Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szigorúan titkos!

2011.07.09. 18:53 | Proszektura | 9 komment

                                                                              „Szigorúan titkos!”

Ebben a tikkasztó melegben azon agyaltam: a francba, hogy ez miért nem jött előbb.

Ez a titkosítás.

Egész Európa velünk szórakozik, fikázzák a világ legmodernebb és legdemokratikusabb alkotmányát. Minden bajuk van a sajtótörvényünkkel is.

Talán még nem késő, titkosítani kell őket gyorsan, méghozzá visszamenőleges hatállyal. Majd Rogán Antal egyéni képviselői javaslattal előterjeszti a jövő héten.

Persze mennyivel előrébb tartanánk, ha már eleve így alkották volna meg ezeket! Aki elpofázza akárcsak egy paragrafusukat is, mehet azonnal a kóterba. Kámzsát húznak a fejére, s még azt is államtitokká nyilvánítják, ki az illető.

Sőt, még az érintett maga sem tudhatja biztosan, azonos e a letartóztatott ürgével.

Hogy ez Salamonnak, Balsainak, Gulyásnak időben nem jutott eszébe.

Még azt is államtitokká kellett volna nyilvánítani, vagy legalább százhatvan évre, hogy egyáltalán van új alkotmányunk és médiatörvényünk. Akkor a Cohn-Bendit félék sem pofázhattak volna össze-vissza az EP-ben, vagy, ha mégis, hát hamarosan vezetőszíjra kerültek volna ők is államtitoksértésért, kémkedésért ilyesmiért.

Vagy hűtlen kezelésért.

Nem mindegy?

Rendet kell már tenni itt is.

Legyen szigorúan titkos a nyugdíjtörvény is. Csak a titokgazda tudhatja majd, ki hány éves korában mehet nyugdíjba, illetőleg aki már nyugdíjas, az sem tudhatja, valóban, ténylegesen nyugdíjas-e, avagy vissza kell őt is paterolni a munka világába.

Államtitoknak kell nyilvánítani mindent.

De még az is szigorú államtitok legyen, hogy mit nyilvánítottak államitoknak. A titokgazda pedig ugorjon bele egy mély kútba, s onnan soha ne is jöjjön ki többet.

Ha minden államtitok lenne, akkor nem lehetne ilyesmin vitatkozni sem.

Vadai Ágnes szerint például még az is szigorú titok, hogy egy ügyről van-e szó Szilvásy, Laborcz és Galambos esetében. Doktor Zamecsnik viszont egy másik tévécsatornán kifejtette, hogy miután egy ügyszámuk van, természetesen egyazon ügy résztvevői az említett urak.

Persze, államtitok ide, államtitok oda, az emberek kombinálnak, s előbb-utóbb ráhibáznak majd a dolgokra. Annál is inkább, mert azt valaki majd csak kikotyogja.

S majd úgy járnak, mint amikor a titkos ügynök próbálja felvenni társával a kapcsolatot. Ja, a KémKovácsot keresi? Ő a negyediken lakik, világosítja fel őt a házmester.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr1003053403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2011.07.10. 18:56:08

SZTEM SOKKAL EGYSZERŰBB LENNE, HA A KOMMUNIKÁCIÓS ÁLLAMTITKÁR KIJELENTENÉ: ezzel az üggyel kapcsolatban minden iratot megsemmisítünk, nehogy megtudja a társadalom , akiket vezetünk ( az orruknál fogva ! :)), hogy milyen SZEMETEK IS VAGYUNK !

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.10. 19:24:19

van 1 czikk, ebben a témában, egy törvényről, amelyet elsöprő többséggel fogadott el a parlament;
azaz...
- egy vastagbőrös kommenter halászta ki (nagyon jó dokumentumfilmes blogja van dokumentalis.blog.hu/ , ajánlom, nyugodtan)

a czikk: szentkoronaradio.com/belfold/2010_01_09_az-elszamoltatasok-megnehezitesere-hozta-letre-az-uj-titoktorvenyt-a-parlamenti-e

szentkoronarádió, igen, de nem harap.

ő ezt emelte ki a czikkbű:
"
"A Jobbik meglepődve tapasztalta, hogy a 2008. szeptember 1-jén benyújtott törvényjavaslat a Minősített adatok védelméről, hirtelen milyen fontossá vált a regnáló hatalom számára, ráadásul elnyerte a parlament kétharmados támogatását is."
"A törvényjavaslatot 333 „igen” és 17 „nem” szavazat mellett fogadta el az Országgyűlés, a média majdnem teljes hallgatása közepette. A törvény már kihirdetésre is került a Magyar Közlönyben, és 2010. április 1-jén lép hatályba."
"Nem értjük, hogy miért lehet közös érdeke az MSZP-nek és Fidesznek egy ilyen törvény elfogadása! (pedig valójában nem nehéz ezt megérteni - a szerk.)"
"
[ vastagbor.blog.hu/2011/07/07/szilvasy_2008_ban_a_hacker_ugyrol/fullcommentlist/1#c13942524 ]

ehhez csak annyit fűznék, h:
talált.
süllyedt.

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.07.10. 21:03:27

@szorokin: meg tudod nekem magyarázni, hogy miért írtál "czikk"-et "cikk" helyett?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.11. 16:49:19

mert a macska szőrös. (Ezt (nagy)papámtól tanultam)

inkább menny tótára és tartsad életben a blogot
és baszogassad a listázós-házmester-besúgó-ÁVHs-ÁVÓs-droidokat.

te is kielégülsz és ők is :D
mindenki jól jár, ..

én már kicsit unom, kezdem feladni a tótás kommentelős kitartós cuccost...

szóval @Weöres Dániel: a haza számít rád !!!
és persze vatikán is.

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.07.11. 22:10:14

@szorokin: hogy az istenbe menjek Tótára, ha egyszer befosott és zárolta a kommentelést? Egyébként nem leszek valószínűleg netközelben a nyáron, szóval see you in the next season. Remélem, a beszólásaid fejlődnek addig.
süti beállítások módosítása