Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

választási kampány rendőri segédlettel

2009.11.19. 21:42 | Proszektura | 25 komment

Címkék: kampány magyar választás parlament cigány jobbik párt gárda vona sajóbábony

A mai napomat Sajóbábonyban töltöttem. A falu határában féltucatnyi sárgamellényes rendőr igazoltatott minden be és kilépőt. Az osztrák határon immáron jóval könnyebb átlépni, mint némely magyarországi helység határán.

 

Az emberek a cigánysoron most is igen zaklatottak, különösen azért, mert a kommandó időnként megjelenik körükben, s a már tőlük megszokott udvariassággal néhány ott lakót könnyed bilincselést követően kihallgatásra invitálják.

 

Egyébként pedig öt percenként fürkész járőrautók cirkálnak a környéken, amitől nem, hogy az ott lakók biztonságérzete növekedne, hanem folyamatosan a hátuk borsódzik.

 

A Miskolc közeli kisvárosban a múlt hétvégén történtek nagyjából mindenki előtt ismerősek. Az "országos" cigányvajda laza zsidózása , majd a gárdista jobbikos bagázsnak felajánlott parolázási szándéka, s végül Vona úr önérzetes visszautasítása. "Majd ha kiérdemlik!" - rikoltotta, erkölcsi fölénye birtokában.

 

De térjünk a lényegre, a gépkocsi összetörésre. A közösség tagja elleni erőszakot többek között az követi el, aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz.

 

Annak idején Horn Gyuláéknak e tényállás megalkotásával beharangozott célja leginkább az volt, hogy azon kisebbségeket, különösen a cigányságot védjék, amelyiket rendszeresen értek faji jellegű támadások.

 

Most viszont az a sajátos eset történt, hogy a sajóbábonyi cigányokat éppen e jogszabályra hivatkozással tartóztatták le, miután azt állították róluk, hogy vasárnap délután a város határában egy gépkocsira támadtak baltával és egyéb eszközökkel, s azt megrongálták, miközben a benne ülők közül kettőnek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak, közben pedig azt kiabálták, hogy öljük meg a magyarokat! Vagyis a gyanúsítás szerint romák a lakosságnak azon csoportja ellen támadtak, akiket magyaroknak hívnak, s eme népcsoport tagjait kifejezetten a magyarsághoz tartozásuk miatt támadták meg.

 

Ha valakinek nem lenne világos, hogy miről van szó, megismétlem: az úgynevezett magyar lakosság csoportjához tartozó rendőrség, a magyar lakosság csoportjához tartozó ügyészség és a magyar lakosság csoportjához tartozó bíróság úgy ítélte meg, hogy a sajóbábonyi - egyébként magyar lakossághoz tartozó - cigányok közül néhányan nem azért támadtak rá egy személygépkocsira, mert a városban korábban megjelent - és jogerős bírói ítélettel betiltott - gárdisták folyamatosan provokálták, sértegették, zaklatták őket, hanem kizárólag azért, mert a gépkocsiban ülők a magyarok csoportjához tartoznak.

 

Ha valaki még mindig nem érti, nem tudok többet segíteni.

 

Mindenesetre egy biztos, a Jobbik kampánymódszere bár meglehetősen átlátszó, de eddig igen sikeresnek mondható. Egyetlen - a rend kívánalmára épülő - üzente van. Olyan településeken, ahol cigányok nagyobb számban élnek, az ország minden tájékáról sokan megjelenni fekete egyenruhában, vezényszavakat kiabálni, majd békéről és a cigányok bűneiről szónokolni. A kíváncsiskodó cigányokat pedig provokálni, heccelni. Ha véletlenül néhány gyengébb idegzetű, vagy ittas egyén is akad közöttük, máris nyert ügyünk van.

 

Mindezt a cirkuszt a rendőrség asszisztálása mellett végezhetik nap, mint nap, városról városra, településről településre járva, peckes gárdistakapitányaival, snájdig "csendőreivel", kackiás őrseregével együtt.

 

Aztán amikor a helybéli felizgatott cigány közösségnek netán mégis elszakad a cérnája, s valamit megrongál, valakit szidalmaz, vagy bántalmaz, akkor lehet Vona úréknak megint álszent módon cigánybűnözésről papolni, s újfent hangoztatni, hogy a gárda milyen békés természetű emberek gyülekezete. A nép pedig mindenütt tódul utánuk.

 

Az eféle cirkusz a Jobbiknak azt jelenti, hogy az összes országos médium, a megyei- és városi-, napi-, heti- és havilapok mindegyike, azaz a nyomtatott és az elektronikus sajtó teljes egésze beszámol az eseményről. A Jobbik tehát egyszerűen a cigányokkal kampányol.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr401538018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gárda és cigányok - az elmúlt év "összecsapásai" 2009.11.19. 22:28:22

Mivel Bede Márton, az Index udvaribolondja mai írásában megint "egymásnak esést" és "kölcsönös lincselést" emleget Sajóbábony kapcsán, gondoltam, segítek neki egy kicsit, és kigyűjtöm a cigányok és gárdisták közötti konfliktusokat, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.19. 23:34:28

Ez a poszt hibátlan!
Így ahogy van mehet a náczivadász.com-ra.

lordart 2009.11.20. 05:35:14

Bizonyára úgy van, ahogyan a kedves blogger írja. Csak azt nem értem, hogy ki provokálja azokat a gyengébb idegzetű cigányokat, akik megverik a pedagógus feleségem kollégáját, mert szóban fenyítette a gyereküket, vagy ki provokálja az apósom szomszédját, aki egy éve költözött az utcájukba és azóta az egész utca retteg, mert naponta tűnnek el értékek az udvaraikról, vagy ki provokálta azokat a romákat, akik évente egymilliós kárt okozva a tulajnak, fizetés nélkül léptek le egy Szolnok megyei benzinkúttól, miután tankoltak, továbbá ki provokálta a miskolci panelokban lakó cigányokat, hogy teljesen élhetetlenné, lakhatatlanná tettek minden (társas)házat, ahová csak egyetlen család is beköltözött közülük?
Meggyőződésem, hogy nem fekete mellényben kell menetelni, katonás sorban haladva ezen valós jelenségek ellen. Meggyőződésem, hogy bármilyen tarkába, vagy eltérő, színes, egyéni ízléseinknek megfelelő ruhákban, katonás sorok nélkül, rendezetlen tömegben kéne már a magyar többség felemelje a szavát, hogy ELÉG VOLT! Olyan törvényeket kéne alkotni, amelyek a beilleszkedés és a kulturált közösségi élet alapszabályainak legkisebb megszegését is drasztikusan büntetné. Azt hiszem, hamar kijózanodna és lecsillapodna az a sok gyenge idegzetű, amúgy provokált roma honfitársunk...

Tapmancs 2009.11.20. 07:23:37

Ismét köszönjük a pártatlan, mindkét fél álláspontját korrektül bemutató írást. Lassan lekörözöd az Index "megint felsír egy gyerek" színvonalú és stílusú írásait.

Tapmancs 2009.11.20. 07:29:32

A trackbackért piros pont.

2009.11.20. 08:23:04

Igen, az autót azért kellett szétverni, mert a benne ülö nö és kisebbik gyermeke -a 8 éves kislány- gárdista, a 16 éves fiatal meg náci, fasiszta és még rasszista is volt! Ök támadták meg a békés és védtelen, dolgozni induló, becsületes romákat--akik a társadalom szerint a becsületesség példaképei! Ezért kell a nöt, és gyerekeit börtönbe zárni! Majd megtanulják, hogy nem szabad a becsületes, és éjjel-nappal dolgozó romákat bántani!
Na ez is mese, mint ahogy a blogiró mesélt a bábonyi kalandjáról. Mert mint olvasható, szegény becsületes tisztességes éjjel-nappal dolgozó romákat már megint cukkolják --amikor elmondják hogy loptak, csaltak--és a munkával ijesztgetik, fenyegetik öket! Mert a kormány, a "parasztok", a Jobbik, a kisváros, a rendörség--mind, mind rasszista, náci, fasiszta eszméket képviselnek, amikor a romákat támadják. Mert nekik mindent szabad! És dolgozni végre mikor akarnak és fognak?

