Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vicc, de ölég savanyú

2010.07.19. 17:20 | Proszektura | 3 komment

Olvasom az indexben, hogy a szlovák parlamentből nemrég kiesett Magyar Koalíció Pártja tisztségviselője nyílt levélben fejezte ki felháborodását az Obecné Noviny nevű lapban július 13-án megjelent vicc miatt

Az Obecné noviny – Önkormányzati újság - nevű sajtótermék, amelyik az impresszuma szerint a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása lapja, július 13-án megjelent számában, az "S úsmevom", vagyis a mosoly-rovatban leközölt alábbi tréfás történetecske háborította fel Őry Pétert, az MKP alelnökét:

A haldokló öreg apa ágyához hívatja fiát, és azt mondja: Fiam, ha most lehetséges a kettős állampolgárság, akkor most intézd el nekem a magyart. A Fiú megkérdezi: Apám, mire lesz az önnek jó? - Hogy ha meghalok, egy magyarral kevesebb lesz!

"A közzétett szöveg felháborító, etikátlan és intoleráns Szlovákia minden magyar nemzetiségű polgára és minden demokratikusan gondolkodó polgára számára" – közli Őry a levélben.

Az MKP politikusa egyszersmind bocsánatkérésre, és személyi konzekvenciák levonására szólította fel a lapot.  

Őry Péter a koncentrációs táborok áldozataival példálózott, akikkel "hasonló módon viccelődtek a táborőrök: a jó zsidó a halott zsidó".

 

Szerintem nem kéne ilyen álszent, farizeus módon reagálni a tót atyafiak részéről megnyilvánuló, ilyetén, nem vitásan alacsony színvonalú ökörködésekre. 

Az viszont valóban felháborító, etikátlan és intoleráns, amikor Őry úr a koncentrációs táborokra és azok foglyaira asszociálva egy üzemi lapban megjelenő, meglehetősen lapos viccben megnyilvánuló csipkelődő sértegetést, a holokauszt szörnyű tragédiájához mér.

Ezért úgy vélem, ezek után Őry úrnak is el kéne gondolkodnia a bocsánatkérésen és a személyes konzekvenciák levonásán.

 

Érdekes, azon mindeddig nem háborgott Őry és az MKP, hogy a Hlinka Gárda jelképe látható Szvatopluk nagymorva fejedelem lovasszobrán, amelyet június elején avatott fel Robert Fico a pozsonyi vár udvarán.

A viccel kapcsolatos túldimenzionált álságos műfelháborodás kapcsán egyébként Novák Előd minapi azon kijelentése is eszembe jutott, amit a mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatban tett. Nem kedvelem Novák Elődöt, nem is tisztem őt megvédeni, de ebben a dologban neki adtam igazat. Ő csak egy olcsó viccecskét sütött el a t. Házban, és momentán senkit nem akart fellógatni. Korábban Kuncze Gábor „Mártiriuszos” beköpése sem volt humorosabb.

 

Mindesetre tanulságos mindezt az MKP-s műfelháborodást látni akár csak annak fényében is például, ahogyan a magyarok vélekednek Szlovákiáról, miszerint ez az ország, mint olyan, tulajdonképpen nem is létezik.

 

Nekem a szlovákiai haldokló öreg magyarral kapcsolatos élczről ezért inkább egy székely vicc jutott volna az eszembe:

A székely fiú vacsora közben így szól az anyjához.

- Idösanyám, nem elég savanyú ez a káposzta.

- De fiam! Hát ez mákos tészta.

- Ja! Annak ölég savanyú.

Szóval vicc volt az Őry uram, ami az Obecné Noviny nevű lapban megjelent, semmi több, még ha viccnek ölég savanyú is.

Amit Őry és az MKP művel, az viszont hisztéria- és gyűlöletkeltés.

Nem vicc.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr532161581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.19. 19:52:01

Egész normális poszt...

"Korábban Kuncze Gábor „Mártiriuszos” beköpése sem volt humorosabb."
Ne vegyük egy kalap alá a kettőt, "Mártíriuszt" épp Kunczéék verték félholtra. Nem mindegy, hogy Cuslág vagy Rudolf Höss mond holokausztviccet...

alte trottel 2010.07.28. 00:14:49

@TaTa86.:
Nem sül ki a szemed? Nem ég az orcád?
Ilyen súlyos bűncselekményről volt _KONKRÉT, HATÁROZOTT_ értesülésed és mostanáig hallgattál?
Ez bűnpártolás vazze! Megérdemled a börtönt te is!
Legalább most legyen annyi vér a pucádban, hogy megteszed a följelentést (amúgy a töredelmes bűnbánat enyhítő körülmény)!
Szóval a Kuncze és bandája félholtra verték szegény Mártírt. Ne titkolózz, ne sumákolj, sorold a többi tettest is! Tehát a Kuncze és még kik? És puszta kézzel, vagy használtak valami eszközt is?
És újfent kérdem, eddig miért lapultál, mint excrementum a fűben?
süti beállítások módosítása