Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szellem a palackból

2011.01.07. 10:27 | Proszektura | 56 komment

Olvasgatom a mai magyar sajtót, mit is ír, hogyan is számol be arról a nagyszerű történelmi eseményről, miszerint az év első felében Magyarország adja az EU soros elnökségét.

A Népszabadság fura hasonlatot engedett meg magának.

„Ahelyett, hogy udvariasan megtapsolt díszvendégek lennénk egy tiszteletünkre rendezett gálaesten, szakadt, piszkos ruhában, borostásan, kócosan, izzadságszagúan jelenünk meg, és mindenki fintorog.”

A Magyar Nemzet viszont címében Orbánt idézi. „Európa nem színes víziókat és mesés utópiát vár tőlünk.”

A Népszava az eseményről történt beszámolója zárásaként Jan Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke azon kijelentéseit találta fontosnak kiemelni, amelyekben hazánkat úgy jellemezte: „ Az EU kertjébe került magyar kecskebak.”

(Talán Slotát az boríthatta ki ennyire, hogy Orbán Viktor a ceremónia alkalmából úgy fogalmazott, hogy „Egy ezeréves ország lett ma az unió soros elnöke.”)

Az indexen a tudósítás: „Előcsalogathatjuk Európa szellemét, mondta a kormányfő az EU-s elnökség átadásán” – alcímmel jelent meg. Az index idézi Orbánnak azt a kijelentését, amely szerint „csodát nem tud tenni a magyar elnökség, de képes lehet megdörzsölni a palackot, hogy ismét előbújjon a szellem, amit úgy hívnak: Európa megújulása.”

 

Kicsit aggódom, ebben a szellem témában nehogy mellé fogjon a mi miniszterelnökünk.

Mert a végén még addig-addig dörzsölgeti azt a kisüsti pálinkás butykost – mert hát stílszerűen mi más is lehet az a bizonyos palack Magyar-honban? -– hogy abból majd előbújik ugyan valamiféle szellem, de az nem Európa megújulásáé lesz, hanem egy másik, egy gonosz dzsinn, amelyiket úgy hívnak, hogy a diktatúra szelleme.

De, ha nem is történik ilyen malőr, Orbán Viktornak akkor sem lesz könnyű dolga. Nem tudom, rájött-e már, hogy Európában nincsen kétharmadja, s José Manuel Barroso sem egy Schmitt Pál.

Érdekes ez a világ egyébként. Nem képesek felfogni, hiába magyarázza el nekik Szijjártó Péter újra meg újra, hogy nem kifogásolható, hogy a médiatanács csak Fideszes delegáltakból áll. Egész Európa és Amerika nehéz felfogására jellemző, hogy nem képesek megérteni, nem a Fidesz delegált oda tagokat, hanem a parlament. Ez a demokrácia. Szép is lenne, ha ebbe Orbán csak úgy beleszólhatna. Arról már nem a Fidesz tehet, hogy a parlament viszont valami okból mániákusan ragaszkodik ahhoz, hogy ezek a tagok csakis és kizárólag Fidesz emberek lehetnek.

Azt sem értik meg, hogy a kétszázmilliós bírságolási lehetőség nem azt jelenti, hogy a bírságot ki is szabják. A kritikák idő előttiek.

A közismert angol közmondást is idézik, miszerint the proof of the pudding is in the eating. Vagyis a puding próbája az evés.

Csak nem tudom, a közmondás melyik olvasatára gondolnak. A szakács szemszögéből nézik e a dolgokat, vagy a pudingéból.

Ugyanis nagyon nem mindegy.

· 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr172566926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Heuréka! Adó kedvezmény= lex Orbán! 2011.01.07. 14:28:44

Kövezzetek meg, nevessetek ki, de most esett le kinek is kedvezmény, a családi adóelőleg kedvezmény!Költségvetési intézmény középvezetőjeként több tíz ember ügyeit intézem, így hát elért a -Magyar Állam Kincstár jóvoltából- szűk határidős adójóváírásos...

