Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Torgyánné Cseh Mariska az államfő?

2010.01.02. 13:36 | Proszektura | 3 komment

A mai találós kérdés úgy szól, ki nyilatkozta, és melyik hírportál hasábjain az alábbiakat?

„Természetesen az a valószínű forgatókönyv, hogy a Fidesznek is állást kell majd foglalnia abban, hogy kívánatosnak tartja-e azt a következetes jogvédő kiállást, s azt a radikális változást, igazságosabb világ iránti igényt, amit én igyekszem kifejezni. Én egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Fidesz támogatná az államfői jelölésemet. Sőt, inkább arra lennék kiváncsi, hogy mit kifogásolnak abban az értékrendben, amely mellett következetesen kiállok, vagy abban a magyar jövőképben, amelynek lényegét egy friss írásomban így foglaltam össze: Egység az igazságosságban.”

Abban egészen biztosak lehetünk, hogy az idézet nem Szili Katalintól származik, de nem is Gyurcsánytól. Ők is mondtak már hasonló zagyvaságokat, de ők azt is megtapasztalhatták, hogy nem, hogy a Fidesz, de alkalmasint még a baloldal sem állt, áll ki egységesen mögöttük.

Természetesen aki doktor Torgyánra tippelt, az szintén tévedett, bár csipetnyivel közelebb jár az igazsághoz. Annak idején, közel tíz esztendeje, úgy 2000 májusa környékén ugyanis, a magyar demokrácia nagyobb dicsőségére, lehetséges jelöltként az ő neve is szóba került, ám azóta sem tudni, hogy miért gondolta meg magát, és miért támogatta utóbb ő is inkább Mádl Ferencet.  Biztosan nem azért döntött így, mert nem tartotta volna alkalmasnak saját személyét erre a magas méltóságra. Ő ugyanis nem szokta összetéveszteni Gizikét a gőzekével, legfeljebb a chilei cseresznyét a magyarral.

Igaz, a hazai politikai élet nagy visszatérője ezúttal ugyan ismét parlamenti szereplésre készül, az általa frissiben alapított Torgyán-Kisgazda-Koalíció színeiben, de, köztársasági elnöki elképzeléseket remélhetőleg egyelőre még nem dédelget magában.

A bevezetőben írt talányos idézetet megfejteni igyekvőknek könnyítésül ezek után azért annyit még elárulok, hogy nem férfi volt az illető nyilatkozó. Miután Szili Katalint már fentebb kipipáltuk, gondolhatnánk még Dávid Ibolyára is. De nem ő az. Ő, mint reálpolitikus, tisztában van azzal, hogy az elnöki poszt megszerzése azért valamivel nagyobb falat, mint Lezsákék kizárása, vagy Almássy Kornél legyőzése.

Elárulom, az önjelölt hölgy nem is Horváth Ágnes ex-miniszter asszony, sőt nem is a pogácsakedvelő Szücs Erika, és nem is a BKV nyugdíjas személyzetise.

De hagyjuk is a felesleges időrabló találgatást!  Inkább elárulom, mi a megfejtés!

 Morvai Krisztina nyilatkozta ezt Újév első napján. Igen, az önmagát akár köztársasági elnöknek is elképzelő, „következetes jogvédő”, Barrosonak is beszólogató vehemens hölgy nyilatkozott erről annak az internetes újságnak, amelyik írásaiban a cigányokról többnyire csupán mint emberevőkről, torz orkokról, illetve patkányokról emlékezik meg, a „viccesen” kampósorrúaknak titulált zsidókról pedig sötét középkori vérvádakat terjeszt.

Ugyanez a hírportál egyébként, amelyik a következetes jogvédő, igazságosabb világ iránti igényét hangoztató Morvai Krisztina gondolatait leközölte, ugyanezen a napon a cigányokról például az alábbi gondolatokat tette közzé:

„Ezeknek nem házat kell adni, hanem egy priccset egy Tent City-ben, ahol nem szaporodhatnak és ellhetik a jövendő segílyeseit és/vagy bűnözőit. Természetesen szigorúan jogállami alapon – amire valószínűleg meglenne az esély, hiszen a jó részük bűnöző.
Vajon miért nem kapnak ingyen a rendesen dolgozó, adófizető magyarok, miért csak ezek az élősködő, féktelenül szaporodó, csak gondot és bajt (segílyek, bűnözés, az integrált osztályokban a tanulni kívánók jövőjének ellehetetlenítése stb.) patk…, bocsánat, élőlények?”

Ilyen a Morvai, és a magukfajtái által elképzelt igazságosabb világ.

Hát akkor már inkább jöjjön doktor Torgyánné Cseh Mariska!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr201639236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.02. 14:14:21

Jó lenne egy szavazás erről prosz,főleg egy index címlappal súlyozva :D. 'Torgyánné vagy Morvai?' :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.03. 22:48:06

Máskor elég annyit írnod, hogy "Morvai Hisztina hüjjjjjjjeeeee!!!"

Több időd marad a szeretteidre, és a fontos dolgokra, a posztnak meg úgy is ennyi értelme van.

2010.01.04. 12:36:06

Legyen Kolompár Orbán a közt. elnök -neked-, miután lopni, csalni már megtanult. Most már csak a becsületes, dolgos hétköznapokra kell megtanitani! Bár, ez olyan reménytelen, mint a tenger fenekére bugyit huzni!
süti beállítások módosítása