Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A fülkeforradalom megújult börtönei

2011.06.02. 10:07 | Proszektura | 2 komment

Kivel megy Gyurcsány Görögországba álomnyaralásra? És a Maldív-szigeteki utat kivel osztja meg? Veronikával vagy korábbi szerelmével, Tündével? A szomszédasszony ilyesmin meditált éppen, amikor figyelmeztettem, hogy nem Gyurcsány, hanem Alekosz problémája ez.

De megértem a szomszédomat. Nem csoda, ha összekeveri őket. Újabban nap mint nap csak róluk hallani. S mindig nagyon fontos dolgok történnek velük.

Gyurcsány legutóbb Pápán bölcselkedett, mondván: nagyon fontos, hogy a szocialisták kormányzóképes arculatot tudjanak nyújtani, és felkészüljenek a kampányra. És sokak őszinte bánatára „nagyon remélte”, hogy három év múlva is az MSZP tagja lesz. Mert természetesen ki más is lenne az a bizonyos kormányzóképes arculat, ha nem ő.

A Jobbik pápai elnöke Gyurcsány látogatása alkalmából hangulatos kis csasztuskát faragott az exminiszterelnök számára. „Megkerült a veszett róka, kibujt a budai villából, habzó szájjal fröcsög újra. Nem hátrálunk ti nyomorultak.”.

A nem hátrálunk, ti nyomorultak szövegrész persze ebben a kontextusban plágiumnak tűnik. Ezt nem is oly rég épp Gyurcsány vágta a hatalom szemébe.

De én most nem is Alekoszról, meg Gyurcsányról meg a költői vénájú pápai Jobbik elnökről akartam elmélkedni, hanem a Fidesz kormányzás egy évéről. Ám ez sajnos meghaladja képességeimet. Őszintén bevallom ugyanis, nem tudok eligazodni a talpnyaló és a szidalmazó vélemények tengerében.

Volt alkotmányozási kényszer vagy nem volt? Az új médiatörvényekkel tényleg korlátozták a sajtószabadságot? Lenyúlták a magánnyugdíj-pénztárak pénzét vagy megmentették a tőzsdecápáktól? Jó-e nekünk az egykulcsos adórendszer? Egyáltalán: most akkor vannak megszorítások vagy nincsenek? És így tovább, és így tovább, sorjáznak a kérdések a nyugdíjrendszer átalakításától az egészségügyi rendszer megreformálásáig...

A kormányhű véleményvezérek szerint a Fidesz egy modern, erős új Magyarországot épít, az ellenzék szerint viszont ahová csak lépett eddig, káoszt, rombolást, pusztulást hagyott maga után.

Én meg csak itt lesek ki a fejemből bután. Miközben a gúnyos magabiztossággal vigyorgó Szijjártó Pétertől éppúgy frászt kapok, mint a még gúnyosabb magabiztossággal vigyorgó Horváth Csabától. Náluk már csak a pökhendi, cigányozó, buzizó, pincérruhás Jobbik-legények visszataszítóbbak számomra.

A fülkeforradalmi kormányzásnak talán egyetlen olyan kézzelfogható eredménye van, amit én is fel tudok fogni. A börtönök számának szaporítása. Már 2010 nyarán újranyitották a Solti Büntetés-végrehajtási Intézetet, most pedig a 2009. júniusában bezárt Gyorskocsi utcai börtön felújításával az index szerint további 237-tel bővítették a letartóztatottak férőhelyeit. Ezzel természetesen új munkahelyeket is teremtettek.

A nyugdíjas tűzoltók elmehetnek majd smasszernek.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr972950906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nesze nektek két harmad... 2011.06.03. 12:00:59

A terror és a megfélemlítés tartozik valójában a kormány eszköztárába a Nemzeti Konzultáció nevű bohócparádé leple alatt.
Házkutatás a TMRSZ központjában! Nem kéne várni olyan soká már az igazi FORRADALOMRA
süti beállítások módosítása