Trackback: Vége van a jogállamnak? 2011.01.07. 13:46:05

Szerző:  Ténytár Mostanában elég sokat hallhatunk, olvashatunk arról, hogy a friss törvényi változások nyomán már a jogálla

Trackback: Hivatalosan is átvette Magyarország az EU-elnökséget 2011.01.07. 12:33:02

Az Országház kupolacsarnokában csütörtökön kora este rendezett ceremónián hivatalosan is átvette az Európai Unió soros elnökségét Magyarország. Yves Leterme belga kormányfő beszédében kijelentette: bizakodva adja át a stafétát. Orbán Viktor pedig arról be…

Trackback: Orbán-cikk a Financial Times-ban 2011.01.07. 12:25:05

A gazdaságpolitikát nevezte Orbán Viktor a magyar EU-elnökség legfontosabb pontjának a Financial Times brit gazdasági lapba írt véleménycikkében. Orbán szerint ettől még a magyar médiatörvényt érő bírálatok sem tudják eltéríteni; se Magyarország, se más e…

Trackback: A médiatörvény csak gumicsont? 2011.01.07. 12:06:50

Újabb rejtett akna bukkant fel a médiaszabályozásban. Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság fideszes Médiatanácsának fideszes tagja egy mai háttérműsorban megpedzette, hogy a tekintetes hivatal júliusban fogja eldönteni, kell-e, s ha ig...

Trackback: Az érv 2011.01.07. 12:00:11

A TTL Klub nevű tévécsatornát büntetnék amiatt, mert legújabb műsorában, az "Ezek tiszta hülyék" című vetélkedőben közvetlen életveszélynek teszik ki a versenyzőket.- Egy olyan elem sincs a műsorunkban, amely ne lenne megtalálható más tévék v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

room_101 2011.01.07. 12:08:23

Annyi történt, hogy a fidesz már első kormányzása idején is részben bukását okozó nagy arcától nem látott előre. így ezen a nagy arcán fog landolni rövidesen, és mindaddig, míg szerényebb nem lesz.
a kétharmad ugyanis sokmindenre jó, de nem érvényes külföldön, és nem mentesít a matematika meg a fizika, és egyéb természeti törvények szabályai alól.
Szomorú, hogy a pofáraeséskor felszálló por sem térít észre.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.07. 12:10:56

a Kádár Rendszer 1985től lévő évei ezerszer jobbak voltak, mint most ez a személyi kultusszal egybekötött Diktatúra építés.!!!!!!
A Bizonytalanság félelem, megfélemlítés FORRADALMAT OKOZ !!!!!!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.07. 12:13:49

Elég volt már ennyi, köszönjük törpeforradalmárok!

Visszavesszük a túlzott felhatalmazást, nem tudtok élni vele!

Orbány Gyurcsány takarodj!

Nelson Muntz (törölt) 2011.01.07. 12:16:41

"nem kifogásolható, hogy a médiatanács csak Fideszes delegáltakból áll"

de kifogasolhato es kifogasoljak is.
sajnos a fiesz szotarabol hianyzik az a szo hogy onkorlatozas.

a vilag normalisabb fele emlekszik arra amikor a mszp-szdsz a 2/3-a birtokaban is visszafogta magat es nem elt vissza az erofolenyevel.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.01.07. 12:16:47

"Érdekesek ez a világ"

Hö? ;)

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2011.01.07. 12:20:51

@Krajcs: Köszönöm. Jogos a hümmögés. Javítottam. A végén még majd Schmitt Pál szintjére süllyedek.

Tutajos 2011.01.07. 12:22:32

Drága miniszterelnök úr! Amit a mesében dörzsöltek az lámpás volt. A palackból csak a dugót húzták ki.

fakopács 2011.01.07. 12:32:25

Orbán dörzsölgeti, dörzsölgeti, csak nem palack, nem is lámpás, hanemi akna.

fg56 2011.01.07. 12:32:32

Kevés olyan önkritika nélküli, vakon politizáló, ál európai kormány van még, mint a Fideszé. Sunyiznak, félremagyaráznak - rettenetesen ócska és primitív érvrendszerekkel operálnak, a kritikákat személyes megtámadtatásnak - ócska bolsevik trükknek állítják be - miközben teljes fél éves tevékenységük a legsötétebb bolsevik gondolkodásmódot követi. Itt önazonossági problémák vannak - ezt már pszichiáternek kéne kezelnie Orbánnál.

