segélyek, családi pótlék, "rokkantnyugdíjak", stb.) nincsenek benne. Ezek évente a költségvetés 20-25%át teszik ki, vagyis közelítik a 2.000 milliárd HUF-ot, s ennek igen nagy részét igenis a cigányságra költjük, amelynek elenyészően kis százaléka rendelkezik nemhogy adófizető, de egyáltalán bármilyen munkaviszonnyal.

Ez eredményezi azt is, hogy miközben az állami adókulcsok nálunk a legmagasabbak a régióban, a költségvetés nagysága már korántsincs ilyen fölényben (tekintve, hogy csak egy roppant szűk adófizető réteg van), s a költségvetési kiadások ugyanakkor toronymagasan vezetnek az egész régióban, még úgy is, hogy akár a fejlett mediterrán európai országokat is ide soroljuk!

Olvass egy kicsit, mielőtt baromságokat írkálsz.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.12. 16:20:28

@az igazi Sipi:
HAHAHAHA
Igen, felelnek érte? És mi volt az ítélet ha szabad érdeklődnöm?

GaZe 2009.11.12. 16:21:20

@rasam: "rossz példa, mert az esélyegyenlőség, szimplán csak az. "
ezert irtam magyarazatkent, amit. mert a pd elvileg azt csinlaj, hogy beleavatkozik a dolgok termeszetes folyasaba, hogy ellensulyozzon valamit, amit szeretne elerni a rendszeren belul (ez most igy homalyos, vagy ertheto mire akarok kilyukadni?)

amugy, az eselyegyenlosseg egy erdekes dolog. es szinten fel szokott bukkanni a roma integracioval kapcsolatban.

az van, hogy itt mintha parhuzamos beszelgetesek lennenk roma kerdesben. van az egyik szolam, ahol a bunt elkoveto cigany arcat latja maga elott az egyik fel, akibe minden letezo felelmet, eloiteletet beleadja. Es erre jon a masik hang, ahol meg a putriban elo, altalanost sem elvegzo cigany kepe jelenik meg.
tehat mintha nem is ugyanarrol a dolgrol beszelne itt a ket fel, csak mondja a magaet, reflexio nelkul, es no a frusztracio mert az adott valaszai nem illenek a masik megoldo kepletehez.
ami nana, hiszen nem ugyanarrol van szo.

Rwindx 2009.11.12. 16:24:19

@GaZe:
Egyrészt nem tévesztelek össze KSH-val, de ha állítasz valamit, akkor azt célszerű aláttámasztani, főleg ebbena témakörben hiszen mindennap hallunk új botrányos tanulmányokról. A helyzet miatt a kérdésem jogos. Nyilván nem vártam el hogy tételesen szedd össze, hanem az érzékeltetésért írtam. Láttam már jópár állami pályázatot mégha más témakörben és kb látom mennyire folyik el a pénz minden haszontalan dologra.

Másik dologra vonatkoztatva pedig ha van x létszámkeret akkor az x létszámkeretből vonnak el akkor ha a nemzetiségi állapot + pontot ad pl egy felvételin.
Egyébként ha már felsőoktatás:
Mi értelme van annak ha olyanokat nyomunk be a felsőoktatásba aki vélhetőleg el sem tudja végezni?
Ha értelmes akkor fel is fogják venni. Az én évfolyamomon anno volt cigány, de nem extra pontokkal jutott be, megvolt a magához való esze. Más kérdés hogy az évfolyam kb egyharmada végzett akkor amikor annak hivatalosan eljött az ideje.
Volt egy fogyatékos srác is. Harmadik félévig húzta mert senki nem akarta megbántani azzal hogy kibassza vizsgáról, mígnem valaki megunta és megtette amit meg kellett tennie. 0 tudásra 1-est adott. Mégis mi értelme volt egyáltalán felvenni? Volt olyan barom aki azt hitte mérnök lesz a gyerekből? Mindenesetre a srácnak elbasztak másfél évet az életéből, belelovalták hamis illúziókba, amiket szépen össze is törtek. Gratulálok annak aki ezt kitalálta. Vagy végig kellett volna sajnálni és majd államvizsgán kivágni a végén? Esetleg ott is besajnálni majd rábízni mások életét, amikor is ki tudja mikor történik valami katasztrófa? Esetleg n év tanulás után szembesíteni hogy senki sem fogja alkalmazni? Milyen kegyetlenség ez?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.12. 16:24:52

@az igazi Sipi:
Ja igen:
ELŐSZÖR kinek kellett volna betartani azokat a szabályokat?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:28:30

@anti_troll: eletfogytiglan elsofokon az elsorendu vadlottnak, ha jol emlekszem..
a cosma ugyben pedig meg folyik az eljaras.

Rwindx 2009.11.12. 16:28:59

@Mr.AT: és a "tanulmányok" költségei sincsenek benne.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:30:00

@anti_troll: az kurvara mind1..
az, hogy masok nem tartjak be a szabalyokat nem hatalmaz fel teged szabalyszegesre.

akkor csak pont annyid fog erni a borod, mint mas szabalyszegoknek. egy kanyival sem tobbet.

GaZe 2009.11.12. 16:30:36

@Mr.AT: linkelni tudod a forrasodat? :))
mert szamokat en is tudok leirni, csak nem lesznek hitelesek.
de amugy kicsit bebaszna ha az orszag gdp-je annyi lenne egy evben mint amennyit irsz :)

a hulyeseget ott koveted el, hogy lathatoan azzal nem vagy tisztaban, hogy a magyar szocialis rendszer nem TUD etnikai hovatartozas alapjan segelyt adni. szamon sincsenek tartva az orszag polgarai ilyen alapon.
szoval ezek reszedrol csak valami belso felelmek, nem hiteles adatok es szaktudas.

meg egy kis adalek: a MAV 1998 ota nagyjabol 2500 milliard forint allami penzt nyelt el.
szal az aranyokkal azert legyel tisztaban, mielott valakit megteszel fobunosnek.

szoval az olvasgatast viszon ttudom ajanlani.

"...a segélyezés, illetve a szociális támogatás a jelenlegi formájában szintén nem vezet sehová, ahogy ezt az Állami Számvevőszék jelentése kimutatta. Hiszen a rendszerváltás óta közel 120 milliárd forintot költött a magyar az állam..."

Mr.AT 2009.11.12. 16:31:00

@az igazi Sipi: A kommented utolsó része ("ezért kell veszítenivalót adni a cigányságnak. munkát, megbecsülést, különben a kilátásba helyezett büntetésnek nincs visszatartó ereje") még akár logikus is lehetne, a probléma azonban ott van, hogy megint a saját értékrended felől közelítesz.

A cigány társadalom számára (valamennyi, ezzel a témával szociológiai szempontból foglalkozó tanulmány szerint) a munka, mint fogalom, nem érték, sőt, ez egyfajta degradáló attitűd, ami lealacsonyítja őket. Nem véletlen az sem, hogy náluk a "paraszt" a legmegalázóbb szitokszó, hogy külön hagyománya van a "csicskáztatásnak", azaz a munka mással való elvégeztetésének, vagy pl. annak a hagyománynak, hogy évszázadok óta valamennyi európai társadalmi-kulturális emlék a "vándorcigány" karaktert jeleníti meg. Nem a "földesúr cigányt", meg nem a "szántó-vető cigányt".

Ebben a kultúrkörben a tanulj, hogy aztán -> dolgozz, hogy aztán -> vidd valamire anyagilag/társadalmilag logika ismeretlen. Ezért nem ágyazhatóak be a cigány gyerekek sem a normál oktatási rendszerbe sem - már az alapvető motivációik is hiányoznak. Nem csak azért rosszalkodik a cigánygyerek az órán, mert ezt látja otthon, meg az egész rokonságban, meg az összes többi cigánygyerektől is, hanem azért, mert eleve nem is érti, mi a francnak kellene itt bármit is csinálnia.

Valamennyi tanulmány leírja, hogy a cigányságon belül a négy társadalmat meghatározó rang, amit egyöntetűen elismernek, sorrendben a pénz, a fizikális erő, a gyerekek száma és a börtönviseltség időtartama.
Ezek mentén "raj" valaki. Egy ilyen szemléletmódú társadalmi csoportba te odaviszed ezt a "munka és megbecsülés" szlogent, konkrétan kiröhögnek.

Rwindx 2009.11.12. 16:33:49

@GaZe: A GDP nem egyenlő az állambevételeivel.
2009-es évben a költségvetés tervezett kiadása 9000 millárd forint körül volt. De pár perc múlva linkelem neked.

rasam (törölt) 2009.11.12. 16:33:54

@GaZe: a gond akkor van, ha úgy avatkozol be, hogy jóval többet teszel érte csak azért, hogy a többiek számára előírt - tőlük megkövetelt és be nem tartás esetén velük kapcsolatban szankcionált - normaszintre hozd fel.
Magyarán van egy norma. A kötelező nyolc osztály elvégzése.
Társadalmi norma és jogi norma egyaránt.
A jogkövető milliók súlyos pénzeket áldoznak azért, hogy a gyerekeiket taníttassák, és e normának megfeleljenek. Egyrészt mert erkölcsi indíttatásuk van rá, szokásjog, másrészt jogkövetőek és félnek a retorziótól.
Na mármost, ha azt mondod, hogy mától kezdve a cigány gyerekek iskolába járatását magasabb összegű beiskolázási segéllyel támogatod, mert az Istennek nem hajlanak a dologra és segíteni szeretnéd őket azzal, hogy pozitívan diszkriminálsz, több pénzt adsz, akkor én, mi, jogosan küldünk el téged a halál***** ra , mert az én adómból Te ne pozitívkodj, ne alapíttass alapítványokat, és ne lopasd ki a szememet.
Ha adott egy norma, akkor ne üresítsd ki azzal, hogy pluszban támogatod annak betartását. Mert ezzel szarsz a jog és az állam, a hivatalok, a védőnők. a gyivi és sok mindenki más tekintélyére. Ez attól a pillanattól megszokott lesz, mert nekik jár.
Te is érted, mit akarok mondani ???

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:35:24

@Mr.AT: ez hazugsag:-)

mar megint ugyanazt ahibat kovetted el, mint minden rasszista.
egy kalap ala veszed az osszes ciganyt. megnyugodhatsz, a magyar bunozok kozott pont ugyanugy megy a a rangsor, mint a cigany bunozok kozott.

de ugye en nem a bunozokrol beszelek, hanem arrol a jelentos szamu ciganyszarmazasu emberrol, akik igenis, munkat es megbecsulest szeretnenek.

de tudod amikor en kijelentem azt egy tarsasagban, hogy szeretek dolgozni, szeretem a munkamat es orommel vegzem, akkor a magyarok egy resze is megutkozve nez ram, mint egy idiotara;-)

szoval mar megint nincs kulonbseg a ciganyok es a magyarok kozott...

rasam (törölt) 2009.11.12. 16:36:53

@rasam: nem a nyolc osztály, hanem a tankötelezettség, bocs

Rwindx 2009.11.12. 16:37:11

@GaZe:
Az első értelmezhető találat a googleben:

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/30115/1/belfold/A_koltsegvetesi_bizottsag_elfogadta_a_modositott_foszamokat__SZDSZ_vedtelenne_valt_az_orszag_gazdasaga_a_kormany_miatt

Azaz a kiadási oldal 8933.7 milliárd Ft. Röstellem 66.3 milliárdot tévedtem.

GaZe 2009.11.12. 16:37:22

@Rwindx: az esély miatt :)
amúgy, ne legyünk elitisták, hogy "majd ha magától bejut". Nem, magától nem jut be.
Esélyegyenlőség témakörben: gondolj bele: milyen esélyekkel megy el fősulira egy II. kerületben született gyerek, meg egy battonyai születésű?
Egyedi esetek mindig vannak, a hős nagypapáról aki kölcsönkért cipőben járt be az iskolába munka előtt, de ezek nem tendenciózusak.
Márpedig, az érzékelhető változásokhoz ilyesmikre van szükség.

Mr.AT 2009.11.12. 16:38:30

@GaZe: Nesze egy link, az említett számokkal, konkrét GDP-arányos értékekkel - bár a felszínes olvasottságodat nem én fogom foltozgatni.

www.bankszovetseg.hu/anyag/feltoltott/HSZ6_karman_665_677.pdf

A MÁV, vagy bármely más (részben vagy egészben) állami tulajdonú, közszolgáltatást ellátó vállalat konszolidációja hangyapiszoknyi tétel ahhoz képest, hogy a régióban nálunk a legmagasabb a nyugdíjasok és a rokkantnyugdíjasok aránya (köztük tömegeket képviselnek a cigányság elemei, akik helyi közigazgatási felelősöket megfélemlítve érik el ezt a státusz), hogy nálunk a legmagasabbak a munkanélküli segélyek minimálbérhez viszonyított arányai, vagy hogy nálunk ilyen eszetlen, direkt kifizetéseket biztosító a családi pótlékok és családtámogatások rendszere.

Ezzel mind-mind a cigányságot finanszírozzuk, potyára, bárminemű eredmény nélkül, hisz semminemű előrelépés nincs pl. a foglalkoztatottsági arányaik terén - sőt, egyenesen bátorítjuk őket a minél nagyobb arányú gyerekvállalásra, hisz ez stabil anyagi bevételt jelent nekik, teljesen legálisan.

Egy szociológiai katasztrófa felé megy ez az egész, te meg itt olyan f*szságokról elmélkedsz, hogy szerencsétlen benzinkutas megvédheti-e magát vagy sem.

Rwindx 2009.11.12. 16:39:28

@az igazi Sipi: Nem hazudott. Ezt még az általatok istenített "tanulmányok" is megemlítik. Vagy nem is olvassátok őket?

chydorus 2009.11.12. 16:39:29

@az igazi Sipi: Miből éltek régen a cigányok?
Jóslásból, alkalmi földmunkákból (amit általában trehányul csináltak meg) és esetleg kisebb bádogos munkákból.
Tudod ez ezelőtt 200-300 éve is kevés volt, de mostanra...
A magyarnak azt mondják tanulj, a magyar tanul, de nem elég...
Azt mondják tanulj többet, a magyar tanul többet...
2 diplomával 2 nyelvvizsgával nagy kegyelmesen esetleg szóba állnak vele...
Ezek szerint a versenypiac is rasszista, mert a magyar ember szemét ezzel szúrják ki, ha épp elégedetlenkedik a 70 ezer forintos fizetése miatt... Szabad versenypiac van.
Szóval le kellene tenni valamit az asztalra, aztán utána követelőzni... Egyelőre az is elég volna, hogy legalább épségben hagyják azt akit meglopnak...
Már ez is nagy eredmény volna... Ha meg kijárnák a 8 általánost is, szerintem mindenki meghatódna...
Legegyszerűbb arra fogni, hogy adjanak nekik munkát!
Hány linket másoljak be neked, amikor nem éltek ezzel a lehetőséggel? A munka lehetőségével???

GaZe 2009.11.12. 16:46:13

@rasam: azert, khm, a Zén adómból szlogennél említsük meg, hogy 1.2 millió közalkalmazott, 3 millió nyugdíjas, és 1 millió minimálbéres honpolgár van, ezen felül akad még itt 2-2.5 millió kiskorú, és majd 1-1.5 millió "nem nagyon tudunk róluk semmit" arc (részint ebben a kategóriában van a romák nagy része).
nya, és ezen csapat után van kb 800.000 ember, aki nem állami helyről kap fizut, és nem minimálra van bejelentve.
szóval az egész ország számláit kb ez a 800.000 ember fizeti/termeli ki.
Engem ez kicsit jobban bosszant, mint a roma ügy...

(és nem tolnám most el a dolgot a közalkalmazottak közös utálata felé, mert tanárra, orvosra, tűzoltóra, de még hivtalanokra is szükség van, és ők is termlenek hasznot)

Rwindx 2009.11.12. 16:46:36

@GaZe: Szerintem egyenlő esélyekkel indul, ugyan nem tom már hova csűrték csavarták a felvételit, de ha minden igaz felvételi nélkül felvesznek ha van elég pontod. Pontok jobbára jegyekből jönnek.

