Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hányas melltartót viselsz?

2010.04.08. 19:56 | Proszektura | Szólj hozzá!

A volt kormányszóvivő öngyilkossága kapcsán nem volt elvárható, hogy a magyar sajtó hirtelen megváltozva és a tragédia hatására megtisztulva, valamiféle erkölcsi magaslatokba emelkedve, ne azt adja ezúttal is, ami a lényege. Azt azonban még én sem gondoltam, hogy ennyire mélyre tud süllyedni az olvasottságért folyó versenyben.

Az első, amin elképedtem a tv2 Húsvét vasárnapi műsorfolyamában feltűnő Sztárpár-show volt, amelyiknek a napközben többször is bemutatott előzetes beharangozójában éppen azt a részt sikerült bevágni az ügyes szerkesztőknek, amikor Liptai Klaudia egy másik celeb hölgytől incselkedő vihorászással azt kérdezi, hogy te hányas melltartót viselsz?

Este aztán magából a műsorból kiderült, hogy nem sértettek semmilyen kegyeleti szabályt a tv2-nél, hiszen többször is kiírták adás közben a képernyőre, hogy a műsor felvételről megy.

A tv2-nél csak a kuruc.info reagálása volt visszataszítóbb az öngyilkosság kapcsán.

De most nem is erről akartam én beszámolni, hanem a hevesi heol. hu cigányellenes manipulációiról, amelyik a tőle is megszokott harsogó bulvár stílusban számolt be arról, miszerint az éber rendőrség tudomására jutott, hogy leszámolásra készült egy roma család egy másik család ellen Hatvanban. Ezért a várost a húsvéti ünnepek alatt vagy százan szinte megszállták a rendőrök.

Naná, hogy nőttön-nőtt az olvasottság, s özönlöttek az olvasói kommentek, a legenyhébbek is a cigányok kiirtását szorgalmazták.

Aztán másnap jött az újabb hír, miszerint a rendőrök egy autóban megtalálták a fegyvereket is. Ennek az írásnak azt a címet adták: „Fegyverek a kocsiban - leszámolásra készültek Hatvanban.”

Ezek után már a szerkesztőségben elérkezettnek látták az időt, hogy az esemény tanulságaival is foglalkozzanak.

Az április 6-án megjelent írás „A leszámolók rövidlátása” címet kapta. Alaposan megrótta a cigányságot úgy általában az eset kapcsán. „Tanult társaikat” pedig kiemeltebben.

 „Nehezen érthető és elfogadható rövidlátás: a mai világban miért nem érzékeli senki sem ebből a nemzetiségből, hogy a hasonló, napjainkban szempillantás alatt nyilvánossá váló, nem egyszer tovább színezett ügyekkel csakis maguknak ártanak?! Efféle alkalmak után sokan még azok közül is a velük szembenállókhoz társulnak, akik eddig viszonylag békésen megvoltak a közelükben. S akkor még nem beszéltünk azokról, akik programjukban az itteni létük jogosságát is megkérdőjelezik. S ha már a hirtelen harag vezérelte családtagokra a problémák békés rendezésében nem is lehet számítani, vajon mire várnak tanult társaik? Mikor értetik meg mindannyiukkal, hogyan cselekedjenek helyesen? Nagyon rossz lesz, ha ezt mások teszik meg helyettük.”

Az élet csattanós válaszokat adott az újságírói töprenkedésekre.

Ma ugyanis „Megtalálták az ellopott fegyverarzenál darabjait” címmel azt adták tudtunkra, hogy „a húsvét vasárnapi akció során csaknem száz rendőr tartott ellenőrzést a városban, a közvéleményben elterjedt információk szerint azért, hogy megelőzzenek egy családok közötti leszámolást. Az akció keretében délután egy hatvani férfit is igazoltattak, akinek az autója utasteréből előkerült egy 0,22-es kaliberű lőfegyver.”

A cikkből kiderül, hogy a rendőrök a ma hajnali órákban elfogtak három férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A hatvani 41 éves B. Istvánt és a 39 éves Sz. Szilárdot, valamint a kerekharaszti 38 éves M. Andrást.

Kérdésükre, miszerint Sz. Szilárd azonos-e a más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított korábbi, a történtek nyomán lemondott városi polgárőr vezetővel, dr. Juhász István megyei főkapitány személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánt válaszolni.

A szerkesztőség részéről mindenesetre ideje lenne egy újabb kis elmélkedésnek arról, hogy a magyarok részéről nehezen érthető és elfogadható rövidlátás: a mai világban miért nem érzékeli senki sem ebből a nemzetiségből, hogy a hasonló, napjainkban szempillantás alatt nyilvánossá váló, nem egyszer tovább színezett ügyekkel csakis maguknak ártanak?!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr681905460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása