Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hány idióta van hazánkban?

2011.06.28. 13:13 | Proszektura | 2 komment

Címkék: trianon politikus románia parlament képviselő jobbik bukarest komcsi határrevízió

Szávay István a parlament mai ülésnapján azt tette szóvá napirend előtti felszólalásában, hogy Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete „volt képes kiejteni a száján”, miszerint: „Magyarország mára tudomásul vette, hogy elveszítette a hétszáz éves harcot Románia ellen. Erdély visszavételét pedig már csupán húszezer idióta tartja elképzelhetőnek.”

Szávay képviselő urat, ahogyan fogalmazott, a „félműveletlen” Füzes Oszkár ezen kijelentése háborította fel. (Csak az a bökkenő, hogy ilyen szó, hogy félműveletlen, nem található a magyar nyelvben. Ez a félműveletlen Jobbikos úriember talán félműveltet akart mondani.)

A Jobbik vehemens honatyájának egyébként teljesen igaza van akkor, amikor kiakadt ezen a „csupán húszezer idióta” kifejezésen. Én is egyetértek azzal, hogy Füzes Oszkár igen meggondolatlanul járt el akkor, amikor a honi tökhülyék számát mindössze húszezerre becsülte. Szávay úr napirend előttijében büszkélkedve, mintegy cáfolatként be is jelentette, hogy a Facebookon csoport szerveződött, ahol már kilencezer tiltakozó aláírás össze is gyűlt az eset kapcsán.

Na most ne menjünk bele abba a számtani vitába, hogy ha valami ellen „már” kilencezer idióta tiltakozik, akkor ebből hogyan következik, hogy többen vannak húszezernél,

Ehelyett maradjunk mi is a puszta számoknál és próbáljuk megsaccolni, tényleg, mégis mennyire taksálhatóak azok, akik úgy vélik, a határrevízióról nem lehet lemondani.

Az egyes politikai erők hozzáállása az eset kapcsán ismert. A kormányzó pártok véleményét a Szávaynak adott válaszában is elég egyértelműen fogalmazta meg Németh Zsolt külügyi államtitkár, miszerint „területi revízió nem szerepel a kormány céljai között”. E tekintetben ugyanilyen álláspontot képvisel az MSZP és az LMP is. (Azt javaslom, ennek ellenére se próbáljunk azzal az elcsépelt viccbeli hasonlattal előhozakodni, amely szerint a Jobbik nemzetfelfogása szerint nem egy ember megy az autópályán szembe a forgalommal, hanem rajtuk kívül szinte mindenki.)

A nagykövet kijelentésével összefüggésben tehát legfeljebb azon vitatkozhatnánk, hogy a Jobbik párthíveken belül hányan vannak azok, akik – idézve a Facebook csoport szervezője felhívásából – „hisznek benne, hogy egy adott történelmi helyzetben még lehetséges lesz, hogy minden magyar egy ország zászlaja alá tartozhasson.” (Gondolom a kanadai magyarok is!)

Ha a Jobbik támogatottságát 5 % körülinek vesszük, ezen idióták száma akkori is jóval több lehet mint húszezer.

Úgyhogy a nagykövet úr legközelebb tényleg jobban fontolja meg, miket beszél. Főleg, ha – mint ahogy Szávay úr állítja – ráadásul komcsi is.

Maroknyi komcsi porlik, mint a szikla.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr843021715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2011.06.29. 09:32:53

Az, hogy képes vagy egy oldalon keresztül a semmiről írni, az még nem jelenti azt, hogy te mondod meg, milyen szavak vannak a magyar nyelvben.

mind1 mint a szésőháznak 2011.06.29. 23:23:27

Elemír, Elemír, inkább írnál olyasmiről, ami tényleg a te asztalod. Pl. írhatnál "A tarnabodi ártatlanok" vagy "A hevesi búcsú igaz története" esetleg "Csipogóné a teljesen ártatlan" címmel.
Te putricselli vagy, hagyd békén a nagypolitikát, az nem neked való.
süti beállítások módosítása