Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Jobbik maszkabál

2010.04.21. 20:45 | Proszektura | 1 komment

Mint tudjuk, a Jobbik elnöke pártja kampányzáró rendezvényének eufórikus farsangi hangulatában arra tett komoly ígéretet, hogy nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és az újonnan alakuló parlament első napján Gárda-mellényben fog megjelenni.

Lényegében nem is lenne ez olyan nagy durranás, hiszen korában ezt már megtették mások is közülük az EP-ben is. Ott sem lett belőle nagyobb botrány, legfeljebb néhányan Szegedi Csanádot fizetőpincérnek vagy londinernek nézték.

Az IRM első embere viszont annyira kiakadt ezen a pártelnöki ígéreten, hogy Vona Gábor urat azon nyomban följelentette.

A feljelentés szerint Vona a fenti kijelentésével elkövette a Btk. 268. paragrafusába ütköző bűncselekményt, miszerint aki nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon törvény vagy más jogszabály, avagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntettet követ el.

"A Bajnai-kormány miniszterének utolsó szánalmas kísérlete a Vona Gábor ellen tett feljelentés, azonban a Jobbik elnöke nem futamodik meg, és az elmúlt húsz év politikusi gyakorlatával szemben betartja ígéretét" – reagált minderre Dúró Dóra, a párt szóvivője.

Szerintük a Gárda mellényét viselni nem jogsértő, ezért képtelen a vád.  Közölték azt is, hogy Vona Gábor hamis vád és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz.

Én nem tudom, tényleg mi a jó francért vannak sokan fennakadva azon, hogy Vona Gábor milyen öltözékben kíván mászkálni a parlament ódon folyosóin?

Egy demokratikus jogállamban mindenki olyan cuccban vesz részt az ország nagy felelősséget kívánó irányításában, amilyenben csak akar. Nem a ruha teszi az embert.

Úgyis olyan unalmasak ezek az ülések egyébként, úristen, hát még mire számíthatunk majd a Fidesz kétharmados győzelme esetén!

Vona egyébként azért megy majd ilyen ruhában, mert azokkal szimpatizál, akik ilyesmit hordanak.

Mit kell ezen csodálkozni?

Ha a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Szervezete is képviselőjelölteket indított volna, s netán közülük valaki a tisztelt házba úgyszintén bekerül, ő meg lehetséges, hogy tangában és necc-harisnyában óhajtana az ülésekre eljárni.

Szerintem ezzel még Semjén Zsolt is egyetértene.

Ezért azt javaslom a képviselő hölgyeknek és uraknak, hogy ne álljunk le félúton. Legyen csak a parlament a jövőben egy nagy pompázatos és látványos maszkabál színtere. Annyi sok szép érdekes, ötletes jelmez van még a világon!

Az MSZP egységesen öltözhetne a negyven rablónak, Morvai Krisztina pedig magára ölthetne például az arab mesélő Seherezádé ruháit. Hát, ha muszáj, akkor inkább ő pompázzon átlátszó muszlinban, mint Lendvai Ildikó vagy Lamperth Mónika. De róluk nehezen tudnám elképzelni azt is, hogy bármelyikük hiteles Hófehérke lehetne. Akkor már inkább azt az öregecskedő hölgyet alakíthatnák, aki szegény Hófehérkének a mérgezett almát adta.

Gyurcsány tutira jól mutatna az Otelló Jagojaként.

Vona Gábor viszont a mellénykéje mellé, az orra alá stílusosan hercig kis bajuszkát is növeszthetne

Orbán Viktor leendő jelmezére is lenne egy frappáns ötletem, csak az a baj, hogy nekünk nincsenek olyan szigeteink, ahová később – amikor ráununk – őt, nagy elődjéhez hasonlóan, meneszteni lehetne.

Főleg olyan szigetünk nincs, amelyik olyan messzire lenne, hogy onnan már később ne térhessen vissza többet.

Olyan nagy szigetünk meg pláne nincs, ahol vele együtt elférne a többi politikai maskara is.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr571941001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bebé 2010.04.25. 00:00:49

"Ha a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Szervezete is képviselőjelölteket indított volna(...)" - egyszer igazán közel álltunk hozzá. Vagy legalábbis Katinka miniszterhez gyakorta jártak. Meg Havas Henrik elvtárs oskolájában külön szakjuk volt (középiskolás fokon). Bezony!
süti beállítások módosítása