Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vakpali vakpali

2010.10.27. 20:46 | Proszektura | Szólj hozzá!

Naponta hallom, amint Orbán Viktor miniszterelnök úr bejelenti, miszerint „példátlan katasztrófa sújtott le Magyarországra. Egy térség veszítette el életlehetőségét”

Már csak azt nem teszi hozzá, hogy a csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van.

Természetesen Orbán Viktor drámai hangú szövegében a példátlan katasztrófa felemlegetésével nem a Fidesz kétharmados győzelmére célzott, az elveszített életlehetőségű térség alatt pedig nem Magyarországot értette.

Ő a vörösiszap pusztításairól és az annak kapcsán szükséges összefogásról beszélt.

De vajon mit mondanának Orbánék arra a mai hírre, amely szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője közös nyilvános levélben fordult Schmitt Pál köztársasági elnökhöz a Fidesz kedden bejelentett lépései miatt.

Ezt hogyan kommentálnák?

Orbán és köre nem hiszem, hogy nagyon megrémültek volna ettől a közös nyilvános levéltől.

Már látom magam előtt a reakcióikat.

Scmitt Pál nem bolondult meg, nagyon jól tudja, hogy ő csupán egy pünkösdi köztársasági elnök. Nagyon jól tudja, kiknek a kegyelméből került ebbe a magas tisztségbe. S nem fog a saját fészkébe piszkítani.

Vagyis a szocik és Schifferék majd kapnak tőle valami kamu rizsát arról, hogy a felvetéseiket, kritikai észrevételeiket köszöni, a szükséges intézkedéseket alapos megfontolás után fogja megtenni, természetesen a nemzeti együttműködés szellemében. Addig is szíves türelmüket kéri.

De tételezzük fel, hogy az elnök hirtelen mégis meghülyült és önjáróvá válik. Vagyis szembehelyezkedik Orbán Viktor akaratával.

Ebben az esetben számíthat arra, hogy Szijjártó Péter még aznap magához rendeli és közli vele, hogy az alkotmányt és a honvédelmi törvényt azonnali hatállyal olyaténképpen módosították, amely szerint a mindenkori köztársasági elnök a továbbiakban zupás őrmesterként ténykedik, mint Hende Csaba miniszter úr tisztiszolgája.

Reggelenként pedig fogmosás azt kell énekelnie a laktanya udvarán vigyázzmenetben, miszerint vakpali, vakpali mindent lát, szemüvegen át, kutya valagát.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr822403769

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vakpali, vakpali 2010.10.30. 20:36:14

Naponta hallom, amint Orbán Viktor miniszterelnök úr bejelenti, miszerint „példátlan katasztrófa sújtott le Magyarországra. Egy térség veszítette el életlehetőségét”

Trackback: Egység, kétség, háromság. 2010.10.28. 10:21:39

Bugyuta szóviccel élve, kétséges egység, amit most a hatalmi ágak háromságából a Fidesz összekalapál magának. A törvényhozói, végrehajtói és bírói funkciókat nem azért tárolják külön a fejlett demokráciában, mert még buták és nem találták fel a kétharm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása