Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A vén zászlóégető

2011.05.09. 16:27 | Proszektura | 86 komment

Megnyugtató, hogy Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke kész az együttgondolkodásra. Az már kevésbé ad okot a nyugalomra, hogy szerinte az állomány nagy része elkeseredett és elszánt.

Az pedig már egyenesen ijesztő, hogy az elnök úr nyíltan fenyegetőzik is. „Eljöhet az idő, amikor a vezetők már nem tudják megőrizni a tüntetések békés jellegét.”

Különösen súlyos fenyegetés ez éppen egy olyan vezető szájából, aki olyan szervezet tagja, amelyik egyrészt „fegyveres”, másrészt „rendvédelmi”.

Miután az elnök úr bővebben nem részletezte, hogy konkrétan mi történik akkor, ha az "együttgondolkodás" nem vezet a kívánt eredményre, s a tüntetések nem lesznek békés jellegűek, csak találgatni tudok. Mit tesznek majd, ami nem békés jellegű? Elfoglalják a köztévé épületét, és csokit rekvirálnak a büféjében? Kukákat borogatnak, utcakövet hajigálnak? Vagy korábbi jó szokásukat megőrizve gumilövedékekkel támadnak az emberekre, és jól megrugdossák a Fideszes országgyűlési képviselőket vagy netán a kávézók külföldi vendégeit?

Nem tudjuk.

Ami viszont szinte biztos, hogy izraeli zászlókat nem fognak felgyújtani, mert Kónya úr az újságírók előtt azt is kijelentette, hogy a pénteken történt zászlóégetéstől elhatárolódnak.

Tetszik nekem ez az elhatárolódás.

Az 58 éves nyugdíjas tűzoltó valahonnét előhúz egy zászlót – a Kuruc. info szerint egy geometriai ábrát: hexagramot ábrázoló textildarabot – s azt látványosan felgyújtja.

Ja, hogy éppen a mi tüntetésünkön? És akkor mi van? Akkor is elhatárolódtunk volna, ha felrobbantja a Parlamentet.

Azért nem semmi ez a hír ez a mostani zászlóégetés. Sajátos fílingje van. A tűzoltó, aki nem tüzet olt, mint ahogy az tőle elvárható lenne, hanem tüzet gyújt.

Ja persze nyugdíjas már szegény, és régen látott tüzet. Bizonyára hiányzott neki a látvány. És mit tesz isten, pont egy izraeli zászló akadt a kezébe! Ment volna bírónak vagy ügyésznek, akkor még legalább négy évet dolgozhatott volna! És nem kellett volna az idejét zászlóégetéssel múlatnia. 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr782890277

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Visszaparancsolják a nyugdíjas rendvédelmiseket? 2011.05.09. 22:33:47

Pintér egyelőre mellébeszélt, csak formálisan egyeztetett....

Trackback: Visszaparancsolják a nyugdíjas rendvédelmiseket? 2011.05.09. 22:33:47

Pintér egyelőre mellébeszélt, csak formálisan egyeztetett....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.09. 18:25:44

Tényleg érdemes lenne a tényeknél maradnunk. Neked, mint lopott diplomás ügyvédnek (már bocs, de a libatartás nem egyenlő a tudással) tudnod kellene, hogy a nemzeti zászló az egy elég körbehatárolt kategória. Nincsenek kilógások. Mármost a szerencsétlen agyhalott (a tűzoltó) nem egy nemzeti zászlót égetett, nem egy izraeli zászlót, Elemér, hanem valóban egy zászlóra hasonlító fehér rongyot, amire előtte (nem pontos geometriai érzékkel) felfestett egy Dávid-csillagot - ezzel is jelezve...

A fene tudja, mit akart jelezni. De égetett, ez tény, és egy diktatúrában nem engedhető meg, hogy valakinek közterületen tűz gyújtására alkalmas holmija legyen. Vagyis (neked mondjam, ügyvédkém?) a jövőben a haverjaid ott a Törpe körül törvénybe fogják iktatni, hogy Magyarországon kötelező lesz éghető ruha (vagyis: ruha) nélkül mászkálni az utcán.

Hánytatózacskót és rejszkenőcsöt a zembereknek!

Megint ostoba posztot tettél le.

agymosott.blog.hu

Anti Anyag (törölt) 2011.05.09. 19:34:41

Azzal együtt, ha itt izraeli zászlóra emlékeztető tárgyat égetnek, a zsidóknak is komolyan el kellene gondolkodnia. Pontosabban azoknak, akiket zsidóságuk okán érzik jogosultságukat megmondani, átverni, stb.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2011.05.09. 19:36:00

Örülök, hogy nem tetszik, amit írok. Igen el lennék keseredve, ha a hozzád hasonló agymosott antiszemiták kedvelnének.
Ugye alig várod már, hogy meztelenül sétálgathass?
Szeretettel: a te ügyvédkéd.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2011.05.09. 19:38:15

A kommentem a Tom Bobb nevű úriembernek szántam.

Mohamed 2011.05.09. 19:53:34

Proszektúra
Amit a nyugger tűzoltó elégetett az nem izraeli zászló volt ugyan is az izraeli zászlón nem csak egy kék dávid-csillag van hanem a zászló hosszanti irányában két a csillag mértani középpontjától egyenlő távolságra lévő kék sáv is.
Mellesleg ha izraeli zászlót is égetett volna meg tudnám érteni, egy picit én is nehezményezném a helében ha az állambácsi aszondaná hogy bocs de nem tudjuk és nem is akarjuk az elmaradt béreket kifizetni és a korkedvezményes nyugdíjat megtartani (majd 60éves lánglovag valószínüleg lehoz egy alumínium létrán egyensúlyozva egy egész családot30-40kg-osfelszereléssel együtt) de a holokauszt áldozatok kárpótlására meg életmenetének állami szervezésére és egyéb ehhez hasonló haszontalan fölösleges baromságokra bezzeg jut pénz.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.09. 20:06:04

Indexen éppen most vezércikk, hogy mit tesznek nyugaton a tűzoltók a tüntetések alatt, ami nem békés. Gondolom ilyesmi várható nálunk is:

index.hu/kulfold/2011/05/09/meg_orulhet_schmitt_pal_hogy_nem_kapott_egy_kis_konnygazt_vagy_levagott_kutyafejet/

Gyurcsányi Viktor 2011.05.09. 20:10:50

Mi a faszért kell védeni a zsidókat? A bácsi tudjuk miért égette, a parlament fele zsidókkal van tele. Ott a másik hír, Koránt lehet égetni az véleménynyilvánítás szabadságába beletartozik.

iovianus 2011.05.09. 20:57:38

"A tűzoltó, aki nem tüzet olt, mint ahogy az tőle elvárható lenne, hanem tüzet gyújt."

A politikus, aki nem az emberekért van, hanem önmagáért.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.05.09. 20:59:09

Én nem értem ezt a ködösítést, posztoló, nekivörösödött fejjel gúnyolódsz itt mindenkin, de annyira homályosan, hogy a végén már a polgári körös bajtársak sem fogják érteni, hogy mire is gondoltál tulajdonképpen. Mellébeszélés meg tényt és véleményt nyomokban sem tartalmazó gyújtószavak helyett miért nem lehet világosan leírni, amit gondolsz?