egymilliopicikrisztus 2011.01.07. 12:36:11

-Tanítóbácsi, ez a narancs rothadt, össze van löttyedve, fertelmes szagokat áraszt, undorító férgek másznak ki belőle! Minden érzékszervem tiltakozik az ellen, hogy megegyem, az a tapasztalatom, hogyha csak a szám elé teszem, már hányok tőle, nemhogy megkóstoljam!
-Kisfiam, a puding próbája az evés, tartja egy nagyon bölcs, angol mondás, és az angolok, ez köztudott nem olyan buta emberek, mint mondjuk, például, izé.. a pirézek. Na azok nagyon buták. Szóval edd csak meg bátran kisfiam.

Vén Csataló 2011.01.07. 12:41:06

@Nelson Muntz: Nem élt vissza??? Éppen csak azonnali hatállyal úgy módosította az MSZP-SZDSZ koala a választási törvényt, hogy az önkormányzati választáson labdába se tudjon rúgni az akkori ellenzék.

Az ORTT-ben is remekül önkorlátozta magát a ballib. Egyszerűen megvették az MDF-et az MDF-es delegáltakkal együtt aztán nagyon demokratikusan már napirend szinten lesöpörtek minden ellenzéki álláspontot, felvetést.
Így sikerült 2006-ban törvénysértő módon, plusz áron alul, plusz versenyeztetés nélkül meghosszabbítani az RTL Klub és a TV2 sugárzási jogát + 38 egyéb frekvencia használatát.

Jajj de nagyon jogszerű és demokratikus volt ez is! Annyira mintaszerűen "önkorlátozó" volt, hogy úhgy kell mutogatni az ilyet.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.07. 12:41:59

@Vén Csataló: hehe... bocs, de azt kell mondanom, hogy hazudsz.

vernarancs 2011.01.07. 12:45:13

Najo, de mi az a szlovakia?

Orban szerint egy 1000 eves kiralysag vette at a hatalmat az EU felett. Vegre Attila alma valora valhat. Elfoglaljuk a foldreszt es terdrekenyszeritjuk a puhany nyugatot!

puffatag 2011.01.07. 12:49:26

@Vén Csataló: amiket felsorolsz, részben történtek csak úgy, ahogy írod, viszont kb ennyi kifogásolható tétel van... a fidesz viszont mindent visz.... az országot is... az utolsó magyar (bayer zsolt) kapcsolja le maga után a villanyt

puffatag 2011.01.07. 12:56:49

egyébként hogy miféle ember a mi kis nemzetvezetőnk, mutatja, a szlovákiai parlamentből kiesett magyar párttal tartja a kapcsolatot, mert azok a vazallusai. bugár híd pártjával szóba sem áll, mert úgymond nem magyar párt... ja, kétszer annyi szavazatot kaptak, mint az MKP ,(nem ismerős régről, haha) 80 %-uk bizonyítottan magyar szavazó, tehát sokkal több magyar szavazott rájuk, ráadásul benn vannak a kormányban.... akkor mi a baj velük? szerintem az a baja a nemzetvezetőnknek, hogy a híd a magyar-szlovák békés együttélést nevezi fő programpontjának... ez a baja a grazi ápoltnak

DarthVader 2011.01.07. 12:58:00

@Vén Csataló: az meg aztán baromira nem mindegy, hogy lesöprik az ellenzéki véleményt, ami a többség birtokában meg szokott esni, vagy egyáltalán meg sem hagyják jelenni - mivel nincs ellenzéki tag.

Kotkodus 2011.01.07. 13:08:12

"Az igazán független gondolkodóknak nincs szükségük arra, hogy mások véleményére támaszkodjanak" - mondta Schmitt Pál Széchenyi Istvánt idézve, és hasonló tisztánlátást kívánt a külföldi újságíróknak is.

pali bácsi!
várjuk az első független gondolatot...
kot

Vén Csataló 2011.01.07. 13:16:24

@Atomot az indexre!: Nem különösebben érdekel (érdekes), hogy mit mondasz.

