Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Fogd meg, harapd meg!

2010.06.21. 10:01 | Proszektura | 2 komment

Mint az mti hírül adta, közéleti szereplők tiltakozó nyilatkozatot adtak ki a Fidesz elszámoltatási kampánya ellen, amely szerintük valójában a másfajta politika egzisztenciális szankcionálása.

Már megint egy tiltakozó aláírogatás.

És én miért nem írom alá, ahelyett, hogy itt fanyalognék?

Először is azért nem, mert engem nem is kért meg erre senki.

Nem vagyok elég fontos ember.

Magyarországon ugyanis aláírni egy kaszthoz tartozást jelent. Ők a felsőbbrendűek, a kiválasztottak. Akik aláírhatnak. Akiknek állandó belépőjük van a liberális úri aláíró klubba. Büszkén kihúzzák magukat, mi vagyunk az aláírók. Képzeld anyukám, én is aláírtam a Tamás Gazsival együtt! Hogy mit is? A franc emlékszik rá, igen hosszú szöveg volt.

Szóval ez az első bajom. Hogy nálunk bizonyos elitek kiváltsága az ilyen nemzetféltő, nemzetmentő aláirogatás. Mindig ugyanazok a nevek. Az embernek az az érzése, talán létezik egy biankó aláírásgyűjtemény.

 

Amit egy ilyen hozzám hasonló, átlagos aggódó is aláírhat, az legfeljebb egy Seres Mária féle populista népszavazás-kezdeményezés. Esetleg egy helyi voksolás kieszközlése arról, hogy ne épüljön pláza, vagy szociális bérlakás a szomszédunkban.

Másrészt nem írok alá azért sem, mert olvasva az eddig aláírók nevét, olyanokat is találok köztük, akikkel nem is óhajtok egy akolban kerülni. Akik szerintem a többi aláíró hitelét is lerontják.

Mert mit keres ott például ez a humoristának nevezett egyén? Aki számára a baloldaliság a baloldal pumpolását jelenti. Vagy a pártját lezüllesztő, sírba vivő Mártiriusz Gábor. Akinek fő politikai hitvallása: országomat egy viccért. Aki egykori belügyérként azt is írásba adta, hogy az ÁVH nem bántalmazott senkit. Erre még Kádár is forogni kezdett a sírjában.

Egyébként is, ezek az aláírók valójában mind ellenforradalmárok. Hiszen Orbán Viktor forradalma ellen fordultak. Márpedig én nem akarok megint ellenforradalmár lenni. Meg hazaáruló

(Bár, hogy mi a forradalom és az ellenforradalom, és mi a hazaárulás, az néha az idő múlásával változik. A történelemtanároknak nagyon oda kell figyelni.)

 

Amiben viszont feltétlenül igazat adok ezeknek az aggódóknak. Tudniillik, amikor attól félnek, hogy a politikai felelősség keveredik a büntetőjogi felelősséggel.

Szerintük ugyanis Orbánék az „elszámoltatás” fogalmában összemossák a bűncselekményért való jogi felelősségre vonást a másfajta politika egzisztenciális szankcionálásával, ami jogállamban megengedhetetlen.

 

Csakhogy ebben az igazi baj éppen az, hogy nálunk nincs jogállam sem!

Mert milyen jogállam az, ahol egy Pintér Sándor belügyminiszter lehet? S főként milyen jogállam az, ahol a bírósági szervezet, pontosan az egész igazságszolgáltatási apparátus teljesen alkalmatlan a legnagyobb súlyú, sokmilliárdos gazdasági bűnesetek elbírálására? Ahol az ilyen ügyekben abszolút természetes, hogy a különböző bírói fórumokon egymással homlokegyenest ellentétes döntések születnek, és sokszor a sztárbíráink még abban sem tudnak megegyezni, a vádlottak követtek-e el, s ha igen, milyen bűncselekményeket. (Tocsik ügy, Princz ügy, Kulcsár ügy, stb.)

Őszintén megvallva, egyébként én is joggal félnék az olyan ügyészektől például, akik felajzva lesték a másodpercmutatót, melyik pillanatban jár le Hagyó Miklós mentelmi joga.

Akiknek csak ki kell adni a parancsot: fogd meg! Harapd meg!

És ők máris teszik a dolgukat.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr42097390

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy szerény kérés 2010.06.21. 12:55:50

Nagyon tetszik, mikor két politikus egymásnak ugrik, főleg akkor, ha az egyik a jobboldal vezére, a másik pedig az eszme elárulója. Nem is tudom, hogy ilyenkor kinek szorítsak igazából. Nem szeretem a jobboldaliakat, de az árulókat még kevésbé. A jobbo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2010.06.21. 19:00:38

Gondolom szerinted Hagyó és Gyurcsány ártatlan :)

Az írásod első felével egyet értek, a másodikkal félig.

alte trottel 2010.07.01. 15:06:22

Gyaktatni csak pontosan, szépen...

Nem Moszkvában és nem Volvokat.
_NEM_ kuncemaci adta írásba, hanem egy 23-ik nulla ügyintéző és nem azt, hogy az ÁVH nem bántalmazott, hanem azt (_HELYESEN!_), hogy az ÁVH szolgálati szabályzata tiltotta az őrizetesekkel szembeni kegyetlenkedést, kínvallatást. Ahogy a CSEKA, GPU, KGB, OSS, CIA, FBI, 2-éme Bureau, MI1-2-3-n szabályzata is tiltotta és tiltja. Noch dazu, a GESTAPO szolg.szab is tiltotta. Ha az a bizonyos hülye ausztrál képviselő hülye formában tett fel egy fontos kérdést, azért sírjon az ő anyukája.

@Etniez:
Módfelett kellemetlen emlékeket ébreszt pl. egy magamfajta vénségben, ha egy országos párt valamelyik hajjakendje még a nyomozás megkezdése _ELŐTT_ meghatározza az "igazságos ítéletet".
süti beállítások módosítása