Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vasúti talpfacsavar és cigányterrorizmus

2010.03.01. 10:53 | Proszektura | 18 komment

A kuruc.info, eme korlátlanul korlátolt weboldal fő vezérelve minden másság elleni gyűlölet, vagyis mindennel és mindenkivel szemben, aki szerintük nem „magyar” és nem „fehér”. Aki viszont az ő mércéjük szerint megfelel az iménti kritériumaiknak, az az egyén sunyin robbantgathat, öregeket verhet, lakásokat gyújthat föl, politikusok ablakán lőhet be, vagyis tehet akármit, akkor is bátor hazafi és szabadságharcos.

Igen jellemző a módszerükre, hogy folyamatosan nagyítóval fixírozzák a hazai és nemzetközi sajtót, s az ott megjelent híreket alakítják át, nagyítják fel, torzítják el, a saját beteges fasiszta ízlésüknek megfelelően, nem riadva vissza semmilyen primitív hazudozástól, ferdítéstől sem. Természetesen eközben az a legkevesebb, hogy semmibe veszik a szerzői jogokat, amikor egy az egyben egész írásokat másolnak át más újságokból. (Persze debilis kommentárjaikkal megspékelve.)

Egy-két jellemző példa.

A BAON 2010. február 27. 10:14-kor közzétett híradása szerint: „Vasúti talpfacsavarokat loptak Baja-Pörböly között.” A cikk beszámol arról, hogy „Az 55-ös főút mellett lévő Baja-Pörböly közötti vasúti pályaszakasz mellől ismeretlen személyek vasúti talpfacsavarokat szedtek fel. A helyszínre kiküldött járőrök Baja belterületén igazoltattak egy Fiat Ducato tehergépkocsival közlekedő két férfit. A tehergépkocsi átvizsgálása során a jármű rakterében megtalálták az eltulajdonított nagy mennyiségű síncsavart és a hozzá tartozó alátét gyűrűket. A bűncselekménnyel okozott kár 750 ezer forint - tudtuk meg Szabó Anitától, a rendőrség sajtóügyeletesétől.”

A BAON cikkében említett Fiat Ducato tehergépkocsival közlekedő férfiak pár óra multán, 22:16-kor már a betegesen blikkfangos „Folytatódó cigányterrorizmus” felcímmel szerepeltek kegyetlen cigánybűnözőkként. a kuruc.info hasábjain.

Hogy honnan tudjuk, hogy cigányok voltak? Hát a kuruc.info állítja.

Egy mai hírük (05:50) a „Köpködés, verés, harapás, agresszív kormostámadás a közért dolgozók ellen.” címmel jelent meg.

Ezt az írást történetesen a vasárnapi Zalai Hírlapból koppintották egy az egyben, és ugyancsak a szokásos sajátos stílusukban véleményezték. Az eredeti írásban egy közterület-felügyelő az egyik esetével kapcsolatban arról is beszámolt, hogy leköpték. Márpedig, állapítja meg a kuruc.info bölcs tudora, ha köpés, akkor cigány. És ráadásul nem csupán a köpéssel érintett ügy szereplője cigány, hanem – a lúd legyen kövér - természetesen az összes többi eseté is.

A kuruc.info kéretlen másodközlésében idézi Dr. Nagy József agressziókutatónak a Zalai Hírlapban kifejtett gondolatait is, aki egyetért abban: "napjainkban sokkal több a feszültség a társadalom egyes tagjai, rétegei között, mint korábban. Ennek két oka van. Az egyik: a napi frusztráció erősödött. A másik, hogy éppen a frusztráltság miatt sokkal érzékenyebben fogadjuk a mások irányából érkező agressziót.
- Ez eredményezi azt, hogy sokkal agresszívebbnek látjuk a világot. Ami azonban csak részben igaz, mert azt már nem vesszük észre, hogy mi, magunk is változtunk  - vélekedett a szakember. - Azt gondolom, a frusztráció csökkenésével, a létbizonytalanság mérséklődésével magától helyreáll majd a rend.”

S most jön a kuruc.info megfellebbezhetetlen öntelt, gőgös főítésze, aki kurzívan szedett kommentárjában az agressziókutatót nemes egyszerűséggel idiótának titulálja, mondván, „a cigányok ugyanúgy bűnöznek a stabil, gazdag államokban is – lásd pl. Finnország, USA, Kanada stb.”

Hát, ha valaki tuti, hogy idióta, akkor az éppen a kuruc.info munkatársa, aki ezek szerint úgy véli, a példaként hozott államokban nincs frusztráció és létbizonytalanság. Az agymenése ott tetőzik, amikor - mintegy végső konklúzióként - arról értekezik, hogy fejlettebb, gazdagabb országban, ahol a „cigók” éppen ugyanolyan gondokat okoznak, mint nálunk, ezeket a problémákat tudják kezelni – „például a derék amerikaiak és finnek azonnyomban, az elkövetés helyén helyben agyonlövik a bizonyítottan bűnöző cigányokat.”

Hogy egy jogállamban már az elkövetés helyén miből lehet mindenféle nyomozás, tárgyalás nélkül pillanatok alatt megállapítani, hogy valaki bűnöző cigány? És milyen törvények jogosítják fel a „derék” amcsikat és finn rokonságunkat az azonnali önbíráskodásra?

Ilyen kérdések megválaszolásával a kuruc.info nem bíbelődik. Persze ne is várjunk e kérdéseinkre választ egy olyan szellemiségű szennyújságtól, ahol kiemelten hirdetik, hogy „büntetlenül lövöldözhet Lendvai Ildikóra.” Bal egérgomb lő, jobb újratölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr251799230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2010.03.01. 12:45:28

Jó a reklámod, ha lehet még többet írj róluk...:)

2010.03.01. 12:57:57

Kedves Elemér! Egyben megegyezhetünk, Te nem tudod hogy hogyan élnek , és mit csinálnak a romák--Svédországban, Canadában, stb, stb. Igy hát ne mondj véleményt, mert csalódni fogsz a valóságon.Mert nem azokkal van a baj, akik dolgozni akartak, akarnak és azért mennek oda, hanem azokkal, akik lopnak, mint a güzü.Igy elcseszik azok renovéját, akik még tisztességesek. ( mert ott is kiirják majd, hogy ne lopj magyar, holott nem a magyar volt)
A talpfacsavarokon meg mit akadtál ki--ha ellopták a romák, akkor miért véded öket? Loptak, vagy nem--ez a kérdés. De ha egy "élö" pályát piszkáltak meg, akkor nagy a gáz. Csodálkozom rajtad hogy az utóbbi idöben egyre többet nyulsz mellé, mi van veled?Vagy már Te is a Kuruc-ról informálódol? Bár sok sületlenséget irnak, de a hireik nagy %-ban találnak--mint most is. Igy hát amig a bal-lib sajtó hallgat, addig a Kuruc, ha néha mellé is nyul, de informál.Mint látom, téged is.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.01. 13:07:21

Nem kenyerem a kurucinfó, de abban igazuk van, hogy egyes cselekedetek terrorizmussal érnek fel. Például az árvízvédelemben nélkülözhetetlen eszközök fém részeinek az elhordása. Arról nem is beszélve, hogy filléres haszonért akér százmilliós károkat is okozhatnak ezzel.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.03.01. 14:01:19

@jános515: Honnan tudjuk, hogy cigányok? Mert a kuruc.info azt írja?

Tapmancs 2010.03.01. 14:23:36

@Proszektura: nem kéne találgatni, ha MINDIG közölnék az elkövetők származását, mint régen. Ugyanis most sok bűncselekményről akkor is azt gondolja az átlagember hogy cigányok követték el, amikor ez nem így van. Bizonyos típusoknál (késelés, utcai rablás, idős emberek kifosztása, megölése, fémlopás, falopás stb.) pedig mindenki 100%-ig biztos benne. Ha nem cigány, akkor is. Ez a nagy jogvédősdi nagyon a visszájára fordult. Persze ezek a feltételezések tapasztalatokon alapulnak, ne felejtsük el.

2010.03.01. 16:52:02

Kedves Elemér! Ha elolvasnád amit irtam, akkor jobb lenne vitatkozni . Mert "..--ha ellopták .... Tehát ott van egy feltételes mód, ami nem azt mondja hogy ök lopták el, hanem, ha és amennyiben ök voltak! De Te is a Kurucról szeded a hireket ugy látom.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.03.01. 18:58:18

@Tapmancs: Szóval az a hibás, aki fellép a hazug általánosítások ellen.

mind1 mint a szésőháznak 2010.03.01. 22:08:24

Hajrá Elemér, nyomassad csak! Itt a HM 5-ös körzetben a jobbik csak egy idiótát tud felmutatni egyéni OGY képviselőjelöltnek, de ha te ilyen szorgalmasan kampányolsz neki akkor talán még az első fordulóban is nyerhet. Hajrá Elemér!

borzimorzi 2010.03.01. 22:32:49

Na végre egy józan hang! Hálás köszönet! Pont így gondolom én is.

Mikor ezt pár éve megpróbáltam elmagyarázni egy önmaga szerint ballib, valójában leginkább csak balfék újságírónak, hogy az emberek az elhallgatások miatt sokkal több bűnténynél fognak cigány elkövetőt feltételezni, mint ahány esetben tényleg ez a helyzet, akkor az ürge ab start majd' lenyelt keresztben. Második lépésben pedig mindenféle hazugságokat kezdett rólam híresztelni. Szerencsére a számomra igazán fontos személyek közül egyet sem ismer.

Most tessék, bekövetkezett. A Jobbik minden képzeletet felülmúló és abszolút nem megérdemelt megerősödésének legfőbb oka éppenséggel ez az erőltetett ál-PC.

Csót:
b

borzimorzi 2010.03.01. 22:33:39

@borzimorzi: Fent Tapmancsnak válaszoltam.
b

==T== 2010.03.02. 07:47:53

@Proszektura: azok az általánosítások nem hazugok...

Tapmancs 2010.03.02. 08:36:06

@Proszektura: az arányok a lényegesek. Ha 10 utcai rablásból 9-et cigány követ el, és nem közlik a támadó származását, akkor az emberek a tizedikre is azt fogják hinni hogy cigány volt, teljesen logikusan. (Korábbi tapasztalatok alapján.) Ellenben ha a kilencnél ott lenne hogy cigány volt, a tizediknél pedig nem, akkor eszükbe sem jutna hogy a tizedik is cigány. Ehhez persze kéne egy kis idő míg átáll a gondolkodás, egyszerűen meg kell szokni hogy mindig megmondják ki volt az elkövető.

Nzoltan 2010.03.02. 09:13:50

@órarugógerincű felpattanó: Az a terrorcselekmény, ha hillerpifti lábtőrlőjét felgyújtod.:P

Nzoltan 2010.03.02. 09:18:17

@borzimorzi: A Jobbik megérdemli az előretörést. Azért, mert közvetlen az emberekkel tart kapcsolatot. A többi nagy párt képviselőit nem is látja a választó csak a kampányidőszakbanl, akkor is messziről.

Nzoltan 2010.03.02. 09:55:12

Az amerikaiak tényleg agyonlövik a tettest, ha nem adja meg magát és fegyver után nyúl. Az, hogy az tényleg fegyver volt-e vagy csak pipadohány, utólag nem csinálnak lelkiismereti kérdést. Legyen a bűnöző problémája. Miért nem állt meg? Egyébként helyesen, mert a szabályokkal az elkövetők is tisztában vannak, senki nem árul zsákbamacskát.
süti beállítások módosítása