Vén Csataló 2011.01.07. 13:18:57

@puffatag: Ja. Tényleg csak ennyit történt 8 év alatt. Szerinted. A Fidesz kétharmada az meg csak úgy magától lett, nem pedig azért mert minden képzeletet alulmúlóan kártékony és pofátlan parazitának bizonyult a ballib. Áh dehog. Orbán állt személyesen minden egyes választó mögött stukkerrel a szavazófülkében...

Rézfánfütyülő fűzangyal 2011.01.07. 13:20:58

Drága kedves Mandiner!
Csak azt tetszett elfelejteni, hogy magára és a demokrácia látszatára valamit is ad parlament, bármilyen többség is áll mögött, nem jelöl ki homogén, egypárti médiafelügyeletet.
Ez utoljára Kádár Apánk alatt volt így. Akkor is a megválasztott parlament nevezte ki a média irányítóit.
Az egypárti médiafelügyelet nem jogi status kérdése. A másik fél meghallgatásának igénye - egy legalább névleg demokrata számára - erkölcsi kérdés!
És egy, még erkölcsi szemléletmódjában sem demokrata párttól vajon mit is vártunk! Meg fogjuk kapni a pártállamot!

Vén Csataló 2011.01.07. 13:21:52

@DarthVader: Tájékoztatlak, hogy az ORT-ben nem jelent meg az ellenzéki vélemény, mert mint írtam, már napirend szeintre sem engedték az eftársak. De tegyem hozzá, ugyanez ment a parlamentiben is és a parlamenti bizottsáokban is. Annyira, de annyira önkorlátozta magát a ballib, hogy az legalább akkora csuda, mint a kétfejű varangy.

Kotkodus 2011.01.07. 13:22:51

@Vén Csataló: egyetértek veled abban, hogy az előző ballib kormányok sok hibát követtek el, de lassan egy éve nem ők vannak hatalmon barátom...
ideje lenne nem velül foglalkozni, hanem megmutatni, hogy nagy vezérünk pártja mire képes felzárkoztatás ügyben...

ne a másikra mutogass, ha vannak érveid a jelenlegi kormány lépései mellett, akkor ki velük, ha nincsenek, akkor jobban jársz, ha okosan csöndben maradsz és imádkozol, hogy a végén azért valami jó sűljön ki ebből a katyvaszból amit ma kormányozásnak neveznek nálunk...

Kotkodus 2011.01.07. 13:24:33

én magyarként csak remélem, hogy tévedek amikor azt mondom, hogy ebből nem sok jó fog kisűlni...

Muad\\\'Dib 2011.01.07. 13:31:09

@fg56:
Ó, rengeteg példát lehetne a közelmúltból hozni, akik sokkal durvább dolgokat csináltak, mint a fityesz...

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.07. 13:31:43

@Vén Csataló: tudom, nácipaci... :DDD
Dehát a te szellemi színvonaladdal ugye nem is várható, hogy bármit felfogj a körülötted folyó dolgokból.

Kotkodus 2011.01.07. 13:32:27

@Vén Csataló: igazad van abban is, hogy a fidesz 2/3-a nagy részben a ballib kormányok "munkájának" az eredménye...

de ettől az amit ma a fidesz művel nem lesz demokratikusan elfogadható...

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.07. 13:32:44

@Kotkodus: tőle érveket hiába vársz. Már a zindex fórumán is bizonyította, mennyire agymosott. (már amennyire agyról lehet beszélni az ő esetében)

Melchi Zadok 2011.01.07. 13:40:54

@Atomot az indexre!: ne haragudj öreg, de veled is csak sűrűbben vagyunk nem többen...

Vén Csataló 2011.01.07. 14:27:26

@Kotkodus: Tekintve, hogy az előző, balib kormány mocska, a 80% fölötti GDP arányos eladósodottság még mindig gátolja az ország kilábalását, nagyon is jogos felemlíteni azt a 8 évet, ami 20 évre a Balkánra taszította az országot, (ld eurobevezetés?) . A jelen kormány legtöbb intézkedése arról szól, hogy gazdasági mozgástreret próbál teremteni ebben a kifosztottságban. Ezért kell visszaszedni az eszelős végkielégítéseket és ezért kell módosítani az Alkotmánybíróság jogköreit, mert a kilábalás és mondjuk a nyugdíjkatasztrófa elkerülése valamivel magasabb prioritású ügy momentán, mint hogy a mindennapi életre nem sok hatást gyakorló jogelvek mennyire sértetlenek vagy sem.
Ezért kellenek az abszurd válságadók, ami miatt fel van hőbörödve a nyugat és ami miatt most versenyt okádnak Magyarországra a médiatörvény ürügyén.

