Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Salamoni döntés

2011.06.06. 17:21 | Proszektura | 3 komment

Szima Juditot a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát péntek késő délután hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezték.

Úgy tűnik, hogy egyelőre a kormány és a rendvédelmi dolgozók tárgyalásainak eddigi leglátványosabb eredménye ez az esemény.

Minekutána az ügyben ezúttal nem a cserfes szájú Budai Gyula járt el, ezért meglehetősen keveset tudhatunk arról, mit is kezelt oly hűtlenül ez a termetes nyomozóhölgy. Budai ügyvéd úr ugyanis ezt már rég kifecsegte volna egy látványos sajtótájékoztató keretében. Így viszont csak annyit lehet tudni, hogy állítólag a saját céljaira költötte a szakszervezete pénzét.

A sértett szakszervezet teljesen abszurdnak nevezte a gyanúsítást, szerintünk Szima politikai fogoly, az állami terror áldozata.

Egyébként a súlyos látszat ellenére sem hiszem, hogy a szakszervezeti főnökasszony bilincsbe verése a hatalom leszámolása, megfélemlítő akciója, ami közvetlenül Orbán Viktor, esetleg Pintér Sándor utasítására történt. Nem mintha Szima nem lett volna régóta a bögyükben az említett uraknak. Sőt nem csak nekik, hanem a korábbi MSZP-s hatalomnak is. (Bizony akkor is megpróbálták őt szíre-szóra bebörtönözni . Még a Bajnai kormány idején is bujtogatással gyanúsították. Most a szocialisták láthatóan zavarban is vannak, hogyan reagáljanak.)

De Orbánékra visszatérve, arra gondolni sem merek, hogy ennyire ostobák lennének, és ennyire nem ügyelnének még a látszatra sem.

Talán egyébként sem felejtették még el például a vörösiszap-ömléssel kapcsolatos őrizetbevételi fiaskót. Nem beszélve arról, hogy jól tudjuk azt is, a miniszterelnök erkölcsi felfogásától az ilyetén sekélyes bosszúálló cselekedetek oly távol vannak, mint Felcsút Jeruzsálemtől.

Azt azért nehéz lesz a közvéleménynek bemagyarázni, hogy ha Szima Judit nem hatalmi megtorlás áldozata, akkor miért is pont a kérdéses TMRSZ országos megmozdulása előkészítésének idején vált halaszthatatlanul sürgőssé nála a házkutatás, a kihallgatása és az őrizetbe vétele. A Szima körül szimatolók vádja miért pont most érett be?

És, ha már pénteken őrizetbe vették, miért kellett a letartóztatási döntést hétfőig halasztani?

Mindenesetre érdekes helyzettel találhatta szembe magát a nyomozási bíró. Ha kiengedi, Szimát este már hősként ünneplik Pesten. Ha benntartja, még nagyobb hőssé válik. Már-már Budaházys magasságokba emelkedhet.

Vagyis mindenképpen a józanság veszít és a szélsőség nyer. Talán ezért is, de a kaposvári bíróság salamoni döntést hozott, s lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Be is csukta, meg nem is.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr322962114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MNOP 2011.06.07. 11:48:14

a józanság veszít és a szélsőség nyer - ez a mondatot emelném ki, szélsőséges lévén örülök is neki, félre akarták állítani, mocskos jobbikos bérencet ugye bár.. meglesz még ennek a böjtje
Egy jó nyilvános per után belép a Jobbikba és elfoglalja szépen lassan Morvai helyét, lesz hitele is bőven. Hajrá Szima Judit, szurkolunk Neked!
A cikk egyébként messze van a korrektségtől, mint a kuruc a zsinagógától.

mind1 mint a szésőháznak 2011.06.08. 22:24:53

Mondd csak Elemír, a bodi ártatlanjaidat kihoztad már az előzetesből? Azok annyira ártatlanok, hogy már papírjuk is van róla.

serwer 2011.06.08. 23:57:20

A náci sertés letartóztatásával nyilvánvalóan mellényúlt a fidesz-apparátus, mert nem ezek az ellenfelek, hanem a baloldali szakszervezeti vezetők.
Ők az érinthetetlenek.
süti beállítások módosítása