"A tüntetők izraeli zászlókat égettek, tehát nyilván a Jobbik ügynökei, és bármi van, ők tüntetni fognak a kormány ellen, mert utálják a kormányt, és kész."

"A tüntetők izraeli zászlókat égettek = hulligánok, bajkeverők, nem kell foglalkozni velük."

Valami ilyesmire gondoltál?

hamisnero 2011.05.09. 21:14:30

az bánt, hogy abból a sok emberből, aki nagyon nem ezért a one man show-ért ment oda, egy sem akadt, aki ezt a szarházi provokátort, aki azt sem tudja, miért tüntetnek, jól pofánvágta volna

kertészrobi 2011.05.09. 21:24:45

Ukrajában a titkosszolgálat zaklatja a magyarokat.... Szlovákiában...Romániában...Szerbiában...Ez nekem bevallom jobban fáj, mint az "öreg" tűzoltó esete. Fel kellett kapni, hogy hírt lehessen gyártani.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.05.09. 21:30:20

Vajon ha egy Fidesz tüntetésen történik mindez, szerintetek hány másodperc kellett volna ahhoz, hogy az összes balliberális értelmiségi televisítsa a nyugati sajtót?
...
És miért maradt el most ez?

vasagasa 2011.05.09. 21:34:18

Szerintem nem kéne elterelni az emberek figyelmét a lényegtől!
Amikor "idegenszívűek", meg idegen érdekeket kiszolgálók (meg ki tudja a sok barom elnevezést felsorolni) kormányoztak akkor ez az "idegen"-ezés nem volt gond. De végülis zászlót nem égettek...A nyugdíjas tűzoltó égetése ez már gond...
Hol itt a gond?

Jerky_Master 2011.05.09. 21:39:20

Na, a jobbikos bér-rettegtetők, neonyilas, cérnakarú képződmények cuppantak a hírre, mint légy a kint felejtett kolbászukra.

@szudajev: ez a kurucinfós "magyarázat", de ne nézzük már hülyének egymást, oké? légyszi. mindketten tudjuk, hogy izraeli zászlót akart imitálni a pasas, és azt égette el. csak nem volt kedve/ideje/pénze zászlóboltban il-i zászlót venni, így otthon készített valamilyet. A holokauszt utáni kárpótlás kérdésébe is kár belemenned, mert minek is boncolgatod a kérdés valamilyen oldalát, amikor csak arról van szó, hogy gyűlölöd a zsidókat? minek árnyalsz és ködösítesz? ne nézz már megint hülyének légyszi, jó? értem én, hogy okoskodó magyarázatokkal, gázkamrázással, hullaégetéshez szükséges famennyiség számolgatásával próbálkoztok, de túl átlátszó az egész. hullagyalázó gonosz genny náci alakok vagytok, ez az igazság.

Tűzgolyó 2011.05.09. 21:42:38

Se füle se farka ennek a posztnak. Inkább nézd meg ezt a két videót, s meglátod milyen elkeseredettség van:
www.langlovagok.hu/cgi-bin/lang/index.cgi?view=film_keres&ID=243
www.langlovagok.hu/cgi-bin/lang/index.cgi?view=film_keres&ID=242

T mint T 2011.05.09. 21:50:20

Szemelyes erintettseg okan nem szoktam beszallni ilyen temaju vitakba, de azert engedtessek meg:
Tudom, hogy valakit mindig lehet utalni valamiert - ez a legegyszerubb. Ma Magyarorszagon altalaban a ciganyt, a zsidot, a liberalist, a buzit, a politikust, stb.
De most oszinten: miert eget izraeli zaszlora emlekezteto rongyot egy nyugdijas tuzolto egy tuntetesen, ahol:
- nem Izrael ellen tuntetnek
- nem a palesztinok jogaiert tuntetnek
- nem egyeb, a fent emlitett temakhoz kozel allo okok folytan tuntetnek? (mert ilyet is lehet szervezni es ott, ha nem is helyenvalo, de varhato egy ilyen akcio)
Miert nem a temanak megfelelo magatartassal tuntet valaki egy ilyen hatarozott korvonalakkal rendelkezo temaban rendezett megmozdulason?
Ez kb olyan, mintha en pl az allatok jogaiert tuntetnek es ezen a tuntetesen ki tudja milyen okbol telegraffitiznem a felvonulas utvonalan a hazak falat szexualis toltetu rajzokkal...
Miert? Mi ertelme? Miert jaratja le a tuzoltokat ezzel valaki? Vagy miert tereli erre a sikra a tuntetest? Miert nem szolhat eredeti temajarol a tuzoltok (egyebkent jogos) tuntetese? Miert kell nekem (budos, bankar, nepnyuzo, stb.) zsidonak elfordulnom a tuzoltok ugyetol, mert fenyegetve erzem magam egy altalaban analfabeta Arabiaban elofordulo jellegzetesseg miatt?
Es tudom, hogy naiv vagyok, de mint felig zsidonak, aki nem lopta a vagyonat, nem bankar, nem tolvaj, nem gazdag, nem ul a Parlamentben, nem kinozza szegeny palesztinokat , nem szipolyozza es nem kivanja kivasarolni Magyarorszagot a zsidok szamara: MI KOZOM EHHEZ????!!! Mi kozom ahhoz, hogy a tuzoltok a jogaikert kuzdenek es ezt nem adjak meg nekik nem-zsidok, hanem epp Kereszteny-demokratak?!
OFF:
Es hadd tegyem hozza: ha mar mas orszagok gusztustalan tunteteseirol is ma jelent meg cikk az indexen: miert kutyak es 2 honapos malacok fizetnek brutalis halalukkal a tuzoltok tuntetesein?

ON:
Lehet ram, a budos zsidora szorni a kovet es a szitkot! Gondolom, ez elkerulhetetlen ezek utan...

Mohamed 2011.05.09. 22:21:30

jerki master
Juj juj juj valakinek nagyin elpattant egy ér a kis agyacskájában
Nos eszem ágában nincs hülyíteni téged rajtad nincs mit egyszerűen jogi szempontból kell a zászló égetést tekinteni és a btk-ban seholsem találtam arra utaló §-t sem paradigmát miszerint a zászló égetés garázdálkodás bűnettnek /szabálysértésnek vagy akár másokban való félelem keltésnek minősülne ráadásul a nyugger lánglovag nem is zászlót csak egy rongydarabot égetett ebből a szempontból méinkább paradox a dolog. az hogy utálom vagy nem a "kiválasztott népet" pedig az én dolgom hiszen elvileg állampolgári jogom a szabad véleménynyilvánítás.

Mohamed 2011.05.09. 22:30:12

T mint T
talán úgy fordulhat elő hogy a keresztény-demokraták sem kersztények(csak annak vallják magukat hogy szavazó táboruk legyen)csak demokraták.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.05.09. 22:40:15

Én is elítélem az izraeli zászló égetését.
Egy kevés volt, höhö. :D

Megfigyelo 2011.05.09. 22:42:48

@szudajev: Sőt, hülyének lenni is állampolgári jog, mint tudjuk. Itt jópáran gyakorolják is...

