Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Törvényes volt-e Gyurcsány kihallgatása?

2011.10.05. 15:36 | Proszektura | 338 komment

Olyan csendőrpertu fílingem támadt, amint az indexen végignéztem a vágatlan felvételét Gyurcsány Ferenc nyomozóügyészségi gyanúsítotti kihallgatásának.

Aki nem tudná, a csendőrpertu azt jelentette egykoron, hogy amikor a kakastollasok peckesen végigvonultak a főutcán és leereszkedően tegeződve megszólítottak valakit, az illető magázódva válaszolt.

Vagyis a tegezés-magázás is jelezte, hogy nincsenek azonos súlycsoportban.

Igaz, most az ügyész urak Gyurcsányt nem tegezték le, de azért tettek arról, hogy mégis valami hasonló érzetünk keletkezzen.

Mert miközben az ügyvéd úr és az ex-kormányfő igazolványát mindjárt a kihallgatás megkezdésekor a kamerák előtt elkérték, s azokból minden szart, igazolványszámot, meg ilyesmit – Katus anyus nevét, Gyurcsány születési adatait, lakcímétaprólékosan hangosan bediktáltak, rögzítettek, s a kis műanyag kártyákba tán még bele is haraptak, hogy valódiak-e, addig őróluk a több mint félórás képfelvételen szinte semmi sem derült ki. Ki is volt valójában az a három úr, aki az ügyészséget eme történelmi helyzetben képviselte?

 

A büntetőeljárási törvény szerint a hatóság, jelen esetben az ügyész rendelkezése alapján lehetséges a nyomozási cselekmény kép- és hangfelvevővel történő jegyzőkönyvezése. Ám azokat a szabályokat ilyenkor is be kellett volna tartani, amelyek szerint a jelenlévők felsorolásának, az elkészítés egyéb körülményeinek is el kellett volna hangoznia. Na és persze az eljáró hatóság hivatalos megnevezésének is.

A felvételen azonban ezekre vonatkozóan egyetlen érdemi információ sem hallottunk. A nyomozóügyészség képviseletében három urat láthattunk, egy fiatalabbat, aki valami laptopon szöszmötölt, majd a gyanúsított jogait oly aprólékosan ismertette, mint egy ügyészi szakvizsga megszeppent nebulója, középen egy idősebb, ősz hajú úr foglalt helyet, akiről a kihallgatás vége felé derül ki, hogy bizonyára ő lehet a főügyész, hiszen Gyurcsány célzást tett a magas kitüntetése és a harminc ezüstpénz közötti korrelációs kapcsolatra, mellette pedig csak félig látszódott, s főként csak hátulról egy harmadik illető busa feje, aki az egész kihallgatás során annyit sem mondott, hogy kukk.

A kihallgatásonügyészi közlés szerint – a szomszédos szobában is részt vett valaki, róla sem tudtunk meg semmit azon kívül, hogy tán bűnügyi technikus, illetve informatikus, ilyesmi.

Egyébként szerintem a büntetőeljárási törvényi előírásoktól függetlenül is illett volna ezeknek a jóembereknek a kihallgatás elején bemutatkozniok, vagyis legalább annyit kinyögniük, hogy kérem szépen mi itt mostan nyomozó ügyészi funkcióban járunk el, s a nevünk X.Y., címzetes ügyészségi tanácsos, vagy valami ilyesmi. Felteszem, ez a nyomozás érdekeit nem veszélyeztette volna.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr773280285

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: te nem tudod, milyen jó (volna) nélküled 2011.10.06. 08:29:15

Avagy miért kell egy határozott, biztos mozdulattal arcon rúgnunk az MSZP-t, ha meg akarunk szabadulni a Fidesztől....

Trackback: Cirkusz és Kenyér 2011.10.05. 20:51:47

Talán még mindenki emlékszik amikor a parlamenti, és az önkormányzati választások között szinte futószalagon szállították az MSZP-SZDSZ kormány kádereit az előzetesbe. A Fidesz számonkérést ígért, és látszólag nem is vesztegették az idejüket.Miután az ...

Trackback: Cirkusz és Kenyér 2011.10.05. 20:47:28

Talán még mindenki emlékszik amikor a parlamenti, és az önkormányzati választások között szinte futószalagon szállították az MSZP-SZDSZ kormány kádereit az előzetesbe. A Fidesz számonkérést ígért, és látszólag nem is vesztegették az idejüket.Miután az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacdelo 2011.10.06. 10:56:16

"A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást" Kertesz Akos

Ez abban nyilvanul meg, hogy a szelsojobb teret nyert megint Mo-on, annak ellenere, hogy 70 eve elsokezbol tapasztalhatta meg a magyar nep, hogy hova vezet a faji alapu gyulolet.

Anselmo 2011.10.06. 10:59:52

@Lacdelo: meg abban, hogy a vén rasszista állami kitüntetést kaphatott.

Lacdelo 2011.10.06. 11:06:46

@nemecsek ernő áruló:

Ha birosag ele is fog kerulni, csak martirt csinalnak belole. En nem csipem kulonosebben GyF-et, de egyre szimpatikusabb lesz. Habar remelem nem o lesz a kovetkezo miniszterelnok, mert akkor az idiota Fidesz nem fog osszeesni.

De szerintem erre taktikaznak, ugyanis ha megbuknak 2014-ben vagy 2018-ban es GyF lenne a miniszterelnok akkor csak akkor lesz eselye OV-nak visszajonnie, ha GyF lenne a miniszterelnok.

