Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Helyreigazítás kérés

2010.01.19. 18:24 | Proszektura | 16 komment

Tisztelt Heol szerkesztősége!

Önök a leghatásvadászóbb bulvárújságok stílusára hajazó "Lapáttal a rendőrautó ellen: tőrbe csalták a zsarukat a romák" címmel számoltak be egy tavalyi Hevesen történt bűnesetről.

A cím egy többszázezres  népcsoportot bélyegez meg, sértő módon. 

A „zsarukat” ugyanis az adott ügyben nem a hazánkban élő hat- vagy hétszázezer cigány "csalta tőrbe", hanem egyetlen egy Hevesen, a Dankó utcában nyomorban tengődő család (az M. família) néhány tagja.

Egy-két helytelenül viselkedő ember tettei nem hatalmaznak fel senkit sem arra, hogy ezeket a bűnöket kivetítse egy egész népcsoportra, s az egész népcsoportot ezzel besározzon.

Ez a kuruc.info módszere.

Egyáltalán milyen alapon állítják, hogy romák voltak a „tőrbe csalók”? S miért is érdekes az, hogy romák voltak?

Az újságban közreadott tényállás ráadásul egyébként egy megvágott, kellően kistafírozott féligazságokat tartalmazó ismertetése az akkor történteknek

Dokumentumokkal lehet bizonyítani, hogy a rendőrök (akiknek a nációját egyébként szintén nem ismerjük) az adott ügyben ugyanúgy törvényeket szegtek meg, mint azok a vádlottak, akik Önök szerint cigányok. 

Érdekes tanulságok levonására alkalmas, hogy a Heol mai számolt be arról is „Megbuherált mérőórák: négymilliárdos kár a Tigáznál” címmel, miszerint szabálytalan gázvételezők, mérőóra-manipulálók évente mintegy 4 milliárd forintos kárt okoznak a Tigáznak.

A heol ebben a híradásában közölte, hogy elfogtak négy személyt a gáztolvajok közül, akiknek egy része már előzetes letartóztatásban is van. Ketten a megrendelőket "hajtották fel", a másik két férfi pedig a mérőórák megváltoztatását végezte

A Tigáz sérelmére elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos beszámolóból sajnálatos módon hiányzik azonban az elkövetők származásának feltüntetése!

Kérjük ezért haladéktalanul szíveskedjenek a megjelent tudósításukat az alábbiak szerint helyesbíteni:

Az írás feltűnően, vastagon szedett, címe akképpen módosuljon, miszerint:. „Megbuherált mérőórák: négymilliárdos kárt okoztak a magyarok a Tigáznál”

Az írásban pedig szíveskedjék arra is többször utalni, hogy az elkövetők magyar származásúak. Természetesen hozzájárulunk ahhoz, hogy, ha kiderülne, valamelyik elkövető sváb, vagy esetleg lengyel nemzetiségi, például a nevük alapján, akkor ezt az írásukban feltüntethessék.

Tisztelettel

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr711685392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2010.01.19. 19:29:22

"A vaddisznók az erdőben megtámadták a vadászt." Ez meg sérti a vaddisznók jogait, mert nem minden vaddisznó támadta meg a vadászt és most meg vannak bélyegezve.

polkorrektség=a civilizáció rákosodása

mind1 mint a szésőháznak 2010.01.19. 21:22:17

Elemér, osztan áruld mán el, hogy a két megtámadott rendőr konkrétan milyen törvénytelenséget követett el akkor SZERINTED.
Azt tudjuk, hogy a korábbi intézkedés alatt milyen törvénytelenségeket követtek el SZERINTED az akkor intézkedő rendőrök. Ez nem (sem) nyert bizonyítást. Nos halljuk akkor, hogy SZERINTED milyen törvénytelenséget követett el aznap a két rendőr a cigánytelepen.

Kék_hagyma 2010.01.19. 21:44:34

Nem a heol cikk felháborító, hanem az, hogy ilyen aljas bűncselekményre a cigányok felfüggesztett büntetést kaptak!!!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.01.20. 03:26:10

Van ez a kategória a bloggerek között (de szerintem a zugügyvédek is ismerik), hogy: "hülye fasz", és ennek időnként akad győztese. Ebben egyet kell értenünk.

Ha te, kedves barátom, elvárod, hogy "magyarozzon" az újság, úgy egyet kell értenem. Mert igenis ezzel bevallod, hogy magyarok ÉÉÉÉÉS cigányok lakják az országomat. De ezentúl kérem, ne L.A. legyen az elkövető neve, hanem cigány Lakatos Abigél (vagy mifene) - és azért nyugodtan hozzátehetjük, hogy ahol nincsenek megnevezve külön a cigány elkövetők, ott nem feltétlenül magyarok a bűnösök.

Tehát én melletted álok ebben a kérdésben, és ezennel én is felszólítok minden újságot, újságírót, hogy a "magyar bűnöket" és a cigánybűnözés bűneit válasszuk ketté, jól látható megkülönböztetéssel - ebbő laztán hamarosan következtetéseket fogunk levonni, melyek bár nem tetszenek majd ennek a blognak (sem), de legalább egyenesebb utat járunk be.

Köszönöm az ötletet, tényleg támogatom!