A bejutásban nincs szignifikáns eltérés annál inkább abban hogy ki végzi el azt amire jelentkezett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:47:15

@Rwindx: mit emlitenek a tanulmanyok?

szo szerinti idezetet szeretnek kerni, nem az altalad (felre)ertelmezett magyarazatot;-)

rasam (törölt) 2009.11.12. 16:48:02

@chydorus: Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy lehetséges az, hogy az egyik cigány család állami gondozásba adja a gyerekeit, és ezeket a gyerekeket a másik - rokon - cigány család kiveszi és több tízezres nagyságrendű fejpénzt fizet nekik az állam gyerekenként, havonta?
Mi meg leadózunk a családi pótlék után is, mert ugye fizetünk adót egyébként is, nem is keveset.
Maszatolgathatunk ideológiák, meg jog, meg kötelesség, meg szociális kiadások, meg blabla.
Az a k. nagy igazság, hogy nekem már nincs kedvem fizetgetni senki ilyen-olyan segélyét, pótlékát, gyesét, meg kutyafaszát.
Én már megszoktam, hogy dolgozunk annyit, mint az állat, egy kórházi beavatkozás után pár hete mégis azt mondták : nincs ragtapasz a kezem fejére, ami rögzíti az infúziós tűt.
Mert nincs rá pénz.
Tele van a töke mindenkinek ezzel az egésszel.
Jobban mint bárki gondolná.

rasam (törölt) 2009.11.12. 16:50:34

@GaZe: akkor fogjunk kezet, nyugodtan, én ugyanis szigorúan magánszférában dolgozom 90 óta, és nem minimálbéren.
ebből következően a betegszabi/ év szaldóm igen érdekes képet mutat. nem szopom az állam csecseit. és tartom amit mondtam. mondjuk azt hittem többen vagyunk mint 800 ezer. azt hittem másfél millió.

GaZe 2009.11.12. 16:50:55

@rasam: teljesen, és érthető is. viszont akkor gurul elő a kérdés, de hogy ha nem tolod be őket, és maguktól nem mennek, akkor viszont ott lesz egy nagy csomó problémás alak, akivel a későbbiekben csak még több baj lesz. (pl németországban ezért volt gond, hogy a bevandorló törökök gyerkőcei rendszerint az otthon levő anyával voltak, aki meg ugye nem beszélt németül. a gyerkőc kitől tanul nyelvet? az anyjától. rosszul beszélte a nyelvet, emiatt az iskolában lemaradt, nem ment egyetemre, nem kapott jó állást, és nem tudott venni kamerás mobilt. Úgyhogy ezért született az a megoldás, hogy az iskola területén kötelező németül beszélni. és nem azért mert nyelvtörvény, hanem mert mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy beszéljenek németül).

szóval megoldást mindenféleképpen kell találni.
én meg az idealista hippi-libis, hiszem is hogy lehet, és nem kizárólag a lágerek meg polgárháborúk vannak.

na, ezekben szokott segíteni ha vannak hosszú távú stratégiák, elképzelések, és olyan dolog ami mo-n most épp nincs: jövőkép.

GaZe 2009.11.12. 16:53:03

@Rwindx: öö.. igen? 9000 milliard huf/ev.
ezt szorozzuk fel 20-al. es abbol vonjuk ki a 120 milliardot. nya

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:55:23

@chydorus: badogosmunkakbol, edenyfoltozasbol, keselezesbol, rongygyujttesbol, halaszatbol, valyogvetesbol, kereskedesbol, kezmuiparbol, zenebol, stb...

szoval nem artana kicsit utananezni annak, amirol beszelsz;-)

a hagyomanyos cigany mestersegek megszunesevel a ciganysag megelhetes nelkul maradt, a "feherek' koze nem engedtek/engedik be oket dolgozni. legfeljebb kubikusnak, de ott is csak svarcban, bejelentes nelkul, ahonnan barmikor, barmilyeen indokkal ki is rughatjak mindenfele jogorvoslati lehetoseg nelkul.

szoval igenis, a ciganysag cirka 60-80 evvel ezelottig dolgozott. es most is dolgozna. tobbszor emlitettem mar, hogy a ciganyok ugyanugy emberek, mint a magyarok. vagyaik vannak, eletuk, felelmeik es erzelmeik. nem tobbek, nem kevesebbek, mint barki mas.

Rwindx 2009.11.12. 16:57:11

@az igazi Sipi:

Lásd GaZe örökbecsű kijelentését: "te összetévesztessz engem a KSH-val. ha érdekel a dolog - ugyanazt az internetet használjuk - nézz utána magad."

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.11.12. 16:58:09

@Rwindx: persze. Ezért hívják a tárgyalt dolgokat etnikai diszkriminációnak, mert az meg az etnikumtól függ, nem a jogosítványtól. A diszkrimináció megkülönböztetést jelent.

Abban mellesleg egyetértek, hogy a pozitív diszkrimináció nem feltétlenül jó ötlet, de nem azért, nem "nem érdemlik meg" (hiszen ez lényegében hülyeség, nem kiérdemelni kell a társadalmi integrációt) hanem mert nem hatékony, a rossz állapot fenntartására hajlamossá tesz.

Rwindx 2009.11.12. 16:59:29

@GaZe: Az nem az én vitám, én csak adatot adtam arra vontkozólag mikor összekeverted a GDP-t az állami kiadásokkal és kevesellted.
Ja és adatért kiáltottál, én meg szaladtam :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 16:59:35

@rasam: azt tudtad, hogy Magyarorszagon ~200e ember el rendszeres segelybol es ezeknek kb a fele cigany szarmazasu..?;-)

Mr.AT 2009.11.12. 17:01:31

@GaZe: B*zdmeg, értsd már meg, hogy nem 120 milliárdról van szó, az pusztán a konkrétan és direkten a cigányság felzárkóztatására indult programok költsége volt.

Kicsit szájbarágósabban: a farsang, évente egyszer.
De a másik 364 napon is eszik a cigány, mégpedig abból, amit segély, csp és egyéb támogatások formájában felvesz az én adómból.
Ennek az összértéke több ezer milliárd HUF, pontos értéket csak azért nem lehet megadni, mert etnikai szempontból nincs statisztika arról, hogy ezen kifizetések mekkora része melyik csoportnak megy el.

De azt gondolom nem kell túlmagyarázni, hogy ha a közel egymilliós cigányságból 2006-ban 21 ezernek volt adófizetéssel együtt járó munkahelye, akkor a fennmaradó egymillió is él valamiből, ami alighanem nem az égből hull alá.

Az általad szajkózott "20 év alatt 120 milliárd forint" szlogen már csak matematikailag is képtelenség, ha a 120 milliárdot elosztod a kb. egymilliós cigánysággal, akkor 120 ezer HUF jön ki a 20 évre, ez a 240 hónappal osztva havi 5.000 HUF.
Te komolyan gondolod, hogy ennyiből meg lehetne úszni ezeknek az embereknek a megélhetését? Csak családi pótlékként 5 gyerek után ennek az összegnek a tízszeresét kapja egy anya, havonta! Gondolkozz már egy kicsit...

Rwindx 2009.11.12. 17:02:53

@flugi_: ööö, jó. Biztos. De szerintem a címzettet eltévesztetted.
Én nem írtam seholsem azt hogy ki mit érdemel csak vártam egy példát olyan pozitív diszkriminációról, ami más számára nem jár negítívummal. Gazenek sikerült mondani.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:02:57

@Rwindx: te hivatkoztal valamire, nem en..;-)

majd ha en hivatkozok, meg fogod kapni a linket, igerem;-)

rasam (törölt) 2009.11.12. 17:04:38

@GaZe: DE ezt nem úgy érheted el, hogy pozitívan diszkriminálsz, mert nem adottak sem a pénzügyi, sem az ország lelki állapotát tekintve a feltételek. Egy lyukas zsákba öntjük a pénzt, bebizonyosodott 20 év alatt.A fasza kis politikai " elitünk "tett róla, hogy a jogrendszer romokban, az értékrendszer romokban, és nincsenek viszonyítási pontok. Ha mindent kiüresítesz, mi alapján határozod meg , hogy kit kivel mérsz össze?
NEM finanszírozható, meg kell hogy értsük, és hiába próbál érdeket érvényesíteni bárki : nincs pénz.Ellopták, elúszott, szavazatmaximalizálásra ment.
Az igát meg húzzuk, akik még húzzuk, és bennünket nem képvisel senki.És a legnagyobb csendben mi voltunk eddig.

Mr.AT 2009.11.12. 17:04:50

@az igazi Sipi: Ez is mekkora egy bullshit. Három gyerekkel máris lehet főállású anya valaki, s onnantól máris nem minősül munkanélkülinek!

Mutass nekem pls egy cigánycsaládot, ahol nincs legalább 3 gyerek...

S attól, hogy "főállású anya", attól még éppúgy én fizetem a pénzt, amiből eszik, legfeljebb nem segélynek hívjuk, hanem családi pótléknak, de a purdéi éppúgy nem fizetnek majd egy kanyi vasat sem a költségvetésbe, mint ha munkanélkülinek hívnánk.

Ne legyetek már ennyire demagógok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:04:51

@Mr.AT: csaladi potlek csak ciganynak jar?
mert ha nem, akkor kar beleszamolni a ciganysag felzarkoztatasara koltott osszegekbe;-)

csusztatas szagot erzek;-)))

Mr.AT 2009.11.12. 17:08:14

@az igazi Sipi: Jézusom, tényleg innen kell kezdeni?

Ha 10 fehér ember közül 1 munkanélküli, a 10 cigány közül meg 9 munkanélküli, akkor szerinted csúsztatás azt állítani, hogy a kifizetett munkanélküli segélyek egy igen jelentős része a cigányságra elköltött kiadás?

chydorus 2009.11.12. 17:08:30

@az igazi Sipi: A teljesség igénye nélkül soroltam fel, olvastam eleget a témában. Nem vitatom, így van, ők is emberek!
Nem ez a kérdés.
A probléma, hogy nagyon rossz irányba terelődtek és nem azokat kell csendre inteni akik ez ellen szót emelnek, hanem a cigányságnak kell egy irányt mutatni! Ehhez kellene egy tisztességes vezető, akire hallgatnak.
És abba még senki nem halt bele, ha megdorgálják. Miért érinthetetlenek? Miért nem lehet még csak csúnyán nézni se rájuk? Miért nem áll ki egy vezető, politikus és megdorgálja azt a réteget aki tesz az alap viselkedésre, az együttélés szabályaira, tesz a törvényekre? A hibákat fel kell ismerni, a hibákat el kell ismerni és tenni kell ellene, nemcsak másokra mutogatni. Nem a magyar emberek tehetnek arról, hogy a cigányság munka nélkül maradt... Kemény a munkaerőpiac, aki nem veszi fel a versenyt és csak vár, azzal jó eséllyel nem történik semmi jó.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.12. 17:10:59

Mr.AT !

Ékezet nélkül író turbóliberálissal nem nem kell leállni "vitatkozni",pláne nem legnépesebb kisebbség témába.Falra hányt borsó.:)

Rwindx 2009.11.12. 17:11:09

@az igazi Sipi: Ha jól rémlik azt állítottad hogy Mr.AT hazudik. Ha szerinted hazudik akkor gondolom előbb te hozod a dolgokat amivel alátámasztod, ha ez megvan akkor megígérem én is munkába állítom a google-t.

rasam (törölt) 2009.11.12. 17:13:22

@az igazi Sipi: én csak két térképre emlékszem. Hogy a szociális kiadások 80 %-a mely területeken( országrészeken ) kerül kiosztásra, meg egy másikra, hogy kik milyen mértékben szavaztak az MSZP- re 2002- ben és 2006- ban. Nos a színek mindkét térképen vörösek voltak ( véletlen egybeesés ... ) és meglepően lefedték egymást.
Gondolom 2002 előtt nem tetszett sem a családi adózás, sem a családi pótlék iskolalátogatáshoz kötése, sem középiskolai ösztöndíjrendszer létrehozása, mint a sok Orbán bűn e hármas egysége a felemelésük érdekében.
Jah. Most jobb. Most csak a lé dől, a gyerekek meg le vannak szarva.Viszont elfogyott a lejárt szavatosságú olasz csigatészta, meg az étkezési jegyek is választások után.
Ha valaki ehhez a problematikához hozzá mer nyúlni jogállami eszközökkel, DE vasmarokkal !!!!! nos, gondolkodás nélkül rá szavazok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:14:14

@Rwindx: teljesen nyilvanvalo, hogy hazudik, hiszen azt allitja, a ciganyok kozott - es ez minden ciganyra ervenyes, hiszen azt allitotta - a bortonevek adjak meg a rangsort.

en ismerek nem egy ciganyt, akinel abszolut nem "raj" dolog bortonviseltnek lenni es nem munkabol elni.

tehat innentol teljesen egyertelmuen hazugsag amit leirt.

Mr.AT 2009.11.12. 17:22:26

@az igazi Sipi: B*zdmeg, csak azért, hogy próbálj kicsúszni a vitában a vereség beismerése elől, még nem kellene folyamatosan mellébeszélned, s jobbra-balra csaponganod az egyenes válaszok helyett.

A cigányság 2009-ben vett legfőbb jövedelemforrása a gyerekvállalás.
A főállású anyaság kategóriájával és az adókedvezmények helyetti direkt családi pótlék kifizetésekkel sikeresen elértük azt, hogy ezek az emberek nem akkor vállalnak gyereket, mikor elérik azt a szintet, hogy anyagilag is gondoskodni tudnak róla (ahogy azt egy normális magyar ember tenné), hanem úgy akarnak anyagilag gondoskodni magukról, hogy gyereket vállalnak, nyakra-főre, majd ennek különböző minősített fokozataival még pluszban nyerészkednek is.
(Egymás gyerekeinek örökbefogadása, csecsemők megnyomorítása magasabb segélyért, stb.)

A második legfőbb jövedelemforrás a nyugdíj. A rokkantnyugdíjasok közt (különösen népességarányosan) oly mértékben magas a cigányok aránya, ami teljesen egyértelműen teszi a sorozatos és tömeges visszaéléseket a rokkantnyugdíjas státusz megítélésekor.

A harmadik a segély, s az ezzel való machináció. X ideig tartó vmely jelentéktelen munkaviszony alibiből, utána újabb 6 hónapig segély, és stb. Szintén órákig lehetne sorolni a módszereket.

A negyedik pedig egyértelműen a társadalmi devianciák és a bűnözés. Nem véletlen, hogy minden második prosti cigány, hogy a lopások, betörések, anyagi jellegű bűncselekmények elkövetői 85-90%-ban cigányok, stb.
(S akkor itt most még a szervezett bűnözésről, védelmi pénzekről, kábszerről nem is beszéltünk, mert az népességarányosan csak szűkebb réteget érint a cigányságon belül is.)

==T== 2009.11.12. 17:23:45

@GaZe: Látom nem érted a lényeget. Attól, hogy a hazai jogszolgáltatás *** a cigóknak nem kéne az átlagot sokszorosan meghaladóan bűnözni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:23:57

@Mr.AT: ez most hogy jon ide?

felteszem a kerdest meg1x..

csak a ciganyok kapnak csaladi potlekot es munkanelkuli segelyt?

Rwindx 2009.11.12. 17:24:45

@az igazi Sipi:
Én is ismerek ilyet. És ez mit jelent? Vannak beilleszkedő cigányok, szerintem ezt senki sem cáfolja.

Hozzáteszem hogy akik beilleszkednek én nem is nevezem cigánynak. Volt olyan osztálytársam akiről 1 évvel az iskola után ugrott be hogy tulajdonképpen cigány, pedig a nevéből elég gyorsan "kiderülhetett" volna. Csak éppen senki nem tartotta annak, azért mert a családja és ő is beilleszkedő volt.