Vén Csataló 2011.01.07. 14:28:30

@Atomot az indexre!: Nyugodtan nácizz, az sem érdekel/érdekes.

Vén Csataló 2011.01.07. 14:46:23

@Kotkodus: Demokratikus? Érdekes kérdés, hogy mi demokratikus. Szemlátomást a balib szerint nem demokratikus az, hogy a kétharmados parlementi felhatalmazású többség hoz egy olyan törvényt, hogy a médiát kétharmados parlamenti felhatalmazású figurák felügyelhessék. Ez például tökéletesen demokratikus, legfeljebb nem ad nagyvonalú gesztust az ellenzéknek, amely 8 éves kormányzása alatt szintén nem halmozta el nagyvonalú gesztusokkal az akkori ellenzéket - inkább azonosító nélküli rendőrökkel verette meg a szavazóit (is) - nagyon demokratikusan. Kérdés, hogy ezek után mégis mire föl vár el gesztusokat a jelenlegi ellenzék?

Kotkodus 2011.01.07. 14:48:20

@Vén Csataló: usa eladósodottsága 100%, olaszország 120%, stb...
mégsem államosítanak, mégsem korlátozzák - így - médiát.

mihez kell a gazdasági mozgástér? te már ismered kormányunk terveit? mert én - lassan 1 év után - még mindig nem...

miért nem tudja viktor belátni, hogy média ügyben tévedett (sok másban is)... szerinted ez a hozzáállás segíti az országot?

miért nem lehet kihúzni ezt a méregfogat azzal, hogy "bocsi elnéztük, kijavítjuk, kapjátok be"?
légy szíves erre is válaszoljál!

Kotkodus 2011.01.07. 14:51:43

@Vén Csataló:
jogilag igazad van.
jogilag magyarországnak is igaza van...
kádárnak is igaza volt jogilag...

de ki veszi meg így az államkötvényeinket?
ki fog nálunk befektetni?

te is azok közé tartozol akik azt hiszik, hogy a magyar huszárnak egyedül is megy?

Vén Csataló 2011.01.07. 15:51:05

@Kotkodus: USA? Olaszország? Könyörgöm, hol, hasonló helyzetű ez a két ország Magyarországhoz? Mindkét ország gazdasága lényegesen erősebb mint a miénk. Ők megengedhetnek meguknak ekkora államadósságot, mi meg a fele akkorától is fuldoklunk! Tessék már megtanulni a makromutatókat némi háttérismeretek kontextusában értelmezni!

Média ügyben pedig csak akkor válaszolok, ha már elolvastad a médiatörvényt, és elmondod jól, hogy pontosan miben is szerinted tévedett Orbán. Ha megbocsátasz, eszem ágaában nincs olyanokkal vitatkozni a médiatörvényről, aki csupán a médiahisztériából tájékozódik róla.

Tehát hajrá, itt a médiatörvény, aztán majd beszélünk Orbán tévedéséről, ha már tudod, hogy mit tévedett:
kozlony.magyarorszag.hu/pdf/8074

Vén Csataló 2011.01.07. 15:58:31

@Kotkodus: Mi a baj az államkötvényekkel? A legutóbbi diszkont kincstárjegyet négyszeresen jegyezték túl!

