Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

De ki (mi) a fene is ez a MEÚSZ?

2010.07.03. 15:57 | Proszektura | 1 komment

A MEÚSZ, vagyis a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége, az mti-hez eljuttatott közleményében keményen tiltakozott a nemzetközi sajtószervezetek „valós tények ismerete hiányán alapuló”, a hazai médiaszabályozás tervezett változtatásait illető tiltakozása ellen, egyúttal sürgette ezeket a változtatásokat.

Ennek a tiltakozásnak a híre a hazai hírportálokat végigjárta, anélkül, hogy bárki is megkérdezte volna eközben, valójában ki, kik is azok a személyek, akik a MEÚSZ nevében eme nemzetközi visszhangot is kiváltó tiltakozást megfogalmazták?

Vagyis ténylegesen kik is alkotják ezt a MEÚSZ-t napjainkban?

Kiket képvisel ténylegesen, s milyen súlya van ennek a szervezetnek a hazai médiában?

Az internetes keresőkből mindössze annyit sikerült megtudni, hogy a MEUSZ 2002 márciusában Hollós János újságíró elnökletével alakult. Az akkori elnökség tagjai Kondor Katalin, a Magyar Rádió akkori elnöke, Mendreczky Károly akkori MTV-elnök, Pekár István, a Duna TV egykori elnöke, Siklósi Beatrix, a Magyar Televízió és Sediánszky János, a Magyar Rádió egykori munkatársa, valamint Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője voltak.

Próbáltam az interneten rákeresni, mi a helyzet jelenleg a MEÚSZ tájékán. Most kik a vezetői, kik alkotják az elnökséget, stb. Hogyan férnek meg például egymással a mindenhonnak kirúgott Kondor Katalin és az általa már 2005-ben árulónak nevezett Hollós János?  Az is módfelett érdekelt volna, hány tagja van ennek a Fidesz legújabb média-elképzelései mellett oly bátran kiálló, és a nemzetközi újságírószervekkel is oly elszántan konfrontálódó szervezetnek.

Ám semmilyen információt nem találtam erre nézve. Mintha csak valami titokzatos szabadkőműves társulásról lenne szó, amelynek tagjai, mint afféle templomos lovagok, ritualizált beavatási szertartáson keresztül ismerhetik meg csupán a szabadkőművességhez kapcsolódó szimbólumrendszerek mélyebb jelentését. Az egyszerű földi halandók számára viszont mindez hétpecsétes titkot képez.

Ami tény viszont, hogy ez a titokzatos MEÚSZ általában mindig akkor szólalt meg eddig, amikor a komcsi diktatúra súlyosan veszélyeztette a sajtószabadságot.

2002-ben például az ellen tiltakozott az akkor még frissen kinevezett (megválasztott? önjelölt?) MEÚSZ elnöksége, hogy a nyári szabadság látszatát keltve politikai tisztogatások történtek a magyar televízióban.

Ahogy akkor fogalmaztak, a diktatúrát megszégyenítő módszerrel a jogszerűség látszatát keltve küldték szabadságra Horváth Szilárdot, az MTV A Hét című műsorának főszerkesztőjét, azzal az egyértelmű szándékkal, hogy a kormányzó pártok újabb műsort vegyenek politikai szárnyaik alá. A főszerkesztő szabadsága alatt Császár Nagy Lászlót bízta meg a hírigazgató a műsor felelős szerkesztői teendőinek ellátásával. Szintén szabadsága alatt váratlanul Halász Zsuzsannát, A Hét műsorvezetőjét is egyértelmű politikai okból vették le képernyőről és helyette Krizsó Szilviát láthatják a nézők.

Ismerős ugye a képlet? Most viszont állítólag éppen Halász fogja váltja Krizsót.

De természetesen nem ez a tervbe vett személycsere váltotta ki a MEÚSZ frisskeltű tiltakozását, hiszen most mindez nem valamiféle alantas politikai okokból, és nem is a diktatúrát megszégyenítő módszerrel, hanem a nép forradalmi akaratából történik.

Éljen Orbán Viktor, éljen a nemzeti együttműködési nyilatkozat!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr382127283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.07.04. 17:45:22

Aki nincs velünk, az ellenünk van.

Minden szentnek maga felé hajlik a keze.

Az a gyanús, ami nem gyanús. A fene se érti ezt.

A nemzetközi helyzet közben egyre fokozódik, és a Sajó is kiöntött.

Éljen Ártunk és Ormányunk, és Szeretett Viktor Kedves Nagy Vezérünk, a Vezénylő Tábornok Elvtárs Pajtás!

(több faszság nem jut eszembe)
süti beállítások módosítása