Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Tényleg megőrült Mel Gibson?

2010.08.08. 16:44 | Proszektura | 3 komment

Először arra gondoltam, legyen eszmefuttatásom címe az, hogy: Uborkaszezon. Aztán visszakoztam. Még, hogy uborkaszezon! Ki a franc olvas el egy olyan írást, amelyiknek ez lenne a címe.

Nem. Ide valami blikkfangos cím kell. Az olvasókért (hirdetőkért) folytatott mind élesebb versenyben olyan címadásra van szükség, ami a mai internetező diszlexiás korosztályt is lépre tudja csalni.

Nem csoda, hogy a sajtó egyre jobban kezd begőzölni, bevadulni.

Íme csak néhány legfrissebb cím a Hírstarton éppen most láthatók közül.

A Pénzcentrum. hu kitart a jó öreg hagyományok mellett, amikor még mindig a reklámok azon alapigazságának a híve, miszerint a pucér nők már önmagukban elegendőek – főleg a férfiolvasók – lépre csalására.

Írásuknak a címe tehát: „Fülledt erotika, meztelen lányok, keserű igazság.”

A cikkben azonban már nem, hogy fülledt, de még csak egy kis szimpla erotikát sem találunk, ruhátlan hölgyekről már nem is beszélve. Ehelyett a híradás mindössze azon kesereg, hogy ötmillió dollár feletti veszteséggel zárta 2010 második negyedévét az eladás alatt álló Playboy Enterprises. Ami viszont a nyavalyát sem érdekli, ez legyen az ő bajuk.

A Heti Válasz újabban szintúgy egyre rámenősebb bulvártempójával próbál olvasókat fogni.

A címbeli kérdésük így hangzik: „Bedurvult a Jobbik politikusa: ürülékkel kenték be a TV” munkatársait?”

Akit ez a szarság mégsem vonzana eléggé, azzal megpróbálnak a romakérdésben összekacsintani az egy húron pendülők cinkosságával. (Általános újságírói tapasztalat ugyanis, hogy a cigány szó újabban sokkal jobban vonzza az olvasókat, mint holmi pőre hölgyek emlegetése.)

A Heti Válasz tehát arról ír, hogy „Rendőrt gázolt: deportálják az ellenszegülő cigányokat.”

Ám, ha írásának részleteire rákattintunk, rájövünk, hogy mindez persze nem hazai, hanem Franciaországi hír. Vagyis rossz ugye, aki rosszra gondol. Egyébként pedig fiamnak mondom, menyem is értsen belőle. Hátha minálunk is eljöhet ez az aranykori állapot.

A hír tv és az ATV egymással vetélkedve törekszik az alsóörsi rendőrgyilkosság még homályos foltjainak kihasználására is. (Lenyúlva a kuruc.info és egyéb hírportálok értesüléseit.)

„Szabadlábon van az alsóörsi rendőrgyilkos?” – tette fel a horrorisztikus kérdést a hír TV.

Kit ne vetné rá magát kíváncsian egy ilyen közlésre, még ha csak feltételes módban is fogalmazzák azt meg?

A hír TV a Blikkre hivatkozva cikkében azt fejtegette, miszerint „a lap úgy tudja, az öngyilkosságnak is volt egy fültanúja egy arra járó vadász két lövést hallott, ami megkérdőjelezheti, hogy valóban öngyilkosság történt. A helyiek attól tartanak, hogy az igazi gyilkos még szabadon van.”

Az ATV viszont már a címében is tovább ment ennél is: „Kétszer lőtte fejbe magát az alsóörsi gyilkos? Egyre több a kérdés.”

Az említett médiumok fals címeikkel olyasmit sugallnak, amit senki sem állított. A vadász nem azt mondta, hogy két fejlövést látott, hanem, hogy két lövést hallott. Ami ugye nagy különbség.

Nekem módfelett megtetszett a Nők Lapja Cafe ama címadása is, miszerint „Pszichiáterek vizsgálják az őrült Mel Gibsont.”

Természetesen szó sem esik arról, hogy Mel Gibson valóban őrült lenne. Csak arról számolnak be, hogy a sztár időnként megverte a feleségét. Vagyis a magyar átlagolvasó mércéje szerint nagyon is normálisnak számít.

Az Ötvenentúl.hu ugyancsak sokkoló címével próbál palimadarakat fogni. „Keveset alszol? Megállhat a szíved.” – ígéri fenyegetően.

Mit is lehetne még ehhez hozzátenni?

Hülyeségeket olvasol? Megállhat a szíved.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr802207588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

american 2010.09.19. 13:47:15

Americában a sajtó már nagyon rég ezt nyomja hogy a magyarok milyen nagyon nagy faji előitéletel rendelkeznek és készek segíteni a romáknak.Én is támogatom őket van hozzá anyagi hátterem és mivel sokat járom a világot további támogatók is lesznek.

american 2010.09.19. 13:49:54

A romáknak nem kel félni nagyon sok segítségük lessz americából is!
süti beállítások módosítása