Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kinek fontos a vallási hovátartozás?

2011.09.27. 15:33 | Proszektura | 179 komment

Az imént a postás egyéb küldeményekkel együtt a kezembe nyomott egy kis cetlit is, ami öklömnyi betűkkel arra buzdít, hogy „a népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!”

Az Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke által jegyzett felhívás szerint „A tízévenkénti felmérés a társadalom mélyebb megismerésén és feltérképezésén túl a gazdasági, az egészségügyi, az oktatási, a szociális és a kulturális fejlesztések tervezésekor is alapul szolgál.

Éppen ezért a társadalom jövője szempontjából is fontos, hogy megvallja a katolikus egyházhoz való tartozását.”

Vagyis, ha jól hámozom ki a kissé bürokratikusan csikorgó körmondatok értelmét, a katolikus egyház azt hozza tudtomra, hogy a jövőben akkor számíthat több lóvéra az államtól, ha minél több hívet tud produkálni a népszámlálás során. S ehhez kéri a segítséget.

Ezért aztán azon se csodálkozzunk hát, hogy a söralátétnyi felhívásocska azt is tartalmazza, miszerint „Kérjük, hogy a plébániai és más egyházi közösségek segítsék idősebb, illetve arra rászoruló honfitársainkat a népszámlálási kérdőív kitöltésében.”

Bizony nem árt ez a szamaritánusi segítség annak tudatában, hogy az MSZP-nek még mindig oly nagy a befolyása a nyuggerek körében.

- Tatuska, ne hallgasson a komcsikra, s nehogy már azt írja be itt nekünk, világ szégyenére, hogy kend ateista, vagy ami még ennél is rosszabb, hogy izraelita!

Ugyanis, bizony mondom néktek, ez utóbbi is létező veszély! Hiszen mint tudjuk, a Mazsihisz, a katolikusokat megelőzve, már egy jó hete kampányt indított: „Én is magyar zsidó vagyok” elnevezéssel. (Feldmájerék is rájöhettek, nekik sem mindegy, mi lesz a felmérés eredménye.)

Ezért aztán, aki mindezek ellenére mégsem ért a prímási jó szóból, annak nem árt egy kis bibliai figyelmeztetés sem.

Erdő Péter tisztelendő úr az ide illő intelmeit Máté evangéliumából Jézust idézve közli. „Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt.”

Vagyis mindezt ugyancsak hétköznapi nyelvre lefordítva: ha ti vén taknyos orrúak a népszavazási kérdőív megfelelő rubrikájába szépen bekörmölitek, hogy katolikusok vagytok, hát akkor majd jutalmul Jézus is beprotezsál titeket a mennyei Atyája előtt.

Valamit valamiért.

Egyébként érdekes, hogy Erdő Péter úr nem fejezte be a Mátétól származó evangéliumi idézetet, s kihagyta Jézus további ide vágó kemény szavait: „De aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom a mennyei Atyám előtt.”

· 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr63260318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Katkó-e vagy? 2011.10.01. 13:30:54

„Népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!” Ez a felhívás olvasható azokon a szórólapokon, amiket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az ország összes postaládájába eljuttat. Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy izgalmas hely ez a Magyaror...

Trackback: KSH bejelenti előre a csalást 2011.09.27. 22:58:30

 Adattisztítás? Mi ez? A kozmetikázás más elnevezéssel.  Normálisak? Csalás ez, nem kell ezt szépíteni. Tudtuk eddig is, de hogy még előre be is jelentik? Frankó.

Trackback: Kinek fontos a vallási hovátartozás? 2011.09.27. 21:24:07

Az imént a postás egyéb küldeményekkel együtt a kezembe nyomott egy kis cetlit is, ami öklömnyi betűkkel arra buzdít, hogy „a népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!”

Trackback: Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése 2011.09.27. 18:50:22

 IGe harmadik prédikációja.A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - E...

Trackback: Népszámlálás 2011 Magyarország 2011.09.27. 18:49:26

 Kitöltési útmutató országunk Jedi nagyhatalommá válásához  A népszámlálással kapcsolatban a szientológiai jellegű kérdőív miatt, a Semmi Közük Hozzá válaszadást javaslom a kötelező kérdésekre. Ebbe bele sem lehet kötni, hiszen a válaszadás m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monçada bíboros 2011.09.27. 21:52:53

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:
"Miről is van szó? A vatikáni megállapodás (és az ennek alkotmányosságát alátámasztó AB döntések) alapján az egyházi iskolák megkapják mindazt a normatív támogatást, amit az önkormányzati iskolák. Ezen felül az önkormányzati ráfordítás átlagát is megkapják külön kiegészítő normatívában. Hat éve minden alkalommal arról szól a vita, hogy ez a többlet elég nagy-e (ez Fidesz kormány idején, jóval alacsonyabb támogatásnál nem volt kérdés). Ilyen automatikus többletfinanszírozás az alapítványi iskoláknak természetesen nem jár.'

nepiskola.nolblog.hu/archives/2010/05/11/Mennyibe_kerulnek_az_egyhazi_iskolak/

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 21:53:50

@Jofiu:

"Talán lehet, hogy igazuk van azoknak, akik szerint a vallási eszme és szabályrendszer arra jó, hogy ne kelljen önállóan gondolkodni, megítélni."

Minden eszme egy keretet, egy paradigmát ad, nemcsak a vallási eszmék.

A te logikád alapján nem szabad matematikai szabályokat tanítani az matematikaórán, mert aztán nem enged önállóan gondolkodni.

csak magamat képviselem 2011.09.27. 21:54:56

mivanmivanmivan? csinálj te is plakátot, tetszik, tetszik, nem tetszik, nem tetszik. adópénz? kérjél, ügyesen. ez az egyházi ötlet, zsidó meg katolikus, az a pénzről és a hatalomról szól. örülök, hogy te az arisztotelészi 4. kategóriában vagy, az erkölcsben. 1-2 megvan, 3. a hedonizmus. ez a 3 szar ügy, pénz, hatalom, szexpia. és akkor van a jó.
Ez a cikk tetszik. Rámutat, hogy az egyházi vezetés pénzből hatalmat csinál és vice versa.
most a pedó papokat lécci ne, ezt nem is te írtad. nem olvastam a kommenteket, volt-e itt ilyen zseni. van pár egyesület, amik csak a lóvé, hatalom útján járnak. ehhez nem csak számlálás kell, vagy hitbe csomagolt vallásba csomagolt szervezet.

Seregbontó 2011.09.27. 21:55:00

@kéne 1 nick: Hogy honnan szerezték? Nos először István királyunktól adományképpen, később pedig a többi királytól szintén így. Rabolni nemigen raboltak, erre szükségük sem volt. Illene kis történelmet tanulni.

"Le kéne már számolni azzal, hogy az egyház hatalom."
Nos az egyház már jó régen nem hatalom. Aki mást állít, annak csak azt tudom mondani, hogy sikerekben gazdag rettegést kívánok, hátha egyszer még megégetik.

"Ki kéne mondani, hogy ugyanolyan emberiségellenes bűnöket követtek el, mint a hitleri Németország, és ennek megfelelően is kéne bánni a papokkal. Százmilliók halála szárad a lelkükön."
Egy papot sem ismerek akinek százmilliók halála száradna a lelkén. Ahogy egy németről sem lehet elmondani ugyanezt. Ez így szimpla gyűlölködés.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 21:55:09

@iron-member-neck:

Nem minden hívő jár misére. Vannak az egyházakhoz lazábban kötődő emberek is. A rendszeres templombajáró lakosság kb. 15 %.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 21:57:18

@kéne 1 nick:

Ez a százmilliós szám hogy jött ki? Ami a katoikus egyházat illeti, mondjuk pár százezer lehet a valós szám, de ebbe már mindenkit beleszámoltak.

Hunor Levente 2011.09.27. 21:58:03

@geofiton: Most aztán keményen oda mondtál. A beleegyezése nélkül csakis erőszakosan tudja megkeresztelni.

Monçada bíboros 2011.09.27. 21:58:37

@iron-member-neck: jaj édes öregem, az nem jó, hiszen sokan nem járnak templomba. Sokkal jobban mutat, ha sz ember saját maga jelzi, hogy melyik felekezethez tartozik. Na, ez kellően nagy szám lesz, azzal majd lehet menni a kormányhoz kunyerálni még több pénzt (persze, lehetőleg úgy hogy ne kelljen vele elszámolni).

Rui Blaaz 2011.09.27. 21:59:57

a "róka" a rohadt komcsi volt az illegalitásban, de lassan átlényegül római katolikussá - most az megy barnásfeketében, ami akkor ment vörösben.
valakinek muszáj uralkodni rajtunk... illetve hát rajtatok.
egyedül gondolkodni fárasztó, a Tőke vagy a Biblia meg van már írva, lehet hallgatni tátott szájjal, és közben élvezni a tömeg nyújtotta biztonságot...

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.09.27. 22:01:45

@Kompli: Ha valóban így lenne, folyamatosan menne az abajgás a médián keresztül, hogy a katolikusok miért kapnak többet. Ennek jelét sem látom, ezért feltételezem, hogy ugyanannyit kapnak.

Hunor Levente 2011.09.27. 22:02:07

@geofiton: Ja, amúgy egyáltalán nem nélkülözhetetlen az egyház. Ezt te komolyan elhiszed, hogy azt a feladatot más nem tudná ellátni?

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.09.27. 22:04:34

@Monçada bíboros: "Ilyen automatikus többletfinanszírozás az alapítványi iskoláknak természetesen nem jár.'"
Pedig kéne járnia. Mint már fennebb írtam, ez a jogalkotók régi adóssága.

Rui Blaaz 2011.09.27. 22:05:39

olvasnivaló:

index.hu/belfold/2011/07/12/tobb_penz_kapnak_az_egyhazak_de_elszamolni_nem_kell_vele/?rnd=913

zanza: a költségvetésből mindenre kevesebb jut, KIVÉVE az egyházakat, ráadásul elszámolni sem kell a zsével

peti papagáj 2011.09.27. 22:10:32

@FSM-hívő: én is FSM hívő vagyok. jelöljük?

SzJ1982 2011.09.27. 22:11:31

Hű, de fáj valakinek, hogy vannak még keresztények...Meg hogy urambocsá' merészelnek kommunikálni. Merháthogy' a keresztény az kussoljon, meg nenyomuljonmá'...Undorítóak vagytok néha, emberek...

