Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mi is történt Gyöngyösön Szilveszterkor?

2010.01.04. 18:45 | Proszektura | 12 komment

Címkék: rendőr roma cigány jobbik gyöngyös

A nem mindennapi, Vona Gábor szülővárosában: Gyöngyösön megesett Szilveszter éjszakai történésekről először a HírTv számolt be, helyszíni tudósításban.

Eszerint: „A romák tagadják, hogy rátámadtak volna a járőrökre: azt mondják, rendőri túlkapás áldozatai.  A rendőrség tájékoztatása szerint az intézkedés során két személy súlyosan, két egyenruhás pedig könnyebben sérült meg. A Heves megyei főkapitányság soron kívüli vizsgálata még pénteken megállapította: törvényes és jogszerű volt a rendőri intézkedés.”

A helyi, Heves megyei internetes hírportál – a heol – pedig arról is beszámolt, hogy a főkapitány a beosztottjai tevékenységével oly mértékben meg volt elégedve a hevenyészett vizsgálódása kapcsán, hogy az akcióban résztvevőket dicséretben és jutalomban részesítette.

Tehát az egyenruhások tropára vernek egy féltucatnyi romát, közöttük két vézna cigánylányt, akik ennek következtében telis-tele vannak zúzódásokkal, véraláfutásokkal, vágott, repesztett sérülésekkel. Közülük kettő súlyos csonttörést is szenvedett, egyiküknek a szemét is majdnem kiverték. Aztán a saját tevékenységüket néhány óra alatt villámgyorsan „kivizsgálják”, s máris jön a summázat: minden törvényes és jogszerű volt!

A kivizsgálást azért teszem idézőjelbe, mert a rendőri vezetők még a látszatra sem adtak, amikor szemérmetlenül ezt a kivizsgálás kifejezést használták egy olyan procedúrára, amelynek során a ténymegállapításokat csupán a csonttörő rendőrbajtársak elmondására alapozták. Ugyanis a Gyöngyös, Koháry út 27. szám alatti ház lakói közül elfelejtettek bárkit is – a szomszédokat is – megkérdezni az „elfogulatlan” vizsgálóbizottság „elfogulatlan” tagjai.

Ezek után természetesen én is alakítottam egy elfogulatlan speciális egytagú vizsgálóbizottságot és én pedig a cigányok verzióját fogadtam el igaznak, és megállapítottam, hogy a rendőrök eljárása súlyosan törvénytelen, jogszerűtlen és szakszerűtlen volt.

Az általam megállapított tényállás szerint 2009. december 31.-én este a HírTv-nek nyilatkozó Farkas Attila Gyöngyös belvárosában található lakásában gyűltek össze a család tagjai. A lakásban jelen voltak a házigazdán és élettársán kívül a házigazda édesanyja és testvérei, azok házastársai és kiskorú gyerekei

Farkas Attila lakásának közvetlen tőszomszédságában található sörözőben – a romák szerint a város Jobbik szimpatizánsai egyik kedvelt törzshelyén -  ebben az időben ugyancsak szilveszteri mulatságot tartottak mintegy ötven fő részvételével.

Nem sokkal éjfél után a söröző vendégei az utcán tűzijátékot tartottak, amelyet észlelve a Farkas család tagjai közül ketten kimentek a lakásuk elé. Itt egyiküket egy ismeretlen, a szomszéd társasághoz tartozó személy valamivel leöntötte és sértegette. Ennek hatására szóváltás alakult ki közöttük, egymást kölcsönösen megütötték.

Rövid idő elteltével a romák lakásában hívatlanul megjelent a szomszéd söröző tulajdonosa, több kidobóembere társaságában, és az ott tartózkodókat felelősségre vonta a történtekért, majd rendőrért telefonált. Ezután Farkas Attila is telefonált a rendőrségre, ugyancsak intézkedést kérve.