Mikrobi 2011.05.09. 22:43:53

Szily épp vezércikkben hecceli a rendőröket meg a tűzoltókat, hogy tüzet még nem gyújtottak, meg habbal se árasztották el a köztereket. Őket nevezi a legtökösebb tüntetőknek. Úgy látszik, elfelejtette már a tévészékház-ostromot. Őket nem is biztatta annak idején.

nyekk 2011.05.09. 22:45:36

@T mint T: "...Miert jaratja le a tuzoltokat ezzel valaki?..."

Előttemnem járatott le semmit. Sőt szimpatikus volt.
Azért, ha tényleg zsidó vagy, elgondolkozhatnál rajta, hogy miért pont benneteket, (meg egy másik bandát) útálnak ezer évek óta, és mindenhol a világon?
Nem ti mentek szembe a forgalommal az autópályán, hanem az összes többi közlekedő?. Ide vezet az üzlet szerű holokausztozás...

Megfigyelo 2011.05.09. 22:47:12

@szudajev: Demokratának biztosan nem demokraták, hogy keresztények-e, az definíció kérdése...Mondjuk finoman úgy, hogy nem a kereszténység morálisan tiszteletreméltó vonulatához tartoznak. (Ismerjük Madáchnál: "A glória, ha lassan elveszett, még megmarad a vérengző kereszt.")

Megfigyelo 2011.05.09. 22:48:21

@nyekk: Te egyszerűen szégyelld magad!

wazz 2011.05.09. 22:53:28

Gusztustalan poszt,és posztoló!

Pajtás 2011.05.09. 23:20:18

ez a poszt is szar lett

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2011.05.09. 23:41:23

@T mint T: "mindig lehet utalni valamiert"

Na látod, az a baj, hogy ez a "valamiért" van mindig a szőnyeg alá söpörve.

Meloka 2011.05.10. 00:06:44

Szerintem, ha a tüntetés vezetője olyan kijelentéseket tesz, hogy nem tudja garantálni a tüntetés békés mivoltát, akkor talán nem kellene engedélyezni eleve! Nem hiszem, hogy a társadalomnak erre volna szüksége, hogy randalírozó tűzoltók és rendőrök mocskolják be a fővárost és csinálják ugyanazt, amit 2006-ban csináltak!

Pszt! 2011.05.10. 00:18:33

Megy a szerecsenmosdatás a jobberek részéről, hogy nem is izraeli, csak mértani ábra, meg csak rongy. Tisztára mint az árpádsávos zászló ügye. Ott is megmagyarázták, hogy senki sem szimpatizál a nyilasokkal, csak egy ősi magyar jelkép, meg mittudoménmi. Kit akarnak ezek becsapni? Minket nem tudnak, magukat meg nagy ostobaságra vall.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.10. 00:39:40

@Proszektura: Már megint olyan dolgokat írsz le, Elemér, amiknek a jelentésével nem vagy tisztában. Antiszemita? Hm...

agymosott.blog.hu/2009/02/03/szemitizmus

Tanulni sosem késő.
A meztelen sétálgatás egy olyan jövőt vizionál, amit keményen támogatsz a hülyeségeddel. Bocsánat, ha megelőztem a koromat - ha elloptam a hülye ötleteteket! :-)

Szerencsétlen.

tundrazuzmo (törölt) 2011.05.10. 01:20:13

Holnap voltam Izraelben, ahol tüntettek. Zsidók. Dávid csillagokkal. A tüntetés alatt valaki előhúzott egy tűzoltót ábrázoló rongydarabot, és felgyújtotta.

Nem illett oda. Senki nem értette. Nem is volt semmi értelme.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 06:58:15

@szudajev: imádom, ahogy beindult a nyilasok szerecsenmosdató akciója.
Hogy a fajtársatok még nálatok is hülyébb volt, az nem változtat a nyilvánvaló szándékon.

@Tom Bobb: mondd, neked egy ivartalanul szaporodó takonycsiga volt a szülőd? Innen ez a gerinctelen stílus? Imádom az ilyen nácikat. Mindig bebizonyítjátok, hogy rendes, gerinces ember nem áll közétek. :D

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 06:59:58

@Pszt!: :D mindig örömmel tölt el, ha látom, hogy másnak is az enyémhez hasonló véleménye van... :-)

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 07:01:28

Kíváncsi lennék, mit szólna ez a sok köcsög náci, ha kisétálnék az utcára egy piros-fehér-zöldre mázolt lepedővel, netán árpádcsíkossal és elégetném... :DDDD

$pi$ 2011.05.10. 07:27:59

Az már volt, hogy a csávó nem izraeli zászlót égetett? Ilyen apróságok felett mindenki elsiklik, de az, amit égetett az bizony csak emlékeztetett az izreali zászlóra, de nem volt az.

Jerky_Master 2011.05.10. 08:00:07

@szudajev: más állam nemzeti jelképének megbecstelenítése. nem rossz a magyar BTk., lehet találni sokmindent.
persze, jogodban áll hülyének lenni, de úgysem tudod megmagyarázni, hogy lehet gyűlölni egy teljes népet középkori, fajvédelmi, hitlerista majd anticionista (ez jelentős kibúvó) alapján. minél jobban gyűlölködtök, a zsidóság annál erősebb.
piros-fehér-zöld csíkokat egymás alá festve, fehér lepedőn biztosan nem magyargyalázás, csak csíkégetés. Isten ments, hogy valaki ilyet csináljon, csak példa. Végül is, ha téged lelőnek, az csak réz és lőpor kémiai folyamata, csőtorkolati sebesség és egyéb együtthatók eredménye, ami egészségügyi kockázatokkal jár.

@nyekk: nincs az több ezer éve, ne túlozz. mindig voltak, vannak és lesznek olyan alakok, akik gyűlölködnek a zsidóság ellen, kivitelezik a gyilkosságot, majd van pofájuk mindezt letagadni. nem baj, csinálják csak.

2011.05.10. 08:03:00

Ha egy kínai, orosz, amerikai, szudáni zászlót éget el, maximum némi ejnye-bejnye a jussa. Na de éppen egy zsidó zászlót! A bácsika egy tar kopasz neonáci aki fel akarja a lámpavasra akasztani a kiválasztott népet egytől-egyig Antiszemitizmus van Magyarországon, menekítsük ki a zsidókat is! Hol van Mr. Field és a Vöröskereszt?
(irónia volt, ha nem esne le valakinek)

kyncza 2011.05.10. 08:04:37

@al kotmány aláiro álamfö: én személy szerint szétbasznám a hülye zsidó fejed, te kapaorrú!

kyncza 2011.05.10. 08:10:10

@Jerky_Master: mekkora idióta vagy te is...aha, vannak alakok, akik utálják a zsidókat. Vannak bizony, milliószámra, mert a metéltpöcsüek nem értenek máshoz, mint átgázolni mindenkin és mindenen, csődbe vinni országokat, és hazudozni olyan eseményről, amihez kezdenek nagyon közel jutni...