TD223 2009.11.20. 08:31:19

"célja leginkább az volt, hogy azon kisebbségeket, különösen a cigányságot védjék, amelyiket rendszeresen értek faji jellegű támadások"

Faji jellegű támadások a többségi társadalmat érték, érik rendszeresen. Azonban jó, hogy elismered, a cigányokkal kivételeznek, pozitív diszkriminációban részesítik őket.

"járőrautók cirkálnak a környéken, amitől nem, hogy az ott lakók biztonságérzete növekedne, hanem folyamatosan a hátuk borsódzik."

Na ja, nem tudnak rabolni, erőszakot tenni...

résztvevők:

-magyar többségi társadalom tagjai
-kurva magyarozó cigányok, akik nyilván nem tekintik magukat magyarnak (mi se őket)
-minden Mo-i etnikum rendőrsége, de leginkább a zsidóké
-minden Mo-i etnikum ügyészsége, de leginkább a zsidóké

Ha még nem értenéd, 20-30 rasszista, magyargyűlölő cigányt megakadályozott a rendőrség abban, hogy baltával meglincseljenek pár embert, köztük gyereket is. És még merik őket eltenni hűvösre, remélhetőleg pár évre minimum, szörnyű. Védd a gyilkost, vazze.

A Gárdára fogni a balhét nevetséges, hinni az igazmondó cigányoknak nevetséges. A cigányok provokáltak és támadtak.

Ha ennyire véded a bűnözőket, járd az országot és mondd meg nekik, nem a Gárda gyilkolta meg azt a pár embert, ne higgyenek az Mszp-Szdsz-Mdf-Fidesz egypárt propagandájának. Ne gyűlöljék a magyart, a toleráns gazdaszervezetet. Tanuljanak, ne bűnözzenek, ne gyártsanak gyereket...

alszakall 2009.11.20. 09:07:35

Kedves bloggeri,
ha jol ertem: mondjuk Slota gyulest tart a lakohelyed kornyeken, elmondja h. vesszenek a magyarok, akkor te oda mesz s szetvered a kocsijat s felpofozod az onkormanytari kepviselot? Tehat ez a normalis reakcio szerinted?

alszakall 2009.11.20. 09:08:08

bocs a gepelesi hibakert

Vidéki 2009.11.20. 09:56:15

„Az emberek a cigánysoron most is igen zaklatottak”

Valószínűleg azért, mert a jelenlévő rendőrök mérsékelik annak lehetőségét, hogy az utcákon baltákkal, ásókkal, kapákkal, vasvillákkal, botokkal felfegyverkezve garázdálkodjanak.

Ezt ők a szabadság durva korlátozásaként fogják fel, ugyanúgy, mint a szerző, kificamodott észjárásával.

demosthenes 2009.11.20. 10:29:04

Csodás bejegyzés, felnyitottad a szemem.
Én is, mint az elnyomó többségi társadalom tagja, szeretnék tenni valamit a rettegő cigányságért: poltikailag a korrekt cselekedet azt hiszem, az lesz, ha veszek a barkácsboltban egy fejszét, és szétverem a fejem, nehogy ezzel is fárasszam az erkölcsi magasságokban leledző, zaklatott cigányság tagajait, akik így a megspórolt időben mélyíthetik kultúrjukat, például játékgépen.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2009.11.20. 12:12:33

Ennek a cikknek egy pozitívuma van: nem túl hosszú. Ezért csak 3x mártottam a késemet a döglött macskámba olvasás közben.
És a végére érve ez jutott eszembe: átnevelőtábor, átnevelőtábor, átnevelőtábor...