Amit írt az valóban "leegyszerűsítő", de rákiáltani hogy hazugság az erős. Ez alapján ki kit tart cigánynak? Lehet ezt kellene definiálnotok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:25:24

@==T==: emberolesben, sikkasztasban, rablasokban sehol sincsennek a ciganyok, csak pitianer lopasokban, betoresekben, garazdasagban.

az igazi, komoly hordereju buncselekmenyeket jellemzoen nem ciganyok kovetik el.

rasam (törölt) 2009.11.12. 17:27:13

@az igazi Sipi: akkor meríts olyan közösségi portálokból mint a myvip/iwiw, meg tököm tudja még mik vannak. Helyesírás nuku, viszont a cigány öntudat oly mértékben jelen van, hogy ha nem tudnám, hogy ŐK " írják" és jelenítik meg magukról a képeket és szövegeket, azt hinném fasiszták, nácik, rasszisták, meg a többi :) Raj csávó, meg öld a magyar parasztot.
Szocializációs szint kb. De biztos erről is mi tehetünk.
Tudod mit, mindenről mi tehetünk.Hogy nincs munka, hogy drága az óvszer, hogy nem telepítünk újra erdőket, és nekik nem lesz tüzelőjük.
Meg arról is, hogy nem pozőrködünk 50 db. húszezressel a kezünkben myvipen. Pedig nagyon menő.

Mr.AT 2009.11.12. 17:27:15

@az igazi Sipi: Már bocs, de a ki f*sz vagy te ahhoz, hogy ilyet írj, hogy "hazudik"?

Az az ellenérved, hogy mivel te ismersz egy cigányt, akinél ez saját bevallása szerint nem rang, akkor innentől az egymilliós populációban sem érvényes ez? Hol élsz te b*zmeg, Skandináviában?

Ez TÉNY, te szerencsétlen f*sz. Épp eleget volt szerencsém különböző módokon találkozni ezzel a bagázzsal ahhoz, hogy úgy ismerjem őket, mint a tenyeremet.
Az, hogy te vmi elcseszett tanulmányt olvasgatsz-e valahol vagy sem, semmit sem jelent a való élet realitásához képest.

A börtönviseltség igenis rang a cigányságon belül. Nyilván nem a csicskák, a kivetettek, meg a páriák közt, akik próbálkoznak törleszkedni a többségi társadalomhoz menekülésképp, de valamennyi öntudatos, csoporttudatú populációjuknál az. A cigány férfinek a pénze, az ereje, a purdéi száma, meg a börtönviseltségének az időtartama adja a respectjét, és az akkor is igaz, ha fejreállsz.

Mr.AT 2009.11.12. 17:31:14

@az igazi Sipi: Mit nem értesz a válaszon, te szerencsétlen?

Az, hogy nem csak a cigányok kapnak munkanélküli segélyt meg családi pótlékot, nem mentség arra, hogy az ő populációjuk csak ebből él.

Már leírtam egyszer: az, hogy 10 fehér emberből 1 kap munkanélküli segélyt, 10 cigányból meg 9, világosan mutatja az arányokat.

Röhejesen primitív dolog ezek után arra hivatkozva mentegetni a 9 cigót, hogy "de ott az az egy fehér is".

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:32:27

@Rwindx: nem nekem kell definialni, mert nem en teszek kulonbsegeket ember es ember kozott.
nekem eg cigany bore pont ugyanannyit er, mint egy magyare, vagy egy romane, esetleg szlovake, vagy nemete.

Mr.AT 2009.11.12. 17:33:49

@az igazi Sipi: Na EZ a hazugság. Élet elleni bűncselekményekben is toronymagasan vezetnek a cigányok, és az arány és a szám is évről évre drasztikusan nő.

Jellemzően pont az ő bűncselekményeik a legdurvábbak, legbrutálisabbak, legindokolatlanabbak.

De kíváncsian várnék vmi hivatalos ORFK forrást erre vonatkozóan, te források nagy szakértője, hogy a "emberölésben sehol sincsenek a cigányok".

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:35:30

@Mr.AT: szoval nem tudod, hogy mukodik a szocialis segelyezes rendszere Magyarorszagon..

nem kell ezt ennyire kacifantosan leirni..

eleg lett volna annyit irnod:

"Bocs Sipi, fogalmam sincs mirol is van szo, csak az eszetlen gyuloletem es felelme hajt hogy hulyesegeket beszeljek"

mennyivel korrektebb lenne, mint altalanositva hazudozni?:-)
nem?:-D

Mr.AT 2009.11.12. 17:35:31

@az igazi Sipi: Zéró ellenérv, zéró konkrétum, csak személyeskedés. Jellemző liberális attitűd.

Megbuktál, innentől kezdve irreleváns a véleményed a témában. Menj és olvass inkább, rád fér. Meg rád férne az is, hogy találkozz a való életben is egy pár cigánnyal, nem kellene itt hosszasan győzködni érvekkel.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:39:11

@Rwindx: dehogynem
amikor egy kalap ala veszed az osszes ciganyt, akkor pontosan azt teszed. cafolod azt, hogy nem minden cigany egyforma, igenis, a ciganyok is megerdemlik a megbecsulest es tiszteletet, mert vannak olyanok, akik hajlandoak meg ekkora ellenszelben is felallni es beilleszkedni.

ugyanis ezzel a megbecsulessel es tisztelettel lehetne azokat, akiknek rogton az elejen elveszi a kedvet a beilleszkedestol a tarsadalmi ellenallas meggyozni arrol, hogy igenis, erdemes megtenni.

amig csak a ciganyozas megy, addig teljesen termeszetes, hogy nem akarnak egy olyan tarsadalomba beilleszkedni, ahol a szarmazasuk miatt aljanepkent funkcionalhatnak csak.

te mint magyar beilleszkednel szivesen slota partjaba?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:40:15

@Mr.AT: mindenkivel erdemei szerint beszelek:-)

elkezdtel szemelyeskedni es ervek nelkul vagdalkozni, hat leereszkedtem a szintedre..

magadnak koszonheted:-)

Mr.AT 2009.11.12. 17:46:55

@az igazi Sipi: Kisbarátom, 30 évnyi kemény munkával sem érsz el soha az "én szintemre". Egyben ajánlom, hogy tisztelettel beszélj velem, mert ha úgy akarom, könnyen rosszul jársz.

Én minden hozzászólásban érveket, tényeket írtam, te meg ködösítesz, kavarsz, mellébeszélsz, kérdésekre nem válaszolsz, vagy teljesen irreleváns kérdésekkel válaszolsz, ezzel próbálva elkenni a választ, s mindezekután még azt is gondolod, de ügyesen kavarod a szálakat.

Ki kell ábrándítsalak: 90es IQ felett mindez annyira átlátszó, annyira végtelenül egyszerű, szánalmas és megvetésre méltó, hogy komoly társaságban egyszerűen hátat fordítanak neked.

Ha már azt a látszatot akarod kelteni, hogy érdemben akarsz beszélgetni itt komoly témáról, akkor nem ártana kis minimális vitakultúrát, némi szövegértelmezési készséget és némi odafigyelést tanulnod, mert ezek nélkül csak ilyen arrogáns, kötözködő féreg benyomását fogod kelteni, mint most.

További kellemes sz*rrágást a zéró tapasztalatoddal és tudásoddal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 17:52:56

@Mr.AT: nem igazan hat megh a fenyegetesed..:-=)

jegyezd meg, hogy te nem fogod megmondani nekem, hogy mit mondok, kinek mondom es mikor mondom.
egyszeruen sem a jogod, sem a hatalmad nincs meg ahhoz, hogy bekorlatozz.
meg a seggem is csak akkor csokolhatod meg, ha en megengedem.

meg vagyok ertve, kemenycsavo?:-DDD

mindenesetre felvilagositalak szivesen a teny es erv kifejezesek jelenteserol..

eloszor egy kijelentes tenyszeruseget az al;talanositas azon nyomban kizarja.l es mivel te csunyan altalanopsitasz, igy te nem ervekkel es tenyekkel jottel, hanem altalanositasokat es urban legendeket probaltal tenykent es ervkent eloadni, ennek a cselekmenynek a neve pedig az, hogy hazugsag.

szoval kapd ossze magad, aranymaszat, mert ez bizony igen keveske, meg a fenyegetessel egyutt is:-DDD

meghogy rosszul jarok..:-DDD

megis, kinek hiszed te magad?;-)

don gattonak?:-DDD

==T== 2009.11.12. 18:22:14

@az igazi Sipi: ???

lol

Sikkasztásban talán nincsenek sehol, mert ugye dolgozni ne mnagyon szeretnek. De pl. Kolorbán ellen, vagy az ellen a minisztériumi cigánymaca ellen miért is indult /folyik eljárás?