Jofiu 2011.09.27. 22:13:17

@max val, a bircaman:
Van benne valami.
De szerintem a matek pont nem jó példa, az nem akar előre leszabályozni és leegyszerűsíteni dolgokat, az csak a megfigyelt törvényszerűségeket, összefüggéseket kódolja, utólag, megismételhetően. Ha pedig egyes részeiről kiderül rossz, azt kidobják.
Nem kell elmenni a vallásig a gondolkodás nélküliség jelenségéért, ökölszabályok, szokásjog, tradíciók, mind mind valamiféle egyszerűsítés, ami nem általánosan érvényes (hisz elhanyagol ezt azt az egyszerűsítés során), megvannak a korlátai és alkalmazása (gyors, hosszas megontolás nélküli tevékenységek). Jó is, hasznos, de gépiesen, mereven használva lehet nagyon rossz is. Tudni kell, mikor és hol alkalmazható. Akkor kezd gond lenni, ha akkor is alkalmazni akarják, mikor nem működik, olyan dolgokra is, amire nem kellene.
Csakúgy mint a company policy-t, hajlamosak egyesek a vallást megfontolás nélkül használni, attól függetlenül, az adott helyzetben érvényes e vagy sem. Lustaságból, kényelemből, félelemből, ki tudja miért.
Na de nem akartam én ennyie komolykodni, csak trollkodni kicsit. : )

Jofiu 2011.09.27. 22:16:17

@SzJ1982:
Ééés itt van még egy!
Nem ez a mondanó apukám.
Gondolkozz!!

Hunor Levente 2011.09.27. 22:19:48

@Rui Blaaz: Szerintem azért "honvédelemre" is jut bőven. Jöhet bármilyen válság, a katonaságot le nem építenék.

Monçada bíboros 2011.09.27. 22:21:15

@egy derék katona: "Nos az egyház már jó régen nem hatalom."
Nem, a fenét nem... Most a hatalom, és a befolyás nem abban nyilvánul meg, hogy megégetik az embereket, hanem hogy a hívők szavazatait annak a pártnak adják, aki több támogatást ad nekik. Emlékszem, hogy 2002-ben, és 2006-ban is a választások előtt iszonyatos politikai agitáció ment a miséken. (Nem hallomásból tudom, hanem ott voltam és láttam).

Kiß B. 2011.09.27. 22:23:25

Ha kérte a Püspök, hát jól tette és meg is fogja kapni. Tőlem biztos. Ráadásul az a magamfajta katolikus is, aki nem tudja rendszeresen látogatni a Szentmiséket úgy érezheti, hogy ez által tudja támogatni a templomaink, plébániáink működését. Közvetlenül erkölcsileg, és közvetve anyagilag.

Az írás második fele, ami közvetve megpróbálja antiszemitaként feltüntetni a Katolikus Egyházat és a híveket egyszerűen gusztustalan.

De jó keresztényként gondoljunk arra, hogy a szerző nem volt tudatosan és ocsmány módon manipulatív, csak egyszerűen együgyű szegény. Ez esetben megnyugtatom: nem fogjuk véletlenül sem ateistának vagy izraelitának vallani magunkat, hanem megvalljuk hitünket!

Kiß B. 2011.09.27. 22:31:04

@Hunor Levente: "Ja, amúgy egyáltalán nem nélkülözhetetlen az egyház. Ezt te komolyan elhiszed, hogy azt a feladatot más nem tudná ellátni?"

A Honvédségnél erre azt mondá egy jobb képességű őrmester neked, hogy: ha tudod, csináld meg jobban fiam, vagy fogd be a pofádat és vigyázzállás!

Minor.Dragon 2011.09.27. 22:34:09

@Kompli: Igen, a krisnások aktívak, de már két hónapja nem egyház - a jelenleg hatályos törvény szerint.

Seregbontó 2011.09.27. 22:35:22

@Monçada bíboros: És nyert az a bizonyos párt, amely mellett agitáltak? Nem. Akkor hol a hatalom? Egyébként a hívő emberek nagy többségének nem kell agitáció, ez nem a baloldaliak vagy a liberálisok jellemző tábora, de ez így volt mindig is.

Minor.Dragon 2011.09.27. 22:36:43

@geofiton: Élelmet és ruhát a metodisták is adnak, rengeteget dolgoznak önkéntesen, mégse maradhatott egyház.

Kiß B. 2011.09.27. 22:37:19

@Hunor Levente: "Szerintem azért "honvédelemre" is jut bőven. Jöhet bármilyen válság, a katonaságot le nem építenék."

Látom a nagy tudásod az élet minden területére kiterjed! Most van a Honvédségnél egy igen jelentős leépítés: mandiner.hu/cikk/20110826_leepitik_a_honvedseg_harmadat

Amúgy a NATO, aminek népszavazás után vagyunk tagjai, a GDP 2%-át várná el Magyarországtól, ennek ellenére idén kb 0,6%-ot sikerült a honvédelemre fordítani.

Erről meg ennyit, te kis linder béla örökös.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.27. 22:37:56

szerintem ez teljesen jo, akkor lenne teljes a kep, ha a nepszamlalas eredmenyei alapjan kapnak a tamogatast az egyhazak.

Kiß B. 2011.09.27. 22:42:58

@Minor.Dragon: Honnan ez az infó, hogy a metodisták nem egyház az új törvény szerint? Én ismerek számos metodistát, de ezt itt olvastam először (és remélem utoljára).

Minor.Dragon 2011.09.27. 22:43:44

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Te ismered az új egyházi törvényt??
És a kérdés nem csak neked szól!
Össze-vissza írogattok itt egy csomó sületlenséget!

vallasszabadsag.atw.hu/

Monçada bíboros 2011.09.27. 22:45:08

@egy derék katona: Nem, nem nyert, de nem sok hiányzott hozzá... :))

Minor.Dragon 2011.09.27. 22:47:56

@-kraci-: Ez a tövény, onnan.

www.parlament.hu/irom39/03507/03507-0102.pdf

Lapozz az aljára, ott a felsorolás, hogy ki számít ma egyháznak Magyaro.-n.

Minor.Dragon 2011.09.27. 22:52:40

@-kraci-: Még egy apróság: nem véletlenül linkeltem ezt be vallasszabadsag.atw.hu

Kiß B. 2011.09.27. 22:54:41

@Minor.Dragon: Köszönöm a linket. Szomorú, elkeserítő és felháborító, hogy kikerültek miközben egy hgy meg be :(

Hunor Levente 2011.09.27. 22:58:08

@-kraci-: Nem tetszik a véleményem, tehát fogjam be. Hát ez is egy hozzáállás, de azért az egész nyilvánvaló, hogy nem kell nekem húslevest főzni tudni ahhoz, hogy megkritizáljam.
Egyébként honnan tudod, hogy nem végzek karitatív tevékenységet akár jobban? Már az is egy karitatív tevékenység, ha az egyházat vagy a vallásokat kritizálom.

Minor.Dragon 2011.09.27. 23:01:41

@-kraci-: Igen, az.
Megismétlem a korábbi hozzászólásom egy részét:
Egyébként ha valakinek van óvodás korú gyerekre fölösleges ruhája, cipője, játéka, és egy pici ráérő ideje, azt kérem, vigye el a Metodisták Dankó utcai óvodájába, mert ott nagyon hálásak lennének a hajléktalanok gyerekei érte. Köszönöm.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.27. 23:05:30

@Minor.Dragon: mi abban a suletlenseg, hogy a hivek aranyaban kapjanak tamogatast az egyhazak?

Kiß B. 2011.09.27. 23:06:12

@Hunor Levente: Nem ezt mondtam. Csak azt, hogy kritizálni könnyebb, mint cselekedni. Ha folytatsz karitatív tevékenységet jól teszed, remélem Isten megfizeti majd a fáradságodat!

Hunor Levente 2011.09.27. 23:08:27

@-kraci-: Annyira nem követem a fejleményket, nagy kunszt. De tény, hogy ezt nem szokták kurtítani.
Úgy látom, arrogáns személyeskedésen kívül mást nem tudsz produkálni. Előbb a "fogd be a pofádat" most meg a "te kis linder béla örökös".
Lefogadnám, hogy katona vagy vagy közöd van a katonasághoz, azért veszed személyes sértésnek, hogy a katonaságot nagyjából feleslegesnek tartom. Pénzkidobás, erőforrás pazarlás akárcsak az egyház esetében.
Amúgy nem harmadát (pontosan minek is a harmadát?) kellene leépíteni, hanem kb. úgy a 95%-át több lépcsőben, a maradékot meg átalakítani egészségügyi, katasztrófa elhárító csapatokká. Annak lenne valami értelme.
(Ja, és nekünk állítólag se Moszkva, se Brüsszel nem dirigál. Akkor a NATO se dirigáljon, és nyilván a NATO-val is lehet tárgyalni.)

komplikato 2011.09.27. 23:12:37

A lényeg az, hogy ha ki is töltöd a vallás rovatát kenheted a hajadra, ha nem Római Katolikus vagy. Amennyiben pedig nem a 14 törvényesített (broáf) egyházhoz tartozol, úgy duplán kenheted a hajadra. Meg az egyházad is ...

@Minor.Dragon: Hát megmondom őszintén, hogy az aláírók száma gáz. :(

Minor.Dragon 2011.09.27. 23:12:57

Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melyben hajléktalan gyermekek járnak. A ...kicsik ...tovább »minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekekenek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit. Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte. Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában. Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el: Wesley János óvoda 1086 Budapest, Dankó u. 11.

Senkifia 2011.09.27. 23:13:50

@Anselmo: mert gondolod,hogy akkor most megb.sszák őket? :D ezért nem vallották be eddig... na sehogy se jó :D

Minor.Dragon 2011.09.27. 23:18:29

@pirosfeherzoldezamagyarfold: azért, mert van egy csomó egyház, gyülekezet, ami nem számít jó két hónapja egyháznak. Namármost nem kap pénzt, mint egyház, de pl. Te az 1%-ot se adhatod nekik, mert a törvény szerint nem egyház. Így oké?

Kiß B. 2011.09.27. 23:22:35

@Hunor Levente:Hát most épp kurtítják. Az első idézetből vedd el az idézett őrmesteri stílust, ha zavar. Tudd be annak, hogy lehet, hogy jól következtetsz bizonyos kérdésekben :) A linder bélával viszont úgy látom nem lőttem nagyon mellé. Az ő "nem akarok többé katonát látni" politikájának meglett az eredménye. Aki a katonaságot feleslegesnek és pénzkidobásnak tartja az nem sokat tanult a történelemből, és nem sok realitással szemléli a jelent. Ha rajtam múlna újra lenne sorkatonaság (no nem ami volt a megszűnés előtt, kiflizabálás a körletben sorozatnézés meg hat lőszer éleslövészetkor) hanem normális, hatékony nem túl hosszú, de alapos kiképzéssel.
A vallási (egyben kiinduló) témához meg csak annyit, hogy ha engem nem zavar az ateizmusotok, akkor miért zavar bennetek más hite? Nem állítom, hogy nem férne rá egy kis tatarozás az egyházakra (pl. a támogatásukkal maximálisan egyetértek, viszont ugyanúgy elszámoltatnám őket a támogatás összegével mint a civileket), de nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy a gyereket is kiöntjük a fürdővízzel.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.27. 23:23:06

@Minor.Dragon: ezt en is tudom, pont ezert irtam, hogy az egyhazaknak a tarsadalmi tamogatottsaguk alapjan kene penz kapni, nem pedig az alapjan, hogy par redvas komcsi mit tart egyhazank

Minor.Dragon 2011.09.27. 23:23:46

@Kompli: Ezt hogy érted? Kevés? Ez csak baráti, ismerősi kapcsolatokon keresztül terjedt, én néhányszor ide-oda belinkeltem, de az emberek jórésze lesz.rja a szabadságot.

Kiß B. 2011.09.27. 23:28:20

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Alakul a konszenzus. Pont ellentétben azzal, amit ez a poszt sugall. Ha nem egy népszámlálásnál születik a legdemokratikusabb eredmény, akkor hol?

Martian (törölt) 2011.09.27. 23:28:55

Hmmm... ha Jézus ma visszatérne, szerintem úgy elhajtaná a katkó maffiát a sunyiba...

tundrazuzmo (törölt) 2011.09.27. 23:41:00

Pedofil-e vagy?
Pénzt-e mosol a maffiával évtizedek óta?
Nácikat és kommereket támogattál teljes mellszélességgel?
Emberéletek milliói száradnak a lelkeden?

NEM BAJ. (Szerintük)

Csak valld magad a nagy római rendszer részének, és kapsz állami hamit. Azt pedig már a papod se tudja úgyse, hogy mi a lényege a kereszténységnek, majd jól ellesztek együtt.

Piraeus 2011.09.27. 23:46:13

@Hunor Levente: "A beleegyezése nélkül csakis erőszakosan tudja megkeresztelni."
Úristen!
Sőt! A gyerekeket beleegyezésük nélkül - a te logikád szerint tehát erőszakosan teszik tisztába - az anyák. Engem anyám jogaimat elnyomva rendszeresen meg is fürdetetett a beleegyezésemnélkül, sőt tiltakozásom ellenére! Sőt, olyan is volt, hogy kitettek a kertbe tavasszal a járókába a csicsergő madarak közé, pedig meg sem kérdezték, hogy akarom-e.
Most szervezem a pert Strassbourgba a TASZ, az Amnesty International és Nelson Mandela bevonásával...

Piraeus 2011.09.27. 23:50:33

@Monçada bíboros: "Nem, a fenét nem... Most a hatalom, és a befolyás nem abban nyilvánul meg, hogy megégetik az embereket, hanem hogy a hívők szavazatait annak a pártnak adják, aki több támogatást ad nekik. Emlékszem, hogy 2002-ben, és 2006-ban is a választások előtt iszonyatos politikai agitáció ment a miséken. (Nem hallomásból tudom, hanem ott voltam és láttam)."

Figyu, azt vágod, hogy mindkét általad emlegetett választáson kik nyertek ugye!? Ennyit a hatalomról...
Kellene picikét gondolkodni, hogy legalább saját magadat ne cáfold egy kommenten belül...
Bár kétségtelen, hogy ez is egy teljesítmény...

Kiß B. 2011.09.27. 23:53:52

@Piraeus: Talán még azt sem dönthetted el, hogy szoknyát hordj e vagy nadrágot te szegény! Vagy hogy akarsz e óvodába majd iskolába menni, vagy sem... Megértem, hogy fáj az emlékezés, nekem is hasonlóan nehéz gyermekkorom volt! ;)

Dr. Verőköltő 2011.09.27. 23:55:33

Hát akkor, hogy stílszerű legyek " köpni kell phűű, köpni kell phűű"

Piraeus 2011.09.27. 23:56:25

@Minor.Dragon: "Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melyben hajléktalan gyermekek járnak."

Nem működik! Ez egy hoax.
Mielőtt minden sületlenséget kritika nélkül továbbadsz, nézz utána, hogy igaz-e! Például magánál az intézménynél.
Tessék a közleményük: www.wesley.hu/wesley/ovoda/v/1833

Piraeus 2011.09.27. 23:58:56

@-kraci-: Talán alkothatnánk perközösséget. Amúgy engem néha a csajok is elutasítottak, noha nem egyeztem bele a dologba. Sőt olyan is volt, hogy egyenesen tiltakoztam és mégis.
Aljas ez a világ. Főleg a katolikusokkal, az anyákkal, meg a nőkkel szemben kellene végre közösen fellépni. Vállt vállnak vetve győzni fogunk!

komplikato 2011.09.28. 00:00:22

@Piraeus: Egy órája ezt a szöveget olvasgatom és nem látom, hogy cáfolna bármit a krumplis történeten kívül :(

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.28. 00:03:01

@Piraeus: tudsz te olvasni? nem akarjak hajlektalan ovodanak hivni, de a gyerekek akik oda jarnak, kb olyan anyagi szintu csaladokbol jonnek.

Minor.Dragon 2011.09.28. 00:04:53

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Köszönöm, ezt most helyettem is megválaszoltad @Piraeus:-nak.

Piraeus 2011.09.28. 00:07:40

@Kompli: Ez itt offtopci.
"Kérjük az érdeklődők megértését abban, hogy (az érintettekre tekintettel is) nem szeretnénk hajléktalan óvodaként megjelölni intézményünket, még ha ez az elnevezés (egy kiváló újságíró nagyszerű felismerésének köszönhetően) alkalmas is arra, hogy a segítőkész emberek érdeklődését és jóindulatát felkeltse."

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.28. 00:08:18

@Minor.Dragon: nehez elhinni, hogy mindig akad valaki aki a legnagyobb pofatlansagokat is megprobalja elmagyarazni, hogy az ugy jo. ez a baj a webbel, a kocsmaban mar repulne a korso

Piraeus 2011.09.28. 00:11:37

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Állítottam én olyat, hogy nem? Nem.
Kérte Iványi, hogy ne hívják hatásvadász módon hajléktalan óvodának az intézményét? Igen.
Jelezte, hogy fogalma sincs ki találta ki ezt a hatásvadász krumplis történetet? Igen.

Akkor köszi.

Nem Iványi Gáborék támogatandó munkáját kérdőjelezi meg a hatásvadász szöveg, hanem a továbbítót minősíti...

És erről itt ennyit. Ha érted mit írtam jó, ha nem akkor majd máshol leírom, ahol nem off.

Piraeus 2011.09.28. 00:13:08

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Abban a kocsmában nem is várnám el, hogy felfogják, hogy a valaki mit akart elmagyarázni. Legalábbis nem mindenkitől.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.28. 00:15:23

@Piraeus: mi a hatasvadasz abban, hogy ezek a gyerekek melyszegenysegbol jonnek te kreten?

Piraeus 2011.09.28. 00:18:55

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Szia! Lehet, hogy anoním ez a fórum, de van az a szint és az a stílus, amit még így sem vállalok és amivel még így sem állok szóba.
További jó netezést neked!

Minor.Dragon 2011.09.28. 00:21:12

@Piraeus: Most durva leszek. Igen b+, ez a lényeg abból, amit olvastál. Nem az, hogy felemeld a s.gged és segíts.
Ne hívjuk úgy. Egy hely, ahol gyerekeket nevelnek, akiknek szükségük van olyan dolgokra, amelyek a létükhöz kellenek.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.28. 00:25:32

@Piraeus: most jol visszavagtal :). gondoltam, hogy nem tudsz valszolni.

Minor.Dragon 2011.09.28. 00:26:01

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Ilyenkor én is kíváncsi leszek, vajon ki lehet a nick mögött.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2011.09.28. 00:29:46

@Minor.Dragon: egy okoskodo kis majom. szavakon lovagol, es not ruha nelkul csak kepen latott

geofiton 2011.09.28. 00:40:32

@Hunor Levente: Jaja! Az általam eddig ismert legtöbb gyereknek volt anyja meg apja, ott ők döntöttek, mi legyen a keresztelés dologban. De igaz, akiket a gólya hoz, azoknál az egyház dönt - erőszakosan

Csillaghamu · http://csillaghamu.blog.hu 2011.09.28. 02:00:16

@Nick_:
Miért?
Sosem értettem miért várják az emberek az egyházaktól azt, hogy jótékony munkát végezzenek.
Az egyházak jótékonyságai legtöbbször egy nagy adag hittérítéssel jönnek, pénz elcsalásával és hozzá nem értő emberekkel.

Ha az állam közpénzt ad jótékonysági célokra azt szekuláris szervezeteknek kéne adnia.

Szumi 2011.09.28. 07:33:32

Bezzeg mikor síelni mentek a haverokkal / családdal, akkor gondosan összeszeditek a brigádot, mert húsz fő felett kedvezménnyel lehet bérletet váltani....de ha más társadalmi csoportok teszik ugyanezt, akkor hopp te Zsiga!

Szumi 2011.09.28. 07:34:11

@Csillaghamu:
Akkorát tévedsz, amekkorát csak lehet.

Terézágyú 2011.09.28. 08:08:28

"Hiszen mint tudjuk, a Mazsihisz, a katolikusokat megelőzve, már egy jó hete kampányt indított: „Én is magyar zsidó vagyok” elnevezéssel. "

Bocs, de én sokkal előbb láttam a katolikusok plakátjait, szórólapjait, mint a zsidókét. Sőt, a zsidókét most sem látom, csak hallom, hogy van ilyen.

Mellesleg milyen dolog már, hogy a katolikusok odaírják a plakátra, hogy "ellenőrizzék, hogy valóban be van-e írva, hogy katolikus"... Jó hogy nem teszik hozzá: ez a komcsi számlálóbiztos be akar téged csapni, direkt ateistának fog beírni!

Monçada bíboros 2011.09.28. 08:10:13

@Piraeus: Igen vágom. Ettől függetlenül megkapták a hűségükért a jutalmat, egy nagy adag közpénz fejében (amivel ugye még elszámolniuk sem kell, tehát egy része mehet is egyből a pártkasszákba).

Én leszarom, hogy ki miben hisz, az mindenkinek a magánügye, de az államnak ehhez semmi köze. Aki meg azzal jön, hogy de azért kapják a támogatást, mert 45 után elvették az egyházak birtokait, annak üzenem, hogy számoljon utána, hogy a rendszerváltozás után mennyi támogatást kaptak (igen az adó 1%-a is ide tartozik). Mára az az állam többszörösen lerótta a tartozását az egyházak felé. Innentől tartsák el őket a hívek. Ja, hogy akkor kiderülne, hogy csak addig hívő valaki, amíg nem kell érte fizetni (mint a németeknél pl.)? Evvan... Szar lenne az egyházaknak, de legalább tiszta helyzetet eredményezne.

tusuanzen 2011.09.28. 08:43:38

hmm jó kis keresztény gyalázó cikk rögtön éhgyomorra...
A zsidóságnak nincs szüksége kampányra, mert az államtól ellenőrizetlenül jön a lóvé, meg nem is térítő vallás.

LumPool 2011.09.28. 08:54:03

A múlt bűnein ami őket érinti belőlük fakad, ők is elgondolkodhatnának, vagyis a papok. Nem ártana egy bocsánat kérés, az ártatlan máglya halálokért, a fejlődés akadályozásáért, a felbujtásért amit a más gyülekezetek irtásában segédkezőket illeti.
A jövő pedig egy igazán segítő vallás, ami távol áll az államtól és nem fonódik össze a politikusokkal, mert minden bűn forrása ez volt a múltban is.
Ha ez mind teljesül, akkor lehet szó arról, hogy megvalljam milyen vallású is vagyok.

Mérges 1234 2011.09.28. 09:07:53

Én ugyan nem vagyok hívő, de Jézus tanításait, tanulmányoztam, illetve az Bibliát is forgattam.

Jézus gondolatai, különösen a saját korában előremútatóak voltak, de még ma sem kérdőjelezhetjük meg őket, azaz a keresztényi gondolat, ha ezt lehet annak nevezni, ma is megállja a helyét.

Azonban, amit az egyház csinál Isten nevében és Jézus nevében az undorító. Törekszik a politikai hatalomba, nyíltan dörgölödszik a hatalmon lévőkhöz. Nos ilyet Jézus bizonyosan nem akarhatot.

Azonban én azt mondom, emiatt a hívőket megbélyegezni hiba lenne, maximum az egyházra haragudhatunk.

Nagyon nagy baj, hogy még a 21 századra sem tudod létrejönni a teljes szekularizáció. Semmi gond nincs a hivő emberekkel, sőt. DE döntse el mindenki maga, miben szeretne hinni, és egyetlen egyház, vallási közösség se törekedjen a hatalomba, annak érdekében, hogy a többiekre erőltesse nézeteit.

sulcus (törölt) 2011.09.28. 09:22:33

Nem egészen értem,miért is kell egy "megvetendő" pogány adója a katilukas,vagy bár melyik ingyen élő egyháznak?!
Ha lenne igazság,a híveik tartanák el a saját egyházukat.
(persze ez vonatkozna a pártokra is)
Érdekes az nem csípi senkinek a szemét,hogy milyen irdatlan vagyonra tesznek szert munka nélkül az egyházak és vezetőik.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.28. 09:42:56

@max val, a bircaman: "Nem akarlak megsérteni, de tudnod kell, hogy a Bibliát is az Egyház írta. Azaz abszurd a kettőt egymással szembeállítani."
A Biblia újszövetségi részét az első századi tanítványok (főleg apostolok) írták. A Jézus utáni 2-3 század arra volt jó, hogy egyértelművé váljon, mely levelek kerülnek a kánonba. A "véglegesítő" zsinat pusztán csak tudomásul vette az előző évszázadok döntését.
Nagyon fontos látni, hogy az első néhány évszázad keresztény egyháza teljesen más volt, mint a későbbi államegyház. Amikor az öldöztetés megszűnt és politikailag előnyös lett kereszténnyé válni, egész nemzetek váltak érdekből azzá. Ez a történelmi műkeresztéynség már nyomokban sem hasonlított Krisztus Egyházához. Nem véletlen, hogy a még az igazi keresztények által írt újszövetséget a középkor államegyháza latinba csomagolva rejtegette az emberek elől.
Csak egy érdekes példa: A katolikus egyház szerint a pápa Róma püspöke. A Biblia egyrészt sehol sem beszél semmiféle pápáról, másrészt azt mondja, hogy püspök csak olyan HÁZAS ember lehet, akinek a gyerekei is hívők, azaz a családja lelki vezetésével igazolja, hogy képes lehet egy gyülekezet vezetésére is. Azaz a pápa a Biblia szerint nem lehetne püspök, mert cölibátusban él, ami szintén eléggé ellentétes a Bibliával.
No, "röviden" ennyi... :)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 10:10:55

@Frady Endre:

Oké!

Az Egyház az első, a Biblia a második. A Biblia csak a kinyilatkoztatás írásos része. Több alapvető keresztény tanítás nincs meg a Bibliában. Azaz nem lehet a Bibliára hivatkozni az Egyház ellenében.

A folytonosság pedig nem szakadt meg soha. Maga Isten mondta ezt.

