Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Draskovics, vagy ahhoz hasonló

2009.11.26. 10:06 | Proszektura | 2 komment

Ki kopog? Mi kopog? Egy fekete holló! Nála még A levél, Vagy ahhoz hasonló.

Már diákkoromban sem értettem Arany János versének szorgos bebiflázása közben, hogy mi a jó francot érthetett a költő az alatt, hogy „a levél, vagy ahhoz hasonló”. Hiszen a szövegből a későbbiekben egyértelműen kiderül, hogy Mátyás anyjának egy valódi lepecsételt leveléről van szó. (Piros a Pecsétje, Finom a hajtása: Oh áldott, Oh áldott A keze-írása!)

Hát most legalább ennyire nem értem a feloszlatott Magyar Gárdára aktualizált kormányrendelet azon passzusát, miszerint az is elköveti a szabálysértést, aki nyilvános rendezvényen olyan egyenruhát vagy formaruhát visel, amelyről – annak jellegzetes tulajdonságai miatt – bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel.

Vagyis, ha ahhoz hasonló.

Elképzelem, hogy miközben a daliás újgárdisták éppen zártkörűen nyilvános lakossági fórumot tartanak a cigánytelep közelében, a cigánybűnözés megszüntetése érdekében, ezalatt az oda kivezényelt törzsőrmester és beosztott járőrtársa azon hezitál, hogy vajon, ami öltözéket látnak, az most hasonló ahhoz, vagy nem hasonló.

Hallani vélem, amint a parancsnokával hasábrádión kommunikál.

- Főnök, jelentem, a fejükön van fekete sapka, bocsánat, közben némelyiknek lefújta a szél, vagyis nincs fekete sapka, a fekete mellényt, fekete nadrágot, azt látom. A bakancsuk sáros, a színét nem tudom egyértelműen megállapítani. Az ingük hátulról egyáltalán nem észlelhető. A mellényükön lehet, hogy van valamilyen állat, meg címerpajzs, de az meg a kabátjuk miatt nem látható. Most mit tegyünk, vétel!

- Ruhaszakértőt kell kirendelni. Nincs valami úriszabó ismerőse? Vétel!

- Nincs, de esetleg megkérdezhetem a nejemet, ő nagyon ért a ruhákhoz, mindig a butikokat bújja.

- Jó ötlet. Intézkedjen! Vétel vége!

De ne vicceljük el ezt a dolgot, mondaná erre feddőleg Draskovics miniszter, magasra felhúzott szemöldökkel. Illetőleg nem csak mondaná, hanem mondta is a közszolgálati tévében, a Ma reggelben, arra a felvetésre, hogy mi van, ha például valakinek tréfás kedvében álarcos-, vagy farsangi bálban jut eszébe felvenni ilyesfajta viseletet.

Én, esküszöm miniszter úr, hogy nem akarom elviccelni ezt a Magyar Gárda dolgot! Valóban az a véleményem, hogy ennél gonoszabb, álszentebb, alattomosabb alakulat eddig még nem létezett Magyarországon. Hiszen a munkásőrség például nem is tagadta, hogy a katonasághoz nagyban hasonló fegyveres szervezetként a munkáshatalom megvédése a célja, bármi áron. Vagyis, ha kell, erőszakkal is. Nem véletlen, hogy annak idején annyira fontosnak tartották a megszüntetését. De a Gárda azt próbálja elhitetni, hogy nála békésebb társaságot még nem hordott hátán a föld. Hozzájuk képest még egy katolikus legényegylet is kész Szodoma és Gomorra.

Úton-útfélen nem győzik hangsúlyozni, hogy senkit nem bántanak, sőt ők valójába áldozatok, akiket állandóan molesztálnak a hatalom emberei, és persze a cigányok. (A vajdákat kivéve.)

Kérem szépen miért is lenne az félelemkeltő, hogy több százan zárt alakzatban vezényszavakat harsogva vonulgatnak erre-arra, amarra? – kérdezik önérzetesen.

Aki mégis kételkedik abban, mi a Gárda igazi arca, azt arra kérem, hallgasson, olvasson bele a gárdatagok és gárdaszimpatizánsok beszélgetéseibe, internetes levelezéseibe. Vagy gondolkodjék el azon, hogy a kuruc.info, a Jobbik és a Magyar Gárda világlátása eltér-e egymástól. Mert, ha eltérne, akkor Vona Gábor vagy Morvai Krisztina már tiltakozott volna a kurucok gyűlöletkeltő tevékenysége ellen, például az olyan, a portálra november 20. napján feltett klip ellen is, amelyben vezető kormánypárti politikusok arcát mutatva azt ismételgeti egy nagyszerű együttes, a Vádló Bitófák, hogy „lógni fogtok!”

Mindezek ellenére mégis azt állítom, hogy az mégsem járja, hogy egy konkrét ügyben hozott bírói ítéletre alapozott kormányrendelettel döntsék el, valaki milyen ruhát hordhat. S ráadásul mindennek az értelmezését rábízzák az ilyesféle ügyek megoldásában eddig sem jeleskedő (s akkor még nagyon finoman fogalmaztam) rendőrségre, netán akár egy körzeti megbízottra. Miközben nem is a ruhaviselet a probléma, hanem az agyakban van a baj.

Ráadásul állampolgárok szabadságjogait érintő kérdéseket illendő lenne legalább törvénnyel szabályozni. A rendeleteket a diktatúrák kedvelik.

Szóval ez a kormányrendelet úgy szar, ahogy van. Nem mondhatnám e jogszabály alkotójára, hogy óh áldott, óh áldott a keze írása.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr181553404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.26. 14:43:09

Néztem ma reggel a Drazsét a Pártkeltében, ez tényleg, istenbizony, cserkészbecsszó, Gollam Középföldéről!
Vagy talán maga Morgoth, Szaurón mestere :)

Egyébként csak annyit tudok a témához hozzászólni, hogy felénk is masírozhatnának már a nácziakok, mert a park tele van csövessel, alkesszal, segílyes csigánnyal, rablógyilkossal (szabadlábon), akik reggeltől estig a padon fetrengenek, isznak, üvöltöznek, és a gyerekekkel teli játszótér mellett hugyoznak/szarnak, és lassan én is félek lemenni kutyát sétáltatni.

tavirdasz 2009.11.27. 13:48:20

én a több száz cigány Siofoki masirozását tartom igazán félelemkeltőnek,különösen,hogy senkinek nem jutott eszébe szóbahozni ,hogy ugyan mit is akarnak ?
a Mohácsi lányok sem szolnak egy szót sem az ügyről azota sem
süti beállítások módosítása