GaZe 2009.11.12. 19:00:49

@Mr.AT: ha soha senki sem merte a ciganysagot, meg nincsenek pontos adatok, akkor te mi a bubanatra hivatkozol itt tobb ezer milliard forintra, meg egymillios roma nepessegre?
konnyen es nagy pofaval osztod azt eszt csak elso korben a sajat agyadban tegyel mar rendet.
elhiszem hogy kenyelmes ramutatni egy borszin alapjan konnyen felismerheto nepcsoportra es azt mondani, hogy minden gondunkert ok a hibasak, de ha veszel egy hangyafasznyi ep elmet, akkro talan a villantott matektudasoddal az is kijon az egyenlet vegere, hogy egesz egyszeruen NEM TUDJAK a romak rombadonteni az allamgazdasagot, bosegesen kellenek meg oda az adocsalok, a feketen melozok, a tb nem fizetok, az elbaszott allami nagyberuhazasok, a sok-sok mutyi, az ertelmetlen metrofuras, stb stb.
szoval tenyleg kapjal mar az agyadhoz.

GaZe 2009.11.12. 19:04:29

@blas: ennyi az ervrendszered? hogy valaki nem hasznal ekezeteket?
csak azert nem irok ekezeteket, mert biztos elloptak a ciganyok.
de tessek, csak neked: Ócska kis pöcs vagy.
szánalmas.

nem azert vitakeptelen valaki mert szelsoseges nezetekben tud csak gondolkodni, hanem azert lesz szelsoseges mert alapvetoen vitakeptelen az agya.

GaZe 2009.11.12. 19:07:23

@==T==:
erted... csak azert mert a magyar adorendszer **** meg nem kene egymillio embernek minimalberre bejelentve feketeznie.

GaZe 2009.11.12. 19:10:23

@rasam: jajj, ne legyel mar ilyen butuskan demagog.
minden cigany huszezresekkel pozol a mywipen? (mintha ez egyebkent valami buntetendo dolog lenne...)
nem?
pozol feher ember is a szaros kocsija elott? pozol de meg mennyire.
vannak fogatlan trampli feher kocsmatoltelekek, alkeszok, lecsuszok szar alakok? vannak. ettol minden feherboru ember lecsuszott szar alak lesz aki a netes vicces videokban bebaszva tancol meg vetkozik? nem.
azert mert a Bank diszkoban megy a lolita parti meg a naksibrunner kokain partija, meg nem ez megy az egesz orszagban.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 19:16:46

@==T==: neked ugye nem sikerult elsajatitanod a magyar nyelv megerteset

kurva oktatasi rendszer..
miket kepeznek ide, wazze:-DDD

GaZe 2009.11.12. 19:17:01

@Mr.AT: "De kíváncsian várnék vmi hivatalos ORFK forrást erre vonatkozóan"
szerintem nincs neked megtiltva hogy hasznald az agyad + az internetet, amin eppen aggitalsz.
tipikus liberalis attitud? ezt a radikalis nepnemzeti nagymagyar egyetemen tanitjak neked? vagy ilyen hulyesegek nincsenek is?
csak kaptal szellemi vezereidtol egy szitokszot aztan elvezed mint kutya a veloscsontot?

láthatóan fingod nincs a liberalizmusról csak fröcsögsz. Mert hülye vagy, és azt hiszed, hogy az SZDSZ egyenlő a liberalizmussal . Biztosíthatlak, a liberalizmusnak a legnagyobb csapásokat a fentebb nevezett kék párt okozta.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.12. 19:24:13

@GaZe: erdekes, hopgy mindig elfelejtik azt, hogy a liberalizmusnak koszonhetik azt, hogy elmondhatjak a velemenyuket annelkul, hogy vartomloc, deresrehuzas, kerekbetores, felnegyeles lenne erte a jutalmuk..;-))

chydorus 2009.11.12. 19:59:52

@GaZe: Ezt rossz nézni... Te hivatkozol itt tipikus nagy magyar bunkókra... Nem szó szerint idézek, a lényeg ez. Te meg tipikus másik fele vagy.
Ha nem tudsz mit mondani, akkor kiforgatod a másik szavát, vagy a helyesírásba kötsz bele.
Egy "magyarkodónak" tudni kell magyarul. Így földbe lehet döngölni a másikat - hiszed...
Ezek szerint aki nem tud helyesen írni, annak nem lehet véleménye? Vagy az attól kevesebb? Mi van ha épp egy hátrányos helyzetű cigány? Nincs pénze könyvre és a szemét magyar se veri a fejébe a tudást... Vagy épp esetleg egy külföldi, aki csak kevésbé beszéli a nyelvet. Vagy épp a földeken dolgozó magyar, aki esténként nem chat-elget, olvasgat, drámákat ír, hanem beájul ágyba. És reggel kezdődik minden előröl... Vagy ugyanez egy dolgos cigánynál. Szóval ti lovagoltok tipikusan jelentéktelen dolgokon és a lényeg sehol. A tények felett meg elsiklotok, mintha meg se hallottátok volna... Vagy a magyar alkoholistákra, asszonyverőkre hivatkoztok... Erre én annyit mondok: Amit ezzel a néppel műveltek - csodálom, hogy ennyi értékes, dolgos ember maradt és csak ennyi a roncs.... Tipikus baloldalt, liberalizmust védő "fórumozó" vagy. Semmi extra. Ismerjük. Ugyanezt a hallgatjuk a politikusoktól, a médiától, mindenhol.

@az igazi Sipi

Tőled idézek:

"emberolesben, sikkasztasban, rablasokban sehol sincsennek a ciganyok, csak pitianer lopasokban, betoresekben, garazdasagban.

az igazi, komoly hordereju buncselekmenyeket jellemzoen nem ciganyok kovetik el."

Ezt komolyan írtad?

Szerinted mi háborítja fel az átlag embert, a köznépet? Egy 100 milliós sikkasztás? Vagy ha agyonrúgnak, agyonszurkálnak valakit csakúgy?
És hetente, naponta egy újabb...?
Senki nem írta itt, hogy a politikusok rendben vannak, nekik is járhatna már ami járna...
Az, hogy sok adócsaló van egy teljesen más kérdés. De tudod mit, csaljon adót, inkább mit alaptalanul, indokolatlanul, állatmódjára gyilkoljon. Tény ami tény, alapvetően a "magyar" parlamentben kell rendet tenni, addig sehol sem lesz.

==T== 2009.11.12. 20:03:01

@GaZe: csak azért mert Izrael meg India messze van, nem kell itt maradnotok...

chydorus 2009.11.12. 20:05:22

Ja és a cigányvezetőket, politikusokat meg se említettem...
Pedig lehetne róluk is mesélni...
Mindegy, őket is berakta valaki... Szal...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.12. 20:05:34

@az igazi Sipi:
Elárulom okostojás, hogy egyik ügyben sincs jogerős ítélet, és sajnos nagy az esély rá hogy egyhamar nem is nagyon lesz.

Így felelnek tehát a haverjaid a tettükért.

Amúgy meg ha megütnek, odatartod a másik orcád is ugye?
Gondolom ezt csak akkor vallod, amikor másról van szó, nem rólad.

Popsipofa.

sivatagi n. 2009.11.12. 22:12:58

Ebből a posztból is leszűrhető, hogy a társadalomnak miért van halálosan elege a pofátlan, bűnözőpárti liberálisokból.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.11.13. 00:03:44

@GaZe: sztem inkább szívj el egy vicces cigit, úgysem leszel már hülyébb.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.11.13. 00:50:06

@sivatagi n.: ami azt illeti az ilyen témájú (ez meg a homoszexuálisok) kommentelhető webhelyek alkalmasak arra, hogy egy jól behatárolható kört alaposan megismerjen az ember. A kommentek bizony pontos keresztmetszetét adják ennek a közösségnek. Viszonylag stabil jellemző például a szellemeskedni próbáló agresszív személyeskedés és a rosszindulat feltételezése.

El Argentino 2009.11.13. 01:37:46

A kedvenc kutam mától. Yupííí:D

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 10:51:22

GaZe 2009.11.12. 15:19:10
@Kheopsz: "Vajon van olyan tanulmány, ami igazat mond, és ér is valamit?"
bocs, ez mar a paranoia kategoria.