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 08:13:55

@kyncza: nalátod, te kis szarházi náci! Ritkán mondok ilyet, de a fajtádat simán lámpavasra kéne lógatni. Akkor is, ha csak egy tetves, pattanásos kiskamasz vagy. Melléd megy a szüleidet, amiért egy ilyen férget "neveltek" belőled.

kyncza 2011.05.10. 08:15:05

Mi az hogy az én fajtámat te senkiházi? Te milyen fajta vagy? Hát gyere, aztán lógass fel, te kis szardarab!

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 08:15:35

Csak tudnám, ez a sok, büdös, náci gennygombóc, miért tiltakozik a náci jelző ellen. Hogy gerincük és agyuk nincs, az tiszta. Ettől még tisztelhetnék az elődeiket. Ehelyett inkább letagadják. Vajon miért?

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 08:19:01

@kyncza: milyen fajta? Ember. Homo Sapiens. Ami rólad nem mondható el.

kyncza 2011.05.10. 08:23:40

@al kotmány aláiro álamfö: büdös náci? Ezt pont te mondod te büdös zsidó? nálatok nácibb nép a világon nincs!

kyncza 2011.05.10. 08:24:33

@al kotmány aláiro álamfö: te homo holocaustus vagy, de hogy nem értelmes, gondolkodó ember, az tuti!

Szűcslaci 2011.05.10. 08:34:09

Csodálatos, hogy egyes szervezetek ELŐJOGOKÉRT tüntetnek.
Ha tűzoltó lennék, katona ( vagy vadakat terelő juhász), akkor azért lennék az, mert tetszene a hivatás és a társadalmi elismerés. A közösség - a társadalom - közösen összedobott pénzéből alkalmaz pl. tűzoltókat, meg rendőröket, katonákat. Mint kiderült, a katonák ellopták, elsikkasztották az őket eltartó többség pénzét - tehát szerződést szegtek és bűncselekményt követtek el -, a rendőrük soha nem az őket fizető társadalom mellett állnak, hanem inkább a mindenkori politikai elit érdekeit védik akár törvénytelen, alantas eszközökkel - nos, a tűzoltókkal semmi ilyen probléma nem volt eleddig : talán most került hozzájuk a VÉRSZEM. Ha volt túlórájuk, fizessék ki azt. De ne essünk túlzásba - ismerek tűzoltókat - nem tölti ki mindennapjaikat a dacolás a lángokkal - "csak" benne van a pakliban. Ahogy az esztergályos is naponta szembesül azzal a veszéllyel, hogy feltekeri a tokmány mindenestül. Vagy a kamionsofőr, hogy önhibáján kívül halálos balesetet szenved. Apropó: a kamionsofőrök helyzete sokkal-sokkal rosszabb - ott nem dívik a 24-48, hanem inkább a 3 hét / egy hét és lakhatnak egy pléhdobozban, hazájuk a parkoló, fürödhetnek kannából - és így tovább. Manapság veszélyesebb tanárnak lenni, mint tűzoltónak: a tanárok miért ne mehetnének korkedvezménnyel nyugdíjba? Vagy a pékek? A kenyér végtére is fontosabb, mint holmi tüzecskék, vagy autóroncsba szorult adóalanyok megmentése... Summa-summárum: ha valakinek nem teszenek a munkafeltételek, az keressen más elfoglaltságot!

becsoccsent 2011.05.10. 08:34:46

orulok ennek a posztnak.

orulok, mert mar csak egy hasonlot kell ezen a blogon olvasnom, es akkor eggyel bovul azoknak az oldalaknak a szama, amit nem fogok olvasni :)

az ilyen kyncza-fele ujnacik ( jellemzoen valoban kiskoru / alacsony iskolazottsagu / kispocsu / buzi ) pedig akkor szabadon, kontroll nelkul kifejthetik szanalmas elkepzeleseiket.

hatha ide gyulnek, a tobbi blogrol meg eltunnek. alom, edes alom! :D

becsoccsent 2011.05.10. 08:39:51

@Szűcslaci: teljesen igazad van. csak gondold tovabb:

- szeretnel olyan tuzoltot, aki 60 evesen totyog fel hozzad a hatodikra, hogy kihozzon az ego lakasbol? es a gyerekednek szeretnel ilyet?

ha ebbol nem ertetted meg, mi a gond, akkor felesleges barmit is magyarazni.

igen, differencialni kell: aki az iroasztal mogott mereszti a segget, az ne menjen el nyugdijba. igen, aki tuzolto / katona / rendor, az se menjen el 40 evesen nyugdijba. nade azert a fidesz altal felberelt szekhazgyujtogatok ele 60 eves oregembereket allitani eleg keves esellyel kecsegtetett volna.

ha pedig a kedvezmeny nincs, senki nem fog oda menni dolgozni. erted? SENKI!

te netto szazert kockaztatnad az eletedet masokert?

Muity Mijo · http://sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/ 2011.05.10. 08:44:46

„Eljöhet az idő, amikor a vezetők már nem tudják megőrizni a tüntetések békés jellegét.”

Belecsimpaszkodtál egy kiragadott mondatba, és felháborodottan reagáltál rá.
Nem gondolod, hogy e reagálásod csak egy képzelgésen nyugvó hisztériás prejudikáció?

Szűcslaci 2011.05.10. 08:53:46

@becsoccsent:
Nem, nem szeretnék aggastyánokat sem tűzoltónak, sem bírónak, sem orvosnak - sem pedig autóbusz sofőrnek. Legyen tűzoltó 45 éves koráig, majd pedig nézzen más foglalkozás után. Vagy legyen szakértő. Vagy üljön át a diszpécserközpontba. Vagy kezelje a létra hidraulikáját. Vagy a terep lezárásában segédkezzen. Ugyi?

Chicano 2011.05.10. 08:53:55

@becsoccsent: "ha pedig a kedvezmeny nincs, senki nem fog oda menni dolgozni. erted? SENKI!"

Szerintem meg igen. Ha meg tényleg senki majd emelik a fizetéseket. Így működik ez a privát szektorban is. Én abszolúte nem aggódom hogy nem lesz tűzoltó. Sőt, úgy látom csak a blogokon kommentelő tűzoltók aggódnak emiatt.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 09:06:36

@kyncza:
Ez vagy te: Taenia solium
Az egyebeket beszéld meg azzal a nőneművel, akinek a végbeléből a világra pottyantál.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 09:07:38

@Chicano: légy te az első! Irány az első tűzoltó laktanya, jelentkezz náluk! Ja... kicsit keveset fizetnek és még életveszélyes is a munka? Akkor miért is ugacc bele?

Chicano 2011.05.10. 09:07:56

@al kotmány aláiro álamfö: Uraim, szerintem itt kéne ezt abbahagyni.

kyncza 2011.05.10. 09:09:12

@al kotmány aláiro álamfö: eddig kerested ezt a nevet te hulladék? Arra nem vagy méltó, hogy szarhoz hasonlítsalak!

