Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Honatyák humora

2010.12.02. 15:45 | Proszektura | 1 komment

A régi szép időkben, amikor doktor Torgyán olyan poénokkal örvendeztetett meg minket, mint például, hogy nem szabad összetéveszteni a Gizikét a gőzekével, még arra gondoltam, ezt már nehéz lesz felülmúlni.

Tőle magától tudjuk azt is, hogy az FkGP-ről az volt a véleménye, hogy az nélküle olyan, mint a vőlegény megfelelő szerszám nélkül.

Emlékezetes az is, amikor egyszer egy kolbászfesztiválon Orbán Viktorral kapcsolatban kijelentette. „Ő kiváló böllér tulajdonságokkal rendelkezik, nagy vesztesége a böllér társadalomnak, hogy végül nem ez lett a szakmája.”

Nem is gondoltam egyébként, hogy mostanában majd igen csak aktuális lehet ezen bonmot igazságán elgondolkodni.

Az sem volt persze semmi, amikor a patakvérről szónokolt. Bár igazából nem is tudom eldönteni, azt humornak szánta-e. Lehet, hogy ő sem tudta.

Torgyán persze mondott olyasmiket is, még 1996 tavaszán, miszerint ál-liberális undorító férgek és dögkeselyűk lepték el hazánkat, miközben a tömeg folyamatosan azt skandálta, vesszen Horn! Vesszen Horn!

Torgyán később aztán eltávozott a buzerába, utána egy liberális humorzsák jött, Kuncze Gábor. (Ne feledjük persze Horn pubizását, meg Orbánt és az ő dakotáit sem.)

Kuncze is nagy nevettető volt ám. Az ő nevéhez fűződik az évszázad vicce, amikor belügyminisztersége alatt olyan igazolást adtak ki, amely szerint az „ÁVH vizsgálati osztályán 1950 és 1952 között nem volt megengedett a gyanúsítottak bántalmazása.” A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy ezt nem ő személyesen igazolta, hanem fő személyzetise Császárné.

Az is vicces volt a részéről, amikor a rosszkedvű honfitársainak ciántablettát osztogatott volna, jussanak már túl a problémáikon.

Az igazi nagy poénja azonban az volt, amikor, durva rendőri bántalmazása kapcsán Révész Máriuszt Mártiriusznak nevezte.

Most az ifjú honatya, Novák Előd, akinek  papírja van róla, hogy semmi köze a kuruc.info-hoz, s akit ismerősei körében állítólag csak Emőkének becéznek, még az említett nagy nevettető elődein is túltett minapi felszólalásában.

Az index kultúra rovatában (?) a Jobbik gyűlésről beszámoló cím is már sokatmondó, miszerint Alföldinek a szerencse sem mer hátat fordítani.

Erre a humoros poénra az azt elsütő Novák úr alighanem az Ötlet Börze honlapján akadhatott rá, ahol annak eredetije így hangzik.

„Miért boldogok a melegek? Mert a szerencse nem mer nekik hátat fordítani.”

http://otletborzeclubb.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=878423

Állítólag a jelenlévő Jobbik hívek többsége először nem értette, mi is a poén ebben a hátat fordításban. Ők csak a börtönzuhanyozóbeli szappanos humort ismerték.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr652488661

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az A8-megmaradás törvénye 2010.12.06. 17:02:07

A Költségvetési Tanácstól elvett pénzeken összekaptak a romaszervezetek (Index.hu)." (...) A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, a Lungo Drom-elnök Farkas Flórián berágott a MACIKÁ-s, szintén fideszes Varga József képviselőre, és magána...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2010.12.02. 21:23:48

Cigány Szaddam keleti despotizmust vezetett be. Minden jogágat az uralma alá hajtott. A médiatörvény ámokfutása csak egy lépés. Nem tudni, hogy mi várható. A helyzet csak egyre borzalmasabb lehet.
Készül a pártalkotmány -az lenne a legegyszerűbb, ha visszaállítanák az 1949-es Alkotmányt egy az egyben-, szétverték Alkotmánybíróságot, bitorolják az Állami Számvevőszéket, a Legfőbb Ügyész -csak lesz- és a Köztársasági Elnök bábfigura, magántulajdont államosítanak, visszamenőleges törvényhozás van stb..
Visszatért 1917-1919-1947, a bolsevizmus újraéledt.
Egyetlen egy kiút van, a kivándorlás. Soha nem hallottam annyi embertől azt, hogy innen menekülni -szinte kizárólag olyanoktól, akiknek jó állása van, akik ált. 400-600.000 bruttót keresnek-. Tehát itt már nem csak a munkanélküliségtől meneküln(én)ek az emberek, hanem a kiszámíthatatlanságtól, a jogbiztonság teljes hiányától és a diktatúrától.
Ha ezek a magas hozzáadott értéket teremtő értelmiségiek elkezdenek kivonulni, ha a nyugati cégek, befektetők kivonják a működőtőkét és befektetéseiket, akkor erre az országra halál vár.
Nekem meggyőződésem, hogy a magyar alkalmatlan az államiságra. Mi egy esetben tudtunk volna Európához tartozni -most a "nemzet" többségét adó tömegekre értve-, ha sikerül II. József elnémetesítési terve.
A magyar függetlenség ugyanolyan bohóckodás, mint a csecsen, zulu stb. függetlenség. Jól működő államot csak kultúrnépek tudnak létrehozni, a magyar pedig nem kultúrnép.
süti beállítások módosítása