Miért lenne az? Mutass egy olyat ami működik.
Persze, lehet, hogy vannak jó tanulmányok. De én még egyet sem láttam. Sőt, mutass valakit, aki már látott.

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 11:06:28

@GaZe: 2009.11.12. 19:00:49
"elhiszem hogy kenyelmes ramutatni egy borszin alapjan konnyen felismerheto nepcsoportra es azt mondani, hogy minden gondunkert ok a hibasak,"

Nahát... :)) milyen érdekes... a cigányok és a liberálisok pont ezt csinálják! :))
Kijelentik, hogy a magyarok felelősek a cigányok helyzetéért. :))

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 11:10:23

@az igazi Sipi:
Azt tudom, hogy nem ettől minőségi a tanulmány... :)
De mutass egy olyat, ami jó. :)

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 11:13:20

És szeretnék érdeklődni, hogy milyen célt szolgál az, hogy a börtöneinkben ingyen konditerem, tv, és egyéb ingyenes lehetőségeink vannak?
Miért nem lehet az összes rabot munkára fogni?
Árokásás, gátépítés, vagy télleg termelhetnének maguknak kaját.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 11:13:35

@Kheopsz: szovegertesi problemak..?

mar megint az oktatasi rendszer gagyisagat latom elobujni..:-DDDD

elsosorban a rasszistak kirekesztese miatt tart ott a ciganysag ma, ahol. az elmult 80-100 evben, amiota felszamolodtak a hagyomanyos cigany mestersegek a ciganysagnak nicns munkaja es a nagytobbseg nem is akar adni nekik. egyetlen ok miatt: mert ciganyok.

szerinted minden magyar rasszista..?:-D
itt vagyok en pl. en magyar vagyok, jaszsagi es hevesi parasztcsaladok sarja es megsem vagyok rasszista...;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 11:14:10

@Kheopsz: mitol lesz neked jo..?

ez a kerdesem elsosorban...

na majd kesobb, megyek csontkovacshoz;-)

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 11:15:57

@GaZe:
Egyébként sajnos a liberalizmus az egyik legnagyobb betegsége az embernek... A liberalizmus, ami állandóan egyéni jogokat akar, és sz*rik magasról, hogy mi lenne a közösség (vagy az egész bolygó) számára a hasznos...
A liberalizmus szinte az anarchiával egyenlő.
Mindenki azt csinál amit akar...

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 11:18:59

@az igazi Sipi:
Miért van az, hogy a munkanélküli cigányok nagy része bűnöző életmódot folytat? És a többi munkanélküli meg nem?

"elsosorban a rasszistak kirekesztese miatt tart ott a ciganysag ma, ahol. az elmult 80-100 evben,"

"elhiszem hogy kenyelmes ramutatni egy borszin alapjan konnyen felismerheto nepcsoportra es azt mondani, hogy minden gondunkert ok a hibasak,"

Valljuk be, ez a szöveg ugyanaz...
Nem minden magyar rasszista, csak az, aki elég cigánnyal találkozott... :)

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 11:19:35

@az igazi Sipi:
Hát talán lehetnének értelmes dolgok is egy-egy tanulmányban.
Neked mitől lesz jó egy tanulmány?

Kheopsz · http://giza.eg 2009.11.13. 11:27:36

@az igazi Sipi:
Ja télleg... :)
És a cigányok munkakedve:
Falvakban közmunka programot indítanak, hányan mennek el rá a 50-60-ból? 15-20... az első nap... aztán 4-5... aztán harmadik vagy negyedik nap egy sem...
A mátrában felvettek 1 új biztonsági őrt (cigányt), 3 nap múlva pedig az az "úr" a társaival együtt lopni kezdett a telepről...
Valamelyik nap jött szembe velem egy cigány, kezében egy láncfűrésszel, és vigyorogva megkérdezte, nem kell -e, olcsón adja...
Bizonyára azért adja el a saját láncfűrészét, hogy enni tudjon adni a gyerekének...

hát igen, a cigányok közismert, törvénytisztelő munkakedve...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.13. 13:04:49

Ezen a fórumon két hozzászóló,
Sipi, és GazE képviseli a liberalizmust...

Mindketten lényegtelen dolgokon lovagolnak, kiforgatják a szavakat, elengedik a fülük mellett az igazi problémákat.

És mindketten ékezet nélkül írogatnak, igen, ez biztos véletlen.....mert ezt szokták meg. Mindenki ékezetes billentyűzetet használ, pont a két fajvédő nem....véletlenül.

Fizetett provokátorok, nem kell velük foglalkozni. Az ő munkásságuknak is köszönheti a Jobbik hogy megelőzte a kommereket. Gratula

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 13:49:28

@anti_troll: senki nem enged el semmit a fule mellett...

igenis, aki buncselekmenyt kovet el, annak bunhodnie kell.
ezt senki nem vitatja. az, hgoy te nem erted amit mi leirunk, az a funkcionalis analfabetizmusodbol ered mindossze.

nem azert nem erted a leirtakat, mert nincs ekezetem, hanem mert egyszeruen nem sajatitottad el az anyanyelvedet a szukseges szinten.

ideje lenne felfogni, hogy nem felel a teljes ciganysag sem az olaszliszkai, sem a veszpremi esemenyekert. nem felel a teljes ciganysag a femlopasokert, az orvvadaszatokert. nem felel a teljes ciganysag a a falopasokert.

marpedig akik azt szorgalmazzak, hogy a ciganyok mas kemenyebb elbanasban reszesuljenek, aki azt mondja, hogy xy azert kovet el buncselekmenyt, mert ciganynak szuletett, aki ciganybunozesrol beszel az azt allitja, hogy a ciganysag minden egyes tagja, a most szuletett gyerektol kezdve a komaban fekvo, haldoklo oregapoig egytol egyig bunos es ez a szarmazasabol fakad.

egyszeruen ezt jelenti amit irtok.

fajvedo lennek?
lehet.

az emberi fajt vedem a nem ember modjara viselkedo fajtarsaimtol:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 13:51:28

@Kheopsz: kozmunkap[r9ogram..

amikor mittomenmelyik rasszista barom kiultette a ciganygyereket az udvarra, hogy szamolja az elrepulo madarakat pl...?

mert volt ilyen

az idiota parasztja ezzel dicsekedett..
hogy o milyen tuti melot szerzett a ciganyoknak..:-D

Jollipukki Bácsi 2009.11.13. 15:19:48

Nem olvasom végig, hogy állunk?
Sipi és GaZe védi-e még a cigókat?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 15:34:54

@Benzinkutas Brigi: igen, vedi
marmint azokat, akik nem kovetnek el buncselekmenyeket;-)

ugyanis te sem szarsz illatosabbat, mint barmelyik cigany, a te borod sem er egy ruppoval tobbet, mint barmelyik ciganye..

ez mart csak egy ilyen vilag.
egyszeruen se nem erdem, se nem szegyen, hogy minek szulettel. siman allapot.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.13. 15:37:45

@az igazi Sipi:
"aki ciganybunozesrol beszel az azt allitja, hogy a ciganysag minden egyes tagja, a most szuletett gyerektol kezdve a komaban fekvo, haldoklo oregapoig egytol egyig bunos es ez a szarmazasabol fakad. "

Ezt ki mondta te senkiházi? Hol hallottad ezt? Melyik politikus, polgármester mondta?
Idézd már légy szíves! Soha senki sem általánosított így!

Idézetet, linket, videót, bármit linkelj be, szeretném látni, hallani! Ha linkelsz, mindenben igazat adok neked, és bocsánatot kérek, elismerem hogy hülye vagyok!