A helyszínre előbb két-három főből álló rendőrjárőr érkezett ki, akik próbálták a korábbi ütésváltás körülményeit tisztázni. Közben egyre több rendőr jelent meg a helyszínen, akik a Farkas családnak a ház előtt, valamint bent a házban tartózkodó tagjait brutális kegyetlenséggel, szadista módon bántalmazták, tonfával ütlegelték, rugdosták, sprayvel lefújták. A család tagjainak bántalmazásában olyan civil személyek is részt vettek, akik korábban a sörözőben szórakoztak. Ismereteink szerint ezek között szolgálaton kívüli rendőr is volt.

Mindeközben a család tagjait megbilincselték, majd pedig a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol őket szintén durván ütlegelték, rugdosták. A sértetteket a bántalmazásuk közben cigány mivoltukban is durván sértegették.

A vizsgálóbizottságom jelentését maradéktalanul elfogadva, az ügyben feljelentést tettem az eljáró rendőrök ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr691645890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.01.04. 20:31:25

Felháborító! Egyszerűen felháborít, hogy 2009 végén (vagy 2010 elején)(ez most mindegy) a magyar rendőrség, az általában "sün" jelzővel illetett egyenruhás "erőszakszervezet" már nem csak védtelen, fűben ülő, békés gárdistákat, hanem cigányokat is terrorizál!
Valóban fel vagyok háborodva, ez nem rájátszás, hiszen nem tudom elfogadni, hogy magukat erősnek képzelő, fegyveresen támadó, hordában lévő rendőri egységek védtelen, békés, sosem kötözködő, verbálisan sosem mocskolódó cigányokra támadjanak, akik természetesen a védekezés összes eszközét felhasználják, hiszen ez állampolgári (kisebbségi) joguk - ergo: késsel is hadakoznak, ha a "sün" fegyverrel érkezik!

Hihetetlen túlkapásnak érzem, hogy a rendőrség ebben az esetben sem elégedett meg három járőrrel, hannem (visszatérve előző gárdista-összehasonlításomhoz) több egységet is a jelzett helyre irányítottak, ezzel is jelezvén, hogy ha ők verekedni akarnak, akkor verekedni is fognak, méghozzá úgy, hogy a cigánynak az rendesen fájjon! Meglepő, hogy brutalitásuk ennyire szélsőséges volt, hiszen a cigány nem gárdista; a cigány egy kisebbség békés, dolgos polgára, akiket nem illik ennyire megalázni, hogy brutálisan el kell verni, amiért fegyverekkel támadnak a rendőrökre!

Undorító ez a kettős mérce. Hogy rendőrök újabban cigányokat is megagyalnak, mert azok rájuk mernek támadni, mikor arra vannak megkérve, hogy takarodjanak be a putrik mélyébe.
Undorító ország az ilyen.

Egyetértek veled, posztíró szerencsétlen!

m.logic 2010.01.04. 21:19:01

Borzalmasak ezek a sérülések. No meg, ha tényleg megverték szegényeket. Tűrhetetlen. Tanulni kéne más országok fejlettebb rendőrségeitől, ahol agyonlőhetik a zsaruk, aki késsel támad rájuk.

magyar-magyar szótár 2010.01.05. 05:28:52

Engem egy kicsit a máv- és békávéfikázó blogok sémájára emlékeztet ez a sztori. van -egy egyébként igaz- történet a láncolatban és abból az egészre vonatkozó nagyigasssságokat tárunk föl.Azért nem kell a vonat, mert nem utaznak rajta. Ez a sztori, amit ismerhetünk.
Amit nem ismerünk: A vonathoz kijáró busz menetrendjét úgy igazítják, hogy a Bp-Nyugatiból érkező vonat előtt 10 perccel kihúz a busz. Ésígytovább.

Heves megyében van Heves városa: itt történt, hogy a szokásos, két nagy cigány klán verekedésére kivonuló rendőrök ellen a vérellenségek összefogtak és az egymásnak okozott sérüléseket látleletszerűen a beavatkozó rendőrök rovására vetették föl.

