Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Illusztratív horogkereszt

2011.08.15. 17:47 | Proszektura | 2 komment

Egyik Jobbikos parlamenti képviselő hölgy éppen a minap jelentette ki többször is igen határozottan a köztévé reggeli műsorában, miszerint a Jobbik nem stratégiai partnere a HVIM nevű szervezetnek.

Ehhez képest most tett éppen közös feljelentést a helyi rendőrségen a HVIM és a Jobbik amiatt, hogy az egri közös irodájukként is szolgáló úgynevezett Árpád terem falára valaki, vagy valakik szombatra virradóra önkényuralmi jelképeket, horogkeresztet pingáltak.

A híradások szerint ebből az alkalomból a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagszervezetei nevében felszólítottak „minden pártot és megválasztott egri képviselőt, hogy nyilvánosan határolódjanak el a szélsőséges akciótól.”

Mindezt a HVIM egyik elnökségi tagja tudatta a médiával. Vagyis a Jobbik és a HVIM ahhoz képest, hogy nem stratégiai partnerek, jól megférnek egy fedél alatt Egerben is. És közösen cselekednek, ha kell.

De az Egri Jobbik nem csupán a HVIM- el él békés szimbiózisban. A honlapjukra rákattintva arról is meggyőződhetünk, hogy ott a „társoldalak” címszó alatt többek között a HunHír.info és a Szent Korona Rádió társaságában a Kuruc.info is megtalálható.

Az a Kuruc.info, amelyikkel való kapcsolat tényét a Jobbik ugyancsak nem győzi elmismásolni. Az a Kuruc.info, amelyik egyébként rendszeresen közöl náci hangvételű, zsidózó, cigányozó, vagy éppen a hitleri fasizmust mentegető, sőt dicsérgető írásokat.

Ehhez képest sajátos stichje van a felszólításnak, amelyik az elhatárolódást sürgeti a „szélsőséges akciótól.”

Kíváncsi lennék, mégis mi a szélsőség ebben a horogkeresztes graffitiben az ő számukra? Egyáltalán mi a bajuk a Jobbikos és HVIM-es atyafiaknak a horogkereszttel?

Még megérteném a felháborodásukat, ha egy jókora pinát pingáltak volna az irodájuk homlokzatára, és emiatt háborognának.

A sértett egri Jobbik egyébiránt arra nem volt képes, hogy az állítólagos ismeretlen alkotók művét lefotózza, ehelyett a honlapján egy olyan felvételt tett közzé egy falra rajzolt horogkeresztről, amelyikről maga is elismeri, hogy illusztráció.

Ami viszont ilyen kontextusban már majdhogynem törvényellenes, büntetendő cselekedet. Hiszen elég nehezen védhető az az álláspont, hogy azért tették közzé a horogkereszt ábráját, illusztratíve, mert egyébként az olvasóik nem tudták volna elképzelni, az hogy is néz ki.

Ehhez kell ám nagyfokú cinizmus. Sőt pofátlanság. Hogy bár ott díszeleg a honlapjuk címoldalán a horogkereszt, eközben úgy tesznek, mintha felháborodnának azon, hogy valaki ugyanezt a fasiszta önkényuralmi jelképet az irodájuk falán is megörökítette.

És, az sem semmi, hogy még ők szólítanak fel más pártokat és politikusokat, hogy határolódjanak el az ilyesmitől!

Ez az elhatárolódást sürgető kérésük esetleg akkor lenne némileg akceptálható, ha először ők határolódnának el az alattomos, fajgyűlölő ideológiáktól.

Egyébként pedig, még az sem kizárt, hogy valamelyik eszmei hívük alkotása az, ami miatt most ekkora műbalhét csapnak. Olyasvalakié, aki esetleg éppen az ő, vagy eszmetársaik hatására rajzolta azokat a jeleket az irodájuk falára.

Vagyis az sem kizárt, hogy ők voltak az ismeretlen mester múzsái.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr813155981

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyarok 63%-a fajgyűlölő 2011.12.10. 12:16:09

A lakosság 63 százaléka genetikai meghatározottságnak véli a romák bűnözési „hajlamát” a Tárki szerint....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

velorex-vezető 2011.10.03. 19:00:15

Csak egy szó jut eszembe a posztot olvasván: F A S Z !!!!

Muster Mark 2011.10.07. 23:07:58

Te is zsidó vagy. Az emberiség réme.
süti beállítások módosítása