Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kampánykezdet és svédasztal

2010.01.12. 10:58 | Proszektura | 12 komment

Az MSZP- SZDSZ lop, csal, hazudik. Reggel, délben, este. Hunvald, Zuschlag, BKV, négyes metró, Margit híd, King’s City, stb.

Dehogyis, mondja Szabó Zoltán: a Fidesz az amelyik lop, csal hazudik, nem győzzük összeszámolni mérhetetlen gonoszságait.

A Fidesz egyébként is megint azon mesterkedik, hogy miként tegye tönkre a kisnyugdíjasokat. Nem volt neki elég elvenni azt a bizonyos tizenkilencezer forintot? Most meg bevezetnék a svéd modellt. Ami még szörnyűbb követkéményekkel járna, mint a huszonhárommillió román munkavállaló.

Kisfiam, ha nem fogadsz szót, jön a svéd modell, és elvisz a zsákjában, mondja a nagypapa az unokájának.

A nyugdíjas-társadalomnak két aranykora volt: először Horn Gyula, másodszor pedig Gyurcsány Ferenc kormánya alatt, mondja Kórozs Lajos.

Dehogyis vezetnénk be a svéd modellt, állítja Varga, ex-pénzügyér, és megesküszik, hogy a „svédmodell” kifejezést ő ki sem ejtette a száján. Talán lehet, hogy svédasztalt említett, vagy svédcsavart, esetleg svédacélt, és ezt értették félre. Az viszont tuti, hogy ha mi leszünk hatalmon, mindenkit felelősségre vonunk, akik az elmúlt nyolc évben tönkretették az országot, hajtogatják a Fidesznél, persze csak teljesen törvényesen, jogállami keretek között.

Az Echo tévés Vámos György mindezt fantáziadúsan úgy képzelné el, hogy ketreceket akasztana az Andrássy úti fákra és a libsi-bolsi bűnözők azokban ücsörögnének. Aminek hallatán még a köteles Kövér is irigykedni kezd.

Viszont az feltétlenül jó hír, hogy Kóka, a párt nélküli parlamenti frakció feltalálója, már nem indítja be újra a rágalomszámlálóját. Több okból sem. Először is, valószínűleg rögtön lefagyna a rendszer. Egyébként is elment a kedve a politikától. Most ingatlan bizniszben utazik. De lehet, hogy magában már eközben azt a Korda slágert dudorássza, miszerint: „visszatérek én, hiába űzöl el.”

A Jobbik az uborka tolvajok sújtotta falusiaknak törvényről, rendről szónokol, s kemény csendőrséget szeretne, a „cionista ÁVH” és a „Bajnai-pribékek” helyett. A csendőrség tuti, hogy megoldaná a bűnözésünk összes problémáját. Akkor végre rend lenne hazánkban.

Csend, rend, fegyelem, aki rossz lesz megverem! A csendőrök csak odamennének például a négyes metró építőihez. Mi van, nem haladtok rendesen? Puff egy nagy füles. Még egyszer meg ne halljunk rátok valami panaszt!

A kisebb pártok eközben próbálnak majd egyszer-egyszer, olykor-olykor címlapra kerülni. Mit találjunk ki, ami elég nagyot szól ahhoz, hogy behívjanak a mokkába? Népszavazás, népi kezdeményezés, netán nadrágletolás, és persze mindenféle „sajttáj” a Parlament előtt, a minisztérium előtt. Ám nem lehet mindenki olyan ötletes, mint Molnár Oszkár, vagy a Kossuth Lajost kisajátítani igyekvő Szepessy Zsolt, a monoki modell megálmodója.

Mindeközben Thürmer Gyula száztagú zenekarával, akarom mondani: pártjával cukros szocializmusokról álmodik, és persze ötszázalékos választási eredményről.

Az a baj persze ezekkel a kisebb pártokkal, hogy máris annyian vannak, hogy a nevüket sem lehet megjegyezni. Talán a Lehet Más a Politika a kivétel, mert ilyen faramuci nevű csoportosulásról még senki sem hallott. Ez legalább akkora marhaság,  mint Piszkos Fred hajója, amelyiknek, mint tudjuk, az az elnevezés virított az oldalán, hogy „Na mi újság Vágner úr?”

Torgyán legalább, a tőle megszokott szerénységgel, önmagáról nevezett el egy pártot, mondván az ő neve még mindig jól cseng, és néhány falusit talán be tud majd hülyíteni.

