Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hóhér nyomoz

2010.05.03. 16:53 | Proszektura | 7 komment

Ki ne emlékezne Csupatira és az ő legendás kutyájára? Filmsorozat is készült róla, Kántor nyomoz címmel.

Kántor legérdekesebb esetei például többek között: a kémek által meggyilkolt határszéli erdész története, a hírhedt esztergomi képlopás tetteseinek kézre kerítése. Kántor kutyatársát pedig, akitől a szakma alapfogásait elsajátította, Lux-nak hívták. Kovács őrmester járőrmunkájának idején Kántor és Lux együtt fogtak el több bűnözőt, sőt egy embert is kimentettek a zajló Dunából.

Persze ne higgyük, hogy manapság már nincsenek hasonlóan híres rendőrkutyák, pl. tavaly olvastam a Zsaru magazinban a rendkívüli szaglással rendelkező Lupóról, aki az üzemanyagtankban a benzinbe rejtett drogot is felfedezte. Állítólag egy ízben még a lebukott bűnöző is gratulált neki ezért.

Arról viszont nem tudok, hogy a gyöngyöspatai körzeti megbízott kutyája is hasonló gratulációt kapott volna azoktól a személyektől, akikkel szemben az elmúlt hétvégén intézkedett.

A heol hírportál számolt be először arról „Harmincan egy ellen - kutyája védte meg a rendőrt” címmel, mi is történt pénteken késő este Gyöngyöspatán.

(http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/harmincan-egy-ellen-kutyaja-vedte-meg-a-rendort-302561)

A híradás szerint az éjszakai órákban a Gyöngyöspatai körzeti megbízott több telefonos bejelentést kapott, miszerint a településen egy családi ház udvarán lévő tömeg hangosan mulatozik, amely zavarja a környéken lakók nyugalmát. A rendőr a helyszínen többször is megjelenve felszólította az ott lévőket, hogy halkabban folytassák rendezvényüket. Ezután a cikk szerint körülbelül harmincan körbevették a rendőrt, a tömegből két erősen ittas személy fenyegetőzni kezdett, és egyikük kezét ütésre emelve mindketten elindultak a kmb irányába. A szolgálati kutya – amelyről időközben a rendőr leoldotta a szájkosarat-, a támadást elhárította, és ennek köszönhetően a tömeg visszahúzódott.

Az írás megjelenése után azonnal beindultak a kommentelők is. Bár a cigány vagy a roma szavak még véletlenül sem szerepeltek a tudósításban, az olvasók közül mégis mindenki azon nyomban képben volt. Na, kik azok akik harmincan támadnak egy ellen? Naná, hogy ők!

Dőltek is a hozzászólások.

„Sajnos nem lett belőlük kutya vacsora. Golyó kellett volna nem kutya harapás”- javasolta az egyik hozzászóló. A másik is hasonlóan humánus elképzelést vázolt fel:

„Megoldás: 30 fő csuklyás ember. nem rendőr autókkal és nem egyenruhákban. Kimenni és szétverni a tömeget, de padlóig. Ezt érdemli ez a mocskos csőcselék.”

„A kutyát remélem fertőtlenítették, sajnálnám ha valami rusnya fertőzést kapna a büdösektől. Dupla vacsit érdemel.”

„Kár,hogy "csak"mentőt kellett hívni hozzájuk,nem pedig a halottaskocsit!!”

A sokadik kommentelő a nagy egyetértésben cigányozó társaknak azt is elárulta, miszerint: „Rossz hír viszont,-(az indián őslakosoknak)- hogy a Magyar Gárda, hamarosan :-)) új, gyöngyösi zászlóaljjal gyarapszik, mely megnyugtatólag fog hatni, az itt ajvékoló, és a bonyolult szocializációval küzködő "családi" megmozdulásokra is.”

Akadt egy kimoderált hozzászólás is, el sem tudom képzelni, milyen szörnyűségeket tartalmazhatott…!

Aztán a heol.hu egy nap elteltével az esetről újabb információkkal is szolgált.

 Mégpedig arról számolt be, milyen büszke a megyei főkapitány a rendőrre és kutyájára. A „Hóhér védte meg a rendőr főtörzs-zászlóst a támadóktól” című írás poénja pedig az volt, hogy a körzeti megbízott kutyája a frappáns és találó Hóhér névre hallgat.

(http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/hoher-vedte-meg-a-rendor-fotorzszaszlost-a-tamadoktol-302629)

Bizony ennek a bátor jószágnak már nem olyan közönséges név jutott, mint elődjeinek. Kántor, Lux, Lupó - ugyan kérem! Ilyen nevekkel hogyan is merne bárki is harminc romát széjjelkergetni? Akik ugye ütésre emelt kézzel mennek a rendőr felé.

De Hóhér? Ő igen. Nomen est omen, mondaná a művelt francia.
Már látom is lelki szemeimmel az új tévésorozatot, Hóhér nyomoz címmel. A Jobbik támogatásával készülő, cigánytelepeken játszódó sorozatban több hasonlóan bátor kutya is szerepelhetne, hasonlóan frappáns nevekkel, mint például „Halálosztó”, vagy „Cigánypusztító”

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr861971567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

khmm... 2010.05.03. 18:24:22

Vonyítsál csak Elemér, hozzád is eljut egyszer a HÓhér.... :-))))

tothmari 2010.05.03. 20:49:55

Úgy érzed, ebben a történetben megragadtad a leglényesebb elemet, hogy mi a kutya neve? És a Hóhér elnevezés a legfelháborítóbb számodra?

khmm... 2010.05.03. 21:39:41

tothmari,

egy cigányfajvédőtől mit vársz? :-(((((

alszakall 2010.05.03. 22:53:53

Rendőrkutyának nem rossz név. Egy körzeti megbízott mellett feladata nyilván nem a nyomozás (Kántor, másik csapat) vagy a kábítószer-keresés (Lupó, szintén), hanem a rendcsinálás. Ehhez pedig sokkal jobb név mint pl. "Gumimaci"Vagy szerinted nem?

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.04. 08:18:30

És most, uraim....

rettegjünk közösen!
süti beállítások módosítása