Drang 2009.11.20. 15:38:02

A törvényi tényállás szerint közösség elleni erőszak bűntettét követi el az is, aki mást a lakosság egyes csoportjaihoz való tartozása (vagy vélt tartozása) miatt bántalmaz.
A 30/1992. (V. 22.) AB határozat szerint a lakosság egyes csoportjai alatt érteni kell különösen az eltérő nézetrendszert képviselő személyeket (párttagokat, egyesületek, mozgalmak stb. résztvevőit).
A cigányok azért támadtak rá a sértettekre (már a település határában), mert egy számukra nem szimpatikus nézetrendszer híveinek tartották őket, nem pedig a magyarságuk miatt (az legfeljebb másodlagos szempont volt).
A Jobbik nem a cigánysoron tartotta a lakossági fórumát, ha valakinek nem tetszett a nézetrendszerük, nem volt muszáj megjelennie. Csakhogy a cigányok úgy gondolták, hogy a településre se tegye be a lábát egyetlen Jobbik-szimpatizáns se, ellenkező esetben joguk van őket fejszével felaprítani. Csakhogy ehhez még akkor se lenne joguk, ha ténylegesen provokálták volna őket.
Ha valaki még mindig nem érti, nem tudok többet segíteni.

Jokerpofa 2009.11.20. 17:52:04

Neked fizetnek ezert vagy magadtol vagy ennyire hulye?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.20. 18:03:32

@Drang: De ezt biztos Proszektúra is tudja, hiszen ügyvéd.
De vajon miért nem említette meg a posztban?

"Annak idején Horn Gyuláéknak e tényállás megalkotásával beharangozott célja leginkább az volt, hogy azon kisebbségeket, különösen a cigányságot védjék, amelyiket rendszeresen értek faji jellegű támadások."

Bizony, valamivel meg kellett fékezni, ezt az utolsó nácicsatlós nemzetet. Fasiszta az összes! Najó, csak a vidékiek.
Újfent köszönöm Kuncze Mártíriusz Gábornak!

kékhagyma 2009.11.20. 18:38:45

"Annak idején Horn Gyuláéknak e tényállás megalkotásával beharangozott célja leginkább az volt, hogy azon kisebbségeket, különösen a cigányságot védjék, amelyiket rendszeresen értek faji jellegű támadások."

Álámér, add vissza a jogi diplomádat!!!!!
Egyrészt hazugság - milyen támadások voltak gyusziék alatt...???

Másrészt ilyen nincs, hogy csak egy kisebbséget érhet rasszista támadás!! Sehol a világon.

Aljasul hazudsz, de szemmel láthatóan már csak a kis védenceid hsznek neked.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.20. 19:37:26

@Theodoro:

Hátha magától, akkor komolyan aggódjunk érte. Ha fizetik, akkor - tekintettel a válságra - nézzük el neki, h azok mellé állt, akik közül 14-et tartóztattak le eddig, miközben akiket ostoroz, szabadon kószálnak a "náci rendőrség" jóvoltából.

hoplita 2009.11.20. 20:03:21

"....A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít...."

Muhahahahahahahaha.....!

Te leszúrod a saját arszpojétikádat is, vazzeg...???:))))

Pelso.. 2009.11.20. 21:46:59

Á, egy szikrányi Jobbikos provokáció sem volt, nem hát. A helyszín precíz kiválasztása, aztán gyorsan előkerült egy zsidózó vajda...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.20. 21:55:51

@Pelso..: Micsoda összeesküvés!!! Fantasztikus! De te rájöttél, hadd gratuláljak!

Az eszedbe jutott már, hogy a Jobbik ott tart kampánygyűlést-toborzót-lakossági fórumot-akármit, ahol vélhetőleg lesz igény a pártjukra?
Mivel Sajóbábonyban 30%-ot kaptak, és jó eséllyel pályázhatnak az MSzP közel 30%-ára, és a nemszavazókra elég logikus, hogy lementek.
A Rózsadombon meg valszínűleg nem lesz Jobbik dzsembori...

Pelso.. 2009.11.20. 22:06:33

@TaTa86.: Felőlem pályázzanak nyugodtan a maszop 30%-ára.
Logikus, de enyhén necces. Az ilyen szavazatszerző portyákon előbb-utóbb vér fog folyni. Nem kéne.
Meg aztán, parlamenti befutóként a cigány problémákra való figyelemfelhíváson kívül elő kellene állni más kampánytémákkal is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.20. 22:43:10

@Pelso..: Csak szépen sorjában. Ma még úgy néz ki, sokan tényleg nem fogták fel, hogy nem elég az ország képébe hazudni, és rasszistázni.
Szóval ma a mission objective: felhívni a figyelmet a témára.
Ha a fidesz kielégítően kezelni fogja a problémát, és nem a szőnyeg alá söpörni, akkor a Jobbik nyilván kénytelen lesz váltani.
Vagy előáll egy normális alternatívával, vagy elveszti a mostani népszerűségét.
Én ebben nem látok semmi necceset, így működik a parlamentarizmus.

