Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rabok legyünk, vagy rablók

2009.12.04. 10:36 | Proszektura | 3 komment

Nézem és hallgatom a reggeli tévéműsorban ezt az őrző-védő formátumú kopasz urat - finoman fogalmazva sem tűnik olyannak, mint aki a Harvardon végzett -, aki állítólag az Omninvest szóvivője. Nem véletlen az asszociáció, őrző-védő és szóvivő, ma ezek a legdivatosabb foglalkozások minálunk. Ennél talán csak a plasztikai sebészet a felkapottabb. (Mellnagyobbítás, popókerekítés, ilyesmi. De ahhoz valamennyi ész is kell, ezért belőlük kevesebb van.)

De azért fogalmaztam úgy, hogy „állítólag” szóvivő, mert ebben az Omninest sztoriban semmi sem az, aminek látszik. Az sem kizárt, hogy ez az úriember valójában valami rejtélyes titkos ügynök.

A kissé beszédhibás szóvivő úr értetlenül fogadja egyébként azt a faggatózást, amire már szerinte százszor megválaszoltak, de ez a hülye nép ezt egyszerűen felfogni képtelen, hogy bizony ők már többször is tudtára adták mindenkinek, kik a tulajdonosok ebben a ciprusi cégben. Aztán a studióban arra terelődik a szó, hogy ugye ezzel a céggel a Fidesz kormányzás alatt is kötött szerződést az állam. Vagyis nem az a lényeg végső soron Demcsák Zsuzsa számára sem, hogy kik az igazi tulajdonosok, hanem, hogy bizony-bizony a Fidesz is benne van nyakig ebben a disznóságban . Ami ugye ráadásui nem is disznóság, hanem egy sikertörténet.

A szóvivő úr közli azt is, hogy egyszerűen nem érti, miért ilyen hülyeségekkel foglalkoznak az állampolgárok, hiszen a kenyérvásárláskor sem az érdekli az embereket, hogy ki a pék, hanem, hogy jó e a kenyér. Ezt a csúsztatást már Demcsák is kezdi érzékelni, de máma már nem faggatózik tovább.

Ezért azt már csak én tenném hozzá, hogy ha egy ciprusi pékség az államtól négymilliárdos megrendelést kapna mondjuk négyszögletű perecre és sóskiflire, hát engem kurvára érdekelne ennek a kontraktusnak is minden részlete.

A kopasz szóvivő kissé idegesen közli, hogy egyébként pedig neki rengeteg dolga van, s miért ilyen hülyeségekről kérdezgetik örökké. Inkább azzal foglalkozna a betegesen kíváncsi és velejéig rosszindulatú közvélemény, hogy milyen sikeres ez a vakcina. Más országok sírva könyörögnek azért, hogy nekik is adjanak. Méghozzá sokkal drágábban. De nem és nem. Őket nem a profit érdekli. Az Omninvest számára a drága magyar nép egészsége sokkal fontosabb, mint valami külhoni jöttmenteké.

Úgy látom, a kedves urak odafönn még mindig azt tartják természetesnek, hogy a népnek hallgass a neve, s az állammal kötött zsíros üzleteket titkosítani lehet akár kilencvenkilenc évre is.

Pedig Medgyessy nem ilyen üvegzsebről álmodott. A nép sem. (Szövőlány cukros ételekről álmodik, nem tud kartelekről.)
Mindenesetre ezzel a nagy titkolózással elértük, hogy egyrészt mindenki összeesküvés elméleteket gyárt, s titkosszolgálati fedőcégről, esetleg illegális pártkassza feltöltésről képzelődik, sőt a súlyosabb stádiumban lévők már egyenesen népirtást vizionálnak. A globális nagytőke megveszi Magyarországot, minket pedig mérgezett vakcinákkal kipusztítanak, vagy Jobbik esetben rabszolgává tesznek. De az is lehet, hogy Putyin keze van a dologban és az oroszok már megint a spájzban vannak.

Vagyis nincs más alternatíva előttünk, mint ahogy Petőfi fogalmazott talán legismertebb versében, csak kicsit másképpen: rabok legyünk vagy rablók…

Ez a kérdés, válasszatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr801573193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.12.04. 11:37:04

Hát kérem ne csodálkozzunk ha a Jobbik erősödik. Minden ilyen ügy újabb szavazókat csábít hozzájuk. A Fideszben nincs meg a szándék az ilyen ügyek felgöngyölítésére (hogy is lenne, hiszen ők is nyakig benne vannak), így a tájékozottabbak kezdik belátni hogy jelenleg nincs más lehetőség. És akkor talán a rendszerváltozás is elérkezik.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.12.04. 12:35:42

@Tapmancs: És azt gondolod, hogy a Jobbik nem lesz ugyanilyen korrupt? Hogy őket nem a hatalom és a pénz érdekli?

A probléma megoldása a törvények szerinti elszámoltatás, a párttámogatási törvény újraírása, az 5%-os küszöb leszállítása, a kézivezérelt párt-sajtótermékek függetlenítése, stb stb.

Jaj de távol vagyunk mi még ettől...

Tapmancs 2009.12.04. 13:05:36

@Pólópokol - David: lehet hogy ők is elkurvulnak, de ezt MÉG nem bizonyították be, az összes többi pedig MÁR igen.
süti beállítások módosítása