Egyébként az állampapírokat az oroszok és a kínaiak veszik. Én azt gondolom, hogy itt az ideje a nemzeti érdekérvényesítésnek és az nem az, hogy valami baromian ködös és kettősmércés és "európai értékekért" nyúvadjunk itt ki. Ha nem kellünk Európának, ha "büdösek"' vagyunk, OK, lehetünk mi kínai hídfő is Európa közepén. Majd elgondolkodnak az eurokraták, hogy érdemes-e szétszívatni minket, miközben ha az érdekeik úgy kívánják simán szemet húnynak más európai értékek lábbaltiprása felett. (Megjegyzem máris vannak jelek, hogy elkezdtek elgondolkodni rajta, van elég baja ennek az euroövezetnek, sem hogy elvadítsák Magyarországot és esetleg kellemetlen dominóeffektust indítsanak el ezzel a belépés óta simán másodrangúként kezelt kelet-európai országok között.)

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.07. 16:39:10

@Vén Csataló: pozitívum, hogy te legalább nem szégyelled, ahogy az elvtársaid... :-D

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.07. 16:42:53

@Vén Csataló: mi a baj? Azon túl, hogy pártállam lett az országból, hogy újabban visszamenőleges hatállyal hoznak törvényeket, hogy "törvényes" úton óhajtják befogni a média pofáját a fidesz-komcsik, hogy államilag rabolták ki a magánnyugdíj pénztárakat? Végülis... tényleg semmi.

Kotkodus 2011.01.07. 17:11:12

@Vén Csataló: "Ők megengedhetnek meguknak ekkora államadósságot, mi meg a fele akkorától is fuldoklunk! Tessék már megtanulni a makromutatókat némi háttérismeretek kontextusában értelmezni!"

"vannak jelek, hogy elkezdtek elgondolkodni rajta, van elég baja ennek az euroövezetnek, sem hogy elvadítsák Magyarországot és esetleg kellemetlen dominóeffektust indítsanak el ezzel a belépés óta simán másodrangúként kezelt kelet-európai országok között"

egyetértek megint veled.
magyarország szerintem is másodrendű gazdaság a legtöbb EU tagországhoz képest. jobb lenne ha ezt a nagyobb pofonok előtt belátnánk mi is...

Kotkodus 2011.01.07. 17:17:14

@Vén Csataló: kínai hídfő... :)))
érdekes alternatíva az eu-hoz képest :)))

ezt biztosan nem komolyan gondoltad...

Kotkodus 2011.01.07. 17:24:07

@Vén Csataló: a médiatörvényt tényleg nem olvastam.
- nincs benne az, hogy az újságíró köteles a NMHH utasítására a forrását felfedni?
- nincs benne az hogy az eu elnökség idje alatt a NMHH felfüggeszti a bírságolás gyakorlatát? (kiegészítő passzus)
csak hogy kettőt említsek az általam legvisszataszítobbnak és legképmutatóbbnak találtrendelkezések közül...

ha azt mondod, hogy ezek nincsenek benne, akkor tényleg hazudik a magyar és nk sajtó... és elolvasom a törvényt...

Vén Csataló 2011.01.07. 18:02:28

@Kotkodus: Nagyon is komolyan gondoltam, mit gondolsz, mit keresett a fél kormány Kínában. Spanyolországot már Kína finanszírozza. Magyarország pedig mostanra az egyik legstabilabb államháztartású ország az EU-ban (köszönhetően pl. annak a válságadónak, amitől jónéhány európai kormány epét hány). Szóval be lehet próbálkozni azzal, hogy a százezerszer lejáratódott hitelminősítőkkel alánk vágnak, mert hogy nem vagyunk hajlandóak térdre borulni az IMF előtt és folytatni az adófizetők, a bérből és fizetésből élők kizsigerelését. Próbálkozzanak csak. Aztán majd rettentően meg lesznek lepődve, hogy Magyarországot nem érdekli mindez és a többi k-európai ország is rákap az kínai kapcsolat ízére.

Az EU nem értékközösség. Ez csak a reklámja volt. Mára nagyon sokszor bizonyította, hogy puszta és durva érdekközösség, ahol az erősebbek simán lenyomják a gyengébbek torkán azt, ami nekik jó, a közös európai értékek meg nagy ívben le vannak tojva. Na most egy ilyen EU-ért nincs mit sírni ríni, körül kell nézni a piacon, hogy van-e jobb ajánlat. A kínai például jelenleg jobb ajánlat, mert lényegesen kevésbé akar képmutató módon beleugatni a szuverenitásunkba, mint az IMF vagy az EU által képviselt nyugati multik.. A brüsszeli eurokraták meg elgondolkodhatnak azon, hogy változik a világ,
Barroso mai nyilatkozata azt mutatja, hogy ott már kezdik kapiskálni, amit a hazai ballib még nem nagyon fog fel.

