Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Be van fejezve a nagy mű igen

2010.01.17. 19:24 | Proszektura | 6 komment

Adjonisten! Akik még nem tudnák, egy hosszú és kemény munka gyümölcseként elkészült a Jobbik választási programja.  Ahogy Vona fogalmazott, az ország és a nemzet megmentésére.

Próbáltam végigolvasni, de nehezen sikerült. Szerintem a most programot hirdető párt legelszántabb hívei is így jártak ezzel. Ha egyáltalán belekezdtek. Ők ugyanis többnyire legfeljebb a kuruc.info „cigánybűnözés” rovatán szokták magukat átrágni.

A mentségükre legyen mondva, épelméjű ember, legyen akár jobb- vagy baloldali, fölös szabadidejében nem pártprogramokat szokott olvasgatni, megteszik ezt helyettük a politológusok, akiknek viszont úgy kellenek az ilyen programok, mint egy falat kenyér. Ilyenkor kivirágoznak, mint amikor az aszályos földre végre megjön a várva várt záporeső. Hamarosan özönleni fognak a tartalmasabbnál tartalmasabb programértékelések. Amiket szintén csak főként a politológusok olvasgatnak majd.

A hazai erőviszonyokat ismerve, sokan persze dicsérgetni nem fogják, az biztos. A hiénák és sakálok, ahogy Vona aposztrofálja őket.

Szóval, amint említettem, már a program elején elakadtam. Mégpedig mindjárt a nagyszerű Köszöntő (Praeambulum) első mondatánál. Annál a szlogennél, miszerint Magyarország a Magyaroké. (Gondolom ebben a kontextusban illik nagybetűvel írni a magyarokat)

Ez az az egyszerű és egyértelmű igazság, amit a Jobbik már régóta evidenciaként említ, és ami vezérli őket.

De kik is azok a magyarok, akiké az ország?

Magyarok-e az itt élő cigányok? Vagy magyarok-e azok a hatalmas gőgös orrú SZDSZ-esek, akikről Vona beszélt a minap?

És ki dönti el, ki a magyar? Alakul majd erre egy felelős nemzeti számonkérő szék? És, ha igen, hogyan dönt majd, milyen elvek alapján? Csak a Jó magyarok a magyarok? Vagy a rossz magyarok is magyaroknak tekinthetők?

Na és a belgák azok majd hová álljanak?

Egyébként Vonát, Morvait és a nézeteiket ismerve, nem csalódtam a programban. Felületes átfutásával is egyértelmű lett számomra, hogy az egésze alapvetően azzal jellemezhető, hogy nemzeti és szocialista.

Eddig egy keresztet cipelt ez a nép. Lehet, hogy a választások után már kettőt fog?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr661680161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mind1 mint a szésőháznak 2010.01.17. 23:38:23

Elelmér, nem-e lehetne-e, esetleg, hogy te a cigánypárt programját ösmertesd inkább? Te azoknál szoktál jelölt lenni, nem a jobbiknál.
Na meg legalább a K. Orbánc haverod is kap megint kamu mentességet erre az időre.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.18. 07:31:19

Állítják mindenfelé, hogy végig olvasták a programot. Fanatizmus sok mindenre ráveszi az embert :) Én megvárom a kivonatot. De úgy látom újságírok/ politológusok sem tudják rászánni maguk, sehol a kivonat :)
Nagyjából azokat a kérdésekettetted fel amikre kíváncsi lennék Én is, és Vona Gábor rendszeresen nem válaszol rájuk. Remélem a programjukban benne lesz magyar vagyok -e, annak ellenere, hogy nem szélső jobbos (vagy ahogy ők átkeresztelték: nemzeti oldali)

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős választási oldal

Ui: sok sikert a zsigerből fikázó, gondolkodásra képtelenekhez

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.18. 10:34:34

"Alakul majd erre egy felelős nemzeti számonkérő szék?"

Hát persze, virtuálisan már most is létezik, és minden Jobbik szimpatizáns önkéntes tagja, ez a hasonló tematikájú blogok kommentjeiből még nem derült ki számodra?

m.logic 2010.01.18. 10:58:55

"És ki dönti el, ki a magyar?"

Bárki lehet magyar. Csak önmagunkon múlik...

Persze azok az Szdszesek úgy döntöttek, ők nem lesznek magyarok, ugyanígy a Sztojkák, Raffaelek, Kolompár Orbánok, Gyurcsányék...

A program pedig messze az elmúlt 70 év legjobbja. De persze az antimagyarok károghatnak rá.

mind1 mint a szésőháznak 2010.01.18. 22:58:15

Na, Elemér írjál már postot a cigánypárt programjáról is.
Különös tekintettel a cigánypárt kormányának személyi összetételére.
Pl. min.elnök: K. Orbánc
Pénzügymin: Kozák János
Gazságügyi min: M. Elemér
Külügyér: M. Viktória
Oktatásügy: M. Erzsébet
Apeh elnök: Id. Gáspár
Apeh alelnök: Filoména
Udvari bohóc: Ifj. Gáspár
Rendészeti miniszter: természetesen H. Áládár, 600 évre titkosítva.

De milyen tárcákat kap a Daróci klán többi tagja pl.?

Drang 2010.01.19. 03:14:05

„épelméjű ember, legyen akár jobb- vagy baloldali, fölös szabadidejében nem pártprogramokat szokott olvasgatni, megteszik ezt helyettük a politológusok”
Na most, ha – mint állítod – végigolvastad, akkor
a) politológus vagy, ennek hiányában
b) nem a szabadidődben tetted (vagyis fizetnek érte), de ha mégsem, úgy
c) nem vagy épelméjű.
süti beállítások módosítása