Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szent Bal

2010.10.18. 15:19 | Proszektura | 9 komment

Mostanában, hogy a haza üdvéért tenni szándékozó felelős állampolgárként éjjel nappal a készülő új alkotmányunk, elnézést: Alkotmányunk, sőt ALKOTMÁNYUNK leendő passzusain agyalok, jóformán elsikkadtam azon események felett, miszerint Ivády Gábor urat majdnem kizárták az LMP-ből.

Csak hát először is jogos a kérdés, Ivády Gábor lett-e LMP-s, avagy az LMP lett Ivádys?  Mert, hogy senki sem gondolhatja komolyan, hogy Ivády Gábor a polgármester választáson azért győzte le Fideszes ellenfelét Ivádon, mert az LMP színeiben indult. Az ivádiak szerintem azt sem tudták, az LMP-t eszik-e vagy isszák. Esetleg összekeverték a LEMP-el. Sokkal inkább helyeselhető hát az a megfogalmazás, hogy Ivádon az LMP indult Ivády színeiben.

Vagyis nem az LMP-nek van polgármestere, hanem a polgármesternek van LMP-je. Vagyis egyáltalán, az LMP zárhatja ki Ivádyt, vagy Ivády az LMP-t?

 

Az index hírében mindenesetre most azt olvasom, hogy a pártban leginkább azt vették tőle zokon, hogy a hozzá került 495 ezer forint nem került be a pártkasszában, s többen úgy értelmezték a helyzetet, hogy magánkiadásait fedezte abból.

Az írásból egyébként az is kiderül, miszerint az index úgy tudja, hogy egy, korábban MDF-es hátterűként elkönyvelt vállalkozás ajánlott fel 495 ezer forintot Ivádynak, hogy az összeg fejében – elvileg legalábbis – marketing-tanácsadást végezzen.

Vagyis, ha jól értem, az LMP-ben nem azon háborogtak, hogy Ivády milyen sajátos indokkal, milyen hátterű vállalkozástól vett át pénzt, hanem azon, hogy mit tett, vagy mit nem tett azzal.

Elvileg legalább is.

Úgy gondolom, az LMP mindezzel éppen ezzel bizonyította (ismét), hogy az ő házuk táján sem lehet más ez a politikának nevezett álszent hazugsághalmaz.

Ezért hát inkább hagyjuk Ivádyt, meg az LMP-t, s térjünk vissza az új alkotmányhoz. Ami úgy kellett már a magyar embernek, mint egy falat kenyér.

Orbán Viktor pedig bizonyítani igyekezvén, hogy ő egy nagyon, de nagyon demokratikus vezető, olyan alkotmányt akar a nemzeti együttműködés szellemében, amelyikhez mindenki hozzászólhat a nép gyermekei közül.

Kicsit stiches ugyan ez a hozzászólási lehetőség, hiszen amíg nem látunk valamiféle tervezetet, addig elég nehéz érdemi észrevételeket javaslatokat tenni.

De ne fanyalogjunk már megint valamiféle fülke-ellenforradalmár szocik módjára, hanem próbáljunk a lényegre koncentrálni.

 

Mi legyen ebben az új alkotmányban?

Úgy vélem, ez valamivel azért hosszabb szöveg kell legyen, mint amennyi egy söralátéten elfér.

A minap, holmi Duna tévés filmsorozatokról szóló index cikk kapcsán, beleolvastam a Megafilm Kft. honlapjának bemutatkozó szövegébe. Ez olyannyira frappáns, hogy az alkotmány praeambulumába is egy az egyben átvehető lenne. Sőt, akár Orbán Viktor is mondhatta volna. Csak a Megafilm Kft.-t Magyar néppel kéne behelyettesíteni.

 

A Megafilm Kft.-t eddigi tevékenysége, valamint a jövőbeni tervek méltán jogosítják fel arra, hogy magáévá tegye Károlyi Béla Szállóigévé vált mondását, melyet egy törött lábú amerikai tornászlánynak suttogott a fülébe, a mindent eldöntő ugrás előtt: You can do it ! Igen, hisszük, hogy mi is meg tudjuk csinálni!!!”

 

Szóval, ha ugrani kell, legyünk mi is törött lábú amerikai tornászlányok.

Az teljesen rendjén való továbbá, hogy az alkotmányunkban szó essen a gyökerekről, vagyis a keresztényiségről, a Szent Koronáról, Szent Istvánról, ilyesmikről is.

De, ha már Szent István belekerül, akkor Puskás Öcsit sem szabadna kihagyni. Egyiküknek Szent Jobbja volt, a másiknak Szent Bal.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr1002381181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szent Bal 2010.10.18. 16:21:02

Mi legyen ebben az új alkotmányban? Úgy vélem, ez valamivel azért hosszabb szöveg kell legyen, mint amennyi egy söralátéten elfér.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.18. 16:30:21

De, pontosan ezzel lehet más a politikai,hogy az ilyen dolgokat nem elhallgatjuk, szőnyeg alá söpörjük, hanem tisztességesen megpróbáljuk elrendezni.

A "nem lehet más a politika" szöveg meglehetősen uncsi és defetista. Ha nem akarjuk, tényleg nem lesz más és akkor megint neked lesz az igazad. Ez a szlogen nem azt jelenti, hogy itt valamiféle különleges emberek vannak, akik hibátlanok és bűntelenek örök időkre. De, ilyenek előfordulhatnak, a kérdés, hogy hogy leszenk ezek megoldva.

Otthonka.Okoska · http://otthonokosan.blog.hu 2010.10.18. 17:03:15

Szerencsétlenek, fél millión megy a huzavona. Az Mszp rosszabb napjaiban ez volt a morzsa, aminek senki nem nézet utána...

drumhead 2010.10.18. 17:22:36

Koppány is legyen benne.

stratez 2010.10.18. 17:43:30

És Dudzsák bal lába az neked smafu?

Klikker · http://annodomini.blog.hu/ 2010.10.18. 17:47:28

"Az teljesen rendjén való továbbá, hogy az alkotmányunkban szó essen a gyökerekről"

Na, ebbe a kategóriába fel tudnék sorolni pár politikust :)

bass.gitár 2010.10.18. 18:04:08

Álmos is legyen benne! És a madár!

georg 48 2010.10.18. 18:14:27

Esküszöm , nem vagyok nacionalista, de miért baj, ha egy kis nemzeti öntudatot próbálnak belepréselni a magyar emberbe?
Nem ismerem pl. az amerikai alkotmányt, de próbálná valaki megkérdőjelezni mondjuk Wahingtont, vagy Lincoln-t. Szerintem élve megnyúznák!
Igenis, vegyék bele! Nagyon fáj valakinek? Szégyellje magát!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.18. 18:17:06

khm, khm. ezzel már egy kicsit elkéstél, Schmitt Pál kb. két és fél hónappal megelőzött:

"Az új alkotmány kapcsán Schmitt hozzátette: javasolni fogja, hogy az alaptörvény előszava tartalmazza a Szent Koronát, a kereszténységet, az alaptörvény szövege pedig foglalkozzon a köztársasági elnök szívéhez oly közel álló sporttal."

hirszerzo.hu/belfold/161551_schmitt_pal_sportot_es_szent_koronat_az_alk

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2010.10.18. 18:41:52

@georg48: bántás nélkül hadd jegyezzem meg, itt azért van némi zűrzavar.. Miért az alkotmányból kéne öntudatot merítenie a magyar embernek? Egyáltalán: találkoztál te már vkivel, aki az alkotmányt böngészgette elmélyült figyelemmel?? Vagy te már tudsz vmit, hogy ez kötelező lesz??
Az amerikai alkotmányban viszont nincs benne se Washington, se Lincoln. Egyszerű okokból. Ugyanis amikor fogalmazták, Washington még élő ember volt, Lincoln viszont meg sem született. Ez azonban senki számára nem jelenti azt (legalábbis OTT nem), hogy bárki kétségbe akarná vonni((???) őket. Mint ahogy, ha szt. István véletlenül nem kerül bele a magyarba, az sem azt fogja azt jelenteni, hogy bárki kétségbe vonja őt.
süti beállítások módosítása