Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kétszer ugyanabba a szarba lépni

2011.02.11. 13:23 | Proszektura | 8 komment

A vörös-iszap katasztrófa után a miniszterelnök maga jelentette be az Országházban, hogy a tragikus esemény felelőseit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat kezdeményezik. A parlament fideszes többsége ezt nagy tapssal fogadta.

Persze a tömegeknek is nagyon tetszett ez a stílus, a többség egyetértett abban, hogy az ilyen vörös bárókkal nem kell sokat lacafacázni, a MAL vezetőinek minden vagyonát azonnal elkobozni, őket pedig életfogytiglan börtönbe zárni. Természetesen Gyurcsánnyal és Veres Jánossal együtt.

A nép jobbik fele Sukoró ügyben is már rég meghozta hasonló szellemű döntését. (Plusz egy kis zsidózással is fűszerezve.)

Most a moszkvai ingatlanüggyel kapcsolatban viszont már nem Orbántól tudtuk meg, hogy Fekszi Márta és társai őrizetbe kerültek. Ezt már egy sztárügyész jelentette be, a tőle megszokott, szája sarkában bujkáló hamiskás mosollyal.

Csak mintha kicsit elkéstek volna ezzel a hamiskás mosollyal néhány évecskét. Ettől függetlenül lelket bizsergető, szívet melengető látvány volt a bíróság folyosóján a volt államtitkár asszonyt és bűntársait vezető szíjon látni.

A köznép persze ezúttal is azt várja, hogy jön a vagyonelkobzás, s onnantól kezdve csak arról tárgyalunk, meddig üljenek a rác s mögött. Természetesen Gyurcsánnyal és Veres Jánossal együtt.

Na jó, beszélhetünk Göncz Kinga sittre vágásáról is.

 

Nem tudom, ki emlékezik még rá, hogy miket is mondott Török Zsolt 2003 augusztusában az Egri Televízióban?

„A jogszabályokat, nem betéve, de nagyon ismerem, de sajnálom, hogy ilyen jogszabályok vannak Magyarországon. Szász Károllyal és a vele hasonlókkal szemben úgy kell eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni.”

Akkoriban nagy visszhangja támadt ennek, sokan felháborodtak és rémüldöztek a törvényesség eme verbális lábbal tiprásán, főként az akkor ellenzéki Fidesz háza táján.

 

„Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni” – jelentette ki múlt év november 9-én a hvg.hu számára adott interjújában a politikába való esetleges visszatérését firtató kérdésre Draskovics Tibor.

(A Madách-díjas Bayer Zsolt nem a folyóval példálózott volna, hanem kedvelt stílusában az ember végtermékével, és úgy fejezte volna ki magát: kétszer nem lehet ugyanabba a szarba lépni.)

E mondást persze nem Draskovics találta ki, hanem Hérakleitosz. A görög bölcselő igazát eddig többnyire senki sem vitatta, de amikor az ex-miniszter szájából hallottuk, kezdtünk benne kételkedni.

Már csak azért is, mert a mostanában történtek azt látszanak igazolni, hogy bizony ugyanabban a folyóban tapicskolunk, mint Török Zsolt egykoron.

Természetesen Szász Károly vagyona nem lett elkobozva, s ő sem került börtönbe. Könnyen meglehet, hogy ez a Fekszi ügy is megfekszi majd a gyomrát Orbánéknak.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr882653792

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkeszok 2011.02.14. 17:01:07

"Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?" – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag.A műkedvelő alkotmányjogásza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.11. 14:50:51

jaj már.. hiszen ugyanazt a szart pofozzák, mások-mások ebben az országban 20-30-40 éve... már habzik is, de egyáltalán nem szépül!
viszont dögunalom játék nekünk, akik a szartenger tajtékjai mellett halat akarnánk fogni, hogy legyen már mit enni! Ennyi pofozógépet nem lehet már kikerülni sem :) - pedig de szeretném!

jabba74 2011.02.11. 16:34:52

Ez a második blog aminek fikkantom a tipóját. Nagyon rossz! Vagy csak az én böngészőmben érnek össze a sorok? Kicsit rendbe kéne hozni a tördelést!
Mellesleg nem értek egyet.

kirsten 2011.02.11. 16:52:54

Elfelejtitek, hogy a fideszeseknek mindent szabad minden következmény nélkül. Hát szász károly is fidesznyik.

kukac50 2011.02.11. 17:36:53

Ez a baj,hogy a Fidesz is a saját érdekeit nézi nem az egyszerű emberek érdekeit. Meg választottuk mert bíztunk bennük.
a bizalmunkat lassan kezdik eljátszani.Áremelések üzemanyag emelésekkel próbálják tartani a megengedett kvótát,de a saját tagjaik meg pazarolnak még sok ember éhezik.Most vagy nagyon szegények vannak vagy nagyon gazdagok.A közép réteg valahol elveszett.1 millió munkahely valahogy nem jön össze nekik de egyre több munkanélküli az igen.Ha így haladunk nem sokára meglesz.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.11. 17:37:09

Nagyon nehezen olvasható a poszt.

Globetrotter2014 2011.02.11. 17:46:48

Valaki felfirssítené az emlékezetemet, hogy mi volt a baj Szász Károllyal?

Fercsikétől 2011.02.11. 18:12:13

Szász Károly, a PSZÁF vezetője volt, abban az időben, amikor a Kulcsár ügy kipattant. Részben a PSZÁF vizsgálatának köszönhető, hogy kipattant a botrány.Megtámadták, megverték.
Ezután került a címlapokra a Kulcsár ügy.
Nem értem, ehhez, hogy jön ez:"Természetesen Szász Károly vagyona nem lett elkobozva, s ő sem került börtönbe."
Szerintem a blogírónak fingja nincs miről ír!
süti beállítások módosítása