Egyébként nem vagyok katolikus.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.28. 13:18:24

@max val, a bircaman:
Lepj meg lécci-lécci!
Melyik alapvető keresztény tanítás nem szerepel a Bibliában?
Ne feledd, az Egyház az, amit maga Jézus alapított, nem pedig azok, amiket történelminek szoktunk nevezni!
:)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 13:43:50

@Frady Endre:

Pl. a Szentháromság vagy több tanítás a Szenlélelekről, aztán nincs kifejtve teljesen a Szentháromság személyeinek viszonya sem. S ezek olyan tanok, melyeket a protestánsok is elfogadnak.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 13:44:31

@Frady Endre:

Az Egyházat Jézus alapította, így igaz. S ez az Egyház nem szűnt meg.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.28. 14:59:49

@max val, a bircaman:
Így van! Jézus alapította és nem szűnt meg. Csak nem azonos a történelmiekkel.
Átívelt a korokon és mindig kisebbségben (vö. keskeny út, szoros kapu!) tevékenykedett. Szerintem a középkori anabaptisták (akiket a katolikusok megégettek, a protestánsok bedig vízbe fojtottak) is ilyen valódi keresztények voltak.
Én hiszek abban, hogy az a kis gyülekezet ( www.krisztusegyhaza.hu ), amelyhez 17,5 éve tartozom, szintén ennek a biblikus vonalnak a jelenkori folytatója.
Abban igazad van, hogy a "Szentháromság" szó nem szerepel a Bibliában, de a Máté evangélium pl. úgy végződik, hogy "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, ..." /Máté 28:19/.
A Szentlélekről meg csak az a tanítás a hiteles, ami a Bibliából jön. A Hit Gyülekezete állítólagos gyógyításai bizonyosan nem.
:)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 15:19:35

@Frady Endre:

Ismerem a protestáns álláspontot. Nem értek vele egyet.

Csillaghamu · http://csillaghamu.blog.hu 2011.09.28. 17:54:09

@Szumi:
Mivan?
Mikor ment akárki is síelni közpénzből? (Leszámítva a korrupt politikusokat, vallási és egyéb vezetőket. A hangsúly a korrupton van.)

A közpénzt arra kell használni, hogy mindenkinek jó legyen, nem pedig, hogy egy kiváltságos csoport bazinagy kereszteket meg üzleteket és aranyszobrokat építhessen. Ha nem tudják a hívek magánpénzből eltartani a vallási szervezetüket, akkor az már az ő személyes problémájuk és nem az államé és nem az enyém.

menőmano 2011.09.28. 19:22:58

A vallási hovatartozás az egyháznak fontos,) mert így akarják felmérni a hiveik számát.
Totálisan úgy gondolom, hogy aki vallásosnak érzi magát annak nem jelenthet gondot, hogy fel is vállalja azt.
:)

menőmano 2011.09.28. 19:26:15

Egyébként én mindig tiszteltem a vallásos embereket, csodálom, akik mélyen hisznek a megváltóban) a tulvilági létben.
A papokat már nem annyira:)
:)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 08:55:05

@Frady Endre:

A hagyományos kereszténység álláspontját vallom. Nincs egyház apostoli folytonosság nélkül.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.29. 10:12:07

@max val, a bircaman: Ezzel az apostoli folytonossággal csak az a baj, hogy az apostolok már az első században (Jánost kivéve, aki talán élt pár évet a második legelején is) megmártírhaltak.
Így se a pápa (aki bibliailag nem is létezik), se más nem apostol. Ettől függetlenül Jézus Egyháza örök.
:)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 10:56:03

@Frady Endre:

Az apostolok utódai a püspökök. A lánc nem szakadt meg.

A római pápa egy a püspökök közül. Mint ahogy az alexandriai pápa is, s a többi pátriárka.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.29. 12:58:06

@max val, a bircaman: No, ez az, ami nem igaz. A püspök, más szóval presbiter, vagy vén egy gyülekezeti vezető, akit pl. az első században sok helyen egy apostol nevezett ki. Sőt, volt olyan apostol, akiből presbiter is lett.
Ehhez a Biblia szerint az kellett, hogy legyen felesége és hívő gyerekei, hogy a családja vezetésével bizonyítsa alkalmasságát.
Ám semmi nem utal arra, hogy az apostolok utódai a püspökök, és a Biblia szerint nem lehet püspök, akinek nincs felesége és gyerekei.
Ne keverjük az emberi hagyományokat Isten Igéjével! :)))

hegyilány 2011.09.29. 13:05:14

Mi a probléma? Hát én ezt nem is értem?!
Nem kötelező bevallani senkinek, hogy vallásos e . A nemzetiségi hovatartozást sem.
?
:)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.29. 16:03:08

Érdemes lenne elolvasnod Máté 15. és/vagy Márk 7. fejezetét abból a szempontból, hogy mit mond Jézus a hagyományok Isten Igéjét felülbíráló szokásáról.
Előre elmondom, hogy enyhény szólva sem szimpatizál vele, de nem ám!
;-)

Celtic 2011.10.02. 11:36:53

En is ruhellem, ha spam kerul a postaladamba. Fel is irtam ra, hoyg "vissza a feladonak, nem vagyok katolikus". Amig a metroban lattam, nem izgat, de hogy a postaladaba is beledobaljak...tiszteletben tarthatnak az erzekenysegemet vallasi temaban.

IGAZ MAGYAR 2011.10.02. 12:04:48

Erdő Péter bíboros úrnak , papoknak, püspököknek figyelmébe :
Máté Evangéliumának 7/22-23:
"Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben profétáltunk-é, és nem a te nevedben űztük-é az ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem ti gonosztevők!"

szekularisfigyelo · http://szekularisfigyelo.blog.hu 2011.10.09. 01:12:09

@menőmano: Hát, azzal viszont baj van, ha valaki amolyan családi hagyományból gondolkodás nélkül beikszeli magát y vallásúnak, holott nem követi y tanításait, később meg y vallás rá is hivatkozva érvel amellett, hogy tanításainak nagyobb súlyt kell kapniuk a közéletben, mert ennek a vallásnak annyi követője van...
www.facebook.com/event.php?eid=174070212638418
süti beállítások módosítása