Etniez 2010.01.20. 06:33:36

Jó ötletid vannak. Remélem a jövőben minden hír mellé ki lesz írva a származás és akkor majd magyarázhatjátok, hogy az összlakosság számához képest miért felülprezentáltak a cigányok a bűnelkövetésben.

Javaslom az itteni dokumentumfilm megtekintését: vastagbor.blog.hu/2010/01/16/a_tokoli_borton_belulrol

Inkább azzal kellene foglalkoznotok, hogy a gyermekeitek felnőjetek értelmes körülmények között.
Ez az álságos "jogvédelem" nem megoldás. Ez kérlek porhintés. És unalmas is már.

Tapmancs 2010.01.20. 07:38:19

Ez a "honnan tudják hogy cigányok?" már eléggé szánalmas.

Oroszlányban is "magyar állampolgárok" gyilkoltak, de - minő véletlen - pont a cigány önkormányzat vezetőjét interjúvolták meg:

www.oroszlany.hu/index.php?p=news&&act=show&cid=2497

Vajon miért? Honnan tudják hogy cigányok az elkövetők? Ki kéne húzni a fejedet a homokból, Elemér!

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.20. 08:38:25

Oo, látom lesz itt flame :/
Pedig jó a bejegyzés. Pár ember volt nem az összes cigány. vaddisznós példa jó. De akkor a magyarok sikkasztottak a BKV kasszából, nem pedig a BKV vezetők. Főleg nem nevesítve.
Felfüggesztett szerintem is kevés. Olyan büntetést kellene adni a rendőre támadónak, hogy soha többet senkinek ne jusson eszébe megismételni. Tévedés ne essék azoknak is akik 3 éve minden nemzeti ünnepet tönkretesznek a hazafiasság nevében :/

m.logic 2010.01.20. 09:24:00

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: Mielőtt magyaroznánk a BKV sikkasztókat, utána kéne nézni, nem-e zsidók.

hepcia 2010.01.20. 12:08:15

@m.logic: sőt lehet hogy cigánynak látszó zsidó magyarok végkielégítenek de az is lehet hogy magyarnak látszó cigányok pártfinanszíroznak zsidónak látszó pártot. és még lehet ezer féle variáció.

sivatagi n. 2010.01.20. 13:17:04

@Kék_hagyma: "Nem a heol cikk felháborító, hanem az, hogy ilyen aljas bűncselekményre a cigányok felfüggesztett büntetést kaptak!!!"

Egyetértek.

bowhuntervik 2010.01.21. 09:52:41

Csak azért, írta kedves Heol cikk szerzője, hogy romák csalták tőrbe a járőröket, mert így történt!
Az a baja egyes ide írogatónak, hogy a kimondják egyesek, hogy az elkövetők mely rasszhoz tartoznak? Érdekes szinte ez az első eset, mindenhol a cigány elkövetők csak L.P és hasonló néven futnak! Kérdem én, hogy miért, csak akkor lehet a cigány és a roma szót leírni, ha a sértett ezen népcsoporthoz tartozik?
Azért, vannak érdekes ítéletek pl.: a barcsi srácok letöltendő börtönt kaptak 2 pofonért! Sajnálom a törvényeinket, mert ez más országban nem történt volna meg, a járőr kiszállt volna és ha felszólítás ellenére sem csillapodnak, azonnal tüzet nyit! És ilyen hírek többet nem lennének, hogy megtámadják a rendőrt, akik elmenekülnek a helyszínről és csak felfüggesztett jár érte??!!! Ez nevetséges! Ha a rendőr elmenekül,/mert mást nem enged a törvény, pedig biztosan nem egy db tökös rendőr van / egy ilyen csürhe elől, én átlag polgár mit csináljak.

kranführer 2010.01.21. 19:17:32

Komcsi seggfej proszektúrha blog.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.01.24. 03:01:00

Csak azért, nehogy Elemé' Bácsi meg tudjon szólni, hogy egy Tom Bobb csak a faszá... izé: falábát lógatja, gyorsan idehányom, hogy azért tettem lépéseket az ügy érdekében, hogy minden értelmes emberhez eljuthasson a felhívásom, miszerint egyetértek veled, és értsenek egyet ők is (képzeld: megteszik!), illetve kiraktam egy szavazást a posztomhoz, nehogy véletlenül később, mikor téged elszámoltatnak, nekem meg a vállamat veregetik, azzal mentegetőzhess, hogy én veled voltam végig, a te ügyed az én ügyem, meg ilyen hülyeségek...

Szóval, én így gondolom, ahogy a kérdést felteszem, és ahogy a válaszokat megfogalmaztam:
agymosott.blog.hu/2010/01/23/korben_az_angyalok_ulnek

Nézegetve a "munkásságodat": nem lennék a bőrödben cirka 4-5 hónap múlva! Nem semmi balhét gerjesztettél, ügyvédkém! :-)

Kitartás! Állítólag nem fáj. :-)
Mármint amikor rájössz, hogy rájöttek, hogy...

mind1 mint a szésőháznak 2010.02.15. 06:16:38

Igencsak vérszegény lett a "helyreigazítás" Elemér. Szerintem pereld be a heolt is.
süti beállítások módosítása