Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • MAXVAL bircaman közíró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyurcsány Zsazsa

2011.05.12. 12:41 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: mszp gyurcsány párt kapcsolat.hu

Gyurcsány nagyon jól alkalmazza az állítólag Gábor Zsazsa nevéhez köthető felfogást a médiához való viszonyuláshoz. Miszerint mindegy, hogy mit, csak írjanak rólam. Még az sem baj, ha lekurváznak.

Mostanában nincs olyan nap, hogy ne szerepelne a vezető hírekben. Ráadásul az ügyészség is a kezére játszik, amikor röpke néhány évnyi tépelődés után úgy döntöttek, kérik a mentelmi jogának felfüggesztését.

Gyurcsány a folyamatos róla beszélést a Facebookon és a Kapcsolat.hu-béli blogbejegyzéseivel gerjeszti. (Kot-kot-kot-kot, kotkodács, minden napra egy tojás.)

Az exminiszterelnök minapi blogbejegyzése a „Tagok és vezetők” címmel tulajdonképpen a párton belüli hatalomátvételre irányuló nyílt hadüzenet volt. Az MSZP szegfűjével díszített posztjában azt írta: „ A vezetők egy része boldogtalan a kezdeményezéstől. Ezen nem csodálkozom. Hiszen sokaknak éppen a jelenlegi rendszer változatlanul hagyása lehet a biztosíték arra, hogy továbbra is helyük legyen a párt közép- és felső-vezetésében. Személyesen át tudom érezni a helyzetüket. De ez nem személyes ügy.”

Ebből a néhány sorból és a pártlogó hangsúlyozott szerepeltetéséből is nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsánynak esze ágában sincs másik pártot létrehozni vagy ilyenbe belépni. Inkább az MSZP-t próbálja meg el- illetve visszafoglalni, s a maga képére formálni. Akinek ez nem tetszik, annak el lehet menni. Mert ez ugye nem személyes ügy.

A mai, még provokatívabb: „Provokáció” címmel írott blogbejegyzésében pedig már magabiztos fejedelmi többesben fogalmaz, ezzel is kifejezve, nincs egyedül.

„De ha bárki kétségbe vonja küzdelmünk tisztességét, azt, hogy az MSZP-ből csináljunk egy erősebb, demokratikusabb és erkölcsösebb pártot, akkor azzal megküzdünk. Mert egy dolog a politika, és egy másik, ennél fontosabb dolog a tisztesség. Nem engedjük, hogy provokáljanak bennünket. Nem engedjük.”

Vagyis, ha ezt a fellengzősen magasztos szöveget lehántjuk, akkor valami olyasmi a veleje, miszerint azok a rohadékok, akik a szocialista párt el- illetve visszafoglalásában az útjába merészelnek állni, azok provokátorok, akiknek kuss van.

A volt pártelnök miniszterelnök szájából mégis a legszebben talán az a mondat hangzik, amelyik talán emlékkönyvi bejegyzés is lehetne, s egyébként egész életében vezérelve volt: „Mert egy dolog a politika, és egy másik, ennél fontosabb dolog a tisztesség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr382898064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.