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 09:09:44

@Chicano: lehet. Közöd? A többest meg kikérem magamnak. Én egy vagyok, a másik meg mindennek nevezhető, csak úrnak nem.
Egyébként megismétlem: Közöd?

kyncza 2011.05.10. 09:10:38

@Chicano: sztem is. Ideje lenne elhagynia az országot ennek a magyargyűlölő baromnak!

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 09:10:45

@kyncza: anyádét kerestem, de azt a férget nem találom.

kyncza 2011.05.10. 09:11:39

@al kotmány aláiro álamfö: nézz bele a tükörbe, mindjárt megjön az ihleted az ilyen szavakra, te idióta!

Chicano 2011.05.10. 09:12:39

@al kotmány aláiro álamfö: Azért bátorkodtam beleugatni mivel az adóm elköltéséről van szó. Bízok a piacban. Én diplomával és több nyelvet beszélve talán kihagyom ezt a lehetőséget, de az olyan mocskos szájú suttyóknak mint amilyen te vagy gondolom sok választásuk nincs.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 09:16:01

@Chicano: nézd te szarházi náciszimpatizáns! Amíg mások faszával vernéd a csalánt, addig hiába az öt diplomád, csak egy szarzsák vagy, aki mások életét igyekszik tönkretenni.
Remélem, eléred a célod és amikor valamelyik náci haverod a kölkeidre gyújtja a kitudja milyen úton szerzett házadat, akkor egy hatvan éves, mindenre magasról szaró tűzoltó bácsi vonul ki egymaga, mert már csak ő lesz szolgálatban.
(ha érted a finom célzást)

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.10. 09:18:55

@Chicano: egyébként halkan megsúgom, nem kevés diplomás van a tűzoltók, BV-sek, rendőrök közt is. És kerülhetsz még te is olyan helyzetbe, hogy nem lesz más választásod. (és bízom benne, hogy kerülsz is... örömmel látom mindig, ha a magadfajta utcára kerül)

Mohamed 2011.05.10. 09:54:11

Jerky Master
"szerecsenmosdatás" Látom a kis barátodtól tanultál egy új szót ügy okos vagy.
"hogy lehez gyűlölni egy teljes népet középkori ,fajvédelmi hitlrista majd anticionista(ezjelentős kibúvó)alapján"
Nagyon szívhez szóló kis mondat egészen könnyes lett a szemem.De válaszolok ezek alapján lehet nem véletlen hogy a középkor óta utálják őket a nagy középkori uralkodók is azért nem adtak földet nekik mert nem voltak hajlandóak a királyi krona Istentől eredő szentségének alá vetni magukat (ami ha jól tudom a feudalista hűbéri lánc alapja volt és melybe mindenki nagyon jól bele tudott illeszkedni)mondván hogy ők csak jahvénak engedelmeskednek és nem hajlandóak az általuk állati számba vett gójokkal együtt élni és dolgozni innen ered ez.Másrészt nagyon sok diaszpórában élő népvan és lám milyen érdeskes az örményeket vagy a kurdokat görögöket senki sem utálja ekkora mértékben, hűha hogylehet ez?Csak a zsidókat tudod kis cimborám erre mondják azt ,hogy nincs füst tűz nélkül.
al kotmány aláíró államfő
Aki nem kedveli a zsidókat=nyilasfasiszta sőt Hitler reinkarnációja mindjárt, ezen terminológiád szerint az irániak palesaztin afgán stb nyilas volna?VASLOGIKA gratulálok jót röhögtem

T mint T 2011.05.10. 10:43:57

@xanax: Kerlek ird meg, akar privatban is, hogy engem speciel miert utalsz!
Elore is koszonom!

T mint T 2011.05.10. 10:57:06

@nyekk: Ezer eve megy az uzletszeru holokausztozas? En nem hinnem. 66 eve megy, elismerem, de az 56-ozas is, es ugy gondolom, hogy akiket jogaiktol, eletuktol fosztottak meg 56-ban ugyanugy joggal emlekeznek erre az esemenyre, mint a nagymamam, aki meg egyedulikent elo emleke a csaladunkban a tortenteknek. De hozzateszem: a magyar allamtol soha nem kert es soha nem kapott karpotlast ezert (marmint a te adodbol, ugye).
En ezt a jogot nem vitatom el tole... Bar lehet, hogy ez teged zavar.
Amit viszont konretan kerdeznek toled, hogy szamodra mirol szolt a tuzoltok penteki tuntetese?
A tuzoltok es rendvedelmisek jogos vagy velt koveteleseirol?
Netan a zsidok aljassagairol?
Vagy mindkettorol?
Es ha dontottel a fenti kerdesben, akkor szerinted ki tehet arrol, hogy melyik valaszt adtad te (es a veled egyforman gondolkodok tobbsege)?
A kovetkezo kerdesem:
Es ez vajon kinek jo?
Nekem nem. A zsidoknak altalaban nem. A tuzoltoknak sem, mert elterelte a koveteleseikrol a figyelmet.
Akiknek jo, azok vajon onceluan alkalmaztak-e ezt a modszert (es esetleg hasznaltak fel egy bacsit, akit most meg fognak buntetni egy oktalansagert) a sajat hasznukra? Vagy valoban az volt a tuzoltok (es rendvedelmisek) celja, hogy a maguk jogai mellett a zsidok ellen is tuntessenek?

Ha ezeket vegiggondolod, akkor rajossz, hogy lehet, hogy engem (es a magamfajtakat meg a ciganyokat) joggal utalsz. Ehhez jogod van. De hogy ezzel kinek a malmara hajtod a vizet es ki es hogyan iranyitja ezeket a gondolataidat, az korantsem egyertelmu...

Es toled is megkerdezem, amit xanax-tol: engem, szemely szerint, speciel miert utalsz? Mert utalsz, az egyertelmu. De ha megmondod, esetleg igyekszem valtoztatni rajta, hogy legkozelebb mar kevesbe utalj... Privatban is szivesen veszem az epito kritikat szemelyemre (fajtamra?) vonatkozoan.
Udv,

Mohamed 2011.05.10. 10:59:45

T mint T
"egy altalaban analfabeta arabiaban elo fordulo jellegzetesség miatt"
Na ja mert szerinted minden arab analfabéta mi? ebből a mondatodból nagyonjól felsejlik az az arrogancia amely titeket kiválasztottakat jellemez mert ti jobbnak képzelitek magatokat a gójoknál ti többnek tartjátok magatokat nálunk gójoknál
lehet hogy nem szándékosan fogalmaztál így de a tudat alatt így gondolkodsz bármennyire is próbálod ezt szépíteni.
Látod ezt nem szeretik olyan sokan mint a nyugger lánglovag vagy xanax barátunk.

Mohamed 2011.05.10. 11:28:28

T mint T
Nos alapesetben senik sem törőne (még csak nem is vitatná)nagyanyád sors társaitól a kártérítést,de most picit egyszerűen hogy közérthető legyen: ha egyszer aközt kell választani hogy pl.magyar tűzoltók elmaradt bérének rendezésére és a korkedvezményes nyugdíjára vagy kártérítgetések meg életmenetek finanszírozása közt kell válsztania állambácsinak mert elbaszták a gazdaságot akkor egy többségében magyaroklakta országban ne az utóbbit részesítsék előnyben nos a tűzoltó ez ellen kívánt a maga sajátos módján tiltakozni.
"Megy 56-osozás"
ja hogy az ötvenhatosok fasiszta csőcselék vol stb.ezt hallom sok helyen de egyet mondhatok 56-ból sosem csináltak akkora mátíromságot mint a holokausztból az állam sosem csinált/támogatott akkora volumenű tisztességes 56-os ünnepséget mint az élet menetét.

