Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mind én vagyunk nagyságos uram!

2010.03.29. 21:32 | Proszektura | Szólj hozzá!

Nekem annak idején nagyon tetszett a Ludas Matyi történetét feldolgozó rajzfilmben az a poén, hogy amikor a boszorkány által öt szerteszét ugráló békává elvarázsolt ispántól Döbrögi megkérdezte, és melyik vagy te szerencsétlen, a békák kórusban azt válaszolták, mind én vagyunk nagyságos uram!

Az index „Jogerősen jogsértő a Fidesz-KDNP dupla műsorideje” címmel számolt be a választási kampány újabb jogi csatározásának végeredményéről. A tudósítás szerint az OVB-hez Szigetvári Viktor, az MSZP kampányfőnöke fordult kifogással, azt reklamálva, hogy a sorsoláson külön pártként kezelték a Fideszt és a KDNP-t, külön napon biztosították számukra a megszólalás 25-25 perces lehetőségét.

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn (LB), helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) múlt csütörtöki MSZP-nek kedvező határozatát, mondván: sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét, hogy a Magyar Televízió (MTV) "dupla műsoridőt" biztosított a Fidesz-KDNP-nek a választási műsorában, külön jelölőszervezetnek tekintve a közösen országos listát állító pártokat.

Mit mondjak, végre ráfért már erre a megtépázott tekintélyű MSZP-re egy kis sikerélmény.

Azt azért nem értem, az ilyen kérdésekben járatos jogtudorok, alkotmányjogászok elméje miért csak most világosodott meg? Miért csak most döbbentek rá arra, hogy itt valami már régen nem stimmel az egyenlőség elvével?

Hiszen kereszténydemokraták a Fidesz árnyékában már jó néhány éve ezt a sokbékás poént játszhatták el. A nulla százalékos támogatottságú pártocskának külön frakciója volt, külön plusz felszólalási lehetőséggel, s na persze külön frakcióvezetői, frakcióvezető-helyettesi, bizottsági tagi, stb., zsíros javadalmazásokkal.

Nem értem továbbá, hogy más pártok miért nem fedezték fel eddig az ebben a sok békává válásban rejlő pénzlenyúlási és egyéb előnyökkel járó lehetőségeket?

De hát urak, elvtársak ez a hajó még nem is ment el! Az MSZP előtt most itt a hasonló nagy lehetőség, vagyis elgondolkodhatnak azon, miként sokszorozhatják meg ők is az utóbbi időkben ugyancsak alaposan megcsappant politikai hatalmukat. Nem is lenne olyan túl nagy feladat, hiszen eddig is voltak a párton belül mindenféle tagozatok és platformok.

Hát most váljanak a tagozatok és platformok önálló, de egymással társuló frakciószövetségekké! Legyen mondjuk a közös nevük Magyar Szocialista-Szociáldemokrata-Proletár-Paraszt szövetségi-Párt. Szerintem ez sem hangzik rosszabbul, mint a Fidesz Magyar Polgári Szövetség.-KDNP frakciószövetség.

Így aztán legalább három-négy komcsi frakcióvezetőjük és frakcióvezető-helyettesük fogja majd félév múlva egymást váltva számon kérni Orbán Viktor választási hazudozásait az adócsökkentésekről, egyebekről.

S ennek eredményeként legalább a slepp, nomenklatúra, klientúra (nem kívánt rész törlendő!) mégiscsak nagyobb létszámban maradhat a húsosfazék közelében.

Képzeljük el, amint sorra szólalnak majd fel frakcióvezetőkként egymást követően Mesterházy, Gyurcsány, Lendvai és Nyakó.

Istenem, de szép lesz! Hát még amikor majd sorra kivonulnak az ülésteremből Orbán Viktor felszólalásaikor.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr211879217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása