Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Minden jó, ha jó a vége

2011.09.06. 16:17 | Proszektura | 2 komment

A sztori ennél szerencsésebben nem is alakulhatott volna. A vádlottat jogerősen is végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Ha bármennyi felfüggesztettet kap, az emberek utána köpködnek úton-útfélen.

De letöltendőt kapott.

A 10 hónap pedig azért mégsem két év 4 hónap.

Ráadásul, ha jól viselkedik, akkor ennek a tíznek is csak a felét kell majd leülnie. Mindössze egy fél színházi szezon. És ugyan miért ne viselkedne jól?

Bizonyára odabent is tovább fogja folytatni áldásos hittérítő munkáját, s a zacskóragasztások szüneteiben drogprevenciós előadásokat tart majd a dörzsölt drogdílereknek.

Ami annyira sikeres lesz, hogy a hétpróbás nehézfiúk még ott helyben sírva fogadják meg, jó útra térnek: soha többé kábítószer.

Esetleg karácsonyi dalárdát is szervez a visszaeső uzsorások körében.

 

Na és persze a sajtó is kitesz majd magáért.

A valamit is magukra adó médiumok egymást taposva élőben fogják közvetíteni a kora-hajnali börtönbe vonulását. Amint kis motyójával, könnyes búcsút vesz szeretett családtagjaitól, színésztársaitól.

A celeb-listán ezek után rögvest az első helyre ugrik. Tán még Liptai Claudiát is megelőzi. De Bódi Sylvit biztosan.

Talán a börtönkapuban exkluzív interjút is ad ebből az alkalomból. A tévések természetesen később sem felejtik el őt, s rendszeresen bemutatják a benti mindennapjait is.

Kíváncsi vagyok, hová kerül, Tökölre, Sopronkőhidára, vagy Állampusztára?

Esetleg Baracskára?

Aztán a szabadulása is bizonyára nagy csinnadrattával jár majd. Arra pedig a nyakamat teszem, hogy valakik máris – tán csak nem Sváby is azért sündörgött ma a tárgyalóterem környékén? – azon törik a fejüket, miként lehetne ebből a kényszerű öt hónapos sittből sikerfilmet forgatni.

Könnyen meglehet, hogy slágvortokban már készül a könyv is az elítélt élményeiből, Jó smasszer, rossz smasszer munkacímmel. (A Pillangó elnevezés sajnos már foglalt.)

Egyelőre ötvenezer példányban tervezik piacra dobni. Ha minden jól alakul, a jövő tavaszi könyvfesztiválra már ki is jöhetnek vele.

Aztán, ha szabadul, a színházakban is példátlan sikerszériára számíthat. Évekre előre eladnak minden jegyet, amelyik színdarabban fellép. Mindenki őt akarja látni. A színházak versengenek érte.

A színikritikusok pedig nem mulasztják el majd megjegyezni, hogy az alakításai még érettebbek lettek.

Szóval, úgy néz ki, csillag születik.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr43206867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tavirdasz 2011.09.08. 15:56:20

Ez kb. pont igy fog lejátszódni. Csoda ,hogy egyáltalán ülni fog. Szarházi!

inkontextus 2011.09.08. 20:18:34

Amennyiben valaki olyat tett amivel kivívta mások haragját, akkor szerintem az a leginkább hasznos dolog, ha utána ezzel szembenéz és elvállalja azt a szerepet, hogy igen megtörtént, de tovább léptem, és szeretnék a tapasztalataimmal segíteni... Hisz, véleményem szerint azok képesek valamiben hatékonyan felszólalni, és segíteni másoknak, akik már egyszer voltak a legmélyén is, és ha kilábaltak ebből, akkor már csak azzal, hogy többet nem a hedonista "álszentnek" bélyegzett bohóc életmódot fojtatják, már tettek valamit. Tény, hogy ehhez többet nem kéne balesetet okozni, meg mások életét veszélyeztetni... Bocsánatot kérni, és megbocsátani talán a leginkább "humánus" cselekedet... Persze, egy ilyen helyzetből való kikerülést, lehet először nem kisgyerekeket kioktatva kéne elkezdeni... (bár a díleres metafórád tetszett, és lehet h jót röhögnének rajta a keményfiúk, de ez esetben gyerekekről volt asszem szó inkább :DDD). BÉKE! Jók a cikkek... ;)
süti beállítások módosítása