Ha egy megkerdojelezhetetlen, gazdasagilag hozzaerto, politikailag higgadt miniszterelnoke lenne Mo-nak akkor a kovetkezo valasztasok okan OV-nak eselye se lenne a politikai ujjaeledeshez a bukasa utan. A Fidesz elkergetne, vagy szethullananak, mint a Kisgazdak.

Ezert OV-nak az elemi politikai strategiai erdeke, hogy GyF-t megtartsa mint politikai No. 2, hiszen igy rengeteg fogast tud rajta talalni es verszivo politikajat folytathatja tovabb a nyugdijg.

Remeljuk az orszag erdekeben, hogy 62 evesen nyugdijaztatja magat, csakugy mint a birokat. :) Az o szemelyeben kivetelt tehetnenk a korai nyugdijazasnal.

kormányzó 2011.10.06. 11:15:33

@nemecsek ernő áruló:
Kihagyta I.Viktort a cukorból!

Ez teljességgel megbocsájthatatlan!

Lacdelo 2011.10.06. 11:23:08

@Anselmo:

En soha nem olvastam tole egy muvet, egyik filmjet se lattam, de a Wikipediaban leirtak alapjan jo munkas ember.

"Számos film, tévéfilm forgatókönyvének írója vagy társszerzője. Színpadra írt saját műveit külföldön is bemutatták. (Makra, 1972; Névnap, 1973; Sziklafal/Özvegyek, 1976; Huszonegy, 1984; Családi ház manzárddal, 1984.) Regényeit, kisregényeit lefordították idegen nyelvekre. Aki mer, az nyer című kisregénye bolgárul Szófiában jelent meg 1984-ben, ugyanitt szintén bolgár nyelven Makra című regényét 1988-ban adták közre. Több művét francia, román, német, cseh, lengyel, orosz, szlovák, svéd, észt, japán, spanyol stb. nyelveken jelentették meg. Fő regényei, színpadi művei az 1960-as, 1970-es évek magyar társadalmának tükrei a munkás fiatalok, a munkásrétegek szemszögéből. Színpadi műveit ma is játsszák Magyarország határain túl is, egyik legsikeresebb darabja az Özvegyek című, amelyet egész Kelet-Közép-Európában játszottak és játszanak, sőt még Örményországba is eljutot"

"De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Egyebkent amit ir az jellemzo a magyarokra, sajnos. Milyen nyugodtan turjuk, hogy a Fidesz fel diktaturat epitett ki es sokan meg tapsolnak is. Alig fajlalja valaki, hogy mar nem klasszikus europai demokraciaban elunk es a nyugat amikor meg akarja vedeni a magyar embereket, akkor kokikat meg sallereket osztanak ki nekik vezetoink. Gyalazatos.

Ha olvasol magyar iroktol, koltoktol, mar Jozsef Attila, Ady es sokan masok is ugyanezt irtak. Ebben semmi uj nincs, amit Kertesz Akos irt.
Jozseg Attila - „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.”
Ady - "A dudva, a muhar, A gaz lehuz, altat, befed S egy kacago szel suhan el A nagy Ugar felett."

Ezzel a logiakaval utalhatnad szinte az osszes gondolkodo embert, hiszen aki nyitott szemmel jar Mo-on, azoknek ez nem ujdonsag.

Kellene mar a valtozas, de ezt csak mi magyarok hozhatjuk meg es addig amig mi a nep nem valtoztatjuk meg a gondolkodas modunkat, addig a politikusok eleskodni fognak rajtunk, hiszen azt kapjuk tolunk, amit megerdemlunk.

Anselmo 2011.10.06. 11:30:18

@Lacdelo: Kertész Ákos szavaiból nem az építő kritikát, hanem a gyűlöletet olvastam ki.
Mindenkinek szabad kritizálnia a saját nemzetét, bár a genetikára való hivatkozás ott sem megengedett. Más nemzetről ilyeneket mondani viszont elfogadtahatlan.
Ha én ugyanazokat a szavakat használnám a zsidókra (nem használom), mint KÁ a magyarokra, az sem lenne menthető. Ugyanezért nem tudom elfogadni KÁ szavait sem.

menőmano 2011.10.06. 11:30:35

"Nem az volt a célunk, hogy börtönbe küldjünk bárkit, hanem hogy a magyar közvélemény tisztán lásson Sukoró ügyében – hangsúlyozta Schiffer.

Tisztán kell látni, hogy a Gyurcsány-kormány mit ígért meg a befektetőknek, miért hagyták figyelmen kívül a lakosság tiltakozását, és miért ült le tárgyalni 2010 elején ugyanez a befektetői csoport Orbán Viktorral – érvelt az LMP frakcióvezetője. "

Schiffer: nem támadunk rá a szocialista pártra "

Én meg elárulok egy titkot, a magyar közvéleményt, illetve a társadalom egy nagy csoportját az érdekelte a legkevésbé.
Sőt sokan talán nem is tudtak róla.
Véleményem szerint sokkal jobban érdekli a nyagybetűs népet a többségi kormány politikája, az, hogy milyen arányu életminőség csökkenést kell elviselnie.

RedRum 2011.10.06. 11:37:29

Írok, mert nemrég is valami jogtudor oktatott, hogy mivel foglalkozzam inkább, és kíváncsi vagyok...:)

Szóval nem igazán értem, hogy miért csinálnak úgy, tán jogi berkekből való kommentelők, mintha Gyurcsány Ferenc ügye bármilyen szinten is jogi kérdés lenne. Ugyan nem illik tisztességet, meg hasonlókat emlegetni a mai "jogszolgáltató" világban, de itt kb. hasonlóról beszélünk. Jogi hátteret meg olyat generál az ember (2/3-os parlament-mint azt egy korábbi kommentelő nagyon helyesen megjegyezte) , amilyet és amikor csak akar. Ha meg jó nagy hadserege is van (Hitler libiai kollégánk stb. Putyin is t.k.) a dolog még könnyebben megy.
...ja, és nem, nem élünk jogállamban, soha nem éltünk, és nem is fogunk

radiris 2011.10.06. 11:40:10

A rögzítettek szerint az eljárás 100% törvényes volt. Hogy gyomorforgató a háttér, az más.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.10.06. 11:43:51

A következő kormány meg a törpediktátor Orbánt fogja előállítani pl. a MOL részvények hitelből való vásárlásáért, vagy a bankadóért.
Azt hiszik szarjankóéknak mindent szabad, de semmi sem tart örökké!

Új választásokat, ez a kormány bukott.

is 2011.10.06. 11:57:27

@Muster Mark: ezesetben minden politikust le kellett volna csukni, hiszen mindegyik hazudott. Orbánt legkésőbb 1998-ban a megfigyelési ügynél kellett volna lecsukni. egyetértesz?

@radiris: Ha elfogadjuk, hogy a gyanúsítás megüti a jogállamban elvárható szintet. Én sajnos nem tudom elfogadni, mert vagy több olyan jogi szakvéleményt láttam, mely szerint ez a gyanú nem gyanú, hanem koncepció, és semmilyen olyan adatot nem ismerek, ami ezt a koncepciós verziót cáfolná. ne lépjünk azon túl, hogy jogállamban ez az egész meg sem történik.

menőmano 2011.10.06. 12:02:18

"Mióta Orbán Viktor nyolc év kényszerszünetet követően ismét elfoglalhatta a miniszterelnöki bársonyszéket, kormányzása rengeteg kritikát és bírálatot kapott a nyugati világ számos országából.
A legfrissebb támadássorozat azonban déli irányból érkezett, ráadásul abból a Horvátországból, melynek integrációját éppen az Orbán vezette kabinet tűzte zászlajára hazánk uniós elnöksége kapcsán.
Ez utóbbi nem hatotta meg az egyik legnagyobb példányszámban értékesített horvát napilap, a Jutarnji list publicistáját, aki szeptember végén egy egész oldalas cikkben esett neki a jelenlegi magyar kormányzatnak és az általuk megálmodott gazdaságpolitikának"

kitekinto.hu/europa/2011/10/06/orban_a_diktator

oszt.kész.jónapot!
ennyi.
:))))))

is 2011.10.06. 12:03:04

@menőmano: Schiffernek üzenem, hogy a jó szándék csak abban az esetben számít, ha a játék tiszta. a FIDESZ 15 éve legalább piszkos játékot játszik (Orbán ugye a gyilkos, aki ebben örömét is leli), és aki ebbe a játékba beszáll, annak ezt a körülményt nem lehet figyelmen kívül hagyva ártatlan képet vágva szendéskedni. a politika nem a szándékok, hanem az eredmények világa. ezt Schiffer kibaszottul elrontotta, főleg azért, mert nem tett több feljelentést. ha bizonyítani akarja, hoyg nem volt egyoldalú, akkor tegyen még feljelentést Sávoly, Eclipse stb. ügyekben is.

egerészölyv 2011.10.06. 12:07:01

@nemecsek ernő áruló: a vád (ugye) az, hogy hogy Gyurcsány törvényt sértve megkerülte a versenyeljárást egy kiemelkedő volumenű ügyletben.
Gyurcsány, mint világosan megírtam, nem volt köteles ezt megcáfolni. Nem is tette.
Innen csak egyetlen kérdés marad: TE MEG TUDOD CÁFOLNI A VÁDAT?
A többi, engedelmeddel, léha fröcsögés.

menőmano 2011.10.06. 12:07:44

@is:

Pontosan igy van.
Jobban tennék, ha inkább egy határozott politikai irányvonalat képviselnének. Én nem látok semmi elkötelezett politikai- gazdasági célt a politikájukban.
Én ott leragadtam, hogy gyors egymásutánban ostorozzák a szocikat, teszik a feljelentéseket.
A feljelentést nem folytatta.......... mert.....

az utolsó bögreharcos 2011.10.06. 12:07:55

Gyurcsány Ferenc legyen fegyenc!

nemecsek ernő áruló 2011.10.06. 12:09:27

@egerészölyv: Már miért kellene cáfolni, amikor semmi bizonyíték nincs, ami a bűncselekmény elkövetését igazolná? Semmi. Ismétlem: SEMMI! Feltételezések alapján koncepciós perekben szoktak ítéletet hozni.
Ami van, az maximum egy szóbeli figyelmeztetésre elég, még arra sem, hogy előzetesbe küldjék.

menőmano 2011.10.06. 12:11:56

Nagyon tetszik?? a cikkben, hogy a Schiffer. Bajnai kormány politikáját elfogadta (milyen jó), viszont az adópolitikáját nem tartotta jónak. )
A Bajnait , - úgy gondolom- ez érdekli a legkevésbé.

nemecsek ernő áruló 2011.10.06. 12:13:12

@egerészölyv: A vád pedig azért nevetséges, és azért nem lesz létező bíró, aki ebben elmarasztalást hozna ki, mert ha jól tudom, nem közbeszerzést írtak ki, hanem ide jött a King City, és azt mondta: akarok ide hozni jó sok pénzt, adjatok földet. Az idézett törvény közbeszerzésre vonatkozik, amit a JELENLEGI miniszterelnök szokása elfelejteni. (vö.: SZÉP kártya, diákhitel és posta bank, sorolhatnám)

egerészölyv 2011.10.06. 12:17:34

@nemecsek ernő áruló: súlyos tévedés, vagy röhejes hazudozás? Ezen tűnődöm itt mosolyogva. Valamiért te fontosnak tartod világgá üvölteni, hogy nincs bizonyíték, holott ezt kétszeresen is nem tudhatod: egyrészt nem láttad a vágatlant, amelyből egyértelműen kiderült, hogy van, másrészt meg semmi bizonyítékod arra, hogy nincs bizonyíték.
A létező, lefoglalt jegyzőkönyv azt bizonyítja, hogy Gyurcsány törvényt sértve megkerülte a versenypályáztatást. SZÓLJ, ha úgy tudod, VOLT pályáztatás. Jobb lenne már valami konkrétumocska tőletek a tömény fröcsögés helyett.

Lacdelo 2011.10.06. 12:18:22

@egerészölyv:

A Fidesz, OV iranyitasaval rendre nem ir ki kozbeszerzesi palyazatot es ha igen akkor a legdragabb haveri ajanlatot fogadja el. Vadolni tudjuk, hogy kenopenzt fogad el (Mr.10% alias Kosa Lajos), de bizonyitani nem.

""Fidesz fővárosában" polgármesterként "autokrata és korrupt" - a többi között ez is olvasható a WikiLeaks által kiszivárogtatott egyik táviratban, amellyel Jeffrey Levine, az amerikai nagykövetség ügyvivője tájékoztatta Washingtont még 2009. december 4-én."

"Debrecenben "egy exkluzív belső kör" irányít mindent, ahol Kósa az abszolút főnök, "hűbérúrként" viselkedik. Ám - idézi az irat Turit - "a felszín alatt hatalmas az elégedetlenség vele szemben". Majd hozzáteszi, hogy Kósa Lajos "Mr. 10 százalékból Mr. 20 százalék lett". "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=473317

"TE MEG TUDOD CÁFOLNI A VÁDAT?"

GyF raadasul semmi kenopenzt nem fogadott el ,meg az elfogult ugyeszseg se vadolta meg ezzel!

GyF>OV

egerészölyv 2011.10.06. 12:20:04

@nemecsek ernő áruló: újabb súlyos tévedés, hiszen közterületekről, nemzeti (neked: állami) tulajdon hasznosításáról volt szó, és a törvény értelmében A KEZDEMÉNYEZŐ FÉL KILÉTÉTŐL FÜGGETLENÜL pályázatot kell kiírni. De ha már te is úgy tudod, hogy nem volt pályázat, akkor hurrá, utolsó reménysugarad is kialudt...

nemecsek ernő áruló 2011.10.06. 12:20:18

@egerészölyv: Fent mondtam, hogy láttam. És a beidézett törvény közbeszerzésre vonatkozik, ebben az esetben nem állja meg a helyét. És ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyanúsítás feltételeinek előállítása érdekében valamilyen okirat-hamisítási ügy is felmerült a megbeszélés során, amit bizony bírósági szakaszban Ferenc urunk felhasználna. Ezért nem fog bíróság elé kerülni. Azt a blamát képzeld el, hogy felmentik.

Lacdelo 2011.10.06. 12:21:19

@egerészölyv:

A problema az ilyen emberrel van, amilyen te vagy. Ha a Fideszrol kiderul valami mocsok te, akkor is foggal-korommel veded.

"mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

egerészölyv 2011.10.06. 12:23:34

@Lacdelo: 1. Gyurcsányt senki nem vádolta kenőpénz felvételével, amiből azonban nem következik, hogy tényleg nem vett fel kenőpénzt.
2. Ha valaki a törvény kötelező előírása dacára megkerüli a versenyeztetést, az BŰNT követ el, legyen bár Hitler, Kádár, Kiss Péter, Orbán vagy Gyurcsány.
3. Ha bűncselekményt észlelsz, tedd meg a feljelentést, különben nemcsak sunyi vagy, hanem tettestárs is, legalábbi erkölcsi értelemben (Babits).

egerészölyv 2011.10.06. 12:25:50

@nemecsek ernő áruló: nem, ez is "tévedés", nem kizárólag közbeszerzésre vonatkozik. Az "okirathamisítási ügy", ami az utolsó mentsváratok, egy elgépelt, de szabályszerűen javított dátum... :D :D

egerészölyv 2011.10.06. 12:26:44

@Lacdelo: mire vitte az innovatív Landeszman? :D :D

Lacdelo 2011.10.06. 12:43:45

@egerészölyv:

Minek Mo-on feljelentest tenni amikor az ugyeszseg, a birosag, a
rendorseg a Fidesz kozvetlen iranyitasa alatt van? Te tenyleg ennyire naiv vagy? De nem hiszem, te ennel te okosabbnak tunsz!

tele a t.. 2011.10.06. 13:05:54

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20051108vegyepszer.html

Olvassátok végig, és ez alapján mehet vitya is az ügyészi meghallgatásra. A fidesz vádjai azok, amiket ők kormányzásuk alatt bevett eljárásként alkalmaztak.

egerész erre mit lépsz?

A tények makacs dolgok. Ha OV csinálja, az történelmi és nagy nemzeti cselekedet, ha Fletó az törvényszegés?

Fell Bandi 2011.10.06. 13:19:39

Egy szerencséje van a pápai idiótának, hogy nálunk nincs halálbüntetés. De én a BTK-t kibővíteném egy új büntetési fokozattal - az ő kedvéért: ez pedig a Kossuth téren kifüggesztett szégyenkosár lenne, abban gubbasztana a pojáca a kiszabott büntetés ideje alatt, és bárki odamehetne, elmondhatná neki a véleményét, ne adj isten, le is köphetné, ha úgy gondolja. (ebben a műfajban már gyakorlott a fletó)

hegyilány 2011.10.06. 13:28:04

@Fell Bandi:
Egyébként teljesen jól vagy????

:))))))))))))

Lacdelo 2011.10.06. 13:31:17

@Fell Bandi:

Nem artana ha kezeltetned magad. Ez a sok gyuloletet valahol le kell, hogy vezessed, mert ha nem akkor beteg leszel, ha meg nem vagy. Keressel fel egy pszichiatert, ne sajnald a penzt ra.

Egy kis segitseg: Innen kivalaszthatod a hozzad legkozelebbi szakorvost, hogy a sikeres kezelesedet minel hamarabb elkezdhesd. Gyors jobbulast!

pszichiatria.lap.hu/

Fell Bandi 2011.10.06. 13:47:57

@Lacdelo: nem az én ötletem a szégyenkosár, több, nálunk fejlettebb igazságszolgáltatással rendelkező országban alkalmazzák is.
www.magyarhirlap.hu/velemeny/mindjart_itt_van_az_itelet_napja.html
A pojáca elleni gyűlölet pedig nem alaptalan, több mint az ország fele így érez iránta. De ez a minimum egy olyan szarházi iránt, aki ártatlan, utcán sétáló vagy étteremben ülő ember szemét lövette ki. Ezért ez a selejt génhulladék amíg él, nem léphet ki magyar utcára súlyos inzultusok veszélye nélkül. Én pl. a pofájába törölném a cipőmet, ha meglátnám valahol..

hegyilány 2011.10.06. 13:53:36

@Fell Bandi:

Nem szabad ilyeneket irogatni.
Azt pedig Te is tudod? hogy az a "bizonyos őszi esemény" attól sokkal összetettebb ügy, minthogy itt egy-két mondatban itéletet alkoss.
:)

Fell Bandi 2011.10.06. 14:10:18

@hegyilány: mivel ott voltam okt. 23-án szinte mindenhol, az infóim nem a sajtóból valók. Az, hogy a messziről rendőrnek látszó - de egyébként ki tudja miféle - bűnözők letámadták az egész várost, az önmagában is elég egy ítélethez. Számtalan villamosra váró, utcán sétáló embert vertek félholtra, csak mert úgy tartották jónak. Ez soha nem lesz megbocsátva a pojácának, görényinek stb.

Lacdelo 2011.10.06. 14:12:13

@Fell Bandi:

GyF utasitast nem adott az emberek szemenek kilovetesere. Ez csak alavalo politikai fideszes, jobbikos kommunikacio, amit az olyan populizmusra hajlamos emberek mint te bekajalnak.

GyF, mint minden kormanyfo koteles a bekes budapesti lakosokat megvedeni ettol a szelsojobboldali TV szekhaz gyujtogato csurhetol. O csak utasitast adott ki a torvenyes rend helyreallitasara.

Az mas kerdes, hogy voltak rendori tulkapasok, amiknek nem szabadott volna megtortennie, ezert azokat a rendoroket felelosegre kell vonni, ketsegkivul. De a rendori tulkapasokert GyF nem felelos!

Akkor kellett volna elitelni GyF-et ha nem ad utasitast a rendoroknek, hogy fekezzek meg ezt a gusztustalan, futbal huligan csurhet es nem vedi meg Budapestet a gyujtogatoktol.

Remelem eleg vilagosan fogalmaztam, probaltam semmi demagogiat nem hasznalni.

Lacdelo 2011.10.06. 14:16:48

Nem gyanus neked, hogy barkit akit megvertek vagy letartoztattak a rendorok az mind "artatlan" ember volt, aki "csak eppen arra setalt" es bekesen nezelodott.

Nem mondom, hogy nem lehetett egy-ketto kozuluk, de allitom, hogy a 95%-a ezeknek az embereknek nem volt "bekesen setalgato" ember.

Hacsak nem bekesen setalgattak csukjaban, meg kovel, baseball utovel a kezukben. :)

