Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az MSZP felelősége

2010.02.07. 12:12 | Proszektura | 9 komment

Nyelvében él a nemzet – mondotta volt Gróf Széchenyi, az állítólagos legnagyobb magyar.

Még igazából el sem kezdődött a választási kampány, s máris oly primitív, annyira átlátszóan sunyi, annyira közönséges, annyira kiszámítható minden, mint amennyire primitív, sunyi, közönséges és kiszámítható az egész politikai elit cakompakk.

A Fidesz úgy viselkedik, mint a szüzességét már elvesztett hölgy a nászéjszakán. Alig mer megszólalni, nehogy a férjuram rájöjjön erre a fogyatékosságra.  A nagypártok mutyijait ostorozó MDF éppen sokadik hatalomátmentő mutyiján van túl, az SZDSZ próbál úgy tenni, mint ha még mindig létezne, az LMP pedig tetteivel éppen azt bizonyítja, hogy nem lehet más a politika. A „tisztakezű” Jobbik engesztelhetetlen harcot folytat a tyúktolvajok ellen, keménykezű csendőrségről álmodozik, miközben a betiltott gárdát pátyolgatja, s a törvényi kiskapuk kihasználásával terroristáknak próbál büntetlenséget kibulizni.

Ami azonban talán mégis a legképtelenebb, hogy létezik egy olyan párt is, amelyik magát baloldalinak meri nevezni, s eközben levitézlett milliárdos vezetői nem féltik az arcbőrüket az égési sérülésektől.

És az utóbbi időkben már magyarul sem tudnak írni és beszélni.

A kapcsolat.hu az iránt érdeklődik az oldal látogatóitól, hogy „Orbán Viktor év értékelőjét hogyan értékeli?(Eddig száz körüli válasz érkezett.)

A kérdés feltevője még az ilyesfajta kérdésfeltevések legelemibb tisztességét sem biztosítja, amikor nem nyújt lehetőséget arra, hogy legalább valamennyire is pozitív választ adhassunk.

Szerintük Orbán Viktor minapi beszédét az alábbi – gyűlölködéstől, megvetéstől átitatott – válaszok keretei között lehet csak megítélni.

a. Semmit mondó volt, nem volt egy program bemutatása

b. Csak a Gyurcsány elmarasztalásavolt ami megmaradt bennünk

c. Mint mindig most is hazudozott és fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerülnek lesz felelőségre vonás!

d. Csak ennyit tudnak a Fideszesek! Megosztani a népet, mert oszd meg és uralkodj, mondás illik rájuk.

A válaszlehetőségeket szöveghűen másoltam ide. Ami rögtön az elején feltűnik az olvasó számára, a megszövegezésük elképesztő magyartalansága, valamint a vesszők hiánya. A b. változatnál arra az alapvető slendriánságra is felfigyelhetünk, hogy a nyilvánvaló nyelvhelyességre sem ügyeltek, amikor  „elmarasztalásavolt” szavakat egybeírták. Amely szavakat viszont tényleg egybe kellett volna írni, azokat bezzeg különírták. „Évértékelő”, „semmitmondó.”

A c. válasznál a „felelősségre” szót egy s-sel írták.

A válaszlehetőségek azonban érdemben is igen csak kifogásolhatóak.

Az évértékelés célja ugyanis, már csak az elnevezéséből eredően sem valamiféle programbemutatás, hanem az elmúlt időszak történéseinek elemzése. Az viszont kétségtelenül igaz, hogy a Fidesz programalkotási képességben messze elmarad az MSZP-.től. Gyurcsány, amikor csúcson volt, képes volt naponta újabb és újabb programokat és csomagokat megalkotni

Az, hogy valaki a majd egy órás beszédből mindössze csak Gyurcsány elmarasztalására emlékszik vissza, talán mégsem feltétlenül a szónok hibája. Nekem például a Kodály Zoltános, meg a Pistikés vicc is emlékezetes maradt. Támogassuk a hazai humort, ne csak a magyar ipart; magyar embernek magyar viccet! Kedves polgártársaim, nem dakota élcek kellenek. Még csak nem is székelyek.