Többször figyelmeztettelek már Kedves Blogger, hogy élőt ne boncoljál már annyira, élő esetében még a rendes orvoslástani műtét szabályai az érvényesek.

Az viszont igaz, az orvosi ölcsesség, miszerint mindig a boncmesternek vaan igaza.
De nem kéne ahhoz tán leölni a "beteget" .

Nem a demokráciával van baj, a maga egzaktságában.
Hanem a mindig puszta jóindulat ösztökélte kiragadásokkal.. .

Nekem itt a faluban mindent szó nélkül és évekig kell tűrnöm, pl a húsvéthajnalban 2000 weatt zenei teljesítménnyel bömbölő romapopot, mert ősikúúttúra jez.

Szintén itt egy viszonylag távoli faluban, az egyik királycsávó fia veréssel arra zsarolta az iskolatársát, hogy pénzt (x összeg, nagy) vigyen be neki.. a gyerek.. elégé hülye szülei. el akarták kapni a királycsávó fiát az utcán, adja visza a pénzt. A királycsávó 40 tagú rokonsága a rendőrséghez vonult tüntetve, holazigasság rasszizmusvan.. ott tart a dolog, hogy a megvert és zsarolt gyerek szüleit megkérte a rendőrkapitány, költözzenek el a faluból, mert csak rendőri védelemmel mozoghat a család és ez sokba kerül...

persze a láncolatból az ilyen történeteket a kuruc-in-fos szemelgeti ki ugyanígy szemnszedve, ahogy proszetúra szemezget..
és akkor basszusgitározhatjuk az igazságot, mert ugye itt csak erre-erre, ott meg csak arra-arra vágnak..

2010.01.05. 06:16:11

Igazad van! Ez felháboritó. Olyan törvényt kell hozni, hogy ha valaki a rendörre kezet emel, annak el kell törni a kezét. Aki pedig késsel hadonászik, azt pedig minden esetben le kell löni! Érdekes, engem nem vertek meg és nem is tettek elözetesbe. Vajon miért? Megmondom--mert tudok viselkedni, emberhez méltóan!

Tapmancs 2010.01.05. 09:00:33

"Nem sokkal éjfél után a söröző vendégei az utcán tűzijátékot tartottak, amelyet észlelve a Farkas család tagjai közül ketten kimentek a lakásuk elé.

EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT, hogy itt egyiküket egy ismeretlen, a szomszéd társasághoz tartozó személy valamivel leöntötte és sértegette. Ennek hatására szóváltás alakult ki közöttük, egymást kölcsönösen megütötték.

Rövid idő elteltével a romák lakásában hívatlanul megjelent a szomszéd söröző tulajdonosa, több kidobóembere társaságában, és az ott tartózkodókat felelősségre vonta a történtekért, majd rendőrért telefonált. Ezután Farkas Attila is telefonált a rendőrségre, ugyancsak intézkedést kérve.

A helyszínre előbb két-három főből álló rendőrjárőr érkezett ki, akik próbálták a korábbi ütésváltás körülményeit tisztázni. Közben egyre több rendőr jelent meg a helyszínen, akik a Farkas családnak a ház előtt, valamint bent a házban tartózkodó tagjait brutális kegyetlenséggel, szadista módon bántalmazták, tonfával ütlegelték, rugdosták, sprayvel lefújták. A család tagjainak bántalmazásában olyan civil személyek is részt vettek, akik korábban a sörözőben szórakoztak. Ismereteink szerint ezek között szolgálaton kívüli rendőr is volt.

Mindeközben a család tagjait megbilincselték, majd pedig a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol őket szintén durván ütlegelték, rugdosták. A sértetteket a bántalmazásuk közben cigány mivoltukban is durván sértegették. ITT A VÉGE, FUSS EL VÉLE...

/népmese Magyar Elemér gyűjteményéből/

sivatagi n. 2010.01.05. 09:43:57

A randalírozó, kötekedő, rasszista cigánycsőcseléket máshogy nem lehet megfékezni. Még több ilyen következetes, határozott rendőri fellépést várok.