Hetedhét országra szóló lakodalmának fáradalmait kipihenve, Schmuck Andor is aktivizálódott, ő meg a szépkorúakat árulja, ki ad értük többet. S kérdés az is, vajon hová állnak majd a hitgyülisek? Mindeközben természetesen sokan pályáznak a széthullott SZDSZ tagságára is, s naná, hogy rövidesen megint kezdődik majd a cigánytelepi konzerv-osztogatás, ami azért nem lesz egy svédasztal.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr521665948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.01.12. 11:58:49

A szerző kifelejtette felsorolásából (talán helyhiány miatt?) a BKV-s botrányokat, ahol Hagyó Miklós (MSZP) alpolgármester éveken keresztül gyakorolta a „felügyeletet”. Érdekes módon a BKV-nál a közpénzek hatalmas arányú fosztogatása semmiféle reakciót nem váltott ki nála.

A kispártok felsorolásából az LMP a legérdekesebb. Állításuk szerint ők birtokolják a mindent meggyógyító orvosságot. A képet kissé beárnyékolják azok a korábban megjelent dicshimnuszaik, melyek Evo Morales boliviai és Hugo Chavez venezuelai elnökök tevékenységéről zengedeztek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.12. 12:37:28

Hmm... Az MCF kimaradt.
Mi történt Proszektura, már csak te vagy szabadlábon a pártból? Vagy elfogyott a lelkesedés?

Netalán rájöttél, hogy a cigány nacionalizmus, 10szer brutálisabb mint a legelvakultabb magyar nacionalizmus, ezért le kéne állni?

"A Jobbik az uborka tolvajok sújtotta falusiaknak törvényről"
Voltak azért ott brutális gyilkosságok is. Sajóbábony, Gadna rémlik?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.01.12. 14:35:00

@Vidéki: Nem értem. A BKV szerepel a felsorolásban.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.01.12. 15:13:01

Az Andrássy úti fák dekorációs javaslata naggyon tecccik!

2010.01.12. 18:23:41

"Az a baj persze ezekkel a kisebb pártokkal, hogy máris annyian vannak, hogy a nevüket sem lehet megjegyezni. Talán a Lehet Más a Politika a kivétel, mert ilyen faramuci nevű csoportosulásról még senki sem hallott."

Ezen jót mosolyogtam. Annyira nem hallottál, hogy a nevét azért mégis megjegyezted. Hadd fitogtassam jólértesültségemet: ez a sose hallott "csoportosulás" az EP-választáson 2.6%-ot ért el, a józsefvárosi polgármester-választáson pedig 8%-ot. A kutatóintézetek folyamatosan 2-4% közé teszik a népszerűségét a biztos választók között, ezzel már megelőzi az Szdsz-t bőven, és az MDF-fel van pariban.

A neve tényleg fura, de majd megszokod.

2010.01.12. 18:28:40

@Vidéki: Hát ezzel csak két probléma van. Az egyik, hogy sehol se találom az LMP nyilatkozatai között Morales és Chavez nevét. A másik, hogy konkrétan mi a problémád ezzel a két emberrel, csak úgy mellesleg?

Vidéki 2010.01.12. 22:09:20

@iii:

Külön deklarációban nem hivatkoztak Moralesre és Chavezre, de olvastam blogjaikban feldícsérő véleményeiket a két díszpintyről, akikkel csak az a bajom, hogy miután szabad választásokon hatalomra kerültek, hatalmukat be kívánják betonozni (mint annakidején Hitler tette Németországban).

2010.01.12. 22:14:05

@Vidéki: OK, szóval az LMP nem foglalkozik az említett két úrral. Én a blogjaikban sem találkoztam ilyennel, legfeljebb a kommentelők között, az meg nem mérvadó.

Azért azt szögezzük le, hogy hatalmat nagyon sokan akarnak bebetonozni, Putyintól kezdve Pinochetig, ezt Hitlerrel egy mondatban említeni súlyos sértés és tájékozatlanság. Bizonyos dolgaik nekem is szimpatikusok az említetteknek, de nem úgy általában. És főleg nem a demokrácia korlátozásával kapcsolatban.

Vidéki 2010.01.12. 23:03:14

@iii:
A Humanista Párt prominenseitől olvastam több nyilatkozatot, melyben teljes mellszélességgel kiálltak a két dél-amerikai díszpinty mellett.

Nekem úgy rémlik, hogy ők egyesültek az LMP-vel.

2010.01.13. 09:49:36

@Vidéki: Nem, nem egyesültek. Csak együttműködünk, mert bizonyos ügyekben van átfedés a céljaink között.

Miért lennének díszpintyek? Demokratikusan választották meg őket és saját országuk és népeik érdekében szembeszálltak az amerikai multikkal. Nem lehet őket fekete-fehérben beállítani. De ebbe nem kívánok jobban belemenni, az LMP-nek biztos nem példaképei az említett vezetők.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.13. 22:58:53

@iii: Azért Rózsa Floreszék kivégzése kicsit durva volt.

2010.01.14. 08:32:59

@TaTa86.: Egyetértek, de aki - pláne külföldiként - fegyveres lázadást szervez, az mindenre számíthat. Morales és főleg Chavez sok megkérdőjelezhető dolgot is csinál, ez így igaz.
süti beállítások módosítása