T mint T 2011.05.10. 11:36:06

@szudajev:
A zaszloegetes, ha tetszik, ha nem igenis leginkabb analfabeta kozegben tortenik, ahol a pentek esti iman mossak at az agyat egyeseknek es mondjak meg, hogy ezert, s azert igy vagy ugy kell cselekedni.
Mikor a danoknal megjelentek a Mohamed profetara vonatkozo karikaturak (igen szerencsetlen modon), olyan emberek egettek dan zaszlokat, akik nem is lattak a rajzokat es nem is hallottak Daniarol es valoszinuleg olvasni sem tudtak. A Korant is "magyarazzak" nekik, nem maguk olvassak, ebbol a sok felreertes es felremagyarazas. Azt sem tudtak, hogy Dania a vilagon van. Es veletlenul a penteki ima utan tortek ki a Dania-ellenes zavargasok.

Mi lenne, ha egyszer veletlenul Magyarorszag zaszlajat egetnek mondjuk Islamabad foutcajan, mert mondjuk epp azzal predikalt a mufti a pentek esti ima utan, hogy a magyarok reszt vesznek az afganisztani hadmuveletekben es ezzel az amerikai satan-kutya baratai? Hidd el, azok az emberek azt sem tudnak, hol van Magyarorszag, milyen ez a kis allam, milyen emberek elnek benne, es miert dontott ugy nehany politikusa, hogy reszt vegyunk az afganisztani hadmuveletben.
Teged felhaboritana az eset? Olvasott, tudos embereknek tartanad azokat, akik felgyujtjak a magyar zaszlot? Avagy elmehaborodott csocseleknek tartanad oket, akiket megintcsak egyes emberek (jol megfontolt celokbol), maguk hasznara iranyitanak, felrevezetnek?

Ezert irtam, hogy analfabeta kornyezetben fordul elo az ilyesmi leginkabb. Es lasd be: nem Kina eldugott analfabeta lankain szoktak zaszlot egetni, de nem is Braziliaban a favelakban egetnek zaszlot az analfabetak: ez tipikusan mohamedan kornyezetben fordul elo, onnan indult, onnan vettek at masok is.

Az hogy a gojoknal jobbnak tartom-e magam? Van akinel jobbnak tartom magam, van akinel kevesebbre tartom magam: megismerem oket es az asztalra letett eredmenyeik alapjan dontom el, hogy kinel tartom magam jobbnak es kinel nem. De mas zsidokkal is igy teszek: a letett eredmenyeik, eletviteluk, erkolcseik alapjan itelem meg oket.

A fanatizmust elitelem, legyen az zsido, mohamedan, kereszteny vagy epp antiszemita fanatizmus. A fanatikusokat probaltam tobbszor is megerteni, de mindig csak a felrevezetettseget es a "konnyebb masokat gyulolni, mint a magam sorsan javitani es eredmenyeket felmutatni" elv aldozatait lattam es talaltam bennuk.

Puszta veletlen, hogy zsido ver is folyik az ereimben. Ha latnal es ismernel es nem tudnad ezt rolam, akkor a jobbikosok altal elvart es elismert magatartas-forma szerinti alappelda vagyok:
szoke, vilagos tonusu, pisze orru, adofizeto, nem a tarsadalom nyakan elo, szoke gyereket nevelo kismama vagyok, szoke, reformatus szarmazasu (aria) ferjjel. Szeretem a termeszetet, egeszsegesen elek, tamogatom Magyarorszagot, szepen nyilatkozom rola es vedem minden forumon. Erdelyi arva gyerekeket szoktam a kertunkben nyaranta sajat koltsegen udultetni, fogyatekosokat partolok es allatmenhelyeken vallalok onkentes munkat. Nem bankar vagyok. Van eleg jovedelmem, hogy ne kelljen kernem, de nem vagyok lazitoan gazdag. Tanult ember vagyok, erett, gondolkodo szavazopolgar. Van szakmam, hivatasom es ebbol elek es nem nyafogok. Egy 5 eves Opellel jarunk (mindannyian). Fizetem a forint-hitelemet a lakasra es tamogatom a szuleimet es nagyszuleimet (a zsidot is es a katolikust is).

Es te megis gyulolsz. Miert?
Ha csak azert, mert zsido vagyok, akkor a valaszom: nalad tobbre tartom magam... Nem azert mert goj vagy, hanem azert, mert a gondolkodasodbol itelve, te nem tudsz ennyit felmutatni, es ezert engem gyulolsz.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.10. 12:57:51

@al kotmány aláiro álamfö: Ha már szülőknél tartunk (és felmerül a személyeskedés szerepe kettőnk párbeszéde között), azt tanácsolom, keresd meg, aki a viágra hozott, és tégy vele olyat, amire sosem lennél büszke! Velem ne szájalj, hülyegyerek, ahhoz iszonyatosan ostoba és szűk látókörű vagy!

Egyébként felőlem égetheted a kibaszott piros-fehér-zöldet, mert én nem attól vagyok magyar, hogy visítok, amikor egy metszett pöcsű a nemzeti zászlómat gyalázza - és a gerincemet sem rajzolták, hanem valóban létezik.

Az a baj veletek, ostoba backstab taknyosokkal, hogy nem tudjátok, első haragotokban (amiért valaki utat mutat, ellenkezni mer a hülyeségetekkel) hogyan álljatok a dologhoz, és rögtön alpári stílusban kezditek a benyögéseket. Tudom, nehéz dolog ez számodra, de a te fajtádnak az emberré válás felé vezető út kicsit hosszabb - életed végéig tart, és nem fog sikerülni. De azért legyél már kitartó, komám, és tiszteld meg a veled vitatkozókat kicsit! Aztán húzz magad után nyomokat, amint visszakucorogsz a fészkedbe...

Nénikéd a náci.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.10. 13:03:28

@T mint T: Erre egy picit reagálnék. Amennyiben az afgán fővárosban magyar zászlót égetnének, kussolnék, mert tudnám, miért teszik. Ha magyaráznom kell, ott a baj, de ha nem, akkor érted, miért kussolnék. Nem kérték, hogy segítsük a gyarmatosítást - és bár nem vettünk részt a lerohanásukban, de kézen fogjuk a Nagy Testvért, és teljesítjük a parancsait, ott vagyunk a fegyvereinkkel, érdekeinkkel, és bárhogyan is szépítjük: az ott nem a mi földünk. Ellenség vagyunk.
Zászlóégetés Iszlamabadban kipipálva.

nesze nektek két harmad... 2011.05.10. 13:10:48

Hajrá..rendvédelmiesek...elő a fegyverekkel!!!!!!

T mint T 2011.05.10. 13:48:10

@szudajev:
Bocs, de mivel nem "valasz erre" funkcioban reagaltal, csak most vettem eszre a kommentedet.
Erre reagalnek:
"ha egyszer aközt kell választani hogy pl.magyar tűzoltók elmaradt bérének rendezésére és a korkedvezményes nyugdíjára vagy kártérítgetések meg életmenetek finanszírozása közt kell válsztania állambácsinak mert elbaszták a gazdaságot akkor egy többségében magyaroklakta országban ne az utóbbit részesítsék előnyben nos a tűzoltó ez ellen kívánt a maga sajátos módján tiltakozni."

Bar szerintem nem a tuzoltok penzebol finanszirozta az allam az Elet menetet (az egy kicsit nagyobb volumenu koltsegvetesi tetel, mint az Elet menete), azert vannak ketsegeim afelol, hogy a bacsi csak es kizarolag az Elet menetere ellopott tuzoltosagi jarandosagokat keri szamon a zsidosagtol... es hogy pont ez jart az eszeben, hogy miert kolti az allam az Elet menetere a penzt, ahelyett, hogy szegeny tuzoltoknak adna, amikor elegette az izraeli zaszlo(-nak tuno rongydarabo-)t.

Egyebkent, mint olyan, akinek meg el a csaladjaban egy ember, aki emlekszik a holokausztra: total egyetertek azzal, hogy ne finanszirozza az allam (kivaltkepp ilyen nadragszijmegszoritos idokben) az effele dolgokat. Ezt finanszirozza a Mazshisz meg az OCO (bocs ORO), ha akarja! Valoban van ennel sokkal surgetobb kerdes is, arra koltse a penzt - fuggetlenul attol, hogy ez epp a tuzoltok vagy mas szektor surgeto kerdese...

56-rol meg annyit: nekik is jar az elegtetel: nem jobban, nem kevesbe, mint a holokauszt meg elo tagjainak. Sosem mondtam, hogy nacik voltak. Biztos volt koztuk olyan is... de nem errol szolt a dolog. Pl. a ferjem nagypapaja 56-os volt, 6 evet huzott le bortonben, elvettek mindenet es jogasz letere mezogazdasagi munkakbol kellett evtizedekig elnie es eltartania a csaladjat.
Ezt sem toleralom jobban, mint a holokausztot.
De teny es valo, hogy en latom az 56-osokat is boven szerepelni, nem hallgattatja el oket sem senki. Epp a napokban volt megemlekezes Mindszenti ujratemetesenek evfordulojarol: ezt en nem tekintem 56-osok iparnak, mint ahogy a holokausztot egyesek "iparnak" tekintik.

Vagy csak igy jobban hangzik a kampanyukban...

T mint T 2011.05.10. 13:58:16

@Tom Bobb:
Igen, egyetertek, hogy semmi keresnivalonk ott. Es en is kussolnek, ugyanazon okobol, mint te.
Itt egy elozo hozzaszolasra reagaltam, melyben serelmeztek, hogy en felsobbrendunek erzem magam, mert a zaszloegetest "analfabeta Arabiaban" jellemzo szokaskent irtam le.
Ezen komment magyarazatakent adtam ezt a peldat.

De mas okot is megadhattam volna, amiert mondjuk magyar zaszlot egetnek. Mondhattam volna azt is, hogy skinhead-ek megvernek egy muszlimot Budapest V. keruleteben, es ezt forgatjak ki imamok es ezert gyujtanak fel magyar zaszlot.
Vagy azt is mondhattam volna, hogy ide latogat az amerikai elnok, vagy kulugyminiszter es kezet raz a magyar kormanyfovel es ez bosziti fel az embereket.

Itt a lenyeg azon volt, hogy nem objektiv ertesulesek alapjan, nem sajat olvasatban ertesult emberek tomegeit mozgatjak masok, amikor ilyen cselekedeteket hajtanak vegre. Nem a felsobbrenduseg szolt belolem, hanem az, hogy latom, milyen konnyu manipulalni a tomeget, s ez annal konnyebb, minel tudatlanabb (irastudatlan) az a tomeg. Es ez jellemzo bizonyos jol korulhatarolt foldrajzi teruletekre.

Pusztan veletlen, hogy epp az afganisztani szerepvallalasunkat ragadtam meg peldakent.

De etekintetben nincs koztunk ellentet: szerintem is haza kene jonnunk onnan. Persze, lenne aki nagy arat fizetne az Amerikaval folytatott kereskedelemben emiatt. De ez nem en, mint zsido lennek...

T mint T 2011.05.10. 15:00:31

@nyekk: Te nzekk, elgondolkodtam azon amit irtal, hogy tudniillik:
"Azért, ha tényleg zsidó vagy, elgondolkozhatnál rajta, hogy miért pont benneteket, (meg egy másik bandát) útálnak ezer évek óta, és mindenhol a világon?
Nem ti mentek szembe a forgalommal az autópályán, hanem az összes többi közlekedő?"
Latok itt nemi parhuzamot azzal, hogy vajon miert utalja a magyarokat ugy altalaban barki, akivel kapcsolatba, vagy szomszedsagba kerult valaha is az elmult 1000 evben. Es arra jottem ra, hogy esetleg a magyarok is (belertve engem) forditva mehetnek egy bizonyos autopalyan, nem?

Mohamed 2011.05.10. 16:09:57

T mint T
Ez mind nagyon szép amit teszel és hidd el pont leszarom(már bocsánat) a kocsid márkáját meg a fenotipikus jegyeidet de kommentjeid ből látszik hogy te is gyűlölsz ezt pszichológia hallgatóként mondom így te sem vagy jobb nálam csak a te gyűlöleted tévedéseken alapul.
A zászló égetést nem radikális muszlimok kezdték hanem a 60-as években párizs utcáin baloldli liberális egyetemisták tiltakozva az izraeli agresszió ellen és ahogy láttam már new yorkban is égettek izraeli zászlót és hidd el nem helyi muszlimok láthatod nem analfabéta környezetből ered ez tévedsz hogy a korán magyarázatok is agymosás lenne látszik hogy nem érintkeztél még velük én az egyetem előtt 2 évet a francia idegen légió légi desszantos hadosztályának 1er Régiment Értranger de Cavalrie ezredének felderítő és célmegjelölő századában teljesítettem szolgálatot két hadszintéren elefántcsontparton és afganisztánban voltam mindenki maga olvassa először a koránt un.medreszékben(olyan suli amely megalapozza akoránnal kapcs. ismereteket és ezt követően mehet olyan mollához vagy imámhoz aki a hozzá fűzött magyarázatokat felovashatja)és a magyarázatok sem légből kapott marhaságok ezek a muszlim felekezeti szakadáskor mohamed 632-es halálát követő időszakban kodifikálták szúfi tanítók akik a ezzel megalapozták a szunnita felekezetet a síták pedig szó szerint értelmezik a koránt mert ez volt ali végakarata.
És tudták annó hogy dánia holvan és tudtak olvasni hiszen elsőként teheráni egyetemisták akadtak ki ezen megjegyzem jogosan(az iszlám szerint tilos mohamedet a próféták pecsétjét ábrázolni)tehát nem műveletlen barmok hanem az egész muszlim világ ki akadt ezen,beláthatod a világ minden táján égettek már izraeli zászlót a muszlimoknál nem véletlen a gyakoriság az ő földjük ből hasítottak ki egy darabot ,ha pedig magyarnak tartod magad nincs miért rettegned ettől.Ha afganisztánban (Kabulban ,Iszlamabad az pakisztán fővárosa) magyar zászlót égetnének nem háborodnék fel megérteném hiszen semmi kersni valónk ott amerika háborúja melybe belerántotta európát is ezt egykori katonaként írom (kandahárban a szemünk előtt égették az idenenlégió lobogóját mert egy buzi amcsi lövöldözott egy óvoda közelében 6gyerek életét kioltva és amikor láttam az égő lobogót én szégyelltem magamat)

T mint T 2011.05.10. 16:38:52

@szudajev:
Hu, ezt nem volt egyszeru egy szuszra elolvasni, de kozpontozas nelkul is probaltam megerteni...
Hat, az a baj, hogy "pont leszarod", amit irok magamrol: mert ez a szemelyisegem es mert epp ezt hanyagolod (pszichologia hallgato letedre?), es helyette egy elkepzelt "zsidot" gyulolsz bennem. Talan itt a hiba...
Hat, hogy gyulollek-e? Nem hiszem, mert nem igazan ismerlek. Azt gyulolom, amit kepviselsz. Ha valoban pszichologiat tanulsz, akkor ki kene erezned a kommentjeimbol, hogy gyulolet-ellenes vagyok es probalok ertelmes vitaban, esz ervekkel tarsalogni a gyulolet helyett. Miert gyulolnelek teged?

En egyebkent 6 evet eltem muszlimok szomszedsagaban - es hidd el, nagyobb az analfabetizmus aranya koztuk, mint hinned, vagy irod. Bizonyos teruleteken 80% folotti, fokent a nok koreben, de a most 12 ev alatti lakossag irastudasa is hagy kivetnivalot maga utan - funkcionalis analfabetak a hianyos oktatas miatt (nem Teheranban, nem Bagdadban), de epp Pakisztanban, melynek fovarosa Islamabad - tudom, es ahol a legnagyobb altalaban az ellenallas az afganisztani hadmuveletek ellen (a mindenkori kormanyzat igyekezete ellenere). Itt elnek a pastuk, akik legnagyobb rejtett forrasai a taliboknak (es nem mellesleg itt vannak a mudzsahedin kikepzobazisok jelentos resze is).
Mindenesetre megint tanultam toled valamit, es ezt koszonom.
Ezek szerint a zaszloegetes megsem toluk ered. Csak mostanaban naluk terjedt el. Ott a pont.
Az meg hogy ki hasitott ki kinek a teruletebol megerne egy masik posztot, de etekintetben elfogult vagyok es hianyosak a tortenelmi ismereteim is, ugyhogy nem szallhatok vitaba veled.

Mohamed 2011.05.10. 20:23:43

T mint T
Bocs ha nem fogalmaztam egyértelműen
a muszlimok iránti gyűlöletre gondoltam mert lehet hogytudatosan törekedsz a gyűlölet ellenességre de tudat alatt máshogy érzel ez jól látszik a kommentjeidből ez persze érthető a te esetedben. Másrész gyűlölhetsz engem is jogod van hozzá.A fenotipikus jegy a fenotípus szóbol ered fenotípus:az adott egyedre jellemző külső adottságok mint szőkehaj kékszem psze orr melyekkel magadat jellemezted ezekkel majd pszichológusként nem kell foglalkoznom hiszen ezek genetikai genealógiai eredetű adottságok a személyiségedhez nincs közük és akocsid márkájával sem kell majd foglslkoznom max. az ápoltságával karbantartottság mértékével vagy a benne lévő tárgyak elhelyezéséből a berendezés állapotából kell megállapítanom főbb személyiségi jegyeidet de ezeket majd 5.-6.félév magasságában tanulmányozzuk.

Mohamed 2011.05.10. 20:35:04

a magyarok iránti gyűlölet az 1. világhábotút követően lángolt fel és vált általánossá de max a 19.sz ban az ébredő nemzetiségi mozgalmak hatására és egy jól körül határolható területen az egykori kis antant országaiban él igazán máshol csak szimpla bevándorló ellenességről beszélhetünk amit meg tudok érteni.viszont a zsidóságiot azóta utálják mióta a barkocba lázadást követően szétrajzottak a világban(érdekes pl. örmények görögök iránt nincs ekkora gyűlölet hogy lehet ez?) és avilág minden táján találkozhatsz olyanokkal akik gyűlölik őket míg ha kirgizisztánban megkérdezel valakit a magyarságról mosolyogva annyit mond hogy egykor zsuanzsuanok ill.hsziungokként hazájukhoz közel éltek és örülnek hogy ilyen messze is él hozzájuk hasonló mondavilággal rendelkező nép

Mohamed 2011.05.10. 20:36:02

a magyarok iránti gyűlölet az 1. világhábotút követően lángolt fel és vált általánossá de max a 19.sz ban az ébredő nemzetiségi mozgalmak hatására és egy jól körül határolható területen az egykori kis antant országaiban él igazán máshol csak szimpla bevándorló ellenességről beszélhetünk amit meg tudok érteni.viszont a zsidóságiot azóta utálják mióta a barkocba lázadást követően szétrajzottak a világban(érdekes pl. örmények görögök iránt nincs ekkora gyűlölet hogy lehet ez?) és avilág minden táján találkozhatsz olyanokkal akik gyűlölik őket míg ha kirgizisztánban megkérdezel valakit a magyarságról mosolyogva annyit mond hogy egykor zsuanzsuanok ill.hsziungokként hazájukhoz közel éltek és örülnek hogy ilyen messze is él hozzájuk hasonló mondavilággal rendelkező nép

Mohamed 2011.05.10. 21:41:25

T mint T
ok értem ,én afganisztáni szolgálatom alatt több muszlim családdal kapcsolatba már már köszönő viszonyba kerültem többségébe pastu és belzdsus családokkal és az analfabetizmus nem volt nagyon elterjedt hisz a két nép úgy gondolja hogy a nőknek is magukak kell olvasni a koránt csak a gyerekek körében volt analfabetizmus fellelhető de a medreszék pl. ennek megszünetésére jók. másrészt afganisztánban nem láttam izraeli zászlóégetést a tv-ben viszont teheráni damaszkuszi egyetemeken láttam.
A funkcionális analfabetizmus pedig a szöveget elolvasni tudó de értelmezni már nem tökéletesen képes egyént takar ,mivel a szunnitáknak maguk kell értelmezni a koránt ez szerintem nem igen lehetséges az esetükben viszont az ENSZ felmérések szerint melyeket az itt M.o.-n is megírt kompetencia tesztekre alapoznak kimutatták hogy a funkconális analfabetizmus leginkább a BENELUX államokra usa-ra és kanadára jellemző.
süti beállítások módosítása