Vidéki 2010.01.05. 10:52:21

Úgy tudom Gyöngyös a híres-nevezetes Fodor Gábornak is szülővárosa.

A szerző verziója a történtekről egyezik a randalírozó cigányok verziójával.

Verziók végtelen számát lehet kitalálni, a valóságot viszont bizonyítékoknak kell alátámasztani.

A bizonyítékok viszont a rendőrség álláspontját támasszák alá.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.05. 11:01:05

Rendőrök és cigányok verekedtek? Én csak egy kávét kérek.

Egyébként rajtad kívül van még olyan perverz, aki tudja, hogy született Vona Gábor?

szmoker (Homo Trollicus) 2010.01.05. 11:42:51

Én sem értem, hogy ha valaki rendőrre támad, azt miért nem törvényileg kötelező ott helyben, különös kegyetlenséggel...

Elemérem, nézegess jútyúb videókat, hogy az amcsi rendőrök hogy rendezik le a renitens orkokat.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.06. 05:53:21

@szmoker: Egy szó: Amerika. Részletesen Tokfalvi romantkus felvezetésében:
Legyen Amerika itt.
Lássuk: Közúti ellenörzés:
A magyar parasztnak: Jó napot kívánok, közúti ellenörzés, a jármű okmányait, az ön jogosítványát kérem.

Cigánynak:
A rendőr kinyitja a száját, cigány kiugrik, kivont telefonnal:
HÍJJOM AZ OMBUCMANTOT: RASSZIZMUS VAN.

Amerika:
A magyar paraszt megáll az autójával: A rendőr látja, hogy nincs kiragasztva a felelősségbiztosítás matricája a szélvédő bal alsó részéra a sarok irányában.
(Közben a rendőrautó videókamerája dolgozik:)
Hátrál a rendőr, fegyvert ránt és kiszállásra szólítja föl a vezetőt: HASSAL!
KEZEK A TETŐRE!
Namost, ha pl Fekete Testvér az illető és azt mondja, hogy A Kongresszus megfelelő bizottságához fordul, akkor a rendőr a B-eljárás szerint az autó mellé (a latyakba) hasaltatja le.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.06. 06:01:01

@jános515: Szomorú, de jópár rendőrt ismerek, akire kést rántanak, s ekkor jámborul megszólal és tudja azokat a szavakat, amikkel a kés.. hogy mondjam.. szépen eltevődik. Rendőrnek lenni pedagógia is. Tanárok napmintnap szembesülnek ezel. Amikor cigánytanító voltam, kezdő koromban rám is gyütt anyuka teli szatyrot fegyverként csóválván a feje fölött bömbölve.. aóótánna meg a gyerekét kellet kimentenem a lábai alól. Szóval fellépés kérdése is... Valamely elméletiliberális jógyerekújságíró összepisilné magát a szituban vagy elkezdene "na de kérem, legyen szives!" pampogni, ami megint érthetetlen az anyuka számára.. Néha az a félelmem, hogy szegény Szögi Lajos is egy Na, de kérem, legyenek szivesek! -kel indított, amikor kiszállt az autóból...

Sajnos több, egymással ellentétes irályú (vectorálisan..) igazság van. Sajnos a Proszektúra blog írója a Síkbolygóról képtelen elszakadni: Semmit nem lehet itt térben és időben, csakis síkban és két végpontBA sikálva ábrázolni (Útál Ön engemet még magyar-magar szótár koromból :)) )

Sodan 2010.01.07. 19:30:00

Hát itt erős rendőri túlkapás történt,Gyöngyösön.
Nem vagyunk biztonságban,már a rendőröktől sem.
Egy becsületes igaz megmondó magyar ember mondom,hogy mondjunk már ki amit rég ki kellet volna mondani.
A becsületes romákat állandóan provokálja a rend őrei.
Mit akarnak? polgárháborút?
A Védtelen kiszolgáltatott kitaszított népet,mert nincs ki megvédje ez alapon bántsák őket.
süti beállítások módosítása