Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A provokáció angyalai

2009.12.06. 12:08 | Proszektura | 7 komment

„Mit akarnak a Romák Angyalai? Videón üzenik, hogy elég volt!” – címmel a Magyar Nemzet online ma reggel hét körül számolt be, afféle Mikulás-napi meglepetésként egy állítólagos roma szervezkedésről.

A hírt közreadó jobboldali napilap semmi jelét nem adja annak, hogy akár egy percig is kételkedne abban, hogy a videó-üzenet tényleg romáktól származik. Sőt, bár a videón ez nem így van, az újságíró nagybetűkkel írja a Romák Angyalai elnevezést, már ezzel is alattomosan azt sugallva, mintha az a Magyar Gárda valamiféle ellenpárja lenne.

A hírt egyébként először a BAMA hírportálon lehetett olvasni tegnap este, s generált is azonnal vagy ötven hozzászólást. Innen terjedt aztán mintegy vírusként tovább. A cikkhez kapcsolódó You Tube videó is pillanatok alatt igen nagy karriert futott be. Sok ezren tekintették meg.

Szerintem ez a videó nem más, mint egy újabb ócska próbálkozás arra, hogy az emberekkel elhitessék, valójában a cigányok is éppen úgy szervezkednek, mint a „magyar hazafiak”. Csak a cigányok nem olyan békés szándékúak, s nem vért adnak, mint a Magyar Gárda, hanem vért isznak, ráadásul még helyesen sem tudnak írni persze. Mindamellett- azt gondolom - a készítője lehetett volna kissé kreatívabb, legalább néhány tetoválás és kézben lóbált bozótvágó kés és vasvilla bevillantása erejéig. Na mindegy, a legközelebbi majd jobban sikerül. Mert ide a bökőt, hogy a választásokig még lesz jó néhány legközelebbi is!

A videó provokatív célja egyébként másoknak is feltűnt. Az egyik kommentelő szerint: „Némelyik képen Ópusztaszer tűnik fel, azaz a Történelmi Emlékpark! Ott szerintem bajos lett volna forgatási engedélyt kapni! Más képek honvédségi területen (gyakorlótereken) készültek! Ez hogy lehetséges? Inkább erre kellene odafigyelni az NBH-nak! Uszítás folyik az országban a nációk között!”

Ehhez még hozzátenném, ha valóban a valóban cigányok szerveznék ezt a csoportot, akkor adnának valami elérhetőséget is. Hiszen nehéz egy olyan mozgalomhoz csatlakozni, amelyik legalább annyira titkolózó, mint a Magyarok Nyilai.

A hozzászóló egyébiránt a szívemből szólt, lényegében egyetlen dologban van vele némi vitám. Bizony az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem tűnök üldözési mániának az sem, ha azt feltételezem, hogy lehet, hogy éppen az NBH bizonyos körei gerjesztik a feszültséget, ilyen kezdetleges propaganda-eszközökkel. A 2006-os tévéostrom és Draskovics robbantásos videója óta sajnos már mindent el tudok képzelni.

Néha már az az érzésem, hogy az MSZP bizonyos körei mérhetetlen Orbán-fóbiájukban még a Jobbik erősítése árán is gyöngítenék a Fideszt. Miközben a cigányokat annyira szeretik, hogy majdnem teljesen lefelejtették őket a választási listájukról. Egy mokka aztán csak felkerült a befutó helyre.

Természetesen az sem zárható ki, hogy a Romák angyalai a szélsőjobb agitprop találmánya. A gyűlölettől izzó tömeges hozzászólások alapján ez is igen valószínűnek látszik. Hiszen a videó újabb híveket szerezhet a rasszizmusra hajló birkák körében, a meglévők pedig még szorosabbra vonják soraikat az őket állítólag fenyegető cigány veszedelem ellen.

Az NBH és a szocialista kormány egyébként egy módon űzheti el a gyanút magáról. Ha villámgyorsan kideríti, kik és milyen céllal készítették ezt a gyűlöletkeltő provokatív videót.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr931577575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Roma gárda alakult? 2009.12.07. 16:14:21

Romák angyalai. Tuti név. Youtubera feltöltjük. És akkor jó lesz. Be fogják szopni nyugi. Szerintem kamu az egész. Blöff. Olyan, mint a megalakult a csendőrség. Hangosan röhögtem mikor a fák mellé felállított célkeresztek mellet harci sorrendeben arcuk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.12.07. 08:10:57

Ennyi erővel a Magyarok Nyilai-videókat meg csinálhatták romák, nem? Akkor ez nem merült fel? Mindenki a másik videóit készíti. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.07. 13:34:01

"Néha már az az érzésem, hogy az MSZP bizonyos körei mérhetetlen Orbán-fóbiájukban még a Jobbik erősítése árán is gyöngítenék a Fideszt. "

És ezért becsempészték Vonát OVi polgári körébe, összehoztak egy rakás önkormányzati koalát a két párt között, delegáltak néhány FIDESZ potentátot a Gárda-avatásokra... ez nálam az üldözési mánia kategória, ne haragudj.

"Miközben a cigányokat annyira szeretik, hogy majdnem teljesen lefelejtették őket a választási listájukról. Egy mokka aztán csak felkerült a befutó helyre."

Hát ez viszont sajnos ül. Álszentek, de legalább tudjuk róluk, hogy azok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.07. 13:35:52

Egyébként beilleszthetted, vagy legalább belinkelhetted volna azt a videót, ha már arról szól a poszt... Én speceil még nem is hallottam róla eddig, és nincs kedvem nyomozgatni.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2009.12.07. 14:04:01

Szerintem ezt a videót, ha lehet annak nevezni, tényleg pár roma fiatal készítette, félig-meddig brahiból, de a lényeg biztosan az volt, hogy az egyiküknek van egy szitaműhelye, vagy bejáratos egy ilyen helyre, ahol leszitáztak 20 pólót...

Bizonyos képeken amúgy látszik, hogy idősebbek is vannak köztük, és lányok is, nagy karika-fülbevalóval.

Szerintem igazi a felvétel, és nem NBH találmán, viszont teljességgel ártalmatlan, éppen úgy, ahogyan a kommentelők vérszomjas fröcsögése is. Megszokhattuk már, hogy az emberek az internet-anonimitás nyújtotta védelemben gyakran kivetkőznek magukból.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.07. 21:09:07

@Tapmancs: Inkább a tecső nézettségét növelem, ha lehet :-)

Szóval szerintem ezek nem is cigányok. És ezek a durva helyesírási hibák is nagyon erőltetettek... De ha igaz is lenne, sajnos azon se csodálkoznék...
süti beállítások módosítása