Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Európa pikkel ránk

2011.05.15. 12:55 | Proszektura | 6 komment

Az egész ország apraja nagyja ott szorított a tévéképernyő előtt. Na majd most megmutatjuk a világnak! Mégsem jött össze a várt győzelem. Sőt.

Megint bebizonyosodott, nem szeretnek minket. Korábban a sajtótörvényünk baszta a csőrüket, majd a modern alkotmányunkat fikázták.

Semmi sem jó ezeknek, amit mi csinálunk. Nyomják Krahácsot.

Most ezt a szerencsétlen csontos dauerolt szőkét pontozták le, aki egyre csak azt kérdezgette drámai hangon, hogy a szerelem miért múlik el.

Sokak szerint nagyon igazságtalan ez a 22. hely a mi lányunk számára. Sőt biztos, hogy politikai ármánykodás van mögötte. Egyesek egyenesen azt gyanítják, maga Heller Ágnes járt közre a balsiker érdekében. Egyelőre nem tudni biztosat. De a Hír tévé már nyomon van.

Az viszont kétségtelen, hogy ilyen helyezést, némi gyakorlással, a 89 éves nagymamám is elért volna, ha elénekli – persze angolul ő is – a Csicsónénak három lánya című dalt. S akkor még Uhrin Benedeket nem is említettem.

Amikor Európa megtudta, hogy a mi lányunk Geszti Péter dalszövegét nyomatja, alighanem azt várták volna el, hogy a hölgy amúgy magyarosan lóháton lovagolva jelenik meg a színpadon. Ehelyett egy damaszt asztalterítőbe burkolózva siránkozott.

Pedig Gesztin nem múlott semmi. Ő nagyon szép szöveget írt a dalhoz, amelyről egyébként az volt a véleménye, miszerint „tempós, dinamikus zene, de közben majdhogynem patetikus érzelmek gyúródnak benne zeneileg, ezért egy furcsa tánczenei ária a dal.”

Persze, meghallgatván a döntőbe jutott nációk nótáit, nehéz eldönteni, hogy tényleg nagy siker lett volna-e ezen a gagyi giccsparádén előkelő helyen végezni. A színpadon hol fehér füst terjengett, hol színes buborékok szállongtak, hol pedig arany konfettieső zúdult az előadó nyakába. Miközben folyamatosan patetikus érzelmek gyúródtak zeneileg.

Az érintett Wolf Kati egyébként azt nyilatkozta a döntő után, hogy „Nagyon jól sikerült a produkció, ezért nem vagyok csalódott a szombat esti döntő eredménye miatt.”

Vagyis a műtét az sikerült, csak a beteg halt meg.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr822905200

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csengery Kristóf | TÁNCDAL 2011.05.15. 13:26:25

 Összeveszett a varrótűa kocsikerékkel;árok partján két vasvillanagy peckesen lépdel.Cicafej, kutyafej,ha hideg van, énekelj!Megvakarta a kisollóa nagykendő térdét;nem szed krumplit a fakanál,mért görnyedjen hétrét?Cicaháj, kutyaháj,a víz alatt ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.05.15. 18:40:14

Szerintem erőteljesen túllihegték ezt az Eurovíziós részvételt (mivel Wolf Kati bejutott a döntőbe, mert jópár évig nem történt ez meg), s a magyar sajtó elhitette magával, hogy ez egy tuti befutó, sőt, díjnyertes esélyes dal.
Hát, Európa szerint nem volt az. Pont.

Vikkanccs 2011.05.15. 18:57:39

Szerintem meg Európa bekaphatja!Az egész ugy volt szar ahogy volt!Ez mind politika,mi pedig semmit sem számitunk az eu-nak!Egyébként aki hallotta a gyöztes dalt a végén,hát....kicsit érdekes volt!Mégegyszer nembirták elöadni ugyanugy!Többé nem nézem meg!

katolnai 2011.05.15. 19:19:42

Tisztelt Cikkíró!

Végre olyan sok idő után a magyarok előrukkolnak valamivel; ami színvonalas, ami gusztusos, amiben szépség, tehetség, egyéniség van, amire minden honfitársunk büszke lehet … és amikor a magyar megmutatja a világnak, Európának hogy mit tud, akkor az az európa ami számtalanszor leköpte a magyart, most is megmutatja taknyos-nyálas pofáját.

A tehetségtelent, a ripacsot, az olyan énekest helyezi a magyar elé, aki csak két oktávon képes gajdolni, olyanokat emel a magyar felé, akit itt nálunk a helyi csöves klubban sem léphetnének fel.

Minden európai-segget nyaló blog társamnak csak ajánlani lehet ennek a szégyenletes bohóckodásnak a tanúságait és remélem a következő nyalásnál néhányuknak majd eszibe jut, hogy valahol ö is le lett köpve.

A szlovákiai magyarság is szégyellje el magát, hogy még egy árva pont erejéig sem volt képes betelefonálni és így rögzíteni szavazását …

Üdv katolnai

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.05.15. 21:29:24

Olvastam valahol, hogy állítólag a szlovákoknál blokkolták, azaz nem számolták a Wolf Katinak küldött szavazatokat.
Hogy ebből most mi igaz, azt nem tudom, de szerintem ezt az Euroviziós vereséget meg az EU seggnyalás dolgot kicsit túlliheged...

Meg különben is e versenyben eddig nem voltunk nagy számok: en.wikipedia.org/wiki/Hungary_in_the_Eurovision_Song_Contest

puszt 2011.05.15. 21:29:41

@katolnai: mert a (nagy)magyarnak ez a véleménye,(ezt sulykolták bele) Túl sok az írásban a Magyar, és a pont. Más vélemény nem lehetséges, és azt nem is vár. Hogy Európa milyen szelíd, csodáljuk! Nem döngöl (nagyon) földbe, elnéző velünk próbálja kis köhintésekkel észrevétetni magát. Megértetni velünk, nem vagyunk egyedül, különlegesek is csak abban vagyunk, amit evvel az országgal, magunkkal művelünk, politikusaink fütty szavára. Vajon (írása szerint) miért oly tökéletes a magyar, és tökéletlen a nem magyar. Sőt a másik szidalmazásra méltó!? Mintha nem is emberekről beszélne. Magyarról és ... kikről is? Mindenki másról? Meddig fröcsögünk még. Mi kell, hogy megállítsanak? Az meg hogy az európai segget Ön szerint nyalók mellet, Ön milyeneket talált magának, azt meg mások gondolják Önről. Jó ez így?

vakuljmagyar 2011.05.16. 09:24:14

emlékszik még valaki a ...a nyomják Krahácsot.. kabaréjelenetre? Erről a problémáról ez jut eszembe, a többiről meg az, hogy földrajzilag valóban közép Európa vagyunk, nade egyébként... úgyhogy nem kell olyan fenn hordani az orrunkat. A két éve tartó külpolitikai ámokfutás pedig tényleg még többet árt a megítélésünknek.
süti beállítások módosítása