Kotkodus 2011.01.07. 18:22:51

@Vén Csataló: a nagyobb kutya baszik elv érvényesül a csúnya világban? hát, ez tényleg gusztustalan!
igazad van: akkor ugassunk hangosabban, hátha azt hiszik mi is nagyobbak vagyunk :)))

köcsög multik profitot akarnak termelni ott ahol befektetnek? hogy képzelik már? örüljenek, hogy letelepedhetnek itt... :)))

beleszólnak abba, ha fizetniük kell; még védekezni is próbálnak... hát ez arcátlanság :)))

Vén Csataló 2011.01.07. 18:52:19

@Kotkodus: Én nem vagyok meglepődve azon, hogy a nagyobb kutya baszik. De akkor tán le lehet akadni arról a képmutató prepozícióról, hogy például most itt valami marha nagy európai sajtószabadságharc meg európai értékmentáés zajlik médiaügyben, mikor csupán arról van szó egy a parlamentből kihullott érdekcsoport próbál nyomást gyakorolni a kétharmados többségű magyar kormányra, amihez remek szövetségest talált abban a nyugati sajtóban, amelynek gazdái szívest-örömest rúgnak Magyarországba, mert mióta ezek a ronda és büdös magyaroknak volt pofájuk kétharmadot adni Orbánéknak - kisebb, sőt sokkal kisebb lett a korábban az nyugati átlagot messze meghaladó profit.

Ez így világos és egyértelmű érdekérvényesítésről szól. Illetve szólna, ha volna pofája a társaságnak ilyesmivel előállni, de hát ők is tudják, hogy ezzel azért mégsem lehet odaállni a világ elé, így marad ez a velejéig hazug hisztéria a sajtószabadság védelméről.
Mert hogy Kína sokkal nagyobb kutya, mint az EU, vagy akár az USA (aminek a primátusát pont a saját, telhetetlen liberálisai roppantották meg.)

Kotkodus 2011.01.08. 09:08:54

@Vén Csataló:
az eu gazdasága (GDP) 3,3szorosa és az usáé 2,8sorosa kínáénak.
lakosság tekintetében valóban többen vannak, de (mivel a gdp-jük kisebb) nem tudom ez mennyire teszi őket nagyobbá a te szemedben (wikipedia). (kínai gdp/fő 13%-a az eu gdp/fő mutatójának). ennyit a tényekről...

médiatörvény ügyben pedig nem feleltél a kérdéseimre (úgy nyilatkoztál mint aki olvasta, így kíváncsi vagyok a véleményedre):
- nincs benne az, hogy az újságíró köteles a NMHH utasítására a forrását felfedni?
- nincs benne az hogy az eu elnökség idje alatt a NMHH felfüggeszti a bírságolás gyakorlatát? (kiegészítő passzus)
csak hogy kettőt említsek az általam legvisszataszítobbnak és legképmutatóbbnak találtrendelkezések közül...

neked mi a véleményed ezekről?
rendben van?
nem képmutató?
ha biztos vagyok benne, hogy erkölcsileg rendben van miért kell felfüggeszteni a bírságolás gyakorlatát?
szerinted ha kormányváltás lesz ezt a törvényt így hagyja a fidesz a következő kormánynak (jó törvény az, amelyiket nem kell módosítani ugyanis)?

Kotkodus 2011.01.08. 09:18:28

@Vén Csataló: Over a long dinner assisted by the expertise of the specially-appointed “EU presidency sommelier” one minister first claimed the media law was no different from other European countries. He later admitted that it was, indeed, more stringent than similar laws elsewhere. “You have to understand, this is central Europe, where there is anti-Semitism and anti-gypsy sentiment. The government has to protect people.” By the time the sweet Tokaji dessert wine was poured he conceded: “OK, we fucked it up."
www.economist.com/blogs/charlemagne/2011/01/european_politics

Kotkodus 2011.01.08. 09:21:49

@Vén Csataló:
ha tudsz angolul láthatod, hogy már minisztereink is kritizálják a médiatörvényt: "elkúrtuk"... de ismerős...

persze ettől te még szeretheted feltétel nélkül, de szerintem inkább gondolkodj el rajta ha már úgyis olvastad...