fidzsi 2011.10.06. 14:37:07

Tisztelt kommtársak! Okos dolgokat ennyi innen-onnani szuper vélemény után már nem tudok mondani. 60 jócskán elmúlván, szekszi locsogós korszakomba lépve, egy gondolat sorral házalok azokon a posztokon, ahol kiváló volt miniszterelnökünk elleni fasiszta merénylet ügyében döngetik egymást. Nos:
1./ Ilyen jellegű ügyben európai gyakorlat-e, hogy m.e. bármilyen szinten is belefolyik az eseményekbe, tesz vagy tehet-e irányadó nyilatkozatot, avagy ez az illetékes miniszter kizárólagos hatásköre?
2./Ilyen jellegű ügyben európai gyakorlat-e. hogy rövidre zárják az ügymenetet, vagy közbeszerzés alá tartozik mindenképpen?
3./ Ilyen jellegű ügyben európai gyakorlat-e, hogy beruházó bemutatkozáson túlmenően érdemi tárgyalást folytat a végrehajtó hatalom első számú képviselőjével?
Ezek általános kérdések. Van azonban egy speciális kérdés.
Előre bocsátom, hogy Gy.F. személyét illetően elfogult vagyok, méghozzá negatíve. Ezért nem keverem össze az én véleményemet/előiítéletemet/ az ügy-jellegéből következő-megítélésével. Sejtésem az, hogy pusztán a befolyásolás , még hibás irányba történve sem, lehet jogilag könnyen elítélhető. Könnyen mondhatja a gyanúsított, hogy függetlenként elismert szakértők javaslata alapján döntött, ha hibásan is.
Úgy emlékszem,hogy ilyen -befolyásolási-ügyekben / a Tanaka féle Lockheed ügyben és más esetekben/ megalapozott közvetlen, vagy közvetett -pl. pártnak szóló- haszonszerzési gyanú , ill. bizonyíték volt a vád alapja.
Noha amit én Ferinkről hallottam "megbízható forrásból", az ezt sem zárná ki, de erre utaló jel semmi nincs. Magyarán igen neccesnek látom ezt a témát. Mivel fogadni csak akkor nem illő, ha biztosat tudunk, ezért én bizony csak arra tudnék fogadni, hogy ez az ügy kedvenceim számára könnyen bukovári lehet. Más tészta, és ez nagyon nem tetszik nekem, a bírói karral kapcsolatos előítélet, mindkét oldal részéről. És itt, lett légyen szó a "Buci ügyről", vagy bármi másról mindig előjön a bírók " rohadt komcsi" versus "rohadt náci"volta. Én csak azért is /dafke/ abban hiszek, hogy a bírók legjobb tudásuk- hogy az kinél-kinél milyen, más kérdés- szerint ítélnek. Az ügyészi esetleges prekoncepció más kérdés. Ilyen szakmai/vádolni kell / sőt politikai alapállás lehetséges náluk, lsd. számos amerikaii, olasz, francia film -akár mai-témáit. Egyetlen mentsvár a bíróság ezekben az ügyekben. Végül,ami Gy. F. kihallgatását illeti, ennek így kell történnie. Gondoljuk meg a fordított esetben mit mondhatnánk. Az ügyész hasra esik, lefekszik a m.e.-nek. Bezzeg ha én lennék, még ha gyerekkorom óta ismer,akkor is hidegen kérdezne. És bingó. Pár éve egy betörési ügy kapcsán, tanúként beidézve az a tiszt, aki hosszú évek óta ismer, ugyanígy semlegesen kérdezett adatokat, noha a legtöbbet tudta rólam. Később mondta, hogy ez az eljárási rend. Akkor persze nem esett jól. Megkülönböztetett tisztelettel.fidzsi, droid.

Bryan élete 2011.10.06. 14:38:17

@nemecsek ernő áruló: Nem értem, miért mész bele ebbe a parttalan vitába egerészölyvvel. Annyira meggyőzhetetlen, hogy az már iszonyúan kilátástalan. Nincs elég adat, tény, konkrétum, ami picit is elgondolkodtatná, hátha valamit nem jól hallott a hir vagy echotvn. Vagy akár elfogultak is lehetnek ezek a fórumok. Nem, . Ő csak fújja a fideszlózungokat, ami már fáj!!!! Vaknak beszélsz színekről!!! Hagyd a picsába.

nemecsek ernő áruló 2011.10.06. 14:40:40

@Spániel: Köszi a tippet! :)
Általában szórakoztatnak ezek a trollok, ahogy a faszságaikat sorolják folyamatosan, azért szoktam belemenni. :)

Fell Bandi 2011.10.06. 14:42:39

@Lacdelo: én ott voltam, te meg nem. Hadd higgyek már a saját szememnek és ne a népszagának...Saját szememmel láttam, amikor a Nyugatinál a villamos megállóban várakozókat verte szét a lovasroham kardokkal, szerencsétlenek azt sem tudták, miért kapták ezt. Aki tudta, hogy mi van a városban, már rég lelépett onnan. De ez még számtalan helyen előfordult.

popocatepetl 2011.10.06. 15:10:01

@igazi Lencsés István: "Miért vagy ilyen durcás? Mami nem szoptatott meg ma reggel?"

Nem. Ellentétben apád téged igen, ahogy az a vén szarosnál mindig is szokásos volt.

popocatepetl 2011.10.06. 15:11:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te pedig egy normális öntudatú társadalmoban már régen hülyére lennél verve.

Bryan élete 2011.10.06. 15:14:42

@fidzsi: Gratulálok. Nagyon korrekt vagy!

IGAZ MAGYAR 2011.10.06. 15:54:20

@Fell Bandi:" én ott voltam, te meg nem" No csak ki derül hogy Demeter Ervin és a Grespik László szervezte az egész banzájt!!! Természetesen Fidesz utasítására!!! Téged Te nemzet áruló téged kiküldött és kifizetett és mennyit????????? A Kubatov listáról kerültél be vagy a Vona Orbán csicskása adta az utasítást??? No hazaáruló elő a farbával!!!

Bryan élete 2011.10.06. 16:31:20

@Fell Bandi: Ahogy Markos-Nádas mondta: ez így ebben a formában nem igaz! Történetesen én is ott voltam, csak más okból, mint te. Ugyanis akkoriban még ott laktam és dolgoztam. Kénytelen voltam naponta még a vérzivatarban is közlekedni, dolgozni menni, kutyát sétáltatni. Sajnos, a magadfajták - vagy éppen te is - akkor és ott bemenekültetek a békésen a megállóban várakozó utasok közé. Ez olyan gyáva aljasság volt legalább, mintha gyerekeket küldtetek volna ki magatok előtt, hogy védjenek meg.

hegyilány 2011.10.06. 19:25:12

@Fell Bandi:
Az a kérdés, hogy akik ott voltak miért voltak ott? A rendőri felszólitásra miért nem távoztak? Én miért nem voltam ott, mások sem.
Miért gyujtogattak? Persze a békés tüntetők lehet, hogy elmentek, de a "csőcselék" ott maradt????