Ha viszont nincs link, nincs bizonyítékod, akkor nyugodtan köpd szembe magad te hazudozó gennyfazék.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 15:38:23

@Benzinkutas Brigi: te en ezt barhonnan olvasom, az jon le belole, hogy egy agip kut berloje - aki nem sokaig lkesz az, ha ezt az agip megtudja;-) - faji alapon szolgal ki embereket uzemanyaggal...

lehet, szervezni kellene egy jo kis agip elleni bojkottot, hogy tuti elzavarja a halal faszara bodzat szedni ezt a kutas kocsogot..:-)

Jollipukki Bácsi 2009.11.13. 15:40:28

az igazi Sipi 2009.11.13. 15:38:23
Esetleg szólhatnál a kollégáidnak az NBH-nál, hogy szervezzék meg a dolgot.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 15:41:10

@anti_troll: mondom
en beszelem a magyar nyelvet es ertem a benne szereplo kifejezesek jelenteset, te pedig nem..

ilyen egyszeru.
a ciganybunozes az altalam fent leirtakat jelenti.
ha egy benzinkutas kiirja, hogy kitiltja a ciganyokat, akkor a komaban fekvo oregapotol a ma szuletett csecsemoig minden ciganyra vonatkozik.

szoval jo lenne bunkokam, ha kimuvelned a jo edes anyad nyelvet rendesen, mielott nekiallsz kemenykedni..;-)))

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.11.13. 15:41:37

@az igazi Sipi:
"aki ciganybunozesrol beszel az azt allitja, hogy a ciganysag minden egyes tagja, a most szuletett gyerektol kezdve a komaban fekvo, haldoklo oregapoig egytol egyig bunos es ez a szarmazasabol fakad. "

Ki mond ilyeneket? Ti adtok ilyen igaztalan dolgokat olyan emberek szájába, akik sohasem jelentettek ki ilyet, csak próbálják védeni az áldozatokat.

Linket, videót, valamilyen bizonyítékot erre légy szíves.

Samott 2009.11.13. 15:46:03

@az igazi Sipi: Tevedsz, ez akar meg reklamnak is jo... eleg sokan raszaltak a "nagyon magyar" piacra, es eleg jol megelnek belole... kozepes rockzeneszek, kivenhedt szineszek, egyeb sajat maguktol amugy nem eleg tehetseges emberek. Ha az agip ceges policyt csinalna a fenti levelbol valszeg meg a forgalmuk is megugrana.

Egyebkent en teljesen meg tudom erteni a kutas elkeseredettseget, es biztos vagyok benne, hogy ezek utan is ki fogja szolgalni azokat a ciganyokat, akik ki is fizetik amit tankoltak.

Jollipukki Bácsi 2009.11.13. 15:52:02

Samott 2009.11.13. 15:46:03
Lehet hogy nem fogja tudni kiszolgálni a cigányokat, mert az igazi Sipi bezáratja a kutat.
Ebből kifolyólag majd a cigányok az igazi Sipi autójából fogják ellopni a benzint, mert nem lesz Agip-kút, ahol fizetés nélkül tankolhatnak.
Akkor már az igazi Sipi nem fogja védeni őket, mert tapasztalati rasszista lesz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 16:02:44

@Benzinkutas Brigi: tapasztalati rasszista..
milyen ugyesen fogalmazod meg, hogy az agyad keptelen helyesen feldolgozni egy mentalis zavar kovetkezteben a kulvilagbol bearamlo informaciokat..;-)))

en ismerem a ciganyokat es azert nem vagyok rasszista.
nem begubozva vonyitok a kurvanagy magyarsagom maganyaban zsidoktol, ciganyoktol, libsiktol rettegve...:-DD

Jollipukki Bácsi 2009.11.13. 16:06:55

az igazi Sipi 2009.11.13. 16:02:44
Ismered a nagy büdös lófaszt, nem a cigányokat.
Tévében láttad őket, meg voltál a Tarka Magyar feszten, és ott állt melletted néhány díszcigány.
Ennyi az ismereted róluk.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.11.13. 16:43:10

@Benzinkutas Brigi: te honnan tudod, hogy en mit ismerek es mit nem..?:-DDD

szanalmas, ahogy allandoan a sajat igen szereny szellemi kepessegeidbol indulsz ki..
nem mindenki altalanosit es skatulyaz. van, aki szarmazasatol fuggetlenul, az egyes szemelyeket iteli meg tetteik alapjan.

te az eggyszerubb utat valasztottad, az agyadat legkevesbe igenybe vevo altalanositast es megbelyegzest. igy legalabb tapasztalat es ismeretek nelkul ravaghatod egybol a kulsosegek alapjan hogy valaki rossz vagy jo.

einstein mondta, hogy az az ember, aki onkent egyenruhat huz teljesen feleslegesen bir aggyal, eleg neki a gerincvelo. ez igaz a rasszistakra is;-)

Jollipukki Bácsi 2009.11.13. 17:25:50

az igazi Sipi 2009.11.13. 16:43:10

Viszont, hála Istennek, itt vagy te, kinek tengernyi esze van, és ez óriási hasznára válik hazánknak , sőt az egész emberiségnek.
Kár, hogy valamilyen személyes sérelem miatt fajvédésre adtad a fejed, biztos lecigányoztak vagy esetleg lezsidóztak már egy párszor, ezért lettél ekkora foteljogvédő.
Kár érted, mert amúgy nem vagy hülye.

getva 2009.11.13. 20:27:41

hát azért felettébb igazságtalanok vagytok. Én igenis, egyszer már láttam cigányt fizetni a kútnál.
van egy hely, ahol bárki bebizonyíthatja a történetei alapján, hogy igenis, csak a randa kirekesztő szemlélet, ami miatt az öregistennek sem tudnak beilleszkedni drága honfitársaink.
talpracigany.blog.hu/2009/09/04/1_2164#c7549687
írjatok jó sokat, mert nem igazán gyűlnek a sztorik :)))

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.11.14. 19:17:57

Vehemensen kellene kezdenem, ahgyan egy magadfajtával lassan illene viselkednem, kedves Proszektura, de inkább elszámoltam tízig, mielőtt gyors iramban bejelentkeztem ide, nehogy már szó érje a ház elejét!

Ha már ennyire nyílt kérdéssé lett a dolog, hadd lessük meg, mikor történt olyan dolog, hogy HOSSZÚ HÓNAPOKON ÁT "gárdaegyenruhás alakok" jól kibasztak valami vidéki település egyik benzinkútjával/benzinkutasával, és általában fizetés nélkül távoznak, miután jól megszívják magukat nyállal. Mert én nem emlékszem erre.
Baszod: én arra emlékszem, hogy a Gárda önkéntesei úgy jöttek nekem, az idegennek, a magyarnak, a fenyegetettnek segíteni, hogy némelyikük azt sem tudta, hogyan fog visszatérni az otthonába, ami Budapest másik felén volt! Némelyiküknél 20 forint maradt, miután BKV-n elutazott hozzám, hogy jelenlétével segítsen, nehogy a cigányok meg tudjanak támadni a menekülésem közben!

Szádra veszed a Gárdát, összefüggéseket, feltételezéseket köpsz ide, csak mert ezek a rühese ismét bizonyítottak valamit, és egy kutas srác végre kiáll velü szemben? Vagdalózhatnék, öcsém, hogy az ilyen "bloggerek" miatt tartunk itt, ahol, de nem vagyok ostoba, és nem ebben hiszek - a sötétséget látom csak, egy olyan szófosást, ami mindössze egyetlen "bevitellel" párosul, a csőlátással, csőhallással, aminek legjobb példája te magad vagy (és a blogod).

Sajnállak. Mert itt kell élned egy elbalkánizálódott országban, ahol ezek a rühes cigányok lopnak, fenyegetnek, ölnek, és a Gárda nem akar még a te kibaszott kedvedért sem elkövetni semmi rosszat.

Sajnállak.

hapcika 2009.11.15. 14:47:57

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság azt nyilatkozta alkotmánysértő a felhívás. Ezek szerint a kisértékű lopás alkotmányos jog? A minket bíráló jogásztársadalom olyan mély bűzmocsárba süllyedt, ahonnan már nem tud visszakapaszkodni. Még nem hallottam egyiktől se, hogy teljes egészében töröljük ki a BTK 136.§-ból a szabálysértési részt, mert alkotmány és magántulajdon ellenes.

r7zw48 2009.11.16. 08:53:32

Ez a "Cigányokat nem szolgálunk ki!" végrehajthatatlan képtelenség.
(odamegy valaki és közli, hogy ő nem cigány)
Csak így megy:
Kiszolgálás tekintetében úgy szelektálok, ahogy akarok. Mellesleg azok közül, akik nem fizetnek előre csak azt szolgálom ki, akit - függetlenül attól, hogy ő mit állít - nem tartok cigánynak.
Így már műkszik.
süti beállítások módosítása