"Az ilyen szavazatszerző portyákon előbb-utóbb vér fog folyni."
Folyik vér enélkül is. Sajóbábonyban 7 rettegő cigány 1 éve egy idős embert gyilkoltak meg, mikor az tetten érte őket a lopáson.

Pelso.. 2009.11.20. 23:10:26

@TaTa86.: Az a gond, hogy pillanatnyilag senki részéről nem látok racionális megvalósításhoz elképzeléseket. Nagyon sok pénz és széleskörű társadalmi konszenzus kellene, a politikai elszántságról nem is beszélve.
Továbbá, most mind a Gárda, a romák, az áldozatok, a hülye jogvédelem, -elsődlegesen a politikai haszonszerzés eszközei.

Vidéki 2009.11.21. 11:08:21

@Pelso..:
Írod: „Az a gond, hogy pillanatnyilag senki részéről nem látok racionális megvalósításhoz elképzeléseket.”

Ajánlom figyelmedbe a HVG-n (2009-11-9) megjelent cikket, amelyik azzal foglalkozik, hogyan sikerült New York új (konzervatív) polgármesterének, Rudy Giulianinak és rendőrfőnökének Brattonnak rövid idő alatt hatalmas javulást elérni a bűnözési mutatókban az előttük sokáig működő liberális vezetéshez képest.

A bűnözés, mondták a New Yorkot korábban vezető liberálisok, a társadalmi igazságtalanság, a strukturális gazdasági egyenlőtlenség, a munkanélküliség, a rasszizmus, több évtizednyi intézményi és szociális elhanyagoltság eredménye; ezért, ha meg akarjuk állítani a bűnözést, nagy és hősies lépések megtételére van szükség.

Az új városvezetés elve, a körülmények hatalmának elve szerint a kicsiny dolgok számítanak. Nem holmi nagy, átfogó ügyeket kell megoldani, a bűnözés megelőzhető egyszerűen azzal, hogy megtisztítjuk a környezetet a graffititól, és letartóztatjuk a bliccelőket stb.. Nos, a környezet hatalma ezért nevezhető radikális elméletnek.

Amikor a konzervatív Rudi Giuliani polgármester és rendőrfőnöke Bratton kezdett el új elvek alapján várost vezetni, rövid idő alatt a gyilkosságok száma harmadára, a bűnelkövetés felére csökkent.

A hasonlat szerint, ha egy környéken a betört ablakokat már nem is üvegezik be, ez azt az érzést ébreszti bűnözésre hajlamos emberekben, hogy itt a bűnelkövetés kockázata kicsi . A „betört ablak” és a körülmények hatalmának elmélete szerint a bűnelkövető – aki nem alapvető indíttatásból cselekszik és nem saját zárt világában él – olyan ember, aki igen érzékeny a környezetére, aki mindenféle jelet éberen megfigyel, és aki a környező világ jeleinek érzékelése alapján, hirtelen elhatározásból követ el bűnt.

A városvezetés meghirdette a „zéro tolerancia” elvét és még a kis bűnök esetben (grafitti, bliccelés) is alkalmazta.

Ez éppen ellentéte a Kuncze Belügyminiszter Úr által meghirdetett megélhetési bűnözés elvnek, amely hasonló a _bocsánatos bűn_ fogalmához.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.21. 13:56:31

@Pelso..: Eddig semmilyen hosszútávú stratégia nem született a cigánykérdés megoldására.
És a kampány során nem is fog megszületni.
Kíváncsi vagyok, hogy a fidesz mit fog tenni...

Pelso.. 2009.11.21. 14:26:42

@Vidéki: A zéró toleranciával egyetértek. Bevezetéséhez nálunk ugyancsak szükséges a politikai elszántság.

@TaTa86.: Arra én is, de minden téren, hisz komoly mértékű a várakozás. Ha megszokott módon nekiállnak mellébeszélni, gyorsan végük lesz.
süti beállítások módosítása