A demokrácia egyik lényege egyébként, ha esetleg valamelyik szoci honfitársunk még mindig nem tudná, éppen a nép megosztása. Azért szavazunk különféle pártokra, mert különfélék vagyunk. Medgyessy röhejes ötlete volt a közös EP lista.

Arról pedig épp a kapcsolat. hu hasábjain ne nyissunk vitát, melyik párt hazudozott többet. Reggel, éjjel, meg este.



A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr321736106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.07. 15:36:22

"Azért szavazunk különféle pártokra, mert különfélék vagyunk."

Nem azért.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.02.07. 16:35:18

@TaTa86.: Te egyre okosabb vagy. Természetesen nem pazarolod rám az érveid. Csak kategorikusan kijelentesz.

mind1 mint a szésőháznak 2010.02.07. 16:51:23

Elemér, inkább a cigánypárt programját ösmertessed már, ne a többiekén lovagoljál.
Amúgy egyéniben is indulsz vagy csak listán?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.07. 17:43:10

@Proszektura: Minek érvelnék? Úgysem szoktál rá válaszolni, és úgyis figyelmen kívül hagyod.

A tyúk/uborkalopást is képes vagy ezredszerre leírni, pedig tudom én, hogy nem vagy debil, nagyon is jól tudod, hogy többről van itt szó.

"s a törvényi kiskapuk kihasználásával terroristáknak próbál büntetlenséget kibulizni."
Na itt pl magadat köpöd szembe. Te is nagyon jól tudod, Budaházy úgy bűnös terrorizmus vádjában, mint amennyire az a tarnabodi cigány a cigánygyilkosságokban. Eljátszották már ezt Tomcattel is, ő is terroristának indult, aztán lett belőle egy 50.000es bírság...

Ráadásul az egészet valami hihetetlen sunyi módon csinálod. Írsz egy nem éppen korszakalkotó, de mindenképpen jogos posztot, és az elejére rendszeresen betűzöl egy kis fidesz/jobbikgyalázást.
Geobbels óta pedig tudjuk ugye, hogy amit elég sokszor mondanak az igazzá válik. De persze, ha ezt megemlítem rögtön jön, hogy nem a poszt érdemi részével foglalkozok.

És valszeg erre sem fogsz válaszolni...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.02.07. 18:11:00

@TaTa86.: Budaházyra a Jobbik - vagyis egy politikai párt - mondja, hogy ártatlan, a tarnabodi cigányokra az arra illetékes nyomozóhatóságok. Nem látsz egy kis különbséget úgy jogállamilag?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.07. 20:45:44

@Proszektura: Nem.

A Jobbik nem mondja, hogy ártatlan. Azt mondja, nincsenek ellene bizonyítékok, és szabálytalan volt az eljárás. Nem vagyok jogász, de szerintem itt játszik az ártatlanság vélelme.
Továbbá azt, hogy Drazsé jóval veszélyesebb a demokráciára, mint B.

senkiknz 2010.02.08. 06:57:28

Hát már nem azért, de Budaházyt ítéljék el, és csak aztán legyen terrorista. Ilyen névvel ezzel tisztában kellene lenni.

senkiknz 2010.02.08. 06:58:44

Mellesleg, ha csak tyúklopásokról lenne szó, akkor a kuruc már rég becsődölt volna.

2010.02.08. 08:59:00

Elemér! Nem azért szavazunk különféle pártokra, mert különbözöek vagyunk, hanem azért, mert az értékrendünk más. Ezáltal, valóban mások vagyunk--mivel hogy más-más értékeket tartunk fontosnak.. Budaházyt várjuk meg, hogy mi sül ki belöle.( Jelzem nem szeretem a hözöngöket, az okosnak , "megváltónak"önmagát hirdetöket) A tyuktolvajok emlegetésénél kihagytad, hogy ha kell, akkor agyba-föbne vernek mindenkit. De nem egy tyukért teszik ezt, , ez csak ürügy, hanem mert nekik szabad--mert ök az államilag támogatott "megélhetési" bünözök!
süti beállítások módosítása