Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hazaárulás szakmányban

2011.04.10. 11:40 | Proszektura | 7 komment

Mostanában a közbeszédben egyre több szó esik a hazaárulásról.

„Felújításra szoruló, ezeréves haza, teljesen új alaptörvénnyel, Szent koronával, egyéb extrákkal, családi okok miatt most sürgősen áron alul eladó. Izraeli kibucot olcsón beszámítunk.”

Nem csodálkoznék, ha némelyek már ilyen hirdetéseket vizionálnának.

Naná, hogy ez az árulgatás nem tetszik a rendes magyar embereknek. A haza nem eladó.

És aki nem vesz, ne babrálja.

A magyar sajtó bizonyos részében elég gyakran szerepelnek negatív megközelítésben olyan elismert, közismert személyek, akik nem átallanak külföldön Orbán országlását bíráló kijelentéseket tenni. Ezek az egyének eme médiumok szerint közönséges hazaárulók, akik sajnos egyre gyakrabban ragadtatják magukat külhonban mindenféle hazaáruló kijelentésekre.

Most legutóbb a Magyar Hírlap számolt be arról, hogy a Szövetség a Német-Magyar Párbeszédért elnevezésű szervezet mintegy tíz tagja tüntetett szombaton délután Berlinben annak kapcsán, hogy Heller Ágnes és Tamás Gáspár Miklós filozófusok megívott vendégként pódiumbeszélgetésen vettek részt a Die Tageszeitung című napilap által rendezett médiakongresszuson.

Az újsághír szerint a pódiumbeszélgetésen résztvevő Heller Ágnes olyan szörnyűséges kijelentéseket tett, miszerint Orbán Viktor bonapartista politikát folytat, nem konzervatív, hanem jobboldali radikális, aki a hatalom koncentrációjára törekszik, elfojtva minden ellenhatalmat. Ez vonatkozik a médiára is.

A médiatörvényt bírálta Tamás Gáspár Miklós is, aki szerint a közszolgálati médiumok nem objektívak, az embereket félrevezetik. Bírálta az új alkotmányt is, amely szerinte nem az alapvető jogokat hangsúlyozza.

A Magyar Hírlap cikkének szép számú kommentelője megegyezik abban, hogy Heller Ágnes és Tamás Gáspár Miklós amikor külföldön ilyesmiket állítanak a mi szeretett miniszterelnökünkről, illetőleg a közszolgálati médiumainkról, nem mások, mint közönséges hazaárulók, akikkel eszerint is kéne bánni.

Korábban ugyanez volt a véleményük például Schiff András Washington Post-béli, vagy Bolgár György Stockholmban tett kijelentési kapcsán is.

Érdekes, amikor Morvai Krisztina a Gyurcsány kormányt bírálgatta az Európai Parlamentben, vagy „segélykérő” leveleket (feljelentéseket) fogalmazott a Civil Jogász Bizottság társelnökeként amerikai és más nyugati diplomatáknak, ugyanezeknek a hozzászólóknak eszükbe nem jutott hazazárulást kiáltani. Sőt, az szerintük hazafias tett volt.

Vagyis, ha a mi miniszterelnökünket bírálják külföldön, az hazaárulás, ellenben, ha az ő aljas liberálkomcsifasisztacionista miniszterelnökükkel mi tesszük ugyanezt, az hazafias cselekedet.

Ez ugyanaz a kifacsart logika persze, mint ami Orbán híres, hírhedt szlogenjében érhető tetten, miszerint a haza nem lehet ellenzékben.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr282813862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.10. 14:49:50

A kettős mércével kapcsolatos észrevétel jogos.

(Megjegyzem, Morvaira és gyermekeire ténylegesen rálőttek, shoot at, egy ellenzéki megemlékezésen, míg Hellert és TGMet, azon kívül, hogy megpendítették, hogy elzárják a pénzcsapokat semmilyen atrocitás nem érte.)

Szerintem mind Heller, TGM, mind Morvai helytelenül és elítélendő módon cselekszik.

jenőke 2011.04.10. 18:18:58

Azért az is jópofa, amikor Orbán az ellene tüntetők élére akar állni.
Hát,ha csak így győzhet (mint mindig), tegye.

pirimogyoró 2011.04.10. 18:36:41

Van 1-2 eszes és egyben rendkívül pofátlan tanácsadója, akik által mindenből hasznot húz. Még abból is, ha tüntetnek ellene :)

Motorman 2011.04.10. 21:54:25

Nem is tudom, már egy év eltelt, de a gazdaság csak zuhan. (Legalább is az én fizetésemen ezt tapasztalom.) NYENYI, meg alkotmányozás, meg szavazati jogok, meg elszámoltatás...stb. sorolhatnám. Biztosan fontosak, de mind műintézkedések, ahogy fletó mondta öszödön:
"majd megszakadtunk, hogy úgy tűnjön, mintha kormányoznánk, de nem csináltunk semmit!"

pirimogyoró 2011.04.10. 22:04:04

@Motorman: A NYeNYI az más, amire te gondolsz, az a NENYI :))

Motorman 2011.04.10. 22:09:30

Téllleg, botsssi, sajthiba :)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.04.11. 05:35:06

Gazsi cigány szeretne belépni a FIDESZ-be.
> Jelentkezik is szabályosan, ahogy kell. Tudja ezt az egész telep az alvégen. Nagyon szurkolnak neki. Nem sokáig. Gazsi szomorúan jön haza

a felvételi meghallgatásról.
>
> - Mér lóg az órrod Gazsi? - kérdezték.
> - Jaj, hát nem vettek fel...
> - Há mé nem?
> - Azt mondták, hogy sok évig a komenistáknak hegedáltam...
> - Jaj, te tökfej! Há mér nem tagadtad le?
> - Hogyan tagadhattam vóna.... hiszen mindenik ott vót!

Íme:
>
> Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
> Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
> Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
> Csurka István : III/III együttműködő,
> Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
> Chikán Attila : MSZMP tag,
> Pintér Sándor : MSZMP titkár,
> Boross Péter : MSZMP tag,
> Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
> Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
> Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
> Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
> Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
> Schmitt Pál : MOB tag, MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg a Fidesz alelnöke,
> Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
> Torgyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere,
> Balogh Gyula : MSZMP tag,
> Szita Károly : III/III együttműködő,
> Mikola István - Hazafias Népfront,
> Fónagy János : MSZMP tag,
> Vonza András : MSZMP tag,
> Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
> Varga Mihály : KISZ titkár,
> Deutsch Tamás : KISZ titkár,
> Orbán Viktor : KISZ titkár,
Orbán Győző (a papa) párttitkár
> Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatárs
süti beállítások módosítása