"Lángoktól ölelt" Budapest – a zavargások helyszínei 2006-ban

A szélsőségesek a tér kockaköveit felszedték, egyebek mellett ezekkel dobálták a rendőröket, akik hiába vetettek be könnygázt és vízágyút is, a tüntetők erősebbnek bizonyultak és bejutottak az épületbe, ahol kifosztották a büfét.
A tévéostrom idején az MTV székházában tartózkodott Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Török Gábor politikai elemző is, akik a Rudi Zoltán tévéelnökkel sokáig egy sötét irodában húzódtak meg."

hvg.hu/itthon/20110916_zavargasok_helyszinei_budapesten#rss

Tessék! Egy kis emlékeztető.
A rendőrséget is váratlanul érte ez az esemény, egy percik sem vitatom, hogy esetleg lehetett a rendőrök részéről egy kis tulkapás. ? Utólag egyébként nagyon könnyű okosnak lenni?

Amit én láttam képeken, ahogyan a rendőri sorfalat a TV székháznál a "a csőcselék" egy csoportja lökdöste, a zászlója rudjával bögdöste, undoritó látvány volt. Ha én lettem volna az érintett idegességemben talán még le is lőttem volna.
Én nem is akarok erről többet irogatni.

hegyilány 2011.10.06. 19:36:38

A Fideszben sem biztos mindenki a Gyurcsány elleni vádakban"

.... A kormánypárti politikus szerint egy Orbán Viktor elleni, Sukoró ügyében tett feljelentés „nem állna meg”, de ennek részleteit még név nélkül sem volt hajlandó kifejteni. „Kétlem, hogy Gyurcsány Ferencet bilincsben vinnék el” – tette hozzá."

hvg.hu/itthon/20110906_gyurcsany_sukoro_mentelmi#rss

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:05:26

@egerészölyv:
"megkerülte a versenyeztetési eljárást a Sukoró-ügyben, "

Sorolj fel olyan indulókat, akik akartak oda kaszinót építeni, és van annyi pénzük, hogy tudtak is volna.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:06:32

@egerészölyv:

"a vád alól Gyurcsány képtelen volt tisztázni magát."

Én úgy tanultam, hogy a bűnösséget kell bizonyítani.

Szergej55 2011.10.06. 22:07:35

@fog- és Bulawayo magiszter: Én ugyan semmit sem vesztettem, de nem hinném, hogy bárki is nyert volna. Ennek a játéknak nincsenek győztesei.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:10:09

@tele a t..: "Pár hete beszélgettem a PSZÁF volt vezérével"

Remélem nem a karcsikával.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:16:50

@is: "Schiffer kibaszottul elrontotta, főleg azért, mert nem tett több feljelentést. ha bizonyítani akarja, hoyg nem volt egyoldalú, akkor tegyen még feljelentést Sávoly, Eclipse stb. ügyekben is."

Lassan kezdek hinni az LMP-s kopogtató konteónak.

Főleg, mivel a II.-ban a balsai helyére választás lesz, és eddig nem is hallottam róla, hogy az LMP is indulna, pedig Karácsony Gergő itt lakik a körzetben, és ő az egyetlen, aki nemcsak végigrepül az utcákon a sötét Audival.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:20:00

@egerészölyv: "Gyurcsány törvényt sértve megkerülte a versenyeljárást egy kiemelkedő volumenű ügyletben."

Azért megkérdezem: Hogyan kerüli meg a miniszterelnök a versenyeztetést egy olyan ügyben, ami nem is az ő asztalán dől el?

Másképp kérdezve: hogyan tudja egy önkormányzati jegyző becsukni a volán járat ajtaját Mari néni orra előtt, így Mari néni ott marad a szomszéd község vegyesboltja előtt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:21:37

@egerészölyv:

A vagyonkezelő telket cserélt egy magánszeméllyel. Erre írj ki egy pályázatot.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:25:24

@Fell Bandi:

Barátom, komoly hiba volt a Hűvösvölgyi út 116.-nak a bezárása.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:32:53

@Fell Bandi:

"De ez a minimum egy olyan szarházi iránt, aki ártatlan, utcán sétáló vagy étteremben ülő ember szemét lövette ki."

Figyelj ide te idióta!

Egy normális országban már 2002-ben az Erzsébet hídon randalírozó csőcseléket belelőtték volna a Dunába a második felszólítás után.
Normális országban nem lett volna 2006-os zavargás,mert addigra mindenki vagy börtönben lett volna, vagy lelőtték volna, és nem hoztak volna rendőralázó törvényt.

Élő egyenes adásban néztem a Fereciek terén a barikádépítést, a gyujtogatást.Akik a kukákból barikádot építettek az úton keresztben, hajnal 3-kor, azok mind békésen sétáltak, esetleg épp egy vendéglőből jöttek ki.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:38:34

@popocatepetl: Hajlandó vagyok önként magasabbTB-járulékot fizetni, ha ezzel is hozzájárulhatok a gyógyulásodhoz. Bár nem tudom az állatorvosok hogyan szerződhetnek a TB-vel.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:39:26

@fidzsi: Korrekt!

A hibás döntésről eszembe jutott egy régi idézet:"Jogodban áll hülyének lenni."

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:42:46

@hegyilány:
"Ha én lettem volna az érintett idegességemben talán még le is lőttem volna."

Mekkora önuralomra vannak nevelve, hogy nem tették meg.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.06. 23:38:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te kis fasz,a rettegés neked való.
A csótánynak meg rovarirtó.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 23:41:35

@Azúrkék égbolt:
Nem rettegek, tőletekmeg pláne nem.

Lehet csináltatok még pólót is magamnak "Nem félek viktortól" felirattal.

popocatepetl 2011.10.07. 07:58:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: még mindig azt hiszed, hogy vicces vagy csak azért, mert a full hülye nejed nevet a gyenge poénjaidon?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.07. 17:40:21

@popocatepetl:

úgy látom, ez talált.

Egyébként a céghez be szoktam vinni pár kommentdet kinyomtatva, és bent jókat röhögnek rajtad a töbiek.

Már volt kettő, amit lefordítottunk németre, a német partner, kinek az öccse igazgató egy német állatklinikán, azóta ég a vágytól, hogy agyműtétet hajtson végre rajtad. Azt mondja nagyon-nagy kihívás lenne, mert ő lenne az első, aki egy agyi rendellenességet megpróbál elektronmikroszkóp alatt megoperálni.

Csak így tovább! Előre, hogy szolgálhasd a tudományt!

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.08. 11:13:37

Na,a fasiszták megint Mengelével riogatnak izraelből... (legyint)

popocatepetl 2011.10.08. 11:56:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Még soha egyetlen viccesnek hitt hozzászólásod sem talált. Inkább szánalmasnak tartalak. Viszont az, hogy digod a lányod, bűncselekmény, vigyázz!

popocatepetl 2011.10.09. 10:42:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez megint nem jött össze, te szánalmas vén hülye.

popocatepetl 2011.10.09. 18:49:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A munkahelyes fosod pld igazi jó érvelés volt. Tudom-tudom: amit szabad a fajtádnak, azt nem szabd másnak.

popocatepetl 2011.10.09. 18:51:07

@hegyilány: Egyszerű kis lény vagy. Nagyon.

hegyilány 2011.10.09. 19:31:20

@popocatepetl:
Tessék? Van valami probléma?
Nagyon sokan az "egyszerű kis lény"-eket szeretik. Nagyon.
Te nem? Hm?

hegyilány 2011.10.09. 19:35:13

@popocatepetl:
Oda kell menni, ahol nagyszerű, nagy lények vannak. Azoknak kell irogatni.
Tudod.Na ugye?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 20:50:39

@hegyilány:

Voltálmár állatkertben? Láttad a varacskos disznó ketrecét?

Na arra is ki van írva, hogy ne etesd.

hegyilány 2011.10.09. 22:47:09

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Jaj. lemaradt. Képzeld el volt már olyan helyzet is (állatkerten kivül), hogy olyan volt a hatás, úgy éreztem, mintha állatok vennének körül.
Érdekes helyzetek (tudnak lenni)

hegyilány 2011.10.09. 22:59:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

OK. Nincs az ilyen kommentelésnek semmi értelme. Végül is, mindig csak némán követtük egymást a neten. De gondolom hogy puszta véletlen) a helyzet....... :)
Ezért, én sem most, sem a jövőben nem óhajtok irogatni egyetlen sort sem.
van ilyen.

popocatepetl 2011.10.10. 09:42:40

@hegyilány: Semmi baj veletek, kellenek az ilyen te-féle izék is, legalább a hülyegyerekek is párt találnak.

hegyilány 2011.10.10. 11:38:15

@popocatepetl:
A te-féléket, meg "mifelénk" úgy mondják, hogy "izék") vadparasztok.- és akkor még nagyon finoman fejeztem ki magam. de idiótának is minősithetlek. ha gondolod.
világos és érthető ugye?????

popocatepetl 2011.10.10. 13:47:30

@hegyilány: Hogyne lenne érthető, mégha egy ilyen kis libsi buta picsa fogalmazta is meg. Egyébként legalább a barátaidba ne rúgj bele, te észlény!

menőmano 2011.10.11. 12:51:59

@popocatepetl:

Megkérdezhetem, hogy teljesen jól vagy??
Totálisan rendben van minden, nálad??!!!
Mit képzelsz te magadról. áruld már el!!!
oszt.ennyi.

menőmano 2011.10.11. 12:53:24

@popocatepetl:

Figyelj! Te csak nyugodtan szórakozzál mással, ne a @hegyilánnyal.??!!!

popocatepetl 2011.10.11. 18:59:19

@menőmano: ja, a hülyepicsa okádhatja a baromságait, de hozzá nem lehet szólni? csak nem szerelmes vagy, pubi?

menőmano 2011.10.11. 20:35:21

@popocatepetl:
Szerintem inkább a te dumádtól van okádhatnékja.
Vannak biztosan blognagyasszonyok, azokhoz szóljál ilyen stilusban, vadparaszt.

hegyilány 2011.10.11. 20:38:39

@popocatepetl:

Mi?van?!! Unatkozol, idióta, hülyegyerek?? Tessék? baromságokat írsz.???!! Hát.Igen. azt veszem észre.

hegyilány 2011.10.11. 20:40:23

@popocatepetl:
Kijavitom, hogy jobban érthető legyen számodra.
Idióta!!! F** kalap vagy!!??

popocatepetl 2011.10.11. 23:04:46

@menőmano: ezzel akarsz a ribinek imponálni, te impotens hülye?

popocatepetl 2011.10.11. 23:06:46

@hegyilány: Atyaég, te olyan hülye vagy, hogy még egy dugás közben is 20-25 százalékkal lecsökkented a partnered iq-ját a közlekedő edény elv alapján.

hegyilány 2011.10.12. 12:09:54

@popocatepetl:

Aha! Főleg, ha nincs is neki. Akkor nem nehéz, lecsökkenteni.
Nemde.??? és ha te lennél a partner, azt még hozzá kell tenni.
Egyébként elment teljesen az eszed?, hogy ilyen kommenteket irogatsz???
Egyáltalán mit képzelsz magadról. Én ehhez nem vagyok hozzászokva, fejezd be, ha kérhetlek.
süti beállítások módosítása