Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A rémhírterjesztő

2010.01.16. 13:48 | Proszektura | 5 komment

Címkék: atv bkv kuruc.info sztrájk

Minőségi újságírásért díj, Sajtószabadság díj, Aranytoll díj, Táncsics díj, Pulitzer emlékdíj…

Csak néhányat soroltam fel azok közül, amikkel a magas színvonalú újságírást ismerik el.

De egyre inkább úgy érzem, szükség lenne egy afféle anti-díjra is. Ami viszont arra szolgálna, hogy időnként a legtisztességtelenebb, leggátlástalanabb, legalantasabb, legszínvonaltalanabb anti-újságírást honorálnák vele. Afféle újságírói Citrom-díjként funkcionálna.

A Citrom-díj díjkiosztó gáláján az első helyezést természetesen toronymagasan a korlátlanul magyar kuruc.info érdemelhetné ki. Ez az az internetes portál, amelyik nem átallja magát a legolvasottabb hírforrásnak hazudni, miközben lényegében nem más, mint egy olyan parazita képződmény, amelyik abból él, hogy más újságoktól, sőt blogokból gátlástalanul lenyúlja a híreket, kommentárokat, videó-anyagokat, s azokat gyakran a saját primitív megjegyzéseivel ellátva kelleti a világhálón, mint saját termékeit.

Ha jobban belegondolok, számukra a Citrom díj is még túl elegáns kitüntetés lenne, az ő részükre inkább megalapítanám a Lócitrom-díjat. Vagy a Nagy Tehénlepény emlékérmet.

De azért a tisztességtelen újságírásra – ha a kuruc.info gyűlölködő böfögéseit egyáltalán lehet újságírásként definiálni – más médiumoknál is találunk példát.

A legutóbbit most éppen az ATV szolgáltatta számomra.

Az említett csatorna a honlapján „Kipakolt a buszsofőr a BKV-sztrájkról” főcímmel tett közzé egy leleplezőnek szánt írást Az írás alcíme szerint: „Megfélemlítéssel kényszerítik sztrájkra a buszsofőröket - erről vallott videóinterjúnkban egy BKV-sofőr.”

Az említett újságcikk igen jó példa arra, miként lehet alattomosan hangulatot kelteni a BKV sztrájk, illetőleg az abban részt vevők, és főleg a szakszervezet ellen, miként lehet mindenféle ellenőrizetlen híresztelésekkel érzelmi hatásokat elérni a sztrájktörők mellett.

Az írás szerint: „Az atv.hu-nak nyilatkozó buszvezető nem bírta tovább a hallgatást, neve elhallgatását kérte, ám hogy létezését senki se kérdőjelezhesse meg, hozzájárult egy videóinterjú közléséhez is.

Egy arctalan ember beszél lilás-rózsaszínű ingben eltorzított hangon. Akár még Aba Botond is lehetne az illető. Esetleg Székelyné Pásztor Erzsébet BKV szóvivő. Vagy maga Bajnai Gordon személyesen. Szalainé Szilágyi Eleonórára viszont nem gyanakodtam, ő most pillanatnyilag egy ilyen interjú készítésében tutira akadályoztatva lenne.

A nyilatkozó buszvezető egy személyt név szerint is megemlített, aki társaival együtt élharcosa volt a sofőrök szó szerinti féken tartásában. A riportalany arra a kérdésre, hogy ki nem engedte ki, közölte, az illetőt, aki próbálta lebeszélni, S. Péternek hívják. A riporternek nem tűnt fel(?), hogy a kérdésben rejlő tényállítás: ki nem engedte, illetőleg a válasz: próbálta lebeszélni - mennyire mást jelentenek.

Egyébként csak feltételezni tudom, hogy nem Föld S. Péterről van szó. De nem is Szent Péterről.

A videóinterjú legjobb része mégis csak az, amikor a rejtélyes járművezető, „akinek egyre többször mesélnek kollegái más garázsokban történt erőszakos cselekményekről”, részletezi is ezeket.

„Mende-mondák vannak. Ezek nem biztosak, de a dél-pesti garázsból is hallottunk híreket. Valószínűleg ott két gépkocsivezetőt a többi megvert, azért, mert ki akart menni. Az egyiket a vécében rugdalták meg, verték félholtra”, mesélte a sofőr, aki a sztrájk alatt már az egyik alvállalkozó megvert sofőrjéről is hallott, akit aztán a mentő vitt el.  „A volán egyik buszvezetőjét is megverték, pedig ők nem is voltak sztrájkban.”

„Mende-mondák”, „valószínűleg”, „mesélte” „hallottunk olyat is”…

Ha az ATV munkatársában csak egy picinyke szikrája maradt volna még a becsületes újságírásra törekvésnek, akkor fogja magát, s máris a dél-pesti garázsban terem, hitelesebb információkat szerezni. Ha pedig egy megvert sofőrt valóban a mentő vitt el, annak mindenképpen dokumentálható nyoma is van valahol. Mint ahogy a vécében félholtra verés sem történhetett teljesen titkokban. Jó, én valamennyire megértem a riportert. Nem volt kedve ilyen közlekedési viszonyok mellett a dél-pesti garázsba kibumlizni vagy Győrfi Pált megkeresni

Az ATV riportalany egyébként rémhírek terjesztéséről is beszélt a bizonytalan dolgozók körében.

Ezzel az interjújával és írásával az ATV kiváló példával járt elő a rémhírterjesztésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr911676795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.16. 16:19:59

"Minőségi újságírásért díj, Sajtószabadság díj, Aranytoll díj, Táncsics díj, Pulitzer emlékdíj…

Csak néhányat soroltam fel azok közül, amikkel a magas színvonalú újságírást ismerik el.

De egyre inkább úgy érzem, szükség lenne egy afféle anti-díjra is."

El vagy tévedve Proszi! Ezek a díjak pont "afféle anti-díj"-ak.
Ilyeneket kapnak a hatalomnak meleg szarig benyaló, szólásszabadságot ellehetetleníteni igyekvő, közbeszédet mérgező, csúsztató, hazudozó, magyar- és kereszténygyalázó bértollnokok.

Viszont abban igazad van, hogy a kurucot sem ártana elismerni.
Ha a fidesznek van humorérzéke, első dolguk az lesz, hogy mind az 5 díjat egy csokorban átadják a szerkesztőknek.

Megjegyzem téged is egyedül az ment, hogy nem vagy profi újságíró.Voltak itt gyöngyszemek a blogon.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.16. 17:51:55

@Proszektura: Ez igaz. XD
A lényegét tekintve igazad van, és jogos a poszt. Az ilyen médiaszennyet mindenképpen el kell ítélni, függetlenül attól, hogy zsidó vagy korlátlanul magyar.

mind1 mint a szésőháznak 2010.01.16. 17:56:16

Dikk mán micsoda rémhírt írkál ittenetet ez a heolizé:
Romákat vádolnak rasszista bűncselekménnyel
Hánemá, mindenki tuggya, hogy a romákokok gyárilag mentesek a rászizmustól.

Elemér, rajta vagy már az ügyön? Csak mert ugye te annyira de annyira megveted a rasszistákat, gondolom itt is felajánlottad már a sértetteknek, hogy képviseled őket ugye?
süti beállítások módosítása