Vén Csataló 2011.01.08. 11:38:40

@Kotkodus: Megmondtam: ha majd elolvasod a médiatörvényt, akkor majd beszélek róla veled. Addig meg nem. Megadtam a linket.
Nem volt világos?

Az, meg hogy az Economist egy meg nem nevezett rendezvényen egy meg nem nevezett miniszterre hivatkozik
- már végképp röhej! Pláne, hogy úgy eszed, mint kacsa a nokedlit. Mégis mi a fene bizonyítja, hogy ez egyáltalán megtörtént? Az, hogy ki van nyomtatva???

Vén Csataló 2011.01.08. 11:43:03

@Kotkodus: Tőlem sorolhatod, hogy mennyivel nagyobb az EU vagy az USA gazdasága Kínáénál, a helyzet akkor is az, hogy jelenleg Kína finanszírozza az USA-t és ahogy áll az euro hamarosan Európát is. Európa és az USA pedig szépen hajára kenheti hogy papíron egyébként mennyivel nagyobb a gazdaságuk, mint a kínai.

Kotkodus 2011.01.09. 08:51:04

@Vén Csataló: benne van v. nincs benne?
te olvastad v. nem?
tudom ám milyen az amikor nem szeretünk egy kérdést megválaszolni...

Kotkodus 2011.01.09. 09:02:22

@Vén Csataló:
eddig azt hittem igyekszünk a kommuniznust magunk mögött hagyni mert képmutató rendszer. persze szerinted az más ha mi csak "csatlósként" kihasználjuk egy másik ország elnyomó-rendszerét és mi csak partnereik vagyunk ugye?

miért ne legyünk észak-kórea v. kuba hídfője is európába?

neked ezek szerint mindegy, hogy párezer km-rel odébb másokat elnyomnak ha ez a te kényelmed ára... hát ilyen egy nemes lélek vagy!

és te mered számonkérni a világon, hogy rajtunk csak önérdekből segítenek...

Kotkodus 2011.01.09. 09:16:10

@Kotkodus: végül, ha olvastad a médiatörvényt, újra felteszem kérdésemet (amelyikre többször nem válaszoltál):
- egy esetleges kormányváltás előtt szerinted a fidesz átalakítja újra a törvényt v. átadja ezt ebben a formában a következő kormánynak?

nem kell válaszolnod... tudom jól vagy annyira értelmes, hogy elkerüld a választ amelyet nem akarsz kimondani... :)))

Kotkodus 2011.01.09. 09:16:54

@Vén Csataló: végül, ha olvastad a médiatörvényt, újra felteszem kérdésemet (amelyikre többször nem válaszoltál):
- egy esetleges kormányváltás előtt szerinted a fidesz átalakítja újra a törvényt v. átadja ezt ebben a formában a következő kormánynak?

nem kell válaszolnod... tudom jól vagy annyira értelmes, hogy elkerüld a választ amelyet nem akarsz kimondani... :)))

Kotkodus 2011.01.09. 09:29:23

Fellegi Tamás később nyilatkozatot [2] adott ki, amely szerint ő csak a törvény kommunikációjáról beszélt, amikor azt mondta: "Oké, ezt elkúrtuk."

:))) itt a te minisztered... :))) vicc...

utolsó kérdés:
mondjál 1 olyan fidesz rendelkezést, amire azt mondanád, hogy ez azért sok! (kiváncsi vagyok, hogy létezik-e ilyen a buksidban...)

istvankah 2011.02.27. 22:37:50

@Kotkodus: a pal-lika kifejezetten a fidesz fazonra lett a lakítva esze-semmi,fogd meg jól!Nála fordítva igaz a mondás,hogy minél öregebb annál érettebb.ő minél ö-regebb annál védettebb/állat/Macskafogó!Olyat mondjatok a fidesz ötletelésből,ami megigértek a választás előtt!
süti beállítások módosítása